31a April 2013

Vädret har än så länge varit suveränt under detta lov. Det är som sagt lite kyligt, men solen värmer. Jag och familjen har nyss varit en sväng till mormor.  Ätit rester från i går (varför ska det alltid bli så mycket mat över?!) och sagt hej då till kusinerna som far hem i dag. Nu ska vi snart sticka i väg på revy. En vän är även med och deltar, så det ska bli extra kul att kolla! Nu måste jag skynda mig!
 

30e Mars 2013 - Påskafton

Glad påsk på er!
 
Jag har nyss kommit hem från mormor där vi har käkat påsk-lunch och umgåtts med släkten. Trevligt! Det är en riktigt fin dag i dag, visserligen lite kyligt, men jag drog på mig en tunnare jacka i alla fall. Nu ska jag ta och göra något som jag inte gjort på hur länge som helst - övningsköra. Vi får se om jag minns hur man startar en bil. Hehe. Skämt och sido.
 
 

Pink fool

Jag tänkte tipsa er om ett bra budget-läppstift! Det kommer från H&M och kostar endast 50 spänn. Jag använder sällan läppstift, då jag alltid blir så torr om läpparna. Men detta tycker jag inte torkar ut värst mycket. Det bästa med det är i alla fall pigmentet! Jag har den neonrosa färgen som heter "pink fool" (←klicka) - och den är verkligen neonrosa. Jag kan slänga upp bilder på  hur det ser ut på läpparna någon dag!  
 

29e Mars 2013

Jag älskar nästan våren på alla sätt och vis. Snön smälter bort, det blir grönt, blommorna börjar blomma, solen värmer och allt blir så mycket bättre. Men självklart finns det saker som jag inte gillar med våren: all lera och alla möss. Förut när jag skulle ut en sväng så låg det en död liten mus på trappan. Man tycker ju att jag borde vänja mig, eftersom vi alltid har haft katter. Men nej, jag blir lika rädd varje gång. Usch och fy. Jag tog mig i alla fall ut, även om jag övervägde att springa in igen när jag såg musen. Haha. Jag har haft en jobbig huvudvärk hela dagen, så frisk luft gjorde susen!
 
 
 

28e Mars 2013 - Påsklov!

Jag har firat in påsklovet med mys framför teven med min familj. Denna vecka har varit himla seg, så lovet var minst sagt efterlängtat! Jag hade egentligen tänkt göra både det ena och det andra i kväll, men jag blev tyvärr alldeles för trött. I morgon ska jag därför ta mig i kragen och få något gjort. Övningsköra lite, plocka i rummet och träna. Det blir en perfekt start på ledigheten!
 
Eftersom jag har brist på bilder (ska försöka fota i morgon) så tänkte jag tipsa er om mina två favoritlåtar från OneRepublics nya skiva (← klicka för att ta er dit), nämligen Counting Stars och Something I need . De är grymt bra! Andra favoriter från albumet är What I wanted, I lived och Burning bridges.Sedan älskar jag ju If I lose myself och Feel som funnits ute på spotify ett bra tag.
 
 
    

27e Mars 2013

One Republic har släppt sitt nya album Native, så jag sitter och lyssnar på det samtidigt som jag kikar igenom en tidning. Låtarna är så otroligt bra! Jag har verkligen fastnat för deras musik, jag bara måste se dem live innan jag dör. De kanske ger sig ut på turné om jag har tur! På tal om turnéer, i dag är det 20 dagar till Justin Bieber och 60 dagar till P!nk. Åh, vad kul!



26e Mars 2013

Denna dag har varit sådär härlig. Det har varit lagom varmt ute, riktigt vårväder. Solen har kikat fram i stort sett hela dagen och gett en massvis med energi! Man behöver verkligen lite D-vitaminer efter en lång vinter. Nu sitter jag och pluggar engelska. Det går framåt, men jag har fastnat lite. Hm. Ska i alla fall ta och packa väskan nu för att sedan sticka till pappa och spendera natten där.
 

