30/9-15


Jag ber om ursäkt för alla mobilbilder, men jag fotar nada (Ehhh, här pluggas det mer eller mindre jämt, så har inte tid att fota), och internetet suger, så det tar sån tid att ladda upp bilder. Nåväl, gissa vad vi har för oss här hemma! Pluggar såklart :-))))) Mitt i allt pluggande, har vi även en drink som vi svenskar ska fixa. Japp, vi har en drinktävling på fredag! Riktigt kul, tänker dock inte avslöja vad det är för drink vi tänker göra, men blir den bra, kanske jag avslöjar receptet senare! 

Nu ska jag tokplugga alla drinkar, så att de sitter (det är nyckeln till att klara barprovet), samt teorin vi har på fredag. Tro det eller ej, men den mörka tunneln vi vandrat i, börjar faktiskt att ljusna! 



29/9-15


Insikten om att tiden här på EBS och i Barca snart är slut, är bitterljuv. Det ska bli så skönt att bli färdig med allt plugg. Men att lämna allt och alla..? Nja, inte lika kul. Anyway, till något roligare! Idag klarade de sista av tjejerna i rum 401 "free pouringen", så det har varit glada miner här! Det var till och med ett litet shot-race på kvällskvisten för några, hehe ;-) Jag har mest pluggat (lite lagom, behöver sova ordentligt i natt) och fixat med försäkringar, etc, inför flytten. Snacka om att jag är taggad! Det ska bli så skönt att få flytta hemifrån, påbörja ett nytt kapitel. Men visst kommer jag hänga hemma rätt som det är ändå! Mamma och jag ska ju ha våra kvällar där vi ser på tredje, nya säsongen av "Bron". Åh, det kommer bli en galet bra höst. Ett bra liv. Jag är så glad just nu! 


28/9-15


Snacka om en grym gårdag och en grym dag idag!! Igår hängde jag och några andra tjejer på rummet hela, långa dagen. Vi pluggade, flamsade och pratade - precis som vanligt. Jag har verkligen fått mig en drös störtsköna tjejkompisar här nere, det kommer bli separationsångest gånger hundra när vi ska säga hejdå, efter att ha bott och levt med varandra 24/7. Vi har det alltid så kul, en perfekt blandning av personligheter. Drinkarna börjar hur som haver komma någorlunda till rätta, men det är bara att nöta vidare.

Idag är jag galet trött, för jag, Ceona och Monica steg upp 04.00 och tog en taxi till stranden för att beskåda månförmörkelsen. Sån kul grej, och det var både mysigt och fint! Vi var hemma igen vid halv sex, då sov vi en stund till, innan skolan väntade. Asså satan vad nervös jag var idag, då vi hade vårt första riktiga prov idag, dvs "free pouring-provet" (googla på free pouring om ni ej vet vad det är). "Free pouring-provet" är ett måste att klara, om man ska bli godkänd på kusen. Vi hade vårt första försök idag, men om man misslyckats idag, har man två chanser till på sig, imorn och på onsdag. Men vet ni vem som klarade det på första försöket då??? Jo, jag!!!! Jag är så himla, himla glad! Nu ska jag verkligen klara denna kursen. Bara jag lär mig alla drinkar, så kommer detta gå vägen, detta jag säker på. Det är något av det tuffaste jag gjort, denna kurs, men det går om man vill och fokuserar! Nu är det bara att bli godkänd på teorin + drinkarna, samt att bli godkänd i baren - sen är jag en utbildad bartender, hur coolt?!

Nu ska jag nog ta en power nap innan det väntar drink-plugg resten av kvällen! Sömn är minst lika viktigt som att plugga, för annars fastnar ändå ingenting. 



26/9-15


Igår klädde vi tjejer från rum 401 upp oss och drog ut och käkade en riktig oangmiddag. Deras pizzor som några av tjejerna tig, såg amazing ut! Mätta och belåtna drog vi vidare på stranden med ett stort gäng EBS-are, där blev det en sväng inne på Pacha, innan vi sedan drog vidare. Men jag stack faktiskt hem efter det. Mitt party-humör är inte alls som det en gång var. Jag känner att det är rätt skönt att vakna upp skapligt pigg och ta vara på den kommande dagen istället.

