31a Januari 2014

 
Sovmorgon till 12.45, så otroligt skönt! I dag har magen känts okej, så självfallet fick det bli en sväng till skolan. När vi slutat blev det lite shopping och dator-kollande. Jag är på jakt efter en laptop, så att jag slipper min gamla stationära som hackar upp sig jämt och ständigt. Jag kan ha funnit den rätta, och det känns bra! Kanske kan jag ta tag i den där författardrömmen på riktigt i och med detta..!
 
Nu ska jag kila iväg, middag med mina kära vänner väntar ♥
 

Serietips: True Detective

 
I dag har min mage krånglat ordentligt. Magont, illamående och halsbränna. Jag är trött på detta nu, då det hållit på sedan i september. Ena dagen är det bra, andra inte. Oftast är det hanterbart, men ibland är det såpass jobbigt att jag inte kan göra något annat än att vila - och denna dag var en sådan dag. 
 
Jag har varit placerad i soffan och sovit, kollat skolarbeten för att inte hamna efter, samt sett på serier och film. Jag har börjat följa en ny serie, True Detective. Den är jättebra! Ett kriminaldrama med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna. Serien hade premiär i USA 12 januari, så varje vecka får man ett fäskt avsnitt!
 

One more...

Jag kan inte sluta skratta åt denna tjej (Miranda Sings)! Kolla in videon här nedan, haha! Hur underbar är hon inte? Och timingen är ju verkligen perfekt!
 

Älskade stad

 
Det svider i resetarmen just nu när vi lever i detta vinterland. Om 142 dagar reser jag och vännerna till Magaluf, och det vämer i alla fall en del. Men oj vad jag saknar Barcelona! Det är favoritstaden nummer ett! Resan dit i somras var så himla rolig, och jag har många  fina minnen därifrån, även om allt var ganska knasigt. Kanske, kanske blir det en sväng dit även denna sommar. Jag håller tummarna så hårt jag kan!
 

26e Januari 2014

 
Morgonens frukost: blåbärs-smoothie. apelsinklyftor och kaffe.
 
Även om jag tog en lång sovmorgon i dag, har det varit en jättelång dag. Jag har bakat bröd, sett fyra avsnitt av Whitechapel (serie-tips!) och hunnit med en hel del annat. I morgon ska en ny vecka påbörjas, vi får se vad den bjuder på! Kanske händer det något roligt till helgen..♥

Köttfärsbiffar med vitlök, morot och persilja

 
Ingredienser:
500 g Köttfärs (jag använde blandfärs)
1 Ägg
1/2 Lök
0,5 dl Ströbröd
2 Ganska stora morätter
1 Stor vitlöksklyfta
Persilja efter eget tycke (jag använde ungefär 2 msk)
Peppar och salt 

Riv morötterna, pressa vitlöken och hacka löken. Häll ingredienserna i en skål tillsammans med köttfärsen. Knäck ägget över köttfärsröran, häll i ströbrödet och ta i persilja, peppar och salt efter eget tycke! Sedan är det bara att blanda allt och steka biffarna. Jag valde att steka dem i kokosolja, men vanligt smör funkar också fint! 


25e Januari 2014 - Saturday dinner

 
Eftersom jag la mig tidigt igår, kom jag även upp tidigt idag! Att man inte gör så oftare? Det är så himla skönt att vakna utvilad redan runt åtta. Man kan mysa framför teven med frukost, sedan göra det som faller en in, som att läsa en bok eller kolla bloggar. 
 
Vi har nyss ätit lunch här hemma. Jag stod för matlagningen denna gång. Köttfärsbiffar med persilja, vitlök och morötter, och mos till det, fick bli dagens meny. Väldigt gott! Kommer in med ett recept sen!
 

24e Januari 2014

 
Jag och min söta kisse låg och drog oss länge i sängen denna morgon. Min första lektion börjar inte förrän tjugo i tolv, så jag har kunnat ta det lugnt med frukost framför Nyhetsmorgon. Bra start! Nu måste jag leta fram en outfit! Senare i afton väntas ett jobbpass. 

Black and white

 
Denna bomberjacka inhandlades under vår Karlstads-tripp i helgen.Så snygg och praktisk! Till våren/sommaren kommer man kunna bära den istället för jacka, väldigt smidigt! 
 
Jag har nyss sovit middag (ja, middagslur runt klockan åtta på kvällen är trevligt haha) - det bästa som finns. Nu är jag utvilad för att ta mig an några läxor. Jag kan faktiskt vara uppe lite längre denna kväll, för vi har en underbar sovmorgon i morgon! 
 

