31/3-16


Världens sämsta bloggerska (jag), funderar på att börja ta tag i bloggandet igen. För jag älskar ju att ha mitt liv dokumenterat på detta vis. Vi kan ju hoppas att jag håller det! Anyway. Idag börjar jag inte jobbet förrän 22.00, så jag har kört på som vilken dag som helst. Vid 12 mötte jag om Linn på lunch vid Fika. I've Said it before... deras ceasar är to die for. Vi catchade upp om allt som hänt sen sist vi sågs, vilket var ett tag sen. Det är svårt att hitta tid till att ses när båda har sitt. Efter maten kikade vi runt i affärer. Det var svårt att låta bli att inte handla, det fanns så mycket fint, men jag blundade för allt jag ville ha och gick ut tomhänt. Vi avslutade det hela med en fika på Wiener. Dessa sociala stunder i livet ger mig lycka. 

Väl hemma har jag börjat fixa på verandan. Är det något som jag älskar med att bo i (världens minsta) hus, ist för lägenhet, så är att vi har en gullig, ljuvlig altan! Där ser jag oss sitta många sommarkvällar. Se solen gå ner, dricka vin och grilla. Jag längtar! Letandet efter den perfekta utemöbeln är i full gång! 



28/3-16


Hej på er! Då var påsken över för denna gång, och jag har min sista lediga dag på denna "långledigheten". Jag kanske skulle ta och rabbla upp vad jag har haft  för mig! I fredags käkade hela släkten påskmat hos mormor, och senare drog jag och lite folk ut på fest i Stjernehallen. Dansband (Lasse Stefanz spelade) är verkligen inte min grej, men jag hade det rätt kul ändå. Men jisses vad man tappade bort alla hela tiden! Kvällen avslutades med kebab och mos, bästa fyllematen. ❤️❤️

Under lördagen bakishängde vi, åt mer påskmat och på kvällen tog vi en biltur. Vi funderade ett tag på att dra ut, men jag orkade verkligen inte. Igår åt vi ... dam-da-dam... ännu mer påskmat. Det fanns massvis med lax över, så gott! På kvällen sadlade vi om och gjorde oss redo för party uppe på Hovfjället. En ganska misslyckad kväll, men Lovisa fick iaf sin 18-årsdag firad! Och denna måndag då. Jag har legat i sängen hela dagen. Oscar har farit iväg på möte, så jag får egen tid ikväll. Jag tänkte fixa lite hemma-spa och se på serier, men först måste jag nog slumra nån timma! 


24/3-16


Jag har lyckats slarva bort min kameraladdare, så ni får stå ut med mobilknäppen tills vidare! I morse fick det bli smörgås med ädelost, lax och avokado till frukost. Herre min skapare vad gott, och SOM jag jag saknat att käka macka till frulle! Men det märks att magsäcken krympt, det tar stopp mycket fortare. Man orkar inte äta mer bara för att det är gott. Jag ska berätta mer om hur det gått med C9 senare. Jag är iaf sjukt nöjd, men kanske inte för det ni tror det beror på! :-) 

Nu ska jag förbereda dagens middag och sedan hoppa i duschen. Jag har fastnat framför något Bachelor-bröllop och sitter mer eller mindre och lipar för att det är så fint... Haha. Jag blir bara mer och mer blödig med åren. 


23/3-16


Några bilder från denna onsdag!

Jag har varit ledig idag, mitt i veckan, världens lyx! Oscar och jag passade på att handla inför påsken. Vi tog även en fika på Wiener och senare kom svärmor över på besök. I eftermiddags var vi iväg och kikade på kattungar. Vi har bestämt att utöka vår familj med ännu en katt. Herregud vad söta kattungarna var! Det var så himla länge sedan jag hade en kattunge nu, senast var när katten hos mamma fick de två katter som fortfarande bor hos mamma, vilket var runt 3-4 år sedan, så jag saknar det. Vi vette katten (hehe) om Pärlan som trivs med att vara ensam katt i huset kommer att gilla det, men hon vänjer sig! Dock är det ett tag tills kissemissen får flytta hem till oss. 

