Kaotisk torsdag


Denna dag har varit kaotisk från morgon till kväll. Deg hela startade liksom med att jag fick reda på att jag även skulle jobba kvällen - jag som var helt inställd på en ledig dag. Sen eskalerade det bara. Jobbet var sådär tråkigt och tufft som det tyvärr är ibland. När jag skulle hem, trillade jag även i halkan och slog upp både byxor och knä. Med blodigt knä åkte jag hem i ishalka. Väl hemma skulle jag ta mitt glas vatten inför kvällen (jag måste alltid ha ett vattenglas på sängbordet när jag ska sova), det hann jag inte mer än ställa ner förrän det sprack i två bitar. Det hade redan börjat spricka, men det kalla vattnet fick det att gå mitt itu. Det blev blött överallt. Nu upptäckte jag även att mitt knä blött ner vårt sprillans nya satinlakan. TACK FÖR MIG VIDRIGA TORSDAG, NU LOGGAR JAG UT, känner jag. 

Men dagen har ändå haft sina ljusglimtar. Min syster tog körkort (åhh, jag kan inte annat än bli stolt, hon är så duktig!), och jag fixade fint i hemmet. Sammetsgardinerna är helt underbara. Nu längtar jag tills vi får upp något nytt på väggarna! 


27/1-16


Jag tyckte det var dags för lite hederliga mobilbilder från min vardag. Köksbordet har fått sig ett lyft, snön har börjat smälta bort och jag har stekt fläsk till middag i dag. Jag jobbar natten i natt, men i morgon har jag världens to do-lista att ta itu med. Vi skjuter upp grej efter grej (mest på grund av trötthet), men imorn måste vi ta tag i lite saker. Som den där hyllan som ska upp. Jag har även fått hem lite nya saker från Jotex som jag ska hämta ut, bland annat ett par sammetsgardiner jag har suktat efter! Hemmet ska få sig ett vårlyft med mera färg, har jag tänkt. Inredning är så himla skoj!! 


Skultuna

 
SOM jag har suktat efter både en och annan ljuslykta och ljusstake från Skultuna. De känns så tidslösa, de är så vackra. Idag fick jag hämta ut dessa tre skönheter. Jag älskar dem! Just nu pryder de både köksbordet och vår lilla bänk i köket. Kanske finner de sig en annan plats när stringhyllan åker upp. Ikväll ska vi faktiskt få till den sista touchen i hemmet.... trots att vi tänkt flytta.
 

25/1-16


Jag är helt dödskär i den skandinaviska inredningsstilen. Exakt så här vill jag ha det i mitt framtida hem!! 

Tjenare! Vilken dag, kära ni. Den började med jobb och slutade i att vi vid svärmors köksbord satt med beslutsångest. Vart kom denna beslutsångest ifrån då? Jo, vi var och kikade på lägenhet ikväll. Jag och Oscar är ute efter större, då vi i nuläget bor rätt så trångt. Men vi trivs förbaskat bra där vi bor, därför skulle vi aldrig flytta till större bara för att det är större. Det måste vara minst lika fint som vi har det nu. Idag kollade vi iaf in en tvåa. Den var fin, och läget är grymt. Men... Det är för mycket som måste göras i ordning (jag är rätt kräsen av mig), så vi väljer att leta vidare. Om ni har, eller vet någon som har, hus eller lägenhet i närheten av Torsby att hyra ut, hör av er! Vi är intresserade!! 

Nu ska vi sova, i morgon väntar ännu en dag med jobb. :-) 


24/1-16


Det har varit en riktig allt-i-allo dag. Det har städats och bytts gardiner. Vi har fikat semlor vid svärmor. Mamma bjöd på god kycklingmiddag. Och så skulle vi ha varit på bio. Eller, ja... Oscar och mamma kom iväg, men i sista stund drabbades jag åter igen (suck) av urinvägsinfektion. Jag förstår inte vad det är för fel, men jag måste nog besöka doktorn, så att det inte är något farligt. Så istället för bio, fick det bli tranbärsjuice i soffan framför Bingolotto. Visas det inget bättre en söndagskväll? Eller så är det kanske jag som satt mig på plats en aning för tidigt. Vid åtta kanske de bättre programmen drar igång. 



21/1-16


Igår var en sån där extra bra dag. Jag fick egen tid på dagen (det är så härligt att helt ensam få dona med sitt, måla naglarna, laga mat, läsa, osv.), vi åt trerätters på en onsdag och satt framför brasan och pratade, och vi lyckades även lägga oss i tid. I morse vaknade jag upp vid halv nio - utvildad! Det blev frukost framför Nyhetsmorgon, kaffe framför Dr. Phil, ett bubbelbad, och senare häng med syrran och hamburgare-middag. Nu har vi just lagt oss efter att ha sett "Snakes on the plane". Alltså, den filmen... man får ju lite ångest inför att flyga när man sett den. Men som sagt, det är bara film. 