Miranda Sings

 
Har ni sett Miranda Sings på youtube? Hon är så himla kul! Jag fick mig ett riktigt gott skratt när jag såg den här videon. Slutet är absolut bäst, men se hela filmen! 
 

Äppel- och kanelscones

 
Jag var sugen på att testa något nytt, och hittade då ett recept på äppelscones på Emmas blogg. HÄR hittar ni receptet. Resultatet blev otroligt gott, och mamma tyckte att det smakade kakor. Minst sagt en ny favorit! Dock hade vi inget mandelmjöl hemma, så jag använde mig av vanligt vetemjöl. Det funkade det med!
 

20e Januari 2013

 
Hej, hej! Här flyger dagarna förbi. Träning, jobb och en tripp till Karlstad beskriver de senaste dagarna bra. Vi shoppade alldeles för mycket, men jag är nöjd över mina inköp. Jag är även stolt att lilla jag lyckades köra till staden. Det var något nytt! 
 
I dag är jag ledig från skolan, då de två lektioner vi har blev till hemma-arbeten. Jag skulle egentligen ha varit till skolan en snabbis ändå, för lite snack med min handledare angående gymnaisearbetet. Det börjar ju dra ihop sig! Men jag vaknade med illamående och magont, så jag fick ställa in. Som tur är mår jag bra nu och kunde fixa ihop en mumsig scones-lunch. Recept kommer!
 

Mannen med den gula kavajen

 
Ni kanske har hört historien om mannen med den gula hatten (Nicke Nyfiken), men har ni hört historien om mannen med den gula kavajen? 
 
När vi var på P!nk konsert i maj så såg jag och min syster en lång kille i gul kavaj. Han såg så himla trevlig ut, och när han  pratade lät han som en riktigt glad och kul person att umgås med. Vi hade våra aningar om han var intresserad av killar (oftast är de mer feminina) - och jag har alltid velat ha en killkompis som är gay, de är ju underbara!! Så jag sa "Han vill jag bli vän med!".
 
Jag vet inte om ni kollar på Paradise Hotel, men i måndags kom en ny kille in vid namn Thobias Thorwid. Han var intresserad av både kvinnor och män. På något vis såg han så himla bekant ut, men jag kunde inte komma på vart jag sett honom. Jag tänkte att jag antagligen sett honom i något annat teveprogram.
 
I går såg även Linnea på PH. Hon kände också igen Thobias. Och helt plötsligt säger hon: "Han ser ut som den där killen vi såg när vi var på P!nk, han som hade en gul kavaj". Jag kunde inget annat än hålla med. Så vi letade reda på hans twitter och instagram för att kunna forska vidare. Tror ni inte att Thobias Thorwid har varit på P!nk och även äger en gul kavaj? Jo. Haha. Så konstigt, men ändå så väldigt coolt! Ett litet sammanträffande.
 
Jag vill bli vän med Thobias i den gula kavajen. Nu måste vi heja på honom i PH! 
 

Work out

 
Igår hämtade jag ut lite nya träningskläder, kul med nytt! Jag gjorde även de första spinning- och bosu-passen för i år då. Så himla roligt! Och idag har träningsvärken kommit på ett ordentligt besök. Jag kunde knappt gå upp ur sängen i morse. 
 
Här sitter vi och ser på Paradie Hotel. Jag och min syster insåg nyss världens fräckaste sak, jag MÅSTE berätta för er i morgon. Så coolt!
 
 

uniq one

 
För cirka en vecka sedan landade ett paket i postlådan - jag fick hem nya hårgrejer! Bland annat denna flaska som doftar underbart! Kokos och kola, kan det bli bättre? Håret blir så mjukt och fint. Toppen! Den har 10 fördelaktiga egenskaper, med bland annat uva/uvb-skydd.
 
 

12e Januari 2013

 
Jag tänkte fota min vardag med mobilen i helgen... vad resulterade det i då? Jo, bara en massa bilder på mat. Haha. Men jag har inte haft så mycket för mig direkt, mest massa jobb, då  vi skippade turen till Karlstad. Det har ju blivit vinter här, och väglaget var därför inte det bästa. Så vi tog det säkra före det osäkra. Vi gör ett nytt försök nästa helg!
 

10 Januari 2013

 
Några mobilbilder runt jul och nyår!
 
En av mina vänner klagade på dålig bloggning, so here we go! De senaste dagarna har jag firat min syster som fyllt 16, shoppat träningskläder och nya hårprodukter, samt börjat skolan (var så trött efter skolan igår att jag bara sov och sov). Idag var det lättare att stiga upp! Kort dag, fika med Julia och nu jobb! Jag jobbar natt och i morgon väntar antagligen en tur till Karlstad för shopping.
 

