Första december imorgonJag bläddrade igenom en mapp med bilder ifrån december förra året. Vad mysigt det var då. Och så kul och allt. Det hände nya roliga saker som jag alltid kommer få ha med mig. Jag minns förra årets decembermånad som en helt fantastisk tid. Så lycklig. Den månad förändrade nog mitt liv för gott.

Jag fann även en film då jag, Julia och Julia åker skridskor själva i tjugo minusgrader. Uhhh vad kallt det var! Gör aldrig det, verkligen aldrig. Jag tror jag förfrös hela mig efter det. Men det var en ganska så rolig upplevelse. Haha. Himlen var helt magisk den morgonen i alla fall. Jag borde visa er den filmen.

Kan ni fatta det, det är första december imorgon!!! Helt otroligt. Julen är inte alls långt bort nu. Jag måste ta tag i alla julklappar snart. Har ju en del att fixa till. Vänner och familj.
Och så börjar julkalendern imorgon, den får man bara inte missa!


Årets julklapp, matkassenSom ni kanske vet så blev Matkassen årets julklapp. Men jag trodde inte det var en sådan som på bilden... Nepp.
Det första jag tännkte var "Vem i hela friden vill ha en matkasse? Ärligt alltså, vem vill det?!". Men hade jag vetat att den var en kasse med mat i som blev hemskickad så att jag tänkt annat.

Nej, jag trodde ju det var en tygpåse som var årets julklapp.
Jag tänkte "Så en tygasse som man ska ha med sig när man handlar mat, för att sedan stoppa maten i den, är årets julklapp. Hm."
Och när jag läste på en blogg om att det var en matkasse som på första bilden så trodde jag att det fanns två "årets julklapp listor". Haha. Men till sist insåg jag hur fel jag haft. Oops..!

30 November 2011Dagen har bestått utav tevetittande och film. En riktig slödag. Jag önskar jag hade en mer vettig förklaring till varför jag var hemma idag än vad jag har, men det behövdes i vilket fall som helst. Har ändå haft huvudvärk och varit lite yr. Humöret har även inte varit på topp. Jag är så less på ditten och datten.
Jag har i alla fall hunnit bli lite glad då jag såg att LMFAO kommer till Oslo i februari. Ska försöka få med mig Julia dit. Wii. Vet att hon vill det. De är ju så sjukt coola.
Imorgon ska jag dra mig till syokonsulenten, hur mycket jag än inte vill gå dit. Jag måste dit, det bara är så. Det här går ju inte.

29 November 2011Bilder ifrån min och syrrans förra Karlstadstripp.

Ända sedan jag steg upp imorse vid sex så har det varit full rulle. Vid tjugo i nio så satt jag och fyra vänner på tåget påväg till Karlstad för en heldag där. Vi hade en mycket trevlig dag. Vi sprang runt i affärer, fikade på Espresso house, åt god mat på en av Karlstads godaste resturanger och hann även med en hel del annat också.
Det var jag och Julia plus tre grabbar som stack ner till stan. Det lustiga med det var att killarna var värre att kuta i affärer än oss tjejer. Det kändes ganska så fel. Haha. Jag shoppade en enda sak, en julklapp till min syster. Jag hade tydligen tillfredsställt mina shoppingbehov i Charlottenberg igår, för idag var jag inte alls sugen på att handla. Men det var ändå mysigt att hitta på något annat när man ändå var ledig, istället för att sitta hemma.

Vill ni höra några roliga nyheter? Jag har ett nytt tangentbord och en ny mus! Så nu är jag lycklig. Och förhoppningsvis stavar jag bättre nu. Hehe. Fast musen är lite för snabb och knapparna på tangentbordet är inte så bekväma ännu. Men det blir nog bätte med tiden.

En ful sko som blev väldigt finIdag så fann jag och Marie ett par skor som vi tyckte var så himla fula, de(den) på bilden alltså. De var senapsgula och hur fel som helst. Vi skrattade åt dom stackars skorna. Och bara för att de var så fula så tyckte Marie att jag skulle pröva dom. Det blev dock lite pinsamt när de fula skorna blev riktigt snygga när de satt på fötterna! Och de var bekväma och varma med! Jag blev till och med ganska så kär i dom. Haha. Det var nog roligast idag.

Charlottenberg idagJag har haft en kanondag i Charlottenberg! Massa shopping som ledde till att jag blev ett och ett halvt tusen fattigare. Hur tusan är det ens möjligt? Jag handlade ju inte ens mycket. Hm. Jag är i alla fall jättenöjd med mina köp. Jag tror till och med att jag lyckades få ihop en outfit inför nyår. En snygg topp och en skinnkjol, men jag är inte helt hundra öven kjolen än. Ska pröva och se ifall jag vill ha kvar den eller ej. Har ju en möjlighet att lämna tillbaks den i Karlstad imorgon.

Efter en hel dag i ett shoppingcenter så är mina ben slut. Eller, hela jag är slut för den delen. Man har så kul så att man glömmer bort hur sliten man blir. Haha. Man bara kör på.
Det får inte bli allt för sent ikväll, för imorgon sticker ju jag och vännerna till Karlstad. Jag får nog inte handla så mycket då, utan jag får nog mest vara smakråd och sällskap. Funkar fint det med.

28 November 2011God morgon!

Idag så blir det en hel dag med shopping! Behöver lite nytt i garderoben, så det ska bli kul. Jag, mormor, mamma, syster och hennes vän ska snart åka bort till Charlottenberg.
Det är ganska skönt att jag får gå runt med mamma och mormor idag, och slippa dra runt i affärer med vänner. Haha. Men ibland är det gött att bara vara med familjen. Fast imorgon drar jag till Karlstad på ännu mer shopping, men då blir det med vännerna.

Nu ska jag packa väskan med plånbok, kamera och hörlurar. Måste kunna lyssna på musik, så att jag kan halvsova hela vägen dit. Det är väldigt mysigt att sova i bilen. Och så måste jag ha hörlurarna så att jag kan lyssna på Springsteen. Kan knappt fatta det själv att jag börjat lyssna på honom. Helt otroligt.

Nu måste jag kila, ha en bra dag!  

Jag skriver - Gymnasieval

Ett av de svåraste val om jag har stött på i livet är gymnasievalet. Man är ju så ung och man ska trots sin ålder veta vad man vill göra i framtiden. Vilken femtonåring vet egentligen det?
Man borde få pröva på lite olika yrken som intresserar en innan man bestämmer sig för linje.

Som tur är så gör det inte så himla mycket o man skulle känna att man valt fel, för man kan alltid börja läsa igen. För antagligen kommer många börja tänka liknande som "tusan, varför gick jag samhäll? jag vill ju bli läkare!" osv. Men det är ju det som är bra, man kan alltid läsa in och bli det man verkligen vill när man väl insett det.

Mina planer har sedan jag varit liten varit att bli en stor artist som turnerar land och rike runt. Men nu när jag blivit äldre så har jag börjat förstå att den drömmen är ganska så hopplös. För konkurrensen är ju enorm! Och hu i helsicke slår man igenom? Men omöjligt kan det ju knappast vara, för alla stjärnor har börjat på noll och jobbat sig uppåt.

Så mina tankar runt gymnasievalet var som ett enda trassel. Jag viste inte alls vad jag ville bli. En del av mig ville gå musiklinjen eftersom det är det som jag brinner för, en annan del av mig ville gå natur för att jag älskade matte och en tredje del av mig ville gå samhäll eftersom de flesta av mina vänner skulle gå det.

Jag funderade, tänkte som bara den och försökte förstå vad jag ville. Till sist valde jag natur. Jag tänkte inte alls mycket när jag väl tryckte in natur som första val och skickade in ansökan. Hjärnan slutade fungera och jag lät fingrarna göra jobbet på tangentbordet. Och vips så hade jag sökt in till natur, och jag kom in där. Och jag hamnade där.

Jag hade läst och hört många som sa att man under gymnasiet borde välja något som man tyckte var kul. Jag förstod att natur skulle bli tufft, men jag gillade ju ämnen som matte, kemi och fysik, så jag trodde att det skulle bli kul.
Fast innerst inne visste jag att jag heller ville flytta till Karlstad och gå musiklinjen.

