Ut ikväll

Hejsan!

Jag har haft en lugn och skön eftermiddag här hemma. Jag har pysslat med lite smått och gott och inte haft så mycket för mig. Jag har i nalla fall lyckats fixa mig inför kvällen nu. Det är alltid ett stänidgt problem att få fram något att ha på sig. Haha. Jag och några vänner ska ut och ha kul ikväll, är det tänkt. Vi får väl se hur det blir.

Ha en trevlig kväll mer nu, för det ska jag ha. Puss ♥

Jag ikväll:

Jag räknar matte till och med när jag sover..?!

Visst, jag går natur, jag ska vara töntig och räkna matte (inga fördomar här inte, va? hehe) jämt och ständigt. Men nu har det ju gått så långt att mitt undermedvetna räknar matte när jag sover?!?!

Inatt drömde jag att jag skulle ha fått barn i februari 2012.
Min första tanke i drömmen var "vem låg jag med i maj 2011?"

Det är ju coolt att man lyckas räkna ut sådant NÄR MAN SOVER. Haha. En ganska lätt uträkning som vaken, men som sovandes..?


Lördag 31 Mars 2012

God morgon!

Vilken härlig dag det är idag! Jag vaknade upp pigg med ett glatt humör. Solen strålar ute och jag vet då inte vart snön är som skulle ha kommit. Men jag är bara glad över att våren håller i sig, även om temperaturen är ganska kylig. 

Jag har jämt satt mig här med skoldatorn för att kunna blogga och även kika bloggar, samtidigt som jag äter hallon med kesella. Det är verkligen mums! Ni borde testa det.

Vi får se vad jag hittar på idag. Jag ska i alla fall börja med att plugga inför kommande vecka.

Ha en bra dag!


The Hunger Games

Jag och min vän bestämde oss till sist för att dra iväg på bio. Vi såg filmen "The Hunger Games", eller "Hungerspelen" som den heter på svenska.
Filmen var riktigt sjuk, men så himla bra! Man satt nästan och bet på naglarna för att det var så spännande! Jag rekomenderar verkligen denna film! Den påminde faktiskt lite om Avatar tyckte jag, fast ändå inte.
Filmen handlar hur som helst om några ungdomar som sätts inuti ett slags "fängelse" (de blir instängda ute i skogen) och måste kämpa för sitt liv för att överleva. En efter en ska ungdomarna dö. När endast en återstår är spelet över.
Och ni kan ju tänka er hur hemskt det blev när en del av karaktärerna i filmen kände varandra, och då till sist tvingades döda varandra. Ja, usch. Det är tur att verkligheten inte är så! Men filmen var verkligen grym.


Fredag 30 Mars 2012

Idag hade vi en kort och trevlig dag i skolan. Jag började dagen med att ha muntligt i nationella. Det gick faktiskt över förväntan! Är riktigt nöjd över mig själv. Skönt att ha det överstökat. Nu är det bara hundra saker till som ska bli gjora innan lovet. Usch. Jag rekomenderar nog ingen att gå natur. Haha. Men det är verkligen mycket att göra!

Nu är det hur som helst helg. Jag började min på bästa sätt. Jag satte mig i köket med ett glas bubbelvatten med lime och citron i och började bläddra i min favvotidning. Skönt att få koppla av lite.

Denna helg kommer nog bli rätt lugn, fast även lite fartfylld. Jag ska kanske iväg på bio lite senare idag. Det var väldigt länge sedan sist. Jag är ganska sugen på att se "The Hunger Games". Men imorgon ska nog jag och några vänner ut, så då kanske det blir lite mindre lugnt.


Fullt upp

God kväll på er!

Egentligen var det tänkt att jag skulle åka hem vid två idag, men jag stannade kvar i skolan och fick lite hjälp av mina vänner inför imorgon. Vi ska som sagt ha muntligt i nationella då. Jag är faktiskt lite nervös inför det, men det ska nog gå finfint. Att stå inför grupper och tala tycker jag inte längre är något problem. Det är bara att köra och få det överstökat.

Jag håller just nu på med en hel del saker. Har bokstavligt talat fullt upp. Men imorgon är det fredag och det ska bli så otroligt skönt! Jag skulle kunna tänka mig att dra på bio imorgon kväll, så jag ska höra med en vän om hon är intresserad av det. Det vore mysigt att sitta i mjuka stolar i en mörk biosalong framför någon bra film.



29 Mars 2012

God morgon!

Det är redan torsdag och jag har tagit mig iväg till skolan. Vi har endast tre lektioner idag, och det återstår bara en - matte. Känns skönt att få komma hem lite tidigare. Men jag har precis som förra torsdagen andra saker att göra innan jag kan åka hem. Så någon gång vid två ska jag vara hemma. Då ska jag nog sätta mig i solen, om det nu är varmt ute, och plugga. Det förgyller dagran. Inte pluggandet alltså. Haha.



28 Mars 2012

Tjohoo!

Tänk att denna dag som mest har bestått av regn skulle spricka upp i sol. Man blev genast mycket gladare när man såg hur solens strålar började växa sig större på väggarna. Ljuset som håller i sig långt in på kvällen gör en betydligt piggare. Man får även mer energi till att göra saker. Och sen att man sakta och säkert får prcika av allt fler läxor och prov gör inte saken sämre.

