Åhlens

 
En butik som jag älskar att gå runt i, är Åhlens. Deras inredningsavdelning är UNDERBAR. Nästan allt faller mig i smaken. Alla grejer här ovanför kommer därifrån, och jag är helt kär i dem. Ananaslampan är galet snygg! Jag vill ha den! Så fort jag fick syn på den sa jag det. Och vinstället i koppar och jordgloben i jordiga (hehe) färger, är så vackra.

On the road



I skrivande stund sitter jag och syrran på tåget och gäspar ikapp. Om cirkus en halvtimme anländer vi till Stockholm. Det slog mig förut att det inte alls var i februari som jag senast vare där, jag har faktiskt hunnit med en klassresa i maj och en One Direction konsert efter studenten. Min tågresa började lite oturligt. Jag var aspepp på att börja läsa i boken som jag nämnde igår, men jag har glömt den hemma. Haha jag blev rätt snopen. Nästan lika snopen som när jag märkte att plastplupparna till mitt headset var borta när vi skulle flyga hem från Mallis.



Mot Stockholm!

 
Goood mooorgooon!! 

Här hemma springer vi runt och försöker packa det sista. Snart ska jag och syrran hoppa in i bilen för att sedan ta tåget mot huvudstaden. Det var ett tag sedan sist (i februari när vi var på Avicii tror jag..?), så det ska bli kul att åka dit igen! Vi tänkte spendera dagen på stan efter att vi checkat in på hotellet. Därefter måste vi göra oss i ordning, äta middag och åka mot Globen för att se Lady Gaga. Jag kan inte beskriva hur taggad jag är!!
 

Boklån

 
Denna bok, "Visning pågår", har jag velat ta mig an ända sedan jag läste vad den handlar om (kika på sista bilden och läs handlingen). Jag har läst alla andra Sarenbrants böcker, och nu ska jag äntligen påbörja denna! Den har ännu inte kommit ut i pocket, vilket jag föredrar, då det både är billigare att köpa och lättare att dra med sig. Men så kom jag på idén att låna boken! Det kostar inte ett enda öre och är hur smidigt som helst. Härdanefter ska jag låna fler böcker, så slipper jag att köpa alla. Betydligt mer ekonomiskt!
 

Interior

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR // 7. HÄR // 8. HÄR och HÄR // 9. HÄR
 
Jag är så himla sugen på att göra om mitt rum hemma hos pappa. Just nu är det tapetserat i en grön nyans (i och för sig är fägen rätt okej, men inte den jag vill ha), men jag skulle vilja måla det vitt. Därefter skulle jag vilja leka med rummet. Ett vitt rum kan man göra så mycket med! Jag har en soffa där, och detta glasbord skulle göra sig så snyggt till! Jag älskar även metallicfärgad dekoration, som spegeln och ljushållarna. Och så får vi inte glömma bort hur hårt jag fallit för marmorfärgade ting och kartor! Mitt nästa projekt får bli att måla rummet, sedan får jag börja dekorera det!
 

29e September 2014

 
Efter att jag skjutsat ut Linnea till vägen i morse, var jag tvungen att hämta kameran för att knäppa några bilder. HUR vacker höstmorgon är det inte?! Löven brinner verkligen! Jag skippade att ställa klockan i dag (gick åter och la mig när jag fotat), vilket jag nu ångrar lite. Sov bort stora delar av dagen - och jag har massvis att ta itu med. Jag ska börja med att packa ur väskan, för att sedan packa i den igen. I morgon väntar Stockholm!!

En helg i Karlstad

 
Jag tackade för en toppenhelg i Karlstad och tog tåget hem igen vid lunchtid. Klockan hann bli fyra innan vi la oss i natt... Vi drack, pratade och åkte sedan in till stan. Vi gick inte in någonstans, utan kollade mer eller mindre bara läget. Och efter det tog vi bussen hem, åt nattmat och sov. 
 
Ikväll ska jag ta det lugnt framför teven. Jag behöver bli utvilad, då jag på tisdag ska resa bort igen. Men det ska bli så himla kul! Ännu en gång ska jag få se min största förebild inom musiken uppträda!!
 

Lördag


Två snaps från när jag och Linnea var ute på en tur för ett tag sedan!

Hallå från Karlstad! Igår vid tretiden anlände vi till Linns lägenhet. Vi åta quorngryta, fixade oss, drack vin och såg på idol. Tanken var utgång, men det blev inte så till sist. I dag har vi varit rätt så trötta, men vi orkade ändå iväg till Bergvik för lite shopping. Nu har vi just kommit hem från att ha varit iväg och käkat pizza. Vi får se vad vi hittar på ikväll. Hoppas ni får en fortsatt bra lördag! 


Visste ni detta om mig?