Ge mig sommar och glädje

Jag saknar värmen hur mycket som helst. Jag vill bara bort från denna snö som aldrig tycks vilja försvinna. Suget för att boka en resa blir bara större och större. Tänk er sol, bad, skratt, shopping och allt det där andra som hör till. Åh, vad jag vill! Men först får våren komma med födelsedagar hit och dit. Roligt det med! Plus att våren är himla fin, när slasket väl försvunnit.




Brunch

Jag och min syster skippade frukosten i morse och bestämde oss för att fixa i ordning brunch i stället. Så det fick bli en söndagsbrunch! Vi dukade upp med både det ena och det andra. Te, äggröra, yoghurt, apelsin, ananas, croissanter (som blev jättefula) och marmelad. Hur gott som helst! Vi står oss nog hela dagen. Haha. Man borde ordna sådant oftare, det är enkelt och hur mysigt som helst!
 

24e mars 2013 - Sims

06.20 vaknade jag upp hur pigg som helst. Det var verkligen omöjligt för mig att somna om. Så jag hoppade upp ur sängen och gjorde något som jag inte gjort på hur länge som helst - spela sims. För några år sedan dyrkade jag detta spel. Jag kunde spela det hur många timmar som helst, tiden bokstavligt talat flög i väg. I går började jag och syrran av någon anledning söka på saker som "how to build a house on sims 3" och "sims 3 dream house", då kom det upp hur coola hus som helst! Vi fann en kille som gjorde riktigt fräna sims-hus! Som till exempel slottet här nedanför ↓ Jag blev så himla sugen på att spela sims då, så i dag byggde jag ett hus och skapade en liten familj. Haha.
 
 

23e Mars 2013

Underbara lördag ♥ Har haft mysfrukost med familjen, sett på serier, bläddrat i nya numret av Vecko Revyn och druckit hemmagjord latte. Det är så helger ska se. Lugn och ro. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på resten av dagen. Solen skiner och vädret är på topp, så kanske borde man dra ut en sväng. Njuta av våren som är på väg! På tal om vår, jag vill verkligen till stan och vårshoppa! Nya fina, tunna blusar och massvis av smycken.
 

22a Mars 2013

Åh vad skönt med helg! Veckorna går så himla snabbt nu, bara en vecka tills påsk och lov. I kväll har jag och min syster varit ensamma hemma, så vi har kollat på "pretty little liars" (vi ser ju om serien) och "Jersey shore" (det gör en alltid på bra humör, värsta lyckopillret). Helg innebär alltid massa serier, vilket gillas skarpt! På fredagarna försöker jag även låta bli allt som har med skolan att göra, för man behöver riktig ledighet. Nu ska jag hoppa i säng och spela "Candy crush", det gör mig nämligen alltid jättesömnig. Haha.

Jag bjuder på en bild från media-leltionen som vi hade i dag. Vi håller på att måla ett bildmanus till en musikvideo som vi ska få göra själva. Riktigt roligt!


Nytt för håret

När jag var hos frissan passade jag på att fynda ett nytt schampoo och balsam. Jag har inte hunnit testa det så jättemycket, men än så länge är jag nöjd. Schampoot löddrar inte, vilket bra. De ska ju inte göra det, har jag hört. Men när man inte är van med lödderfria schampoon så tror man att håret inte blir rent, men det blir det ju! Får vänja mig helt enklet!
 

Det kommer aldrig va över för mig

 
Jag har aldrig varit ett fan av Håkan Hällström, men detta var riktigt bra.

21a Mars 2013 - Kort och mörkt

På grund av strömbrottet i går så hann jag inte blogga på riktigt. Här kommer i alla fall några bättre bilder på håret. Mamma fick slänga i en mörkare färg i det i går. Utväxten lyste, så det var skönt att få bort den. Det var även härligt att bli mörkare. Jag tycker fesbrunt är lite tråkigt, speciellt på mig. Jag har även hunnit börja tveka på valet av frisyr också. Haha. Så typiskt mig. Jag gillar det längre, men det är roligt med kort som omväxling!
 

