26/11-15


Då jag var ledig, och Linnea och Lovisa slutade tidigt igår, hämtade jag upp dem för julbak när de slutat. Vi satte på julmusik och bakade saffransbullar med vaniljfyllning, samt chokladbollar med kokos. Väldigt gott. Hela huset doftade, lät och andades jul. Så som det skall vara nu!  

Idag har jag passat på att städa köket. Jag fattar inte att ett så litet hus kan bli stökigt så fort... Oscar var iväg och fixade med en bil hela dagen, så åkte jag hem till mamma. Det är mysigt att åka dit och kika på Bron. Vi har bara ett avsnitt kvar nu. Det är galet spännande. Nu vankas rostade mackor med räkröra och teve! 


21/11-15


Dagen har bestått av jobb. Det gick dock förvånansvärt fort att beta av de 12 timmarna. Visserligen var jag rätt seg efter en sen natt. Det blev lite vin, Idol och skitsnack igår när Erik kom på besök, och klockan hann bli två innan läggdags. Nu har jag iaf landat hemma i soffan intill min prins och Pärlan. Jag tänkte fixa i ordning glögg som vi kan mysa med framför en film som Oscar valt ut. Det händer inte allt för ofta, men ikväll har lördagsfeelingen smugit sig på! Livet är så himla bra just nu. Jag är så glad över allt jag har och över den tillvaro jag lever i. Jag önskar varenda kotte kunde må som jag gör nu. Det förtjänar varenda en. Ha en underbar lördagskväll, och ta hand om er och de ni älskar! 


20/11-15

 
 
Hello peeps!! Vi slog till med sushi-middag ikväll. Varför äter man inte det oftare? Oh my God, så gott. Jag har haft två lediga dagar, idag och igår, så måsten och nöjen har blandats hej vilt. Husstädning, tvätt, besök hos mamma för att se på dia-bilder, häng med Linnea och Lovisa, etc. Ikväll ska vi se på Idol och dricka vin, och så dyker en vän till Oscar upp. Fin fredga, eller hur? Hoppas ni får en underbar kväll! Puss.
 

17/11-15

 
Några riktigt bra dagar har passerat. Hela söndagen var sådär superbra. Jag och Oscar åkte upp mot skogen till våra sommarstugor och fann en gran, plus granris och annat som jag pyntat med ute på vår trapp. WOW, säger jag bara, vilken fin dag det var. Frosten låg som ett täcke över skogen och solen glimtade fram mellan trädkronorna (bilder ovan). Vi fortsatte dagen med en sväng till mamma, och avslutade den med fläskfilé-middag i soffan. Jag har alltid dragit mig för att tillaga köttkött (inte kyckling och fisk, dvs), men denna gång blev det galet gott. Kanske för att jag tog temperaturen på köttet! 
 
Igår och idag, har jag börjat på ett nutt jobb. Denna gång har jag valt att testa på äldreomsorgen. Kul att få nya erfarenheter! Jag må säga att jag trivdes, och kommer antagligen gå bredvid på alla avdelningar nu framöver, så att jag kan hoppa in där det behövs. Än så länge är jag bara inlärd på en avdelning. 
 
Nu tänkte jag pyssla lite här hemma. Vi hittade massa gamla, användbara prylar när vi var ute och rotade i uthusen.Vackra glasflaskor, gamla mjölkorga, bland annat. Och så måste jag bara smygstarta med julpysslet... Någon dag ska jag ta tag i julbaket. Jisses vilken jul-älskare jag blivit!
 
 

15/11-15



Är man bartender så är man ;-) 

Igår kväll fick det bli drinkar framför fotbollen. DAMN vad gott! Midori sour är ju gudomligt god. Den bör ni testa! Vi tog oss in till Torsby, men valde att bara köpa med oss mat och sedan gå hem. Idag skiner solen och det är ett grymt novemberväder! Jag och Oscar tänkte åka upp till hans sommarstuga och ta gran, och jag tänkte plocka med mig mossa och granris som jag kan pynta med. Det är faktiskt första advent om två veckor. Hur galet är inte det?! Var det inte september nyss? 


12/11-15


Long time no see! Nej men hej på er! Fråga mig inte varför jag bloggar så dåligt, för det vet jag knappt själv. Men jag antar att jag njuter av livet. I tisdags hängde jag hela dagen i Karlstad med min pojke. Hälsade på svärfar, shoppade och shoppade ännu lite mer. Jag har blivit helt jul-tokig och ville ta med mig hela IKEA:s julsortiment. Jag fick dock lugna ner mig lite, det är bara mitten av november ännu. Men, vi har bestämt oss för en riktig gran i huset. Så mysigt. Jag må jobba själva julafton, men jag tänker då inte gå miste om julkänslan! När vi kom hem från Karlstad så såg vi nya Bond-rullen. Den var helt okej, men jag har så svårt att hänga med. Ena studen är man på ett ställe, sen är man på ett helt annat. "Skyfall" var liksom såpass grym, att det är svårt att slå den.
 
