Bedroom

 
Jag fick nog av vårat sovrum idag, så jag ändrade om det. Anledningen till att jag tröttnat, är att vi varken kan stänka sovrumsdörren (Pripps stör oss när vi försöker sova, väldigt jobbigt) eller öppna garderobsdörren. Så det slutade med att sängen fick ställas mot en vägg, trots att jag kan tycka att det är rätt fult. Men jag blev ändå nöjd! Det passade, på något vis, och nu kan vi stänga sovrumsdörren (wihooo, nu kan katten sova inne och vi får faktikst ordentlig sömn) och det går att få upp garderobsdörren lite mer. Toppen! Det är dock väldigt tomt på väggarna, men det ska lösas framöver. Btw, visst blev det bra när gardinerna kom ända upp i taket? Det skapade en känsla av att rummet är större!
 

Summerburst

 
 
DAMN, vilken helg jag haft med summerburst, Göteborg och bästa Linnea. Den tog på riktigt kol på oss, men det var det värt! Vid tretiden på fredag anlände vill till Götet. Stämningen i staden pulserade. Vi checkade in på Scandic, duschade och fixade oss festfina, därefter blev det middag, innan förferren tog ordentlig fart. Jag tror att alla på vår våning var där för festivalen, för det var förfester på var och varannat rum. Vi drog in rätt sent på fredagskvällen, men hade det verkligen grymt, förutom en sjukt otrevlig ordningsvakt.  När vi skulle in på barområdet höll jag Linnea i handen för att inte tappa bort henne, men just när vi skulle komma in på området drog en ordningsvakt isär oss och snäste surt "vafan släpp henne!". Grr, sånt kan få mig att gå i taket. Axwell och Ingrossa var precis som förra året jättebra. Jag får gåshud när jag tänker tillbaks.
 
På lördagen var det bara att dra igång igen! Det gick så segt att sörpla på rosévinet. Man har helt enklet blivit för gammal för 2-dagars. Vi gick in till området välidigt tidigt, vilket vi på sätt och vis fick betala för senare. När jag är full och känner att jag är färdigfestad, så ska jag hem, no matter what. Och att resonera med en Josefin som är allt annat än klar i bollen, är inte det lättaste. Så runt 22.00 bestämde jag att det var dags att dra hem, vilket resulterade i att jag och Linnea tappade bort varandra. Haha, det blev lite dramatiskt där en sväng, men till slut fann vi varandra och avslutade kvällen på hotellets bar med några vänner till Linnea. Sen styrde vi en egen efterfest på rummet innan vi slocknade. 
 
Ja, helgen var grym! Söndagen var seg, jag orkade inte alls gå i affärer, utan satt mest i en trappa i Nordstan och väntade på att det skulle bli dags att ta tåget hem. Det var så underbart att få bli hämtade av våra fina pojkvänner i Kil, och att få åka hem och sen få sova i sin egen säng (trots den übersköna hotellsängen). 

Summerburst


Hallå på er! Vi har anlänt i Göteborg, och det har gått smidigare än jag vågat tro. Vi bor väldigt centralt. Så fort vi landade på hotellet slängde vi oss o duschen och fixade oss. Därefter blev det vin och pizza. Nu har vi mätta och belåtna hamnat på vårat hotellrum, där vi kör vår egen förfest. Ahh, tänk att det är dags igen!! Summerburst. Galet. Det ska bli vansinnigt kul. Förra året var oförglömligt, och detsamma blir det säkert i år. Underbart. Vi hörs imorn, nu ska jag hänga med Linnea!


24/5-16


Från igår efter att vi besökt mamma, och tig en biltur.

Ursäkta, men vart tog veckan vägen?! Jag ska och jobba natten i natt, och imorn bitti går jag på ett dagspass. Sen är det bara att se till att allt är i ordning, då jag på fredag hoppar på tåget mot Götet (är fett taggad!!). Jag har ju inte ens börjat packa än - än mindre funderat på vad jag bör ha på mig. Tiden går lite för fort. Nu drar sommaren igång med superfart, varje helg fram till hösten är mer eller mindre uppbokad. Hela nästa helg vankas också fest, därefter åker jag utomlands. Full rulle, men det ska inte klagas. 

