En lugn kväll


Jäklar (ursäkta språket) vilket långt arbetspass jag nyss avklarat. Över 30 timmar. Puhh..! Känns som I'm jag levt på jobbet sen i onsdag, så det ska bli skönt med en lugn och ledig kväll. Jag uträttade lite ärenden på byn innan jag åkte hem. Tanken för kvällen är att göra hemmagjorda toast Skagen och dricka vin. Snacka om bra fredagsmys! Solen skiner till och med, så man kanske kan sitta ute på altanen. Mysigt! Nu ska batterierna laddas om inför kommande jobbdagar. Grymt! 


I kvällsolen

 
Efter en hel dag på Jamtli och i Östersund, var vi båda helt utslitna. Så fort vi kom hem var tanken att laga middag, men istället somnade vi på soffan en timme. När vi väl vaknat och lyckats få ihop mat, kände jag för en lugn kväll i "hemmet", men Oscar tyckte annat. Så hips vips blev det en bilur, och tur var väl det. Vi hamnade vid en damm som låg riktigt fint. Kvällssolen lös och det var en ljummen kväll. När jag kom hem och visade familjen bilder, visade det sig att jag varit där förr, när jag var liten. Det finns ju inget bättre än att upptäcka små smultronställen! 
 

Jamtlis historieland

 
Snacka om att vi hade tur med vädret när vi promenarade på Jamtlis historieland. Solen sken och det var varmt och gött. Det är så himla stort där, och det är som att åka några år tillbaks i tiden. Det finns olika delar på området, vissa delar ska visa hur det såg ut för ca 100 år sedan, medan vissa ställen ska vara något yngre. Jätteroligt! Man får även se massa djur, klappa dem och gosa med dem. Haha, ni ser hönan på bilden? Vi var tvungna att passera den för att ta oss till kaninerna. En aning rädda skyndade vi oss förbi den... Förresten, efter att ha sett de ulliga kaninerna, vill ju jag också ha en kanin. Jag tror inte mamma gillar den idén lika mycket.
 
Jag tror vi gick där i över en timme. Det finns så, så mycket att se! Allt från när de bakar bröd, till hur de klätt sig som de gjorde förr. Man får gå runt i gamla hus, gå i affärer som säljer söta karameller, åka häst med vagn, och en massa annat! Ni måste dit om ni är i närheten av Östersund!
 

Jamtli och Östersund

 
På lördagen under vår resa åkte vi mot Östersund. De har ett museum där som jag diggar skarpt, Jamtli heter det. När Oscar frågade mig vad det var för slags museum, sa jag: "Ehh, jag vet inte riktigt, det handlar om historia iaf." För ärligt, jag gillar stämningen där, och har aldrig lagt större vikt i att läsa om allt. Men det handlar rätt och slätt om Jämtland/Härjedalens historia. Oscar var en aning skeptsik till det hela, men jag hade allt rätt när jag sa att det är bra där, för han blev glatt överraskad.
 
De har alltid en årlig utställning på övervåningen, denna gång var det festkläder från de olika årtiondena. Kul! Allt är så mysigt där. Man kan gå runt i tmmar och bara titta. Många av sakerna börjar att röra på sig ibland, vilket gör det hela ännu roligare. Dock är det inte alltid lätt att starta rörelsecensorerna, hehe. Man får ibland stå och hoppa runt som en tok inann något sker.
 
På utsidan hittar man under sommaren ett historieland som är minst lika kul.Jag slänger upp bilder därifrån lite senare.
 

Övernattning i Borgvattnets hemsökta prästgård

 
Vid 14-tiden påbörjade vi vår resa från Kaxås till Borgvattnet. Resan tog drygt 1,5 timmar. Vi åkte en bra bit mitt i ingenstans tills vi kom fram till det lilla samhället Borgvattnet. Det låg mitt i ödemarken, kändes det som. För min del var det andra gången där, medan det var Oscars första. Jag hade bara fikat där tidigare, aldrig sovit över, så vi var båda spända inför vistelsen. 
 
 
 
Expeditionen.
 
Vi började det hela med att checka in huset och känna av stämningen. Jag tror på spöken och den så kallade andevärlden, jag tycker det är jättespännande. När jag var där för tre år sedan, kände jag mig väldigt påverkad av stämningen på nedervåningen. Det var framförallt i det ena rummet, Expeditionen, som jag kände ett ett enormt tryck över bröstet och fick svårt att andas, och detsamma hände även denna gång. Men redan innan vi gick in i huset kände vi av något. Jag mådde illa och Oscar fick huvudvärk.
 