Under kvällen åkte Oscar och fixade med bilar, så då fick jag egen tid. Hur tråkigt det än må låta, men att ifred få städa och dona med bra musik i bakgrunden, är som ren terapi ibland, så det har jag sysslat med ikväll. Lite påskpynt fick komma fram och jag möblerade om i hallen. Nu är pensionärs-Josefin väldigt trött och ska gå och lägga sig. Haha, ja, har ni hört om mina nya vanor? Jag kan inte sova om mornarna längre. Jag vaknar alltid av att solen lyser in. Som längst ligger jag i sängen till nio. Jag som brukade vara så seg på morgonen förr!?! 


Smoothi-bowl

 
Till frukost blev det en smoothie-bowl gjord av kokosmjölk, proteinpulver med smak av vanilj och frysta blåbär, hallon och jordgubbar. Riktigt smarrigt! Som ni vet, kör jag fortfarande C9. Det går verkligen bra, men jag har varit dålig på att motionera i helgen, då jag har haft fullt upp. Jag och Oscar tänkte försöka kompensera detta med att promenera hem till hans mamma och hälsa på ikväll. Men med maten funkar det fint. Den värsta hungern har börjat försvinna, och detsamma gäller sötsuget. Nu gäller det bara att lägga i den sista växeln, för bästa resultat! Bara två dar kvar efter denna! :-)
 

20/3-16

 
Jag hittade några bilder från förra påsken. Kan ni fatta att det är påsk nästa helg?? Helt sjukt vad tiden susar förbi. Jag har jobbat hela helgen. Varit iväg på länsdans med jobbet, vilket är skitkul! Jag lovar, ni ser aldrig några lyckligare människor än de handikappade/utväcklingsstörda som är på dessa danser. Det är total glädje. 
 
Jag sitter i skrivande stund och funderar på vad jag och Oscar ska hitta på med. Jag är dödstrött efter att ha agerat chaffis åt syrran med vänner i natt. Jag är ganska sugen på filmmys, eller att typ köra hemmaspa. Eller både och. Ja, vi får se vad det bliver!
 

17/3-16

 
Äntligen är jag inne på dag 3 av C9! Äntligen har man börjat få käka riktig mat! Jag känner mig mycket piggare, har tappat 1,5 kilo, är inte särksilt hungrig, mår bra... ja, ni fattar, det verkar funka det här! Min mage är dock kaos. Det känns som om jag ska ha levt på vitt bröd i en evighet. Jag hoppas att det släpper snart.
 
Jag har haft tre lediga dagar, vilket har känts som världens skönaste semester. Vi har hunnit med massvis dessa dagar. I eftermiddag börjar jag dock jobba igen, men det ska bl skönt att dra igång igen. Jag bor väldigt nära jobbet, så nu är det dags att börja gå till jobbet! Det kalla vintervädret och/eller det slaskiga och leriga vårvädret, har fått en tappa lusten helt på det, vilket lett till att man har tagit bilen. Solen skiner idag, så det kan inte bli bättre!
 

Promenad


Vi var ju bara tvunga att dra ut på en promenad med hunden när vädret skrek vår! Helt underbart. Det var till och med för varmt med jacka. Jag blir så himla lycklig av solsken och av att se snön smälta! Det är när våren kommer som även jag börjar att blomma. Att man ens väljer att bo i Sverige under vinterhalvåret... Anyway! Det börjar bli dags för mig att käka lunch. Gahh, jag är verkligen hungrig. Men jag dricker massvis av vatten, så det hjälper. Och till lunch får jag faktiskt dricka en smoothie. Det är tack och lov bara två dagar som man inte äter riktig mat, så detta ska allt gå fint! Jag är så spänd på att se om jag blir piggare, tappar sötsuget och mår bättre efter dessa nio dagar! 