Mitt schema har varit ganska så kasst idag. Massa håltimmar. Fast dagen har ändå gått fort. Och imorgon och på fredag slutar jag tidigt! Wihoo. Lovet börjar närma sig allt mer nu. Det ska bli skönt med påsk med familjen och kanske något skoj med vännerna.

Nu har jag skärt upp ananas som jag sitter och mumsar på. Jag älskar frukt. Många jag känner gillar inte ananas, men det är något av det godaste jag vet. Fast mina läppar vill gärna svälla upp av det. Haha. Här behövs då inga sprutor och operationer för plutmun..!


27 Mars 2012

God kväll!

Det har varit en sådan himla seg dag idag. Jag startade dagen med ett kemiprov, inte det roligaste direkt. Jaja, annars har dagen rullat på bra. Julia fick följa med mig hem efter skolan och vi hamnade i soffan framför "Baksmällan" så fort vi kom hem. Vi var båda trötta och slitna efter dagen. Nu håller vi på att göra läxor. Det går riktigt bra! Jag håller på att leta fakta om ätstörningar, för det är det jag tänkt prata om när vi har muntligt i nationella. Jag tycker det ämnet är väldigt intressant. Jag förstår inte hur en del kan låta det gå så långt att det bara blir ett skelett kvar. Det är så himla sorgligt!


26 Mars 2012

Hallå!

Jag har haft fullt upp hela dagen. En massa plugg, det är det enda som gäller nu innan vi får påsklov. Jag har även varit iväg och tagit en spruta idag. En del är så himla rädda för sprutor, men jag tycker inte att det är något speciellt. Det enda som gör mig livrädd är något så meningslöst som råttor och möss. Haha. Usch, det finns inget värre! Höga höjder, spindlar och ormar är däremot helt okej! Vill till och med äga en spindel någon gång.

Nu har jag gett upp läsningen och satt mig framför teven. "Familjen annorlunda" är det program som kvällen börjar med. Efter det blir det "Maria Wern" och självklart "Big brother" (en riktig big brother nörd är jag!). Idag har ju även Top Cats gått in i huset. Vädigt spännande. Det ska bli extra kul att titta denna vecka och sedan få reda på hur årets BB-låt blir.


Ute i solen

Åhåå, vilket härligt väder det är ute! Jag sitter ute i solen och njuter av värmen. Jag var till och med tvungen att kleta lite solkräm i ansiktet, för jag är ganska känslig just där. Tycker faktiskt att det luktar fruktansvärt gott av solkräm. Haha. Men det är kul att man redan i mars kan man börja att få lite färg. Tänka sig! Jag i alla fall nu tagit en pause ifrån all läsning och tar det nu bara lugnt. När man väl är ledig så ska man vara ledig!


25 Mars 2012 - Våffeldagen

God afton!

Egentligen skrev jag ett inlägg förut, men det lyckades tyvärr försvinna, och ni som har bloggar själva vet nog hur sur man blir när ett helt inlägg försvinner. Så då lät jag bli att blogga fram tills nu.

Jag måste börja med att påminna er om två saker: har ni ställt om klockan och ätit era våfflor? Det är ju dags att att gå från vintertid till sommartid nu, så nu kommer det bara bli ännu ljusare på kvällarna. Det är ju det bästa med sommaren det, att kunna umgås med vännerna långt in på natten och det fortfarande är ljust ute. 
Och sen var det det där med våfflor - det är ju våffeldagen idag! Jag och min familj har nyss varit iväg till mormor på våfflor. Väldigt trevligt. Solen skiner ute och man blir så himla lycklig.

Nu ska jag sätta mig med mina kemiböcker och börja plugga inför tisdagens prov. Jag tror att jag kan det ganska bra, men det är väldigt många saker som kommer på provet, till exempel molmassa, substansmängd och koncentrationer. Det är rätt mycket som man ska sortera rätt inne i hjärnan, för man blandar väldigt lätt ihop allt.


Marknad och Shrek

Hallelujah, vilket härligt väder det är ute! Det är som att sommaren har slagit ner här i värmland. Det är nästan läskigt hur fort det blir varmt så tidigt in på våren. Detta kan ju knappast vara bra..? Kanske är det trots allt vårat sista år, eller? Hm. Ska jag vara ärlig så tror jag inte på det där, men den som lever får väl se.

Jag och syrran var i alla fall iväg en sväng till marknaden förut. Det var en hel del människor där. Vi gick runt några varv, sedan bar det av för att fota lite. Det gäller ju att passa på när solen är framme! Vi lyckades ta en ny headerbild till Linneas blogg och hon fick sig till och med en helt ny design. Hennes blogg finner ni HÄR.

När vi kom hem fixade vi i ordning lite mat och satte oss i soffan framför första Shrek filmen. Jag älskar alla Shrek filmer. Haha. Jag är faktikst ett litet fan av honom. Jag tycker de är roliga trots att jag snart är sjutton år gammal.

