30/6-15

 
Sommaren har kommit till Värmland! De dagar då vädret visar upp sin bästa sida, blir man ju bara för lycklig.Det har varit en grym dag med jobb. Jag har även fått hem ett paket med hårprodukter, samt fått tillbaks min mobil!  Som jag längtat efter den!!! Nu ska jag ansluta till familjen och se på fotbollsfinalen. Jag är inget fan av fotboll, men när det går bra, är det kul att kolla! I morgon är jag ledig och prognosen visar strålande väder. En picknick ute i solen, vad sägs om det? :)
 

Karlstad

 
God kväll! Snacka om full rulle! En heldag i Karlstad, och efter det har vi fixat med lite annat. Det blev en hel del inköp, koftor, skönhetsprylar och även en ny högtalare. Jag var så nöjd över att jag äntligen köpt mig en liten bluetooth högtalare som jag kan dra med mig lite varstans, men vet ni vad? När jag kom hem funkande den inte... Jag som hade hoppats kunna inviga den i helgen. Nåväl, bara att byta.
 
Ikväll bokade vi även biljetter till Barcelona! Så den 8:e september drar vi, så kul! Mamma, mormor och Bernt hänger även de på en vecka, så i sex dagar ska jag umgås med dem, innan jag börjar plugga till bartender. Jag ska visa dem alla fina ställen i Barcelona som jag känner till, vi ska även utforska nya platser, dricka sangria, strosa längs med stranden, käka tampas, och bara njuta för fullt! Det kommer bli så himla roligt. Vi får se hur jag gör, om jag ska bokar returbiljett eller ej, men som det ser ut nu, far jag hem till Sverige i mitten av oktober igen. Jag kan knappt fatta det, jag ska bo i Spanien i över en månad. Gahh!!! Galet, men ack så underbart.
 

29/6-15

 
I torsdags lyxade jag och syster till det med ostbricka, mys! 
 
Morning! Jag är i full gång med att fixa mig i ordning, samtidigt om jag sörplar kaffe. Familjen bestämde sig hastigt och lustigt igår att vi skulle till Karlstad på shopping idag, nämligen. Jag vill handla bekväma sommarskor, fina klänningar och lite nytt smink. Och så måste jag införskaffa solskydd. Väderprognosen visar strålande sol till helgen, och jag ska upp till Höljes, och sitter man ute i flera timmar och ser på tävlignar, lär man bli en aning grillad. Ni vet, man måste vara rädd om sin hud! 
 

28/6-15

 
Vädret var helt magiskt här igår. Kvällssol och värme. När jag slutade vid sextiden, drog vi till sommarstugan och röjde undan lite buskar. Vi stannande en stund och fikade, sedan åkte vi hemåt. Det fick bli vin ute på altanen, helt underbart! Sådana kvällar värdesätter jag högt, då man bara kan njuta till fullo. Det fick bli sovmorgon idag, då vi inte kom i säng förrän 02.00... 
 
Jag har idag lyckats åstakomma två saker: en biltvätt och en dusch. Nu ska jag fixa matlådor, jobbar natt i natt. Jag börjar inte förrän fem, så ska svänga in vid Oscar en stund innan jag börjar. Ha en grym söndag!
 

26/6-15

 
Morning people! Eller snarare god dag, kanske..? Jag är nyss hemkommen från frissan, så nu mår håret bra igen. Jag är förvånad över hur mycket mitt hår överlever, för jag färgar mig ju hit och dit, men ändå slits det inte så jättemycket. Jag är jättesugen på att ljusa upp längderna, men insikten om hur torrt och hemskt mitt hår blir av blekning, gör att jag avstår. Bättre att köra på mörkt och låta det vila, enda chansen för att mitt hår ska kunna bli långt.
 
Nog om mitt hår! Jag och min syster spelade ju bilbingo för första gången i våra liv igår. Hur det gick? Jo, Linnea lyckades kamma hem hela fem tusen. Snacka om tur! Det hade verkligen inte suttit helt fel just nu. Det är nog mycket möjligt att vi drar iväg fler gånger i sommar, det var ju ganska kul! Nu blir det "american horror story" och tacorester. Underbara fredag. ♥
 

Pineapple lamp

 
Jag har ju verkligen fått en thing för ananaser. Jag älskar att äta dem, och jag älskar hur de ser ut. Min bilnyckel har en ananas på sig, bakgrunden i min mobil är på en ananas... ja, ni fattar - jag diggar ananaser. När jag hitta denna ananas-lampla blev jag helt till mig, jag bara skulle ha den! Den kommer från Ellos, och jag tror priset låg på 349 kr. Den är så, så fin! Jag har verkligen saknat att ha en lampa vid sängen, speciellt när jag ska läsa om kvällarna. Nu har jag inte bara en läslampa, utan även en snygg läslampa. 
 

