Långledighet


1. Mitt älskade piano. Ett mycket ostämt sådant också. 2. Saknar Barcelona, men det gör jag nog alltid lite. 3. Så jag fungerar. 4. Brunch in bed!! 

Varenda vecka går jag och längtar efter helgerna, för då får jag liksom göra nåt roligt. Träffa vänner, umgås med familjen, hitta på saker! Och i morgon jobbar jag nästan ett dygn, vilket ska bli så kul! Jag har bestämt mig för att söka mer jobb till veckan, jag blir alldeles för sysslolös annars. Nog för att jag behövt denna långledighet, men i slutändan blir det trist. Det har hur som haver iaf varit skönt att varva ner, hitta ny inspiration, planera livet lite och fundera. Detta är väl saker man kan göra annars också, men nu har jag endast fokuserat på det. Jag har spelat musik, skrivit musik och även skrivit texter. Gjort sånt jag älskar, helt enkelt. Men nu vill jag ha rutiner igen! 


29/1-15

 
Jag, en kopp grönt te med citron och ingefära, en bägare med smoothie gjord på blodapelsin, frusen mango, havredryck, sojayoghurt, olika fröer och bladspenat, samt en resetidning = bra start på dagen! Man får finna ljusglimtar i allt när vädret är som det är. Här uppe i Värmland är det nu otroligt slaskigt med snö och halka. Meeen, för varje dag som passerar, en dag närmare våren! 
 
Som jag så ofta gör satt jag och spanade på resor igår... Ja, det kliar i fingrarna. Hittade så mycket spännande och... billigt! Det vore rätt trevligt att fira 20-årsdagen i ett varmt och härligt land (om jag inte är i USA då, det är som sagt rätt svårt att veta). Nu vill hjärnan ha kaffe, annars är den ur funktion..!
 

This summer I want to...

Jag har ett väldigt sug efter sommar nu. Jag vet att jag antagligen inte är hemma i Sverige i sommar, men OM jag är, då finns det en hel del jag vill göra. Och drömma får man väl?
 
I sommar vill jag:
 
* Dra på cykelfesten i Pusta med mina vänner. Jag vet att jag tjatar om den, men det var SÅ kul sist. Vädret var strålande, förfesten var underbar och allt var bara så himla bra! 5/5 möjliga! Och jag vill så gärna iväg i år igen. Med förferre på min altan med fina vänner innan vi tar våra cyklar och far mot skogen (självfallet med massa vätskepauser - och vi snackar inte om vatten, utan mer åt alkohol-hållet... haha)
 
* Ha grillkväll vid min sommarstuga. Förra året var vi inte ens dit, utan någon specifik anledning. Det är lite att ordna där, då det var inrbott där (för andra gånger) i höstas. Det finns varken el eller vatten där, så man känner sig otroligt avkopplad där. Det är ett mysigt sommarställe och där vill jag dra ihop ett gäng för att grilla under stjärnorna i den ljumma sommarnatten. 
 
* Roadtrip:a. Jag vill sätta mig i bilen med några få jag gillar och bara åka. Både fara till ställen vi vill besöka, men även till oväntade platser. Ha picknicks vid mysiga stränder, campa, besöka svesnka sevärdheter och, ja, utforska.
 
 
* Besöka ett nytt land. Ja, ja och åter ja - det är dags! Efter att bara ha besökt Spanien (förutom Gambia) så vill jag se ett nytt land. Jag älskar Spanien och kommer alltid känna mig lite hemma där, men jag vill se en ny del av världen. Turkiet vore roligt, de säger att maten är fantastisk där, och så är det billigt. Även Albanien och Kroatien lockar, det ser så fint ut! Båtluffa i Grekkland vore ett äventyr och bada i Cyperns krisallklara vatten är också en dröm. Så nåt av dessa länder vill jag besöka!
 
Åka till Gotland, och kanske även till några andra ställen i Sverige. Jag har sett många fina delar av Sverige, men aldrig har jag besökt Gotland. Är inte Visby ett bra party-ställe under sommaren också? Tror det vore jättekul där! Jag skulle även vilja besöka Båstad under tennisveckan. Det vore även roligt att dra till Västkusten! Det var länge sedan.
 
 
Gå på konsert/festival. Jag vill jättegärna på Sam Smith (kan inte beskriva hur mycket jag faktiskt vill det). Summerburst och Bråvalla är även två festivaler jag skulle vilja besöka. De har båda en hel del bra artister!
 
Bila ner till Danmark. Jag tror att Danmark är jättevackert. Dit vill jag verkligen. Äta wienerbröd, strosa runt bland gatorna och besöka Legoland. Det vore en grym resa! 
 