Lagom till att filmen var slut kom Julia på besök. Väldigt trevligt att ha någon att snacka strunt med i några timmar. Nu har hon åkt hem och jag är mycket trött. Det känns som om att jag har lyckats göra många saker idag. Och det är ju härligt det med!


24 Mars 2012

God morgon!

Har ni sovit gott? Jag la mig tidigt igår och kom tack vare det även upp betydligt tigare än vanligtvis, och jag är riktigt pigg idag! Jag har jämt slängt i mig lite frukost och häller nu i mig mitt morgonkaffe. Solen skiner ute och det mesta känns på topp.

Något senare idag ska jag och min syster promenera ner till marknaden som infinner sig här i Åsteby idag. Haha. Det trodde ni inte va? Att min lilla hemby har en egen marknad? Men så är faktiskt fallet. Den infaller varje år någon gång under våren. Det är oftast en hel del människor som säljer och det brukar krylla av folk. Det är rätt mysigt att gå runt och kika i alla stånd. Mellan tolv och tre är marknaden igång, ifall det är någon som är intresserad.


Jag älskar dessa.


23 Mars 2012 - Sommarväder?

Hej hej!

Man skulle nästan kunna tro att det är sommar ute idag! Solen steker på väldigt bra och det är vartm och skönt. Vi fick även sluta tidigare idag, redan runt två, så det gjorde ju en riktigt glad. Fast annars har det inte varit någon rolig dag. Hela veckan har varit lång och seg. Det har nog aldrig varit så skönt med helg förut!

När jag kom hem tog jag med mig kameran och fotade. Det var så himla avkopplande att springa runt och fota! Det är verkligen något som jag gillar att göra och börja ligga mig allt närmare hjärtat. I och för sig är jag inte speciellt duktig på att ställa in kameran rätt, men på något vis brukar jag ändå få det att funka.


22 Mars 2012 - Vårväder!

Idag kunde man utan problem gå utan jacka. Visserligen blåste det lite, men det gick allt an. Min dag har varit toppen! Sol och varmt. Istället för att sluta tre fick vi sluta tjugo i två, hur härligt är inte det? Men eftersom att jag vid tolv hade en sak inplanerad så kom jag inte hem förrän vid två.

Nu ska jag kika igenom mina läxor och dricka en ny favorit - kolsyrat vattenmed lime och citron i. Smakar riktigt gott och fräscht! Så sjukt mycket godare en dricka! Rekommenderar verkligen att pröva det.

Mina fyra kissekattar uppskattar vädret enormt mycket! Haha.

21 Mars 2012

Vilket trevligt väder denna dag bjuder på! Vi satt ute under historian och jobbade i solen. Vårvädret är riktigt skönt! Det kom ju lite snö igår, men som tur var så smalt den bort. Nu kan man äntligen gå i converse och tunnare kläder.

Jag har en massa läxor att ta itu med nu under dagen, så jag ska ta och börja lite smått. Det är som sagt väldigt hektiskt just nu. Jag har ingen ledig tid förrän vid påsk. Jag ser verkligen fram emot lovet! Det är cirka två veckor kvar tills vi blir lediga. Och efter det är det inte länge tills det är Valborg, Kristihimmelsfärd och sommar. Det går så fort nu på slutet. Snart är första året på gymnasiet gjort.


20 Mars 2012

God kväll!

Jag har varit tvungen att prioritera bort bloggen lite nu, för jag har fullt upp. Det är nästan ingen lugn stund i mitt liv längre. Skolan är hårdare än någonsin, plus att jag har andra saker på gång. Det är verkligen stressig och jag hinner knappt med. Jag har aldrig varit i så stort behov av min almenacka förut.

Idag har det varit en liten skitdag, trots att den ändå har varit bra. Jag är jätteförkyld och gjorde ett prov som inte alls gick bra. Haha. Måste sluta babbla om skolan och säga något kul här istället!

När vi kom hem fixade vi i alla fall ihop en pizza. Riktigt mumsigt. Så det blev en mysig middag med familjen. Nu ska jag snart börja min tevekväll med "Top Model" och sedan se på "Lyckan i LA" och "Big brother". Skönt med lite avkoppling.


Pluggning i solen

Att plugga ute i solen är nog något av det bästa som finns. Visserligen blådte det en del, fast solen värmde tros allt mycket bra. Det är som att den friska luften gör så att all information man försöker mata in faktiskt sätter sig. Och det är ju toppen.

Just nu har jag en liten pause från all läsning. Det funkar inte att sträckläsa för min del, utan jag måste vila emellan åt. Nu kikar jag runt bland olika sidor för att finna några fina skor, är så sugen på ett par nya snygga klackar. Fast ska jag vara ärlig så tror jag inte att jag har råd för tillfället. Jag lägger mina pengar på allt annat just nu. Är iväg och reser lite hit och dit och sparar inför sommaren då det förhoppningsvis blir fler småtrippar.


18 Mars 2012 - Nya converse

God morgon!

Jag fick en mycket trevlig överraskning när min familj kom hem ifrån Karlstad igår! De hade nämlige med sig ett par nya converse hem. Min mormor var snäll och köpte ett par, eftersom jag verkligen behöver ett par nu när våren är här. De gamla var jag tvungen att slänga, för de var helt trasiga efter alltför många gånger i skogen. Haha. Så det känns toppen med ett par nya!