Jag har varit så slö idag. Haft världens träningsvärk utan någon sim helst träning. Men jag använde en del muskler igår, när jag fick ett ryck och möblerade om. Vårt hem blev större och mycket mer praktiskt. Är så nöjd! Vore det inte för all tvätt och disk som står både här och där (ja, det är vardagens verklighet) hade jag visat er, men det för helt enkelt vänta. Tröttheten slog till ordentligt efter 13, då somnade jag i 1,5 timme, tills vår hyresvärd knackade på och bad mig flytta bilen. Jag skulle dock lika gärna kunna somna om på en gång nu, för energin är lika med noll. Kanske beror det på vädret? Oscar är i Karlstad och där har tydligen flera vägar blivit översvämmade. Här har det värsta av regnet verkat ge sig. 



23/5-16


Helgen har sprungit ifrån mig. Mestadels för att den bestått av jobb. Men i lördagskväll åkte vi hem till svärmor för att göra Bailyes-frappe. Sjukt gott, men väldigt mäktigt. Vi satt uppe alldeles för länge för att jag skulle vara pigg på jobbet dagen efter, men på nåt sätt klarar kroppen ändå av lite sömn. 

Idag har jag en ledig dag, så jag ska försöka ta mig igenom tvättkorgen och börja tänka ut outfits inför summerburst. Jag har inte riktigt fattat att det faktiskt är nu till helgen vi åker. Och det är så svårt att packa när man aldrig vet hur vädret ska bli. Än så länge verkar det som om det kan bli både regn och sol. 


Vacay

 
 
Vid 11.00 - alldels lagom till förmiddagskaffet! - dök Linn upp. En rätt spontan idé slutade i verklighet. För bara någon dag sedan hittade jag en billig och resa (hehe, lär spara in stålarna, då London väntar i slutet av sommaren) till Turkiet. Jag kikade verkligen bara för skojs skull, men så fann jag ett riktigt kap. Och jag trodde aldrig att Linn skulle säga "Jag är på, vi åker!", när jag frågade henne. Men ja, idag bokade vi en veckas semester till Alanya. Såååå härligt! Om cirka tre veckor lyfter vi mot sol och värme. Jag har alltid velat utomlands med Linn, för vi har det alltid sjukt kul ihop. Ibland skrattar vi så att magarna krampar. Det kommer bli en behövlig semester. Lugn och ro, sol och bad, god mat, drinkar, sevärdheter, shopping och så lite party på det! Jag längtar! Tur att det snart är dags! :-)
 

Rosé i solen

 
När värmeböljan slog till över Värmland, njöt vi av rosé i solnedgången. Livsnjutning på hög nivå.
 
What a day. Per-Ivar har sprungit runt, runt, runt i huset. Han busar och leker så mycket han kan, tills han däckar i soffan, helt slut. Och Pärlan fortsätter att sura. Haha. Vid lunchtid idag dök mina pinglor - Linnea och Lovisa - upp för lunch á la panerad rödspätta, mos och god sås. Vi hängde nån timma, åt och sörplade kaffe. Ikväll har det varit rätt lugnt, lite planerande av sommaren. Är så taggad att jag skulle kunna spricka av längtan. I veckan ska några saker fixas, så som det sista inför summerburst. Ahhh, I'm so excited!
 

Vi har blivit fyra

 
Mitt hjärta håller på att spricka av kärlek, och jag tror snart jag dör sötdöden. Igår utökades vår lilla familj med ännu ett katt. Han är ett riktigt yrväder som vill leka med allt som rör sig - och inte rör sig. Hela min hand är uppriven på grund av detta busfrö, men han är så gullig att det på något sätt ändå är okej. Vad han ska heta, är jag och Oscar lite oense om. Jag tycker att han är en liten Pripps, medan Oscar envisas med att han är en Per-Ivar. Kanske borde han heta något helt annat? 
 
Pärlan (min katt på snart 15 år som jag tog med från mamma när vi flyttade), tycker inte alls om honom. Hon morrrar och fräser så fort hon ser honom. Men samtidigt är hon väldigt nyfiken och håller ett extra öga på honom. Hon är ju egentligen mer av en ensamkatt, men jag hoppas att de snart ska komma överens. Lillkillen är i alla fall vädligt intresserad av Pärlan, och vill gärna närma sig och studera henne. Åhh, han är så söt! Jag håller tumamrna för att han blir långhårig, han ser faktiskt ut att kunna bli det.
 