En del tyckte jag gjorde helt rätt som valde en linje som ger mig alla möjligheter till att utbilda mig till precis vad jag vill, medans andra tyckte att jag var korkad som inte gick musik, eftersom det var det jag ville och brann för.

Ja, gymnasievalet är inte lätt och jag förstår om det för många väger mellan vad man bör göra och vill göra. Som att: "jag bör gå samhäll, ekonomi, natur (eller något annan högskoleförberedande program), men jag vill gå "barn och fritid, musik, dans(eller något annat som inte ger en lika bred utbildning inför högskola)".

Jag hamnade ju precis i den sitsen med att välja mellan de två sakerna. Jag visste inte vad jag ville. Jag tänkte hela tiden att natur kommer göra att jag får ett bra jobb i framtiden och musik kommer göra så att jag får en kul gymnasietid. Tyvärr valde jag det första, även om det var "det bästa" valet.

Idag så ångrar jag mitt val och önskar att jag hade följt min dröm. Att jag hade skitit totalt i konsekvenserna, för jag hade ju alltid haft möjligheten att läsa in senare om jag så skulle vilja!
Ni som följer min blogg vet ju att jag funderar på att byta program. Men tyvärr så finns de program som jag vill går ganska så långt bort. Men jag fann faktiskt ett i Örebro som var ganska så lockande.
Jag vet alltså inte ens än idag vad jag verkligen vill. Man inser hur ung och dum man verkligen är.  Man har ingen aning om vad man vill göra med sitt liv.
Och om jag nu skulle gå kvar i Torsby på natur så vet jag ju ändå inte vad jag vill läsa vidare till efter studenten. Mäklare, psykolog och polis (för att till sist bli kriminaltekniker) är de yrken som jag funderar på i alla fall.

Mitt råd till er som går i nian, eller som ska välja linje om några år, eller ni som redan valt och börjar undra om ni verkligen valt rätt eller inte är: Följ er dröm och strunta i resten! Allt löser sig ändå till sist. Jag tror det viktigaste är att man har kul under sin gymnasietid och gör något man gillar. För har man roligt så blir man lycklig. Och man kan ALLTID läsa in något som man missat på grund ut av att man valt fel linje osv. Möjligheterna tar aldrig slut. Jag tycker man ska leva livet och ha kul och inte bry sig så mycket om morgondagen. Livet är för kort för att behöva gå och grubbla över framtiden och vara olycklig.

Men det är inte lätt att välja, det bara är så. Jag var bruden son älskade matte och som drömde om en musikkarriär. Nu är jag tjejen som inte alls gillar matte och som fortfarande drömmer om en musikkarriär. Samtidigt är jag extremt skoltrött.
Om jag hade valt något roligare så kanske hade jag tyckt skolan varit lättare. Jag vet ju inte. Men kanske.

Så tänk igenom valet noga, men glöm för allt i världen inte bort att inte gå en linje som endast känns rätt för att det är en linje som man bör gå, bara för att det till exempel ger större möjligheter senare i livet när man ska läsa vidare. Gå något som känns lockande för stunden istället. Och skiter sig det så finns det alltid andra utvägar!


Take me awayLjusstakar, glögg, tomtar och julte, men ingen snö. Jag vet att jag tjatar, men när till och med jag som avskyr vintern och kylan saknar snön, då är den verkligen saknad. Men jag och Julia tycktes oss se några flingor falla ner ifrån skyn när vi promenerade runt på byn.

Jag och min vän Julia hade en mysig dag på Torsby. Vi strosade runt och såg runt bland  butiker och stånd. Det blev tyvärr inga köp, men det gör inte så mycket, för imorgon ska jag iväg på shopping i Charlottenberg med familjen. Så jag måste nog skriva en inköpslista, för jag har en del som måste handlas!
Eftersom det bara blev jag och Julia så skippade vi maten och gick istället till Wiener och fikade. Så vi drar nog ner och äter på fredag istället.

27 November 2011 - Första adventEn bild för cirka ett år sedan.

Idag är det äntligen första advent, och jag har faktiskt börat få den där julkänslan som dyker upp i juletider. Men det är ändå svårt att första att det är första advent, för kolla bara på vädret vi har här.
 
Idag är det även skyltsöndag här i byn. Då har affärerna öppet och man knallar runt och kikar i butiker. Mycket trevligt. Då brukar man alltid känna att julen är på g. Förra årets skyltsöndag så sålde jag och min spanskagrupp kakor och bullar inför vår Barcelona-resa. Då var det iskallt! Så kallt så att jag tvingades ha mössa. Och så var det massa snö. I år skiner solen, marken är grön och det är tio plusgrader. Man börjar verkligen undra vad som händer med världen.

Jag ska i alla fall snart åka ner till Torsby och titta i affärer med två av mina närmsta vänner. Kanske finner man några julklappar, det är ju dags att börja inhandla det nu. Sedan ska jag och vännerna äta ute och bara ha en trevlig dag.


Någon som vill med mig till Oslo och se på Gavin DeGraw?Någon som vill med mig till Oslo och se på Gavin DeGraw den andra februari?

Jag vill gärna beställa biljetter och jag är nära att göra det. Men... Jag vill inte gå själv. Jag har ingen aning om vem jag ska dra med mig. Det måste väl finnas någon i denna värld som känner sig sugen på att följa med? Någon..? Vem som helst..?

Hör av er i så fall, för jag börjar bli desperat över att få någon med mig!

It's a heartacheSådär, då var skoldagen gjord! De två lektioner som vi hade var inte riktigt som de brukar vara, de var lite chillare. Man kan ju inte gå igeom saker och så när det springer barn, föräldrar och annat folk in och ut ur klassrummen. Haha. Men det var skapligt mycket människor på besök i skolan. Och självklart en hel del som snart ska göra sina gymnasieval. Inte lätta val det! Så förhoppningsvis så fick de en inblick i hur de olika programmen är.

Efteråt, när vi slutat, så drog jag och några vänner ner till Wiener och fikade. Mycket trevligt. En av mina vänner köpte sig till och med en tårta. Haha. Rätt så roligt.

26 November 2011God morgon!
Har haft är lugn och skön morgon ända sedan jag steg upp. Har inte behövt stressa alls. Idag så är det ju skoldag för oss elever på skolan här i byn, men den är okej när vi får vara lediga måndag och tisdag.
Så jag, mamma och mormor ska snart åka ner till Torsby. Jag slutar någon gång efter tolv så det är ju inte fel. Då ska jag göra lite spanska som ännu inte hunnits med.

Förlåt för att det blir mycket stavfel när jag skriver, men mitt tangentbord tölar väldigt mycket. Jag borde skaffa mig ett nytt!

She ran away in her sleep and dreamed of paradiseVi har som alla andra fredagar myst framför Idol. Jag tycker att alla fyra kan få stanna, för att de är så himla grymma allihop. De har alla något speciellt, och jag älskar dom lika mycket. Men så länge som Amanda är kvar så är jag nöjd.

Jag vet att jag skrev att julen inte känns att vara i närheten alls, men idag kom ljusstakar och lite annat som hör till julen upp här i hemmet. Så himla fint. Nu fattas bara snön. Det ska vara snö i hela december, sen kan den få smälta bort i början av januari. När det är skyltsöndag här i byn denna söndag så vill jag i alla fall ha lite vitt på marken när jag och mina fina vänner strosar runt och kikar i butiker.

Nu ska jag fortsätta kolla på teve och sedan försöka komma i säng. Imorgon är det ju som sagt öppet hus På Stjerneskolan och då är ni varmt välkomna att titta förbi! Det kommer nog vara en hel del nior där på besök, skulle jag tro. Ta er titt på natur då! En superduperbra linje. (Säger jag som vill byta, haha. Men linjen är toppen!)