Go back to Barcelona. Älskade, älskade Barcelona! Till sommaren har det gått två år sedan jag var där - två år för mycket! Det finns så stora delar av den staden som jag vill upptäcka, sevärdheter ska vill se, pltser jag vill undersöka, klubbar jag vill dansa på, restauranger jag vill äta på, affärer jag vill shoppa i, stränder jag vill sola på... Åh, det är så mycket jag vill göra där! Jag vill boka en biljett dit och stanna där så länge jag känner för och så länge pengarna räcker.
 
 
  Vad vill ni göra i sommar om ni får drömma fritt?
 

I spin for you like your favorite records used to

 
 
 
// I lördags bar jag en ny, vit blus och mitt favorithalsband. //
 

Hallå onsdag! Veckan rusar fram..! Det har blivit lite av en vana att jag ligger och drar mig sängen väldigt länge. Jag äter frukost där, ser något serieavsnitt, kollar sociala medier och sedan stiger jag upp runt tolv. I dag passade jag på att köra lite hemmaträning. Det är rätt långtråkigt när resten av familjen är i skolan/på jobbet, så då får man fördröja tiden med det mesta. Till helgen ska jag dra med mig min syster ut i skidspåret om vädret tillåter! 
 
Nu måste jag kolla till middagen som jag lagar! Vi är lite inne på vegetariskt just nu, experimenterar hej vilt. Gårdagens rödbetspaj var ingen jätehit, men dagen vegetariska (kött)färssås verkar bli ljuvlig! Recept kommer!
 
 

27/1-15

 
Good morning people! 
 
Solen skiner, jag är glad och det är en toppendag! Började morgonen med te och smoothie i soffan framför Australien Open. Jag och mamma gillar att kika på tennis. I början ogillade jag det, men efter att ha sett flera Wimbeldon, Franska öppna - ja, Grand Slam-turneringar helt enkelt - så började intresset växa sig fram för mig.
 
Dagens planer är inte så spektakulära. Jag ska starta med en dusch och sedan kanske ge mig ut i det fina vädret. Jag är som sagt leig i rätt många dagar framöver, så jag försöker hitta på något givande varje dag! 
 

Party

 
Några bilder från i lördags! Kvällen blev inte alls som planerad. Ena stunden skulle vi party, andra stunden inte, men så hips vips så stack vi iväg ändå! Haha, lite kul att Linnea sitter med tumstocken i högsta hugg - vi skulle tydligen mäta oss en sväng där. Har inte växt en millimeter sedan sexan, fortfarande 158 cm. 
 
Vilken lugn dag det varit. Jag har inte gjort ett skvatt, men jag behövde en sådan dag idag. Jag har suttit och skrivit en del, och jag tror faktiskt jag ska återuppta min "Söndagskrönika". Det svåraste är dock att komma på ämnen. Men som sagt, det finns mycket att prata om. Jag skriver alltid som bäst när jag mår jättebra eller jättedåligt. Så att ha såna här lite deppigare dagar, kan faktikst vara bra för att komma igång igen!
 

Let's play some music

 
Tänkte ta och dela med mig av vad jag lyssnar på just nu, samt min lista för detta år. Älskar verkligen låt nummer 2, 3 och 5. De lyssnar jag mest på just nu! 
 
1. Meghan Trainor – No Good For You
2. Jason French – You Just Want My Money
3. Olly Murs – Up
4. Troy Ave – Doo Doo
5. Kat Dahlia – I Think I'm In Love
6. G-Eazy – I Mean It
 
Och här hittar ni min spotify-lista för 2015 → 2015
 

26/1-15

 
God morgon! 
 
Klockan är snart halv två, men jag har knappt gått upp ur sängen. Gick upp vid tolv och fixade ihop en brunch. Lösstekta ägg i kokosolja ovanpå knäckisar, såå gott! Jag sitter och redigerar bilder, läser bloggar, lyssnar på ny musik, smuttar kaffe och försöker ta det så lugnt det bar går. Det har varit en jobbig helg och jag behöver hitta inspiration och fylla på med energi. Jag känner mig ovanligt negativ, och det vill jag bara sluta att göra. Vill hitta positiviteten igen! Men som sagt: ny vecka, nya tag!
 

So tired


Känslan när man är så trött så att man inte ens orkar att sova! Så var det verkligen idag. Fy vad sliten jag varit, på alla tänkbara sätt. Hjärnan känns totalmosad för att jag är så trött. Det blev oerhört sent i natt och vid 10.00 kallade jobbet. Det var bara att bita ihop och göra sitt bästa, och det gick ju fint det med. 

Denna söndagskväll går i mysets tecken. Ska dricka te, se på film, ta ett bad, läsa (om ögonen inte faller ihop) och sen sova. I morgon förtjänar jag en lååång sovmorgon! 


25/1-15

Igår drog jag med mig Oscar och Linnea till Karlstad. Vi valde verkligen inte en bra dag att åka, då det var snökaos. Men vi tog oss fram och tillbaks! Det blev en snabbvisit, jag agerade lite smakråd och sedan shoppade vi inne på IKEA. 
 