25/6-15

 
Hello, I'm back! Jag har mer eller mindre bott på jobbet de senaste dagarna, och då hinns bloggningen inte med. Jag åkte på en heldag igår också, nämlgen. Men nu är jag ledig fram till lördag! Mamma och jag drog ner till Torsby rätt tidigt i morse för att uträtta några ärenden. Äntligen har min ananas-lampa kommit!! Jag beställde den för hur länge som helst sedan, men idag fick jag hämta ut den. Den är skamligt vacker, ska visa er sen. Resten av dagen har ägnats åt olika slags former av familjehäng. Vi fixade bland annat i ordning tacos till middag och mös i nån timme.
 
Ikväll ska jag, Linnea, och mormor med man iväg på bilbingo. Första gången för mig! Det ska bli skoj!
 

23/6-15

 
Hello! Efter att jag gått av mitt dygnspass i morse åkte jag hem för att fixa en riktig superfrukost, sedan hamnade jag med en kopp kaffe i handen framför filmen "Tall man". Sjukt konstig film, vet inte ens om jag förstod den, haha. Nu har jag tagit lite långledigt och ska snart dra till byn med familjen. Det är en dundertisdag idag! Vi ska grilla, mysa, dricka lite vin och sedan avsluta med "Morden i Midsomer" (jag ÄLSKAR den serien, typ det bästa med sommaren).
 

Midsommarhelgen

 
Förra året hängde vi på Mallorca under midsommar! Jag längtar tillbaks..! 
 
Efter att ha firat midsommar i Spanien två år i rad, var det nu dags att fira den på svensk mark. Jag jobbade hela dagen på fredagen, men så fort jag slutade bar det av på förfest med det gamla goda gänget. Det var trevligt! Kvällen slutade lite hur som helst, men i det stora hela var det bra. Lördagen jobbade jag åter. Tanken var länge utgång även då, men det slutade i soffan med bakismat och "American horror story". Vilken knäpp serie, förrsten. Men nu när vi väl börjat, lär vi inte kunna sluta.
 
Nu vankas en heldag med jobb. Skönt att vakna upp pigg och fräsch! 
 

18/6-15

 
Igår kväll åkte jag och Oscar bort till min familjs sommarstuga. Vi städade det allra sista, hamnade sedan i varisitt hörn av soffan och drack kaffe. Jag har blivit som nykär i vår sommarstuga, jag verkligen längtar efter att få sova där. Det var några år som jag inte alls gillade att vara där, men nu har jag ändrat uppfatning. Det är så rofyllt att ha möjligheten att vakna till solens strålar blandat med fågelkvitter.
 
Jag jobbar på två olika ställen idag, och är nu ledig ca en timme innan jag börjar på nästa arbetsplats. Kul med lite omväxling sådär. Ikväll ska jag nog försöka binda en krans inför midsommar, men ärligt talat så känns det inte så lockande att ge sig ut i regnet... Men alltså, vad roligt att fira midsommar i Sverige! Det var alldeles för länge sedan sist.
 

17/6-15

Svenska, fina sommarkvällar är verkligen ljuvliga. Det finns inget bättre inte ett endaste land slår Sverige, de gånger det visar upp sin bästa sida. Då blommorna står i blom, vinden susar lätt, fåglarna hörs på avstånd, det är varmt trots att det är sent, mörkret aldrig faller och solen skiner länge. De gångerna känner jag verkligen att jag älskar detta land, jag som så många gånger inte önskar något hellre än att få lämna det (men på vintrarna skulle inte ett varmt land sitta helt fel...). Igår var det en sådan fin kväll, så då for jag och Oscar bort till Kläggens badplats och satt där i någon timme. Att myggorna åt upp oss var skitsamma. Vi pratade om gamla minnen, om vår resa vi ska göra upp till Norrland, jag berättade om Storsjöodjuret och de underbara tunnbröd som görs i Jämtland. Alltså, svenska sommarkvällar!!! ♥ ♥ ♥
 
 

16/6-15

 
Jag gick av mitt nattpass vid halv tio i morse, därefter uträttade jag några ärenden på byn, innan jag for hem. Hela familjen var iväg och gjorde det årliga städrycket i sommarstugan runt lunchtid. Det är så himla mysigt där. Stugan saknar både el och vatten, och ligger i skogen alldeles intill en sjö. Jag ser fram emot att spendera både många sommarnätter och sommardagar där framöver. 
 
