31/3-15


Hjälp vad jag flänger runt om dagarna... Jag har en hel del jag skulle behöva ta tag i, men jag får aldrig något gjort de dagar jag jobbar. En ledig dag vore på sin plats! Men i påsk lär jag ha tid, då jag går på långledigt imorn kväll (vad jag vet, dvs.,folk kan ju bli sjuka!). Jag kom nyligen hem från jobbet och ska strax krypa ner i sängen. Börjar få magkatarr (haha, dricker såna kopiösa mängder kaffe på jobbet..), och är ännu trött efter helgen. I morn står massa kul på agendan: en liten shoppingrunda på byn, fika med en vän, samt kvällsjobb. Sedan tar jag som sagt påskledigt. Fasen vad nice att vi går in i april imorn!! Hello våren! Dock är 1:a april inte min bästa dag... är extremt lättlurad haha.


30/3-15

 
Jag känner mig inte riktigt återställd efter helgen (med sömnen alltså). Det var verkligen både mysigt och kul, men min kropp klarar inte av att vara vaken så länge... Inte min knopp hellre, för den delen. I dag har jag varit igång sedan 06.00. Jobbade en sväng under förmiddagen, for sedan hem för att slutligen hamna vid köksbordet, där jag och min syster blev sittandes i 3 timmar. Finns ju inget bättre än att sitta där, dra ut på middagen och bara prata. Under kvällen fick det bli senaste Beck-filmen med mamsen, och nu väntar strax sängen! Jobbar kväll imorn, vilket innebär sovmorgon!! Woop woop!

29/3-15


Haaallååå världen, I'm alive! Har haft fullt upp i ett helt dygn. Igår vaknade jag upp klarvaken kl. 04.30, sedan rullade allt på. Gjorde HP-provet (som jag tror gick rätt dåligt, hade så svårt att engagera mig, hmm) dagen lång och körde på lite fest under kvällen. Mat och vin med en trevlig trio. Gick inte och la mig förrän halv sex, när det börjat ljusna, haha, så jag är något sliten idag. Ska snart sticka iväg till jobbet nu, då en kollega kände sig sjuk. Ha en fin dag!


Tgif


Att få komma hem till familjen en fredagskväll efter att ha jobbat, mysa med dem och se på teve, är ju bara för underbart. Jag har hållit på att packa väskor här ikväll, då jag imorn ska bort. Efter högskoleprovet (herregud, jag är så nervös, matte har jag knappt räknat sen studenten) ska ett mycket litet gäng samlas för middag och vin i en stuga en bit bort. Kommer nog bli trevligt! Själen har känts oerhört rastlös en tid, och jag måste få någon slags omväxling, så detta blir prima. Men det blir nog bättre framåt vårkanten, då det kommer hända en del grejer, samt att vädret piggar upp. Jag lyckades även få en del vettigt gjort idag. Har bokat hotell, och så köpte jag en reseguide. Haha, ja ni, vet jag och mina planer, ni vet. Dags att ta tag i dem på riktigt nu, känner jag. Vi lever ju bara en gång, som sagt. 



27/3-15

 
Fy satan för gårdagens väder. Det var snökaos. På väg till jobbet såg jag en bil som kört av vägen, samt en lastbil som stod på tvären. Jag körde dessutom en bil som inte riktgt funkar en vinterbil, så jag slirade nästan hela vägen till jobbet. Usch. Och när jag skulle hem på kvällen, fastnade jag och tog mig inte från parkeringen. Som tur var kome en pizzagubbe och hjälpte mig att putta på, så att jag till sist tog mig hem.
 
Jaha, då var fredagen här! Jag skulle egentligen vara ledig, men blev inringd på jobb, så jag gör ett kvällspass idag. Jag tänkta strax slänga mig i badet och läsa - oh yes, läslusten är tillbaks, som jag längtat! Nu håller jag på att plöja mig igenom Holly Hagans biografi, ni vet, tjejen från Geordie Shore. Jag gillar henne i GS, så det ska bli kul att lära känna henne lite bättre. Därefter väntas lite fix inför morgondagen! Tänkte hitta på något kul efter HS-provet, nämligen!
 

26/4-15

 
Jag har fått sådan enorm obession på juice.. Jag vet, det är jättedåligt, men jag suktar verkligen efter det där juiceglaset så fort jag vaknar på morgonen. En juicepress kanske vore en smart idé? Någon gång så.
 