 

Presenter

 
Alltså WOW, vilka presenter jag fick i helgen! En finfin väska och örhängen och ring från Lily and Rose. Smyckena är så fina att jag inte vet vid vilket tillfälle det skulle passa sig att bära dem. På finare tillställningar, kanske? Jag är riktigt nöjd iaf! Detta fick jag av Oscar och min svärmor. Av min egen familj har jag fått pengar att köpa det jag själv vill för, så då blir det en ny parfym, kläder och inredning. H&M home har ju öppnat i Karlstad, och där finns det mycket fint, så en vända där lär hinnas med framöver! 
 

Födelsedag och konfirmation


Det har varit en häktisk helg, men ack en sådan bra en! I går morse steg vi upp tidigt och styrde mot Karlstad. Dagen startade med shopping och lunchbuffé. Efter några timmar, åkte vi mot Linn för fika och för att catcha up! De har flyttat till ny lägenhet, och bott där ett tag nu, så det var på tiden att komma på besök. Några koppar kaffe senare, checkade vi in på hotellet i centrum. Vi valde nämligen att lyxa till min 21-årsdag (herregud, vad åren går!!) med hotellövernattning. Finns det nåt bättre, tro? Vid åtta hade vi bord bokat på Pinchos. Det var första gången vi var där. Mysig stämning och väldigt god mat. Jag totaldiggar ju tapas, så det var ganska självklart att det skulle uppskattas. Vi rullade från restaurangen av mättnad. Innan vi åkte upp till rummet för att sova, tog vi ett varsitt glas i hotellets bar och snackade till ljudet av eurovison song contest. 

I morse ville jag dö när klockan ringde. Mindre än fem timmars sömn, då jag bara var tvungen att se vem som kammade hem segern i eurovison. Och vi var även tvungna upp i tid, då vi skulle på konfirmation i Koppom. Men efter en god hotellfrukost gick det ändå helt okej! Det blev en trevlig familjetillställning efter konfan. Det är verkligen härligt att jag gillar Oscars familj minst lika mycket som min egen. De är så goa! ❤️ 

Och som om inte det vore nog... 18.00 ikväll var det dags för min familj att fira mig. Tårta, mer kaffe och fina presenter. Puhhh..! Ögonen går snart i kors. Vi höra imorn, 'cause now I'm out. 


13/5-16


Hallå på er! I maj känns det som om alla fyller år. Igår var vi och firade Oscars mormor som blev ett år äldre. Det bjöds på massa gott! Och i morgon är det min tur. Ikväll kom syrran, Lovisa oxh Erik över hem till oss. Några drack kaffe, medan andra drack drinkar. Riktigt trevligt. Nu har vinet kommit fram och i samma veva packas det inför morgondagen. Jag och min kärlek ska fira min födelsedag genom att bo på hotell i Karlstad, plus gå ut och käka tapas. Det ska bli SÅ mysigt. Och bara tanken på att vi ska få äta hotellfrukost på söndag, gör mig tårögd. Underbart. Men vi måste upp rätt tidigt på söndag, då vi 11.00 några mil längre bort, ska på Oscars kusins konfirmation. Det blir fullt upp led andra ord, men det ska bli härligt med mini-semester! Det är så väl spenderade pengar, för de gör gott för själen! 



11/5-16

 
Min nya favoritfrulle är turksik yoghurt med hallon och kokosflakes. Nam, nam!!
 
Både jag och Oscar har varit förkylda i någon vecka nu. Jag har klarat mig ganska lindrigt undan, förutom en släng av feber fredag mot lördag. Men de senaste dagarna har jag varje morgon vaknat upp med snorig näsa, grus i ögonen och slemmig hals. Och idag vaknade jag med öronvärk. Jag var ett riktigt öronbarn när jag var liten, jag har haft oräkneliga många öroninflammationer. Senast jag hade en, var när vi var till Alicante. Jag hoppas verkligen att värken släpper, och att jag slipper öroninflammation, för det gör så förbaskat ont.
 
