30/4-15 - Valborg!


Glad Valborg vänner! Vilket regnigt och ruskigt Torsby det är idag. Jag och syrran har ägnat dagen åt att kolla serier och slappa. Inget har känts särkilt lockande att hitta på, när hela världen känns så grå. Nu har jag i alla fall tagit mig i kragen och fixat mig inför kvällen. Jag har inga direkta planer om vad som skall ske, men det jag vet, är att jag ska börja med att vina med en vän, innan vi drar vidare till en nyöppning av en krog här i byn. Det blir nog kul!

Vi hörs i morgon, och var rädda om er!!! 


29/4-15 - Shopping och lunch


Vid tio drog jag och mormor till Sunne för att kolla in deras shoppingutbud. Jag hittade en otroligt söt blus som jag ska ta och inviga redan i morgon! Tänk att vi går in i maj på fredag!! Galet. Och snart fyller jag år, vilket är ännu galnare. Efter att ha rusat runt bland affärer, åkte vi mot Torsby. Vi köpte med oss galet goda sallader från Fika och åkte sedan hem och lunchade. Till efterrätt blev det färska jordgubbar. Nu har jag kommit hem och ska sätta mig och läsa. Äntligen har jag införskaffat mig och påbörjat en bok som jag känner ett sug att få läsa i. Grym onsdag vänner! Ikväll ska jag även jobba en snabbis, då en kollega ska på kurs! 


Au pair aupdate

Jag antar att det är dags för en ny update angående att åka som au pair. Sist jag nämnde något, hade ju en svensk familj kontaktat mig. De verkade som en bra familj, och i lördags skulle jag ha talat med dem klockan 17.00. Men de ringde aldrig, så igår mailade jag dem och undrade om de glömt bort det, eller om någon missuppfattning skett. Mamman i familjen svarade ganska snabbt och bad om ursäkt för att hon inte hört av sig, men familjen hade matchat med en annan kandidat i veckan. Ja, det hela känns alltså väldigt hopplöst. Men kanske är det inte meningen just nu. Jag vet inte om jag tror på ödet, men jag tror absolut att vissa saker sker för en viss anledning. 
 
Detta gjorde i alla fall att jag mailade STS och bad dem ändra mitt datum för att tidigast åka, till i början av augusti. Det känns skönt med en sommar i Sverige, och att äntligen få fira midsommar, vilket jag inte gjort på två år. Det känns även bra att få spara ihop mer pengar, och faktiskt kunna göra något jag verkligen vill till hösten, kanske resa någonstans och se en n del av världen. Jag vet inte vad som kommer att ske i höst, men jag är säker på att det kommer bli bra, vad det än blir. Jag tycker i alla fall att vi börjar med en grym sommar, sedan får vi se vad det blir. 
 
 

Blue cups

 
Fler bilder från i fredags! Kolla in tårtan alltså!! Haha, jag såg en liknande tårta på tumblr, men med en Barbie på istället för en Ken. Då var jag självfallet tvungen upp på garderoben och leta i mina gamla docklåder, och när jag fann en Ken i plast, var jag tvungen att göra denna tårta! Kanske inte den vackraste, men ändå en rätt kul en!
 
Det fick bli en lång sovmorgon idag, då alla krafter tog slut i helgen. Men jag hade verkligen en asgrym helg med vänner, familj och kollegor! Jag har kommit vissa människor närmare, kommit underfund med vissa sker, blvit rik på nya minnen, osv., så det känns skönt med en nystart denna vecka, med en annan, bättre syn på livet! 
 
Jag har varit ledig idag och tagit tag i saker som legat ogjorda. Jag har städat, lagat mat och fixat med mail. Det är skönt när man väl tagit sig igenom de där måsten som oftast känns så tråkiga att ordna annars. 
 

27/4-15 - Överraskningsfest

 
Efter ett tags planerande var det i fredags äntligen dags för att ha en överraskningsfest. En stuga uppe på Hovfjället var hyrd. Stugorna där är så himla fina! Jag åkte dit vid fyra och började dekorera och fixa inför kvällen. Vid sjutiden började gästerna komma (nåväl, de kom allt en aning senare). Oscar hade fått åka med ögonen täckta för att inte veta vart han skulle. Han hade vetat om att något var på gång, men riktigt allt visste han inte, så han blev allt lite överraskad. 
 
