31a Maj 2013

Helgen är såå välkommen! I dag har vi i stort sett varit lediga, så jag och några vänner försökte filma färdigt musikvideon - den som vi har i uppgift på median och göra, och den som aldrig verkar bli färdig. Det har nästan börjat bli en tradition att vi träffas hemma hos mig på fredag och fikar, babblar och filmar. Ganska trevligt.
 
Solen skiner i dag, så jag ska bege mig ut i sommarvärmen. Bara två veckor till jag går ur tvåan nu! Detta sommarlov blir mitt allra sista, för nästa år tar vi ju studenten!
 
 
Mera Stockholm!
 
 

29e Maj 2013 - Sommarplaner

På var och varannan blogg läser jag om människors sommarplaner. Det låter alltid som om de har så mycket kul som helst inplanerat, och då blir jag själv väldigt sugen på att göra egna sommarplaner. Men visst har jag en del bollar i luften. Jag ska till Barcelona om cirka två och en halv vecka (herregud!!), det kan även bli två veckor i Spanien i juli och så ska antagligen jag och några vänner boka en resa till veckan. Om allt går som planerat så bara måste jag bli brun i sommar. Haha. Jag som alltid är vit som snö. Men tänk vad skönt att komma bort till värmen, slappa, sola, bada, festa och shoppa. Såå härligt.
 
Annars hoppas jag på många mysiga kvällar med vännerna. Grilla, hänga vid stranden, dra på utflykter och bara njuta av livet!
 
 
 
 

Stress

Jag passade på att införskaffa mig några nya lack i dag när vi gjorde en sväng på byn. Vinrött och brons. Mina naglar har blivit fula och sköra. Jag tror jag stressar så mycket just nu att hela min hälsa blir knepig. Jag har vanligtvis aldrig finnar (tack och lov!), men nu tror jag att en hel drös bestämt sig för att ploppa fram. Usch. Och så har jag magont varje dag. Jaa, jag behöver tänka på annat än skola i helgen! Får se ifall det sker något kul ♥
 

29e Maj 2013

De sista skoldagarna är så chilla att det nästan är pinsamt. En enda lektion i dag, och på den hade jag inget att göra, då jag är helt färdig i svenska-ämnet för i år. Jag är så stolt över det jag lyckats prestera i den kursen. Det har nog aldrig gått bättre! Jag avslutade dagen på Wiener med Julia. Drack kaffe och pluggade inför ett prov i entreprenörskap som vi har i morgon. Underbar dag.
 
Bjussar på ännu fler Stockholms-bilder.
 

Resan som gick helt åt skogen...

Nu i efterhand kan jag bara skratta åt allt som gick snett på vår Stockholms-resa, men just när allt skedde ville jag bara gråta. Haha. Jag tror att allt mer eller mindre gick fel (nej, jag skojar inte). Jag borde ha förstått när jag vaknade upp på lördags morgon, och insåg att jag försvovit mig en timme, att det bara skulle gå utför.
 
Så vi försov oss. Och när jag satte mig på tåget insåg jag att jag tagit fel par hörlurar - och jag är väldigt kräsen när det kommer till just hörlurar. Ja sen då? Jo, självklart skulle vi irra runt ett bra tag innan vi lyckades finna inne på centralstationen. Och när vi börjat förstå vart vi var och skulle lägga vårt bagage i en sådan där box (som jag nu glömt namnet på) så var alla boxar upptagna. Så då fick vi vänta en hel timme tills vandrarhemmet öppnade.
 
Hm... Vad näst? Rummet var superfint, men toan och duschen alltså... Det luktade illa i duschrummet, riktigt unket. Och så hängde det massa trosor överallt. Haha! Liksom, varför?! Visst, någon ade säkert tvättat, men varför låta dem hänga kvar sådär? Jaja... Sen så insåg jag ju att alla mina kläder stank kattkiss. 
 
Detta är bara de första timmarna på resan, sedan har vi även lyckats att: spilla kaffe och vatten lite här och där, låsa in datorn i ett säkerhetsskåp och inte ta oss in igen (men det fixade sig till sist) och tappa bort oss ännu mer. Plus att vi missade tåget i Karlstad när vi skulle hem. Vi sprang mot tåget och trodde verkligen att vi skulle hinna.. men så åkte tåget. Så vi fick åka taxi mitt i natten. 
 
