Mexican fiesta

 
Igår hade vi temakväll här hemma. Denna gång var det "Mexican fiesta" som vi körde på. Det är verkligen jättekul att ha temakvällar! Man kan utifrån temat, välja mat, dryck, kläder, osv. Eftersom det var mexikanst tema som vi hade, åt vi fajitas och drack margaritas. Hade det så skoj! Vi har redan planer inför kvällar med Hawaii-tema och Danmark-tema. Vi har hittills utgått från länder, men visst skulle man kunna köra på spök-tema, eller något liknande!
 

Brunch

 
När vi steg upp i morse så fixade vi till en stor, god och härlig brunch. Vilket bra sätt att starta fredagen på, va? Det blev hallonsmoothie, rostat bröd, massvis med pålägg, te och nygräddade våfflor. Mums! Detta måste snart göras om igen - så gott! Vi satt länge och bara pratade där vid köksbordet. Igår hade vi Mexiko-kväll (bilder kommer), så vi skrattade en hel del åt allt som hände då. Min syster blev jättesjuk igår kväll (okej, det är ju inte så roligt egentligen) och hon blev därför så himla ynklig. Så hon blev sängliggandes hela kvällen medan vi fick passa upp henne...
 

Borgvattnets Prästgård

 
Bilder från Jämtland ↑
 
Ikväll sitter vi bänkade framför Aftonbladets livesändning från Borgvattnets prästgård, där Kissie, Samir Bardan och Anna Book spenderar natten. Skitkul att kolla på! Jag har besökt Jämtland många, många gånger, då mer eller mindre hela mammas släkt bor där. När vi var där för två år sedan, så åkte vi faktiskt till Borgvattnets prästgård. Om dagarna är det ett fik, och om nätterna kan man hyra det och bo där. För er som inte vet det, är det ett av de mest hemsökta ställen i Sverige. Jag tyckte mig känna ett tryck över bröst när jag var där - inbillning eller ej... Jag skulle jättegärna vilja övernatta där i prästgården. Jag tror ju på andar och sånt, så jag vore livrädd. Men åhh så spännande det skulle vara! 
 
 

28/10-14

 
Mera från Halloween ↑
 
Gahh jag är så dagvild! Igår var jag helt hundra på att det var tisdag, men ändå hade jag resonemanget: "men det var ju lördag igår?". Haha, att jobba hur som helst, både helger och vardagar, skapar förvirring. Helg är liksom inte automatiskt = ledighet. Nåväl, idag startade vi dagen på badhuset med mormor och kusinerna. Att gå upp 06.00 var ingen vidare hit... så jag och Linnea vilade/sov i soffan en timme när vi kom hem. Annars har vi inte gjort mycket. Skjutsade Linnea till Torsby (min bil har gått sönder så livet är lite jobbigt just nu, mestadels för att jag bort två mil norr om Torsby, men fick låna mormors bil som tur var) och spelat spel med kusselinerna.
 
Ikväll blir det tevekväll med Hollywoodfruarna och PH! 

27/10-14

 
Dra mig baklänges vad trött jag är..! Jag har just kommit hem efter att ha jobbat ett dygn. Har hällt i mig kaffe (bokstvligt talat) hela morgonen, så mitt kaffedarr har nått nya höjder. Jag skulle egentligen vilja ta en tupplur, men jag har alldeles för många saker att ordna för att det ska hinnas med. Vid ett måste jag åter fara till Torsby för att trixa med lite papper, och senare idag gör jag ett kortispass på min andra arbetsplats. 
 

Söndagskrönikan: "Jag säger tack, men nej tack, till giftpinnen som dödar mig"

 
"Men kom igen, det är klart att du ska testa! Bara en gång! En snabbis, liksom! Bara prova för att se hur det är!". Så har det låtit många gånger, när vänner eller bekanta stått och viftat med ett cigarettpaket mitt framför näsan på mig. Ibland händer det nästan att de försöker trycka in en cigarett mellan läpparna, men då kniper jag igen min mun så hårt att jag biter mig i läppen. Aldrig, inte en endaste gång, kommer jag föra en cigarett mot min mun och ta ett bloss. Aldrig någonsin. 
 
Jag har aldrig sagt ja till en cigarett. Jag har aldrig rökt, vilket jag är stolt över. Jag känner inte många som dagligen röker, men på fest väljer de flesta att ta en cigg. På något vis är det som om det är mer okej då. Eftersom det är under fester, då när människor har druckit alkohol, som cigarettpaketen kryper fram, så är det även då som tjatet om att man bara ska prova en ciggbörjar. För fulla människor är lite jobbigare än nyktra, så är det bara.
 