Det bjöds på lättare tilltugg och tårta (omg, det blev så god). Tårtan var även lite roligt gjord (bild kommer!). Så där uppe på fjället blev det fest ända in på morgonen. En lyckad kväll, även om vi inte var jättemånga. Men som jag alltid säger, det är inte antalet personer som gör festen, det är vilka man är. Bra personer = bra fest! Några passade även på att basta, då det fanns i stugan. På morgonen dukade vi upp frukost (vi var några som sov över), innan vi städa rent hela stugan. Jag skulle lätt kunna tänka mig att hyra en stuga där igen och hitta på något kul!
 

26/4-15

Hello, I am alive! Seriöst, jag har haft det SÅ kul de senaste dagarna. I fredags hade jag hyrt en stuga uppe på Hovfjället, så där blev det en överraskningsfest för min guldklimp till vän som fyllt 20. Skoj kväll! Ska berätta mer och visa er bilder någon annan dag. Och igår vankades det personalfest. Det som skulle bli en lugn, trevlig och rätt tidig kväll, slutade i att jag kom hem 03.00 extremt glad för en toppen utekväll! Aldrig har jag haft det så roligt på Idet som jag hade det igår. I dag må jag vara trött efter helgens bravader, men det är så värt det. Nu är det bara att tagga om inför Valborg! 
 
Nu ska jag ta och dra mig mot jobbet, ett kvällspass väntar!
 
 

24/4-15

Jag har haft full rulle hela dagen, i och med kvällens överraskning. Jag är så himla nöjd med det jag lyckats åstadkomma. Det har inte varit lätt, men resultatet är ändå rätt så grymt. Nåväl, nu har jag anlänt till destinationen vi ska hålla till på, vilken ännu är hemlig. Jag är redo för en kul kväll! Jag berättar mer i morgon om vad som händer idag! Ha en fin helg nu med er!!



23/4-15


Snacka om grym torsdag! Jag var ledig idag, och det såg jag till att ta vara till fullo! Jag startade med sovmorgon, innan jag drog till Torsby. Väl där väntades en två timmars fika med fina Linn! Alltid lila roligt stt catcha up. Sedan lyckades jag uträtta massa ärenden, besöka banken, handla och hämta ut paket. Under eftermiddagen fixade jag inför morgondagen, då jag planerat en liten kul grej för min grymma vän som fyllt år. Kommer bli skoj!! Jag har bakat tårta och fått undan lite annat som stått på min to do-list. Under kvällningen stack jag hem till Oscar för att provköra hans bil. Ja, han velar angående att sälja den, och jag velar angående att köpa den. Men det lär märkas hur det slutar! Innan jag åkte hem, tog jag och den nyblivna 20-åringen en biltur. Vi hittar alltid massa nya småvägar att utforska. Åh, jag har verkligen otroligt många underbara människor i min närhet, hur i hela friden ska jag kunna lämna dem ett helt år?? Jag fattar inte..



22/4-15 - Grilläventyr och en trasig bil


Igår stack vi till affären och inhandlade grillgrejer, sedan for vi iväg i vårsolen. Vi hade två mål med vår lilla resa: Åka och kolla vid Gröcken (en badplats jag och familjen hängt vid några gånger om somrarna), samt åka till en sommarstuga och grilla. Vägen bort till Gröcken var mer eller mindre förfärlig, men vi tog oss dit! Det är så mysigt där, det ligger stenar i vattnet som är perfekta att sola på. Jag var självklart tvungen att känna på vattnet, men det var iskallt, men det är ju inte så konstigt. Efter en stund där, bestämde vi oss för att åka vidare, och då ni, hände det grejer!

Det hela började med att jag tyckte att bilen blev så himla svårstyrd. Till sist gick det knappt att vrida ratten. Först trodde jag att det berodde på att vägen var såpass dålig, och att bilen liksom rullade på stenarna. Men till sist stannade vi bilen, och då upptäckte vi att oljan var slut i servon. Så då var det inte mycket annat att göra, än att ställa bilen vid vägkanten och vänta på att bli upphämtade av mamma. När hon väl kom, blev det grillning i solnedgången. Supermysigt, men ack så kallt! 
 