Take this lollipop - Ni måste pröva det här!Ni bara måste pröva det här!
Det var så att jag bläddrade i veckorevyn igår och såg att de skrivt om den sidan. Så jag gick in på http://takethislollipop.com/ och godkände att connecta mig med facebook. Sen så klikade jag på klubban när jag godkänt, och då startades en film! Jag tycker ni ska ta och kolla in den, för den är rätt skrämmande. Jag fick en ganska så obehaglig känsla efter att jag sett den. Det kändes inte lika trevligt att sitta ensam i min säng i mörkret längre.
Det är ingen film som man skvätter i, den är bara obehag på grund ut av att det faktiskt är möjligt. Ni kommer fatta vad jag menar efter tt ni kollat!

Så gå in på http://takethislollipop.com/ och godkänn och kolla in filmen!

25 November 2011Ännu en dag som gått fort förbi. Nu är det helg! Tänk vad veckorna passerar. Till söndagen är det redan första advent! Det känns ju inte alls som jul. Vart är snön liksom? 
Har likt igår haft en bra dag. Vi gjorde bland annt handkrä på kemi labben som var som och luktade som sör. Hm..? Jag hade dock en liten bad-hair-day efter att jag gått till skolan i blåsenväder, men so what? Resten av dagen har varit prima. Vi slutade ju tjugo i ett och i väntan på skjuts av pappa så umgicks jag med några sköna klasskamrater.

Efter skolan åkte jag bort till Julia och var med henne tills nu. Det hade gått några dagar sedan vi umgicks, och vi börjar lätt sakna varandra (vi får lite som sbstinens efter för lång tid, haha), så det var trevligt att bara umgås med henne. Vi kikade runt bland skor och balklänningar på nätet. Visserligen är det över två år tills balen för vår del, men så himlans länge tills det är det ju ändå inte.

Nu ska jag ta och äta middag och sedan visa er en ganska så läskig grej!

Do you want the truth or something beautiful?Coldplay – Paradise

Hjälp Runar att vinna!!

Eftersom jag är en söt vän så ska jag be er att rösta på Runars drömkit! Klicka HÄR och rösta. Kom igen nu då!

I want

Jodå, jag lyckades laga skapligt god mat. Fisken blev perfekt, men potatisarna blev lite hårda, haha. Det var ganska så skönt att pyssla i köket och emellan åt sitta och bläddra i tidningen och till sist äta middag sedan. Så även o jag avskyr att vara ensa så gillar jag att vara själv. Hur det går ihop vet jag inte, men bara jag har något att sysselsätta mig med så!

Imorgon är det redan helg! Veckan har susat förbi. Jag har massa roligheter framöver. Visserligen så är kanske inte öppet hus, som det är i skolan på lördag, inte det roligaste, men det ska nog gå bra. Och sen är vi ju lite extra lediga med ingen skola på måndag och tisdag. Så jag ska bland annat hinna med ett Charlottenberg besök, en Karlstadstripp och en håltagning av naveln (förhoppningsvis). Jag lät ju navelpiercingen växa igen i somras, eftersom den var väldigt inflamerade, men nu är det dags för ett nytt försök.


24 November 2011

Jag tycker att jag haft en ganska så härlig dag idag. Visst var det lite tungt att stiga upp imorse, men dagen har flutit på bra. Fast det har tölats en hel del för mig idag! När jag kom hem så tänkte jag dra ut och gå en sväng eftersom solen sken för en gångs skull. Jag går helst med musik, så jag kopplade in hörlurarna i mobilen och upptäckte till min fasa att jag inte längre hade spotify premium! Ganska så irriterande. Så jag skippade promenaden, men fotade i alla fall. När jag kom in och skulle lägga över bilderna på datorn så lyckades fotonen försvinna. Haha, snacka om tur... Men till sist kom de tillbaks och då fixade jag även spotify preium.

Så även om det har varit en hel del hinder under dagen så känner jag mig glad. Svenska redovisningen som jag och mina vänner gjorde för några dagar sedan hade gott super, kunde faktiskt inte gått bättre! Och jag blev lycklig när jag såg att Gavin DeGraw komer till Oslo för en spelning. Funderar faktiskt på att boka biljetter om någon har lust att hänga på. I och för sig så spelar han även i Stockholm, men det är ju lite längre bort dit än Oslo. Så de två sakerna har gjort min dag idag.

Snart slutar mamma och min syster skolan, så jag ska ta och vara en duktig tjej och laga mat! Fisk och kall sås är tydligen det jag ska bjuda på.


23 November 2011Det hatr blivit en vanesak att komma hem och tvätta bort sminket och bara bli gosig när man kommer hem. Så därför gör jag det idag med. Jag dricker även te och bläddrar i veckorevyn som damp ner i postlådan idag. Megamysig onsdag ju.

Jag blev väckt vid halv ett imorse. Jag förstår inte hur jag kan sova så mycket och ändå vara trött hela tiden. Men jag fick ju gå upp och göra mig i ordning, för jag hade två möten att gå på. Eller möten och möten... men vi kan kalla dom för det, för de är väl nästan som möten. Det gick bra på båda två, är ganska så sliten efter dom.

Imorgon börjar vi period två i skolan, så det är dags för nytt schema! Ska ta och kolla in det nu. Imorgon slutar vi halv tolv. Det gillas skarpt!

Någon som vet när Coldplays nya album kommer ut på spotify? Jag verkligen älskar Paradise.♥

Finast


Tjejen som bara sover

Efter att inte ha gjort särskilt mycket så la jag mig till sist på soffan och somnade. Var minst lika trött som igår. I fem timar låg jag och sov och vaknade till emellan åt. Vid halv sju trodde jag att det var morgon och att jag strax skulle upp och åka till skolan. Jag var helt virrig. Haha. Kände mig helt sjuk, seg och hängig. Började faktiskt tro att jag skulle bli förkyld, för jag var yr,´hade tungt huvud, ont i halsen och kände mig varm och kall om vartannat. Men nu, efter sömnen, så mår jag betydligt bättre.

Imorgon har jag inga prov eller lektioner, så jag får vara hemma, för vi har ju resursdag. Jippi! Då planerar jag att sova ännu mer. Men inte allt för länge, för jag har en del ärenden i Torsby under eftermiddagen.  Bland annat utvecklingssamtal.Härliga sommarminnen ifrån Arvika hamnfest ♥

Snälla jultomten


22 November 2011

Min kväll igår var bedrövlig. Jag bara grät och grät. Det slutade aldrig, tårarna bara rann. Jag liksom brakade ihop. Alldeles för lite sömn, för hög press i skolan, jättetrött, ett prov som jag inte kunde, förtvivlan över hur dum jag var, saknaden av det som var så mycket bättre förr, det hemska med att bli stor och allt annat som jag var less på blev för mycket. Bägaren rann över. Känslorna forsade ut. Jag var så himla utmattad.

I morse ville jag inte ens gå till skolan. Var så trött och stängde av alarmet. Vid sju gick jag upp i alla fall. Jag åkte till skolan och var jättenervös inför provet, som förövrigt gick skit. Vill bara lägga mig under täcket och stanna där i några månader.

Vi fick sluta efter provet, så jag var hemma vid elva. Jag förtjänade verkligen oboyen och smörgåsen som jag då fixade åt mig själv till frukost. Nu ska jag göra vad jag än känner för, för det är jag så värd idag.vi saknar det som gått i bitarJag sov mellan fyra till halv sju. Jag gjorde ett försök med fysikboken, men jag gav upp. Jag har blivit dum. Förstår inget längre. Avskyr mig själv för det.

Orkar bara inte.


Rihanna - Talk talk talkNi har väl inte missat att Rihanna har släppt nytt album? Jag tycker hon är väldigt hurtig och släpper album titt som tätt.
Tycker att låter farewell är en av de bättre på skivan.

21 Noveber 2011

Jag är verkligen tröttast i världen idag. Jag sov tre timmar inatt. TRE TIMMAR!!! Inte klokt ju. Jag somnade två och gick upp vid fem för att dra till skolan och göra ett litet omprov klockan kvart över åtta. Provet varade i fem minuter. Det kändes ju väldigt nödigt... Det hade varit skönt att få sova länge! Men inte då..! Så himla ovärt att gå upp alltså, haha.