C9

 
Det var för några år sedan via en vän, som jag först kom i kontakt med Forever Living. Jag var väldigt skeptisk, då jag är det till många produkter. Jag valde iaf att prova en av deras produkter. Jag hade problem med min torra hy som sved av varenda ansiktskräm jag testade, men Forevers ansiktskräm hjälpte. Och den får även sminket att sitta väldigt bra. Jag tyckte till att börja med att priset på denna produkt var saftigt (runt 300 kr tror jag), men en burk varar för mig i 8 (!!!) månader. Jag har även testat andra produkter och diggat dem skarpt. Man får verkligen det man betalar för!
 
Nu är det dags att testa något nytt! Jag ska idag påbörja deras C9. Sjukt spännande! Jag är jättepepp, då jag sett många med grymma resultat. I 9 dagar går man på en slags diet för att påbörja ett hälsosammare liv, och det är väl just därför jag vill prova detta. Jag har världens sötsug, är dålig på at röra mig, men nu vill jag ändra på detta genom att kickstarta det hela med C9! Jag ska berätta vad jag tycker om det, och hur det går, dag för dag! :-)
 

Friluftsdag

 
Både jag och Oscar var lediga idag, och då vädret var rätt fint, hoppade vi i utekläderna, packade med oss picknick och åkte bort till min familjs sommarstuga. Vi fixade en eld och grillade korv till lunch. Det var ovanligt varmt ute, det finns helt klart hopp om våren! Vi mös framför brasan, pulsade runt i snön och drack varm oboy. Hur mysigt?! Det känns att man inte är van att vara ute i friska luften, då man ikväll är rätt trött.
 
Efter korvgrillningen åkte vi till min mormor för kaffe. Vi kikade även i gamla tidningsutklipp, väldigt kul! Nu hänger vi båda i soffan och "bloggar". Ja, Oscar har nångon slags bilblogg. Men han vägrar att kalla det för blogg. Haha. Jag envisas dock med att påstå att det är en blogg! 
 
Nu blir det nya Beck-filmen! Ha en underbar kväll. 
 

13/3-16


Hej svejs! Igår efter jobbet körde vi vinprovning. Vi testade tre olika viner, ett dyrt, ett mellan och ett billigt. Oscars mamma hade hällt upp vinerna i olika glas, och vi hade ingen aning om vilket vin som var i vilket glas. Det vi fick veta, var vad varje prisklass skulle smaka. Jesus alltså, det är inte lätt att känna smakerna i vin. I det dyra skulle det dock finnas vanilj, och det var den smaken man tog det vinet på, då det endast var ett vin som smakade vanilj. Det var rätt klurigt, och vi ingen av oss hade alla rätt. Vi kom iaf fram till att det billigaste vinet var godast. Mellanvinet var sämst. Hur som haver var det en rolig grej att göra! Och det blev ju minst sagt rätt så sent... Tre i natt somnade vi. Puh..! Det var kämpigt att gå upp för att jobba i morse! 

Jag gjorde bara fem ynka timmar på jobbet idag, så mamma och syrran passade på att komma över på pizza i eftermiddag. Väldigt mysigt. Vi går om varandra rätt ofta, så de gånger vi alla är lediga, får man se till att ses! 


wine

 
Idag har det jobbats hela dagen, men nu har jag checkat ut för denna lördag! Jag ska ta mitt pick och pack och dra bort till svärmor, dår jag och Oscar både ska spendera kväll och natt. Hon har fixat till lite av en vinprovning hemma hos sig, och vintokig som jag är tycker jag att det är en briljant idé! Vi blir bara några stycken, men det kommer säkert bli både supertrevligt och mysigt! Och lite intressant ska det också bli, kul att se om priset på vinet faktiskt gör det bättre/sämre!
 