 
 
Allrummet i huset.
 
Det sägs att prästfrun Märta Hedlund (damen på bilden), som dog i barnsäng i huset när hon skulle föda sitt elfte barn, spökar på gården. Hennes make sörjde henne såpass att han hämtade henne från bårhuset och vårade henne i prästgården en längre tid. 
 
Gungstolen ni skådar där uppe, ska tydligen gunga av sig själv. För länge, länge sedan satt en präst i den, och helt plötsligt slängdes prästen ur gungstolen. Han satte då sig åter i stolen, men när han då för andra gången slungades ut ur stolen, skippade han att sätta sig där en tredje gång.
 
 
 
 Rosa rummet.
 
Det sägs att en piga i huset blev med barn med en präst, och att hon då skall ha blivit inlåst i skafferiet tills barnet fötts. När ungen väl var till världen, skall pigan ha kvävt det, och sedan begravt det vid husknuten. Tydligen ska man kunna höra barnaskrik om nätterna.
 
 
 
Gula rummet.
 
När vi var här för tre år sedan, tyckte mamma att detta rum var lite läskigt. Hon tror inte alls på spöken och sådant, men hon har erkänt att hon antagligen skulle vara en aning mörkrädd i detta hus om hon tvingades övernatta.
 
 
 
Blå rummet.
 
Detta rum är det många som påstår är det värsta. Männiksor som har satt ihop de två enkelsängarna till en dubbelsäng, har sedan hört hur det låtit ordentligt, sedan gått in i rummet och upptäckt att sängarna varit hopslitna. Många tycker även att bilden på pojken i rummet är skrämmande. Tydligen ska gossen på fotot kunna ändra ansiktsuttryck, dessutom ska många som fotar av fotot, få suddiga bilder.
 
 
 
Gråterskornas rum.
 
Efter att vi gått ett varv i huset, gick vi ett varv ute på kyrkogården. Turen dit blev dock snabb, då knotten åt upp oss. På väg tillbaks till huset började regnet droppa ner, och slutligen, framåt kvällen, spöregnade det. Väl åter vid huset, gjorde vi oss hemmastadda i Gråterskornas rum, det rum vi skulle sova i. Det sägs att tre gråtandes kvinnor ska kunna uppenbara sig i soffan, men vi såg dem tack och lov aldrig. 
 
Vi spenderade rätt mycket tid åt att ligga i sängen (som var så galet skön) för att läsa ur gästböcker. Rätt tidgt på kvällen hörde vi det första konstiga ljudet: lätet av att någon knäppte på väggen. Efter ett tag tycktes Oscar även höra någon som rullade en kula uppe på vinden.
 
 
 
 
När klockan blivit en del, förflyttade vi oss till allrummet på övervåningen. Det var så mysigt där, fin inredning, regnet smattrade mot fönstret och huset knakade. Vi fortsatte att bläddra i gästböcker och invänta att något oförklarligt skulle ske, men klockan gick och inget hände. Till sist gick vi och la oss och hoppades på att få höra något där istället. Vid tretiden blev vi rätt trötta, Oscar somnade, men jag tvingade honom att vakna, för jag var rädd för att jag ensam skulle vara tvungen att uppleva något kusligt, hehe. 
 
Inget alls hände dock under natten, utan vid femsnåret somnade vi gott och vaknade åter upp vid nio. Vi var både lättade och besvikna över att det varit lugnt hela natten, men då sa Oscar "Ja, nu får det hända vad det vill, för nu är det morgon och ljust." - och så började spökerierna!
 
 
 
 
Det var inte bara jag och Oscar som sov i prästgården den natten, utan även en familj på tre. Dessa hade dock beställt frukost, så de hade gått ner på nedervåningen innan oss. Vi var alltså ensamma på övervåningen. Efter ett tag bestämde även vi oss för att gå ner. Då hörde Oscar hur de pratade där nere, vilket vi inte tyckte var så konstigt... tills vi insåg att vi var helt själva i huset. De andra som bott där, hade alltså redan dragit hem. Då blev ju jag genast intresserad och ville kolla mer, men Oscar kände inte riktigt för det. Så vi stod där i hallen och jag skulle just bege mig in igen, då jag hörde världens duns från övervåningen. Det lät som någon trillade ner från en säng, som om det vore en hund. Det liksom dunsade och rev. Då kutade vi båda raka vägen ut ur huset. Jag var livrädd och helt säker på att "det spökar där!!!". 
 
