Barcelona-guide

 
 
 
Jag har så himla länge tänkt att jag ska bjussa på en Barcelona-guide, då jag ändå spenderat en del tid där. Men det har liksom inte blivit av - tills nu! Here it is, min egna Barcelona-guide!
 
Vart ska man bo?
 
Barcelona har ett riktigt bra tunnelbane-system, och so m turist kan du till exempel köpa 5-dagarskort till ett ganska bra pris. I och med det, kan man nästan bo vart som helst, så länge man bor nära en metro. Det hela beror ju lite på vad man är ute efter. Vill man sola är det bra att bo nära stranden, vill man ha nära allt kan det vara smart att bo runt La Rambla. 
 
Hur ska man bo?
 
Batcelona kryllar av hotell, dock är många av dem rätt dyra. Vill man lyxa till det, kanske man vill bo på det berömda hotellet W som ligger alldeles vid stranden. Ett smart tips är att kika på till exempel www.airbnb.se och www.wimbu.se, där kan man hyra lägenheter av alla dess slag. Sist hyrde vi en riktig nice lägenhet med fantastisk terass. Det finns både billiga och dyra alternativ.
 
När vi gick bartenderutbildningen, bodde vi på ett hostel vid namn TOC. Ett riktigt bra hostel! Det är fräscht, trevlig personal, fina rum, en underbar takterass, ligger centralt, osv.
 
Hur tar man sig runt? 
 
Tunnelbana, säger jag bara. Det är både smidigt och prisvärt. Det enda är att den (om jag inte har helt fel) är stängd mellan 00.00-05.00. Det är ju ett minus om man vill gå ut och klubba och dra hem tidigt. Dock brukar det kryllas av taxis, och det är inte jättedyrt. Tänk dock på att det kan vara en aning svårt att få tag i en taxi när klubbarna stänger och man vill hem.
 
 
 
 Vad får man inte missa?
 
Denna lista kommer bli så himla lång, då det finns massvis att uppleva i Barcelona, men vi kan ju rabbla upp de viktigaste grejerna! Man bara måste besöka Camp Nou när man är i Barca. Det är Barcelonas välkända, hemmaarena. Även den icke fotbollsälskaren tycker det är intressant, jag lovar. En dröm vore ju att se en fotbollsmatch där!
 
Guadis mästerverk La Sagrada de Familia är även det ett måste. Det är en riktigt maffig kyrka. Man kan gå in i den, men köerna är ofta långa och det kostar en del. Men bara utsidan är mäktigt! 
 
Placa de Espanya är exktemt vackert och får inte missas! Det är ett torg, och vid torget ser man en häftig byggnad som likar ett slott. Dit kan man promenera upp och beskåada den fantastiska utsikten. Varje kväll visas även en fontänshow.
 
Ett annat tips är att åka linbanan från Montjuic till stranden. Man får se staden från ovan och det är ganska häftigt, men för den höjdrädde är det att avstå. 
 
Är man i Barcelona måste man gå runt i de gamla kvarteren, Barri Góthic, det är så, så mysigt! Och man kan hitta många gulliga butiker. Man måste även gå längs La Rambla, en turisttät gågata. Det mesta som har med La Rambla att göra är dyrt, men det måste upplevas. Men passa er för ficktjuvar! Det kryllar av dem.
 
Ett sista tips är att åka upp till Tibidabo. Ett högt berg, där det på toppen ligger ett gammalt nöjesfält och en vacker kyrka. Det är helt gratis att vara där, så det är verkligen värt att åka upp. Utsikten är fenomenal! Ni bara måste dit, det är nog det fränaste på staden.
 
 
 
 
 
Vart ska man äta?
 
Helt ärligt så har jag inte jättemånga mattips, då jag inte kommer ihåg nman, plus inte åt ute så mycket. Men en restaurang som jag förälskade mig i var Taller de tapas. En fantastisk tapas-restaurang. Goda smårätter, lagom dyrt. Åk dit, ät och njut! I Barca måste man trots allt käka tapas, och även paella och dricka sangria!
 
Nattlivet
 
Barcelonas nattliv är en sort för sig. Det är väldigt bra. Vid havet hittar man klubbarna, rättare sagt vi Port Olimpic. Alla klubbar ligger där. Ett stenkast bort hittar man även massvis av barer. Klubbarna i Barcelona öppnar sent och stänger oftast framåt morgontimmarna. Man kan ganska enkelt komma in gratis, då det kryllar av fol som ger ut gratisbiljetter. Annars är inträdet ganska dyrt, och i baren är det också rätt pricy. Men klubbarna är häftiga, de känns väldigt lyxiga. Det krävs även att man är uppklädd för att komma in.
 
Jag måste iaf tips om en jättecool bar!! I Barcelona, inte jättelängt från TOC hostel, ligger en shot-bar. Det finns flera hundra shots. Det är eld och gud vet allt, supercoolt. Alla shots kostar dessutom 2,5 euro, så priserna är grymma! 
 
 
 
Det absolut sista tipset jag ska ge er, är att gå runt. Gå, gå och åter gå. Upptcäk era egna pärlor! Det finns så många vackra platser, så många sköna barer, massvis av bra shopping. Gå och finn det ni söker, I promise, det finns i Barcelona! Du har allting där, sol och bad, shopping, nattliv, god mat, full rulle, sevärdheter, chill, osv!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0