Hej på er! Jag har varit ledig idag, då jag inte jobbar förrän kvällen. Vi fick äntligen hem vår nya spis, men den har krånglat ordentligt med mig. Endast en platta funkar, till exempel. Och den där "nya doften" får mig att må illa, haha. Jag lyckades ändå få ihop en middag till sist. Vi lagade Flygande Jakob på jobbet i måndags, och då blev jag så sugen på att göra det hemma. Dock hade det nog behövst lite tomatpuré, men det får gå ändå tills familjen dyker upp. 
 

Detta med att åka som au pair

 
Som jag har velat, fram och tillbaks. Ena stunden tror jag att jag vet, i nästa känner jag mig helt borta. Jag vet inte om jag har haft enorm otur, eller om det helt enkelt inte är meningen - i alla fall inte just nu. Efter att ha varit ute på au pair-sidan sedan i december 2014, har jag varit i kontakt med fyra familjer, men ingen har lett till en matching. Det har helt enklet inte känts rätt, antingen för mig, eller familjen. Och många gånger har det känts hopplöst, och att jag bara ska skita i allt.
 
Nu börjar sommaren närma sig, och jag känner bara mer och mer att jag vill stanna i Sverige ett tag till. Jag har saker inplanerad i sommar som jag inte vill missa, samt att jag har fått mig sommarjobb, och det skulle kännas rejält taskigt att bara dra mitt i. Så det jag har kommit fram till, är att stanna tills i höst. Vad det blir i höst, vet jag inte riktigt än. Men det jag är säker på, är att jag ska påbörja någon slags resa. Om det är att backpacka på andra sidan jorden, studera på universitet, eller åka som au pair till USA, vet jag inte ännu. Men jag har ett tag att fundera på det. Jag känner hur som helst att jag vill göra något. Blir rik på erfarenhet, se världen, lära mig nya ting, växa som person... ja, jag vill göra något som får mig att må bra, något som jag anser är vettigt och som tillför något till mitt liv. Jag har stora planer, otroligt mycket som jag vill göra... men det finns så mycket som stoppar, känns det som. En slags rädsla av att åka själv, bara lämna allt. Men jag antar att det är dags att rycka upp sig, följa sina egna drömmar. Ingen annan kan göra så att man blir lycklig, det gör man själv. Och för att bli det, antar jag att man måste våga ta risker, bara kasta sig ut i livet och inte tänka för mycket.
 
 

24/3-15


Tisdag och solsken! Låg och vred mig i sängen otroligt länge i natt. Jag kunde verkligen inte somna, men efter många om och men lyckades jag till sist. Vaknade upp till ett strålande vårväder! Hoppade upp och gjorde mig redo för dagen. Jag börjar inte jobbet förrän vid tre, så mamma och jag gav oss ut på en roadtrip, samt uträttade några ärenden. Grymt! 

Nu ska jag slänga i mig lite mat innan jobbet kallar. Tjingeling! 


23/3-15


Måndag och ny vecka! Både mamma och jag var lediga idag, så idag har vi passat på att umgås. Vi spontanköpte en spis, då vår nuvarande gett upp helt. Vi var även en sväng till mormor och Bernt på fika. Dessutom har vi hunnit med mycket resesnack. Mitt resesug är enormt just nu, jag känner att jag måste upptäcka världen och bli rik på liv och erfarenheter. Just nu känns det som om jag inte gör något med livet, som om jag bara går och existerar. Ni kanske undrar lite om hur det går med au pair-året också? Tänkte berätta om det imorn, för planerna har börjat ändras! 

Nu kallar sängen! Dröm sött, fina ni!


22/3-15

 
Igår kväll styrde vi upp en liten drinkkväll! Trevligt! Det är så himla kul att blanda drinkar och leka med ingredienser, och ännu roligare är det när det blir gott. Det blev en rätt tidig kväll, jag var helt slut efter jobbet. Idag vaknade jag upp till ett helt snöigt landskap. Vaddå trist?! Vi åt middag hos mormor, sedan blev det Gossip Girl för hela slanten. Nice dag!
 
Ikväll blir det mys framför teven. Oscar dyker strax upp och då ska vi kolla på nya Beck-filmen. Känns som ett grymt avskut på denna härliga vecka!
 