Vi gick sedan in igen, och då hörde Oscar barnasång och kände någon som tryckte honom på axeln. Han upplevde mer saker än mig, men den där dunsen var nog med bevis för mig. Jag tycker även att den dåliga stämningen, alla hemskheter som inträffat där, känns. Det är tungt att vara inne i det huset. 
 
Vi avslutade det hela med en fika i huset, då prästgården agerar som fik om dagarna mellan 11-17. Dit bör ni åka om ni känner för att besöka stället, men inte sova där. 
 
Om ni vill veta vad som inträffat i huset, anledningar till varför det spökar, osv, kan ni läsa det HÄR (googla om ni vill veta ännu mer, "Det okända" har även varit på besök, och ni kan se deras ebsök på youtube). Det var en kul och spännande övernattning, jag återkommer gärna!
 
 
 

29/7-15


Igår eftermiddag for jag och Oscar upp till Röjden och kikade på korset en sväng, därefter åkte vi mot Höljes. Vi var lite nyfikna att se hur det ser ut där när röjet inte är kvar. Det var ganska så öde, men ännu stod några husvagnar kvar. Vi gick runt där och kikade nån timme, sen begav vi oss hemåt. På kvällen vankades det bio för mig, syrran och hennes vän. Äntligen var det dags för "Paper Towns"! Jag absolut älskade den boken, fick sådan "relation" till den. Jag ansåg att filmatiseringen av "TFIOS" var grym, men John Greens bok "Paper Towns", slår verkligen filmen. Bra film, men boken är mycket bättre. "TFIOS" är nästan lika bra som film, så som bok. Nåväl, filmen var sevärd! 

Idag kallar jobbet. När jag slutat ska jag försöka röja i mitt rum, jag förstår inte hur man kan lyckas stöka till det så som jag kan. Jag har inte ens packat upp resväskan från Jämtland... 


Övre Kaxås

 
Så fort vi gjort oss hemmstadda i huset vi hyrt i Kaxås (vi hyrde verkligen ett jättegulligt hus, ska visa er senare!) och lagat middag á la min räkpasta, tog vi bilen och åkte upp till övre Kaxås. De har en liten utsiktplats där som är helt fenomenal. Där kan man länge sitta och bara beskåda omgivningen. Naturen där är magisk, som jag nämnt ett x antal gånger. Tyvärr var luften kall, kändes som om det vore iskristaller i den, så vi blev inte där jättelänge. Men det är verkligen skoj att åka runt och upptäcka alla fina ställen som finns där, man tröttnar aldrig.
 
 

28/7-15

 
Frukostarna uppe i Kaxås såg alltid detsamma ut: tunnrböd med smör och gott pålägg, juice, te och sedan kaffe på det. Jag kan inte med ord beskriva hur gott detta tunnbröd är, man vet inte hur tunnbröd smakar förrän man fått smaka detta. Sådana vanliga man köper i affären är ingeting jämfört med dessa. Min mammas faster bakade de godaste någonsin när hon var i livet!
 
God morgon på er, förresten! Jag har just stigit upp, är ledig idag. Jag ska strax slänga mig i duschen, därefter dyker Oscar upp. Vi tänkte passa på att ge oss ut på en tur nu när vädret är mindre roligt. Som om vi inte åkte nog med bil förra veckan, hehe.
 

Klövsjö

 
Den norrare delen av Sverige är verkligen galet vacker. Jag vet att jag tjatar, men kolla alltså!! På vägen upp till Kaxås passerade vi Klövsjö. Vi var bara tvungna att stanna vid deras kyrka, hoppa ur bilen och knäppa några bilder. Så. himla. fint. Solen lyckades till och med komma fram lagom tills vi kom dit. Ska ni norr ut, borde ni verkligen ta er ett stopp där. Varför inte avnjuta matsäcken där? 
 
Jag längtar redan tillbaks, sådan otrolig tur att det vankas kusinträff där uppe i norr nästa sommar! Jag har massvis med tremänningar i Jämtland (känner inte ens hälften), och mamma har nästan hela kusinaskaran där (morfar hade fyra syskon). 
 

27/7-15

 
Utsikten från Övre Kaxås är vad man skulle kunna kalla "breath taking"!
 
