30e Januari 2013

Det händer inte så mycket roligt i mitt liv just nu, då det mesta kretsar kring skolan. Jag skriver och skriver på min svenska rapport, men ändå känns det som jag inte kommer någon vart. I kväll måste jag i alla fall få lägga mig tidigt, för jag har som mest sovit 4 timmar/natt under denna vecka. Huvudet känns ganska så segt.Tur att jag tar helg vid tre i morgon. Det är underbart att vara ledig på fredagarna ♥
 

Ny design

Nämen se där! En ny design fick åka upp i dag. Men den är inte helt färdig, då headern ska bytas och den ljusgråa linjen som är i slutet av alla inlägg ska bort. Någon som vet hur man får bort den? Jag har letat och sökt runt men hittar tyvärr inget om det. 
 
Ska snart ta och sätta mig i soffan och titta på teve. Tisdagar bjuder alltid på mycket roligt. Har ni sett "svenska rivieran"? Haha. Jag skrattar galet mycket varje gång. Sjukt kul! Vid tio i kväll då tevetittandet tar slut ska jag sätta mig och plugga. Jag skriver betydligt bättre om nätterna och alltid så kreativ. Det känns nästan som om jag kan göra allt då. 
 
 

Att läsa in en kurs

Att byta linje är inte det enklaste. Jag gick första året på den naturvetenskapliga linjen och bytte i tvåan till den samhällsvetenskapliga linjen, Jag har på grund av det missat kurser som samhäll gjort. Religion och naturkunskap gade de redan i ettan, och på naturprogrammet läser man inte religion förrän trean och naturvetenskap finns inte ens eftersom man istället läser biologi, kemi och fysik.
 
Nu är det dags för mig att börja plugga in hela religion kursen. Judendomen och Kristendomen ska ha lyckats fastna i mitt huvud tills på onsdag. I samma veva håller jag även med en stor uppsats-skrivning Det är ganska mycket just nu. Jag vet inte hur jag ska hinna klart med allt. Det är bara att kämpa vidare att och hoppas att man hinner!
 

25e Januari 2013

De senaste dagarna har jag legat sjuk. Har haft en jobbig förkylning och även åkt på ett svidande ansikte. Det har känns som om jag haft fullt med sprickor i ansiktet och så är jag även ordentligt röd. Jag smörjer in mig med riktigt feta salvor för att få det att bli bättre. Det går framåt, men är inte helt "läkt" än.

Annars då? Har kikat på Bond film med familjen i kväll och glömt bort plugggandet helt. Inte bra! Ska sätta mig med skolarbeten så fort jag vaknar imorn. Jag har två stora uppgifter som ska in nästa vecka. Känner mig ganska stressad, det är mycket som sker just nu, men det ska nog gå bra!


23e Januari 2013

Jag har hostat mig igenom hela förmiddagen, men nu har det äntligen börjat släppa. Har haft en ganska slapp dag med mycket vila. Kikade även på ett nytt avsnitt av Pretty Little Liars när min syster kom hem. Mitt hjärta brast verkligen i slutet! Det var liksom en enda röra - sorgligt, hemskt och alldeles fel. Nej, jag ska inte avslöja något, men avsnittet var det bästa på länge. Nu ska jag lägga mig och bläddra i min nya Veckorevyn. Fint avslut på dagen.




22a Januari 2013 - Sa hejdå till mitt röda hår i går

I går fick mitt röda hår ryka. Jag var trött på att den röda färgen aldrig satt i (röd färg fäster oftast dåligt på de flesta, speciellt om man naturligt är blond). Färginpackningar hjälpte visserligen färgen att hålla, men efter ett år som röd, förutom de månader jag var blond/orange, saknade jag mitt mörka hår. Så därför slängde jag i en chokladbrun ton i håret i går. Blev riktigt nöjd. Dock finns det röda pigment, men det tycker jag bara är snyggt!
 