Som liten tyckte jag att det var snyggt att röka, det var något jag ville göra när jag blev vuxen. Vad är det för konstigt resonemang, kan jag tycka nu? Antagligen hade jag sett hur vuxna gjorde så i filmer. Men med tiden blev jag som tur va klok. Folk får röka om de vill, det är upp till var och en, men jag kommer aldrig att göra det. Den stora anledningen beror på min farfar som drabbades av kol. Jag fick verkligen se hur denna sjukdom som så många rökare drabbas av, dödade någon. Men det var redan innan som farfar fick kol, som jag fick se vilka förödande effekter rökning kan ha. Min farfar var rullstolsbunden. Varför? För att man var tvungen att kapa av hans ben från knäna, just för att blodtillförseln inte var nog bra, vilket berodde på rökningen. Så redan innan han fick kol, förstörde rökningen honom. Och han hostade och hostade. Ni vet, sådan hosta som bara rökare kan få - rökhosta. Och till sist fick han kol. Det sorgligia i det hela, var att han fick kol när han hade slutat att röka, men den berodde självfallet på rökningen ändå. För varenda cigarett räknas, varje cigarett förstör. Det pep och visslade när farfar andades, han fick inte den luft som kroppen egentligen ville ha. Lungorna orkade liksom inte. Den sista tiden, vilket var en mycket lång tid, bodde farfar på sjukhuset. Och till sist tog kolen honom. Han dog på grund av den där förbaskade rökningen. 
 
Nog för att det var hemskt att farfar dog så som han gjorde, men det är nog mycket tack vare det som gjort att jag inte rökt en enda cigarett i mitt liv, och heller aldrig kommer att göra det. Jag har sett hur illa det kan gå, Ni kanske han personer i er omgivning som röker, och kanske är det de som hamnar där med avkapade ben och för lite syre. Tänk en gång extra innan du tar den där cigaretten. Är det verkligen värt det? Jag har i alla fall gjort ett val, och det är: Jag säger tack, men nej tack, till giftpinnen som dödar mig. 
 

Buh!

 
Och så var jag sminkad i förrgår under Halloweenfesten! Jag kände inte för att kleta ner ansiktet, så därför fick det bli en avskuren hals. Tyvärr gick sminkningen inte alls lika bra som förra året. Kanske berodde det på att vi då använde oss av ett annat papper, samt ett annat trälim. Linns sår på kinden blev i alla fall väldigt bra gjort.

Party i Karlstad

 
Igår firade vi Halloween lite för tidigt inne på Nöjes. Det var riktigt skoj! Från att jag åkte till Karlstad och tills att jag kom hem till Torsby, har jag mer eller mindre bara skrattat. Det är så mycket som har gått fel, så att man inte annat kan göra annat än att skratta åt det hela. När vi var cirka tjugo minuter från Torsby trodde vi till exempel att bilen hade gått sönder - och då fick jag panik. Jag skulle nämligen börja arbeta om en halvtimme. Men som tur var gick allt bra!
 
Jag har jobbat hela kvällen och är nu hemma för att sova innan det är dags att dra iväg på jobb igen till morgonen. En jobbnatt väntar och sedan en måndag med en del måsten och slutligen mera jobb! Det är full rulle just nu!
 

Halloweenfest

 
Efter att ha sprungit runt i affärer och letat efter fejkblod, sminkat oss, klätt på oss och fixat, är vi nu klara inför ikväll! Halloweenfest på Nöjes står på schemat och det ska bli riktigt skoj! Vi sitter nu och dricker vin och lyssnar på musik. Hoppas ni får en grym kväll! ♥

24/10-14

 
Igår var det verkligen fullt upp! Jobbade fram till halv tre (och SOM jag trivs!), sedan skyndande jag mig hem och packade för att komma iväg innan mörkret föll. Men jag hann inte åka länge förrän det skymmade. Jag avskyr att köra i regn och mörker, det är nog något av det värsta jag vet. Men det gick bra! Runt sjutiden kom jag fram till Karlstad. 
 
Det var skönt med sovmorgon idag efter tre tidiga morgnar. Linn har begett sig till universitetet och jag är nu själv i lägenheten. Sitter framför teven och äter frukost. Har fått med mig lite jobbsaker hit som måste fixas, det det tänkte jag ta itu med om ett tag. 
 

Vad jag jobbar med

 
Hej och hallå från en trött Josefin! Efter att jag gick upp vid sex i tisdags, så har jag varit rätt sliten... då jag sover dåligt om nätterna (vill snarare inte sova då, nattmänniska som jag är). Jag har i alla fall nyss kommit hem från det nya jobbet där jag hädanefter kommer att hoppa in som vikarie. Det var så bra! Jag trivdes verkligen!
 
Jag såg att någon undrade vad jag jobbar med, så jag tänkte svara på den frågan. Jag jobbar sedan förra året som personlig assistent. Jag har endast varit på ett ställe förut, men nu har jag börjat på ännu ett. Jag sa alltid förr att jag aldrig skulle jobba inom omsorgen, men nu sitter jag här ändå. Jag är så glad att jag började, för jag trivs utmärkt med det! Får du chansen, bör du ta den! Och det är jättebra att ha på cv:et, då det visar att du kan ta hand om andra människor! Men framförallt är det ett otroligt givande och kul jobb! Jag totaldiggar verkligen mitt arbete!
 