Utöver det, har jag mest jobbat och hängt hemma hos mamma. Det vanliga. Och varje kväll kikar vi på "Eva och Adam". HUR bra är inte den serien?? Älskade den som barn, och den är ju lika bra än idag. Men ärligt talat... människorna i serierna beter sig så vuxet för att vara... ehh.. 11 år? Så som de är, var jag allt annat än. När jag var 11 var jag helt ovetandes om vad ett hångel var och lekte mest med mina dockor. Jaaa, jag älskade att klä mina dockor i vackra outfits. 



Dagens avslut

 
Att få komma hem från jobbet, tända massvis med ljus och landa i soffan, är ett bra avslut på en dag. Och det är mestadels så varje kväll ser ut här hemma. (Haha, ni kan ju bortse från alla bildelar som ligger på stolen, men har man en biltokig pojkvän så har man...). Jag glider verkligen in på inrednings-tankar hela tiden. Hemmet är inte komplett ännu, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att det ska bli sådär perfekt. Några tips? Den tomma väggen tex? En spegel? Har jag tur, finner jag kanske lite inspo i Karlstad imorn.
 
Nu ska jag koka en kopp te och kika på vem som vinner årets guldboll. Ha en fin måndagskväll!
 

8/11-15

 
Under mina två år som vikarie, har jag aldrig varit sjuk. Men igår var det dags. Jag vaknade upp med magkatarr utan dess like, och låg som död i sängen ända fram tills kvällen. Stress och att jag missköter mig (dricker mycket kaffe och äter för stark mat), har gjort sitt. Jag har sagt det en miljon gånger, att jag måste skärpa mig, men det slutar alltid i att jag får en magkatarrs-attack iaf. 
 
Well, well! Jag startade morgonen i sängen med serier och frukost. Lite som den gamla goda tiden när jag bodde hemma hos mamma. Det var så jag laddade om mina batterier. Och idag fick det bli så, då Oscar stack iväg vid nio och jag inte har några större planer tills jag ska jobba. Måste dock ta och städa här hemma en sväng. För att vara så litet, blir det väldigt fort rörigt.
 

6/11-15


Och så var den efterlängtade fredagen här! Kroppen sa totalt ifrån igår, jag har jobbat alldeles för mycket de senaste dagarna och tagit igen mig alldeles för lite. Men jag tog mig igenom mitt arbetspass. Dock gick jag till helt fel bil när jag slutat. Jag upptäckte helt plötsligt att jag gick mot en blå Volvo (?). Jag har liksom en röd Saab. Jisses, det är kaos i skallen. Tur helgen är ganska lugn. Nu har vi börjat ta tag i dagen och ska snart bocka av alla måsten. Det blir en rolig dag. Pappa fyller hela 50, så ikväll ska vi dit och fira honom! 


2/11-15


Dagen började minst sagt sisådär. Förvånade vaknade vi upp av att min svärmor ringde. Deras ena voffsning hade brutit benet under morgonen och skulle alldeles strax avlivas. Så himla tråkigt. Hon var sån mysig hund, och det var inte alls länge sedan deras andra hund också tvingades avlivas. Riktigt trist. 

Oscar stack hur som haver iväg på jobb i morse, och då passade jag - pigg som en nötkärna - på att kliva upp och röja i huset. Vi har jobbat så mycket att hemmet blivit en enda röra, och vi inte haft tid att göra något åt det. Men nu så! Rent och fint. Jag lagade även lax i ugn som blev himmelskt god. Aldrig har jag lyckats få laxen så att de liksom smälter i munnen. Matmagi. Nu vankas några timmars jobb! 


1/11-15


Kyrkogården igår, så himla vackert. 

Alltså, whaaaat?!? Vart tog oktober vägen, började inte den nyss? Nåväl. Femte dagen på rad med jobb. Det kan låta som en vanlig arbetsvecka för andra, men då jag gör många heldagar, samt jobbar varje dag kommande vecka, känner jag mig något utmattad. Det är egentligen lite för mycket, men en sovmorgon imorn lär göra susen. Jag har nyss kommit hem efter en dag på jobbet, plus en sväng till pappa. Det ska bli så gött att bara få mysa ner sig i soffan och ta det lugnt. Vår lilla kissekatt försvann igår, men nu är hon återfunnen. Det är trevligt att ha lilla Pärlan springandes runt i huset. Hon är så gossjuk. ❤️ 


RSS 2.0