Idag har jag lite av en fixar-morgon, håller på att ordna lite småsaker, samt tänka igenom lite grejer. Jag står i valet och kvalet om jag ska köpa mig bil eller ej, och så är det en del annat att tänka över. Många bollar ligger i luften just nu!
 

Tapas

 
I lördags åt vi, som jag nämt, tapas hos mormor. Det fanns mycket gott att välja bland! Guacamole är ju helt fantastiskt till allting! Gott till bröd, kött, chips, osv. Ja, det är ju bara helt magiskt gott, skulle kunna leva på det. 
 
Jag slutade jobbet vid halv tio i morse. För ovanligheternas skull, var jag pigg när klockan ringde. Jag sover inte alls bra på jobbet annars, sängen är ganska hård och jag är livrädd för att inte vakna av alarmet, vilket resulterar i att jag vaknar stup i kaverten. Men man kan inte bli annat än glad när solen skiner ute! Vid halv åtta igår kväll promenerade jag ute i endast tröja! Vaddå vår?! Bästa årstiden är här, då det börjar bli varmt, jag fyller år, sommaren närmar sig, blommorna börjar blomma. Detta gör mig lycklig!
 
Nu ska jag ta vara på det fina vädret, sätta mig ute i solen, lyssna på pod, dricka kaffe och läsa tidning. Sen ikväll ska jag och en vän dra på en liten utflykt! På riktigt alltså, VÅREN!! ♥♥♥
 

Familj nummer 7!

 
I morse när jag vaknade, såg jag att jag fått ett mail från en ny familj. Så skoj! Det är en familj på fyra, en mamma, en pappa, en dotter och en son. Flickan är 11 år och pojken är 9 år. Det är en svensk familj, som i mitten av 90-talet flyttade till USA. Mamman i familjen befinner just nu i Karlstad, då hon har familj där. Det var ju lite lustigt, världen känns så liten ibland.
 
I alla fall! Familjen är bosatt i Tustin, Orange County, och bor nära det mesta. De har även en hund och är en aktiv familj. Det mesta med dem verkar bra, och vi ska försöka talas vid så fort vi kan. Kul! Hoppas att detta går vägen, ett år i Kalifornien vore inte helt fel. 
 

20/4-15


Morning!! Jag sov som en stock i natt och vaknade upp pigg vid niotiden. Det är ny vecka, solen skiner och allt känns toppen! Jag sitter framför teven och kikar på Efter Tio, medan jag sörplar kaffe och kollar igenom sociala medier. Grym start på dagen! Jag gillar lugna mornar i soffan. Men jag ska snart dra igång lite, börjar jobba vid tretiden och ska göra natten, så väskan måste packas och mat måste förberedas.
 
En ny familj har nu på morgonen hört av sig om au pair också. Skoj! Som ni säkert vet vid detta lag, är jag bra sugen på att faktikst få dra iväg någon gång. Berättar mer snart!
 
 

19/4-15

 
I påskas sörplade vi på dessa goda jordgubbsdrinkar innan utgång vankades!
 
Ahhh, idag dör jag trötthetsdöden. Tapaskvällen spårade lite (inte så farligt som det låter), och det hela slutade med vin och dans klockan två på natten. Haha. Men det var skoj! Tapaskvällen blev riktigt lyckad. Galet god mat, trevligt sällskap och många skratt. Detta borde göras oftare! Idag har jag jobbat heldag. Det ska bli så skönt att nu få lägga sig i soffan och se på Geordie Shore. Det bästa med söndagar, helt klart!
 

18/4-15


Hello darlings! It's saturday and tapas-time! Jag gick nyss av ett 26 timmars jobbpass. En toppendag med grymt väder! Jag är ännu inte kry, men kämpar mig vidare! Jag ska strax hem och packa ur väskan och fixa lite, innan jag drar till mormor där ett litet gäng ska äta gott och dricka gott. Jag älskar tapas, och varför jag aldrig ätit det i Spanien, är en bra fråga. Det blir nog en kul kväll! Men jag som är förkyld (eller vad jag är?) lär ju krypa hem efter ett glas vin. Haha. Närå, det blir rätt lugnt, jag jobbar trots allt till morgonen. 