22/10-14

 
Jag sitter nu här hemma hos pappa och äter en sallad till lunch. Jag har just avslutat ett förmiddgaspass på jobbet. Nu är jag ledig i tre timmar innan jag ska iväg till nästa arbetsplats. Jag funderar nästan på att ta en liten tupplur fram tills dess... är såå trött. Men innan det, har jag ett samtal att ringa och några andra saker att dona med. Jag måste bland annat försöka packa, då jag tänkte dra mot Karlstad i morgon och bli kvar där tills på lördag. Halloween-fest och grejer väntar!
 
Ha en fin dag, vi hörs ikväll ♥

Effektiv tisdag

 
Tisdag och full fart från start! Började dagen med att gå upp alldeles för tidigt för att följa med mormor och hennes pojkvän (haha särbo/sambo låter kanske bättre) till badhuset för att simma några längder. Det var riktigt skönt! Efteråt avnjöt vi en frukost innan det var dags att uträtta våra egna ärenden. Jag var iväg och hämtade datorn, samt fixade lite jobbgrejer, medan de andra tog spruta. Och angående det där med jobb så gick det riktigt bra! Redan i morgon skall jag börja att gå bredvid på mitt nya jobb. Är så lycklig över att saker och ting börjar gå framåt nu! 
 

Måndag

 
Alltså HUR fint var det inte ute i lördags morse?! det såg ut som om trädtopparna stod i brand. 
 
God dag, förresten! Jag och mamma har varit till Torsby och uträttat ärenden. Min dator har krånglat, så nu är den inlämnad. Tydligen har jag lyckats få en del virus på grund av att jag råkat acceptera något... Så typiskt mig. Nu har jag hamnat hos pappa för att få i mig lite middag innan det bär av mot jobbet. 
 

19/10-14

 
Hallå kära söndag! Det har varit en riktig slappisdag här hemma. Jag, Linnea och Lovisa käkade frukost vid ettiden och påbörjade sedan ett litet Gossip Girl-marathon. Vi hade tänkt kika på Jersey Shore också (ja, vi älskar den serien. även Geordie Shore är en favvo, hehe...), men tyvärr var det borttaget från Netflix. Bortsett från det, har vi inte gjort ett skvatt. 
 
Nu har vi nyss sett färdigt på ett Sherlock-avsnitt (ser det igen med mamma). Det blir mycket tevekollande på söndagar, då allt bra visas då. Awkward, Catfish, Faking it - ja, det mesta. Innan läggdags ska jag  nog även dra de sista avsnitten på sänsong två av Orange is the new black. I morgon blir det annat än teve och serier!

Annabelle

 
Ikväll när vi var i Karlstad så var vi iväg på bio. Vi såg "Annabelle". Eftersom jag tyckte att "The Conjuring" ("Annabelle" är en spin-off till The Conjuring) var väldigt bra, så hade jag höga förväntningar. Så, hur var då denna film? Det var en bra skräckfilm, men att klå "The Conjuring", går liksom inte. Men som sagt, den är absolut sevärd! Jag diggade verkligen handlingen och att den redan från första början var spännande!
 
"Annabelle" är faktikst baserad på en sann historia, och det är även "The Conjuring". Dockan Annabelle finns på riktigt. Den ser inte alls ut som i filmen, men den finns på Ed och Lorraine Warrens egna museum. Och vilka är då Ed och Lorraine Warrens? Jo, de var ett par som utredde paranormla saker. Ed är död, men Lorraine lever fortfarande. Ni kan googla på dem om ni vill veta mer! Och om ni vill läsa mer om dockan och dena sanna historien om Annabelle, kan ni göra det HÄR.

Grön soppa

 
 
Du behöver:
Frusen, hackad spenat
Frusen broccoli
Några potatisar
1 Vitlöksklyfta
1 Hönsbuljong
Grädde
Crèam fraiche
Salt
Peppar
Chilikrydda
 
Gör så här:
1. Skala och hacka potatisen i bitar. Koka sedan upp den tills den blir lagomt mjuk.
2. Koka upp broccolin så att den inte längre är frusen.
3.
Värm upp spenaten i en kastrull med vatten. Låt det gärna vara en del vatten. 
4. När spenaten löst sig, häll i önskad mängd grädde och crèam friache. Lägg även i hönsbuljongen och pressad vitlök. Sedan: salta, peppra och ha i chilipulver efter smak.
5. Häll över spenat blandningen i en mixer. Lägg även i den kokta potatisen och den upptidnade broccolin. 
6. Mixa ihop allt.
7. Häll över innehållet i mixern till en kastrull och salta/peppra om det behövs. 
8. Ät!
 
Obs!! Jag lagar alltid mat på måfå, och därför kan jag inte ge er några exakt mått. Ni har i så mycket av alla ingredienser som ni önskar, beroende på vilken smak ni vill uppnå och hur många ni är som skall äta!
 