Efter provet så var det fyra timmar tills dagens enda lektion skulle börja. Så jag följde med min vän Saga hem. Vi kikade på teve och försökte göra lite fysik. Det gick ganska sådär, men efter lektionen blev vi i alla fall lite klokare. Vid två slutade vi äntligen för dagen och då var jag rätt så död. Åhh... Kunde ha somnat i biblioteket som vi satte oss i för att försöka plugga fysik. Men det gick åt skogen med pluggandet, jag sörplade bara kaffe.

Nu har jag tagit mig hem och ska snart dyka ner i fysikboken. Har ätit mat och druckit en stooor kopp kaffe innan också (ingen bryr sig). Men jag tror att jag måste ta en powernap innan jag börjar läsa, för jag somnar när som helst. Det känns som att huvudet är helt tomt. Som att alla hjärnceller har ätits upp och lämnat ett svart hål kvar. Ett hål som bara suger upp allt jag lär mig, så att jag inte minns det ändå. Så jag ska sova tillbaka min hjärna nu.Haha! Jag bara älskar frågan på bilden nere till vänster! "Ungefär hur mycket väger Pippi Långstrumps kappsäck som är fylld med guldmnt?". Naturs fina fysik det.

Jag skriver - Mobbning

Välkommen till en ny punkt i denna blogg! Jag ska från och med idag börja lägga upp ett mer "vettigt inlägg" varje söndag. Där jag tar upp olika saker som jag tycker känns lite viktigare. Ni kommer finna dom under denna kategori: Jag skriver.
Försa saken som jag kommer ta upp är Mobbning.
Here we go!

Tänk dig att vakna upp på morgonen med en ångest som nästan kväver dig.
Tänk dig att gå upp ur sängen och känna viljan att vara sjuk, bara för att slippa gå till skolan.
Tänk dig att äta frukost och undra över om du kommer gå hem gråtandes idag.
Tänk dig att sitta orolig på bussen över att du till sist kommer vara tvungen att kliva av bussen.
Tänk dig att gå med tunga steg mot skolan och ha ont i magen.
Tänk dig att känna hjärtats slag hårdare än fötterna som slår i marken, när du öppnar porten till skolan.
Tänk dig att känna rädslan av vad som kan hända när du går igenom korridoren.
Tänk dig att inte veta om någon kommer säga något elakt, eller kanske till och ed slå till dig när du når skåpen.
Tänk dig att varje dag vara livrädd för att gå till skolan.
Tänk dig att bli mobbad.


Varför mobbar vi? Egentligen, liksom? Vad är det bra för? Är det häftigt, coolt, fränt? Nej, jag skulle inte tro det.


Jag kan ställa mig själv tusen frågor angående detta ämne. Det är så hemskt att en del i denna värld faktiskt utsätts för det dagligen. Hur orkar man liksom ens gå till skolan? Vad får en att fortsätta även om det är så svårt?


Men de två frågor som jag undrar över mest är: ”Vilka mobbar?” och ”Vilka blir mobbade?” Vad är det som gör så att vissa blir till det dom blir.


Vad får man ut av att mobba? Vill en del att en några eller någon vara skitskraja att gå till skolan? Eller till vart som helst för den delen.


Det borde inte få vara så, verkligen inte.


Och varför är det de mobbade som ska behöva byta skola och inte de som mobbar?


Jag har aldrig blivit mobbad. Jag har aldrig känt någon rädsla över att gå till skolan. De flesta får säkert höra någon kommentar som inte är positivt laddad någon gång, men en kommentar någon gång ibland kan man lätt skaka av sig. Det är nog svårare att få höra saker varje dag eller utsättas för saker varje dag. Det sliter hårt på både självkänsla och självförtroende. Varje gång något sker så kapas lite mer av det man tyckt bra om sig själv. Andra människor förstör en bit för bit. Men hur tusan ska man gå tillväga? Hur lätt är det att få stopp på det? Knappast enkelt.


Jag tror att många börjar mobba för de stör sig på annorlunda saker. Om någon gillar en viss musik, har en viss klädstil eller något annat liknande som inte anses normalt så är det lätt att kränka ner på någon för det. Men i grund och botten så tror jag att det är mobbaren som mår allra sämst. De har oftast ingen självkänsla eller självförtroende över huvudtaget. De tror helt enkelt att de genom att se ner på andra ska bli bättre, eller i alla fall uppfattas bättre. Det kanske känns bra ett pyttelitet tag, men sen märker de att det slutar funka, att de inte alls mår bättre. Därför är de helt enkelt tvungna att fortsätta att mobba och trycka ner människor. Finna nya fel på nya personer. Göra allt för att de ska hålla sig bättre.
Jag tror inte att en mobbare kan må bra förrän den slutat att se ner på andra. Den måste helt enkelt börja ta tag i sina egna problem och lösa sitt eget liv. För oftast är det de själva som är problemet, men inte inser de själva.


Det är otroligt synd att oskyldiga människor ska behöva utsättas för något de inte ens kan rå för. Det är extremt orättvist. Just den personen kanske mådde hur bra som helst innan, men som till sist kommer må riktigt dåligt.


Så vad gör man? Hur klarar man sig igenom det? Hur stoppar man mobbning? Hur kan man göra för att hindra det? Vad får folka att börja, egentligen?


Tusen frågor och inga svar. Det är bara dags att göra något åt det. För det är inte så det ska vara.

Do it honestlyJulens mysiga stunder.

Idag har jag hunnit med att: Vara skitförbannad, skriva musik, göra fysik och spanska, baka molusker, gå ut med en hund och vara ännu lite surare och till sist bli glad igen.

Mitt humör har börjat bli helt tokigt. Jag bli verkligen jättearg för inget. Haha. Verkar väl vara ett hemskt pms-monster ständigt. Om man ändå kunde skylla på det... Jag vet inte vad som gör mig så arg. Antagligen är det väl så att allt som samlats ihop pyr ut allt eftersom nu. Så förlåt om jag blir lite för sur ibland, ska försöka skärpa mig imorgon!

Imorgon börjar ju en ganska så chill vecka, även om jag har ett litet och ett större prov. Så det ska bli skönt att få ta igen sig lite. Vår andra period, som börjar på torsdag, är även helt underbar! Vi slutar halv tolv på torsdagar och halv ett på fredag. Det gillar vi!

20 November 2011

God morgon!

I morse blev jag och min syster glatt överraskade när mamma hade dukat upp en stor och mysig frukost i köket. Hur gott som helst! Frukost måste väl ändå vara dagens godaste mål?

Dagens planer består utav pluggning till max. Jag vet att det kommer bli svårt att slita sig ifrån allt som är så mycket roligare, som till exempel datorn, men jag måste helt enkelt ta mig i kragen och sitta med i boken. Jag satt en snabbis med det igårkväll, och då förstod jag det riktigt bra! Kanske det funkar bättre för mig att plugga på kvällarna. Jag är ju en liten slags nattmänniska.


Lyckats ha sönder min skoldatorHar haft besök utav Julia min fina ikväll. Hon kom direkt efter att vi hade kommit hem ifrån mormor. Som vanligt så bjöd hon på god mat och jag och min syster blev sittandes längre än vanligt. Ganska så trevligt.

Jag och Julia har inte gjort så mycket. Vi satt i vasit soffhörn och spelade wordfeud mot varandra. Så kan man ju också göra, haha. Till sist bestämde vi oss för att göra något vettigare, nämligen se på film! Men hur tror ni det gick då? Jo, det gick helt åt skogen. Min lilla fina skoldator hade nämligen pajat. Så nu är den trasig, helt förstörd. I alla fall tror jag det. Skärmen blev endast blå och inget mer när jag startade den. Om jag måste betala för den med (har redan slarvat bort en 700-kronors miniräknare och spillt kaffe över min mattebok) så blir jag snart pank. Attans alltså.

Barcelona, ta mig tillbaks

Vill tillbaka till underbara Barcelona. Saknar det så enormt mycket. Allt var så härligt där. Härliga männsikor, roliga äventyr, soliga dagar, god mat,  vackra sevärdheter, fin miljö och helt fantastiskt.
Jag letar resor dit i skrivande stund. Ska dit igen. Inte nu, men när jag blir arton så. Jag och några brudar måste bara dra tillbaks dit. Vi bara måste det.