Nu ska vi sova, i morgon väntas jobb!


20/1-16


Äntligen gick jag på ledigt! Gud så skönt. Jag är en sådan som hellre gör längre och färre dagar, än att jobba varje dag och köra kortpass. Nu har jag både jobbat mycket och flera dagar, så idag förtjänar jag ledig tid. Jag har slängt ihop en kalops som får stå och puttra på spisen tills mannen i mitt liv dyker upp. Jag ska ta och röja undan tvätten, som blivit till två överfyllda ikea-kassar, sen ska jag slänga mig raklång på sängen med en tidning och bara softa. HUR underbart??! 

Btw, ni kanske ser att jag kapat av mig håret? Tror att det var ca 2 dm som rök, så nu bor jag i en page som jag stormtrivs i! 



Wanties

 
Jag vet att materiella ting endast skapar tillfällig lycka, men kom igen liksom!!! Dessa fina saker här uppe måste ge livslång lycka, eller hur? Jag dör för hur vackra de är. Jag känner att jag bara måste ha dem. Enda andledingen till att jag inte innehar dem allihop ännu, är för att priserna är rätt saftiga. Men man kan ju köpa på sig dem allt eftersom. Eller varför inte önska sig i födelsedagspresent?
 
Okej, så vart kommer då alla dessa skönheter ifrån? Vi kör från uppifrån till höger!
 
Ljushållare från Klong (vill ha den lilla i mässing), vasen Äng i stor storlek från Klong, rödvinsglas från Ittalas serie Essence, Lilja-ljusstake från Skultuna, ljusstakarna Gloria från Klong (vill ha den större varianten), och slutligen tekanna från Christina Re som finns att köpa på www.hilkeindesign.com

19/1-16

 
God morgon, hörrni! Sablarns så kallt det är ute idag, minus 26 grader visade termometern. Det var nätt och jämt så att bilen startade när jag skulle åka från jobbet. Nu har jag kurat ner mig i soffan med frukost. Jag har en sån där jobbig jobbdag idag. Jag slutade på ett jobb i morse, och ska sedan iväg till ett annat för att även där göra natt. Sånt tar på energin, men i morgon är jag ledig! Jag har ett berg av tvätt som måste tas itu, och så tänkte jag för en gångs skull att laga en ordentlig middag. Ett långkok, sånt blir alltid extra gott.  


Salt- och pepparkvarn

 
 
Som ni kanske minns, har jag nämt att jag införskaffat mig überläckra kvarnar: En med himalayasalt och en med pepparmix. Pepparmixen är så galet god, jag har den på allt möjligt. Den är underbar att ha på osten på mackan. Sen så skadar det ju inte att kvarnarna är snygga som dekoration. De står primaballerina på den gröna marmorbrickan från Åhlens. 250 kr tror jag att jag gav för dem styck.
 

Cube

 
Det var lite av kärlek vid första ögonkastet när jag hittade denna lampa på Ellos. Den är så stilren och enkel, men ändå så speciell och snygg. Jag älskar guldfärgen, och hur den stora, vita glasbollen vilar mot dess ställning. Att jag dessutom hade ljusstakar i exakt samma färg, gjorde inte saken sämre. Vårt sovrumsfönster fick sig verkligen ett lyft! Till gulddetaljerna och det vita, matchade jag med gröna växter. Jag absolut älskar kaktusar, de är lättskötta (iaf har jag lyckats bra med mina) och galet fina. Jag måste införskaffa mig fler! 
 

16/1-15

 
Då det var tulpanens dag igår, så var vi självfallet tvungen att införskaffa en tjusig bukett! Det andas verkligen vår, trots de 22 minusgrader som verkar där ute. Burr!! Jag hade ingen vas som passade till blommorna (måste verkligen införskaffa några vaser), så istället knöt jag ihop blommorna och satte dem i en mässingfärgad kruka som jag fick hem från Jotex från några dagar sedan. Krukar var alldeles för stor för alla vår blommor, så den passade finfint som tillfällig vas! Annorlunda men snyggt!
 
Jag har jobbat tills nio ikväll. Jag möttes av ett helt nystädat hem när jag klev genom dörren. Han är ju bara för underbar min prins. ♥ Nu sitter vi i soffan framför teven med ett glas vin. Riktigt lördagsmys.
 

15/1-16


Jag hämtade upp Linnre och Lovisa när de slutat, sen hämtade vi sushi och semlor och mös i stugan hela eftermiddag. Alltså seriöst, sushi är FÖR gott. Skulle kunna leva på det. Och att unna sig hämtmat en fredag, är ju inte helt fel! Jag har jobbat kvällen och nyss landat hemma. Jag hämtade ut en ny lampa idag (gahh, så snygg), så jag håller på att fixa i sovrummet. Än en gång. Jag längtar tills de nya sänglamporna kommer. Jag önskade jag vore miljonär och kunde styla hur som helst. Men, man måste jobba och sakta men säkert göra inköp som förändrar hemmet till det bättre. Lite i taget, som sagt. Vi måste verkligen införskaffa nya soffkuddar, på tal om inredning. Vad ska man satsa på för färg i vår? Grön? Korall? 