Mot Karlstad

 
God morgon! Här är vi uppe tidigt för att ge oss iväg till stan. Shopping (jag ska hålla hårt i plånboken, försöker spara så mycket jag kan just nu), stros på stan och bio väntar! Något som jag dock ska invistera, är ett par träningskor för utomhusbruk.  Nej, nu ska jag hälla i mig kaffet och försöka bli klar! Ha en bra dag! ♥

Sopplunch

 
Dagens lunch fick bestå av denna goda, gröna soppa! (Recept kommer i morgon). Att sitta på ett ställe hemma som känns bra och göra något vettigt - detta måste inte vara något superdupervettigt, utan kan till exempel vara att svara på mail, läsa bloggar för att få inspiration, kolla nyheter, leta presenter till nära och kära, eller kanske till sig själv? Huvudsaken är att det känns vettigt för dig! - är något av det bästa som finns! Precis det har jag gjort idag, och det ger så mycket energi! Livet blir liksom mer meningsfullt. Jag har suttit och skrivit för fulla muggar, då det gör min vardag lite bättre! 

#tb

 
Igår satt mamma och jag och kikade på resor. Det var mest på skoj, men drömma kan man ju! Det är så många platser som jag vill besöka innan jag hamnar i graven. Jag vill se Rom, åka till Bahamas, promenera runt i Paris, utforska USA, leva i Australien, bosätta mig i Spenien ett tag, sola och bada i Mexico, se pyramiderna i Egypten - och mycket, mycket mer! 
 
Här ovanför har ni en liten throwback från när vi var i Magaluf. Sådan härlig resa, inte konstigt att man saknar allt som har med utlandet att göra!
 

All I want for Christmas...

 
1. Finns på Coop i Torsby, vill så gärna ha den i vitt (annars hittar ni den på HÄR) // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR
 
Och detta är vad jag önskar att jultomten kommer med i år. Jag är helt kär i ananaslampan! Och en myspyjamas och ett par mysstrumpor har jag länge suktat efter... och till det behövs självklart en mysig filt. Men det jag framförallt vill ha, är en ny kamera. Canon eos 700 d är den jag suktar efter. Jag behöver en ny kamera inför USA, min gamla har mer eller mindre gjort sitt, tyvärr. Så om jag får välja fritt, får det jättegärna ligga en kamera under granen detta år, eller i alla fall pengar till en!
 

17:e Oktober 2014

 
 
Good morning! ♥
 
Klev upp något innan tio idag. Har precis duschat och myser nu framför "Malou efter tio" med fil + müsli + te. Har även hittat mig en ny bok att läsa, denna gång fick det bli något annat än en kriminalroman. Jag har hört så mycket gott om denna, så jag är pepp på att få sluka den! Idag har jag några saker att bocka av på min to do-list, men det ska bli skönt att få saker färdiga. 
 

Tove Styrke - Borderline

 
När Tove Styrke medverkade i 2009 års upplaga av Idol, så var hon utan tvekan min favorit. Jag tycker hon är så cool! Och hennes nya låt, "Borderline", är så jäkla bra!! Den går på repeat hela tiden. Hur skön är den inte?! Den vill jag sitta och lyssna på när jag åker bil. (Haha bästa som finns är ju att köra bil med bra musik, en del låtar kör man ju bara bättre till än andra. Till "Player in C", Richard Schulz megahit, kör man riktigt bra).
 
Hittade tyvärr bara en teaser, men ni hittar hela låten i den riktiga versionen HÄR.
 

Onsdag

 
Det har inte riktigt varit en toppendag i dag. Jag har haft huvudvärk, samt haft känning av magkatarr. Vill bara dra ett streck över denna dag och vakna upp och ta nya tag imorn! Tror att jag behöver komma ut, få frisk luft, umgås med människor och hitta på saker! Det är roligt att sitta hemma ensam i några dagar, sedan blir det trist. Det känns mest som om jag bara låter tiden rinna iväg. Jag vill ta vara på tiden! Så det ska jag försöka göra nu - göra något bra varje dag. 
 

Sweet Talker

 
Jessie J har kommit med nytt album! Det släpptes för ett litet, litet tag sedan, men jag tänkte tipsa er om det nu! Jag tycker personligen att Jessies bästa album är hennes första, men detta har ändå några pärlor! "Fire", "Strip", "Personal" och "Get away" är favoriterna!
 

14/10-14

 
Jag är sådan periodare, ett tag äter jag bara äggknäcken till frukost, sedan blir det något annat. Nyss var det bara mörkt bröd med philadelphiaost, skinka/salami och avokado som gällde. Nu har jag dock gått och fått dille på film och müsli! 
 
Lyckades somna tidigt igår, och kom därför upp tidigare än vanligt. Frukosten avnjöts i sängen framför gårdagens missade PH-avsnitt. Och så kom Paow äntligen in, vilket jag vetat att hon skulle. Roligt tycker jag! Just nu sitter jag och skriver för fulla muggar samtidigt som jag lyssnar på Ella Hendersons album. Såå bra!
 

Reading

 
Har ägnat stora delar av dagen till att läsa ur en bok. Jag vet inte vad det är för fel på mig, men jag tycker sällan att kriminalromaner varken är obehagliga eller läskiga. Jag blir helt enkelt inte rädd. Har ni några tips på böcker som verkligen ger en kalla kårar? Jag kan ju bli berörd och börja gråta när jag läser... men rädd.... det blir jag aldrig. Förutom när jag läste "The Beach" då, den gav mig en riktig obehagskänsla i slutet. Filmen är ju så mycket snällare än boken. En grym bok, så tips, tips!!
 