Green smoothie

 
Det finns flera oliga sätt att göra denna smoothie på, och man kan verkligen leka med ingredienserna. Det här är bara det sätt som jag och min syster testade, men självfallet kan man ta bort de frukter/grönskaer man inte gillar, och tillägga de man föredra.
 
Detta behöver du:

Babyspenat
Grönt äpple
Gurka
Citron
Vatten
 
Gör så här:

Lägg ner en hel del babyspenat i en mixer, ta även ett äpple och en bit gruka och häll ner i spenaten.. Pressa sedan saften av en halv citron och häll i en skvätt vatten (du märker ifall du behövs mer, då kommer ingridienserna ej mixas) i mixern med de övriga ingredienserna. Sedan är det bara att mixa! Drick och avnjut denna fräscha dryck! 
 

7e Januari 2013

 
Håll i er nu mina vänner... i natt (snarere i morse) somnade jag runt 06.00. Det blir ju bara värre och värre..! I vanliga fall, när det är skola, går jag upp då. Det bådar inte gott inför torsdagen, då det vankas skolstart. Vid tvåtiden fick det bli frukost i form av smörgås med många, goda pålägg och en grön smoothie. Det var första gången vi prövade denna hälsosamma drink, och den var verkligen godare än förväntat! Jag slänger in ett litet recept senare! 
 

5e Januari 2014

 
Började denna dag med en alldeles för lång sovmorgon, men man vill ju sova ut det sista innan vårterminen drar igång! Frukost framför vinterstudion blev en alldeles utmärkt start. I väntan på ishockey-finalen har jag tänkt göra något som jag sällan gör - spela sims. Riktigt roligt! Det bästa är att fixa i ordning hus. Mitt arkitekt- och inredningsintresse blir väl underhållet. När jag var mindre kunde jag spela hela dagen lång, och då glömde jag bort vad både toa och mat var. Haha. Så är det inte nu längre!
 

Aloe balancing cream

 
Jag tänkte tipsa er om en bra ansiktskräm. Den kommer från Forever och passar perfekt om man har torr hy. Jag har haft problem med sprucken hy, alltså att det svider när jag sminkar mig, som om det vore just sprickor. Sen jag började med denna har problemet försvunnit. Jag använder den både morgon och kväll. Att ha den under sminket är toppen, för det blir ett naturligare resultat och sminket sitter väldigt bra!
 

4e Januari 2014

 
Jag blev lite snopen när jag insåg att hockeyn var i dag, och inte igår. Men istället valde jag att städa mitt rum. Det var välbehövligt! Här har vi stigit upp för att se på skidåkning (ja, jag älskar att se på vinterstudion). Jag är väldigt trött, då vi låg och bland annat såg på "Behind The Scenes of Harry Potter" tills klockan 05.00...
 
Senare i dag väntas jobb och ikväll ska jag försöka lägga mig tidigt - alla fall innan klockan två! 
 

Min nyårs-outfit

 
Tänkte passa på att visa er den utstyrsel jag bar under nyårsfirandet! Det blev en långkjol som var transparent nedtill och en guldmetallic överdel. Det blev lite som det blev när klänningen jag beställde inte passade. 
 
I dag hade jag tänkt att kliva upp någorlunda tidigt, men det är något med dessa jullov som gör så att man är vaken till 04.00 i stort sett varje natt. Men för att bryta denna rutin finns det nog bara en sak att göra, gå upp i tid! Nu ska skidåkningen ses och senare blir det semifinal i ishockey. Spännande!!
 

De 13 bästa sakerna med 2013

 
Då detta år slutar på 13 såtänkte jag göra en lista med de 13 bästa sakerna med 2013, so here we go:
 
 
 
Barcelona-resan
 
Det var under nyårsnatten 2012 som vi sa att vi kulle fara till Barcelona 2013, och se, vi lyckades! Galnare resa kommer jag aldrig vara med om, men jisses vad roligt det var! Fest i soluppgången, strandliiv, shopping och mycket mer!
 
 
 
 
Tog körkort
 
Gud vad lycklig jag blev när mannen som satt bredvid mig sa att jag hade klarat uppkörningen. Jag var så säker på att jag kuggat den, men så var inte fallet. Jag ville gråta för att jag var så glad. Det tog mig ända till våren 2013 att ens börja övningsköra - för jag skulle aldrig ta körkort. Jag är nöjd över att jag ändrade mig!
 
 
 
 
Började träna

Jag som avskytt träning så länge jag kan minnas, började träna. Det trodde jag aldrig skulle ske. Men nu är det bara roligt! Det ska bli kul att se vad träningen kan göra detta år!
 