Jag har lite att göra idag, då jag inte hann vara hemma så mycket innan det var dags för jobb igen. Väskan är ännu ouppackad, kläder behöver tvättas, rummet behöver städas... Ja, det finns att göra, helt enkelt. 
 

SUMMERBURST, Saturday

 
Ser ni prinsen och prinsessan? :-)
 
 
Lördagen var verkligen bra rätt igenom. Vi skrattade alldeles för mycket åt det faktum att vi helt missat Avcii - och i stort sett hela summerburst under fredagen. Vi deppade alltså inte det minsta, utan fokuserade bara få att lyckas bättre med denna dag! Då det vankades prinsbröllop under dagen, låg vi mest i våra sängar och slappade framför teven. Det var kul att fixa sig medan man såg förderedelserna inför vigseln, samt gästerna anläsnda.  När vi såg festligheterna på teven, bestämde vi oss för att dra och kolla på kortegen. Vi såg Sofia inta kyrkan innan vi tog tunnelbanan in till Kungsholmen. Herregud vilken gåshud vi fick när hon i sin vita klänning skred in till tonerna av en låt av Enya. Vi började nästan tokböla för att vi blev så rörda.
 
Ja, vi åkta alltså till Kungsholmen för att se det nygifta paret. För att komma så sent, fick vi grymma platser! Det hela gick ju rätt fort, men det var kul att få vara med om det. Efteråt åt vi på en restaurang i närheten, innan vi åkte mot Gärdet för att leta rätt på något ställe att förfesta. Vi hittade en park där vi hänge några timmar innan vi drog på själva festivalområdet.
 
Lördagen kändes bättre uppstyrd. Kön in till barerna rullade på för fulla muggar, och trots att vi kom i samma tid som fredagen, var det inge problem med att ta sig in. Vi drack lite mer och dansade till Afrojack. Det var så grymt! Vi avslutade med att få beskåada hela Stockholm dansa till Axwelll och Ingrosso. Känslan var magisk, helt oförglömligt.
 
Summan av kardemumman var det en toppenhelg, trots våra missar. Nästa år ska jag definitivt iväg igen, om jag är hemma, dvs. Detta var för bra för att kunna missa! Och vilket väder Stockholm bjöd på!!! 
 
 

SUMMERBUST, Friday

 
Fredag. Haha, ja ni... Vilken. Extrem. Tabbe. Fredagen blev verkligen ett lyckat misslyckande. Vi började dagen med shopping i Bromma Blocks. Hittade en gudomligt fin, vit kavaj, även en klänning och några smycken. Det blev en helt ny outfit inför kvällen! Tiden gick inte så fort som planerat, så då passade vi även på att göra stan. När vi sedan återkom till hotellet, fixade vi i ordning oss och började förfesta. Men sedan gick det ju bara utför, hehe...
 
Ja, så här var det! Jag och Linn förade och drog sedan iväg till summerburst. Känslan att få komma in var magisk! Så galet häftigt. Det kryllade av glada människor och musiken pumpade. Jag och Linn kände dock båda att vi skulle vilja dricka lite mer - men då var det stopp i kön till barerna. Ingen fick ta sig in, för det var fullt. Så himla dumt.
 
Vi blev en aning besvikna. Och dumma som vi var, bestämde vi oss för att åka tillbaks till hotellet och föra ännu mer, för att sedan åka tillbaks till Gärdet och avsluta med att se Avicii. Herregud, varför skulle vi det? Vi behövde verkligen inte mer dricka... Men vad händer inte då? Jo. Vi lyckas på vägen tillbaks till summerburst gå av på fel station (och en olycka kommer sällan ensam...). Den paniken som det medförde, var inte rolig i stunden, men nu skrattar jag bara åt det. När vi väl kom till Gärdet insåg vi även nästa sak: vi hade missat allt. Det var slut. Vi gick emot ett hav av folk som var påväg hem.. Då ville jag bara gråta. Vi hade missat Avicii. Vi hade helt tagit fel på tiden. Nåväl, jag har sett honom tidigare, och detta misstag har i efterhand gett oss många skratt. Efter någon timme på en bänk (?), åkte vi hem och somnade gott i våra hotellsängar. Tack och lov blev lördagen mer lyckad! 
 