Och så var vi åter hemma på Värmländsk mark! Det där med "borta bra, men hemma bäst", tyckte jag stämde sidådär denna gång. Jag ville verkligen inte fara hemåt, jag trivdes allt för bra där uppe. Det är något med Jämtland och Kaxås-trakterna som jag bara älskar. Kanske beror det på att vi spenderat mycket tid där genom de gångna åren. Många somrar har vi besökt dessa trakter, då det är lite av ett slästlle.
 
Vi var hemma runt sextiden igår kväll, efter en resa hem som gick snabbt. Vi hade tänkt åka över Flatruet, men på grund av ett litet missförstånd var vi helt plötsligt i Sveg, och hade helt missat att åka "rätt". Nåväl, vädret var inte så kul, så det kanske var lika bra. Det blev en kväll med familjen och tidigt i säng. Trots att vi haft semester så har sömn inte varit prioriterat, man vill ju ta vara på tiden,
 
Jag kommer framöver slänga upp olika inlägg om vår lilla tripp. Jag har knäppt massvis med bilder, man vill liksom fånga allt på bild.
 

26/7-15


Dessa fem dagar i Jämtland har verkligen rusat förbi. Det har varit så himla bra, men jag antar att allt har ett slut. Igår var vi till Östersund och gick på Jamtli, ett otroligt mysigt museum. Vi lyckades dock göra något pinsamt... vi startade igång ett alarm. Men jag antar att bläddra i en 400 år gammal bok kanske inte är något man bör, hehe. Jamtli har förutom museeet även ett historieland på sommaren. Det är rätt och slätt en stor inhängnad utomhus där man får uppleva hur det var förr i tiden. Vädret var perfekt, så det var härligt att strosa runt där, köpa karameller, klappa djur och se på omgivningen. Vi avslutade det hela med en tur i Östersund. Denna fina stad alltså! Vi åkte därefter hem för en timmes tupplur, sedan rullade det på med middag, vin, film och sova. 

Jag har massvis med bilder att visa er och saker att berätta, vilket jag ska göra när jag är hemkommen. Nu har vi just kikat in Frösön lite, men nu ska vi dra oss hemöver. Vi tänkte åka över Flatruet på hemvägen, riktigt vackert där. Regnet öser dock ner, vilket är trist. Nåväl, tack för denna semester! 


25/7-15


Go morron!! Vi överlevde allt spöknatten, och vi fick faktiskt vara med om lite grejer. Jag väntar dock med att berätta om vistelsen i prästgården tills jag kommit hem, så kan jag även visa er riktiga bilder. Igår var vi verkligen trötta, då vi knappt sov något när vi var i Borgvattnet (hehe, jag var rätt så rädd och höll Oscar uppe), så vi tig det rätt lugnt under kvällen. Vi tog oss en biltur, lagade middag och avslutade med vin framför två filmer. 

Idag står Östersund. Vi ska iväg till Jamtli och gå på stan och kolla runt. Vädret är strålande idag, vilket är toppen, då det är idag som vi ska vistas ute en hel del. Det känns lite vemodigt att vi det i morgon är dags att bege sig hemöver. Det har varit en grym semester och jag trivs så himla bra här uppe. Men nåväl, det ska väl vara lite skönt att komma hem. Bo i spökhus


Och så var vi framme vid den hemsökta prästgården i Borgvattnet! Det är andra gånger jag är här, men första gången jag sover här. Jag tror ju på andar och sådant, men har aldrig upplevt något någon gång. Det ska bli spännande detta! Vi har tagit plats i gråterskornas rum, så här ska vi sova i natt. Vi får se om något spöklikt sker under natten, men hur som haver är det ett mysigt hus och det ska bli en rolig upplevelse! 

Nu ska vi ta och fixa lite käk innan vi "påbörjar" vår vistelse här. Vi tänkte läsa gamla gästböcker och se om andra upplevt några kuslighetskänsla här! Vi hörs i morgon... om vi överlever detta, vill säga, haha. 


23/7-15


God morgon! Vi bestämde oss för att ta en välbehövlig sovmorgon idag. Det är tröttsamt att flänga runt hela dagen och åka bil, plus att vi vill vara utvilade inför i natt. Vi hade iaf en bra första kväll här uppe i Norrland. Vi tog bilen och åkte en sväng, det finns ju vissa vägar här som jag anser är måsten att bocka av. På ett ställe är utsikten verkligen HELT magisk, man ser ända bort till Åreskutan. Vi avslutade det hela med att slöa i varsitt soffhörn och se på teve från en riktigt gullig, liten teve. Huset knakar och låter väldigt mycket, har vi upptäckt, och jag skvätter till varje gång. Haha, hur ska det liksom gå i natt då, när vi ska sova i kanske Sveriges mest hemsökta hus..?? Jag är faktiskt ganska nervös, men samtidigt ska det bli både kul och spännande! 