Nu sitter jag på Starbucks och käkar frulle. Det är härligt att få sitta där i lugn och ro, lite egen tid, helt enkelt. Jag ska snart ge mig ut på stan och shoppa. Shopping-utbudet är grymt här. Ikväll ska det tvättad och pluggas, sen får vi se vad det blir.


24/9-15


Hejsan svejsan! Tydligen har det ägt rum ett bankrån här i Barcelona idag, så när vi gick vår dagliga promenad från skolan, var mer eller mindre alla affärer stängda. Snacka om kontraster, sådana saker händer då aldrig i lilla Torsby, men det är ju rätt skönt att man kan känna sig både lugn och trygg där. Vi har nyss däckat i våra sängar efter en full dag av träning med flair, free pour och att stå bakom baren. Denna vecka har gått galet fort, redan fredag imorn ju!!  Det hela börjar kännas bättre och bättre, men visst är man orolig att man ska faila kursen. Dock är det inte hela världen för mig, detta är mer en rolig grej jag gör, men självfallet gör jag allt för att jag ska lyckas. Det är faktikst exakt 2 veckor tills vi vet ifall vi blivid godkända eller inte. 2 veckor kan kännas lite, men om man tänker på hur sjukt mycket vi redan lärt oss under dessa två veckor, så är det verkligen ingen omöjlighet att vi om 14 dagar är utbildade bartenders.
 
Ikväll ska jag fokusera på plugget till fullo, samt sörpla upp min latte från Starbucks. Det är den som får mig att hålla fokuset (förhoppningsvis), nu när när hjärnan känns helt mosig.
 

23/9-15

 
Några bilder från Camp Nou som knäpptes för ca två veckor sedan!
 
Och vart tar egentligen denna vecka vägen??? Vi är redan inne på onsdag. Fler dagar på EBS har passerat. Det börjar kännas bekvämt bakom baren nu, men alla drinkar är svåra att komma ihåg - och då ska  ni veta att vi inte ens lärt oss hälften ännu... Vi har ju ett viktigt prov nästa vecka, så nu är det bara att öva, öva och åter öva. Jag bara måste klara det! Hur fränt vore det inte att för sina barnbarn i framtiden kunna säga "Jo, jag gick en bartenderkurs i Barcelona på engelska, och jag åkte dit ehlt själv". Efter detta kommer jag definitift kunna tänka att resa på egen hand igen. Det är kul att träffa nytt folk och känna att man faktiskt klarar av att stå på egna ben. Men nu längtar jag efter att få komma hem. Jag ser fram emot att flytta till ett eget place, få ta ett bad i badkaret, dricka gott kaffe, käka tacos och kladdkaka, slö-kolla en kass film på teven, träffa kollegorna på jobbet, slippa att plugga, osv. Ja, jag längtar hem till Sverige, även om jag älskar denna stad. Vill ha en riktigt god frukost, inte denna sötsliskiga som erbjuds här. 
 
Nu ska här pluggas, innan jag ringer familjen och Oscar. Det är skönt att få prata med dem en sväng varje kväll, få lite update från hemma, osv. 
 

21/9-15


Haha, jag vet inte vad det är för fel på oss åtta tjejer... Igår sa vi redan vid 23.00 att vi skulle sova - men självfallet lyckades klockan bli över ett. Vi pluggar lite för mycket och kommer alltid på något vi glömt att berätta, samt så skrattar vi en massa mellan det, så det är inte konstigt att klockan drar iväg. Men idag var vi verkligen som zombies allihop. Behöver verkligen en natt med ordentlig sömn, så därför ska jag bocka av plugget så fort jag bara kan. Andra veckan på EBS har dragit igång, och tack och lov känns det som om det mesta börjar lossna. Några av våra slutprov är faktiskt redan nästan vecka, så det gäller att ligga i. 

Nu ska jag färga utväxten innan jag sätter mig bekvämt och lär mig morgondagens drinkar.  Let's do this!