På kvällen fick det bli vin innan utgång. Det var en helt okej kväll. Vissa saker var så tokiga att jag skrattar ännu. Som när en medelålders man började krypa på bordet mitt framför ögonen på mig.... Haha. Eller som när jag och Lovisa skulle ta en selfie, men filmade oss av misstag istället. Jag har därför massa filmklipp på ca 3-5 sekunder där vi står och posar Ja, lite tokigheter blev det allt. 
 
 

TURQUOISE SUMMER

 
Jag kunde verkligen inte låta bli att köpa med mig Escadas nya sommardoft hem när vi var i Karlstad. Den doftar så himla gott! Den påminner väldigt mycket om hur breezer med apelsinsmak smakar, haha. Men man kan verkligen behöva få en liten försmak av sommaren nu när termotern står på - 18, eller hur? Tänk när vi kan gå barbenta och då solen värmer..♥
 

23/1-15

  
 
Som jag nämnde igår, blev jag överlycklig när jag såg att Sam Smith kommer till Sverige i juni. Är jag fortfarande hemma då så SKA jag dit. Han är verkligen bäst. Jag och Linnea brukar koppla in datorn till teven och spela upp hans musik från spotify medan vi sjunger med i texterna som rullar. Älskar verkligen hans musik. Jag har ju en lista på artister jag vill se innan jag dör, och han ligger otroligt högt upp på den. Jag har börjat pricka av de viktigaste, som Lady Gaga och Miley Cyrus, men ännu är några kvar.
 
Vad gör jag idag då? Började jobba vid 07.00 och slutade för ca en timme sen. Trots de få sovtimmarna är jag pigg. Jag tror att man kan lura sig själv att man är pigg, bara man bestämmer sig för att vara det. Visst tar det emot att gå upp när klockan ringer, men så fort man hoppat upp ur sängen går det finfint. 
 
Nu ska jag ta och fortsätta städandet här hemma och skriva lite viktiga mail. Och självfallet går Sam Smiths album på repeat. ♥
 

22/1-15



1. Dagens bästa nyhet! 2. Snöiga Sverige. 3. Mys hos pappa. 4. Jag shoppar kläder. 

Det hade råkat bli en dubbelbokning på jobbet idag, så jag blev ledig. Det händer att det blir så ibland, varför vet jag ej. Så istället valde jag att städa hemmet. Mitt rum är rent och fint, och resten av hemmet börjar bli det. Jag gör ett extremt kortpass på jobbet imorn, och efter det ska jag fortsätta med städningen. Måste även hinna färga mig, då jag har fullt upp på lördag! 


21/1-15


Jag passade på att hänga med min vän till Karlstad idag, då han ändå hade en del ärenden. Under de timmar han var på möte, sprang jag runt och handlade allt möjligt. Fann mig en hel del nytt och fint inför våren! Köpte massvis med örhängen, då jag fått drille på det. Tog ännu ett hål i örat igår... Tycker piercingar är en rolig grej. Vill fortfarande ta några till i örat, det är liksom snyggt.

Nåväl, nu är Oscar snart klar, så då bär det av hemåt. Blev inringd på jobb i morgon, så har något att sysselsätta mig med även då!


Familjen utanför Boston

 
Så i förrgår talade jag med familjen som bor utanför Boston. I en och en halvtimme pratade vi. Mamman i familjen är verkligen trevlig, och de verkar vara en underbar familj. Hon sa att jag är en bra kandidat och att hon verkligen gillar mig, men att hon önskar att jag hade mer barnerfarenhet. Hon sa dock att hon var mer öppen för att låta mig bli deras au pair om jag kunde tänka mig att stanna längre än ett år i USA, om vi båda trivdes med varandra. Men det är så svårt att veta. Vill jag verkligen det? 
 
Jag har inga direkta planer efter USA, dock vill jag bosätta mig i Australien och även börja studera hemma i Sverige någon gång. Jag vill till Australien hösten 2016, men om jag väljer att arbeta som au pair längre än ett år, kommer de planerna att gå i stöpet. Jag skulle absolut kunna tänka mig att stanna längre i USA, om det funkar mellan mig och familjen jag hamnar hos, men samtidigt finns det så mycket annat jag skulle vilja göra.
 
Vad säger då min magkänsla? Åhh, jag vet inte. Familjen verkar super, men kanske är det inte rätt familj för mig. Något får mig att vilja säga nej. Om det beror på att jag har kontakt med en familj utanför Los Angeles, vet jag inte. Familjen utanför Boston har haft en au pair från Karlstad tidigare som de var jättenöjda med, så jag har börjat prata lite med henne nu. Familjen hoppas att hon kanske kan säga ifall jag passar dem eller inte. Det känns även bra att kunna fråga en som varit i den sits som jag snart kanske hamnar i. 
 