Nu ska jag försöka få liv i min kompanjon, sedan ska vi dra till affären och köpa tunnbröd. Tunnbröden härifrån är galet goda, inte alls som de man vanligtvis köper i affären. Men min morfars syrra gjorde dock de bästa tunnbröden när hon var i livet. Barndomsminnen alltså!!


Vi är framme!


Efter ett tags bilåkning, kikade jag helt plötsligt på gps:en (hade glömt sugproppen, så den låg bredvid i sätet) och upptäckte att vi hade kört lite fel. Vi hade totalt missat skylten som det stått "Östersund" på. Vi blev en timme senare än beräknat, men nu är vi på plats. Älskade Kaxås, detta är lite som ett andra hem. Jag har spenderat otroligt mycket tid här, jag har tappat räkningen på antalet gånger jag varit här uppe. Släkten från min morfars sida kommer härifrån, och stora delar av släkten från mammas sida bor fortfarande här. Dock tror jag att vi skippar släktbesök och istället ser till att besöka platser som man måste se, och göra alla saker man bara måste göra när man är här. Jag hade mer eller mindre glömt bort hur vacker denna plats är, jag blev nästan lite rörd (gamla barndomsminnen, en bölig personlighet, en trött skalle och en fin plats blev nog lite för mycket haha). 

Huset vi hyrt är riktigt gulligt! Här ska vi spendera våra fem dagar (förutom i morgon då, då vi bor i spökhus). Vi kommer absolut att trivas! Så fort vi anlände, lagade vi ihop en pastarätt, och nu vilar vi (nåväl, Oscar sover och jag bloggar). Stackaren är en aning trött efter att ha kört över 60 mil. Men det blir en lugn kväll, otroligt skönt! I morgon ska vi göra Kaxås innan vi drar mot Borgvattnet. Länge leve semester! 22/7-15 - Mot Jämtland!


Hello from Hede! Vi har sedan åtta i morse varit på färd. Vi har avverkat 37 mil, så det är iaf mindre än hälften kvar. Tiden har gått otroligt snabbt, vilket varit skönt. Nu ska vi fortsätta vidare, det ska bli härligt att få komma fram. Vila lite, laga en god middag och sedan se oss om lite. Det är sådant fint landskap där uppe, helt är ofattbart. Men, men, vi hörs när vi anlänt i Kaxås! Cirka 20 mil kvar! 21/7-15

 
Det har varit en lite stressig tisdag med heldagsjobb, det sista fixet inför i morgon och lite annat smått och gott. Men vet ni, det är helt okej, för i morgon går jag på fem dagars ledigt!! Och jag ska tillbaks till Jämtland, där mina rötter härstammar från. Detta är så välbehövligt. Få umgås och ha kul med en vän, se andra vyer av landet, slappna av, få ny energi, osv. Jag och mitt kontrollbehov mår lite sisådär dock, jag vill ju alltid ha en plan och lägga upp saker och ting, men det mesta känns denna gång lite hur som helst. Men vi har mycket tid på oss att göra saker, så vi får ta det som det kommer. Det är nog nästan nyttigt för mig att liksom se vad som skrer och inte bestämma allt i förväg. Det är nog det som är det bästa med att ha en vän som är raka motsatsen till en själv, för då kan jag som alltid ska ha en plan, ge honom lite av min struktur, så kan han som alltid tar det som det kommer, få mig att släppa på kontrollen lite. Sånt är bara bra, antar jag.
 
Jag kommer sakna internet uppe i Norrland, men jag lovar att mobilblogga (som om ni fått så mycket annat än mobilbider just nu... har massvis med bilder, men de ligger på massa olika minneskort som jag inte har en aning om vart de är). När jag kommer hem (om vi överlever spöknatten i prästgården, hehe..) ska jag visa er fullt med bilder! Tyvärr ska vädret bli kasst, men det är vi ju rätt vana vid nu. Ha det gött, det ska jag ha på min semester!! 