20e Mars 2013 - Ingen ström

Jag trodde jag skulle blåsa bort när jag gick ifrån bussen förut. När jag hamnade på de ishala fläckarna så gled jag bokstavligt talat framåt. Så ja, det var svinkallt och rejält blåsigt. När jag kom hem upptäckte jag även att det var strömlöst på vissa ställen i huset. Nu har dock hela huset blivit utan ström. När elen försvinner så har man nästan inget att sysselsätta sig med. Datorerna är döda (de bärbara håller sig iof en stund) och teven funkar inte. Någon musik har man hellre inte. Så jag har pysslat med att måla naglarna. Körde på hallonröda naglar. Finfint nu på våren (om det vill bli riktig vår snart?)!




19e Mars 2013 - Oops, det blev en page!

I dag efter skolan hade jag klipptid. Jag skulle "bara klippa topparna", för jag vill kunna få ett friskt och lång hår. Men blev det så då? Nej, verkligen inte. Istället kapade jag håret rejält. Kort där bak och längre fram. En page helt enklet. Och jag är riktigt nöjd! Jag älskar att förändra mitt hår, som ni kanske vet. Jag ändrar ofta färg, men frisyr ändrar jag sällan. Så nu var det dags! Jag slänger upp bättre bilder på håret i morgon!
 

18e Mars 2013

Måndagar = långa dagar med stress. Det är fullt upp ända från att man stiger upp ur sängen. Jag har under dagen skrivit ett två timmars långt spanskaprov och även lyckats hålla ett föredrag. Direkt efter skolan bar det av hem en snabbis innan teorikursen drog igång. Jag har som sagt inte varit ett dugg intresserad av att ta körkort, men jag ska nu vara ärlig och medge att jag börjar gilla tanken. Hur svårt kan det vara egentligen? Bara man bestämmer sig så går det ju! I helgen ska jag försöka att börja övningsköra igen (minns inte när jag gjorde det senast... haha). Övning ger som sagt färdighet!!
 
 

17e Mars 2013

I dag har jag verkligen tagit vara på denna söndag! Fast jag unnade mig en ordentlig sovmorgon! Jag har mest pluggat hela dagen. Skönt att läxhögen minskar! Jag har även kikat på nya avsnittet av vampire diaries (det är så bra!!) och haft te-mys här på kvällen. Nu ska jag lägga mig i soffan framför Johan Falk.


16e Mars 2013 - Marknad

I dag har det varit en minimarknad i vår lilla by. Det är ganska mysigt att strosa runt bland stånden och kika. Vi passade på att köpa lite olika slags salvor från Perfolks gård (←klicka). Deras handkräm och lipsyl är underbara! Man blir len som en bebisrumpa! Jag har haft problem med min orentligt vintertorra hy ett tag nu, därför köpte vi även med en ansiktskräm. Jag får se i fall den kan göra underverk på min hy!
 

15e Mars 2013

Och så var denna skolvecka gjord! Tog en kaffe med Julia efter skolan innan vi drog hem till henne. Hon håller nu på med körkortsteorin och jag försöker hjälpa till så gått det går. Haha. Några frågor klarar jag, men de flesta chansar jag på. I kväll ska vi i alla fall på bio (igen)! "Texas Chainsaw" i 3D är det som vi ska se. Jag kommer vara livrädd! Men jag har alltid velat se skräckfilm på bio, så nu är det dags!


Små citroner gula

Nu när vädret är på topp så passade jag på att gå ut en sväng med kameran. Min kamera är dock inte som den en gång var. Bilderna blir suddiga och färgerna är inte längre lika klara. Ganska tråkigt. Men den har varit med i nästan tre år och tyvärr fått sig en och annan smäll.
 
Nu ska jag fixa till mig lite snabbt innan vi sticker iväg till Tosby på bio. "Små citroner gula" är det som ska ses. Jag har ingen aning vad den handlar om, men det är alltid mysigt att luta sig tillbaka i biostolarna. I morgon är jag däremot inte lika säker på om det blir en mysig bio, då jag och vännerna ska se på skräckfilm. Hjälp!
 
 
 

14e Mars 2013

Vilken underar dag! Solen skiner och jag fick sluta skolan redan vid nio. Det visade sig att vi hade en inställd lektion, vilket resulterade i tre timmars hål. Därför fixade jag så att jag får jobba hemma med spanskan. Toppen! Just nu håller jag på med att göra klart några adra skolarbeten. Det är lite mycket i skolan just nu, som det är i vissa perioder. Men i kväll ska jag unna mig att gå på bio!
 