Jag tog en ganska lång sovmorgon idag och jag ska strax hoppa i någon tjockiströja. Jag ska ta med mig några böcker ut och sätta mig på altanen, tror jag. Det är ju inte så himla kallt ute, så det kan vara skönt med lite frisk luft.


Bad

Jag tog ett långt och varmt bad förut och har nu pysslat med att fixa naglara lite. I och för sig så har jag nästan inga naglr, jag biter ju av de direkt. Dock växer det väldigt fort! Antagligen för att jag dricker väldigt mycket mjölk om dagarna.

Jag börjar nu tycka att det är lite ensamt hemma. Familjen är fortfarande i staden, men de borde komma hem snart. Ikväll blir det en lugn hemmakväll med film och mys. Rätt så trevligt. Vill väldigt gärna se en bra skräckis eller en riktig kärleksfilm. Jag har en sådan varierad smak i film så att det inte är klokt. men det är även väldigt bra.


17 Mars 2012

God morgon!

Idag är vädret inte på topp, det regnar och solen syns inte till. För min del gör det ingenting, för jag kommer ändå inte ha tid med att vara ute idag. Egentligen var det tänkt att jag skulle följa med min familj till Karlstad på shopping, men jag har tyvärr inte tid. Skolan får helt enkelt gå först denna gång.

Jag har jämt käkat frukost och ska snart se ett avsnitt av "vampire diaries". Efter det blir det pluggning inför alla kommande prov som vi har nu. Vårat schema är fullspäckat och det finns nästan ingen tid för vila. Men jag tror inte att det funkar att köra hårt utan att ta igen sig lite emellanåt, just därför ser jag på serier emellan.



16 Mars 2012

God afton!

Egentligen skulla jag ha slutat vid tre, men istället kunde jag sluta ett och åka hem vid halv två. Det är härligt att ha så mycket av dagen kvar! Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, förutom att plugga en hel del. Det skulle verkligen vara kul att dra ut och träffa lite folk känner jag. Helgerna här hemma börjar bli lite långtråkiga nu. Kanske får jag ta och höra med vännerna. En filmkväll vore inte heller helt fel!


15 Mars 2012

Hejhej!

Allt bar med er? Själv har jag haft en riktig skitdag. Precis allt har gått fel idag!

1. Jag var extremt nära på att få ett grymt betyg på svenskan.
2. Mitt historiaprov, som jag ändå var skapligt nöj med, visdade sig ha gått rakt åt "piiiip".
3. Min skoldator vill inte samarbeta med mig.
4. Jag insåg förut att jag fått en finne i pannan (i-lands problem).
5. Jag är irriterad på det mesta just nu.

Så jag är inte alls på humör idag. Usch och fy på denna dag. Har haft huvudvärk och varit suopertrött. Jag vill bara krypa ner under täcket och gömma mig där väldigt länge. Stanna där tills allt är på topp igen. Men jag deppar inte ihop, utan istället lyssnar jag på grym musik, dricker kaffe och försöker se framåt. Visserligen inte så lätt, men alla motgångar gör mig bara mer motiverad. What doesn't kill you makes you stronger. Blablah bla blaah. Har så mycket att tänka på för tillfället så att det är sjukt.

Gårdagens middag. Kyckling, mums!

14 Mars 2012

En stund ute i solen gjorde mig mycket bättre. Jag tog med mig en bok, kameran och en skål med hallon och yoghurt och satte mig ute på trappen. Vädret är på topp idag och det bara skriker vår om det. En nypa luft ger en verkligen en massa energi. Fast helt okej känner jag mig inte. Är väldigt sliten nu och funderar skarpt på att ta en middagslur, för jag har varit vaken sedan halv sex imorse.


13 Mars 2012

Hejsan svejsan!

Jag har idag varit hemma och bara sovit och sovit. Har haft en sådan hemsk huvudvärk och mått illa. Är fortfarande lite förkyld också, så det kan vara det som spökar. Haha. Det är allt illa det här... Och ännu värre är det att jag på grund av det här har missat ett prov - nämligen det fruktade fysikprovet. Jag hade egntligen velat få det gjort, hur dålig jag än kan det. Det är absolut inte kul att skjuta upp prov. Jag hoppas verkligen att jag får göra det så snart som möjligt.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag sov från klockan nio till halv ett, men det var behövligt. Nu i eftermiddag har jag suttit och redigerat bilder lite grand. Jag ska snart ta och betsälla hem foton. Har faktikst inte gjort det sedan jag fick kameran, och det var snart två år sedan! Oj oj...

Här kommer några bilder från UKM som jag lovade!

12 Mars 2012

God dag!

Då var denna måndag gjord. Vårat nya schema som vi fått är inte alls roligt. Vi slutar fyra tre dagar och tre två dagar. Det kommer verkligen bli kämpigt under denna perioden, men det är tur att det är mycket lov som väntar.