Jag älskar att exprimentera med mitt hår. Jag har varit blond, röd, mörkbrun, orange, ljusbrun, mörklila, brun och nästan svart. Slå det ni! Haha. Vad blir det härnäst tro? Grön, rosa eller kanske blå?
 

21a Januari 2013

Det blev en mycket sömlös natt i natt. Jag har hostat så att jag trott att inälvorna skulle följa med (ursäkta spåket). Usch osh fy! När även termometern visade lite för mycket i morse fick jag helt enklet krypa ner i sängen igen. Mamma har inhandlat halstabletter som jag kommer få knapra på ett tag framöver. Det finns inget värre än hostattacker! Man får knappt luft och tårarna börjar rinna okontrollerat. Ingen hit direkt. Nu ska jag koka mig te och börja kika på en ny fransk serie!
 

20e Januari 2013

Efter att ha stått ute i flera timmar för att se på rally i går, har jag i dag fått känningar i halsen. Så typiskt... Men vi hade det trots allt väldigt trevligt där ute. Det var som sagt Finnskogsvalsen (ett rally här i byn) som ägde rum i går. Det går alldeles utanför mitt hus, så när det blev för kallt ute varr det bara att gå in i värmen. Vi grillade korv, värmde oss vid brasan och kikade på bilarna. Ganska trevligt. Vi avslutade kvälen med att börja kika på en ny serie - The walking dead. Jag blev dock ganska besviken, men ska ge det en chans till.
 

Rally-mys alldeles utanför hemmet


Galet bra.

 
 

18e Januari 2013

Har haft en lugn och skön dag. Startade morgonen med en underbart god latte som jag fixade i ordning själv. Sen har allt bara rullat på. Varit lite kreativ framför pianot i någon timme och lyssnat på massvis med musik. Riktigt härligt. I kväll är det Vargnatta (en innebandy-turnering här i byn) och jag antar att en hel del människor ska ut. Min syster ska i väg, så jag och mamma blir själva här hemma. Ganska mysigt det med. Känner för en kväll med film!
 
 

One direction crash Barbie's party

Detta kan vara något av det roligaste jag sett på länge! Jag skrattade så att tårarna rann. Till och med min mor tyckte att detta klipp var kul. Att någon faktiskt har ansträngt sig för att göra en riktigt (ja, i alla fall någorlunda) bra video med dockor är ju bara hur galet som helst! Haha. Roligt är det i alla fall, se och njut!
 
 

17e Januari 2012 - Lady Gaga live

Häller i mig en hel del kaffe för att orkra hålla mig vaken i natt. Klockan 23.00 drar en live-chat igång med Lady Gaga. I'm so exited! Jag hoppas verkligen att hon ger lite inormation om sitt kommande album, ARTPOP. Jag kan knappt bärga mig tills första singeln från albumet släpps någon gång i vår. Åh, kan inte tiden gå lite fortare? I väntan på att det ska börja ska jag lägga mig i ett varmt och härligt bad. Det finns nästan inget bättre ♥
 
Ni finner länken till live-sändingen HÄR.
 
 
 
 
 

16e Januari 2013

Klockan är endast åtta, men jag har redan lagt mig i sängen. Fast att vi fick sluta tidigt i dag är jag trött. I morse var jag hur pigg som helst, men ju mer klockan gick, desto mer energi försvann ur både min kropp och knopp. Jag har i alla fall hunnit med en del i dag. Kikat runt i affärer på byn och fikat med vänner. Inte helt fel med lite onsdagsmys. När jag hem väntade middag hos mormor och ett sprillans nytt avsnitt av "pretty little liars". Mysterierna i Rosewood blir bara fler och fler, trots att det känns som att man får reda på så mycket. Spännande är det i alla fall! Nästa vecka kommer det nog bli riktigt grymt, då en stor hemlighet antagligen kommer att avslöjas.