   

19 November 2011Efter en lång sovmorgon (nej, jag sov inte tills nu, om ni tror det) så är jag pigg och glad. Har inte gjort så mycket speciellt, bara plockat lite i rummet, kikat efter nyårsklänning och ätit frukost. En ganska så skön start på dagen må jag säga.

Jag och min syster ska snart kila bort till mormor på mat. Sen ska jag ta tag i mina studier, hur jobbigt det än är att väl sätta sig med skolböckerna. Men om man ska få ett bra betyg så är det väl bäst att börja någon gång.
Nu ska jag ta en dusch och fixa mig lite grand. Ha en bra dag!

18 November 2011Den här veckan har passerat hur fort som helst! Vips så var det liksom helg. Och nu kan man säga att det blir båda lite långledigt och chill framöver. I alla fall under de två kommande veckorna. Nästa vecka har vi tre resursdagar, då gör man sådant som inte har hunnit med osv. På måndag har jag ett pyttelitet prov och en fysiklektion och på tisdag har jag fysikprov. Men på onsdag har jag inget att göra, så då får jag vara ledig och läsa i engelskaboken som ska vara färdig tills jul.
Och nästa lördag är det öppethus  Stjerneskolan, då får ni komma och ta er en titt! Eftersom vi elever kommer att vara i skolan då så får vi vara lediga på tisdagen efter det. Plus att vi har studeidag på måndagen samma vecka. Låter väl inte helt dumt?

Ikväll så har jag ätit en god middag med familjen och nu så Idol-myser vi framför teven. I morgon vntas en lång och behövlig sovmorgon! Måste ju vara utvilad inför att sitta med fysikeboken i högsta hugg en hel dag.
Nu tror jag minsann Idol börjar igen, adjö.

17 November 2011 - Breaking dawn

17

Har varit i Torsby hela dagen. Och då menar jag verkligen hela dagen! Började dagen med lite svenskaredovisning, då jag redan vid första meningen lyckades göra bort mig. Haha. Men det är väl kul att folk får något att skratta åt? Sedan så jobbade vi in historian oh fick sluta tidigare. Och efter skolan blev det lite spelning med bandet.

Vid halv fem promenerade jag ensam i mörkret till Julia i väntan på att vi skulle dra på bio. Det var ju Twilight-rullen Breaking dawn part 1 som vi var och kollade på. Jag är inget jättestort twilight-fan, men jag gillar dom ändå. Jag tycker om hur de filmat det, hur det är och ljuset i filmen. Det tilltalar mig liksom. Tycker hur som helst att filmen var sevärd, men har ni inte sett de andra filmerna så är det ingen idé att se breaking dawn, för då förstår man inget.
Nu har jag lite spanska att göra innan ögonen faller ihop. Är så sjukt trött. Det ska bli gött med helg imorgon! Massa fysikplugg. Tjohej vad kul.

Hej mitt vinterland

Idag gick premiären på Twilight seriens fjärde film, Breaking dawn, här i Torsby. Dock skippade jag att dra iväg och kolla på den idag, utan jag sticker till bion med Julia imorgon kväll istället. Minns ärligt talat inte vad som hände i tredje filmen, knappt den andra heller, så jag borde nästa kika på dom innan jag går. Men jag tror tyvärr inte att jag hinner med.

Idag har jag istället suttit vid pianot och för en gångs skull faktiskt kommit någon vart. Det brukar vara så när man är en blandning av arg och ledsen, man blir lite extra kreativ då. I alla fall blir jag det. Det är som att jag måste få ur mig allt som samlats ihop inom mig och som gjort mig grinig. Musik är lite som en medicin, det hjälper mot det mesta.
Nu måste jag kolla på fysiken, för jag har prov om mindre än en vecka. Härligt..!


16 November 2011Nu är vintern här. Det har varit frost hela dagen, och jag skyndade mig ut med kameran när jag kom hem för att knäppa några vintebilder. Foton på frost brukar bli väldigt vackra. Det var tyvärr lite för mörkt ute för att de skulle bli sådär superbra, men de blev helt okej i alla fall.

Idag har jag haft en urusel dag. Tycker de dagarna tråkigt nog kommer allt oftare nu för tiden. Jag kanske är lite höstdeprimerad? Det kan nog lätt bli så när det är kolsvart ute varenda gång man sätter sin fot utanför sitt hem eller skolan. Och jag tror knappast att alla skolarbeten hjälper till direkt. Jag trodde nästan jag skulle börja gråta när jag såg mitt matteprov förut. Vad har liksom hänt med mig? Matte var ju mitt bästa ämne för mindre än ett år sedan?! Jag får bara mer och mer lust att sluta i skolan. Haha. Fast självklart så förstår jag att det inte är någon möjlighet om man vill få sig jobb i framtiden. Det är helt enkelt bara att kämpa på, även om man skulle vilja elda upp alla skolböcker på grund av hat. Jisses vad hesmkt det låter...

Ska mörda filmernaÄr man en hemsk människa om man vill stycka, hacka, mosa, krossa och slutligen kasta svenskafilmerna i en svart sopsäck som luktar äckligt mycket Plast, och som är fylld med massa stenar inuti, så att filmerna sjunker ner till botten i en sjö och stannar där i det mörka, iskalla vattnet förlltid?
Har verkligen god lust att göra det. Tjohoo, jag trodde min dator var bra och kunde fixa filmerna, men inte då, klart det ska tölas! Kångel is my best friend ♥ Åhh, blir så sur. Liksom, ska jag börja bli filmördare och hamna i fängelse bara för det här? (Shit vilket seriöst inlägg, kan nog inte bli värre).
Jag vet att ni inte bryr er ett piss om det, så varför tar jag inte ens upp det? Och varför ska jag sura? Det här ska ju vara en glad blogg!


15 November 2011Min gårdgskvälls sysselsättning och det nya sminket.

Är i Torsby i alldeles för många timmar om dagara, tror jag. Tiden räcker liksom inte till. Varje dag jag kommer hem så blir det ganska så stressigt. Den här veckan är lite extra hektiskt, har massa sker som ska göras. Men på något vis så brukar det ju gå ihop i slutändan.

Nu så lyssnar jag på The Script som om det vore det sista jag gjorde och ska strax ta och se ifall det är möjligt att göra något av filmerna som vi spelade in inför vårat svenska föredrag som vi ska hålla imorgon. Jag är ju ganska urkass på att fixa sådant, men kanske går det ändå.
Min höft är paj igen också, attans. Fast att missa gympan gör inte så mycket, fast ha ont är då inte kul. Asså, dumt skrivet egentligen, för vem gillar smärta liksom?

14 November 2011Man inser verkligen hur lortig spegeln är och hur stökigt rummet är när man fotar i spegeln.

En lång dag i plugget har det varit idag. Trots min urusla sömn inatt så är jag pigg som en mört..? Härligt. Var iväg ner på byn och köpte lite nytt smink efter skolan. Fick med mig en palett med fyra nya ögonskuggor bland annat. Kul med lite nytt i sminkväg.

Om någon dag så har vi ( jag och min grupp) redovisning i svenska, så därför har jag försökt komma fram till hur jag ska kunna ändra filerna (eller vad det nu var) till ett annat program. Men så oteknisk som jag är så är det inte särskilt lätt. Haha. Och inte nog med det så lyckades jag tappa bort usb minnet med filmerna på... Men nu är det återfunnet i alla fall.

Nu ska jag ta och lägga mig och bläddra i Vecko revyn som äntligen kom idag. Jag hade börjat tro att jag blivit helt snurrig och tagit fel på veckorna, men det hade jag inte. Den blev två veckor försenad för att det hade blivit fel med utskickingen. Jaja, nu är den hemma hos mig i alla fall.

I'll be dancing in the flames

Var iväg på lite firanden idag ju. Ganska trevligt. Vid halv fem kom vi hem igen, och sen dess har inget vettigt gjorts. Mest slöande fraför datorn och teven. Rätt så skönt det med.