Vädret har varit prima idag och man kunde absolut vara ute utan jacka. Nu är det vår på riktigt! Jag hoppas verkligen att snön försvinner, för jag har lust att börja övningsköra. Ta tag i det där med körkortet. Att lära sig regler och skyltar tror jag kommer gå bra för min del, eftersom jag är lättlärd, men körning är förjävlig för min del. Haha.

Jag måste bara bjude på en sådan "härlig" låt här på eftermiddagen! Man blir i alla fall väldigt glad! Det är Ryssland bidrag i Eurovision Song Contest 2012.


Norrsken

Var ju iväg på UKM förut idag. Det var många bra som uppträdde och det var väldigt kul att vara där och kika. Fotade även lite, men bilderna blev tyvärr lite sisådär. Jag lånade min systers kamera och jag är inte så van med den. Jag ska redigera fotona och visa er lite imorgon.

Nu sitter jag och mamma och myser i soffan framför en film som visas på fyran. Taken, heter den, och är ganska så bra! Rätt spännande. Så jag sörplar te och har en trevlig kväll här hemma.

Imorgon börjar skolan på riktigt igen, efter lov och resusrsdagar. Jag kan inte säga att jag är så himla pepp på det, men det är ju alltid roligt att umgås med vännerna.

Nu ropar mamma att det är norrsken ute..? Hm. Måste gå ut och kolla ♥


Dagens outfit


11 Mars 2012 - UKM



Hejhej!

Jag älskar detta vårväder som infinner sig i Torsby idag. Snart är nog vintern borta helt och hållet. Kanske kan jag till och med sätta på mig en tunnare i jacka idag, det vore härligt!

Jag har fixat mig lite grand inför att sticka ne rtill torsby sen. Jag ska ju som sagt iväg och kika på UKM med familj och vänner. Mycket trevligt. Jag ska leta reda på kameran och ladda den. Det är alltid roligt att fota människor som uppträder, det vill gärna bli ganska så fräna bilder då. Speciellt om det är rätt ljus och lagom mycket rök på scenen.

Nu måste jag börja sätta fart. Ska titta lite på fysiken innan jag åker iväg. Ha en bra dag!

Loreen vann årets mello!

Och så var årets vinnare korad - Loreen! Precis som jag trodde. Jag tror det kan gå mycket bra för henne i den stora finalen, om hon nu tar sig dit. Jag och min familj har i alla fall mysit framför melodifestivalen nu ikväll och slösat ännu mera pengar på Top Cats, som faktiskt kom på sjätte plats. Inte dåligt det!

Jag är som vanligt en ganska så sömnlös varelse och vet inte vad jag ska hitta på för att bli trött. Jag tror nästan att jag ska sätta ut en annons i en tidning "tjej på sjutton år söker sällskap om nätterna", för jag vill inte se på film själv. Haha. Jag tycker det är trevligt att sitta uppe om nätterna och prata, men det är aldrig någon här hemma som vill det. Nej, de ska lägga sig tidigt och jag blir själv uppe vid min datorn med spotify som bästa vän.
Fast det är väl ganska okej det med. Speciellt om  The Fray har släppt ettt nytt supealbum!



Melodifestival Final - 10 Mars 2012

Oj vad tiden går när man har roligt...

Hejsan! Det är redan kväll och när som helst dags för melodifestivalen! Hur roligt som helt. Vem tror ni vinner ikväll? Jag tror att Loreen tar hem det i år, det är hon även värd. Både hennes nummer och låt är super enligt mig. Hon hör helt klart till en av mina favoriter. Jag måste även säga att jag diggar Mollys ballad.

Imorgon ska jag bege mig till Torsby på UKM. Jag skulle egntligen ha varit med, men till sist fick vi ställa in. Väldigt tråkigt tycker jag. Jag hade sett fram emot det, men nu är det som det är. Det kommer nog göra lite ont att inte få stå uppe på scenen. Haha. Fast istället ska jag iväg och kolla på andra stora talanger. Kul det med! Jag hade ju tänkt ställa upp med foton i år, fast så blev det inte. Var tyvärr lite för sent ute med det.


The Fray - Heartbeat

Har jämt käkat en god middag tillsammans med familjen. Fredagar är allt trevliga dagar. Det är då man bara myser och har kul. Jag ska nu.... (varsågod och gissa! svårt va..?) se på någon serie. Känner att jag är värd det efter provet som gick sisådär. Blev så himla stressad av att sitta näst intill själv med läraren. Haha. Glömde bort det mesta, kändes det som. Jaja, godkänd är jag allt i alla fall.


Några filmer

Jag får väldigt ofta höra ifrån mina vänner att jag är så himla efter när det gäller film. Och jag förstår dom. Det tog mig liksom sexton år innan jag såg Harry Potter. Och så har jag inte ens sett Sagan om ringen, Starwars, Transformers, Pirates of caribbean eller en endaste James Bond film.
Fast jag tycker att jag har sett väldigt mycket film i mitt liv i alla fall. Mycket som andra inte har sett. Därför tänktre jag tipsa er om lite olika filmer!