 
+ Jag gillar ormar. Men ser jag dem äta råttor och/eller möss, får jag panik.
+ Shrek-filmerna är stora favoriter. Framförallt etta och tvåan.
+ Jag har väldigt känsliga öron och får lätt känningar av öroninflammation om jag vistas för mycket i blåst eller vatten.
+ Jag vill besöka alla världsdelarna. Afrika och Europa är avbockade, näst på tur är Nordamerika.
+ Jag älskar att kolla runt på tumblr och läsa teorier om vem som är A i "Pretty little liars". Jag förstår inte hur en del kan snappa upp så mycket som de gör och komma på så bra idéer!
+ Som liten ville jag ha blå ögon. Nu är jag otroligt nöjd med mina gröna!
+ Jag gillar att lyssna på människor. 
+ Någon gång vill jag ha hårfärgen lila.
+ Psykologi var det roligaste jag läste under gymnasiet. Det var det enda ämne jag verkligen uppskattade.
+ Jag skulle vilja gå någon inredningsutbildning eller indredningskurs.
 

26/9-14

 
God morgon! 
 
Jag har precis skjutsat ut min syster till bussen. Nu har jag satt mig i soffan med frkosten framför Nyhetsmorgon. Jag uppskattar verkligen de tysta mysmornarna när jag får sitta själv med tända ljus och titta på teve och tänka. Synd att jag har så svårt att ta mig upp på morgonen bara...
 
Jag ska snart ta och slänga i lite färg i skallen (lättare sagt än gjort, då jag måste akta de ljusa partierna) och sedan leta fram en resväska. Jag fattar inte att man kan behöva ha med sig så mycket grejer, för att endast vara borta en natt. Haha. Det känns som om jag ska få plats med hela mitt liv i en väska. ♥

Such a long day

 
Tar denna dag aldrig slut?? Det känns som om den varat för evigt. Sedan fikat och jobbet har jag haft fullt upp. Jag har lagat mat och bakat (har lovat att bjuda mina vänner på middag imorn), samt packat. Till morgonen måste jag även hinna färga utväxten som ser bedrövlig ut... Jag och Mathilda tänkte åka ner till Karlstad vid lunchtid imorn för att bosätta oss där en natt. Vår gemensamma vän har flyttat dit för att studera, så vi tänkte ta tillfället i akt och hälsa på! Det kommer bli skoj! Först stros på stan, sedan middag och utgång! ♦

Lillördag

 
Hej på er! 
 
Igår kväll kom Mathilda över för lite drinkar och prat. Vi vet, mitt i veckan, herregud... Men vi var båda lediga, så varför inte? Det var hur trevligt som helst! Ett litet tips om ni vill hitta på något annorlunda någon gång, för hur ofta orkar man stå och blanda och trixa drycker när man ska ut på fest egentligen?
 
Nu ska jag sätta fart här hemma! Fika med Julia väntar, sedan ett jobbpass!

Sjukstuga

 
Både jag och Linnea är sjuka idag, men för min del börjar det gå framåt! Halsen mår bra, och egentligen är jag mestadels bara hes. Men på tal om hes... min syster så otroligt hes! Jag hör knappt vad hon försöker säga när hon öppnar munnen. Jag sitter och fixar med lite papper och annat inför allt med att åka som au pair. Det är inte allt för mycket kvar nu, och jag försöker få ihop det sista nu innan matchingsprocessen ska påbörjas. Jag har i några dagar lagt allt på is, men nu börjar motivationen och längtan till att åka blomma rejält!
 

Föreläsning

 
Igår afton var jag och mamma iväg på Hagfors framtidsdag. Det var fyra föreläsare som  var där för att föreläsa om mod. En av föreläsarna var skådespelaren Björn Starrin (han har medverkat i "Bröllopsfotografen" och "mammas pojkar"). Han var så bra!! Han, och psykologen HG Storm, var kvällens favoriter! Man skrattade så att tårarna rann, men samtidigt lärde man sig saker och inspirerades! Jag älskar föreläsningar. I framtiden skulle jag själv vilja föreläsa... om jag har något intressant att berätta om, det vill säga. 
 

En tripp till Karlstad för bio

 
Ganska så spontant hoppade jag, Linnea och Lovisa på tåget när vi alla hade slutat igår. Vi var bio-sugna, så vi åkte till Karlstad. "The maze runner" stod på schemat. En riktigt grym film! Den var som en blandning mellan "Hunger games" och "Harry Potter och den flammande bägaren"... och Katy Perrys musikvideo till "wide awake" (haha, då springer hon ju runt i en labyrint). Vi hann även med två fikor på Espresso House. Alltså, åhhh, deras chai latte, så jäkla god! ♥ Men efter allt det, gick det bara utför. Tåget var ersatt av buss, vilket gjorde att en resa som skulle ha gått på 1 1/2 timme, tog hela 3 timmar. Och jag missade PH - katastrof. Ville ju inte missa Samirs entré. Han är ju för rolig! Men jag såg det när jag kom hem, så då var allt frid och fröjd igen!
 
Nu ska jag och mamma åka iväg på föreläsning, skoj!
 
 

Månag

Spenderade verkligen hela dagen i soffan igår.  Jag såg program efter program och lät klockan gå. Och att jag kom i säng vid tio var kanske inte konstigt, då jag mådde piss, men det kändes ganska otroligt, eftersom jag aldrig lägger mig förrän två annars. Nu är jag i alla fall uppe med tuppen och redo för en dag på jobbet! Slutar vid två och ska då plocka med syrran hem från skolan. 
 