20/7-15


Alltså satan. Jag har sådan hemsk tandvärk att jag inte vet vad jag ska göra. Antingen är ena visdomstanden på väg upp ännu mer, eller så har jag fått någon slags inflammation i tandköttet. Jag vill inte behöva ha ont nu när det snart vankas lite semester. Usch. Förhoppningsvis ger det iaf med sig snart. 

Jag har arbetat dagen lång. Mormor fyller år idag, så efter jobbet åkte jag dit för att fira henne. Det bjöds på smörgåstårta, så galet gott! Nu ska jag försöka ta tag i packningen. Det är allt en hel del som ska med, då vi ska vara borta i fem dagar. Jag har dock en jobbig tendens till att alltid ha med för mycket kläder... Men, men, hehe. Jag känner hur som have att jag hellre blir färdig med packningen ikväll, så kan jag lägga mig i tid imorn kväll istället. Det tar liksom över 7 timmar till Kaxås, så man behöver all vila man kan få innan dess! 


19/7-15


Hej svejs! Ögonlocken håller på att falla igen, jag är så bedrövligt trött efter en rätt slitsam helg. Igår efter jobbet drog jag raka vägen hem och taggade om inför en festkväll. Denna gång var det jag och syrran som drog ut på partaj. Vi hade det riktigt skoj! Vi stod och sjöng med till "Ska vi plocka körsbär i min trädgård" och lyckades även hinna med en bugg. Vi var nämligen på dansbandsfest i Östmark. Lite annorlunda emot vad man brukar gå på, men det är oftast det som brukar bli roligast. Det fick bli sovmorgon idag, och denna bakissöndag har varit grym. Jag och Linnea drog till Bredvikens camping för middag á la Ceasar sallad - så gott!!! Vi satt och njöt i solen och mådde gött. Ikväll har Oscar varit på besök, och vi gjorde inte mycket annat än att prata om vår kommande resa till Norrland. Yes, på onsdag smäller det!! Då är det äntligen dags för Jämtland. Jag är extremt förväntansfull, det stället ligger mig varmt om hjärtat. 

Nu måste jag sova. Jag gör två heldagar denna vecka, sedan väntar semester fram tills nästa vecka. Det kommer bli helt awsome! 


18/7-15


Min lediga fredag var verkligen superb! Solen sken och det var en sån där fin sommardag. Familjen drog under förmiddagen till Sunne för lite shopping. Köpte mig Maybeline's fina palett "nudes". På hemvägen åkte vi till Brevika och åt stenungsbakad pizza. Vi delade allihop kors och tvärs, och de var verkligen goda. Vi avslutade det hela med glass i en park, därefter rullade vi hemåt, mätta och belåtna. På kvällen stod 20-årsfest på schemat. Det var temat "så här kommer du aldrig att se mig igen", men då jag bestämde mig i sista stund för att dra på fest, så körde jag bara på en vanlig klänning. Den var vit i början av kvällen, idag är den inte lika vit... hehe. Jag drog hem rätt tidigt, som tur var, då jag idag jobbar! 


James Bay

 
Jag har förälskat mig totlat i en ny artist, nämligen ingen mindre än James Bay. Hans röst är så behaglig att lyssna på. Jag är riktigt svag för både tjejer och killar som har den där hesa tonen i rösten. Så, så vackert. Jag diggar verkligen James album, varenda låt är ju bra! Det är extremt sällan artister släpper ett helt album med bra låtar, så när det sker, hurrar jag alltid lite inom mig. Fall out boy's album "Save rock and roll" är ett sådant album, där varje låt är grym. Men lyssna på James Bay skiva "Chaos and the calm". 
 

16/7-15

 
Efter en natt med dålig sömn är jag ändå uppe och någorlunda redo för denna torsdag! Solen kikar till och med fram, vilket känns gött. Mitt dåliga humör är som bortblåst, och kanske hjälpte det lite att jag och syrran bokade en resa till Göteborg igår. Det var så länge sedan jag besökte denna stad, så det ska verkligen bli kul! Jag gillar verkligen Göteborg, sådan fin stad. Det kommer bli tre sköna dagar i storstaden med god mat, Liseberg, shopping, hotellfrukostar och stros på stan. Denna sommar har - och är - verkligen bra. Vädret må vara uselt, men jag har liksom lyckats semestra och göra det jag velat (plus att det även väntar massa kul framöver), trots att jag har jobbat en massa. Det bästa av två världar. ♥
 

Pink bubbles

 
Som jag så ofta säger: har man en dålig dag, måste man tillåta sig själv att ha en dålig dag. Idag var en sådan dag, humöret nådde aldrig en topp och allt gick fel. Men vet ni, det kommer en ny dag i morgon, och då är det bara att göra så att den blir desto bättre! Jobbet kallar då åter, och det ska bli skönt att komma tillbaks efter några dagars ledigt. Mitt schema denna vecka är väldigt lugnt, gör bara tre heldagar - och till helgen väntas åter lite festligheter! 
 