Men som sagt, om har ni tips på en eller flera böcker som är riktigt kusliga, släng då gärna iväg en kommentar!
 

I love mornings in bed

 
God morgon! Eller... snarate afton. Jag sitter i sängen med frukost, tidning och dator och underhåller mig själv. En ny vecka är här och jag är redo för den! Det kommer bli en riktig fixarvecka. Jag ska ut i boden och leta hylla, söka jobb, göra färdigt video och dona med en del annat! 
 
Ha ha en fin dag sötisar!!

Bulletproof Picasso

 
Jag har frått Trains låt "Bulletproof Picasso" på hjärnan. Den går liksom på repeat innanför skallbenet. Nåväl, det hade kunnat vara en värre låt som fastnat! Jag har åter landat hos pappa efter en dag då jag flängt runt lite varstans. Jag och mamma hälsade bland annat hennes vän. Jag passade då på att fotas lite med hennes barn i samma veva. De är så söta de ungarna! Vi bakade (haha, nej det gjorde vi inte, vi fotade så att det såg ut som att vi gjorde det...) och fikade. Trevligt!
 
Nu ska jag kika på "Catfish" som jag inte kunde se förut, då signalen till teven var ur funktion på grund av regnet. Hoppas ni får en bra söndagskväll ♥

Bucketlist inför USA

 
Jag har börjat läsa en tjejs blogg (← klick), vars namn är Elin. Hon lever för tillfället i Ross, 25 minuter utanför San Francisco. Där arbetar hon som au pair och tar hand om två barn på 13 och 9 år. Jag blir så glad när jag läser hennes blogg, då jag vet att det där snart är jag. Jag kommer hamna där i USA. Jag ska leva där ett år. Och jag ska arbeta om au pair. Jag blir helt pirrig i kroppen bara av tanken!
 
I alla fall, något som hon gjorde innan hon for iväg i mars, var att skriva en bucketlist på saker hon vill uppleva under sina 13 månader i USA. Hon har skrivit upp allt möjligt, och det är inte säkert att hon kommer genomföra allt heller. Men hon har en lista som hon prickar av eftersom. När jag läste om det, så kände jag: "Det måste jag också ha!". Så igår påbörjade jag den. Jag har ju ingen aning om vart jag hamnar, men drömma fritt får man ju. Så jag har skrivit upp allt från: "Se Vita Huset" till att "Åka till Hawaii": Det enda som jag med säkerhet vet att jag kommer försöka uppfylla, vare sig om det blir under mitt arbetsår eller min resemånad, är att åka till just San Francisco. Jag vill dit och se alla branta backar som min mamma pratat om. Jag vill åka över Golden Gate, hoppa på en spårvagn, beskåda Lambord street, besöka Alcatraz och, framförallt, hälsa på släkten där. Det vore så himla, himla kul! 
 
Jag ska försöka knopa ihop min bucketlist för mina 13 månader i USA, så ska ni få se den när den är klar!
 

Creativity

 
God afton, kära läsare! Jag sitter fastklistrad framför datorn denna regniga söndag. Jag letar inspiration och känner hur kreativiteten och idéer börjar att bubbla! Jag ska snart fara hemåt för att redigera videon som vi filmade igår. Därefter ska vi iväg och fota och filma lite med en familj. Det uppskattas att man har med film och bilder från när man leker med barn, i sitt au pair room, så det skall ordnas! Tänk att när detta är färdigt, väntas matchingsprocessen! Jag har läst runt lite, och tydligen brukar det kunna ta 2 veckor att hitta sin familj! Herregud, om en månad kanske jag vet vart i USA jag hamnar. Galet. 

My room

 
Titta så fint det blev med lite nya grejer (inte för att jag visat er mitt rum hos pappa tidigare men... och inte för att detta är hela rummet... men ni ska få se allt den dag då det känns helt färdigt)! Det är långt ifrån klart, men det är en bra början. Väggarna skall bli vita, jag vill ha en stor världskarta över soffan,  ett tripptrapp-glasbord istället för det i trä, och bredvid soffan, intill elementet, vill jag ha någon liten hylla. Och så en guldspegel någonstans, men det vet jag inte om jag skulle få plats med. 
 

Lördag

 
Min nya jacka som jag är mer än nöjd med. Hittades inne på H&M i Stockholm för ynka 299 kronor! Vilktet kap!
 
Hallå på er! Jag har ägnat dagen med min syster. Först åkte vi till pappa för att spela in en film till mitt au pair-room. Haha, det kändes så konstigt att sitta där i soffan och prata om sig själv på engelska. Det blev säkert några småfel, men jag är ändå nöjd. Nog för att jag är bra på engelska, men som jag sa i videon: "I am hoping that I will improve my english", för ja, helt perfekt blev det ej. 
 
Sedan har jag umgåtts med familjen. Jag och Linnea kikade på nyårsklänningar, det finns så mycket snyggt! Har fastnat för några stycken. Men än är det ett kvar tag - vi kan ju börja med halloween först, till exempel. Nu har jag åter landat hos pappa, för jag tänkte sova här i natt. Hemma hos mamma väcker mig katterna hela tiden, jag blir galen på dem. De krafsar på dörren, hoppar på fönstret och jamar. Här finns inga katter, så i natt ska jag sova gott!
 