Barcelona-guide

 
 
 
Jag har så himla länge tänkt att jag ska bjussa på en Barcelona-guide, då jag ändå spenderat en del tid där. Men det har liksom inte blivit av - tills nu! Here it is, min egna Barcelona-guide!
 
Vart ska man bo?
 
Barcelona har ett riktigt bra tunnelbane-system, och so m turist kan du till exempel köpa 5-dagarskort till ett ganska bra pris. I och med det, kan man nästan bo vart som helst, så länge man bor nära en metro. Det hela beror ju lite på vad man är ute efter. Vill man sola är det bra att bo nära stranden, vill man ha nära allt kan det vara smart att bo runt La Rambla. 
 
Hur ska man bo?
 
Batcelona kryllar av hotell, dock är många av dem rätt dyra. Vill man lyxa till det, kanske man vill bo på det berömda hotellet W som ligger alldeles vid stranden. Ett smart tips är att kika på till exempel www.airbnb.se och www.wimbu.se, där kan man hyra lägenheter av alla dess slag. Sist hyrde vi en riktig nice lägenhet med fantastisk terass. Det finns både billiga och dyra alternativ.
 
När vi gick bartenderutbildningen, bodde vi på ett hostel vid namn TOC. Ett riktigt bra hostel! Det är fräscht, trevlig personal, fina rum, en underbar takterass, ligger centralt, osv.
 
Hur tar man sig runt? 
 
Tunnelbana, säger jag bara. Det är både smidigt och prisvärt. Det enda är att den (om jag inte har helt fel) är stängd mellan 00.00-05.00. Det är ju ett minus om man vill gå ut och klubba och dra hem tidigt. Dock brukar det kryllas av taxis, och det är inte jättedyrt. Tänk dock på att det kan vara en aning svårt att få tag i en taxi när klubbarna stänger och man vill hem.
 
 
 
 Vad får man inte missa?
 
Denna lista kommer bli så himla lång, då det finns massvis att uppleva i Barcelona, men vi kan ju rabbla upp de viktigaste grejerna! Man bara måste besöka Camp Nou när man är i Barca. Det är Barcelonas välkända, hemmaarena. Även den icke fotbollsälskaren tycker det är intressant, jag lovar. En dröm vore ju att se en fotbollsmatch där!
 
Guadis mästerverk La Sagrada de Familia är även det ett måste. Det är en riktigt maffig kyrka. Man kan gå in i den, men köerna är ofta långa och det kostar en del. Men bara utsidan är mäktigt! 
 
Placa de Espanya är exktemt vackert och får inte missas! Det är ett torg, och vid torget ser man en häftig byggnad som likar ett slott. Dit kan man promenera upp och beskåada den fantastiska utsikten. Varje kväll visas även en fontänshow.
 
Ett annat tips är att åka linbanan från Montjuic till stranden. Man får se staden från ovan och det är ganska häftigt, men för den höjdrädde är det att avstå. 
 
Är man i Barcelona måste man gå runt i de gamla kvarteren, Barri Góthic, det är så, så mysigt! Och man kan hitta många gulliga butiker. Man måste även gå längs La Rambla, en turisttät gågata. Det mesta som har med La Rambla att göra är dyrt, men det måste upplevas. Men passa er för ficktjuvar! Det kryllar av dem.
 
Ett sista tips är att åka upp till Tibidabo. Ett högt berg, där det på toppen ligger ett gammalt nöjesfält och en vacker kyrka. Det är helt gratis att vara där, så det är verkligen värt att åka upp. Utsikten är fenomenal! Ni bara måste dit, det är nog det fränaste på staden.
 
 
 
 
 
Vart ska man äta?
 
Helt ärligt så har jag inte jättemånga mattips, då jag inte kommer ihåg nman, plus inte åt ute så mycket. Men en restaurang som jag förälskade mig i var Taller de tapas. En fantastisk tapas-restaurang. Goda smårätter, lagom dyrt. Åk dit, ät och njut! I Barca måste man trots allt käka tapas, och även paella och dricka sangria!
 