21/3-15 - Taco night

 
Igår körde vi all in på taco-kvällen! Tacos, finns det något godare? Jag skulle kunna leva på det. Så god middag och lite vin på det, blev början på en bra helg. Därefter dök Oscar upp en sväng, sedan belv det prat i köket med mina flickor ett tag, innan vi gick och la oss. Idag jobbar jag 12 timmar, har varit ledig ett bra tag nu, så det ska bli skoj! Solen strålar dessutom, så jag mår allmänt bra. Länge leve denna lördag! Ikväll blir det mys med drinkar framför teven. Hur spenderar ni denna dag? :)
 

20/3-15


Vem är då klanten som slarvat bort kameran? Jo, jag. Därför det blir så många mobilbilder... 

Hello sunshines! Jag körde ut Linnea till vägen i morse, och bestämde mig då för att inte gå tillbaks och lägga mig. Jag kikade lite på olika utbildningar, för de har ju öppnat upp inför höstens utbildningar. Jag ska antagligen inte plugga i höst, även om det lockar. Men jag vill iaf söka och se hur mina chanser ser ut. Jag har ju en dröm om att bli psykolog i framtiden, men betygen för att ta sig in är skyhöga. Jag gick ur gymnasiet med bra betyg, och jag tar mig in på det mesta - förutom de där riktigt svåra linjerna, som läkare, psykolog, osv. Men de startar faktiskt upp psykologprogrammet i Karlstad i höst, och då lär ju trycket släppa något iaf. Vi får se hur det blir!

Nåväl, nu ska jag åka och hämta Linnea i skolan, sedan drar vi och handlar inför en grym taco-fredagskväll!


19/3-15

Hallå, hallå! En ledig torsdag når sitt slut. Dagen har rusat fram. Ehh, vad har jag egentligen gjort idag?! Mormor, pappa och hans sambo kom över på kaffe under eftermiddagen, jag har hängt vid mitt piano, lyssnat på musik och kollat sociala medier. Nu sitter vi framför teven och chillar. Är så himla sugen på att se en film ikväll! Krypa ner i sängen med tända ljus och en bra film. Några förslag? "The theory of everything", är det nåt att hänga i julgranen?




18/3-15


Onsdagen börjar gå mot sitt slut. Jag tog sovmorgon i morse, då vi kom hem rätt sent. Vid halv tre mötte jag upp min vän som flyttat hem från Barcelona. Jag är så glad att hon är hemma i Sverige igen! Det har varit otroligt tråkigt att ha haft henne ändå borta i Spanien, men visst har man unnat henne detta. Men nu så, nu har vi tid att umgås! Vilken grym detta vecka är - och det bästa är att den ännu inte är slut. En otroligt social vecka med massa kul. Livet leker lite just nu! 


Nicki Minaj

 
QUEEN NICKI FREACKIN' MINAJ!!! Igår åkte vi alltså iväg till Oslo för Nickis konsert i Spektrum. Om det var bra? Ja, ja, ja!!! Hon är verkligen hip hop-drottningen. Hon rappade ju mer än sjöng, men vem sjuttan bryr sig när hon rappar duken av bordet. Grym show. Och när hon i mitten av spelningen rappade och sjöng till paino, dog jag lite. Det är alltid bästa delen av en konsert, om de har med en sådan del, det vill säga. Och jag hittade en låt jag missat helt av henne, nämligen "Save me" från hennes första album. Lyssna, lyssna!
 
Medan vi var på konsert, fick killarna roa sig på annat håll. När vi skulle hem från Oslo centrum trodde jag att jag skulle skratta ihjäl mig. Det var tur att ingen polis såg oss, för då hade nog allas körkort rykt, haha. Men i slutänden gick det jättebra och vi var hemma vid två i natt. Linnea var nöjd med sin födelsedagspresnt! Men om vi ska klaga på nåt, en sak som jag verkligen avskyr med Spektrum, är deras bas. Vissa stunder kunde man inte höra rappen pga att basen var så bedrövlig. Samma sak var det när vi var på LMFAO, skitäcklig bas.
 

The pink print tour

 
Efter fikan hämtade jag upp Linnea vid skolan, för att sedan köpa det sista inför resan. Efter vår miss att glömma att ha med vatten när vi var på Miley i maj, laddar vi nu denna gång upp med massvis av vatten! Vi tänkte börja dra oss mot Oslo vid fyra-fem-tiden. Det ska bli SÅ KUL. Jag har alltid velat se Nicki Minaj, och nu ska jag få göra det! Ännu en sak att bocka av från min bucketlist. 
 
Nu ska vi fixa det sista här innan vi sticker och plockar upp grabbarna som ska agera chaufförer/resesällskap. Jag har inte direkt något emot att köra i Norge, men att köra i Oslo gör jag bara inte. Så därför får de hänga på!