Shine bright like a diamond


14e Januari 2013

Att det ens är tillåtligt att vara så här kallt! Det har legat runt 20 minusgrader i stort sett hela dagen. Så fort man satt sin fot utanför hemmet har man förvandlats till en levande isbit. Ja, jag är trött på kylan och längtar efter sommar och värme! Jag tröstar mig med att det faktiskt är 2013 och inte allt för långt kvar till våren. Men vintern har väl sina fördelar den med. Många vänner till mig går från att vara unga och dumma till att bli vuxna (alltså fyller 18 år), det är ett rally alldeles utanför mitt hus på lördag och det är hur mysigt som helst att kura ihop sig under en filt framför brasan när det är kyligt ute.
 
 
 

13e Januari 2013 - Det där med böcker...

Efter en dag med mycket plugg ska det bli skönt att få krypa ner i sängen och läsa en bra bok. Jag och mamma började att titta på en film vid nio, men vi insåg båda två att vi var mer sugna på att läsa. Det är något speciellt med att få slukas in i en hel annan historia än ens egen. Genom att läsa en bok får man uppleva så himla mycket. De som läser får liksom leva fler liv än ett. Man kan genom en bok få hoppa in i rollen som kille, tjejen som lever det där lyxiga livet i New York, poliskommissarie, eller kanske till och med skurken själv. Ja, ni förstår vad jag menar. I kväll ska jag få hoppa in i fyra olika tjejers liv som får skrämmande sms av en viss A - jepp Pretty little liars boken väntar!

Och en helt osammanhängande bild till detta!


Plugg

Håller på att plugga medan jag kikar lite på skidskytte. Jag har inte någon som helst motivation egentligen, men jag försöker bita i. Det är ju inte mycket annat att göra. Ett prov väntar på måndag och så behöver jag skirva på en svenska-uppsats. Fullt upp helt enkelt! Ska snart ta och hoppa i träningskläderna och köra en powerwalk på spring- och gåbandet. Jag har börjat bli hurtig med träning på sistone. Är ganska förvånad själv, men det känns väldigt bra!
 

12e Januari 2013 - Strålande sol

I morse vaknade jag upp av att solens strålar börjat klättra sig  upp längs mina väggar. Det ser ut att bli en kanondag! Jag passade på att ta en rejäl sovmorgon efter att ha sett på "Hamilton - I nationens intresse" (inte direkt min smak av film) och lite för många avsnitt av "Jersey shore" (som jag sedan lovet inte kan slita mig ifrån) i går kväll. Dagens planer att att plugga inför prov och dra fram Just Dance spelet och köra lite med syrran senare i kväll. Haha. Rolig lördagsunderhållning!
 
 
 

Blue shoes


Kvällen innan skola

Kvällen-innan-skolan-börjar-igen-efter-ett-lov. Just den kvällen är i kväll. Kvällen då det är omöjligt att somna, inte sant? Varje gång ett lov tar slut och skolan väntar ligger jag och vrider mig runt i sängen i flera timmar innan John Blund kommer på besök. Denna kväll har jag laddat upp med böcker, filmer, tidningar och serier som ska få underhålla mig tills jag blir trött. För jag antar att denna kväll inte kommer bli ett undantag. Lika bra att göra något roligt än att stirrar in i väggen!
 
Börjar med att läsa en bok framför brasan innan jag sätter igång någon film!
 
 
 

9e januari 2012

Har haft en lugn och skön morgon tillsammans med min syster. Vi har suttit i soffan och druckit kaffe och sett på "pretty little liars". Åh, så spännande det är! Det värsta är att man måste vänta en hel vecka tills nästa program. Nu inväntar vi mamma som kommer hem med ett paket. Jag har beställt ett par skor och är väldigt nyfiken på dem!
 