16/4-15


Bästa tidsfördrivet - böcker och tidningar! Tycker det är så himla kul att Emma börjat som hälsoexpert för VR nu, hon kommer ju härifrån byn! Sån himla härlig tjej!

Jag vet inte riktigt vad jag har åkt på för något. Jag sov väldigt dåligt i natt, låg och vred mig på soffan (la mig i teverummet och tok-eldade i kaminen för att slippa frysa), yrade och var... sjuk.  Idag mår jag bättre, men ryggontet och magontet sitter ännu i, men inte i samma utsträckning. Febern har sjungit en grad, men nu börjar svullnad i halsen uppstå. Kanske är det trots allt en förkylning, eller influensa. Men det går nog över! Under kvällen lyckades jag till och med rycka upp mig efter att ha vilat dagen lång. Jag och Oscar tog oss en liten tur med bilen och kikade runt i bygden. Sånt är alltid kul! 

Jag fick dock lite tråkiga nyheter idag. Familjen från Florida mailade och ställde in skype-samtalet, då de matchat med en annan kandidat (så himla trist, de kändes ju så rätt!). Dessutom fick jag besked om att en släkting gått bort. Så ja.. jag har känt mig lite hängig under kvällen, men hoppas på en bättre morgondag. Då tar vi nya tag! 


En aning sjuk, samt au pair-info!


Jag vet inte riktigt vad som hände efter att jag kom hem. Jag la mig på soffan för att försöka läsa, men jag kände mig konstigt nog - trots mina 8 timmars sömn - extremt utsliten. Jag gick då och la mig i sängen, där fick jag frossa, smärta i ländryggen, magont (lite varstans, men främst högst upp), blev yr, ännu mer trött, samt jätteillamående. Dum som jag är, började jag googla symtom. Trodde att jag både hade cancer, njursten och Gud vet allt. Mamma kom hem med febertermometer när hon slutade, och den visade 39 grader i temp. Jag har knaprat alvedon, men febern verkar inte riktigt vilja sjunka. Även smärtan i ryggen sitter ännu i. Jag tycker det är lite läskigt att ligga så högt i temp och inta ha några andra förkylningssymtom... Jag hoppas iaf på en bättre morgondag!

Till något roligare nu då! Jag har talat med familjen från Florida via mail, och de gillar mig! Jag tänker inte ta ut nåt i förskott, men som ni vet, tycker jag allt känns jättebra. I morgon kväll ska vi skypa igen! Och vet nk nåt ännu bättre, de vill inte att jag kommer förrän i början av augusti, vilket innebär jag hinner med både jobb och massa kul innan jag flyttar, i så fall! 


15/4-15


Jag har ju en tendens att springa runt utan byxor hemma, och tror ni inte att sotaren kutar in genom dörren idag då? Jo, självklart. Jag bara "Ehh, vänta en stund, jag ska bara sätta på mig byxor". Som tur var, var jag inne på mitt rum, så hann slapp ju se mig, haha. Men vi hade inte fått nån lapp om att någon sotare skulle komma idag, så jag blev en aning förvånad. Anyway, jag har just kommit hem ifrån jobbet. Gjorde ett kortpass, då ordinarie personal var på möte. Nu har jag hamnat i köket med syrran och sitter och babblar om allt möjligt. Alltså, hörrni vänner, livet är så jäkla bra nu!


Stark räk-/kycklingpasta


Ärligt talat alltså, jag lagar sådan himla god mat! Det kanske är fult att skryta, men kom igen, det är ju inte helt fel att veta sina talanger. Och som sagt, jag kan laga mat, men det finns verkligen mycket jag även inte kan! 

Idag lagade jag i stort sett detsamma som igår, det enda jag ändrade på, var att jag bytte ut räkorna mot kycklingen. Detta är en superlätt rätt att laga som vem som helst kan lyckas med, men gud vad gott det blir! Detr en rätt stark maträtt, men visst kan man göra den mildare. Jag föredrar dock stark och kryddig mat. Här kommer receptet!