Men självklart har vissa stunder varit bra också! Som konserten, vår shopping och de mysiga frukostarna på jättegulliga caféer i Gamla stan. Men ändå! 
 
 
 

P!nk - The Truth About Love Tour

Det är svårt att ta bra bilder när man är på konsert, eftersom det inte är tillåtet att ta med sig hur bra kameror som helst. Jag plockade med min lilla, men den är inte prima ballerina den hellre. Men andra bilden tycker jag blev skapligt bra! Vi hade verkligen toppen-platser. Vi såg precis allt som skedde på scenen. Åh, det var så bra. Vill se allt igen, och även höra hennes magiska röst! Galet bra sångerska! Tänk att kunna leva på sin musik, det vore drömmen det!
 

28e Maj 2013 - Hemma i Värmland

Äntligen hemma! Jag har verkligen saknat lilla Torsby. All storstads-stress gör mig knasig. Jag måste berätta vilken helgalen resa det varit sen - om jag hinner. I dag har det iaf varit en toppendag! Solen skiner, det har visat sig att allt slit i skolan gett riktigt bra resultat och detta läsår är snart över. Livet leker verkligen. Men nu ska det pluggas, kanske ute om solen vill komma tillbaks.
 
Njöt ute på gräsmattan med kissen en stund förut.
 
 

27e Maj 2013 - P!nk

I går rockade P!nk Globen. Om nu undrar hur konserten var, tänk: cirkus + grym sång och musik. Hon hängde i linor, lekte akrobat och sjöng bra live! Men tyvärr var det oerhört mycket körsång, så man hörde inte P!nk så mycket. Jag ska kika på ifall jag lyckades ta några bra bilder senare. Nu ska vi ut och göra stan!
 

26e Juni 2013

God morgon! Sovit gott? Här är vi utvilade för en ny dag. Vi håller just nu på att fixa oss iordning för att dra ut och äta frukostt på något mysigt café. Det kryllar ju av gulliga ställen här! Sedan ska vi iväg och shoppa loss, jag behöver som sagt nya kläder... Bland annat nya sommarkläder. Sommaren är här när som helst (om den inte redan kommit?), och jag äger varken kortbyxor, kjolar eller klänningar.
 

Finfina stad

Vi lyckadse ta oss fram ganska bra när vi gick runt bland stadens gator. Det är ganska sludigt, både i Göteborg och Stockholm har jag lärt mig att hitta någorlunda, men i Karlstad, som jag besöker betydligt oftare, finner jag aldrig.
 
Nu ska vi krypa till kojs efter en lång dag. Klockan är bara nio, men vi har varit igång sedan tidigt i morse, plus att vi inte kommer få någon sovmorgon imorn hellre, för då ska vi försöka oss på lite shopping! ♥
 
  

25e Maj 2013 - I huvudstaden

Nu är vi framme i huvudstaden. Tågresan gick fint, men annars har en hel del gått fel haha. Jag märkte till exempel att katten lyckats kissa i min väska, så nu måste jag handla nya kläder (bra anldening va?). Min vän var rolig och sa "du fick pink i väskan", ganska kul med tanke på att vi ska på P!nk imorn. Men vi ska inte rabbla upp allt som gått snett, vi har faktiskt skrattat en hel del. Strosat runt i Gamla stan, käkat en god carbonara och kikat i affärer.
 
Bilder från tågresan. Lokas nya smak Strawberry Ice Cream är nya favoriten!
 

24e Maj 2013 - Stockholm i morgon

I dag har vi ägnat eftermiddagen åt att filma. Vi har i median haft i uppgift att göra en musikvideo, men vi har inte alls hunnit med pga att tekniken krånglat och olk varit borta. Så i dag samlades jag och två vänner hemma hos mig för att försöka bli klara. Vi fick absolut en del gjort, men i slutet blev det ganska flamisgt med mycket skratt. Roligt hade vi i alla fall!
 
Nu håller jag på och packa för fullt. Det är full rulle hela tiden. Jag har inte riktigt hunnit förstå att jag i morgon klockan halv åtta sitter på ett tåg på väg till Stockholm. Kameror måste laddas, kläder ska packas och framförallt - inget får glömmas.
 

23e Maj 2013 - Långa dagar, men vi närmar oss slutet

Hej och hå..! Efter ett fyra timmars långt matteprov känns huvudet riktigt tungt. De sista veckorna i skolan går lite trögt, men snart är vi i mål. Och till helgen far jag till Stockholm, något som ska bli skoj! Konsert, shopping och sevärdheter. Kul att komma bort från vardagen. Nu ska jag ge mig in i pluggandet igen (nej, det tar aldrig slut) och fixa isvatten åt min stackars tunga. Aj aj..
 