Tgif

Jag begravde mig under täcket med film och böcker ända fram till lunch idag, då vädret inte dirket var något att hurra över. Men sedan vände det och jag klev upp ur sängen. Familjen kom hem och vi lagade fajitas, vilket är så sjukt gott! Nästan - men bara nästan - bättre än tacos. Sedan åkte jag och Linnea till pappa för att städa och fixa våra rum. Mitt rum är helt underbart där nu! Jag möblerade om och addrade ljuslyktor, kuddar och filtar. Riktigt mysigt! 
 
Nu har vi myst lite här hemma framför Idol med kex och ost. Det blir förhoppningsvis en tidig kväll, då jag känner att huvudvärk är på gång.. 
 
 

Torsdags kväll

 
Jag blir så dagvild när jag inte har rutiner som gör att jag är i full gång måndag-fredg och ledig på helgen. Jag hade lika gärna kunnat skriva onsdag i rubriken... I alla fall, jag åkte och hälsade på Julia denna eftermiddag. Vi är sådana kaffekärringar så att det nästan inte är klokt. Dricka kaffe och snacka skit är vi bra på. Jag avslutade kvällen med ett spinningpass. Det var så himla skönt! Nu ska jag lägga mig och läsa innan jag släcker sänglampan för att sova. Imorn är det fredag!!
 

9/10-14

 
Höstens rusk ser ut att vara på ingång, då regnet häller ner denna torsdag. En dag som denna vill man sitta inne med tända ljus och en kopp te framför en bra film. Jag sov rätt dåligt i natt. Mitt högra öga är helt rött och irriterat. Ända sedan i fredags har det krånglat, det känns som om det ligger smuts i det. Eller om det är en ögonfrans som växer ut. Jobbigt är det i alla fall, för det är svårt att blunda. 
 
Nu ska här kaffe fixas! Sedan skall jag fixas till och sedan bär det av mot Torsby. 
 

Chapter One

 
Ella Henderson, ni vet, tjejen med dunderhiten "Ghost", har nu kommit med sitt debutalbum. Albumet heter "Chapter one" och faller mig helt i smaken. Oftast när jag lyssnar igenom ett album som jag är intresserad av, så lägger jag sällan in fler än några få låtar i min spotify-lista, men från detta album tror jag varenda låt trillade ner. Så bra! Några favoriter är "Pices", "Give your heart away" och "Yours". Men som sagt, jag diggar hela skivan!
 

Wednesday morning

 
För ovanlighetens skull steg jag upp något innan tio i morse. Underbart med lång morgon! Vanligtvis sover jag ju bort den... Åt frukost framför "Portkod" som hade säsongspremiär igår. Riktigt bra serie, lite synd att avsnitten är rätt korta dock. Har även passat på att se allt jag missat, som "Awkward" och "Svenska Hollywoodfruar". Jag är ingen tv-nörd, men på hösten är det nästan alltid massvis med bra program.
 
Nu ska jag slänga mig i duschen och starta igång denna dag! Hoppas er onsdag blir fin. ♥
 

7/10-14

 
Jag kunde inte låta bli att beställa hem inredningsprylar från H&M. Dessa fina ljusstalar var två av lite andra grejer som låg i paketet. Jag ska dekorera rummet hemma hos pappsen med det som kom. När allt är färdigt ska ni få se resultatet!
 
I dag låg jag och drog mig bedrövligt länge i sängen. Klev inte upp förrän ett... Men, jag var vaken mellan sju-nio under morgonen, då jag skjutsade ut Linnea till vägen, samt kikade lite på Nyhetsmorgon. Efter att jag väl tagit mig upp, städade jag och läste. Ikväll har jag varit på träning, vilket var så skönt! Sakta men säkert börjar det gå bättre och bättre och bli fler och fler pass. Målet är att denna höst skall bli en lika bra träningshöst som den förra var. Jisses vad duktig och alert jag var då!
 

Halloween

 
Oktober må vara en otroligt fin månad med alla vackra färger, men det bästa med den är ändå Halloween. Jag älskar halloween. Det är utan tvekan min favorithögtid. Pumpor, spöken, utklädnader, fester... ja, allt som hör till! En dröm jag har är att få vara i USA och se ett riktigt halloween-firande, att få gå på en gata där de verkligen gått all in. Jag hoppas få vara med om det nästa år!!
 
Men visst ska jag fira denna högtid även här hemma i år! Halloween-fest i Karlstad står på schemat och det kan säkert bli någon i Torsby med. Jag och min syster har lite planer på att anordna en hemma. Det gjorde vi förra året, det var kul!
 

6/10-14

 
I morse testade jag ett nytt te, nämligen Liptons nya Lemon Macaroon. Det var helt okej, lite väl mycket kaksmak. Jag sitter just nu och slö-glor på teve och tänkte snart fixa kaffe. Måste även tvätta kaffemaskinen... Det är superlätt att fixa kaffe, man bara trycker på en enda knapp typ. Men en gång i veckan skall maskinen sköljas - och det har på något sätt blivit jobbigt. Jag har blivit alldeles för bekväm när det kommer till att göra kaffe. Att koka kaffe är nu för tiden jättedrygt! Men egentligen, att skölja maskinen en gång i veckan för att med ett knapptryck få kaffe varje gång, är ingen big deal. Det är ju helt fantastiskt!
 