Ingredienser:
Vitlök
Kyckling/räkor (funkar säkert med annat också)
Rapsolja (eller annan olja)
Chili
Gul lök 
Tomatpuré 
Cream fraiche 
Soltorkade tomater
Honung
Red curry paste
Lime
Salt
Peppar

Gör såhär:
Hacka vitlök, lök och chili och frös sedan det i olja. Hacka sedan persilja och soltorkade tomater och släng i det i pannan. Ta i red curry paste, saften av lime och tomatpuré. Hacka sedan kycklingen i bitar och lägg ner den. När kycklingen är färdig, häll i cream fraiche. Smaksätt med lite honung, samt peppar och salt. Klart!

Jag väljer att blanda detta med kokt pasta, men det funkar säkert med annat, till exempel ris! 



14/4-15

 
14 april, en månad tills det är min tur att fylla 20! Jag har just signerat lite papper så att min mor fått sig däck. Haha, ja det här med bilar alltås... snacka om att jag blivit påverkad av O. Min nya grej har liksom blivit att studera bilars fälgar (?), det är så lite mig som det bara kan bli. Jag har även blivit expert på att känna igen saabar från långt håll. Hmm... 
 
Jag är ledig även idag, och tack för det, säger jag bara! Min to do-list är rätt lång, så jag har allt en del att stå i. Ska börja med att läsa igenom det mail jag skrev igår och som ska skickas till familjen. Är så förväntansfull så jag håller på att spricka, jag vill detta till 100 %. Jag hoppas så innerligt att de känner detsamma! 
 

13/4-15

 
Lite bilder från i lördags, kameran gick inte direkt varm, men några bilder knäpptes iaf!
 
Efter att ha jobbat hela förra veckan, var denna lediga måndag guld värd! Sovmorgon, serietittande i sängen, småplockande, och bara göra vad jag än känner för. Som ni kanske läste förut, snackade jag med Florida-familjen igår. Satan vilken nice familj! Nu gäller det bara att de också känner att det klickar! Jag ska ska maila dem lite frågor, samt skriva lite om mig själv till dem. Man blir så himla nervös under första samtalet, att man inte riktigt lyckas säga det man vill. Men andra gången man talas vid, brukar gå bättre! 
 
Jag ska nu ta och göra ett städryck i mitt rum, som av någon anledning, ännu en gång, förvandlats till ett bombnedslag. Sedan ska jag laga middag åt familjen, tänkte mig räkpasta!
 

Au pair update!

 
Det var ett tag sedan jag informerade er om detta med att åka som au pair, så nu kör vi! Sedan sist har jag varit i kontakt med två familjer. En singelpappa i New York (men det ledde ingen vart), samt en familj från Florida. Familjen från Florida betår av en pappa, mamma och två döttrar på 8 och 7 år (om jag inte minns helt fel). 
 
Igår skypade jag med familjen från Florida. Tiden innan de ringde, var jag supernervös och magkänslan skrek bara nej till allt med det här som hade med att fara iväg. Men så fort pappan i familjen började prata, och så fort han och hans fru dök upp på skärmen, släppte allt. Det kändes så rätt bara. Familjen var supertrevlig, snäll och rolig, och allt jag kände var: Dit vill jag. Ja, jag hoppas verkligen att detta ska gå vägen, att jag ska få hamna där. Nästa steg blir nu att maila familjen några frågor, sedan ska jag antagligen få prata med familjens nuvarande au pair. Hon är svensk, så det ska bli skönt att få prata lite svenska, samt fråga henne några grejer. Om det fortfarande känns bra efter att ha gjort det, ska jag få bli presenterad inför barnen.
 
Nu håller jag alla mina tummar och tår, snälla, låt detta gå nu! Efter massvis av tvivel och ångest, känns det så bra. Jag vill detta. Ja, jag vill verkligen iväg nu! Det är dags, på alla sätt och vis.
 
 

Söndagskrönikan: "Jag är förlåtande och allt annat än långsint, men jag tar inte allt för det."