Och angående gårdagens krönika... jag är sämst med att få upp dem på söndagar. Och kommer de väl upp på en söndag, ja, då är det nån minut innan midatt. Men jag orkade verkligen inte skriva något igår, så den kommer idag! Och denna gång pratar jag om att uppfylla drömmar!
 
 

Me and my hat

 
Jag absolut ÄLSKAR hattar! Det är en sådan snygga accessoar! Denna som jag bär, kommer från...  damdadaam: Ullared! Aldrig trodde jag att jag skulle hitta en hatt som jag letat efter så länge, inne på varuhuset. Men det gjorde jag. Nu vill jag ha en mindre variant, så jag letar och letar!
 

21/8-14

 
Från igår när vi åkte till sommarstugan. Det är så fint i naturen nu!
 
Jag och Linnea hade en riktig syster-dag igår. Vi umgicks hela dagen lång. Vi avslutade med att titta på "The great Gatsby". Älskar hur den filmen är filmad, lite som "Kalle och chokladfabriken". Sömnen var sisådär i natt. Jag lyckades somna vid tre... men en halvtimme senare började mobilen ringa. Det var någon som hade ringt fel. Efter det hade jag svårt att somna. Detta har resulterat i att förkylningen blivit värre. Åh, jag hatar det! Ska vila och se på film dagen lång.
 

20/9-14

 
Hallå, hallå, fina höstdag!
 
Jag och Linnea har spenderat mycket med tid utomhus i dag. Vi har fotat, varit till sommarstugan och promenerat runt. Hösten är verkligen vacker! Och denna dag har varit ganska varmt. Det gäller att ta vara på soltimmarna nu, för de blir barra färre och färre. Usch, jag blir ledsen bara vid tanken på vinter och snö. Eller slask och mörker... ännu värre! År efter år säger jag att jag inte vill uppleva den svenska vintern igen, men detta år hoppas jag faktiskt att jag slipper det! 
 
Bloggen håller på att ändras om till det bättre för tillfället, det är därför den möjligtvis ser lite konstig ut!
 

Fredag med Idol

 
Morgonsmoothie ↑ Haha, jag lägger verkligen bara upp bilder på mat. Jag vet inte riktigt vad jag ska fota annars, just nu. Inspirationen är inte helt på topp, men jag känner ändå att det är påväg tillbaks! 
 
Hur har er dag varit då? Jag brottas fortfarande med halsont, men någorlunda bättre idag, vilket gillas! Jag har haft en trevlig kväll med min syster framför Idol. Det är så himla många med i år som är skitbra! Twyla, Mollie, Fanny, Rolf, Josefine... ja, jag kan nästan skriva alla tolv deltagarna. Jag gillade verkligenl juryns wildcard! Jag hade rätt på tre av fyra. Dock hade jag velat haft med Tristan, jag tror att han hade kunnat utvecklats enormt inom en framtid! Har ni någon favorit?  
 

18e September 2014

Förkylningen vägrar släppa, så idag har jag ägnat dagen åt att läsa. Jag lyckades läsa ur en bok jag som försökt kämpa mig igenom i över en månad (gillade den inte, men var ju bara tvungen att få reda på vem mördaren var), men nu tog den äntligen slut. Nu står jag inför det svåra dilemmat: vad ska jag läsa nu? Jag får någon slags panikblandad ångest när jag ska välja en ny bok. Oftast slutar det med att jag påbörjar minst fem böcker innan jag känner "åh, den här boken är rätt!". 
 
Nåväl, jag hoppas på en bättre dag imorn. Igår fikade jag med två trevliga filurer, och då gjorde vi lite planer inför helgen - så nu bara måste jag var kry! 
 
 
 
 
 

Musiktips

 
Nya låtar:
 
"What are we waiting for?", NickelbackDen 4:e november kommer Nickelback släppa ett nytt album, vars namn kommer vara "No fixed address". "What are you waiting for" är en pop-rock-ballad och är den kommande skivans andra singel.
 
"Ugly heart", G.R.LG.R.L var från början en grupp på fem tjejer, men den 5:e september avled en av sångerskorna, därför är de nu en kvartett. "Ugly heart" släpptes i början av juni och är gruppens deputsingel. En riktig glad och kaxig låt!
 
"Timebomb", Tove Lo: Denna tjej har minst sagt gjort sig känd med låter "Stay high". Hon har faktiskt varit förband till självaste Katy Perry. Nu i dagarna är hon på väg att läppa sitt andra album, "Queen of the cloads".
 
"Centuries", Fall out boyFall out boy släppte den 8:e september singeln "Centuries". Centuries heter även deras sjätte album som sägs släppas under 2015. Som det låter nu, kommer deras kommande skiva bli minst lika bra som deras förra som jag totalälskade.
 
"Tusen bitar", LalehI och med att filmen "Tusen bitar" snart börjar rulla på biodukarna, släppte Laleh en cover på denna låt. Den är filmens ledmotiv. En mycket bra version av låten!
 