 
 
 
Stockholm och P!nk
 
I maj åkte jag, mamma, syrran och min systers vän till Stockholm. Mysiga fikor, stros genom gamla stan, shopping och en konsert med P!nk var det som gällde. En rolig tripp, men det var mycket som gick fel..! Allt från inlåsta datorer till kattkiss i en hel väska. I efterhand kan man verkligen skratta åt det hela. 
 
 
 
Åkte till Spanien ännu en gång
 
I juli åkte vi till Spanien, andra gången för min del. Vi träffade lite släkt och njöt i solen. Det var riktigt varmt och poolen och havet var våra bästa vänner. Jag älskar Quesada-området, det är som ett andra hem. Har besökt det stället fyra gånger, och jag hoppas på fler gånger i framtiden!
 
 
 
 
Göteborg med Julia
 
I början av maj tog vi tåget mot Göteborg. Vi virrade runt bra länge innan vi hittade till hotellet. Det var en superhärlig helg med hotellvistelse, shopping i Nordstan, världens godaste spagetti carbonara och köande... Ja, jag sökte till Idol. Det gick inget vidare, men det var ändå kul. Det var nog en av de längsta och jobbigatse dagarna 2013, och vi åkte bägge på en väldig förkylning. Men i alla fall, vi får icke förglömma den så kallade porrhissen. Se bara på det neonrosa ljuset, haha.
 
 
 
 
Alla roliga utgångar

2013 bjöd på många roliga utgångar, allt från Halloween- till cykelfester. Det hanns även med en del party i Barcelona. Midsommarfirandet i Barcelona slår nog det mesta, det var helt magiskt! Lite marknad, skolavslutning och studentfester kan också läggas till listan! 
 
 
 
 
 
Började arbeta
 
Något som jag är mest stolt över, och som ger många  vuxenpoäng, är att jag började jobba i september. Och sedan dess har jag jobbat. Jag arbetar som personlig assistent och trivs som fisken i vattnet. Förhoppningsvis blir det mer jobb detta år! (Jag hade ingen lämplig bild för detta, så det fick bli bilder på en glad Josefin i Spanien)
 
 
 
 
Stockholm round 2 och Macklemore
 

Detta var en riktigt bra resa. Vi startade den med shopping och promenad genom stan. Sedan incheckning på vandrarhem och därefter konsert. Denna gång var det Macklemore och Ryan Lewis vi skulle se. Så grymt! De var otroliga live. Vi hoppade och sjöng med i glädje. Kvällen slutade i skrattfest, då jag trillade ner från ett bord när jag skulle täcka igen ett fönster. De två resterande dagarna gick åt mera shopping, födelsedagsfirande med middag på Jensens och godaste drinken på Hardrock Café. 
 
 
 
 
Alla planer som gjorts
 
Kanske har jag lite svårt för att leva i nuet, men jag älskar att veta att jag har något att se fram emot. 2013 smidde vi planer som kommer gå av stapeln detta år. En resa till Magaluf ska göras, Avicii ska upplevas live och direkt efter studenten sticker jag och några vänner till Stockholm för att se på One Direction. Även en Miley Cyrus konsert ska hinnas med, och jag hoppas även på ännu en resa. Barcelona eller London lockar!
 
 
 
 
Missade Justin Bieber konserten

Dessa bilder la jag upp i april när jag med smärta i bröstet missade Justin Biebers konsert. Kan ni förstå det kaotiska i det hela? Jag som aldrig blir riktigt sjuk åker på världens spysjuka på natten, samma dag som jag ska till Norge och se Justin Bieber, och är tvungen att ställa in allt. När det skedde var det inte roligt, då jag trodde att jag skulle dö på toaletten (i alla fall svimma). Nu i efterhand är det ganska roligt ändå, hur stor är sannolikheten liksom?! Denna upplevelse hör hemma på listan bara för att. 

2013:s avslut i bilder

 
Nästan lite skamligt över vad få bilder som knäpptes. Men kameran glöms lätt bort när man har kul, och när den väl kommer fram så är kvällen oftast sen, vilket leder till mindre bra bilder. Haha. De här är nog de enda som blev okej. Nåväl, roligt hade vi minst sagt! Glada minnen ♥
 
 

2014

 
Jag hoppas ni alla fick en bra start på det nya året! Det fick jag! God mat med i stort sett alla de finaste människor jag har i min närhet, raketer, glitter, skålande, dans, skratt och massa firande. Hur skoj som helst! I går låg jag placerad i soffan, vilket jag verkligen inte var förtjänt av, då jag inte drack jättemycket. Men, men, skönt med lite vila!
 
Jag kommer med lite nyårsbilder och en 2013-lista senare! Så håll utkik!
 

RSS 2.0