Jag ska hur som helst tänka igenom allt en extra gång innan jag gör eller säger något. Det är ett oerhört stort beslut att ta, trots allt. Jag måste verkligen lyssna på min magkänsla, även om det verkar som om den gått och gömt sig. Det kommer bli bra till sist i alla fall, det är jag hundra på. Om det är hos denna familj eller inte, får framtiden avgöra.
 
 
 

20/1-15

 
Hej på er! ♥
 
Jag startade dagen med frukost i soffan blänndrandes i en tidning. Dagen har bestått av att följa med mamma för att vara smakråd angående glasögonbågar. Jag tycker det är galet snyggt med glasögon, både på tjejer och killar. Det kan verkligen lyfta ett helt ansikte! Jag önskar inte att jag hade fel på synen, men jag kan ändå inte låta bli att önska att jag kunde få bära glasögon då och då. Det är såå fint!
 
Utöver det har jag grubblat alldeles för mycket idag. Som sagt, ni ska få en uppdatering om familjen utanför Boston. Just nu känns det som om det uppstått kaos i min hjärna, som det allt oftare gör nu för tiden. Massa saker som händer, och det är både kul och jobbigt. 
 

19/1-15


Det är så sablans halt ute idag! Mamma bad mig att skotta snö ute, men trodde jag skulle bryta vartenda ben i kroppen när jag försökte. Haha. Är inte våren påväg snart..? Jag sov riktigt länge imorse, vaknade av att telefonen började plinga, annars hade jag nog slumrat en stund till. Jag är ledig fram tills 18.00, då jobbar jag en snabbis. Så idag har jag samlat kraft inför kommande dagar. 

Jag kommer med en lite uppdatering om Dover-familjen sen, vi snackade ju med varandra för andra gången igår. 



American Beauty / American Psycho

 
JA, JA, JAAA!!! Fall out boy's nya album släpptes för bara nån dag sedan och nu gör jag inget annat än att lyssna på det. Så himla,himla bra. Jag älskar detta band, och jag vill så gärna se dem live Lyssna på skivan ni med, det går inte att sluta när man väl börjat. Svårt att toppa förra skivan, "Save Rock And Roll", men de gör ett väldigt bra jobb!
 
HÄR hittar ni det på spotify.

18/1-15


Lille, söte Roxy! 

Det blev ändrade planer igår. Familjen från Dover ringde inte, så hips vips åkte jag hem till en vän för vin och prat. Började jobba vid tio imorse och känner mig lite sliten idag (trött), men det går över. Jag slutar vid fyra, då ska jag antingen: 1) Sova. 2) Hänga med en vän 3) Ta ett bad. Eller så blir det alla tre ting. Vid åtta har jag en intervju inplanerad, så jag hoppas att det blir så denna gång.


17/1-15


Då det är rally hemma hos mamma, och att jag i och med det inte kan åka hem med bilen (vägen är avstängd), så valde jag att åka hem till pappa. SOM jag älskar mitt rum här, det är verkligen mysigt! Jag slutade jobbet för en liten stund sedan. Familjen från Dover kommer antagligen ringa mig om en halvtimme, vilket ska bli kul! Jag är slut i skallen, men det ska nog gå bra. Engelskan brukar ju liksom rulla av sig själv, haha. 
 
Ikväll vill jag bara mysa ner mig i sängen och kolla film. Jag jobbar även imorn, men efter det, är det rätt tomt på jobbfronten (förutom ett jättekort pass på måndag). Jag får panik av att inte ha jobb. Jag skulle kunna söka mig som vikarie till fler ställen inom omsorgen, men det känns varken rätt mot brukarna eller mig själv. Det är jobbigt att lära sig en ny arbetsplats, tills det sitter i ryggmärgen. Det tar energi. Och det är en omställning för brukarna att få in en ny personal, som dessutom kanske försvinner bara efter en månad. Så jag vet inte riktugt hur jag ska göra. Målet är trots allt USA i mars. 
 

16/1-15

Jag gick av mitt dygnspass för ca 2 timmar sedan. Åkte hem, fixade frukost och hamnade framför teven. Jag skulle verkligen behöva sova någon timme, då jag har massvis på agendan denna helg - allt från jobb till au pair-fix. Eller så tar jag ett varmt bad, så jag vaknar till. Finns det nåt bättre än att bada eller?? Skulle inte kunna leva utan ett badkar, haha. 
 
Hoppas ni får en fin fredag! Jag har inga större planer för dagen, fredagsmys med familjen! 
 
 

This day

Hej på er!
 
Jag sitter just nu och väntar på att familjen i Los Angeles ska ringa för andra gången i dag. Eller, jag har inte pratat/ska inte prata med familjen, utan familjen har anställt någon som ska hitta en au pair åt dem. Vaddå "only in America"??!!? Än så länge tycker jag i alla fall att allt verkar lovande. De verkar vara en trevlig familj, trots att jag inte talat ett ord med familjen. Om hon jag talade med tycker att jag passar familjen, kommer hon rekommendera mig och så kanske familjen väljer att talas vid. Bara att hålla tummarna att det går vägen!
 