Great day


Det känns knappt längre som om man är här på semester, utan Barcelona har liksom blivit en del av sitt dagliga liv. Gatorna börjar kännas som hemma och man börjar få en allt bättre bild av denna stad. Här ovan ser ni några knäpp från gårdagens och dagens äventyr. Jag, plus fem andra, drog oss mot Sagrada familia (haha, jag har sett denna kyrka ett x antal gånger nu..) efter lunchtid. Vi strosade sedan runt bland alla fina gator, och helt plötsligt hade vi hamant vid "Arc de Triomf". Där verkade de ha någon slags vinmarknad.Vi handlade sedan lite mat, drog hem, snackade med våra familjer och vänner på skype, och nu är jag här, i min säng på rummet. Jag ska ta en dusch nu och sedan plugga drinkar för fulla muggar. Det gäller att få dem att sätta sig!!
 

20/9-15

 
God morgon! Det fick bli sovmorgon för oss tjejer i rum 401 idag. Som nästan alltid, är vädet på topp här i Barca. Idag är lite av en plugg-/städar- och shoppingdag. Jag måste nog ge mig ut och få mig frukost snart, sedan ska jag dra vidare och kika i butiker. Jag älskar att strosa runt inne på Zara. Jag måste försöka hitta presenter till de där hemma, men det är så svårt, det finns massvis att välja bland. 
 
Just nu hänger jag ute på vår takterass. Så himla nice! Jag kollar sociala medier och även lite info om Prag. Jag beställde nämlien flygbiljetter till Prag igår morse. Jag har känt så här inför det kommande nyårsfirandet (hehe rätt långt dit): antingen jobbar jag under nyår, eller så åker jag utomlands.Det fick helt enkelt bli det sistnämda. En vecka i Prag med en av de människor jag tycker allra mest om, det kommer bli toppen.

19/9-15


Bilder den igår! 

Hellu guys! Idag har vi hängt på stranden, jag och Stina, plus några andra EBS:are. Då varmt och härligt! Natten innan hade vi röjt under vår coctail tour, så många var slitna. Tur för mig, blir jag aldrig direkt bakis utomlands. Barrundan var hur som haver kul, gav många roliga minnen som jag kommer bära med mig livet ut. Många bör dock inte nämnas här, hehe. Efter stranden fixade vi oss och drog ut och åt. Restaurangen var inget vidare, men den gick an. Paella, som vi tog, blir ju oftast rätt gott ändå. 

Ikväll drog vi till en shot-bar. Riktigt kul! Dit måste jag någon mer gång i livet. Det fanns hundratals olika shottar, och de lekte med eld och massa annat skoj. De flesta valde sedan att dra vidare, men jag drog hemåt. Jag har fått rätt tråkiga nyheter under dagen, så jag var, och är, inte på humör för att festa. Och det känns faktiskt rätt skönt att få vakna upp pigg och fräsch i morgon. God natt!


7/9-15


Vi har tokpluggat ända sedan vi slutade skolan idag - 8 timmars plugg i sträck. Jag tror det medta börjar komma till rätta, men det är verkligen massvis med info som ska sätta sig. Hur man gör alkohol, info om vodka, rom, gin, tequila... Ahh, det är mycket. Till veckan blir det lugnare, men då gäller det att lägga tid på drinkrecept, flair, free pouring och baren. Det är rätt svårt att förstå att vi faktiskt är här, på en bartenderskola i Barcelona. Det är rätt coolt egentligen. Något sådant borde alla göra, leva livet lite. Men tack och lov är det fredag imorn! Tjoho! Då blir det fest med större delen av EBS-gänget, det blir nog roligt!


16/9-15


Asså jisses vad dagarna flyger iväg! Det är intensiva dagar med massa plugg. Så skönt att få aktivera hjärnan på detta sätt! Men jag ska vara ärlig, det är verkligen tråkigt att plugga, men jag har turen att vara lättlärd, så det mesta fastnar ändå. Idag fick vi prova ca 20 sorters gin och vodka. Haha, det kändes lite fel att dricka sprit rätt upp och ner innan 12 på dagen... Men det ingår ju i kursen att ha lite hum om olika märken, osv. Anyway! Vi har det så himla skoj vi tjejer på vårt rum. Vi skrattar, skojar och stojar. Ett härligt gäng är vad vi är, utan tvivel. Jag har blivit utsedd till "värmlänningen", pga min dialekt. Tro mig, jag FÖRSÖKER prata fint, men jag måste gång på gång förtydliga vad jag säger. 