17/3-15


Dagens outfit, min nya, fina blus! Ett riktigt kap från H&M.

Jag har börjat bli som en pensionär. Igår la jag mig supertidigt, och idag är det andra dagen på rad jag vaknar innan klockan ska börja tjuta. Härligt att starta så iaf! Idag har det rullat på bra. Vid 11 mötte jag upp Julia på en lång och trevlig fika. Det var ett tag sedan vi sågs, så det fanns mycket att prata om! Trots att det kan gå månader mellan vi ses, känns det ändå alltid så naturligt. Men jag antar att det blir så, om man känt varandra sedan 6-årsåldern. 

Nu ska jag ta och plocka upp Linnea innan vi fixar oss inför kvällen - konsert står på schemat!


This day


Mitt nymöblerade rum är fantastiskt! Och det länns så mycket större än förut!
 
Jag slutade jobbet vid 17.00 och åkte då raka vägen till pappa så att han fick checka bilen lite. Den läcker mer olja än den bör, men det ska ändå inte vara några problem att åka i morgon. Snacka om att jag är taggad!! Vi ska få se "anaconda" live, jag dör lite av den tanken. Tror det kommer bli en grym kväll, och vi är ett riktigt härligt gäng som ska iväg (50 % ska på konsert, 50 % får göra annat).
 
Nu har jag landat i sängen för att läsa ur min bok, har läst samma jäkla bok sen november... Haha, hemskt egentligen, men jag har inte riktigt fastnat för den. Nåväl, bara 50 sidor kvar! Det lär bli en tidig kväll, ska upp skapligt tidigt imorn för att fika med en vän! 
 

16/3-15


Några mobilknäpp Från senaste tiden! Och angående postlådan, nån var så full här utanför att han kuta ner den, haha.

God morgon! Ny vecka, nya tag! Jag vaknade av mig själv något innan nio i morse. Gjorde "frukost på sängen", kollade igenom sociala medier och köpte tågbiljetter till summerburst (skönt att ha det ur världen, bara boende kvar nu!). Därefter tänkte jag göra något jg aldrig tidigare gjort - tvätta bilen. Jag vet, jag vet... ha haft körkort i mer än 1.5 år och ännu inte tvättat bilen, det är skamligt. Men iaf, det gick verkligen dåligt. 

Så här gick det till: Allt som kunde gå fel, gick fel. Det börjar ju jättebra med att jag får in bilen, men sen börjar alla problem. 1. Jag ska ska spruta på nåt avfettningsmedel, det tar slut efter halva bilen. 2. Jag ska sätta på vattnet till slangen, men skruvar då på fel håll så att duschen ovanför mig drar igång och jag får mig en iskall dusch. 3. Som om jag inte vore nog blöt, blir jag ännu blötare under tvättningen (hade iof räknat med det). 4. Roxy kommer med en råtta och jag drabbas av panik. 5. Jag fastar i en spik och river sönder hela tröjan. 6. Och som grädden på moset: bilen är fan inte ens ren.

Ja, det gick urdåligt, men jag antar att man inte kan vara bra på allt! Nu ska jag iaf bege mig mor jobbet och sedan fara hem till pappa så att han får kolla att den mår bra innan vi drar till Norge imorn! Det ska bli så kul!!


15/3-15

 
 
Några pics innan jag for till Karlstad i torsdags!
 
Jag slutade jobbet vid 10. Jag for hem och hamnade med datorn i knäet framför tremilen. Sista världscup-tävligen för denna säsong... Det är rätt tråkigt att det är över (jaa, jag älskar att se på det), men kom igen, våren är på g!!! Solen lyser även idag, men jag håller mig inne och städar mitt rum. Jag möblerar om, så det känns så mycket större än förut! Kommer sova så gott i natt i mina nya sängkläder.
 

Björnhammar - Ett villaområde som övergavs

 
När planerna ändrades igår, så försökte vi hitta på något annat att göra på hemvägen från Norrköping. Oscar kläckte då något om en övergiven by, och det dröjde då inte länge förrän jag googlat fram en del fakta om detta ställe, vars namn är Björnhmmar. Björnhammar är ett mycket litet samhälle. Det bestod endast av några hus. När den fabrik som fanns i samhället lades ner, började till sist invånarna att flytta därifrån. Husen bara övergavs.
 
 
 
I en solig eftermiddag möttes vi av Gryts Bruk, vilket var det första man såg när man nådde Björhammar. Det är en nyuppbyggd byggnad, då den gamla brann ned 1958. Om jag förstått det rätt, av vad jag läst, tillverkas där något som har med spik att göra. Jag vet inte inte om fabriken är igång fortfarande, men Gryts Bruk ansökte iaf om konkurs i juli förra året. 
 