"Geronimo", SheppardDenna låt är bandet Sheppards andra singel. De släppte sin första platta i mitten av juli. Härlig låt, eller vad säger ni?
 
"Burning gold", Christina PerriI april kom denna kvinna med en ny skiva. Detta är albumets andra singel. Vad tycker ni, får man inte lite Adele "I set fire to the rain"-feeling?
 
"Arrows", Fences feat. Macklemore and Ryan LewisJag är ett stort fan av Mecklemore och Ryan Lewis, och när jag såg att de medverkade på denna låt blev jag glad! Riktigt grym. Gillar ni Macklemore och Ryan Lewis, så gillar ni detta!
 
 
 
 Nya skivor:

"V", Maroon 5Maroon 5 har bara växt mer och mer i mina ögon (snarare öron)! De är så bra! Och att de kommer mer och mer in på pophållet, gillas skarpt. Jag diggar verkligen "My heart is open", som är en duett med Gwen Stefani. Andra favoriter är "Leaving California" och "Unkiss me".
 
"No sound without silence", The scriptFör bara några dagar sedan släppte The script sitt fjärde album. Jag älskar det, verkligen. Deras gamla låtar "Breakeven" och "The man who can't be moved" ligger mig varmt om hjärtat - men hela detta album känns lika bra som dessa två låtar. Hela albumet är bra. Favoriterna är "Fares" och "Pait the town green". Men som sagt, hela skivan är toppen!
 
"Bulletproof Picasso", Train: Nu kommer "Hey soul sister"-bandet med ett nytt album. Det får tummen upp från mig! "Give it all", "Bulletproof Picasso" och "Just a memory" är favoriterna.
 
Tryck på låt- eller skivnamnen för att komma till dem på Spotify!
 

17/9-14

 
Temys i sängen igår framför en film ♦
 
God morgon kära ni! Jag hade hoppats på en förbättring angående förkylningen, men icke då. Jag får fortsätta att dricka te och äta vitaminer. Nu efter frukost ska jag jag börja fixa mig lite. Vid två ska jag möta två vänner för fika. En av dem är hemma efter att ha bosatt sig i Barcelona, så då måste man ju passa på att träffas!
 
Titta in lite senare, då blir det musiktips!! Upptäckte igår hur mycket nytt som släppts. Bland annat har The Script kommit med sitt bästa album hittills!
 

Just nu drömmer jag om...

 
... inredning som går i gråblå toner! Alltså hur snyggt är inte detta?! Så enkelt och fint på samma gång. Tänk er ett sovrum som detta längst ner i vänster hörn - drömmen!! Kalla toner blandat med mörkt träd och massa mjuka material... ahh! Blir helt kär. Och så massa tavlor, lampor och växter/blommor på det!
 

Breakfast in bed - how every morning should start

 
God morgon fina ni! Jag vaknade upp till strålande sol och halsont, dagen till ära. Har fixat ihop avokadoknäckisar, mormors egenodlade vindruvor och en kopp earl gray till frukost. Eller ja, frukost och frukost... jag vet inte om man kan kalla det man äter klockan ett på dagen för frukost. Jag tänkte snart hoppa i riktiga kläder och gå ut och sätta mig med en bok. Behöver få lite frisk luft!
 

Söndagskrönikan: "Skulle du påstå att en tröja med lortfläckar på är ren? Antagligen inte. Då undrar jag hur SD, vars många politiker yttrat sig rasistiskt, inte kan vara ett rasistiskt parti."

 
Det har varit val. Vi har med egna ögon fått se hur ett främlingsfientligt parti fått allt fler anhängare. På bara fyra år, har detta partis väljare nästan fördubblats. Är det inte skrämmande? I det valdistrikt som jag har röstat, har Sverigedemokraterna fått mer än 20 % av rösterna. Var femte person där jag bor, kanske rent av min granne, är sverigedemokrat. Jag tycker det är hemskt. Rent utsagt bedrövligt. Hur har det kunnat bli så? För åtta år sedan hade vi inte ens ett främlingsfientligt parti i riksdagen, men nu är de Sveriges tredje största parti. 
 
SD säger själva att de inte är ett rasistiskt parti, men det tror jag vad jag vill om. Herr Åkesson kan stå där och påstå att de anser att alla har samma värde, men jag köper det ej. SD har säkerligen bra saker att komma med, precis som alla andra partier. Men jag anser att de bra sakerna i detta fall inte kan väga upp för de dåliga. Vi kan göra en metafor av detta, så att ni lättare förstår vad jag menar: Om jag har en pojkvän som misshandlar mig (denna pojkvän finns i verkligheten inte, detta är bara ett exempel), men som oftast är snäll, klok, ödmjuk, duktig och trevlig, så kommer jag ändå inte att ha honom kvar. För vissa saker är så hemska att allt som är bra, blir obetydligt i slutändan. Och precis så tycker jag att det är med SD. Det är något med det partiet som får mig att säga nej direkt, hur mycket fantastiska saker man än kan räkna upp om dem. 
 