Utöver detta, har jag idag hunnit med en fika med Linn. Det hade gått över två veckor sedan vi setts, så det var kul! Vi hade en hel del att catcha up om! Nu är jag så trött att jag håller på att somna här framför skärmen. Jobbar jag inte, så mailar jag eller pratar jag med familjer. Och när jag ska sova börjar hjärnan tänka för fullt... haha. Nä, en tidig kväll får det bli! Imorn väntar dygnspasset på jobbet!
 
Några fler bilder från fredagen ↓
 
 
 
 
 
 
 

Familj nummer 3

 
Det känns som om familj efter familj börjar höra av sig nu, och det är otroligt kul! I natt fick jag mail från en familj som bor en timme söder om Los Angeles!
 
Ja, mitt hjärta klappar lite extra hårt över att det är i Kalifornien och att de bor så nära Los Angeles. Det är verkligen jätteroligt! Dock vet jag inte så mycket om familjen, förutom att den består av en mamma, pappa, en son på tio år och dotter på åtta år. Och så vet jag att de gillar familjemiddagar på helgerna.
 
Jag var ju tvungen att se googla för att se ut hur det såg ut i Palos Verdes Estates, där de bor, och hjälp så vackert det är! Ikväll ska jag prata med dem, och det ska bli hur skoj som helst! Självklart är det viktigaste att familjen känns rätt, och inte området de bor i!

Intervju och tankar om att åka som au pair

 
Igår pratade jag med familjen utanför Boston via Skype. Känslorna inom mig var ett enda trassel. Först skrek magkänslan totalt nej, sedan började den säga ja. Jag känner mig oerhört osäker. Familjens förra au pair har skadat sig, och allt känns väldigt stressigt, som att de måste få tag i en au pair nu. De verkar som en mysig familj, absolut, men jag är rädd för att vi inte passar. Vi känner visserligen inte varandra ännu, men på något sätt känns det fel. Det känns bra, men ändå dåligt. Jag måste verkligen försöka lyssna på min magkänsla och se vad den säger. Den vet bäst.
 
Nu när intervjuerna har dragit igång, har allt börjat kännas så verkligt. Både jag, min familj och mina vänner har insett det. Och när mina vänner verkligen säger "jag vill inte att du åker", så både värmer det och gör lite ont. Samtidigt som de visar att de bryr sig och att de kommer sakna mig, så blir jag ledsen av tanken att jag måste lämna dem. Och när Linnea uttrycker sig: "vad ska jag föra utan dig ett helt år?!", brister det lite, för det går knappt en dag utan att jag är med min syster. Det kommer bli galet tufft. 13 hela månader från allt jag har i Sverige.
 
Det kommer bli jobbigt att lämna allt den dag det sker, men det kommer bli en oförglömlig upplevelse, det vet jag. Och jag antar att det kommer vara värt det.
 
 

Familj nummer 2

 
Familjen som bodde en bit utanför San Francisco, fick jag aldrig chansen att tala med, då de matchade med en annan au pair innan dess. Men i morse fick jag ett mail om att en ny familj är intresserad av mig!
 
Familjen bor i Dover, Massachusetts, som ligger ungefär en halvtimme från Boston. Dover ser verkligen jättemysigt ut! Som ni kan se ligger det hellre  inte jättelångt från New York! Familjen består av en mor, far, en son på 10 år och en dotter på 8 år. Familjen ser ut att vara en härlig familj! Barnen har många aktiviteter för sig, och de tar båda pianolektioner. Dottern verkar vara intresserad av musik, vilket jag tycker är kul. Hon skulle även kanske sätta igång med rytmisk gymnastik. Sonen sägs även vara otroligt begåvad, och han gillar att simma och läsa.
 
Av någon anledning har jag bättre magkänsla inför den här familjen, trots att de bor i en av de kallare delarna av USA. Men har jag stått ut i kyliga Sverige i snart 20 år, skall jag väl överleva ännu ett år. Det ska i alla fall bli otroligt spännade att tala med dem!

13/1-15


Jag hade verkligen en liten dipp igår. Jag var så nära på att boka en resa någonstans, bara för att jag var så trött på allt. Det hela slutade inte i en resa, men i ett nytt hål i öra (det mitt i, bokstavligt talat)t. Japp, jag behövde göra något drastiskt. Och vill man inte färga håret, ja, då kan man ju pierca sig. Mamma sa bara: "Du är ju helt galen." Och kanske är jag det, för jag vet inte hur normalt det är att dra ett läkarörhänge rätt genom alla brosk. Det konstiga är att jag knappt tycker att det känns. "Ploff" säger det så är det igenom. Men jag rekommenderar ingen att göra det på egen hand, som jag gör.
 
Nåväl. Jag kom nyss hem från jobbet. Idag är jag på toppenhumör, för jag vaknade av härliga nyheter! Återkommer om det senare! Nu ska jag fixa lunch innan jag placerar mig i soffan med en bra bok.
 