 
 
Lite senare - vi snackar nog sekunder - möttes vi av detta. Det är en fin by, ganska mysig. Det rann vatten genom byn som de övergivna husen låg alldeles bredvid. Jag tror att det fanns några få andra hus som också var obebodda, trots att de låg lite mer utspridda och närmare de bebodda husen. För yesbox, det fanns hus som var bebodda! Jag undrar allt hur det känns bo så nära alla hus som är helt och hållet förfallna, och som även lockar till sig turister.
 
 
 
En hel gata med obebodda, förstörda hus. Det var runt tio hus. I stort sett alla var utan plåt, förutom två. Ja, alla hus förutom de två med plåt, var riktigt risiga. De saknade dörrar och fönster och det låg grejer överallt. Det var både vackert, annorlunda och en aning kusligt.
 
 
 
Jag vet inte ifall man får gå in i sådana hus egentligen, men vi kunde inte hålla oss och gick in ändå. Som sagt, de flesta husen saknade dörrar, så det var bara att stiga på. Alla hus (antar jag) hade både källare och övervåning, men vi vågade bara hålla oss på första plan. Det kändes inte direkt säkert att gå upp eller ner för trappor. Som ni ser ligger husen fint, med älven (vattnet iaf) alldeles framför, men husen i sig är inte särskilt vackra. Tapeterna hängde och det mesta var trasigt.
 
 
 
Som jag nämnde tidigare, fanns det alltså två hus som var i något bättre skick än de andra. Vi vågade oss inte riktigt gå in genom dörren på framsidan, då det såg något riskabelt ut. Men då alla hus hade bakdörrar, gick vi på baksidan och kollade. Dörren var öppen, men ändå stängd, så vi puttade upp den och steg in i ett av de bättre husen. Det var betydligt mer helt där inne. Golv och väggar var i mycket bättre skick. Det var rätt läskigt att vara där inne, en persienn slog mot fönstret, vilket gjorde att det lät fasligt. Och rädd som jag är, ville jag inte stanna där allt för länge. Jag var dessutom livrädd att en råtta skulle dyka upp - eller ännu värre, en människa som hoppade ut bakom en dörr.
 
 
 
Det sista huset vi gick in i, var roligast. Där hittade vi tidningar från 1991 och i skåpen stod porslinet fortfarande prydligt (nåväl, så prydligt det kan när det är kaos överallt). Vi såg även en extremt gammal samarin-ask - undra hur de smakar nu! Jag tror faktiskt att någon bodde i det huset, för vi hittade ett underlägg och en sovsäck. Så hemskt att behöva bo så... Efter vi sett set, gick vi därifrån och drog hem mot Torsby igen.
 
 
 
Summan av kardemumman var det är rolig tripp, och vill du se något annorlunda, kul och spännande, bör du åka och kika in Björnhammar. För er som undrar, ligger det i Närke. Vi tog oss dit med hjälp av mobilens gps. Vi hamnade på en hel del småvägar, men fick se många fina miljöer på vägen dit. Men det finns nog bättre vägar dit, vi valde nog bara en av de sämre. Hoppas ni fick ett skoj resetips nu iaf! Jag som gillar sevärdheter och byggnader, kände mig mycket nöjd med besöket.
 
 

Norrköping och en spökby

Igår avslutade jag bokstavligt talat kvällen med att ligga mitt på en väg och beskåda stjärnhimlen med en av mina bästa vänner. Det var verkligen iskallt, men så himla fint. Universum och stjärnorna har alltid förundrat mig! Vid ett-tiden inatt somnade jag, och fyra timmar senare steg jag alltså upp. Tidigt på morgonen började vi vår resa mot Norrköping. Strålande sol bjöd dagen på, vilket uppskattades! Dagen blev inte riktigt som planerad, men mycket bra ändå. Det är faktiskt rätt svårt att ha en dålig dag med Oscar. Men iaf, så fort vi varit iväg och hämtat däck och Gud vet allt, så åkte vi runt bland massa småvägar och hamnade till sist i Björhammar - något av en spökby! Jag ska visa er bilder och berätta mer imorn när jag orkar och har tid!

Nu har jag kommit hem och ligger i sängen och lyssnar på mellon. Shit vad bra Jon Henrik är, jag ryser!! Jag halvsover lite under tiden, är så galet trött... Jag börjar faktiskt jobba om cirkus en timme, gör natten innan en ledig söndag väntar, så lite vila skadar inte!