Det är otroliga P!nk vi ska se i Globen!
 
 

21 Maj 2013 - Piercat tungan

I dag har jag varit busig och gjort något som min familj inte blev överlyckliga över... Efter skolan åkte jag och två vänner iväg till Arvika för att pierca oss. Jag har velat ha hål i tungan ett tag, och nu när jag fyllt 18 år bestämde jag mig för att göra det.
 
Men satan vad ont jag har! Piercaren sa "Den här piercingen brukar de flesta tycka gör minst ont". Jo men visst va... Det sa verkliegn splasch när han pressade in kanylen, och sedan började blodet forsa. Fy farao. Jag kommer antagligen få leva på rinnande föda framöver. Jag prövade äta barnmat anpassade för 6 månaders gamla bebisar, men inte ens det gick. Men förhoppningsvis släpper den västa smärtan de kommande dagarna
 
Jag har även problem att tala, så mina vänner retas som bara den. Men det försvinner nog det med! Jag är i alla fall nöjd så länge som det inte påverkar sången när den väl har läkt.Och att inte tänderna går sönder helt och hållet. Det är rätt knepigt att lära sig taktiken att äta, prata och, framförallt, svälja med ett smycke i munnen.
 

20e Maj 2013 - iPhone's och hemlisar

 
Då min lilla bebis (aka my iPhone) är på lagning och min kamera ofta glöms, antingen hos mamma om jag är vid pappa eller hos pappa om jag är hos mamma, blir det dåligt med bilder. Mobilen jag har förtillfället kan inte ta en endaste bild, så dåligt är minnet. Haha. Det är konstigt det där med materiella ting, man blir så fäst vid dem. Min jacka är också på lagning, då nästan varenda söm gått upp, och jag saknar den med. Jag längtar efter både mobilen och jackan, och helst skulle jag vilja ha dem bägge innan helgen, då jag sticker till huvudstaden.
 
Nog om det! Nu måste jag försöka komma i säng, så att jag är pigg inför morgondagens bravader! När man är 18 får man ju göra lite som man själv vill, något som jag ska vara på i morgon.Men tills vidare får det vara en liten hemlis, så berättar jag i morgon vad det är.
 
Jag bjussar på bilder från förra Stockholms-trippen!
 
 

19e Maj 2013

Vilket väder det är alltså! Jag njuter av all sol vi får, för man vet aldrig när den kan försvinna. I går låg jag ute och läste ut en underbar bok, Var är Alaska? av John Green. Jag har berättat om hans bok Förr eller senare exploderar jag - en bok som ni bara måste läsa. John Green är en fantastisk författare, hur grym som helst. Nu ska jag försöka plugga lite matte och fixa i ordning dagens första kaffekopp.
 
 

18e Maj 2013 - Värmen är här

Det var en riktigt trevlig kväll igår. Grill-mys med några vänner. Det var såpass varmt att vi kunde äta ute! Sommaren är verkligen på väg! Efter ett tag hemma hos mig tog i en liten tripp till Torsby, men den blev inte långvarig, utan vi valde att dra oss hemåt. I dag vaknade jag till värme och sol, så jag har redan hunnit sola någon timme. Jag ska nu bege mig ut igen för att ladda om batterierna för hockey och Eurovison!
 

17e Maj 2013 - Grillning med vännerna!!

Jag som verkligen aldrig försover mig lyckades göra dt i dag. Jag sov mer än en hel timmer extra, så det blev bråttom i morse! Men äntliggen är helgen här, och det tänker jag fira med grillning med vännerna. Det är otroligt varmt ute i dag! Man skulle nästan kunna tro att man är i utlandet. Nu ska jag fixa i ordning det sista innan alla kommer. Ha en bra kväll! ♥
 
 
 

16e Maj 2013

Jag hade en underbar födelsedag. Och dagarna som nybliven 18-åring har gått fint. Jag har varit till banken och fixat grejer och gjort andra saker som man måste ta tag i i och med att man blivit myndig. Det är så mycket som sker just nu. Det sista i skolan, resor hit och dit och en massa annat. Det ska bli skönt med helg i morgon. Då ska jag och vännerna grilla hemma hos mig och ha det skoj! ♥
 
Jag fick fina blommor av mormor på min födelsedag.
 