Nattlivet
 
Barcelonas nattliv är en sort för sig. Det är väldigt bra. Vid havet hittar man klubbarna, rättare sagt vi Port Olimpic. Alla klubbar ligger där. Ett stenkast bort hittar man även massvis av barer. Klubbarna i Barcelona öppnar sent och stänger oftast framåt morgontimmarna. Man kan ganska enkelt komma in gratis, då det kryllar av fol som ger ut gratisbiljetter. Annars är inträdet ganska dyrt, och i baren är det också rätt pricy. Men klubbarna är häftiga, de känns väldigt lyxiga. Det krävs även att man är uppklädd för att komma in.
 
Jag måste iaf tips om en jättecool bar!! I Barcelona, inte jättelängt från TOC hostel, ligger en shot-bar. Det finns flera hundra shots. Det är eld och gud vet allt, supercoolt. Alla shots kostar dessutom 2,5 euro, så priserna är grymma! 
 
 
 
Det absolut sista tipset jag ska ge er, är att gå runt. Gå, gå och åter gå. Upptcäk era egna pärlor! Det finns så många vackra platser, så många sköna barer, massvis av bra shopping. Gå och finn det ni söker, I promise, det finns i Barcelona! Du har allting där, sol och bad, shopping, nattliv, god mat, full rulle, sevärdheter, chill, osv!
 

Parmiddag

 
Igår kväll kom Simon och Linnea över på middag (ser ni vår snygga flasköppnare från H&M HOME förresten?). Tomatsoppa och vitlöksbröd till förrätt, mozarella och basilika-fylld fläskfilé, potatisgratäng och egengjord rödvinssås tillvarmrätt, samt Kaffe Karlsson-pannacotta till efterrätt. Inte helt fel.  Vi hade det riktigt trevligt, ett tag skrattade jag så att magen krampade. Simon och Linnea är så himla sköna, lättsamma och roliga att hänga med. Jag och Linnea passade även på att boka hotell och tågbiljetter inför summerbusrt igår, gött att ha det ur världen Ahh, jag längtar!! Komsi, komsi, våren nu!
 

10/3-16

 
Igår morse lyxade vi till det med hemmagjorda frallor. Dessa var superenkla att göra, och blev grymt goda! Det enda jag blandade i var 5 dl mjöl, 1/4 msk salt, 2 msk bakpulver, 2 msk sirap och 2,5 dl vatten. Sedan var det bara att röra om och göra små bullar med hjälp av en sked och låta dem grädda i 12-15 minuter i ugnen på 200 grader. Jag skulle dock vilja prova att använda annat mjöl än vetemjöl, för att få dem lite nyttigare. Min mage mår inge vidare av för mycket kolhydrader, framförallt när det kommer till vitt mjöl.
 
Hur mår ni idag då? Jag mår fint. Jag jobbar mitt sista arbetspass ikväll, efter 13 dagar med jobb varenda dag. Det har varit en aning slitsamt, men det har gått an. Och i morgon är jag ledig och ska hitta på roligheter! Vi ska få hem middagsgäster, och jag och Linnea ska försöka boka hotell till summerburst i Göteborg. Det kommer bli en fin fredag, med andra ord!
 

Sjukhusbesök


Wohoo, gissa vem som var glad att få ta sovmorgon? Jo, jag! 🙋🏻 Idag drog jag med mig min karl till sjukhuset. Mest för att det är tråkigt att själv hänga i väntrummet. Iaf så har jag antagligen åter igen fått urinininfektion (surprise, surprise!), men i morgon skulle jag få ett mer ordentligt svar. Vi får väl se vad det blir, jag lever iaf, och det är väl det vintigaste. Efteråt åkte vi och fikade. Så mysigt! Måste blir bättre på det, för det ger så mycket, det är ren vardagslyx! 