Nåväl, nu längtar vi efter helgen, men först skall åter två skoldagar genomföras. Vi har ett stort teoritest på fredag om olika spritsorter. Puhh..! Men på kvällen blir det barrunda! 


15/9-15


Några mobilknäpp från senaste tiden!

Ska man gå denna kurs, ska man vara väl medveten om att man kommer bli tvungen att lägga en hel del timmar åt att plugga. Just nu känns det som om vi inte gör annat än: gå i skolan, prata en sväng med nära och kära, plugga, käka en bit mat, plugga, och slutligen sova. Det är rätt jobbigt att behöva plugga på engelska, det gör det hela svårare. Men vi ska nog klara detta! 

Idag fick det bli en en sväng på stan efter skolan. Jag kikade runt på Zara Home, och gissa om jag ska storhandla där innan jag far tillbaks till Sverige!! Älskar den affären. Det känns nu som att gruppen (vi åtta tjejer som bor ihop), har börjat komma varandra allt närmare. Det är kul! Nu ska vi sova, behöver allt lite sömn. Det är tuffa skoldagar, som sagt!!


14/9-15


Vilken rejäl kickstart det var på skolan! Sjukt skoj! Idag var det mest introduktion och lite prova på. Det är inte klokt hur mycket vi ska lära oss, men 4 veckor är lång tid! Och med mycket jobb kommer man långt! Vi har redan börjat få massvis av läxor, och hjärnan känns rätt mosig nu. Jag minns ju knappt hur man pluggar, men jag är som tur är, väldigt lättlärd. Teorin är jag minst orolig över, det är de praktiska sakerna som oroar mig mest. Men det kommer bli kul!! 

Hemlängtan har inte varit nådig idag, men jag har verkligen hamnat i ett rum med jättesköna tjejer. Det känns bättre när jag hänger med dem. Och dagarna går fort nu. Nu gäller det bara att kämpa och ge allt, för det vore ju katten om man inte skulle klara detta nu!! 


Let's do this


Ja, vad ska man säga... Det kändes lite som om hjärtat brast när jag lämnade familjen och tog in på hostelet. Hela denna dag har varit jobbig, tråkiga nyheter och massvis av nya intryck. Jag grät allt en skvätt när jag sa hej då. Jag har varit så orolig inför denna dag, men vet ni? Jag delar rum med 7 svenska tjejer som verkar helt underbara! Jag har ikväll hängt lite med några, och vissa tror jag att jag kommer klicka riktigt bra med. Jag är så stolt över mig själv som faktiskt genomför detta, det kommer bli en oförglömlig resa. Vilka minnen jag kommer att få, och som jag kommer art växa som människa, samt bli så mycket mer självständig. Jag tror att detta är nyttigt för mig. De fyra veckor som väntar här nu, känns inte lika hemska. Visst har jag en gnutta hemlängtan, men jag vet ju att det bara kommer göra mig ännu gladare när jag äntligen får krama om alla där hemma igen. 

Nu vankas sängen, jag är riktigt trött efter en lång och emotionell dag. I morgon ska vi börja bartenderskolan, jag är så himla taggad!! 


13/9-15


Idag är jag riktigt trött. Vi drog ut igår kväll och käkade paella och drack drinkar. Vi hittade ett ställe som kan komma att bli ett favorithak här. Så himla gott, alltihop! Det blev en rolig och sen kväll. Vi är något småslitna allihop idag, så nu solar vi på terassen. Planerna är inte så många idag. Jag ska checka in på skolan, flytta till hostel och göra mig redo för morgondagen - då börjar skolan! Det ska bli skoj, träffa nytt folk och även få använda hjärnan!
 

12/9-15


Morsning korsning! Igår kväll drog mamma och jag själva ut på stan en sväng. Vi kikade bland annat vart skolan jag kommer gå i, ligger. Den låg väldigt konstigt dock, och helt ärligt vet jag inte om jag verkligen fattat var den är. Vi åt även middag ute på ett torg. Det var Kataloniens nationaldag igår, så tyvärr var alla affärer stängda. Innan vi gick upp till lägenheten, satte vi oss med varsin drink. Extremt goda, prisvärda drinkar! Dit ska vi ikväll igen, sista kvällen med familjen, innan de åker hem. Usch, vad läskigt att bli här ensam... Men det kommer att gå bra!