Nu kallar i vilket fall som helst sängen. Jag har lagt Isabella Löwengrips hårinpackning i håret, som jag skall låta verka under natten, så nu doftar hela jag rabarber. Vill nästan käka upp mitt hår, haha. Jag måste faktiskt säga att jag diggar hennes hårserie!
 

15/7-15

 
Några pics från i måndags ute vid sommarstugan! 
 
Goddagens! Jag vet inte vad som hänt med mig, jag vaknade upp vid ett idag (??) och kände mig ändå trött. Detta grå väder piggar väl inte hellre upp direkt. I dag är det iaf en lugn dag. Jag är ledig, och likaså familjen. Vi har ätit köttfärssåsmiddag och nu ska vi se på lite Gossip girl och dricka kaffe. Jag älskar att hitta på massvis med saker när jag är ledig, men dagarna då man verkligen tar vara på ledigheten, och inte gör ett dugg, är rätt så fantastiska alltså.

14/7-15


Hello friendos! Efter jobbet igår gick jag på en skön ledighet (fram till på torsdag). Jag drog hem, fixade middag och slängde mig i duschen, sedan åkte jag och Oscar upp till hans sommarstuga och spenderade ett dygn där. Stugor utan el och vatten alltså, så himla mysiga! Vi grillade, drack vin, bläddrade i gamla tidningar och snackade. Ahh, så välbehövligt med dessa lugna stunder. Idag har vi mest bara sovit till och från hela dagen, men nu är jag åter hemkommen. Ikväll blir det seriemys med syrran, samt att jag ska agera lite chaffis i natt. Bilder från igår och helgen dyker upp så småningom om! 


12/7-15

 
En bild igår, innan festligheterna drog igång!
 
Herregud säger jag bara, nog var det allt fest igår. Klockan 08.00 vaknade jag upp i morse, helt förvirrad, i bilen (??). Alltså, varför sov jag i bilen, när jag har en mjuk och skön säng inne? Tydligen skulle jag inte in i huset, utan sova i bilen. Ja, ni.... Hur som haver var det en kul kväll igår. Vi hängde hos mig i några timmar, till att börja med. Vi grillade, spelade kubb, drack vin och hade det trevligt. Vid tio var vi uppe i Pusta och festade där tills stängning. Slutet av kvällen är rätt suddig, men roligast igår var när jag mötte en tant med gröna, lysande örhängen. Haha. Det var en frän tant det! Vi stod även och försökte laga en norsk flagga med silvertejp mitt i natten. Ja, ni hör ju. Resten tror jag att vi skippar att nämna här. 
 

11/7-15

 
I min nya, jättefina blus från H&M!
 
Jisses vad jag fyndade på loppisen idag! Hittade fina ljusstalkar, shotglas som matchade mina guldiga vinglas, och en massa annat smått och gott. Vi har just käkat middag här och börjat fixa oss. Det är ett tag till gästerna dyker upp, men det är skönt att vara ute i god tid. Vi ska på cykelfest i Pusta ikväll, och förhoppningsvis blir det minst lika kul somm förra året! Vi börjar med förfest på min altan, innan vi drar vidare norr ut. Ahh, det ska bli så skoj! Samla alla vänner och bara ha det jättetrevligt! AWSOME.
 
 

10/7-15


Efter ett dagspass på jobbet for jag hem för middag med familjen. Därefter hämtade Oscar upp mig och vi åkte iväg på bilbingo. Ingen vinst denna gång, men många skratt rikare. Han är allt bra den där killen alltså! Vi avslutade det hela med en nostalgitripp i en gunga på skolgården. Ja, dessa sommarkvällar, som jag älskar dem. Nu har jag hamnat i soffan och ska strax hoppa i pyjamasen. Det är en rolig dag som väntar i morgon! Vi har räknat dagarna, varit så extremt förväntade - och imorn är det dags! Årets fest. Men dagen börjar med den årliga loppisen i bygdegården, innan vi drar igång förberedelserna inför en grym festkväll! Jag är så, så taggad!!! Älskade sommar

 
Jag har sagt det förut, men det är värt att nämnas igen - den svenska sommaren, när den är sådär underbar, då älskar jag den så hjärtat spricker. När den är så fin, ska man njuta. av varje stund. Ha picknicks mitt ute i den fridfulla skogen, ta långpromenader, dricka vin i solnedgången, nattbada med sina vänner, ta bilturer och upptäcka nya delar av vår värld, andas in frisk luft, ligga och lapa sol en hela dagar på stranden, äta massvis med jordgubbar och bara njuta, njuta och åter njuta! 
 