Thoughts about the future

 
Jag hade så svårt att somna i natt, tankarna ville inte sluta spinna. Jag känner människor som tycker det är jobbigt att de inte vet vad de vill göra med sitt liv, jag däremot, vet så himla många saker jag vill göra, så till sist vet jag inte vart jag ska börja. Jag blir otroligt förvirrad. Att den här familjen i USA nu fått tag på en annan au pair, känns lite som ett slag i magen, för äntligen hade jag fått kontakt med en familj, men så försvann den nästan lika fort som den kom. Ovissheten om att inte veta när jag kommer att hitta och klicka med en familj, för att slutligen få ta mitt pick och pack och dra, är jobbig. Hur länge ska jag låta livet flyga iväg innan jag hamnar i USA? Jag vill ju göra så mycket mer.
 
Igår satt jag inne på ett reseforum och läste om människor som sökte reskompisar. En tjej skulle till Kroatien till sommaren i fyra veckor och sökte någon som ville med, medan en annan tänkte dra till Australien till hösten och stanna 6-12 månader. Jag blev så sugen på att svara dem och säga att jag ville med, men jag har ingen aning om jag är hemma då. Jag har sagt att om jag inte fått tag på en familj i USA till hösten, då väntar jag med det ett år och sticker till Australien istället. Det största problemet är väl att jag inte riktigt har någon att ta med, och själv vill jag inte åka. 
 
Jag har även varit lite inne på att spontanboka en sista minuten, då jag just nu känner att jag måste bort från allt ett tag. Jag vill resa och upptäcka världen, inte sitta här i all evighet. Men det känns som att om jag väljer att dra till ett varmt land i två veckor, ja, det är då som en familj kommer höra av sig och visa sig vara den familj jag bör åka till. Och så har jag slösat massa pengar som jag kunde ha använt under min resemånad istället.
 
Tankarna är många, och vad det blir för mig återstå att se, men jag är helt hundra på att det kommer bli bra till sist, vart jag än hamnar och när jag än hamnar där. För tror man att det löser sig, ja, då gör det det. Och så måste man lyssna på magkänslan, den vet alltid bäst.
 

11/1-15

  
 
I fredags körde jag på en färggrann sminkning; lila sotning, blå eyeliner och knallrosa läppstift ♦
 
Jag sov på tok för länge idag... missade herrarnas skidåkning och åt frukost vid ett. Men jag var trött efter fest och 4 avsnitt av "vanpire diaries" som vi kikade på tills långt in på natten. Vi fick ett riktigt VD-sug när vi kollade igår, och idag såg vi klart säsong 4. Så bra!! Jag har själv sett ända fram tills början av säsong 5, så snart är vi ikapp!
 
Jag vaknade av lite trista nyheter i morse också, familjen från Kalifornien har antagligen redan hittat en au pair att matcha med. Ja, man är sällan ensam om att prata med en och samma familj, oftast har de kontakt med flera au pairer. Synd att jag aldrig fick chansen att tala med dem, då de verkade vara en toppenfamilj på många olika sätt. Nåväl, förhoppningsvis hör jag något från andra familjer framöver! Visst verkade det hela nästan för bra för att vara sant med stället det bodde på osv, men nu har jag möjlighet till att jobba mer, så jag får en större budget inför resemånade i USA. Det är trots allt rätt mycket jag vill se och uppleva där, på andra sidan Atlanten.
 

Back to the 80's

 
Lite bilder från gårdagskvällen! Jag hade en stickad tröja med enorma axlar till att börja med, men den byttes mot blus, då det blev alldeles för varmt.

Jag har bott på soffan idag. Sett på skidåkning, sovit, sett på Beck, sovit lite mer... Kvällen igår var så himla rolig! Jag skrattar ännu åt att min killkompis av misstag sprayade håret med deoderant istället för hårspray. HAHA! Håret luktade iaf gott. Men jag suckar djupt och skakar en aning på huvudet idag... Saker har gått sönder och nåon har stulit lite grejer. Jag förstår inte ens hur man har mage till att göra något sådant? När jag var yngre och hade hemmafester, skedde aldrig något sådant. Nåväl, kvällen var kul, och det väljer jag att fokusera på!
 

80's Surprise Party

 
Linnea förväntade sig en middag á la 80-talet - istället fick hon det + en ordentlig överraskningsfest!!

Jag hade såå kul igår, skrattar fortfarande åt allt. Vi började kvällen med trerätters, jag, Linnea och två vänner. Förrätten var katastrof, man allt det andra blev mycket lyckat! Vi hade sådana eldsprutande saker i tårta, som de har i en av Eva och Adam-filmerna, och jag trodde att jag skulle bränna händerna av mig, haha. Vid efterrätten berättade vi om vår lilla hemlighet - det skulle komma mer folk och det skulle bli fest.
 