Vad hittar ni på idag då? Jag ska iväg och jobba en sväng i eftermiddag, därefter väntas storhandling. Frysen ekar tom. Idag fick det bli biff till middag, då det verkligen inte fanns annat än köttfärs kvar. Kanske måste man njuta lite av vädret i kvällningen också, för i morgon ska det tydligen vända och bli sämre. Jag som hade hoppats på en varm födelsedag..
 

9/5-16


Vackra sommarkväll ❤️

Men tjeeenare sommaren! 25 grader varmt och sol, sol, sol! Jag har varit ledig och hängt ute hela dagen. Jag har lyssnat på "Måndagspepp"-podden och läst Solo på en filt i det nyklippta gräset. Sverige levererar verkligen just nu! Älskar när det är såhär. När jag åt sopplunch ute, kunde jag inte annat än le, för vi bor på en sådan vacker plats. Det grönskar, hästarna betar i hagarna bredvid och blommorna har börjat blomma. Hur ljuvligt som helst.

I kvällningen tog vi en tur till mormor och mamma och hälsade på. Vi åt korv med bröd i kvällssolen. Innan vi åkte hem till oss, tog vi en biltur och stannade till vid Feyken. Solnedgången var så himla fin! Jag är kär i dessa vårkvällar. Låt dem aldrig ta slut. 


6/5-16

 
Äntligen är det så varmt ute att kan kan äta frukost, lunch och middag ute. Hur underbart??!
 
Igår klev vi upp med tuppen för att åka till Örebro. Mamma, och så jag och syrran med våra respektive. Vi började med en saab-träff. Killarna var väldigt intresserad, vi tjejer gick mest runt och strosade och njöt av värmen. Vädret var on top! Efter en timme, for vi vidare till Laxå för att hälsa på mammas moster och man. Där bjöds det på grillat ute på den inglasade verandan. När vi ändå var där, hälsade vi även på mammas kusin, och vår lilla tremänning. Hon är så söt! På hemvägen stannade vi till vid min morbror för hamburgare. De har byggt ut, och huset är så himla fint! En riktig dröm! Vi var helt slut när vi kom hem. Puh..! Det var länge sedan sängen var så skön som då.
 

4/5-16


Några knäpp från en kvällspromenad, och från idag. 

Hej svejs! Vilken U N D E R B A R dag det har varit!! Solsken OCH värme. Vi sov så skamligt länge idag, för Oscar var (och är, hehe) sjuk, och jag orkade inte gå upp själv. Stackarn, han hostar och han hostar.. 😔 När vi väl kom upp, dukade jag upp frukost i solen, för tänka sig, idag var det verkligen så varmt. Dagen har gått fort. Till middag grillade vi hamburgare. Haha, jisses, ni skulle ha sett oss... Det slutade faktiskt med att jag stod och ropade: "Oscar, kom hiiiiit, det brinner!!!!!". Ja, vi grillade hamburgarna på folie som vi lagt på grillen, och helt plötsligt tog det eld i fettet som hamnat på folien, och innan vi visste ordet av, brann det även i folien. Jag fick stå och dra i tyllgridinerna på altanen, så att de inte skulle antändas, medan Oscar släckte elden. Tack och lov gick allt bra, och ingen större skada skedd, förutom några brända hamburgarebröd. Middagen ute i solen smakade fasligt gott. Det somriga vädret och hela stämningen fick firas med ett glas rosé. Visst är det sommar-feelings for real då?! 

Nu ska vi krypa till kojs och lösa korsord  (pensionärsvarning på den, va?), föri morgon ska vi ut på äventyr - hela familjen! Vi börjar med Saab-träff i Örebro, sedan blir det grillning hos mormors syrra i Laxå. :-) 


Malene Birger Weekendbag

 
Jag är helt kär i Malene Birgers weekendbags. HUR snygga alltså? Jag har världens ha-begär. Jag känner att dessa två längst ner, vore något för mig. Frågan är dock om den ljusa är för liten, och den mörka skulle passa mig bättre. De är i alla fall jättefina. Stilrena, och de känns väldigt klassiska. Tänk er de gånger man ska bort och ska ha med sig lite grejer, men ändå mer än vad en resväska rymmer, då är ju detta perfekt! Som när man ska sova på hotell en natt, eller som mig, jobba ett dygnspass. Kan ingen ge mig någon av dessa två i födelsedagspresnet? Snällaaaa!
 