 
Jag sitter ofta vid mitt piano och skriver musik. En del meningar som jag klottrar ner i mitt kollegeblock, blir jag extra förtjust i. "We're like toys 'cause we got played too many times to even care", det är en mening som jag gillar lite mer än andra. Jag minns inte hur meningen kom till mig, men jag antar att jag var rätt trött på folk som kastade runt en hur som helt, utan att tänka på konsekvenserna. Att man helt enkelt blev behandlad som en leksak, på ett eller annat sätt. Att man bara dög ibland, och att man förväntades kunna ta det. 
 
Jag har alltid varit den som tar ett förlåt och som inte ältar saker och ting. Jag kan bråka, men jag vill fort lösa det. Människor kan göra misstag, men jag vill att de ska lära sig något av dem. Saker kan gå åt helvete, men jag vill fortsätta framåt. Jag anser att livet är för kort för att haka upp sig på onödigheter, eller inte klara upp saker som måste lösas. Vi borde vara snälla mot varandra och inte töla så mycket - men den inställningen, kan ställa till det. 
 
Ljug för mig, svik mig, begå misstag, klanta till det, ja, gör de där hemskheterna, men jag kommer ändå att stanna och bry mig om dig, om du verkligen betyder något för mig. Men saken är den, att det finns de som tar vara på det, samt utnyttjar det faktumet, på fel sätt. Till sist tror de att de kan behandla en hur som helst, slänga runt en och kasta en fram och tillbaks, gång på gång. De tror att det är okej. De tror att det är okej, därför att man ändå kommer att godta den där, något ljumma, ursäkten, eller välja att glömma skitsaken som inträffat. Och bara för att man gör allt det där, bara för att man egentligen försöker vara en bra människa, får man skit kastad på dig som om det vore okej. Men det är inte okej. Det är så fel som det kan bli. 
 
Jag är förlåtande och allt annat än långsint, men jag tar inte vad som helst. Till sist går jag sönder, efter att gång på gång ha krossats. Jag klarar det mesta, men till sist brister det. Till sist går det itu och man tröttnar på att vara den där leksaken som bara är rolig ibland, som man kan behandla hur som helst. Och det värsta är, att man länge går med på att vara den där leksaken, för att man inte orkar att bry sig länge. "We're like toys 'cause we got playes too many times to even care". Man blir så van, att man till sist går med på att folk beter sig illa mot en. Den där förlåtande synen, och den där egenskapen att kunna skaka av sig svårigheter, som var något bra, blir något hel annat. Det bli ens fiende. För man bryr sig inte ens om att en del människor förstör en totalt, utan att egentligen värdesätta ens godtagna ursäkt. Men jag vägrar att vara den som inte bryr mig. Jag tänker inte bara stå och bli trampad på. Jag accepterar inte att bli utnyttjad på detta sätt. Det är inte okej, och det är inget man bör tolerea. Detsamma bör gälla alla andra också.
 
Jag tycker att de som kan ta emot ett förlåt, samt blicka framåt efter svårdigheter, är värda en eloge. De är guld värda. Det är egenskaper som jag värdesätter högt, och något som jag tror många gör. Jag försöker varje dag leva upp till dem. Och det bör alla göra. Det är något bra med att vara på det sättet, så är det bara. Att ge människor nya chanser, trots att de kanske inte förtjänar det, är något vackert. Men man kan inte bli förstörd allt för många gånger. Man kan inte ge allt för många chanser. Man kan inte ta vad som helst. Det är fantastiskt på alla sätt att vara den där personen som i stort sett tolererar allt, men till sist kan man inte gå med på allt. Till sist måste man sätta ner foten och säga "Nej, nu är det slut. Nu är det dags att ge sig. Vi kan bara ge det ännu en chans, sen är det över." För bara för att man är en bra människa, ska man inte ta vad som helst. Det är inte okej. Och det är verkligen inte okej att vara sådär bra gång på gång, mot de som aldrig kan leva upp till det man själv ger dem. 
 
 

50-årskalas


Igår vankades 50-årsfest för mormors särbos son (ja, det låter allt lite invecklat). Det var så skoj! Jag drog raka vägen upp till Hovfjället, där festen hölls, efter Karlstad. Många av gästerna bodde i några av stugorna där uppe, det gjorde jag och min familj. Vi satt och mös lite innan vi stack till restaurangen, där vi skulle vara. Jag blev bjuden på en drink innan vi gick, och herre jisses vad den tog, haha. Värsta dunderdrycken, var berusad redan vid middagen. Det var en grymt trevlig tillställning med härligt folk och massa skratt. Vid halv två kastade jag tyvärr in handduken (ångrar detta lite idag, hade varit kul att stanna uppe ett tag till), och somnade med mobilen i handen. Jag var utsliten efter både fest och jobb. Många efterfestade dock vidare - några ända fram tills halv sex i morse. Ja, ni hör ju, det var allt ett redigt 50-årskalas!