Sagrada familia och Tibidabo

 
Idag började vi dagen med att bege oss till Sagrada familia. Det är en extremt fin kyrka som man bara måste se om man är på besök här. Väntetiden på att få komma in i kyrkan, var dock 4 timmar, så vi skippade att gå in, istället begav vi oss till (rätta mig om jag har fel) Barcelonas högsta berg, Tibidabo. Vi åkte två spårvagnar upp, sedan nådde vi toppen. Där hittar man en gammal nöjespark och en kyrka. Det var så vackert! Utsikten var fenomenal. Det var första gånger jag var dit, men oj alltså, dit kan jag åka igen.
 
Jag är riktigt trött ikväll efter att ha flängt runt, och jag har en hel del hemlängtan på det. Jag har väldigt svårt för att missa roligheter, jag vill helst vara med på allting. Denna helg missar jag marten (marknaden) på hemmaplan, och det tar emot en del. Men jag ska inte klaga, jag älskar att vara på denna plats också! Dock börjar insikten om att familjen snart åker hem, och att jag ska vara kvar 4 veckor till, bli allt klarare. Jag skulle vilja följa med den hem, få tärffa syrran och min snos... men, jag vet att jag skulle ångra mig, så självfallet blir jag kvar och går kursen. Det kommer säkert bli superbra det med! Och till sist åker jag ju hem, och då väntar en massa kul! 
 

11/9-15


God morgon! Här ovan ser ni några mobilnkäpp från Camp Nou, samt från när vi drog en sväng på stan igår. Ja, för igår kväll tog vi tunnelbanan mot Catalunya och strosade runt där. Vi kikade i affärer (shoppingutbudet här är ju inte att leka med) och hamnade i de gotiska kvarteren. Barcelonas äldre delar är så vackra, man kan gå runt där bland smågatorna i evigheter utan att få nog. Riktigt mysigt. Jag tror nog familjen förälskade sig i staden där, iaf lite. 

Vad har vi för oss idag då? Jo, snart blir det frulle på terassen, sedan vankas nog Sagarada Familia, och kanske även Parc Guell. Allt hänger på vädret, jag shoppar hellre om det regnar, men än så länge ser det lovande ut. 


Linbana och stranden

 
Så skönt med en lugn dag. Vi har mer eller mindre tagit siesta hela eftermiddagen. Nu ska vi ge oss ut i folkvimlet, då regnet slutat piska ner från skyn. Vi tänkte åka mot Catalunya, familjen måste ju gå på tursiststråket La rambla iaf en gång! Vi ska nog käka lite mat, suga in atmosfären och avsluta med att se på fontänshowen de har vid plaza de espanya. Den har jag faktiskt aldrig beskådat. Därefter vankas säkerligen mys på vår terass, som alla andra kvällar. Jag ska även passa på att ringa Oscar ikväll, måste ju höra hur det är hemma i lilla Torsby! ♥
 

11/9-15


Från igår när vi åkte linbana och hängde på stranden! Bättre bilder kommer när internet vill bli vän med mig :-))) 

Hej från ett regnigt Barcelona! Vi hoppa upp vid niotiden i morse, käkade frulle inomhus och drog sedan till Camp Nou med tunnelbanan. Bernt som är fotbollsfantast, var salig. Men visst är det en häftig plats att besöka! Dock tror jag nog att jag gjort mitt där nu, har varit där 2 ggr, trots att mitt intresse för fotboll är rätt dött. Om jag dock hittar nån här i Barcelona som vill dra å kika på nån Barcelona-match, så ska jag dit! Det vore en häftig upplevelse! 

Det störtregnade när vi kom ut från Camp Nou, så vi tog en taxi och for hem. Vädret är inte på topp, så det känns inte lockande att promenera runt eller åka iväg på sevärdheter. Jag tror det får bli en eftermiddag i lägenhet! Om vädret bättrar sig, blir det nog middag ute och kanske lite stros på gatorna! 


Beachen


Pics från igår kväll!