12e mars 2013 - Matteplugg

Jag sitter med matteboken i högsta hugg denna kväll. Ett två timmars matteprov väntar i morgon. Fast att det är andra gången jag gör denna kurs så vägrar logaritmerna att fasta i mitt huvud. Jag blandar ihop allting. Usch. Men ändå är jag ganska säker på det mesta, men allt blandas som sagt ihop.

Börjar bli rätt trött. Ett nytt tufft schema har dragit i gång, vilket innebär slutet på lediga fredagar. Men i morgon börjar vi halv elva och har bara två lektioner - idrott och matte. Chill!




Vidare i ukm

Har glada nyheter att dela med mig av. Dam da da dam... Vi gick vidare i ukm! Riktigt skoj! Så den 3-4 maj (om jag minns rätt) så befinner vi oss i Arvika på länsfestivalen. Några av mina vänner kommer också följa med, eftersom även de gick vidare, men inom konst.
 
Denna dag har annars varit stressig. Skola, fika med matteplugg och sedan teorikurs. Kom nu i skrivande stund på att jag måste skicka iväg ett mail till en av mina lärare. Dagarna har varit så hektiska att jag knappt hunnit med skolan, och därför kommer jag vara tvungen att flytta fram en uppgift som skulle göras i morgon.
 
  
Fann bilder från när vi var ukm i Säffle 2011. De kan nog ha världens gulligaste korvkiosk!
 
 
 

Lång dag

Det har varit en lång dag i dag! Solen har visat sig, men jag har tyvärr tillbringat stora delar av dagen inomhus. Ukm stod som sagt på schemat. Det var riktigt kul! Många som deltog var bra, man skrattade en hel del och allt ihop var bra ordnat. Lyckat! Jag tyckte även att vårat nummer gick fint! Nu är det bara att hålla tummarna att vi går vidare på ett eller annat vis, men gör vi inte det är jag ändå nöjd!
 
Jag ska avsluta kvällen med en ny serie (eller är det film tro?) som börjar på tv4 vid nio. Skönt efter en hektisk helg!
 
Fann en bild på mig och mina vänner från i fredags. Åh, vi hade det så kul ♥
 

10e Mars 2013 - Ukm klockan 16.00!! Kom och kolla!

Jag har nyss kommit hem från vårt tekniska rep. Det gick suveränt! Det ska bli hur kul som helst i dag. Det var länge sedan jag uppträdde, ungefär ett halvår sedan, så jag är riktigt peppad! Vårt band är sist ut i kväll, så vi kommer under första akten få sitta och se på alla talanger. Det är så många bra som är med! Jag hörde på några innan jag drog hem och de var galet bra! Torsby kryllar verkligen av musikaliska människor!
 
Så dra med er vänner och familj på ukm sedan i eftermiddag. Klockan 16.00 i Frykenskolans aula alltså!
 

9e Mars 2013 - Rolig kväll igår!

Jag hade en hur rolig kväll som helst i går! Massa skratt och dans. Helt underbart att bara vara omringad av några av sina favoritpersoner! Allt var verkligen lyckat. Härliga människor, tårta (med extremt goda blåbär på!) och några finurliga presenter!

I dag har jag varit väldigt trött. Det blev som sagt en sen natt. Men jag lyckades i alla fall ta mig och repa med bandet inför i morgon. Det ska bli så skoj! Kom gärna och kolla! Frykenskolans aula klockan 16.00! Inträdet är på 50 kr för vuxna och 30 kr för barn.


8e Mars 2012 - Födelsedagspartaj!!

Jag har ägnat denna dag till pluggning. Skönt att bli färdig med några uppgifter! Nu har jag fixat mig i ordning inför i kväll. Hittat en okej outfit, valt smycken och lagt sminket. Det är så roligt att fixa sig när man ska bort! I kväll står födelsedagsfest på schemat. Två vänner fyllde arton under sportlovet, så nu ska de äntligen firas med dunder och brak! Kul, kul! Bara att packa väskan och leta reda på paketen och dra i väg!
 