Vi kan återgå till det jag nämnde förut, att jag anser att SD är ett rasistiskt parti. Utåt sett kanske de inte är det, men under ytan tycker jag ändå att det finns en annan verklighet. Låt mig säga såhär: Skulle du påstå att en tröja med lortfläckar på är ren? Antagligen inte. Då undrar jag hur SD, vars många politiker har yttrat sig rasistiskt, inte kan vara ett rasistiskt parti? Hänger du med hur jag tänker? Låt oss se på SD som ett hus. Kanske är huset otroligt vackert på utsidan, men vad gömmer sig egentligen där bakom väggarna? SD-politiker har flera gånger yttrat sig rasistiskt, det är ingen nyhet. Men de har även sagt och gjort andra hemskheter. Alla skandaler som har blommat upp om SD, har handlat om sådant som jag inte stöjder. En har gillat statusar om att en kvinna skall våldtas (källa HÄR) , en har kallat en kille för blatte (källa HÄR) och en annan har sprungit runt och hotat en människa med ett järnrör (källa HÄR). Vilka trevliga politiker det finns i Sverigedemokraterna, tycker ni inte det? Hur kan man ens gå och lägga sin röst på ett sådant parti? För mig är det ofattbart. Och jag tycker jämt och ständigt att SD är ute i blåsväder. Men ändå väljer svenska folket att rösta på dem.
 
SD fick 13 % av svenska folkets röster. 87 % av Sveriges befolkning sa nej till dem. För mig är de 87 % hjältar. De sa nej till rasismen och all annan skit SD kan förknippas med, och det gläder mig ändå. Nu är det fyra år tills nästa val. Under de fyra åren hoppas jag att de andra riksdagspartierna får SD:s väljare att gå över till deras sida, för detta måste få ett slut. Kanske måste de andra partierna börja lyfta invandringsfrågan mer, vilket kan vara en av orsakerna till varför människor valt att lägga sin röst på SD. Att låta SD höras starkast när det gäller invandringsfrågan, är absurt, då deras politiker uttrycker sig rasistiskt. Det är lika konstigt som det vore att låta en som avskyr laktris, få bestämma om det ska säljas laktris eller ej. Men jag hoppas framförallt att svenska folket får insikt i hur SD egentligen är, för de 87 % som har satt ner sin fot, skall bli fler. Betydligt fler. Och det är värt att kämpa för. Det förekommer rasism inom SD:s parti, vare sig de vill påstå det eller inte. Deras politiker har yttrat sig rasistiskt, och det räcker för mig. Precis som att du inte kan säga att en paj som innehåller köttfärs, är vegetarisk, kan du heller inte säga att SD är icke rasister, när deras yttrande säger annat. Det är dags för förändring, så är det bara.
 
En sida som jag tycker är värd att läsa, är: www.interasistmen.se. Där kommer sanningen fram, och det ska den göra.
 

Monday morning

 
Här ovanför ser ni de senaste dagarna i fyra små bilder ↑
 
God morgon! Det är en riktigt fin höstdag idag. Löven lyser i eldfärger och solen skiner. Jag har sovit ut efter helgens bravader och gårdagens valvaka. Så välbehövligt! Nu ska jag fixa i ordning frukost (som jag saknat mina avokadomackisar!) och titta på någon serie. Därefter måste jag nog spela in en video till au pair-room. 
 

Mârten och val

 
Förfest med mojitos ↑
 
Full fart hela helgen är vad som gällt! Jag har gått runt bland stånden och kikat, ätit nougat och umgåtts med familj och vänner. Jag har även varit ute två kvällar i rad. I går samlades vi ett gäng för förfest innan vi drog till Faktoriet för dans natten lång. Herregud vilken rolig kväll det blev, lite smått galen, men kul! I dag är jag otroligt trött på grund av att det blev så sent i natt (snarare i morse haha). Men iaf, nu är marknaden över för detta år!
 
Jag har efter ett jobbpass här på kvällkvisten suttit framför teven och sett hur valet gått. Det var spännande! Nu måste jag sova, lyckades dygna i natt och sov inte mer än tre timmar på dagen. Puh... Kroppen är inte van vid att vara igång så länge! Förresten, krönikan dyker upp imorn istället, det har tyvärr inte riktigt hunnits med idag!
 

Idag är det marknad!

 
 
God morgon! Hösten här ute på landet är allt rätt fin, eller vad säger ni?
 
Jag sitter i sängen och käkar frukost samtidigt som jag kikar bland några bloggar. Jag ska strax bege mig mot Torsby för jobb. Idag drar även våran tre dagars långa marknad igång i Torsby. Så skoj! Ska dra ner vid tvåtiden och möta en vän för att strosa runt. Tänkte faktiskt köpa ett par vantar. Senare ikväll väntas utgång, och förhoppningsvis får jag se alla vänner som flyttat både hit och dit! Som jag saknat dem!
 