                                                                                                               Changeling
                       
Filmen handlar Christine som lever ensam med sin son. Hon älskar honom över allting annat. En dag tvingas hon lämna pojken ensam, då hon måste jobba. När hon väl kommer hem ifrån arbetet är hennes son spårlöst borta. Polisen kämpar med att finna hennes son och efter fem månader ger det resultat. De säger att de har funnits hennes son. Men när Christine möter sin son så uppstår ett problem, det är inte hennes son de hittat. När Christine konfronterar myndigheterna, så stämlas hon som dålig mor och sätts in på mentalsjukhus. 
Filmen än även verklighetsbaserad. En mycket gripande film! 

                                  
                            

                                                                                                                 Walk the line

Detta är filmen som handlar om Johnny Cashs liv. Han växte upp i fattigdom. När han växte upp blev musik ett stort instresse för honom och han valde att satsa på det. Under sin resan möter han June Carter. Han faller handlöst för denna kvinna, trots att de båda har egna familjer redan. Man får följa parets kärleksstora som går likt en berg och dalbana och se hur Johnnys uppväxt får honom att göra viss okloka val.
Även denna film är sann och även sevärd!

                                          

                                                                                                 Åter till Cold Mountain    

Detta är en väldigt fin kärleksfilm. Direkt när soldaten Inman träffar Ada, som är prästdotter, så vet han att hon är kärlekens i hans liv. När det amreikanska inbördeskriget drar igån så måste Inman ge sig ut i strid. När han skadar sig försöker han ta sig tillbaka till Ada, men han måste ta sig igeom finerder för att ta sig åter till Cold Mountain. Adan skriver brev varje dag till Inman och hoppas att han ska överleva.

                                 


                                                                                                    Benjamin Buttons otroliga liv

Benjamin Button föds när andra världskriget slutar. Han mor dör när han döds och hans far väljer då att lämna bort sin son. Han lägger sin son utanför ett ålderdsomshem i hopp om att någon ska ta hand om honom. Trots att han är liten som en bebis så är han är hans kropp mycket gammal. Han växer upp i rullstol och blir med åren allt mer vital. 
Under sin uppväxt lär han känna Daisy som är barbarn till en av de som bor på ålderdomshemmet. När Benjamin är stutton år far han iväg till sjöss, med utseende som en gammal man. När han efter många år kommer tillbaka märker Daisy att han inte längre ser gammal ut. Benjamin blir bara yngre med åren. Och till sist utvecklas hans och Daisys vänskap till kärlek, men med många komplikationer.
Filmen är mycket specell och annrolunda, men jag måste säg att jag ändå gillar den.


                               

Sådär, nu fick ni några filmer. Inte så många, men några få i alla fall.



                


9 Mars 2012

Hej hej!

Jag har ganska så nyligen kommit hem ifrån skolan, där jag har gjort ett prov som skulle ha varit klart för en månad sedan. Haha. Jag är så sjukt seg. Men jag tror provet gick skapligt i alla fall! Så nu har jag tagit helg. Härligt att sluta tidigt på en fredag för en gångs skull.

Jag har nyss gjort mig en smoothie och läser nu nyheter, bloggar och facebook. Standarden när man går in på datorn! Mitt spotify håller dock på och krånglar, så jag får inte igång någon musik. Hm. Jag är en sådan teknikförstörare... Vet inte om jag klarar mig utan mitt älskade spotifu. Hjälp, någon?

Fann en "fin" bild på mig o syrran. Haha.

8 Mars 2012 -Vad har Top Cats och Big Brother gemensamt?

God morgon!

Eftersom jag ä'r ledig idag så passade jag på att sova alldeles för länge. Nu är jag ue som helst hur pigg och glad som helst. Jag äter frukost framför dataskrämen och läser alla bloggar jag följer. En bra start på morgonen.

Jag måste bara berätta något som är riktigt roligt! Varje morgon när jag vaknar så tar jag tag i min telefon och loggar in på facebook, bara för att ha lite koll på vad som hänt. Idag fick jag mer eller mindre en chock när jag läste "Top Cats gör årets Big Brother låt". Ja, man kan inte säga annat än att det går bra för det värmländska bandet. Ni kan lkäsa om det HÄR.



Rihanna klar för Peace and Love



Tänk att denna grymma brud kommer att besöka Borlänge till sommaren! Ja, för er som missat det så är Rihanna klar för Peace and Love 2012. Hur grymt är inte det?!
Jag har faktiskt funderat lite på det där med festival i år. Det vore sjukt roligt att dra upp, bara en dag om så är, och få vara med på allt. Nu när det blev klart att en världstjärna som Rihanna kommer att medverka så blev jag ännu mera sugen på att åka iväg till sommaren. Det gäller bara att hoppas att någon vilja följa med en!

Kony 2012 - Ni måste bara se detta


Just call me maybe

God kväll mina kära vänner!

Jag har tagit ett bad med hårinpackning och hela alltet nu i afton. Hur behövligt som helst! Mitt hår är ultraslitet efter slingningen som jag gjorde för en vecka sedan, så all vård som finns behövs för mitt hår nu.
Jag har hoppat i en myströja och kikat på olika serie´. Det är så mysigt att inte göra något speciellt om kvällarna.
Jag ska ta och läsa igenom lite papper och sådant som jag måste få gjort alldels strax. Sedan ska jag kika på "big brother" och lägga mig. Imorgon är jag ledig ifrån plugget, så då blir det sovmorgon. Helt underbart!