Japp, jag och Lovisa tog kontakt med Linneas vänner under veckan och såg till att ett härligt gäng kom hit för fest igår. Linnea blev riktigt glad, och festen var jätterolig. De flesta hade även ansträngt sig och klätt sig enligt 80-talen, vilket var skoj! Det blev en lyckad kväll med fina minnen. Mer temakvällar åt folket!!
 

9/1-15


Igår var jag på rosa moln, så himla lycklig! Tänk att kanske, kanske, kanske har jag hittat min familj! Så underbart. De skickade mig ett mail i natt (tidsskillnaden ni vet) och skrev att jag skulle berätta mer om mig själv i ett mail. Haha, vet ni vad jag nästan gjorde då? Jo, istället för att skriva bears skrev jag nästan beers. Så jag höll på att skicka "där vi bor har man några gånger sett varg och öl". Liksom, what?? Haha! Tur jag hann dubbelchecka det! 

Jag sitter nu på jobbet och slutar vid tre. Ska då raka vägen hem för att laga mat och fixa mig á la åttiotalet. Kommer bli skitkul, men väldigt stressigt! Och ikväll ska jag antagligen skypa med min möjligtvisa blivande värdfamilj!! Är så nervös! 


FÖRSTA FAMILJEN!!

 
Imorse när jag vaknade såg jag att jag hade fått ett mail ifrån au pair room - den första familjen har kontaktat mig!! Jag blev så glad att jag ringde till mamma på en gång. Äntligen, efter mer än en månads väntan, börjar det ta fart! Min dröm om att åka som au pair till USA börjar åter igen att bubbla.
 
Familjen som har kontaktat mig bor i Sunnyvale, 40 minuter utanför San Francisco. Tror ni inte att jag blev superglad när jag såg vart de bodde? Jo! Jag vet att man inte ska lägga så stor vikt i vart familjen bor, men visst bankar mitt hjärta lite extra för Kalifornien. Familjen består av en mamma, pappa och tre döttrar. Barnen är 7, 4 och 3 år. De verkar vara en familj med fart och fläkt, de gillar att hitta på saker. De har ofta middagsbjudningar, ordnar bruncher, åker till stranden och älskar att vistas ute. 
 
Inom några dagar ska vi göra vår första intervju och jag tycker att det ska bli jättespännande! Visst, det är nervöst, men otroligt kul på samma gång! Gråter nästan lite av lycka när jag skriver detta.
 

8/1-15

 
God morgon!
 
En fin dag börjar spricka upp utanför mitt fönster. Sol och plusgrader. Jag har klivit upp tidigt, då jag har en del att stå i. Håller just nu på att förbereda maten inför morgonaden. Jag ska även försöka städa huset tills familjen kommer hem fån skola och jobb.
 
Förresten, jag vaknade upp till helt fantastiska nyheter i dag - mer om det sen!!
 

Make Up Store

 
Make Up Stores ögonskuggor är verkligen helt magiska! De fäster bra, håller hela dagen (och natten!) och har helt fantastiskt bra pigment. Till vardags använder jag en ögonskuggspalett från Isadora, då jag inte kräver en ögonskugga med massvis med pigment då, men vid festligare tillfällen åker MUS-ögonskuggorna på. För ett tag sedan köpte jag två stycken nya skuggor till min växande MUS-familj. Färgerna var en mörkbrun (vid namn spirit) och en mörklila (vid namn louder). Är så nöjd! Nästa gång vill jag ha en mörkblå, så läckert! 
 

7/1-15

 
Tog en oplanerad sovmorgon imorse (klockan var ställd, men jag orkade inte gå upp när den ringde haha), väckte min syster och fixade sedan en dunderfrukost som vi avnjöt framför "vampire diaries". Sedan stod det inte på förrän jobbet kallade. Åkte till Coop och handlade inför fredagen när jag slutat - middag med 80-talstema står på schemat!! 
 
Nu är jag hemkommen och håller på att fixa här hemma. Linnea fyller 17 år i morgon (jäklar vad stor tjejen börjar bli!! Snart krog- och körkortsredo!), så då kommer släkten på besök. Tårta ska göras och så har jag en del att dona med inför fredag. Vår 80-talsmiddag är för att fira Linnea. Räkcoctail, smördegsbakad fläskfilé med hasselbackspotatis och banan med choklad i ugn är de tre rätter som vi ska bjuda på. Och så måste jag packa in Linneas present. Åh, det kommer bli en kul tvist på med det hela!
 

6/1-15

 
Såg ni hockeyn igår eller? Åhh, tyckte så synd om Sverige! Det gjorde liksom lite ont i hjärtat att se hur besvikna alla killar var. Jag anser sällan att jag älskar att se på sport, men hockey och skidåkning gillar jag verkligen att se, det är så spännande! Jag kan verkligen leva mig in i det hela och tjoa och ropa när jag kollar, haha.
 