7/7-15

 
En bättre tisdag, minst sagt! Jobbet gick i raketfart, jag åkte hem och fick egentid (vilket inte händer så ofta, då familjen har semester/lov just nu), sedan dök Oscar upp och lärde mig en helt ny grej - hur man byter däck! Jag som aldrig haft ett bilintresse, har sedan jag blev bilägare, lärt mig mer och mer. Det är kul att man kan lära av varandra, framförallt när man är så olika och har vitt så skilda intressen. 
 
När däcken var bytta, drog vi oss ut på en biltur. Ser ni hur fint det var borta vid vår sommarstuga (bilden högst upp)?! Helt gudomligt. Vi tog oss även en titt på Oscars sommarstuga, men knotten höll på att äta upp oss, så visiten blev kort. Ikväll blev även det mesta inför vår Jämtland-resa klar. Boendet är fixat, nu är det bara den sista planeringen som skall göras. Gud, vad jag längtar! Det blir min semester i sommar det, en alldeles utmärkt sådan också. 
 

6/7-15


Borta bra, men hemma bäst! Efter en hel helg i Höljes var det underbart att få komma hem igen. Att förklara för någon hur denna helg där uppe är, är svårt. Men i år samlades 39 800 personer i en skogshåla för att festa och se på rallycross. Jag hade så himla roligt! Har fått så många konstiga och skojiga minnen som jag sent kommer att glömma. Allt från galna grannar som hållit på att elda upp allt i sin närhet, till folk som kommit och lagt sig i ens husvagn bara sådär. Förlåt, lite mycket internskämt där, och jag orkar inte dra alla historier här. En del saker får helt enkelt stanna i Höljes.
 
Kroppen och knoppen måste ha varit helt slutkörda, för idag vaknade jag vid tolv av att mamma kom in och frågade om jag levde. Det ska mycket till för att jag ska orka sova såpass länge nu för tiden. Men nu är jag redo för en veckas jobb, och till helgen är det den efterlängtade cykelfesten! Grym vecka helt enkelt! 


3/7-15

 
Några osedda från Stockholm! ♥ 
 
This weather though! Jag njuter så mycket som det bara går. Igår var vi iväg och hängde på stranden, och idag har vi vistats ute så mycket som det bara går. Nu har jag slutat och tagit ledigt för helgen - för nu ska vi till Höljes! Det årliga rallycross-VM:et går av stapeln denna helg, och det är en folkfest man bara inte vill missa. Jag ska ta och packa klart, slänga mig i duschen och sedan fixa i ornding käk. Oscar dyker upp om nån timme, så då drar vi så fort vi fått i oss mat. Bloggningen kommer få vila tills på söndag, för där borta lär nätet vara helt utslaget. 
 
Ha en skön helg nu, och njut av det härliga vädret!! 
 

1/7-15

 
Vilken värmebölja som sköljt över oss idag! Det satt inte helt fel att vara ledig en dag som denna. Det har varit full fart sen nio i morse. Var till Torsby med familjen och handlade inför helgen, och sedan drog jag och syrran igång och storstädade altanen. Det har blivit tradition att förfesta där ute innan vi drar på cykelfesten, och detta år lär inte bli ett undantag.Vi avjöt även en extremt god grill-middag i solnedgången. Fantastisk dag! Det bästa är ju att denna värme skall hålla i sig.
 
Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och försöka sova. Värmen inne i mitt rum är bedrövlig, men det är väl bara att sova utan täcke i värsta fall. I morgon går jag på ett 30-timmars-pass, därefter, det vill säga fredag eftermiddag, far jag och Oscar upp till Höljes och ansluter oss till pappa och husvagnen. Det kommer bli så satans kul! Det må vara ett av de grisigaste ställen på jorden, men alltid att det är roligt. 
 

RSS 2.0