Igår började folk skirva hej vilt om att det snöade på facebook, men det var inget som jag märkte av. Jag börjar faktiskt längta efter julen nu. Advent är det bara någon vecka till. Julen är ju den mysigaste tiden på året. Julkalender (ser än på den, haha..), ljus och pepparkakor.
Och efter julen kommer nyår. Förra året hade vi det toppen med raketer, guitar hero, karaoke, skratt och skålande. Jag hoppas att detta nyår blir lika lyckat. Har redan börjat kika runt efter klänning. Vill ha en riktigt glittrig och fin en. Har börjat få någon förkärlek för glitter igen. Hm. Sånt brukar man ju gilla som liten, men nu har det slagit mig igen. Hur som helst står det inte på förrän det är dags att börja planera hur man ska fira in det nya året.


13 November 2011Jag vaknade upp med solens strålar skinandes idag. Kan dagen börja bättre? Idag är det farsdag och den ska firas borta hos farmor. Hm. Men vi ska även fira att farmor fyllde år igår. Jag var ju lite upptagen då, så det hanns inte med då, så det får bli idag istället. Så jag och min syster blir snart upphämtade av pappa och så åker vi ner till Torsby på mat hos farmor. Mysigt. Så det blir nog en skön söndag. Har inte så mycket inplanerat, utan tar dagen som den kommer.

I'm falling to pices

I'm falling to pices ekar just nu i mitt huvud. Det har varit en så sjukt rolig dag idag! Vi åkte allihop till Martin först, sen bar det iväg till Lekvattnet, där vi sedan började spela in. Detta var en helt ny grej för mig. Nu har jag för första gången i mitt liv sett hur det går till när man spelar in. Hur man klipper, lägger till saker osv.
Breakeven och Born this way var de låter som vi lyckades ta oss igenom idag. Det blir ju lite mer saker i de låtarna nu när man kan ändra lite hur som helst. Piano och stämmor dyker bland annat upp. Hur kul som helst var det verkligen. Jag ser fram emot att spela in fler låtar och leka med dom.
I över fem timmar höll vi på. Så när jag kom innanför dörren i mitt hem så insåg jag hur hila trött jag var. Så en kul men lite slitsam dag. Nu blir det mys i soffan med familjen. Kommer lägga mig med ett leende på läpparna ikväll. Kan inget annat än tacka mina fina vänner. Utan dom vore inte detta möjligt.

 


12 November 2011Jag fick verkligen panik när Linnea sa att klockan var halv ett. Då hoppade jag kvickt upp i sängen och sprang runt och började göra frukost. Men paniken dämpades lite när jag insåg att jag inte skulle bort förrän vid tre. Vi ska ju som sagt iväg och börja spela in lite senare.
Nu åste jag hoppa in i duschen och göra mig klar för denna dag. Ha en bra dag! Puss.

Mina nya skor!


We heart itDet är helg! ♥

Den här veckan har gått väldigt snabbt, men ändå varit seg. Men nu är det i alla fall helg. Jag är näst intill uppbokad varje dag under helgen. Ska fira farmor, börja spela in skivan och även kanske fira pappa på farsdag.
Idag fick jag mina skor som jag beställde för ett tag sedan. Jag äger nog det snyggaste skor jag skådat nu. F*n vad fina de var! Är helnöjd, även o det värker en hel del i fötterna utav dom. Men det är det absolut värt! Ska visa er do lite senare.

11 November 2011

God morgon!
Sitter nu på lunch med mina två vänner. Vi har bara tre lektioner kvar tills det är slut för denna skolvecka.
Som ni kanske såg, så var det ett rätt knepigt inlägg innan, men jag lät William och Runar gästblogga. De skriver lite som de vill, haha. Jaja. Efter skolan ska jag hem och ta hand om min sjukling till syster. Hon har åkt på feber den stackaren. Nu måste jag kila!

fotsvamp å nageltrång

Ja, rubriken beskriver väldigt bra hur min vardag ser ut för tillfället. Mamma var till apoteket igår och kikade om det skulle kunna finnas några botemedel, men man kan ju inte hoppas på förmycket. Jag får nog helt enkelt leva med det eller amputera mina fötter!

Aluminum, ägg och plåsterMobilbilder är det end ajag kan bjuda på nu förtiden.

Jag har inga läxor tills imorgon! Det borde nästan firas. Kanske gör jag det med att lägga mig tidigt, men jag vet själv att det vore en lögn om jag sa det, för klockan komer bli lika mycket som vanligt.

Imorgon ska jag nog iväg till syokonsulenten om jag kommer ihåg det och har tid. Har ju som sgat tänkt söka om i februari. Det jag kollat på är musikal, om jag glömt säga det. Nu tänker ni antagligen "kan hon dansa? kan hon spela teater?". Jag förstår om ni tänker så, för hur skulle någon kunna veta det?
Jag har visserligen aldrig gått på dans, men jag har hela mitt liv stått och sjungit framför speglar och dansat som en idiot framför dom. Dansar jämt när ingen ser. Och till sist lär man sig vad som ser bra ut.
Skådespeleriet då? Kan jag det? Själv har jag ingen aning om jag har någon talang. Men mamma tycker jag är så dramatisk och borde ha gått teaterlinjen.
Sången berhärskar jag väl någorlunda i alla falll. Tror jag..?
Jag vet vad jag vill, har alltid vetat det. Men ska man våga satsa på sina drömmar, även om de kanske skiter sig totalt? Jo, jag tror det. Jag vet inte om jag kan leva med att jag aldrig försökte, utan bara gav upp. Och vill man något nog mycket så klarar man det, that's it.

10 November 2011Min dag idag: Jag steg upp i mörker, gick i skolan i mörker och promenerade hem i mörker. Vilken mörk dag alltså..! Två av de tre sakerna verkar ju rimliga, men mörkt i skolan..? Jo, så här var det: Alla lampor släcktes under matten och strömmen försvann helt och hållet. Så vi fick gå runt i ett litet mörker i några timmar. Borta vid naturs korridoren så var det näst intill kolsvart. Jag vet inte hur många jag sprang in i.

Men det var en väldigt chill dag idag. Vi jobbade mest med grupparbeten och så. Och tack vare att strömmen var borta så fick vi inställd kemi. Diggar verkligen vår kemilärare! Haha.

Efter skolan så strosade jag och mina vänner bort till musikskolan för att repa lite. Har ju glömt att berätta den roliga nyheten om att jag och mitt band, Ladies n' Gents, ska börja spela in vårat första album på lördag. Kommer bli spännande. Har ingen aning om hur sådant funkar. Så det ska bli mycket intressant!


9 November 2011

Jag är trött både psykiskt och fysiskt jämt nu. Har varit i Torsby mellan åtta och nio idag. Men det har varit en ganska så spännande dag. Jag genomförde matteprovet som antagligen inte gick helt åt skogen, träffade en cool tant som gjortde min dag och mitt liv mycket bättre och var på bio med mamma.

Haha. När jag och mamma skulle åka iväg ifrån sjukhuset idag för att dra till Toria och handla så lyckades mamma tappa nyckeln. Okej, tänkte vi, bara att ta upp den och åka iväg. Men så enkelt var det inte. Vi fck stå på våra knän med våra bakar uppe i vädret, med bilar som åkte förbi oss också, och lysa med ficklampa (appar i mobilen är ju för bra alltså..!) bland sätena. Efter tio minuter lyckades vi i alla fall få fram nyckeln. Det var riktigt kul. Skrattade en hel del.

Bion som jag och mamma var och såg på hette Huvudjägarna. Eller hette den Huvudjägaren? Nu blev jag osäker. Hur som helst så var det en bra film. Fattade inte allt, men den var sådär fiffig och genomtänkt.

Nu ska jag kolla på svenskaorden och sedan sova. Redan torsdag imorgon ju! Tjohoo.


Killing me slowlyJag och min sköna böna!