Idag sov jag ända fram till lunch.. Snön har börjat dansa ner från himlen igen, så det var kanske lika bra. NÅGON MER ÄN JAG SOM VILL HA SOMMAR?! Varje dag sitter jag och kikar runt på sista minuten-resor. Hittade en helt underbar resa till Thailand som jag ville boka på en gång - men förståndet sa nej, jag kan inte åka själv. Någon som vill hänga med eller??!
 
 
 
TITTA VAD UNDERBART LIKSOM!! Ingen som känner sig sugen..??
 

5/1-15

 
Jag sov över 8 timmar i natt, gick upp vid tolv, men var ändå trött vid sju ikväll! Liksom whaaat?! Är det mörkret vi lever i som gör mig såhär? Hoppas det vänder snart! Jag jobbade tills nio ikväll, och nu är vi bänkade framför hockeyn. Kom igen nu Sverige! Ett brons är vi allt värda! Hade gärna velat se finalen i natt, men 02.00 kan jag bara glömma att hålla mig vaken tills, haha. Jag tror Kanada tar hem det, vad tror ni? 
 
 
Lovar att komma med nya bilder imorn, kameran går inte direkt varm när jag jobbar och har fullt upp med annat. Men imorn är jag ledig och ska visa er lite saker!
 

H&M LOVE

 
 
SOM jag älskar H&M's inredningsprylar. Så snygga! Den där korgen vill jag förvara mina tidnigar i, och i de där sängkläderna vill jag sova i. Ljusstalken är to die for, kudden är så fluffig och härlig i färgen och brickan känns riktigt vårig! Jag längtar efter den dag då jag flyttar och får börja pyssla i mitt eget hem.
 
Och alla prylar här ovavför är alltså från H&M!

4/1-15


Vilken fin dag det är idag! Sol och lagom kallt. Kikar på skidåkningen nu medan jag äter frukost. Äggmackisar och te, namnam! Börjar jobba vid ett och slutar vid nio ikväll - och då blir det hockeykväll! Nu hejar vi fram Sverige till final i JVM, det är de så värda!! Höll på att dö och dramatik när de mötte Finland i kvartsfinalen. 





3/12-15



Och så var den dagen slut! Jag har hängt med en vän hela dagen. Vi lagade mat, såg på film och snackade om allt möjligt. En otroligt bra ledig dag! Man ska ta vara på de lediga dagarna och fylla dem med liv och skapa minnen! Nu har jag dragit mig mot sängen, ögonlocken börjar hänga... I morgon väntas jobb, men börjar inte förrän efter lunch, vilket är = sovmorgon! 


New Years Eve

 
Middagsbordet.
 
 
En glad Josefin.
 
 
Kvällens efterrätt: cheesecake. Så gott!
 
 
Dukningen. 
 
 
Åh, mitt hår blev så lockigt, puffigt och härligt!
 
Och där hade ni lite bilder från nyår! Tog inte alls mycket bilder, och lämnade kameran hemma när vi väl drog hemifrån, vilket jag ångar nu i efterhand...
 
Vid 16 slutade jag jobbet. Åkte hem och åt middag med la familila. Nu har jag hamnat i soffan och är pepp på en ledig fredagskväll - och en lördag med, för den delen! Ikväll ska jag se på film och dricka te. Skönt att vara helt ledig från allt, det har känts som att jag har haft något att göra varje ledig stund annars, allt från att umgås med vänner (vilket iof är jättekul), planera saker eller vara smått bakis, haha.
  

2/1-15

 
HAHA, jag skrattar lite väl mycket åt de här bilderna. MINA LÄPPAR?!? Herregud, de svällde upp ordentligt under mitt nyårsfirande av oklar anledning. De bara växte och växte, och till sist såg det ut som en anknäbb. Mina vänner började undra om jag hade fått en hjärnblödning... Jag vet inte vad jag jag är allergisk mot, men något är det ju. Hur som haver: detta var alltså min nyårsoutfit! Stora örhängen, klackar och svart spetsklänning. 
 
Nu ska jag springa över till mormor och låna bilen och sedan dra på jobbet. Inte mycket som ändrats från 2014 till 2015 här inte! Jobb, jobb och mera jobb, men det är kul!
 

2015


Gott nytt år kära ni!!

Nyårsfirandet blev inte alls som tänkt, men det blev riktigt kul ändå. Och väldigt konstigt. Vaknade upp i en stuga i skogen i morse med mina vänner, haha. Åkte hem vid lunchtid och lagade då tacos åt mig och mina två kompanjoner som väntade hemma. Har suktat efter tacos länge, så det var galet gott! Vi ha legat på soffan hela dagen och tittat på teve. Såg på Hannah Montana-filmen, vilka minnen! Den serien var ju bäst när man var liten. Nu har jag landat i sängen, lite väl trött för att orka hålla mig vaken till ens nio... Somnade sent i natt nämligen. 

Hoppas 2015 kommer rocka nu! Det är jag helt hundra på. Just bring it on!!!


RSS 2.0