14/3-15 - En liten roadtrip

 
Bilder från förra helgen!
 
Gääääsp..! Jag är allt annat än vad vid att stiga upp 05.00. Men vad gör man inte för att få följa med Oscar till Norrköping och köpa fälgar... Haha, det är tur att det är kul att umgås med honom + att jag är nyfiken på att se Norrköping, annars hade jag nog legat kvar i sängen. När vi ändå är där borta, tänkte vi passa på och hälsa på våra vänner som bosatt sig där. Rolig lördag! Vi blir borta hela dagen, och så fort jag kommer hem ska jag till jobbet för att göra netten.
 
Ha en grym dag hörrni!
 

Home again

Det där med 6 dagars ledigt kunde jag ju totalglömma - direkt jag anlänt till Torsby hoppade jag in i bilen mot jobbet. Eftermiddagens planer ändrades ändå, så då kan jag lika väl jobba (och absolut inget mig emot!). Men hörrni, den där dagen/natten i Karlstad var så behövlig - och kul!! Har skrattat så mycket att jag näst intill har träningsvärk. Åhh, måste försöka hälsa på henne oftare! 

Nu har jag slutat jobbet och väntar på att O ska ta och dyka upp. Vi ska limma tak och leka chaufförer denna fredagskväll. I morgon ska vi även ge oss iväg på en dagstripp!


Några snaps under veckan. Se vilka fina ananas-örhängen jag hittade! Jag absolut älskar ananaser. Köpte faktiskt en ananas-lampa i veckan... men den kommen inte förrän i juni.


13/3-15


Grym torsdag igår, hörrni! Vid lunchtid stack jag och Linn till stan. Vi drog på en rätt ordentlig shoppingrunda, och man kan minst sagt säga att jag är redo för våren! Hittade både fina skor och en finfin kappa. Vi drog en väldigt sen lunch inne på Melkers innan vi åkte till lägenheten. Kvällens planer var länge bio, med då vi båda sett många av filmerna, och de som var kvar inte lockande, sket vi i det hela. Istället beställde vi pizza, tittade på teve och pratade långt in på natten. Nu är fredag och helgen här, och jag tror även den kommer bli super! Jag ska ta tåget hem vid två, sedan får vi se vad som hittas på. Jag vet iaf att jag ska agera chaufför  en sväng! 


12/3-15 - Stadup och Karlstad


Good monrnin' people! Jag skjutsade ut syrran till vägen i morse, och eftersom jag ändå var pigg, valde jag att starta dagen då. Det sr ut att bli en strålande dag! Jag blir helt överlycklig av detta väder. ♥ Igår var vi ett gäng som drog till Sunne för "Hemma hos Appelquist". Kristoffer Appelquist har en standup-show där, och igår var alltså Magnus Betnér på besök. Det var jättebra, och jag skrattade massor. Det var även tre andra komiker där som var super! Ni borde verkligen dra dit någon gång, för det var så värt de där 150 kronorna - och kul att göra något extra mitt i veckan så!
 
Denna torsdag ska jag, precis som igår, hitta på nåt kul. Jag tänkte packa väskan och bege mig mot Karlstad för ett dygn. Shopping och annat skoj står på agendan men min vän Linn! Vi hörs där! 


11/3-15

Vilken superdag det är idag!!!  När jag såg solen skina utanför fönstret i morse, var det ingen match att ta sig upp. Jag käkade frulle framför teven, kikade igenom några bloggar och bestämde mig sedan för att köra en powerwalk medan jag lyssnade på #måndagspepp. Nu har jag just tagit ett bad och äter lite lunch. Jag är ledig idag, vilket är u n d e r b a r t. Ska strax ge mig ut en sväng, och sedan hjälpa mormor att färga håret. Ett samtal från USA väntar även under dagen - så spännande!! 
 
Ja, som ni märker är det en finfin dag! Och vet ni hur vi tänkte avsluta den? Jo, med en tur till Sunne för att se på Magnus Betnér! 



#MÅNDAGSPEPP

 
Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut - jag lyssnade på en podd! Och inte vilken podd som helst, utan Hanna Fribergs (Hannalicious) och Ellinor Löfgrens (pdotter) podd. Jag fastnade verkligen direkt! Satt och skrattade för fulla muggar flera gånger. Jag matade mig igenom tre avsnitt på raken utan några som helst problem, och ikväll ska jag höra ett fjärde! Ett riktigt podd-tips helt enkelt! Podden "måndagspepp" handlar om lite allt möjligt, allt från reso och kärlek, till utseende och mat. 
 