I nästan två timmar har jag suttit och snackat med vänner på skype. Det är tur att jag har dom, mina egna mattelärare Jag är lyckligt lottad som har så smarta kamrater. Fast vi drog allt iväg bortom matten ett flertal gånger, men det var en trevlig pratstund med många skratt.

Imorgon väntas ett matteprov som jag inte alls känner mig förberedd inför. Jag ska bara göra mitt bästa och be till alla gudar som finns att det ska gå bra.
Efter skolan imorgon så kommer jag ha fullt upp! Är uppbokad hela dagen lång. Ska bland annat på möte (shit vad professionellt det lät!) och på bio med mamma.

Nu måste jag nog ta och hoppa i säng. Börjar på att bli förkyld och för lite sömn gör det inte bättre. God natt så hörs vi till morgonen eller imorgon kväll.

8 November 2011Det var väldigt fint ute påväg hem ifrån bussen!

Har inte haft någon toppendag. Har varit trött och börjat få ont i nacken på det. Hm. Brukar aldrig ha det annars. Vi fick också se vårat samhällsprov som vi skrev för några veckor sedan, usch. Det är så tungt i skolan nu. Jag avskyr att stiga upp och hoppa in i duschen, sminka mig, klä på mig, åka buss i en timme och sedan sätta min fot innanför skolan. Jag börjar tvivla allt mer.
Just nu letar jag efter fler linjer som verkar intressanta. Jag finner några här och var i landet. Haha. Eller ja... Har funnit en linje i Stockholm och en i Lund som tilltalar mig. Får nog kila iväg till min syokonsulent snart och ta ett snack om min framtid.

Beställde ett par svarta pumpsJag klickade nyss hem dessa ursnygga pumps. Jag har länge letat efter att par svarta klackar som har den rätta looken och som passar till allt. För några dagar sedan så fann jag dom på Have2have och nu blev de mina för en femhundring. Jag är mycket nöjd över mitt köp. Jag håller verkligen tummarna på att de passar!

7 November 2011De tar aldrig slut, haha...

Hejsan!
Någon mer som såg på MTV EMA igår? Jag gjorde i alla fall det. Det var riktigt grymt. Tänk att få vara där..! Och Lady Gaga, slutar man någonsin förvanas? Den kvinnan är så otrolig att det inte finns ord till. Och LMFAO's framträdande var ju awsome. Och Jessie J, shit vad bra hon var. Okej, you get it. Jag tyckte det var bra helt enkelt.

Jag hade svårt att somna inatt. Jag vred runt i sängen i flera timmar. Jag skulle nästan tro att klockan närmade sig tre innan jag somnade. Det är inte roligt när klockan ringer efter fem på morgonen sen. Så idag har jag varit trött. Men det är väl de flesta efter ett lov. Hur som helst var det roligt att få vara lite social igen.

Nu har jag läxor att göra. Samhällen ska vara klar tills imorgon, bland annat. Men med Amy Winehouse i bakgrunden så ska det nog gå super. Har insett att hon verkligen var en helt fantastisk sångerska. Tragiskt att hon skulle lämna världen så ung. Tur att hennes musik finns kavr.

Vi är så fina, haha!Har ni sett hur fina jag och min syster är? Haha. Det där gjorde min kväll. Efter en riktigt hemsk kväll, så kan jag nu le åt detta.

Jag väntar på att klockan ska slå åtta. Tänkte se på MTV's EMA ikväll. Jag vet att jag efter denna vecka, som jag vänt på dygnet helt och hållet, inte kommer somna tididgt i alla fall. Så det är lika bra att kolla på något trevligt på teven istället.
Jag försökte förut lite smått att se över matten, samhällen och svenskan, men det sket sig totalt. Jag blev bara sur på att jag inte förstår ett dugg. Det känns verkligen så lockande med skolan... Nej, jag skulle gärna vilja ha en veckas ledighet till! Men att träffa vännerna igen, är inte helt fel. Och förresten så är det jullov om sju veckor.

Alla helgons dagIgår vid tio så åkte jag, Linnea och mamma ner till Torsby för att se på kyrkogården. Det var vlädigt fint. Vi gick runt lite bland gravarna mitt i natten. Det var både mysigt och kusligt.
Vid ett tilfälle så gick jag ifrån min familj, och började gå själv bland gravstenarna och alla ljusen. Jag var inte så himla rädd, men då började det låta vädligt konstigt. Och vips, så började en marshall brinna till rejält och göra ifrån sig ett riktigt ljud. Då kan jag lova er att jag blev skraj! Trodde först att det var någon männsika i närheten, men så var ju inte fallet.

6 November 2011Hallå!
Jag hade så gärna velat sova riktgt länge nu när det är sista lovdagen, men jag var tvungen upp i morse (halv tolv). Jag och min syster har varit iväg till pappa och firat hans födelsedag idag nämligen. Vi har ätit smörgåstårta och vanlig tårta. Bra frukost det, haha.
Innan vi skulle därifrån så satt vi och hade det ganska så roligt med min mobil. Vi tog enormt många kort. En del är så fula så att jag bryter ihop i skratt när jag ser dom. Om ni har tur så kanske ni får se något av dom.
Nu väntar en hel del skolarbeten som måste göras. Har matteprov på onsdag bland annat. Usch, det komer inte bli roligt.

Min syster har en man i sitt knäHaha! Har ni sett, min systers knä ser helt knäppt ut! Alltså, inte så... men, det ser ut som ett ansikte! Det kanske bor en gubbe i hennes knä? Scary..!

Funderar på att byta program och skola..?Jag sitter och letar och kollar runt blad olika gymnasieskolar och linjer. Jag fann en linje i Lund som verkade toppen. Jag fattar inte varför jag vill byta, men jag är så himla trött på Torsby. Att gå upp på morgonen och åka till skolan är nu så tråkigt så att det inte är klokt. Jag vill bara ligga kvar i sängen och aldrig behöva gå upp igen.

Jag har tappat all motivation för att lägga ner mig i skolan. Det känns som att det bara går dåligt för mig och att jag tvingar mig iväg varje morgon. Det är inte fel på skolan och eleverna, det är bara att jag inte tycker det är kul. Jag vet inte om jag pallar tre år med ett program som jag inte trvis riktigt ordentligt med.

Samtidigt som jag vill här ifrån, så vill jag inte heller lämna allt. Familjen och vännerna finns ju här. Men ändå så vill jag så gärna bort ifrån det här. Göra något roligt, något som jag verkligen vill göra. Det är ju lite sent att börja känna så här nu, men det är ju knappast försent att ändra sig. Det går ju alltid att börja på ny kula nästa år.

Men att lämna all trygghet om finns här, den vet jag inte om jag skulle våga lämna. Viljan kanske finns att fara härifrån, men det är ju ändå läskigt att tänka tanken.
Jag vet inte vad jag vill riktigt. Men jag vet att jag håller på att tröttna på det jag gör nu. Jag har alltid, ända sedan jag blev insatt i olika program och skolor, trott att jag ska gå natur. Men tvivlen har ökat allt mer sedan jag började. Det är så tufft. Och utan motivation är det väldigt jobbigt. Skolan har aldrig varit så svår som den är nu. Och när jag märker hur dåligt det börjar gå i skolan, så vill jag ännu mindre. Åh, nu låter det som jag är urkass i skolan, men det är jag inte heller. Det går bara sämre än vad det brukar.

Så jag kommer fortsätta kika runt bland skolor runt om i landet och se om jag hittar något som lockar mig mer. Antagligen kommer jag stanna här. Men jag skulle ändå så himla gärna vilja göra ett försök att flytta och starta om. Med något kul.
Vi får väl se vart det leder.

5 November 2011

God morgon!

Mama väckte mig något innan tolv och i köket var det uppdukat inför en rejäl frukost. Väldigt mysigt. Hon tyckte jag skulle övningsköra idag, ända bort till kyrkogårdon. Haha. Vet inte om jag vågar det riktigt. Jag tycker än så länge att det är lite läskigt att köra, antagligen för att jag är så dålig på det. Och om sanningen ska fram så tycker jag att det är extremt tråkigt och jag känner inte alls någon längtan inför att ta körkort.
Men eftersom det är Alla Helgons dag idag, så ska vi nog ner till alla gravar, även om jag kör eller inte.