“Books so special and rare and yours that advertising your affection feels like a betrayal.” - John Green, The fault in our stars

 
Det var dags för något nytt i bokhyllan! "Livet efter dig" som jag hört så mycket gott om, "Something blue", fortsättningen till "Something borrowed", samt, världens kanske bästa bok, "The fault in our stars". Jag har läst den på svesnka förut, men vill nu ta mig an den på engelska. Jag är så glad att och överlycklig över att John Green exsisterar, så att han kan skriva alla dessa fantastiska böcker. Ta er en titt på rubriken till detta inlägg: Books so special and rare and yours that advertising your affection feels like a betrayal.” PRECIS SÅ KÄNNS DET! Jag har fått sådana känslor för hans böcker, jag kan inte breskriva det. Det är lycka, sorg, skratt, glädje... ja, det är magiskt. Och att förklara det, känns meningslöst, för det går inte att sätta ord på det. De är bäst. Jag älskar hans böcker. Absolut, totalt älskar dem. Läs dem.
 

Sam Smith - In the lonely hour

 
Linnea introducerade mig för Sam Smiths musik för flera månader sedan (hon är så grym på att hitta ny musik), och jag blev så fast. Alltså, jag lyssnar verkligen sönder hans debutalbum just nu. Det är så bra!! Hans röst ger mig gåshud. Jag vill sä jäkla gärna iväg och se honom live. Det suger att han inte gör några konserter i Sverige. Det är nästan så att jag skulle åka till England för att få se honom - men han är ju så bra att allt i stort sett är utsålt.
 
HÄR hittar ni hans album. Jag kan inte riktigt välja en favorit bland låtarna, alla är lika bra. Men "latch" är ju riktigt nice. Ni borde även höra hans låt "nirvana" som inte finns på albumet, den är gryyym.
 

Torsdag

 
Hej på er!
 
I dag for vi ner till Sunne en sväng jag och min mor. Mamma hade råkat krympa en av mina tröjor i tvätten, så hon var snäll och köpte mig en ny tröja som ursäkt. Det fick en bli en svart-grå stickad trjö med silvertrådar i. Så mysig att ha nu i höst! Efter det var jag tvungen att invistera i ett nytt minneskort till kameran - äntligen nya bilder! Jag passade även på att ställa mig i kö till iPhone 6. Ahh, det ska bli underbart med ny mobil! Den jag har nu är trasig på så många sät... Icke fungerande kamera, sprucken skärm, dålig att känna av när man tar på skärmen... 
 
Vi avslutade med att åka och rösta. Vi kände att vi inte skulle hinna att göra det på söndag iaf, på grund av mârten (marknad) och jobb. Jag uppmanar all ni som kan, att åka rösta! Det är jätteviktigt! Och alla röster räknas, tänk på det. Nu ska jag ta och vila lite, mitt huvud har inte känts så bra idag. 
 

9/9-14

 
Jag är lite av en expert på att tappa bort saker. Denna gång är alla minneskort till kameran borta - och kameran, vart är den? Tänk om jag någon gång visste vart jag la allt! I dag fick det bli sovmorgon, som så många andra dagar. Dagens planer är att städa här hemma, då mammas vänner kommer på besök. Samt att få färdig mitt au pair-romm. Men först: ett avsnitt av "Sherlock"! Snart har jag plöjt mig igenom hela säsong två!
 

H&M Home

 
// 1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. Här // 5. HÄR // 6. HÄR // 7. HÄR // 8. HÄR // 9. HÄR //
 

Jag tycker verkligen att H&M har så fina inredningsprylar! Kolla bara på de vackra porslinen med djurmotiv till exempel! Och alla kopparfärgade prylar - så snygga! Det finns hur mycket som helst som jag skulle vilja klicka hem. Den där kopparkorgen är en riktig favorit!
 

Intervju med STS

 
God morgon och hej denna nya vecka! Här ovan har ni någa bilder vi knäpte innan vi drog igår ↑
 
Gårdagen var så lång att jag hamnade i soffan med min syster framför teven så fort jag kom hem, och då orkade jag absolut inte uppdatera er om min spännande dag. För jajamen, gårdagen var spännande... och jättebra!!
 
Jag var på intervju igår angående att åka som au pair. Den var mestadels på engelska, men det var inga problem! Engelska var ett av mina bästa ämnen i skolan, och ska man bo i USA i ett år så lär man kunna språket. I alla fall, det hela gick toppen! Nu har papprerna skickats till kontoret i Sverige (jag kom in!), och nu skickas de till kontoret i USA. (de måste också godkänna dem). Aahh..!! Så fort jag är färdig med mitt "au pair room" (där jag marknadsför mig själv bland familjer), så drar matchningsprocessen igång! Det är så kul! Hon som intervjuade mig, hade själv varit i Georgia ett år, och hon hade stormtrivits! Men hon sa att det emellan åt var riktigt tufft. Efter intervjun stack jag och mötte upp en vän som flyttat till Karlstad för studier. Vi tog en fika och promenerade sedan runt i staden. Jag måste komma hälsa på henne snart igen, hon är för underbar att umgås med den där tjejen!
 

Söndagskrönikan: "Mitt huvud är det absolut inget fel på"

 
"Vart är det fel på dig då, i huvudet eller?".
 