Jag skulle nog kunna flytta hit till värmen, jag älskar det. Vi tog linbanan från Montjuic ner till stranden idag. Vilken utsikt! Därefter lunchade vi i solen och drog sedan till beachen för sol och bad. Vattnet var inte direkt varmt, men jag lyckades ta mig i. Lite måste man ändå plaska! Nu har vi hamnat i lägenheten. Vi dricker öl, solar och pratar. Mamma och jag ska snart dra till affären och handla inför kvällens middag. Vi tänkte fixa tomatsoppa här hemma. Nice!


10/9-15

 
Gud vad skönt, nu känner jag mig som mig själv igen! När sömnen blir si och så, känner man sig bara konstig. Men i natt har jag fått sova ut! Vi startade dagen med frukost ute på terassen. Vår terass har mer eller mindre sol hela dagen, så vi bara njuter och njuter. Igår kväll drog vi ut på en tur, kikade på Plaza Espanya. Såå fint torg!! Vägen var bara på nån kilometer, men vi skulle ändå ha två st öl-pausar på vägen, haha. 
 
Idag tror jag att vi ska åka linbanan ner till stranden, och sedan hänga där ett tag. Vädret är på topp!
 

8/9-15


And I'm back, i en av världens bästa städer!!! 

Hej svejs från BARCELONA!! Shit vad smidigt resan gick, allt från resan till Norge, till resan till lägenheten vi hyrt här i Barca. Om jag var trött i morse? He he, jaaa... Alltså, endast 2 timmars sömn lyckades jag få till i natt. Nervositet och en massa annat, gjorde så att John Blund inte ville dyka upp. Nåväl, jag har börjat piggna till nu. Här skiner solen och det är 24 grader. Så, så underbart! Dock är jag lite rädd för att jag kommer börjar frysa i oktober, frusen som jag är. En bra anledning till att få shoppa nya kläder. ;-) Vi bor verkligen jättefint, och vi har ju världens mest najsa uteplats!! Där ska vi sitta och mysa både mornar och kvällar. I love it. 

Nu har resten av familjen dragit på lite handling, och jag har lyckats ta mig en dusch. Känner mig som en ny människa. Vi tänkte dra ut i solen och luncha lite, sedan är planen att kolla in Barca lite, samt gå ut och käka middag. Nu ska jag få mina resekompanjoner att älska denna stad lika mycket som jag gör! 



7/9-15


Om det är smart att jobba 15-22, när man ska resa mot flygplatsen 04.00 dagen efter, samt inte ens sova hemma under de 6 timmar man har ledigt mellan jobb tills man åker mot flygplatsen? Nope. Vilket stress-monster jag har varit idag. Jag är livrädd för att glömma något viktigt, men nu tror jag att det mesta under kontroll. Och de har faktiskt affärer i Barcelona, ifall jag skulle råka glömma något. Det ska bli så spännande och kul att dra till Spanien! Det ä tredje gången jag besöker Barcelona, men för mamma, mormor och Bernt, är det första gången. Självfallet ska vi turista och må riktigt gött denna vecka nu, innan jag börjar skolan där nere. Jag är så glad att jag valde att göra detta, för jag tror att man ibland bara måste bortse från sina rädslor och köra ändå, för att växa som människa. Detta kommer bli en grym upplevelse, jag är så säker.

Nu ska jag åka till jobbet och göra de sista timmarna för denna månad, sedan ska jag och snosa på min pojke innan det bär av mot Gardemoen i natt. Vi hörs i Spanien!! 


6/9-15


Igår kväll lagade vi till laxbiffar med potatis och morötter i ugn. Så gott! Efter middagen packade jag och Oscar ihop lite saker och drog till min familjs sommarstuga. Det var mysigt att sitta i soffan i ljuset av stearinljusen, medan det sprakade i spisen. Det är verkligen kolsvart utomhus nu, man såg verkligen ingeting när man var tvungen ut till dasset. Men är det höst, så är det. Vi tog sovmorgon, och vaknade upp i ett riktigt kallt hus. Tacka gud för duntäcken alltså! Vi stannade några timmar, tills det var dags att dra sig hemåt. 