Vid lunch blåste vi grönt (tacka vet jag alkolås!) och for hem efter att ha städat och fixat. Vi hamnade på soffan och skrattade åt festkvällens händelser, allt från män i gröna byxor, till människor som av missförstånd klätt ut sig á la 80-talet! 


10/4-15

 
Gooood mooorniiin'! Jag har haft sådan craving efter fil, så min morgon startade alldeles underbart, nu när jag väl fick det. Jag sitter framför "Efter tio" och försöker gå igenom allt som måste göras. Jag är helt uppbokad i två dagar, då jag börjar jobbet i afton, slutar tio imorn, drar direkt till Karlstad och sedan ska hem för att fara på 50-åreskalas. Det blir hektiska, men mycket roliga, dagar! Jag fick sova ut i morse, så jag är iaf laddad med ny energi! 

9/4-15 - Picnic med kusninerna

 
Så fort jag kom hem i morse packade jag ihop grejer, väckte Linnea och åkte sedan och plockade upp kusinerna hos mormor, för att sedan bege oss på iväg picnic vid sommarstugan. Solen värmde skönt, och barn sprang runt, lekte och inspekterade. Vi hade tagit med oss fika som vi avjöt i naturen. När vi satt på de något gamla och vingliga bänkarna, så brakade en av dem ihop, haha. Det gav en del skratt. Vid lunchtid bar det av hemåt, där jag hamnade i ett magkatarrs-anfall. Jag har ingen annan än mig själv att skylla, jag slarvar totalt med kosten, både äter och dricker för starkt. 
 
Ikväll är mamma och jag ensamma hemma, så vi får se vad vi hittar på! En film vore rätt trevligt. ♥
 

14.07


Snacka om att jag flänger runt på jobb denna veckan. Är både här och där, samt på helt olika tider på alla ställen. Hjärnan blir lite kaos då, men på nåt vis gillar jag ändå att vara i full gång! Jag ska snart dra till jobbet för att göra natten. En ledig torsdag väntar med andra ord! Tänkte faktiskt passa på att göra något kul med kusinerna då, ifall de skulle vilja det. Håller tummarna för det, för jag har en rolig idé som jag själv vill genomföra!  Nog om det! Jag har hållit på att skicka och läsa lite viktiga mail. På söndag ska jag skypa med familjen från Florida. Så himla kul!! Men det känns ändå så bitterljuvt. Jag vill jättegärna resa och se världen, men att lämna allt här hemma, gör så ont. Ett helt år utan min familj och mina vänner, framförallt de där guldkornen, kommer bli så satans tufft. Jag har sådan ångest över det hela, men jag är säker på att det blir bra till sist.

Nu måste jag kila, tjingeling!


6/4-15

 
Gissa vem som skamligt nog sov till 12 idag! Jo, jag... Men jag behövde verkligen detta efter en helg som gått i ett. Det har varit en sådan awsome påsk, att jag inte finner ord. Nu är en ny vecka här med dunder och brak. Jag jobbade fram tills nio ikväll. Varenda dag denna vecka är jag bokad för jobb, och de lediga stunderna ska jag ägna åt familj, vänner, en Karlstads-tripp, samt ett 50-årskalas. Det kommer bli en toppenvecka känner jag! 
 
Jag förstår att ni kanske är lite nyfika angående de familjer som hört av sig, men jag ska berätta mer om det i morgon kväll när jag har tid (eller snarare om jag har tid... ska färga syrrans + mitt hår (haha på tal om detta, en av mina bästa vänner hade ingen aning om att jag egentligen är blond...), samt hänga med en vän imorn efter jobbet). 