Home again

 
Alltså, åhhhh, vart ska man börja? Helgen har varit så, så grym. ♥ Jag kom nyss hem efter fem helt fantastiska dagar. Jag har skrattat så att magen värkt, kroppen har även den värkt, pga att vi gått så fasligt mycket. Vi har gjort så mycket knäppt, gjort några tabbar som man inte vet om man ska skratta eller gråta över. Vi har myst, shoppat, ätit lite för mycket skit, sovit för få timmar, dansat till toner från några av världens största DJ's. Det har varit magiskt. Jag kan inte sluta le. Jag ska berätta allt mer ordentligt i separata inlägg, men nu vill jag bara sova! 
 

Stockholm

 
Passade på att knäppa några bilder när vi var och kikade på balen i tisdags!

Äntliiiigen har vi landat i vårt hotellrum. En resa från centrum till hotellet som skulleta 30 minuter, tog istället 3 timmar. Vi irrade runt i Solna hur länge som helst. Nästa gång ska jag bo så centralt det bara går! Ett tag hade jag nästan gett upp hoppet om att finna, men till slut så! Våra planer på shopping och liknande fick pga det ställas in. Istället får det bli en lugn kväll på rummet. Vi ska snart gå ner till restaurangen och käka snart, så får det bli en sväng till ett shoppingcentrum imornbitti, innan vi gör oss redo för festival!
 

11/6-15

Tjeeenaaree!! Igår hamnade jag och Linn i Karlstad. Det kändes smidigare att sova där, när vi idag ändå ska med tåget till Stockholm. Det är rena rama sommarvärmen här. Helt underbart! Vi tog lite fel på tiden, så sitter av tiden på McDonalds och sörplar kaffe. Men nu ska vi snart bege oss mot tågstationen. Vet ni, vi hörs när vi hörs, kära ni! Jag ska ha en grym helg med massa fest och stoj, och bloggen lär inte prioritras! Ha det toppen! NU SKA VI PÅ SUMMERBURST ♥
 
 
 

9/6-15 - Studentbal

 
I afton var jag, Linn, Lovisa och Linnea iväg och såg på Stjerneskolans studentbal. Alla var så himla fina! Jag kan inte fatta att det gått ett helt år sedan jag själv gick på bal, men då istället i Rottneros park, än på Selma spa, där de i år var. Jag är glad att jag och min årskull fick äran att vara i parken, för ja, den är finare. Betydligt fotovänligare. Min bal var verkligen fin, men den var ändå en liten besvikelse. Förväntingarna var nog en aning för stora. Dock var det roligt att få klä upp sig, få hår och smink fixat, umgås och ha kul med sina närmsta vänner, osv. Så helt åt skogen var det verkligen inte! 
 

8/6-15

 
Well hello! Om jag är glad att mina vänner som pluggar i andra städer har kommit tillbaks till byn? Ohh yes! När jag slutat drog jag och hänge med dem en sväng, men var tvungen att dra rätt tidigt, då jag var chaffis till några som skulle jobba till morgonen. Men nu framöver, när värmen kommer, hoppas jag att man ska kunna ses så mycket som möjligt mellan alla sommarjobb. 
 
Jag ska ikväll göra ett snabbpass på jobbet. I samma veva tänkte jag lämna in min vattenskadade mobil. Om jag inte hinner få den innan Stockholm, vill jag iaf ha den tillbaks innan midsommar! 
 

7/6-15

Tack Josefin för att du valde att stanna hemma igår!!! Att få vakna upp pigg och glad för att åka och jobba, kändes grymt! Igår kväll blev det slappkväll deluxe framför fotbollen. Så välbehövligt efter fredagens bravader. Jag har bytt till min gamla iPhone 5 nu också... Haha, den är så liten och helt söndersprucken. Men i morgon ska min trasiga lämnas in. Tacka vet jag drulleförsäkring! 
 
Ikväll ska jag umgås med några vänner när jag slutat. Bra avslut på denna vecka! Nu taggar vi inför Stockholm och summerburst! Det kommer bli amazing!!
 

Jag har verkligen bildbrist nu när jag har en mobil utan kamera. 
 

6/6-15


Vart ska man börja... Min mobil hamnade åter i toan, min vän tappade bort sin hemnyckel, mamma hade ingen aning om vart jag var i morse (jag sov hos pappa). Ja, det var minst sagt fest igår. Det hände även en hel del mera tokigheter, men de ska vi inte ens ta upp här, haha. Jag har skrattat extremt mycket idag åt allt som hände igår. Galet och kul. Men snacka om att jag har ångest över min mobil! Mitt ICloud-minne har varit fullt en längre tid dessutom, så mycket är nog borta nu. Det suger även att jag kommer få åka till Stockholm utan min riktiga mobil. Nåväl, det är bara att lämna in den och få en ny. 
 