7 Mars 2012

Hallå!

Jag började min skoldag vid halv nio och avslutade den klockna tio. Hur skönt är inte det? Är riktigt slut poch trött just nu, skulle behöva sova lite. Fast jag ska allt hålla mig vaken ett bra tag till, har ju massa läxor som ska göras. Haha. Gud vad tjatig jag börjar bli "trött, läxor, blabla bla".

Men innan jag orkar något så ska jag kolla någon serie! Det är den perfekta avkopplingen. Funderar fkatikst på att följa de desperata hemmafruarn. alltså  "desperate houswives". Är det något att se?

Bjuder på en ny favvolåt innan jag sticker iväg. Vem hade trott att Far East Movement och Justin Bieber kunde få till det så bra?
Far East Movement – Live My Life


6 Mars 2012



Då var första skoldagen gjord efter lovet. Det gick ganska så skapligt, trots att jag inte har sovit många timmar inatt. Det var helt enkelt bara att hålla igång och bli klar med dagen. Jag tyckte att det var kul att träffa vännerna igen efter den lilla ledigheten, jag saknar dom så himla lätt. Är ju så himla sällskapssjuk av mig så ni anar inte. Klarar knappt en dag helt själv.

Nu ska jag dyka ner i havet av läxor och simma ordentligt och... Ja, ni fattar. Har en hel del skolsaker att ta itu med och det är lika bra att börja. Har bestämt mig för att få riktigt bra betyg på de kommande proven, så det gäller att ligga i nu. Imorgon kommer jag kunna träna på fysik och annat hela dagen, för runt tio slutar min skoldag imorn. Härligt.

Ska bara dricka upp teet och börja med allt nu, skitsamma om jag är trött, här ska pluggas! Puss.

Come on skinny love, just last the year

God kväll!

Även om jag vet att jag kommer vara segare än kola till morgonen när jag ska upp, så är jag ändå glad att det är dags för skola. Allt slappande gör en alldeles rastlös.
Jag har sett klart "vampire diaries " säsong två och är halvvägs in i andra säsongen av "gossip girl". Jag har blivit en hemsk serienörd under detta lov. Rent utsagt beroende. Så skola med läxor och vänner känns faktiskt ganska trevligt.

Jag ska börja borsta tänderna och förhoppningsvis lägga mig innan tolv ikväll! Yes, tänkte faktiskt vara duktig och komma i säng. De senaste dagarna har jag inte lagt mig förrän två. Ajaj, men jag gillar att vara vaken om nätterna.
Ska kika på "big brother" innan jag kryper ner i sängen i alla fall. Behöver trötta ut mig med allt möjligt för att lyckas somna ikväll. Det är grymt svårt att lägga sig tidigt när man inte är van!


5 Mars 2012

Hejsan svejsan!

Jag njuter av min sista lovdag med att se på en ny serie. "Happy town" heter serien och om man är ett fan av "harpers island" så rekommenderar jag denna. En massa mysterier och lite mord, sådant som faller mig i smaken. Haha. Nej, vad fel det där lät egentligen...

Solen skiner idag med. Jag tror aldrig att vi har haft ett sådant bra lov. Ja, för vi har ju lov idag med på sätt och vis, vi har studiedag. Men imorgon börjar allvaret igen. Har en lång dag framför mig imorgon! Skola till fyra och sedan lite andra saker att uträtta. Ska bli skönt att komma in i rutiner igen.



Seven

Idag såg jag och mamma filmen "seven". En ganska sjuk film egentligen, om jag får säga så, fast väldigt bra! Rekommenderar den absolut. Det är en kriminalfilm som handlar om två poliser som ska lösa några mord som har en sak gemensam - de sju dödssynderna.

Ikväll sitter vi bänkade framför "big brother" som jag följer varenda kväll. Haha. Jag säger alltid att jag inte är något TV-freak, men jag börjar nästan undra ifall jag ljuger när jag säger så..? Jag spenderar ju väldigt mycket tid framför teven nu för tiden. I alla fall så ser jag på en massa film och serier. Mycket underhållande.

Imorgon är även sista lovdagen. Tråkigt, fast väldigt kul att få se klasskamrater och vänner igen! Jag har knappt umgåtts med någon under lovet, så jag börjar sakna att umgås med folk.


4 Mars 2012

Att skriva god morgon nu känns verkligen hemskt! Haha. Men jag har inte varit vaken så himla länge, steg upp vid tolv. Det blev en ganska sen kväll igår framför teven. Först melodifestivalen, där jag och min syster röstade oss panka (skämt o sido) för att stödja Torsby-bandet Top Cats som även lyckades ta sig till final, och efter det såg vi på "a walk to remember" som är en riktigt grym film!

Eftersom det inte visas något annat än skidåkning på teven idag så är det just det vi tittar på. Vasaloppet missade jag helt och hållet på grund av min sömn. Men det gör ingenting.

Ska snart ta och börja plugga lite inför ett prov som jag har till fredagen och få det klart. Tror att jag kan det mesta, men det är ju inte fel att ta sig en extra titt. Eller hur?


Mellon



Hejehej!