Jag har en ny neon-rosa blus på mig i kväll, dock syns färgen dåligt på bilderna!
 
 
 

Blommig blus

I dag drog jag och familjen iväg på lite shopping i Sunne. Kul med utflykter! Jag fann en riktigt fin blus som jag passade på att fynda. 75 ynka kronor gick den på. Vilket kap! Svart med massa stora blommor. Finfint. Jag kanske inviger den i morgon kväll då vi ska fira två vänner som fyllt arton. Åh, det ska bli så kul! Jag är så förväntansfull. Det var länge sedan vi var ett helt gäng som hittade på något!
 

Push play

 
Nya favoriten.

The hobbit

I dag har jag för första gången i mitt liv satt mig in i "Sagan om ringen filmerna" lite grand. Vi såg nämligen på "The hobbit" under vår engelska lektion. Den var inte alls som jag tänkt mig! Och jag tror nog att det kan vara en film serie som jag kan gilla. Tyvärr förstod jag inte så mycket av filmen och orkade hellre inte engaera mig ordentligt. Det var många namn och människor, nya platser och så började jag bli ganska trött när en timme av filmen gått. Får nog se den igen framöver.Men jag ska absolut ta mig an de första filmerna! Det får bli filmtittande hela påsklovet.
 
I dag under fotolektionen fick vi knäppa bilder utan att få se på dem tills de låg inne i datorn! Lite ovant!
 

Sova i nya hemmet (men är alldeles för kort för badrumsspegeln)

I natt sover jag och min syster för första gången i vårt nya hem. Det känns både mysigt och pirrigt. Huset låter så annorlunda mot vad ´man är van vid. Ett tag lät det till och med som om en tiger satt i en av garderoberna! Haha. Det är dock lite jobbigt med all trafik, då huset ligger alldeles vid en landsväg. Men man vänjer sig nog! Mitt rum är trots en en enda säng och lampa trevligt. Ska bli skönt att få krypa ner i sängen. Vi har i svenska-uppgift att läsa Selma Lagerlöfs Körkalren - och åh vad bra den är! En helt underbar liten saga. Jag blir så himla sugen på att själv börja skriva något. Jag måste försöka börja någon gång, för om man väl startat brukar det rulla på bra!
 
Huset är väldigt fint. Jag älskar verkligen ett av badrummen! Men alltså - jag syns inte i spegeln. Jag är så himla kort! Det enda som syns när jag försöker se min spegelbild är ett en tredjedels huvud! Haha. Får nog skaffa mig en liten pall! Rummet längst till vänster på andra bilden är förrästen mitt rum!
 
 
 

4e Mars 2013 - Tagit tag i körkortet

Vilken hektisk dag det varit! Lång dag i skolan, hem en sväng för att äta och sedan iväg till Torsby igen för teorikurs på körskolan. Äntligen har jag börjat ta tag i det där körkortet som jag fruktar. Många i min närhet har börjat tjata på mig nu, och jag vet att jag förr eller senare kommer vara tvungen att ta det. Men jag har ingen som helst lust och är inte det minsta intresserad. Men som sagt - jag måste väl. Själva teorin tror jag nog att jag ska lyckas fixa, då jag är lättlärd. Men körningen alltså... Haha. Jag är så himla kass. Men jag ska ta tag i det med!
 
Bjuder några random bilder på min systers nya skor - som jag antagligen kommer sno då och då. De är så himla fina! Och nu har vi även fått samma skostorlek, så detär toppen! Jisses vad stor hon blir, hon har redan växt om mig!
 
 

Inspo


2a Mars 2013

Jag passade på att ta sovmorgon i dag. Efter att ha gått upp tidigt varje dag så var det behövligt. Kollar just nu på tjejernas tremil. Jag tycker det är riktigt tråkigt att skid-VM slutar i morgon. Det är så roligt att kika på det!

Lekte lite med sminket i dag! Svart eyeliner och mitt nya knallrosa läppstift. Härligt med lite färg denna mörka dag.


RSS 2.0