 
 
 
 

Barcelona i Juni

Som jag nämnde i går så ska jag ut och resa i början på sommarlovet. För bara någon dag sedan blev det mesta klart. Jag och två vänner ska i mitten av juni fara i väg till Spanien, eller rättare sagt underbara Barcelona. Jag blev kär i den staden när jag besökte den för två år sedan. Det ska bli jättekul att komma iväg dit igen! Jag längtar så jag tror jag spricker!
 

14e Maj 2013 - 18 år!!

Äntligen är dagen här, jag är 18 år och myndig. Jag kände mig riktigt stor när jag själv kunde gå till polisstationen och fixa pass - utan föråldrarnas påskrift! Min dag har hittills varit toppen. En superkort skoldag med endast nationellt i engelska. Sedan följde jag med Julia hem som bjöd på födelsedagskaffe. Hon gav mig även en väldigt fin present, Victoria's secret bodylotions som åkt ända från London. De luktar ljuuuvligt!
 
 
Nu ska jag fortsätta firandet hemma med familjen. Tårta och presenter väntar ♥
 

13e Maj 2013 - Tårtbak

Livet är så hektiskt just nu. Skolarbeten och en massa annat ska göras. Man får aldrig riktigt något lugn i kroppen. Men snart är det mesta över, och man kan äntligen slappna av. Det ska bli underbart med sommarlov! Jag kommer även inleda mitt lov med en liten resa med två vänner. Det kommer bli skojskoj!
 
Nu måste jag röja undan llite efter tårtbaket. I morgon fyller jag nämligen äntligen 18 år. Åh, vad jag längtat! Jag ska firas av familjen i morgon kväll och till helgen får vi se ifall jag och vännerna hittar på något kul ♥
 

11e Maj 2013 - Disco pink 120

Jag har pluggat dagen lång (nå, i alla fall försökt). Jag och Julia satt i några timmar, men det blev inte så mycket gjort. Jag ska försöka sätta mig in i det igen senare, men nu har jag andra saker att tänka på. Jag sitter och kikar runt på utlandsresor, flyg, bostäder osv. Jag och två vänner är på gång att boka en resa ganska snart. Sol och värme, kan ni tänka er vad underbart!
 
Från det ena till det andra, se vilken snygg cerise-rosa färg ett av Max Factors lack har. Disco Pink, 120, heter den. Den kommer användas flitigt i sommar. Tänk er vad snyggt till brunbränd hy!
 
 
 
 

10e Maj 2013 - Shopping shopping

Dagen har spenderats i Karlstad med familjen och Julia. Vi har sprungit runt i massvis med affärer och även hunnit med en och annan kaffe-paus. Jag fann alldeles för många fina saker i dag, så nu gapar min plånbok tom. Men det var det värt, för jag är mycket nöjd med mina köp. Några nya tröjor, ett par solglasögon som jag passar skapligt i (jag brukar se hemsk ut i alla slags glasögon annars haha) och en del smycken. Mina nya örhängen blev super! Det är roligt att leka med olika former och färger, så jag ska försöka variera mig lite framöver!
 

9e Maj 2013 - Breakfast

Skönt med lite sovmorgon mitt i veckan! Här har morgonen bestått av supergod frukost i form av fil, flingor med kanel och äpple, bananer och nötter. Sedan har jag och mamma passat på att färgas varandras hår. Det växer som ogräs. Just nu är mitt hår varken lång eller kort, det är mitt emellan. Det är svårt att fixa det på mornarna, men snart är det nog lite längre igen.
 

8e Maj 2013 - Soligt

De senaste dagarna har bjudit på fantastiskt väder! Man kan skippa jackan, sitta ute och njuta och bara må hur bra som helst. Varenda dag denna vecka har vi gått ner på byn och suttit, käkat glass och kanske även fått lite färg. Men i eftermiddags kom regnet, och det var nog behövligt, för usch vad kvavt det var förut ett tag.
 
Nu har vi i alla fått lite ledighet. Fyra dagar utan skola. Jag ska försöka köra bil, hinna med en tripp till Karlstad och bli färdig med skolarbeten. Det är fullt upp i skolan nu! Bara att bita ihop..! Snart är sommarlovet här, men först har jag tänkt fylla år ♥
 
Jag hade mina nya örhängen och en rosa blus i dag.