Jag och min syster är hemma ensamma ikväll. Det verkar som att väldigt många ska ut ikväll, både unga och gamla. Det är både något i Stjernehallen och något i Sunne ikväll. Jag må säga att det har varit en tråkig dag idag och det vore väldigt kul att träffa folk. Men jag har det ganska så trevligt framför melodifestivalen här hemma i soffan. Vi håller tummarna för att det går riktigt bra för Top Cats och att de tar sig till Globen!


3 Mars 2012

God afton!

Vilket sportlov vi har! Solen skiner varernda dag och det är verkligen vår ute. Jag älskar det, även om jag mest sitter inomhus. Jag hoppas innerligt att vädret fortsätter på detta vis och att det är lika fint nästa vecka, då jag i stort sett är ledig hela veckan. Vi har som sagt resursvecka då. Det innebär att vi ska ta igen det vi missat. Skoldag på tisdag, en lektion på onsdagen och ett prov på fredag är vad som gäller för min del. Känns riktigt härligt!

Idag har jag sett på skidskytte och suttit och bitit på naglarna av nervositet. Tycker det är väldigt spännande, och det gick ju vägen för Sverige idag! Annars har det inte skett så mycket mer idag. Ska fortsätta med mina film- och seriemarathon snart och bara ta det lugnt. Jag tycker verkligen att man ska vila upp sig nu när man är ledigt, det behövs inför de kommande skolveckorna.


Modern family, en favoritserie!

Jag håller på att åka på en förkyldning ännu en gång känner jag, eller så är jag lite dålig på grund utav att jag sov ganska lite inatt. Hur som helst ska jag mysa i soffan framför favoritserien "modern family" nu. Diggar den verkligen! Jag och min syster älskar den serien, det är precis vår humor! Allt är så galet och konstigt. Haha. Man kan bara inte hålla sig för skratt.

Efteråt kanske jag och mamma ska titta på film. När vi såg på postkodmiljonären förut så var det en fråga om en film som heter "seven". Mamma sa att filmen är riktigt bra, så jag blev nyfiken. Kanske tar vi och tittar på den, annars blir det en tidig kväll.



Dagens inköp



Färgerna blir som vanligt inte rättvisa på bild. I verkligheten är ju det mesta mycket snyggare. Jag är i alla fall hur nöjd som helst över mina nya plagg! Kul med något nytt i garderoben nu när våren närmar sig.

2 Mars 2012

Hejhej!

Jag har nyss kommit hem ifrån en dag i Sunne. Steg upp betydligt tidigare än vad jag har gjort resten av lovet och åkte iväg med familjen redan vid halv elva. Dagen började inte så himla bra, var lite småsur till att börja med, men det blev allt bättre under dagen.

Vi kikade runt lite i affärer och jag lyckades få med mig en mörkblå tröja och ett par gröna byxor hem. Jag tycker det är väldigt snyggt med färgadce byxor! Det är helt klart det som gäller till våren. Ska visa er plaggen senare. Jag köpte även nytt smink, för svart kajal passar inte lika bra till mina ögon sedan jag färgade mig ljusare. Så jag har letat runt efter en blå som framhäver mina ögon betydligt bättre, något som jag även fann!

Efter att ha sprungit runt i affärer ett bra tag så lunchade vi på "saffran och vitlök". Mycket trevligt. Maten var mycket god. Så det har varit en bra dag idag! Vädret är ju hur ljuvligt som helst! Jag avände till och med vårjackan idag.

Jag och syrran passade på och ta lite knepiga kort medans mamma var inne på Toria och handlade. Haha.

Mysdag med serier

Jag börjar nu inse att lovet snart är över. Jag måste verkligen börja plugga lite inför kommande prov osv. Ska göra det imorgon har jag tänkt, efter att jag kommit hem ifrån Sunne. Jag, mamma och Linnea planerar att åka ner under förmiddagen för att shoppa lite. Även om det bara är en timme bort så känns det ganska skönt att handla någonstans. Utbudet är enligt mig större i Sunne än här i Torsby.

Idag har jag min syster tagit oss igenom hela säsong ett av "gossip girl". Att jag skulle fastna så hårt för det! Det är verkligen en grym serie! Vi får se ifall vi fortsätter att titta på det efter allt annat som är på teve nu. Annars ska jag nog kika på "the notebook" eller "a walk to remember". Båda filmerna är så himla fina! Och det var jättelänge sedan jag såg dem.

Jag och mina fina vänner Julia och Julia ifrån i tisdags.

1 Mars 2012

God morgon!

Nu är jag ordentligt utvilad efter många timmar i sängen. Det var riktigt skönt att få sova ut. Jag har fixat iordning lite frukost och käkar den nu framför datorn. Solen skiner in genom fönstret och mars visar verkligen att den hör till vårmånaderna. Jag tror nästan att jag måste sticka ut på en promenad lite senare, för jag har verkligen varit dålig med att vistas ute nu när det är sådant toppenväder! Så kanske går jag ut en sväng med kameran.

Men innan jag hittar på några skaer ska jag kika på lite serier och ta en behövlig dusch. Ha en bra dag! Puss ♥ 


RSS 2.0