These are the nights we won't forget

 
Hade en riktigt bra kväll men mina fina vänner igår! Vi åt tacos, drack, spelade spel och pratade om allt mellan himmel och jord. En sådan kväll man verkligen uppskattar ♥ Kom inte hem förrän tre på natten, så då var det bums i säng som gällde. I dag drog jag mig i sängen länge. Därefter har jag sett på "Smala Sussie" och bakat kanelbullar. En dag för sent kan tyckas, men jag blev så sugen på att dra igång ett bullbak efter att vi gjorde det på jobbet igår!
 

Purple and red and pink

 
Jag gick av ett jobbpass vid fyra idag. Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå, så jag kan ge mig av till en vän där jag och flera andra vänner ska på middag. Trevlig lördagskväll! På tal om något helt annat: mitt hår. Jag älskar min nya, tillfälliga hårfärg! Nästa gång jag ändrar om håret på riktigt, ska jag bli lila, inget snack om den saken! När denna lilaröda färgbomb gått ur, vill jag dock testa en grönblå färgbomb. Jag tyckte Rebecca Simonsson hade så snyggt hår när hon hade turkosa slingor i sitt mörka.
 

#artRAVE

 
Några fler bilder från Lady Gagas konsert i Globen i tisdags. Åh, jag vill iväg igen! Det var som ren magi inlindad i massvis med glädje! HÄR hittar ni fler bilder. Tyvärr blev de flesta bilderna ganska så suddiga, då min kompaktkamera inte är den bästa. Har ni några bra tips på kompaktkameror? Om så är fallet, släng iväg en kommentar!
 

It's Friday!

 
Morning gott folk! ♥
 
Jag blev inringd för jobb i dag, så det är vad som står på schemat. Börjar nu vid åtta och slutar vid halv tio ikväll. Jag åkte aldrig bort och fixade rummet vid pappa igår, så jag tänkte bosätta mig där i natt och pyssla lite (ska allt sova också!). Trots att huset ligger alldeles intill vägen och det är rätt så trafikerat, sover jag gott där.
 
Vet ni vad jag gjorde igår förresten... Jag är LILA i håret! Jag hade en lila färgbomb hemma, sedan tiden då jag var lilaröd i håret, så jag la den i håret. Och hips vips så blev de ljusa partierna lilaröda. Såå fint! Dock hoppas jag att det går bra att få ur det när jag väl vill det! 
 

Konstiga saker som skedde i Stockholm

 
Ofta när jag ger mig av på små trippar, vart som helst i världen, händer det alltid - verkligen alltid - något konstigt och, ja, dumt. Denna  lilla Stockholmsresa var inget undantag. Vi kan ju börja med att berätta vad som hände på konserten. 
 
Innan showen skulle börja köpte vi två vattenflaskor och en påse med Ahlgrens bilar. Allt var frid och fröjd ändå tills konserten drog igång. Man får sällan behålla korkarna till vattenflaskorna, varför vet jag inte, men man får bara inte det. Och denna gång var inget undantag. Trots att de saknade kork så valde vi att ställa dem under våra stoler, för vi skulle ju bara sitta ner. Men jag tror vi stod mer under konserten än vad vi satt. Och helt plötsligt välter en av vattenflaskorna. Jag hinner tänka "Tur, vi har i alla fall en kvar". Men så välter den andra också. Det var vatten överallt. Vi var blöta, skorna, väskorna, ja, allt var blött.  Under tiden som vi var dyblöta, kämpade vi med att lägga upp allt på våra stolar, så att allt som redan var blött, inte skulle bli ännu blötare. Men när vi stod, satt, stod, satt, trillade ändå allt ner gång på gång. Likaså bilpåsen. Efter konserten låg det massa godisbilar i lokavatten och flöt. Vi hann knappt varken äta eller dricka något. Haha!
 
Låt mig nu fortsätta med att berätta om nästa sak: den extremt konstiga kommentaren! Vi var på väg till centralstationen för att lasta in våra väskor och påsar i ett fack. Vi hade helt enklet för mycket saker att bära för att orka gå runt på stan. Så vi vandrade där, och helt plötsligt ser jag hur en man i trettioårsåldern börjar söka mig med blicken. Vi går mot varanda, och jag tror först att han ska fråga mig något. Men när vi möts, så tittar han på mig och säger: "Du ser ju ut som en hamster", och så fortsätter han vidare. Haha alttså VA?! Var det en komplimang? En förnedring? Eller berodde det på att jag bar på massa grejer? Konstigt var det hur som helst. Jag och Linnea kommer härdanefter gå under namnet hamstern och Helena (de skrev Helena istälet för Linnea på hennes starbucks-mugg). Skämt och sido.
 