Ikväll skippar jag festligheterna. Jag har känt mig alldeles för sliten för att orka. Istället får det bli pizza framför teven med familjen. Jag kommer tacka mig själv för det imorn, när klockan ringer och det vankas jobb! 
 

5/6-15

 
Helloo! Sommarvärmen kommer och hälsar på idag, och det gillar jag! Igår när jag slutat vid tio, hamnade jag och syrran framför pll, vars sjätte säsong hade premiär i veckan. Den serien var SÅ bra när den startade. Spännande, tonårsdrama... nu har det bara ballat ur mer och mer. Men vi känner att vi inte bara kan sluta att kolla, vi vill ju veta hur allt slutar. 
 
Efter frukosten i morse, vilken bestod av vanilj- och kokoskvarg med müsli (Lindahls nya kokoskvarg är grymt god!), satte vi oss ute i solen en timme. Ni vet, man måste ju ta vara på den svenska sommaren, för man vet aldrig hur länge den varar. Nu blir det några serieavsnitt innan jag ska göra mig i orning inför kvällen. Party står på schemat! Yeey!
 

3/6-15

Snacka om att det blev kalabalik när Miranda (vår katt som kan öppna ytterdörren) hade lyckats öppna dörren, så vår andra katt, Pärlan. hade fått med sig in en råtta som hon satt och åt på köksbordet. Jag är ju livrädd för möss och råttor, så jag sprang in på mitt rum och ringde efter mormors man som fick komma till undsättning. Haha. Men innan han kom, hade katten ätit upp allt. Det var dessutom rätt stressigt mitt i allt, då jag skulle på kurs vid ett, och tiden tickade iväg. Men jag hann! Tänk att jag sprungit runt som vikarie inom omsorgen i snart två år. Vart tar tiden vägen?? Och att det var ett år sedan studenten, känns även det ofattbart. 
 
Jag kom nyss hem ifrån jobbet. Kursen slutade vid två, så då passade jag och Linn på att luncha på Fika, innan jag skulle jobba 15-22. Jag gör samma pass imorn, så under förmiddagen är ledig. Det visar solsken dagen lång, så då ska jag passa på att njuta - och tvätta bilen!
 
 
Some oldies!
 

2/6-15


God morgon! Jag ligger i sängen framför "Gerodie Shore" och äter frulle. Klockan är egentligen dags-att-stiga-upp-ur-sängen-och-gå-upp, men har man inga direkta planer för dagen... så varför inte? Det tokblåser ute även denna dag, låter nästan som om taket ska flyga iväg. Linnea ska snart hämtas, då blir det middagslagning , samt några avsnitt av DH. Ja, det är en sådan dag idag. Serier och mys! 


Karlstad


Vid niotiden i morse drog vi till Karlstad för shopping. Det blev en massa spring i affärer, så ikväll värker benen, hehe. Hittade en helt underbar kofta, en sådan jag letat efter i all evighet. Väldigt lång och en aning transparent. Helt perfekt. Innan vi drog hemåt med bilen fylld av partymusik, blev det en fika på EH. Frappe alltså ❤️ Nu ligger vi i varsin ände av soffan och lyssnar på stormen där ute. Yesbox, det blåser ordentligt idag. Tydligen har en hel del träd vält. Sängen väntas snart, och i morgon har jag ännu en ledig dag från jobb. Lite långledigt är aldrig fel, och denna gång är den SÅ välbehövlig. 

Kladdkaka med mandel och hallon

 
 
Du behöver:
200 gram mandel
4 ägg
1,5 dl socker
2 msk potatismjöl
4 dl frusna hallon
1 msk potatismjöl till hallonen
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Mixa mandeln.
3. Använd dig av en form med avtagbar kant. Lägg ett bakkplåtspapper i botten. Kanterna kan du smöra och strö lite av den mixade mandeln över.
3. Blanda resterande mandel med 2 msk potatismjöl, och blanda ordentligt!
4. Vispa ägg och socker poröst. 
5. Häll mandelblandningen i äggröran.
6. Häll smeten i formen och grädda längst ner i 15 minuter. 
6. Lägg 4 dl frusna hallon i en påse tillsammans med 1 msk potatismjöl. Skaka den ordentligt. När kakan varit inne i 15 minuter, ta ut kakan och häll över hallonen. Ställ åter in kakan i ugnen. Låt den stå ytterligare ca 15 minuter. Tänk på att detta skall vara en kladdkaka, så den ska inte vara för hård när den tas ut.
 
 

RSS 2.0