6 månader sedan Barcelona

 
I och med att det igår var 6 månader sedan det blev jag och Oscar, betyder det att det i morgon är exakt ett halvår sedan jag for till Barcelona och upplevde mitt livs äventyr. Satan alltså, jag kan inte beskriva hur underbar tiden var där. Det var varmt och skönt, jag träffade världens bästa människor, fick nya erfarenheter och blev rik på minnen. Självfallet var det otroligt jobbigt att alldels nykär åka iväg i hela fem veckor, men för var rolig dag som passerade, var man en dag närmare att få landa i Norge och få krama den goaste gossen jag känner till. 
 
Jag ska ta och slänga upp en Barcelona-guide i veckan, tänkte jag! Man har ju lärt sig lite om staden nu, hittat några bra restauranger, barer, etc. Då man inte direkt turistade till sist, utan levde i staden, hann man upptäcka och lära känna Barcelona rätt bra. Jag måste verkligen dit snart igen. Måste dra med mig syrran dit, så kan vi shoppa, sola, festa och gå bort oss i gamla stan och aldrig komma hem igen... Nejdå, inte dit sistnämda, men ahhh, måste dit iaf!!
 

Dinner

 
 
Vi hade möte på jobbet i morse, så det var bara att pallra sig upp, trots att det tog emot. Jisses, jag är i behov av en rejäl nattsömn. Varje ledig morgon har jag blivit väckt way too early. När jag kom hem strax efter 10, var det iaf fart på mig! Jag fick nåt slags ryck och ändrade om hemma. Det blev så himla bra! Och det kändes större, framförallt hallen som varit rätt trång innan. Det är dock fortfarande lite rörligt (hehehe.. det brukar bli så när jag drar igång, jag städar på flera ställen samtidigt  och slutföljer inget förrän flera timmar senare), så det sista får tas ikväll. Men nu kan man ju faktiskt bjuda hem folk! 
 

6/3-16


Jisses vad jag har plågat mig igenom ännu en urinvägsinfektion, dock verkar det vara på väg att vända. Jag måste ringa till sjukhuset IGEN i morgon, för nu har jag fått nig av det här. Och mitt i mina urinproblem så jobbar jag som aldrig förr. Gud vad jag gäspat på jobbet idag. Oscar och jag åkte och firade hans mamma igår kväll, vilket slutade med vin och att vi inte somnade förrän tre. Men det var supertrevligt! Jag har verkligen världens bästa svärmor. 

Nu ikväll ska hemmet tas tag i. Vi har tvättat all smutstvätt i veckan, vilket lett till en enda röra. Trust me, i höst är det dags för större boende. Det är inte hållbart att bo så litet när man är två. Frågan är bara om man ska flytta till hus eller lägenhet... Ahh, det är inte lätt det där alltså. Nåväl! Nu ska jag pussa på min pojke, vi firar faktiskt 6 månader idag! 



4/3-16


Även om man jobbar helg, och helg inte betyder mer än vilken veckodag som helst på grund av det, så gillar jag att lyxa till det extra på fredags- och lördagskvällarna. Ikväll fixade vi i ordning fläskfilé, klyftpotatis och rödvinssås. Jag dör så gott det blev. Nu myser vu i soffan framför Beck och dricker vin. Sånt här uppskattar jag verkligen. Jag längtar efter den dag då vi flyttar till större och har möjlighet (eller, möjligheten har vi väl, men det är lite trångt...) att bjuda över vänner på middagar och kunna erbjuda dem sovplats (enklare än om de ska behöva fixa skjuts, osv), sen köra världens härligaste brunch morgonen efter. Ja, ni hör ju, man börjar uppskatta andra saker med åldern. Jag gillar faktisk vuxenlivet, jag njuter av det. 

Nu ska vi ta vara på denna fredagskväll, hoppas ni har det underbart! 


RSS 2.0