Foton från Google.
 
 

Spökar det?

Under natten mot fredag hände det en väldigt konstig grej. För tillfället står det en liten hylla (en 2-plans) på golvet vid min sänghalva, då vi inte hängt upp den på väggen ännu. Under kvällen så satte jag min mobil på laddning, och då la jag den på hyllan, då den ligger just vid uttaget. Strax efter tre på natten vaknar både jag och Oscar upp av ett märkligt ljud. Vi hör hur min mobil börjar att dra sig längs med hyllplanet. Det varade i några sekunder. Den DROG  sig verkligen efter träskivan på hyllan. Efter en stund hör vi hur mobilen slår i golvet. Både jag och Oscar sätter oss upp och frågar: "vad var det där?". Första tanken var att katten hade råkat ha ner något från fönstret. Men i fönstret stod allt som vanligt. Men min mobil... Min mobil låg på golvet, och då förstod jag direkt att den måste ha släpats på hyllan tills den trillat ner.
 
Vi började direkt att leta efter en naturlig förklaring till hur den hade kunnat trilla. Hade katten fastnat i laddningssladden? Hade hon lekt med mobilen? Men på något vis stämde inte det. Hyllan står nämligen väldigt nära väggen, och där hade aldrig katten fått plats. Telefonen hade trillat mot väggen, så om katten hade fastat i sladden, borde den ha trillat åt andra hållet. Och om hon hade lekt med mobilen, hade ljudet varit mer som om telefonen åkt fram och tillbaks. Men det var verkligen som om mobilen drogs på en rak linje, tills den damp ner. Väldigt obehagligt.
 
Både jag och Oscar fick en väldig obehagskänsla när vi hörde ljudet, det kändes onaturligt. Och det var konstigt att vi bägge vaknade sådär, det brukar inte hända. ALltid när jag hör oförklarliga ljud, brukar jag höra om det är katten, men detta var inget "kattljud". Och på något konstigt sätt, hade jag när jag hört ljudet, tänkt "herregud, det är NÅGON som drar i min mobil!!!". Det kändes som om någon var i rummet. Så himla läskigt. Och när lätet drog igång blundade jag hårt, för jag ville inte se om någon fanns vid mig. Jag bara väntade på att mobilen skulle trilla, vilket den även gjorde. Spökar det hemma? Vi har inte märkt av något som helst tidigare, nämligen. Usch. Haha, vi var faktiskt lite smålöjliga och hade lampan på tills det ljusnande. 
 
Nåväl, fortsättning följer! Hoppas att detta var första och sista gången något sådant hände. I natt verkade det iaf lugnt!
 

Min måndag och helg

 
Vi är inne i maj, och jag skulle inte kunna vara lyckligare! Maj är min favoritmånad. Jag fyller år, vårvärmen kommer, blommorna börjar dyka upp i vägkanterna, det händer alltid massa roligheter i maj... ja, listan kan göras SÅ lång! Hur som haver, jag tänkte berätta om min helg. Det har varit en salig blanding. Stress, spökerier (ska ta upp det mer i ett separat inlägg), jobb, Valborgsfirande och bakishäng med pizza. Valborg firade vi först med förferre hemma hos oss med grillning, sen drog vi vidare till nästa förfest, för att sedan hamna på Idet. Jisses, det var så varmt och trångt, men vi överlevde. Igår jobbade jag ett dagspass, sedan köpte jag och Oscar med familjepizza och åkte hem till mamma och familjen för att umgås och prata om den gångna festkvällen. 
 
Idag har jag sovit ut ordentligt, efter tre nätter med urkass sömn. Halv tolv vakande jag, hehe. Men tust me, det var välbehövligt. Oscar jobbar heldag, så jag har i egen takt fått fixa och dona här hemma. Tro det eller ej, men när det kommer till att städa, kan jag älska att få syssla med det själv. Så det har städats, jag har lagat mat, läst tidningar, bakat dessa goda chokladbollar, sett ikapp serier och lyssnat på poddar. Härlig måndag.
 

RSS 2.0