Sen har vi den sista saken: när vi skulle hem. Vi hade dubbla biljetter, en till Karlstad och en till Torsby. När vi hade visat upp biljetten när vi var på väg till Karlstad så sa jag till Linnea: "Släng de där nu". Och så gjorde vi det. Men saken var att båda biljetterna stod på papprena. Som tur var kom Linnea på detta just när vi skulle gå av tåget. "Den andra biljetten står ju på papprena vi slängde!". Ja, just det. Så då fick vi helt enklet börja gräva i soppåsen. Trevligt.
 

Light

 
Indiska har nästan alltid något fint. Eller, det har de alltid. Denna gång hittade jag denna fina ljuslykta. Utsidan är kopparfärgad, medan insidan är mer åt guldhållet. Eftersom det guldiga inte täcker hela insidan, utan några fläckar är lämnade, blir skenet när lyktan är tänd, otroligt vackert! Perfekt liten lykta att tända nu när vi går mot mörkare tider!
 

2:a Oktober 2014

 
"Klart att vi ska ha med kameran, vi ska ju ta jättemånga bilder!!!". Jo, men visst, va. Vi tog endast mobilbilder i Stockholm. Men det fanns inte riktigt tid för att dra upp kameran, allt gick i ett. Den stressigaste stadsresan någonsin! Nästa gång lär det bli lugnare!
 
Vi kom hem igår kväll och fick då en ordentlig måltid i magen som mamma stått och lagat. Vi levde på smörgås i Stockholm... Efter det tittade jag på de PH-avsnitt jsom ag missat och somnade som en stock. I dag har jag en del planer, som att åka till pappa och städa rummet! Jag införskadde mig lite nya grejer som jag tänkte dekorera med där. Ska visa er en otroligt fin ljuslykta senare!
 

artRAVE: the ARTPOP ball

 
Igår var vi alltså i Globen och såg Lady Gaga uppträda. ArtRAVE: the ARTPOP ball, som turnén går under namnet, var så himla bra. Massa färg, dans, sprudlande energi, konfetti, glitter, kärlek, skönsång och rave, sammanfattar konserten bra. Hon sjunger så satans bra! Jag har varit på många konserter i mina dar, men Lady Gagas tar ändå hem vinsten. Det är verkligen show på hög nivå! Hon dansar på riktigt, vi snackar inga små, fjuttiga danssteg. Och samtidigt som hon dansar röven av sig, sjunger hon klockrent. Hon är popens drottning, så enkelt är det. Man behöver inte ens gilla hennes musik för att uppskatta hennes konserter, för de är en sort för sig. Och alltid har hon något vettigt att säga! Det är underbart att hon förespråkar allas lika värde, samt att hon stödjer hbtq-rörelsen. Fler artister borde göra det! 
 
Bäst under kvällen vars när hon uppträdde med låtarna aura, swine, bad romance, dope och några andra gamla hits. Jag grät nästan under dope, den är så fin. Speciellt när hon sitter och spelar piano till. Om man ska jämföra denna konsert med den hon gjorde i augusti 2012, var båda lika bra. Denna var mer galen, men hon talade mindre med publiken. Sen tokgillade jag scenen hon hade sist, dock diggade jag hur mycket större den var denna gång! Var någon av er läsare dit? Vad tyckte ni? 
 

För tidigt uppe


Vill ni veta en sak? Vi steg faktiskt upp vid sex i morse och var vid 08.00 redo för en dag på stan. Men saken var ju den att alla affärer (förutom mataffärerna) öppnar vid tio. Hur dum får man bli som inte tänker på det? Nåväl, vi fick några extra timmar i sängen framför teven. Hotellets säng var så bekväm att jag skulle vilja smuggla med den hem på nåt vis! Ville aldrig gå upp!

Nu har vi sprungit i affärer, hunnit att köpa kaffe från Starbucks och ska slutligen fara hem. Borta bra men hemma bäst, ni vet! 


A great Tuesday


God morgon vänner!! Ovanför ser ni bilder från artRAVE: the ARTPOP ball! 
 
Gårdagen var så (ursäkta) jäkla bra!! När vi anlände till Stockholm tog vi ett varv på stan och hittade oss lite fina inredningsprylar (inredning i mitt hjärta!), sedan checkade vi in på hotellet. Vi fixade oss i ordning och sprang och köpte oss mat innan vi var tvungna att dra oss mot Globen. När vi väl anlände till Globen hade vi ett uppdrag: att sälja två konsertbiljetter. Vi fick från början biljetter till sektion B, men när vi hittade biljetter till sektion A, valde vi att köpa dem. Och helt plötsligt hade vi dubbla biljetter och tiden gick och konserten närmade sig och ingen nappade på dem. MEN, igår, just innan konserten, fick vi dem sålda! Visst, vi förlorade 600 kr på den affären, men vi var rätt nära på att ge bort dem, så vi var och är ändå mer än nöjda!
 
Lady Gagas konsert var för övrigt GRYM, men den skall jag berätta mer om när jag kommer hem! Nu ska vi ta vara på de sista timmarna vi har här i huvudstaden innan det bär av hemåt. Det fick bli en snabbvisit denna gång. Nu väntar shopping!!
 
 

RSS 2.0