7e Maj 2013 - Shopping

Då jag besökte en storstad i helgen skulle man kunna tro att jag shoppade en hel del. Men inte då. Det enda jag inhandlade var tre par örhängen (dock tappade jag bort ett par, och det är därför de inte finns med på bilderna, men de återfanns igen igår!). Jag älskar smycken men har alldeles för lite av det, så det var roligt med lite nytt!
 

5e Maj 2013 - Hemma!

Göteborg har verkligen levererat! Vi har haft en härlig resa. Skrattat en hel del (speciellt åt en man som sprang runt och dansade), haft toppen-väder (förutom att det blåste lite i lördags) och bara njutit av hela vistelsen. Visst har resan haft sina "nedgångar", till exempel: i går var den drygaste dagen i mitt liv med massa väntan, handtaget som gör att man kan dra resväskan med var trasigt, så jag har fått bära den, och det hände att vi sprang runt likt yra höns och inte fann ett skit - men allt det roliga överväger såklart!
 
I dag åkte jag hem själv och var nära att missa tåget, men nu är jag minsann hemma! Jag la mig och sov så fort jag kom hem, för vi har inte sovit mycket, plus att jag fått feber, snuva och halsont. I morgon väntas skola och det ska konstigt nog bli så skönt.
 
 
1. Göteborg var hur vackert som helst på kvällskvisten // 2. Vårat fina sovrum // 3. I väntan på bussen // 4. Hissbelysningen som var hur rosa som helst (vi döpte det till porr-belysning haha).

4e Maj 2013

Jag har inte hunnit få upp datorn än, så ni får stå ut med mobilbloggar! Hur som helst är Göteborg underbart. I går var det riktigt varm och härligt, man ville nästan ta av sig jackan. Vi sprang runt på stan, åt hos mat och irrade runt bland bussar och spårvagnar, som för övrigt är en enda röra. Det tog oss ett bra tag innan vi kom till hotellet,. Vi trivs super på våra rum, vi har egna med en dörr rätt igenom. Nu måste jag se ifall min kompanjon vaknat, så att vi kan ge oss ut på dagens bravader!

Haha, fin tröja vi hittade igår va? Jag kände mig som en Färjestad-supporter, i alla fall hur man skulle ha känt sig när de var lila.



3e Maj 2013 - Mot Göteborg!

God morgon!
 
Jag är uppe med tuppen (som jag är varje vardag visserligen) och ska snart bege mig mot Kil, där vi tar tåget mot Göteborg. Det ska bli så kul med shopping hela dagen. Vi kommer antagligen irra runt som idioter, då ingen av oss är riktigt insatt i Göteborg. Haha. Men, men, vi får göra det bästa av det!
 

Göteborg i morgon!

Nu är allt fixat inför i morgon, då jag och en vän far till Göteborg. Vi ska bo på hotell, shoppa och bara ha en underbar helg. Och så ska vi hinna med en del annat också..! Nu är jag i alla fall ordentligt trött, så det ska bli skönt att krypa ner i sängen. Behöver all sömn jag kan få, för helgen kommer minst sagt bli hektiskt - men otroligt rolig! Är galet shoppingsugen ♥
 

2a Maj 2013 - Sprucken mobil...

Den här dagen kan bara springa och gömma sig. Jag är helt slut i huvudet efter nationella i engelska och även ett prov i islam. Sedan har jag stressat runt, packat väskor och lyckats vara riktigt klantig... jag tappade min mobil i stentrappan så att hela skärmen sprack! Jag har tappat den i stengolv flera gånger, men då har den klarat sig. Men nu, lagom till att jag ska bort, sprack den. Jag är så fäst vid min mobil att det är jobbigt när den inte är hel. Jag får glasbitar i fingrarna hela tiden. Usch usch usch. Tur att roligheter väntar i morgon, det behövs!
 
 
 

1a Maj 2013 - Valborg

Jag övervägde ganska länge att stanna hemma igår, men till sist bestämde jag mig för att dra ut med mina vänner. Och det blev faktiskt en lyckad kväll! Mycket skratt och även lite dans. Det blev inte särskilt sent, eftersom de flesta fortsatte till ställen jag ännu inte tar mig in på (men snart så!). Nu får jag försöka ladda om batterierna inför några fartfyllda dagar. Jag måste nog börja packa inför Göteborg till exempel. Men först: plugg inför prov!
 

RSS 2.0