5/4-15


Åhåå, idag har jag allt fått känna på baksidan med att festa haha. Usch, var rätt bakis idag, efter två dunderkvällar. Igår samlades i stort sett hela gänget hos en vän för tacos och fest. Så skoj att se alla igen! Det var riktigt trevligt, och jisses vad jag skrattat..! Det blev aldrig något Idet, men kvällen slutade med en liten tur i en buss. Hmm.. En annorlunda, men skoj kväll! Grym påskhelg, minst sagt. 

Idag har jag varit segare än segast, men jag antar att det var värt det. Familjen och jag har roadtripat runt en del, samt käkat pizza. Pizza har nog aldrig smakat så gott som idag. Nu laddar jag inför en vecka med jobb varje dag. Är taggad på vad denna vecka har att bjuda på! Btw, två nya familjer har hört av sig angående au pair:andet. Spännande!!


Easter

 
Jodå, igår hamnade jag på fest. Det var så, så kul! Länge sedan jag hade det så skoj. Och idag har jag fått många skratt på grund av en video som filmades i en bil igårkväll. Det är nästan så att jag skulle vilja visa er, men jag tror vi hoppar det. När jag piggnat till i morse, drog familjen ganska snart iväg för att käka påskresterna, innan vi sedan drog på en roadtrip. Härligt väder och en härlig dag!
 
Även om jag är dödstrött, samt har magkatarr, väntar ikväll ännu en utgång! Vi ska samlas ett gäng för förfest, innan vi drar till Idet. Ha en fin kväll!

Långfredagen

 
Denna långfredag passade jag på att rocka min nya, vita, fina kappa! Åh, är helt kär i den. Solen kikade fram idag, så jag tyckte det var dags att inviga den när påsklunch hos mormor stod på schemat. Jag är inte mycket för påsken, mer än att påskmat är gott. Nåväl, det blev en trevlig lucnh med släkten, sedan bar det av hemåt. Jag har stressat runt som en dåre ikväll och fixat. Jag ska möjligtvis ut ikväll, så då är det alltid en del som måste ordnas.
 
Glad påsk på er, vi hörs imorn!
 

Killer Queen's Spring Reign

 
Våren är på ingång, och jag kände bara att jag var tvungen att införskaffa mig en ny parfym. Denna gång fick det bli denna, Katy Perrys Killer Queen's Spring Reign. Den doftar så, så gott! Som en blomsteräng, eller som en doft av våren. Är så nöjd och kommer använda den flitigt. Jag har blivit mycket mer för blommiga dofter, än för söta och fruktiga. 
 

2/4-15

 
Vilken kass bloggerska jag är... Bara mobilbloggar, och knappt några inlägg. Har helt enklet haft en liten dipp på bloggfronten, och inte haft så mycket kul att komma med. Men nu ska det bli ändring på det, nu när det är påsk och hela köret!
 
Min syster har gått på lov nu, så när vi vaknat till liv, drog vi två + Lovisa till Torsby för att uträtta några ärenden. Herregud, säger jag bara. Det var folk överallt. Jag hade tänkt hämta ut medicin på recept (magtabletter), men när jag såg den långa kön, vände jag mer eller mindre i dörren. Jag har fått en ordentlig magkatarr, och får helt enkelt minska kaffeintaget och vara snäll mot magen, vilket är lättare sagt än gjort. Anyway, efter handlandet blev det fika framför Gossip Girl i några timmar. Dagen har segat sig fram, trots att vi gjort en massa. Nu är jag i alla fall redo för påsken med allt vad den har att erbjuda! 
 

1/4-15

April, april, fina ni! Har ni blivit lurade? Jag har klarat mig rätt lindrigt undan. Har haft en riktigt grym dag. Gick upp vid nio, fixade mig, stack till Torsby, lunchade på "Fika" med Linnea och Lovisa, fikade därefter på "Wiener" med Mathilda, innan det bar av till jobbet. Och nu är jag påskledig! Så härligt! Ska försöka hinna med någon utgång, umgås med släkt och vänner, samt hitta på en del kul, då syrran har påsklov nu. Roadtrips och picknicks låter som en prima idé! 

Nu ska jag ta ett bad och läsa, innan sängen väntar. I morgon blir det sovmorgon och en to do-lista som måste bockas av! 



RSS 2.0