Jag minns det så väl. Orden är inpräntade på hjärnhinnan, likt hur en tatuering, vars bläck stuckits in med nålar, är fäst vid huden. Hur kan man ens säga så? Jag förstår inte. Det var en man som formulerade den meningen. Han var en gammal man, runt sextio- sjuttioårsåldern, och han satt i rullstol. Han, just den mannen, pressade fram de orden - och han riktade dem mot mig. Jag var bara ett barn. Jag var kanske tio år. Jag var hur liten som helst, men nog trodde jag att jag var stor. Men jag var tio och han var betydligt äldre än mig.
 
Jag och min mormor befann oss i Karlstad den dagen. Vad vi gjorde där, minns jag inte riktigt, men vi befann oss i ett shoppingcentrum, så förklaringen är kanske såpass enkel att vi bara var på shopping. Efter ett tags springande i affärer behövde i alla fall både jag och min mormor uppsöka en toalett. Vi gick längs korridoren och nådde sedan fram till kön. Jag stod före mormor i kön. Det fanns tre toaletter sammanlagt: två vanliga toaletter och en handikapptoalett. Alla tre var upptagna när vi kom fram. Till sist klickade ett av låsen upp. Handikapptoaletten blev ledig och jag gick in och utförde mina behov. Jag tvättade händerna, torkade dem och låste sedan upp dörren. När jag kom ut ur toaletten så stod han där, mannen, och han var precis framför mig. En sur, nästan ilsken, blick studerade mig. Han satt där i sin rullstol och glodde på mig som om jag vore ohyra. Bakom honom stod en tant som hjälpte honom att skjuva rullstolen. Allt gick så fort. Jag skulle just passera den gamle mannen i rullstol, när han plötsligt öppnar munnen och frågar: "Vart är det fel på sig då, i huvudet eller?". Det var som att få en smäll rätt i magen. Det gjorde ont. Jätteont. Min första tanke var: vad hade han egentligen sagt till mig? Jag förstod att han var arg över att jag ockuperat en handikapptoalett, men sa man verkligen det han sa, till någon? Jag blev så ledsen och skämdes så himla mycket. Fort skyndade jag mig förbi mannen. Mormor var inne på en annan toa, så jag fick vänta på henne. Jag ville bara gråta över det mannen hade sagt till mig. Jag ville bort, bort, bort. Till sist kom mormor ut från toan, och vi fortsatte att shoppa. Under hela shoppingturen var jag livrädd över att jag kanske skulle möta den gamle mannen i rullstol igen. Men som tur var, gjorde jag inte det. 
 
Men ärligt talat, det är inte okej att fråga ett barn som är tio år, om hen är dum i huvudet - om det är fel på dess huvud. Det är ALDRIG okej. Jag skämdes över att jag gått på en handikapptoalett, när det egentligen borde ha varit han som skämdes, då det var han som förolämpat en unge. Vilken jäkla gubbe alltså (ursäkta språket). Och alla människor runt om, de var lika illa de! Kvinnan som mannen i rullstolen hade haft bakom sig, sa inget. Hon bad inte om ursäkt för att sin man/vän/bror/pappa eller vad han nu än var till mannen, varit taskig mot ett barn - mot mig. Det fanns människor i kön som hörde det han sa till mig också, men även de teg. De yppade sig inte för att fråga om jag var okej. De berättade heller inte för min mormor att han varit elak mot mig. Hur kan människor göra så? Sen när blev det okej att ösa taskigheter över barn? Eller över någon, för den delen?! Snälla, se till att hjälpa till om något sådant inträffar, i alla fall på något sätt. Ifrågasätt, fråga, bry er.
 
Jag hoppas att den mannen som frågade om det var något fel på mitt huvud, skäms något enormt och ångrar sig djupt. Och jag hoppas att alla som teg, önskar att de hade sagt något. Mitt lilla jag fattade inte hur oklok mannen var som faktiskt sa som han sa, för jag trodde på riktigt att det jag gjort var jättefel och att jag fick skylla mig själv över att han klankade ner på mig. Vilket dåligt resonemang, va? Ingen bör klanka ner på någon på detta vis. INGEN. Om detta hade hänt idag, hade jag skrattat åt mannen, för inte tusan var det mitt huvud som det var fel på, i sådana fall. För ärligt talat, hade det inte varit mer korkat att kissa på sig, än att gå på Handikapptoaletten, trots att den är ansedd åt handikappade? Jag var för tusan kissnödig! Och jag var tio år. Tio år. 
 

6e September 2014

 
 
Good morning!!
 
Igår hade jag fullt upp med att ta sovmorgon (suck, jag är alldeles för morgontrött) och att jobba, så bloggen fick vila lite. I dag är jag uppe i någorlunda tid i alla fall, för även idag står jobb på schemat. Så roligt! Sörplar i skrivande stund i mig en blåbär-, banan- och mangosmoothie till frukost. Jag har fått dille på smoothie just nu! Bäst att få i sig vitaminer nu i förkylningstider. Nu måste jag skynda mig lite, vi hörs senare i afton!
 