Nattläsning


I kväll är det sista gången som jag kan (bör) vara uppe sent under detta lov. Att loven alltid ska så fort! Fast att jag får lite ångest av tanken över att behöva stiga upp alldeles för tidigt på torsdag, känns det bral att komma in i rutiner igen. Och såklart: att träffa vännerna som jag inte sett sen nyår! Avslutar detta lov (nej, okej, det är inte slut än) med att läsa Harry Potter och Pretty little liars. På tal om pll, i natt drar tv-serie i gång igen! Åh vad kul!


8e Januari 2013 - Födelsedag

Vid åtta i morse slet mamma upp min dörr och upplyste mig om att vi inte hade någon tårta bakad. Min syster fyller nämligen 15 år i dag (jisses vad stor hon börjar bli!). Så det blev en ganska hektisk morgon med bakning och presentfix. Vi gjorde även i ordning en frukostbricka åt henne med kaffe, macka och presenter. Sedan väckte vi henne med skönsång (skämt och sido). Nu håller vi på att göra i ordning det sista, för om cirkus en timme kommer släkten hit.
 

7e Januari 2013 - Purple sky

Medan min familj spenderar dagen i Karlstad med shopping och annat skoj strosar jag runt i hemmet. Jag känner att jag varken behöver kläder, smycken eller annat trams. Haha. Därför har jag skickat mamma till Ikea, så att hon kan inhandla det jag behöver shoppat. Några fler stora glas och klädhängare. Bara praktiska saker helt enklet. 
 
Nu ska jag börja se om "Gossip girl" och efter det  kika runt bland skolor i New York. Ett av nyårslöftena är nämligen att börja ta tag i saker och ting. Sluta skjuta upp allt helt enklet! Jag måste även påbörja skolarbeten som ska in när skolan drar i gång igen...
 
Förresten, vad hände med himlen i går? Den blev helt rosa-lila!
 

Resa till Barcelona i sommar?

Det är ju ingen nyhet att jag förälskade mig i Barcelona när jag besökte staden för något år sedan. Nu har jag och en vän börjat diskutera om att åka dit igen i sommar. Inget är bestämt, men vi båda är väldigt sugna på att dra dit. Vi ska försöka kolla runt lite på vandrarhem och sådant, så får vi helt enkelt se vad som sker. Det vore kul att ta tag i något för en gång skull i stället för att låta det bli "mycket snack och lite verkstad". Ja, vi får se! Jag hoppas i alla fall att det blir av!
 

6e Januari 2012

06.00 i morse släckte jag lampan för att försöka sova. Det är verkligen ingen ordning alls! Jag har snart lyckats vända dygnet såpass mycket att det snart är tillbaka vänt. Haha. Fast att jag kom i sängs sent lyckades jag kliva upp skapligt tidigt. Hela familjen har sett på "Tour de ski" och nu väntar vi in herrarnas final-lopp. I kväll ska vi kanske dra i väg på bio, men vi får se i fall vi orkar. Både jag och min syster är slitna i dag.
 
Bjussar på lite inspiration så här på eftermiddagen!
 

4e Januari 2012

Jag blir alldeles för slö av allt tevetittande. I går gjorde vi inget annat än att glo på teve. Massa skidåkning och hockey. Cahrlotte Kalla gjorde ett dundelopp och Sverige blev klara för final i JVM. Riktigt roligt! I dag skiner solen och det är en fin januari-dag. Ska försöka ta mig ut en liten sväng i alla fall. Känner att jag behöver frisk luft!
 
Här kommer två bilder från Nyår. Tyvärr glömde jag bort kameran, men några foton lyckades bli knäppta!
 

1a Januari 2012

I dag har jag varit hur trött som helst, men eftersom gårkvällen var rolig så gör det inte så mycket. Nu är det 2013. Nytt år och nya möjligheter, inte sant? Jag kan inte påstå att jag har några direkta nyårslöften, men självklart vill jag att detta är ska överträffa det förra! Jag ska snart lägga mig och läsa. Behöver få lite sömn, för i morgon ska jag vara barnvakt åt mina kusiner ❤

Mobilbilder från i går. Riktiga bilder får ni i morgon!


RSS 2.0