Tror jag har minst ett kort på mig tillsammans med varje männsika som befann sig i mitt hus i torsdags. Får ta och beställa dom och sätta upp dom på väggen, fina minnen.


Några bilder från igår

Jag har över hundra bilder från igår. Haha. Jag älskar att se igeom alla bilder som knäppts. Ofta får man sig ett gott skratt då. En del bilder är så heska att man börjar asgarva. Ja, ojojoj.
Vi dansade, skrattade, pratade och hade det det så kul! Jag är omringad av många underbara vänner. Ibland funderar jag på vad ett liv utan vänner vore. Så tråkigt och ledsamt et skulle vara. De som är alldeles ensamma, de tycker jag verkligen synd om. Så jag är glad över att jag har dom, mina vänner. Åh, jag älskar dom. ♥


Tacos

Dagens middag bestod utav tacos. Det var den bästa mat som skulle kunna tänkas idag. Det var så fruktansvärt gott. Var några veckor sedan vi åt det nu.
Efter allt redigerande av bilder har jag blivit trött. Vilken tur att det är fredag och att det ska chillas hela kvällen. Jag ska mysa med familjen framför Idol vid åtta och sedan glo på Modern family. Fredagar är ju för bäst. Efter det kan det nog bli en film och sedan sova i min säng! I natt har jag trängts i en dubbelsäng med alldeles för många människor, haha. Ska aldrig göra om det. Attans, jag borde nog byta lakan i min säng. Jaja, det hinns.


4 November 2011En bild från igårkväll.

God dag får det bli, istället för god morgon!

Det är en trött tjej som sitter framför datorn nu. Det blev en alldeles för sen kväll igår tror jag. Men vi hade det väldigt kul! Vid halv åtta kom kom mina fina vänner på besök. Vi umgicks och hade det mycket trevligt. Vi somnade vid fem i morse och vaknade till liv vid nio. Ack vad jobbigt det var att stiga upp, men vi orkade inte ligga kvar, för rummet som jag och tre andra sov i blev riktigt varmt under natten. Lite som en bastu faktiskt.

Under morgonen var vi alla slöa och chillade framför teven. Barnprogram var det som fick underhålla oss. Det är ganska komiskt att det kan vara så roande. Vi fick oss alla ett gott skratt. Tror nästan jag ska börja att kika på barnprogram oftare, haha. 

Nu ska jag ta och kolla igeom alla bilder som togs igår och även redigera dom. Efter det borde jag kika igenom mina skolböcker. Har lite att göra där nämligen.
 

It's taking me higherTjohoo!
Jag är klar för kvällen. Ska bara ta en runda i huset och se så att allt där är i ordning där också. Julia borde snart dyka upp även. Det ska bli så kul ikväll! Umgås med vännerna och ha det roligt. Vi kanske hörs något mer senare, vi får se. Ha en bra kväll med er!

KavajerIdag lönande det sig verkligen att käka hos mormor, för jag fick med mig två kavajer hem. Jag har letat som en tok efter en riktigt snygg kavaj. Och så fanns det två riktiga pärlor hos mormor! Tänka sig. Den ena blev jag riktigt förtjust i, fast den var liiite för liten, men om ett tag ska det nog gå i alla fall. Mormors mamma var väldigt petit, om man säger så.

Ska slänga mig i badet nu, för jag både är och känner mig bedrövlig, haha. Är äcklig och ful för tillfället. Ska bli spännande att se hur mycket färg som rinner ur nu inför min första tvätt av håret sedan jag färgade det. Kanske ser det ut som ett mord i badkaret..? Det gjorde det i alla fall när jag sköljde ur färgen i tisdags. Rött överallt.
Jaja, badet var det ju. Sen blir det att börja fixa sig lite smått inför ikväll!

3 November 2011God morgon!

Efter att jag vaknat med en väldig huvudvärk runt tio så kunde jag inte somna om. Så jag har varit uppe och plockat lite, dammsugit och fixat. Ska snart kila bort till mormor på mat. Gottigott gott. Mormor är en höjdare i köket, jag älskar verkligen hennes mat. Tror hon skulle bjuda på biff och mos idag.
Ska ropa på min syster och promenare bort dit nu. Ha en fortsatt bra dag!

Dear JohnSåg nyss på en av de finaste filmer jag sett. Dear John fick bli kvällens film. Jag grät som ett litet barn, skrattade och kände lycka på en och samma gång. Jag älskar dessa kärleksrullar.
Det känns rätt så skönt att klockan inte blivit tolv efter kvällens filmtittande. Vanligtvis brukar de sluta vid halv ett. Ska komma i säng rätt tidigt ikväll har jag tänkt. Ska bara bortsta tänderna, tvätta bort sminket och hoppa i en pyjamas.

I morgon ser förmiddagens planer ganska så lugna ut. Ska börja med en lång sovmorgon och sedan vid ett fara iväg till mormor på lunch. Senare framåt eftermiddagen får jag besök av Julia. Och på kvällen så kommer fler av mina fina vänner. Så morgondagen kommer nog bli grym!

Sov så gott med er!

2 November 2011Hejhej!

Har haft fullt upp idag och inte haft tid att sitta vid datorn så mycket. Okej, så himla fullt upp har jag inte haft, men jag har varit lite upptagen. Vid åtta gick jag upp och runt nio kom Julia hit. Vi började med att se på film för att akna till lite. Men jag blev istället väldigt trött och seg. Sen så har vi städat och nyss kommit hem ifrån Torsby. Nu ska vi fortsätta städa, för imorn kommer vännerna på besök!

HårsnackJag hatar mitt hår. Jag föddes blond, men Passar inte i det. Mörkt hår funkar på mig. Rött hår blir nästan Perfekt. Men... När man inte kan bli röd då? Åh, jag tror nästan jag gråter. Jag blev inte röd efter färgningen, jag blev lika brun som innan. Om jag ska kunna bli röd igen så måste jag nog bli blond eller ljusljusbrun innan. Och hur tusan ska det gå till? Tre-fyra-fem avfärgningar, eller? Okej, kanske inte, men ni fattar. Jag låter så himla snål nu om jag säger att alla pengar jag la ut hos frissan kändes onödiga, men de gör det. Inte för pengarna i sig, utan för att det var onödigt. Det tjänade ju ingenting till, om jag nu skulle behöva göra om samma process. Nej, jag är inte glad på mitt hår. Borde kanske raka av alltihop?

Mean GirlsJag och min syster har tittat igenom båda Mean Girls filmerna idag. Första slår den andra med stormsteg. Kanske beror det på Lindsay Lohan. Jag gillar henne som skådespelerska, plus att hon är så himla fin. Det är synd att det går lite utför för den tjejen nuförtiden. Tycker sorgligt nog att det gör det för många unga i Hoollywood.
Haha, nu ska vi inte prata mer om det.

Efter en hel dag i soffan så fryser jag enormt mycket nu. Borde ta och röra mig lite så att jag får upp värmen. Nu väntar jag på att min mamma som ska komma hem från jobbet (nu kom hon innanför dörren bara för det...). Hon ska få ta och färga mitt hår som ser bedrövligt ut nu. Jag är lite nervös över hur resultatet kommer att bli. Kanske blir det bra, kanske blir det för mörkt eller kanske blir det för ljust. Jag kommer i alla fall hålla tummarna på att det blir riktigt rött denna gång.

1 November 2011

 

God morgon!

Sovit gott? Själv tycker jag att det känns som jag legat och vridit mig runt i täcket hela natten. Hade väldigt svårt att somna. Måste ha varit orolig över något eller så, eftersom jag vaknade innan tio. Men det är skönt i alla fall, nu har jag en lång dag tack vare det.

Idag har jag tänkt att ha någon slags "systerdag". Jag och min lillasyster ska spendera tid med varandra. Visserligen gör vi det varje dag, men idag ska vi se de filmer som vi säger att vi ska se men aldrig gör. Kanske hittar vi på någon annat kul med.


RSS 2.0