A great day

 
Vilken bra dag det varit idag! Vid tvåtiden mötte jag upp några härliga vänner på fika. Vi satt ett bra tag och bara babblade om allt möjligt. Så skönt att få komma ut och göra något emellan åt! Efter det bar det av till pappa en snabbis där det fick bli lite mat innan jag åkte på träning. När jag kom hem var jag jättetrött, så jag satte på mig myskläder och kröp ner i sängen framför "Sherlock". Mina vänner talade så gott om den serien, så när jag såg att den fanns på Netflix, kände jag att jag kunde ge den ett försök. Jag har absolut hittat en ny favorit! Den var helt i min smak.
 
Nu ska jag sova, jag känner att en förkylning snart kommer på besök. Men jag ska nte klaga, jag har inte var sjuk sedan jag kom hem från Magaluf. När jag gick i skolan kändes det som om jag alltid var småsjuk. Det var snuva, hosta och halsont hela tiden.
 

Good to go

 
Jag älskar volym, och ett tag i livet var mitt hår på en helt annan nivå! Jag skojar inte om jag säger att volymen sträckte sig till skyarna, haha! Men ett tag innan jag skaffade löshår, blev volymen på håret inte lika radikal. Men jag älskar fortfarande volym. Osis+ är en fantastisk volymprodukt, men så upptäckte jag att torrschampo har en fantastisk volymeffekt! För någon dag sedan fick jag hem Isabella Löwengrips torrschampo. Det skulle tydligen ha fått klagomål över att ge för mycket volym. Så då tänkte jag: "Ahhh, dentmåste jag prova!".
 
Doften är kolasås, vilket är kalasgott! Och torrshampot gör verkligen det det ska - håret blir riktigt fräscht! Men volym? Nej, jag blev inte alls imponerad. Det är inte lättare att puffa upp håret mer än vanligt. Men annars är jag nöjd! Ni hittar produkten hos Nordicfeel HÄR.
 

4e September 2014

 
God morgon!
 
Efter att ha sovit ifrån alldeles för många alarm, kom jag upp. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Jag älskar mornar... men jag gillar även att vara uppe om nätterna. Tyvärr går inte den ekvationen ihop riktigt. Jag kanske borde sova om dagarna istället?
 
I dag har jag en del att stå i. En del papper som ska fixas, några grejer som ska skrivas klart och några telefonsamtal som måste ringas. På söndag ska allt var klart, för då väntas intervju i Karlstad. Det är inte jättemånga moment kvar nu, men visst kan det ta tid ändå!
 

Medicinen

 
Ikväll ska faktiskt hela familjen dra iväg på bio. När hände det senast tro..? Jag minns inte ens vilken film jag senast såg på bio. Men det ska bli kul i alla fall! Vi tänkte titta på Colin Nutley's senaste rulle, Medicinen. Det återstår att se om den är sevärd eller ej!
 

2/9-14

 
Med nybakat bröd med ägg på, en kopp kaffe och några ljus har jag suttit och skrivit. Jag försöker få färdigt sidan som alla familjer ska kunna titta på, då de bestämmer sig för om jag passar in på deras krav och förhoppningar angående en au pair. Jag är nästan färdig nu, men en del som är kvar, är foto-delen. Helst ska det vara foton när man umgås med barn och när man är med sin familj. Men jag hittar nästa inga bilder som passar! Jag kollade till och med igenom mina gamla bilder på facebook... men herregud, där fanns bara gamla festbilder som jag inte förstår varför jag låtit hela världen få se, haha! Men gud vad roligt att ha dem ändå, för hårddisken som jag hade dem på, gick sönder.
 

Daisy Dream

 
Till att börja med: låt oss bara betrakta flaskan för en stund. Hur fin är den inte?! Detta är utan tvekan den finaste parfymflaska jag äger - och då anser jag att både Britney Spears och Lady Gagas parfymflaskor är läckra. 
 
Detta är Marc Jacobs senaste parfym, Daisy Dream. Hela desinen är underbar. Men vet ni vad mer som är underbart? Doften. Alltså, den doftar så gott att jag tror att jag svimmar! Blommigt och helt fantastiskt, likt en vårdag. Första gången jag fick lukta på den, var på Mallorcas flygplats i juni. Det var kärlek vid första sniffet... och ögonkastet. I fredags släpptes den i Sverige och i dag blev den min. Jag är så lycklig! Ibland är man bara värd något, utan några som helst anledningar.
 

1a September 2014

 
Så igår kom första krönikan upp, lite sent, men upp kom den! Vad tyckte ni? Jag är öppen för både ris och ros! Jag ser mest det hela som ett sätt att få uttrycka mig, samt utveckla mitt skrivande. Det blir så sällan man påbörjar något som blir färdigt annars, tyvärr.
 
Jag har nyss kommit hem från en liten shpooingtur. Jag behövde invistera i ett par nya byxor och en ny mascara. Denna vecka händer det en hel del, vilket är kul! Jag är helt spänd och förväntansfull över allt. Vad tror ni, kommer inte september bli en grym månad? Hej och hallå hösten, nu kör vi!! 
 

RSS 2.0