HÄR kan ni lyssna på #MÅNDAGSPEPP!
 

Familj nummer 4!

 
Yesbox, igår eftermiddag fick jag mail från en fjärde familj! En söt familj på fem personer som är bosatta i New Jersey. De bor fem mil från New York City, och två mil från Jersey Shore (haha, tänka sig, jag som glott på serien Jersey shore och älskat den i flera år!). Familjen har tre söner, ett tvillingpar på 13 år och en son på 10 år. Än så länge vet jag inte så mycket mer än att de söker någon med massa energi, som kan vara en role model för sina barn, samt som är mer än en anställd och en gäst - de söker alltså lite av en extra familjemedlem Jag tycker de både låter och ser ut som en bra familj! Vi kommer antagligen skypa med varandra inom kort!
 

10/3-15


Gårdagens frukost i soffan innan dagen rullade på i väldig fart och jobbet kallade!

God morgon! Här har det varit full fart från start - vilket var 06.00! Jag gjorde nyss första natten på nya jobbet, villet gick fint! Jag trivs dessutom som fisken i vattnet, vilket är super!! Hela gårdagen var fenomenalt bra - lång frukost, ingen stress, strålande sol och jobb! Nu har jag gått på 6 dagars ledighet, vilket ska bli underbart. Jag har sett till att mycket kul kommer ske, vilket kommer ge mig massa ny och härlig energi!

Förresten, igår hände nåt kul - en ny familj från USA har hört av sig! Är inte det otroligt typiskt då, nu när jag beställt biljett till Summerburst? Nåväl, ska berätta mer om familjen sen! 


A taste of summer

 
Okej, jag vet inte om man får skriva om alkohol på bloggen och så... men ärligt talat, jag måste dela med mig av detta! I helgen så slängde jag ihop en galet god drink, och receptet borde alla som fyllt lagligt prova nån gång i livet! Alldeles perfekt en sommarkväll i juli då man grillar med sina vänner och solen skiner!
 
Jag vet dock inte vad man ska döpa drinken? "Strawberry daiquri with a twist", kanske? Iof känns det som om ingredienserna till denna och en äkta strawberry daiquri skiljer sig lite väl mycket... "A taste of summer" kanske passar bättre? Nåväl, här kommer receptet!
 
Ingredienser:
6 cl Bacardi razz 
10 ganska så stora, frusna jordgubbar
10 cl fruktsoda
Mycket is
Basilika 
1/4 citron
 
Gör så här:
Häll alla ingredienser förutom basilikan och citronen i en mixer. Mixa allt! Det gör inget om det blir lite jordgubbs-/isbitar kvar. Häll upp drycken i ett glas. Häll i saften från 1/4 citron. Toppa med en valfritt mycket basilika. Rör runt med en sked för att verkligen få fram basilikasmaken! Drick och njut! PS. Om du tycker drinken är för söt, häll då i mer citron, eller ta en del sodavatten istället för fruktsoda!
 
 

8/3-15

 
En liten bildbomb från fredagskvällen! Mina goda köttfärbiffar, klyftpotatis, champinjonsås och sallad - och så mina smarriga drinkar!
 
Jag får inte riktigt någon rutin på bloggningen. Denna vecka har jag hoppat in som vikarie i stort sett varje dag, och då blir liksom allt lite hur som helst. Jag får inte nåt vettigt gjort. Men till veckan hoppas jag det blir bättre! Idag körde vi på mysfrukost framför Vasaloppet. Jag har haft sex timmars ledigt nu, börjar jobba igen vid fyra. Ser fram emot en kväll framför Wallander i soffan med en kopp te senare!
 

7/3-15


Lördag kväll och jag börjar bli en aning trött! Igår kväll stod middag och drinkar på schemat, men det blev inte särskilt sent, som tur var! Jag har nu jobbat ett tag, men tar 4 timmars ledigt för att dra på quiz med min mor! Skoj - och riktigt skönt med lite ledigt! Jag börjar arbeta igen vid tio, slutar 12 timmar efter det. Ska bli gött med en lugn kväll och att få sova i skönaste sängen! Alltså, sängen på jobbet är nog den bästa jag sovit i! Synd bara att grannen ser på teve hela nätterna med högsta volym...

Nu måste jag skynda! Ha en fin kväll!