I eftermiddag har jag haft en rolig stund med mina kompanjoner (Linnea och Lovisa). Vi har skrattat så att magen krampat. Vi tog dessutom en biltur upp till Pusta. När vi var där i somras, sprang Linnea runt med en norsk flagga. Denna flagga försvann under natten, men vet ni vad? Vi återfann den i skogen idag. Det fick oss åter att skratta. 

Nu väntar en lugn kväll. Jag ska nog träffa O en sväng till, säga ett ordentligt hejdå. Låt dessa veckor gå fort nu! 


4/9-15


Weeyy-eyyy-eyy, det är helg!! 

Mamma och jag drog rätt tidigt till Torsby för att uträtta ärenden. Lite fix inför kommande dagar! Det fick bli familjemys i afton á la köttbullsmiddag. Hela familjen var rätt slö ikväll, så när mamma åkte på jobb, drog jag till pappa å städade, så fick Linnea sova en sväng. Egentligen lockade en tupplur även för mig, men jag känner mig själv såpass väl, att om jag sover på dagen, har jag svårt att sova på natten. När jag åter kom hem, såg vi klart andra säsongen av "American horror story". Gud, vilken äcklig serie egentligen, men ändå kan man inte sluta kolla... 

Nu ska vi dra oss mot våra sängar. I morgon ska jag plugga lite drinkar och packa det sista, innan Oscar dyker upp. Vi behöver också få spendera lite tid med varandra, innan jag åker. Jag kommer sakna honom som bara den, men det kommer allt att gå! 


3/9-15


Idag bjöd mormor på pannkaksmiddag. Enkelt, men ack så gott! Om det är nåt jag måste införskaffa när jag flyttar, är det ett våffeljärn, gärna ett belgiskt! Snabbfixad lunch, men som ändå är superb! Jag kom hem för en liten stund sedan, jobbade kvällspass ikväll. Jag kan knappt fatta att jag har ett ynka jobbpass kvar tills jag åker!! Jag spricker av förväntan. Jag är ledig hela helgen, och då ska jag passa på att umgås med alla jag älskar. 5 veckor är egentligen inte en evighet, men jag kommer ändå sakna ihjäl vissa personer flera gånger om, där borta i Spanien. Men tack å lov lär vistelsen bli grym, och jag kommer ju åter hem! 

Nu väntas sängen, hoppas ni haft en fin torsdag! 



Burning sky

 
Igår såg det ut som himlen brann här ute på landet!
 
Haha jisses vad det ligger saker och dräller på mitt golv nu... Jag har försökt ta tag i packningen idag, och tja, det har väl gått sådär. Jag som har problem med att packa för en weekend, tycker detta känns kaosartat. Vad tar man med sig för 5 veckor borta?? Tack och lov kommer jag åka hem med två resväskor (åkter dit med en), så om något är glömt - och vem försöker jag lura - och om jag vill shoppa, kommer det inte vara några större problem med att frakta hem även det. 
 
Vad har ni för er ikväll då? Jag sitter inne på mitt rum och tänkte bränna av ännu ett par serieavsnitt. Det är sällan sådana slappisdagar blir av, så idag var det helt klart dags för en. Men imorn är det back on track som gäller, har som jag redan nämnt, en hel del att göra. Jag måste till banken, tvätta lite kläder, osv. Jag börjar få resfeber nu också, men seriöst, detta kommer bli så galet skoj!! För hellre att jag ligger där på dödsbädden och ångrar det jag gjorde, än det jag inte gjorde. Och tro mig, jag är livrädd inför detta, och till er som påstår att jag är modig, till er vill jag säga så här: "nej, jag törs egetnligen inte detta, jag gör det bara ändå, för annars kommer jag att ångra mig".
 

1/9-15

 
Morning!! ... och så var vi inne i första höstmånaden då! Jag är en sucker för höstkläder, höstmys och fina höstdagar, men vetskapen om att vi går mot kallare dagar och vinter, tar emot. Tur för mig att jag och familjen flyger mot varmare breddgrader till veckan! Jag har haft en lugn morgon, sett på Catfish och käkat frulle i sängen. Prima ballerina, om ni frågar mig. Egentligen har jag en sisådär sjuhundra saker som jag borde ta itu med, men jag funkar ändå bättre på kvällen, så jag tänkte ta tag i det då istället, och njuta av denna dag i lugn och ro.
 

RSS 2.0