6/3-15


Jag har just slutat jobbet och väntar nu på att Linnea och Lovisa ska rulla in med tåget. Hela morgonen har de ringt från mina jobb och velat ha mig till att jobba, men då jag har planer för kvällen, har jag fått säga nej. Det gör lite ont i mig att tacka nej till jobb, då man som vikarie lätt tar det man får. Men jag kan inte jobba jämt, har redan fullt upp hela helgen så. 

Anyway... Ikväll så ska vi äta god mat, dricka några drinkar och kolla på roliga klipp. Skoj! Hela huset står tomt denna helg, så då passar vi på att styra upp nåt kul. Älskade lördag! Och solen skiner idag med = glad Josefin! 


5/3-15


En ledig dag satt inte helt fel! Steg upp tidigt, då jag skulle plocka upp Linnea vid skolan för att sedan sticka och handla inför morgondagen. Jag är van att ta sovmorgon under mina lediga dagar, så dagen har känts oändlig! Utöver det, har jag och Linnea tittat på serier, vi har påbörjat "desperate housewives" (jag har sett alla säsonger (bästa serien!!), men Linnea har helt missat den). Jag har även hunnit med att klinka på pianot. Det är som terapi för mig, blir alltid glad av det! Och på tal om glad - dagens väder alltså!!! Sol, sol och mera sol. Jag gjorde ett försök till att läsa ute i solen, men då kom Roxy med ett råtta, och då skyndande jag mig (skrikandes) illa kvickt in! 

Nu väntar sängen, då jag jobbar dagen i morgon. Sedan väntar en kul och trevlig fredagskväll! 


work

 
Tre pics från i lördags, då vi vinade lite innan utgång. ♥
 
Jag slutade jobbet vid nio ikväll. Det går mycket sjukdomar nu, så det händer rätt som det är att man blir inringd. Det var skönt att komma hem tidigare (inte varit hemma förrän halv elva måndag och tisdag), så jag hann se min familj en sväng. Vi har vistats under samma tak, men gått om varandra. När de varit uppe om mornarna, har jag sovit, och när jag kommit hem på kvällarna, har de sovit. Nu sitter jag i soffan och lyssnar på gamla, goa låtar. Vi har ordnat ihop en roadtrippin'-lista med sånger man hörde för några år sen, så kul!
 
Nu väntar sängen. Ska hämta syrran vid skolan 09.00, därefter sticker vi och handlar inför fredagens middag. Går inte veckan galet fort?? Torsdag imorn!
 

4/3-15


Hej, hej våååreeen!! Solen hälsar på, och likaså den blå himlen. Jag kan inte beskriva hur lycklig jag blir. Jag ser mig inte som en väder-människa, men jag mår bättre av att slippa snön och allt det grå, det är ett faktum. Jag kickstartade dagen med sovmorgon följt av frukost. Sedan läste jag, kikade serier och lagade middag. Jobbet ringde in mig förut, så nu ska jag snart sticka iväg och köra ett kvällspass. 


3/3-15

Hej och hallå! Under söndagen var det minst sagt bara soffhäng som gällde. Skönt att få vila ut lite. Igår gjorde jag sista dagen med att gå bredvid, och idag börjar jag jobbet på riktigt! Det är alltid en massa att hålla koll på i början, tills det liksom sitter som klister. Jag gör en heldag, innan det bär av hemåt. Därefter väntar några lediga dagar, men som vanligt ska jag allt hitta på en del! Tror jag ska hinna med en tripp till Karlstad, en ordentlig städdag, en drinkkväll och massa annat! 

Här nedan hittar ni bilder från min tumblr. Jag är lite lätt beroende av tumblr för tillfället. Jag letar inspiration och läser massa pretty littenliars-terorier (Jättenördigt, jag vet, men verkligen jättekul). Om ni vill följa mig, gånjagbjnder namnet josefinkullberg på tumblr!



1/3-15


Så igår vankades det fest. Det var en bra kväll, men jag drog en timme innan det slutade, på grund av lite saker. Jag fick mig iaf ett riktigt gott skratt i morse när jag kollade igenom mina sms. Titta på smset näst högst upp liksom. Jag skulle sms:a pappa, men det blev ju rätt så väldigt fel, haha. För inte har då jag någon i min kontaktlista som heter "pappa och jag@ringer". 

Nåväl. Så fort jag kom hem idag så satte sig hela familjen framför femmilen. Tänk att det blivit medalj 9/9 dagar! Det är riktigt tråkigt att VM är över nu, men det betyder iof att våren är något närmare!


RSS 2.0