13/1-16


Imorse fick det bli smoothie-tallrik toppad med müsli, banan och jordnötssmör. Jag är inne i en smoothie-period just nu. Man kan ju variera hur mycket som helst, bara genom att byta ut blåbär mot hallon, så blir det något helt annat. Linn dök upp på kaffe i några timmar idag. Det var ett bra tag sedan jag såg henne, så det var kul! Vi snackade framtidsplaner, resor, flytt, hus, utbildningar, osv. Jag är faktiskt sugen på att åter börja plugga i höst. Jag funderar på distans dock, då studentlivet i sig inte lockar mig. Isf blir det förhoppningsvis flytt till större hus i samma veva. Eller så blir det inte så, så blir det en långresa i ett annat land istället. Jag står lite i valet och kvalet.

Nu har vi nyss käkat middag. Vi ska slappa en stund, sen ska jag in i byn och hämta paket, och Oscar ska klippa sig.


11/1-16


Krafterna är som bortblåsta. Söndagen var en extremt jobbig dag, och spåren sitter kvar än idag. Jag orkade inte kliva upp ur sängen förrän 12.00. Men det är bara att acceptera att det är såhär det är just nu, men det går över. I morgon är en ny dag, med nya möjligheter. Då ska sovrummet fixas fint. Min inrednings-ådra är helt galen för tillfället. Jag drömmer om att flytta till något större och få gå helt crazy på ljusstakar, målarfärg, marmorbord, sänggavlar... Men tills vidare, när vi bor här, så får vi göra det så fint i den mån det går! Jag köpte nya påslakan i satin idag. Ett nytt överkast, samt nya gardiner, damp också ner i brevlådan. Jag skulle dock vilja ha ett par snygga prydnadskuddar till sängen. Och några ljuslyktor från Skultuna, de är galet vackra! 


9/1-16


Hallå på er! Jag har jobbat heldag idag. Det är skönt att vara tillbaks igen efter all ledighet. Usch, jag har fått känningar av  urinvägsinfektion igen också. Det slog till när jag jobbade. Så jag sörplar tranbärsjuice för fulla muggar! 

Nu har vi slängt ihop lite grejer här hemma och ska dra hem till mamma och spendera natten där. Vi ska blanda drinkar och käka middag, för att fira syrrans 18-årsdag. Det är så svårt att förstå att hon blivit så gammal. Det känns liksom som om jag är 18... men jag är snart 21 (!!!). Tiden går så fort, nästan för fort. Jag får alltid panik när jag tänker på hur åren flyger iväg och att jag har så himla mycket jag vill uppnå. Men så länge man alltid ser till att jobba för att uppnå ett mål, och alltid vara på väg någonstans, så tycker jag att man ska vara nöjd och glad, för då gör man vad man kan. 


7/1-16

 
Jag sitter och käkar gårdagens rester (gjorde någon couscous-röra med vitlök och ingefära som blev skitgod!) och ska snart sticka in till byn och kika present till syrran. Hon fyller 18 (!!!!!!!!!) (när i hela friden hände detta?!?!?) i morgon, och idag ska vi dit och fira henne. Till helgen kör vi på drinkkväll och firar henne lite mer. Jag ska även se om jag hittar något fint till hemmet, när jag ändå är iväg. Jag shoppade en hel del nytt idag. Bland annat två nya lampor som var galet snygga. Men jag skulle vilja ha en ny matta till sovrummet.
 

6/1-16 - Hejdå julen


Det där med att resa hem, är alltid en process i sig. Det tar sin lilla tid och väl hemma är man dödstrött. Det var underbart att få åka raka vägen hem till mamma för soppmiddag, då vi knappt ätiti nåt vettigt på hela dagen. Där kikade vi på bilder från resan och snackade ett bra tag. På hemvägen fick vi dra in och köpa frukostmat, då kylen ekade en aning tomt. Vi gjorde ju det dumma misstaget att åka utomlands med ostädat hem, så ni kan ju gissa vad vi har för oss idag :-)) Det tvättas, städas och julen slängs ut. Nu välkomnar jag våren. Trots de 20 minusgraderna ute. 


5/1-16


Hej svejs!! Vi hänger just nu på flygplatsen i Prag och käkar lite tidig lunch. Våra sista dagar har varit grymma! Igår åt vi ute, gick runt i stan, besökte sex-museum och drack vin. Att åka tillbaks hem, är alltid något bitterljuvt. Man åker från ett ställe man haft en fantastisk semester på, men man skall också hem, och det är ju alltid rätt så skönt. Väl hemma ska julen städas ut. Jag har fått nog av julen nu, jag vill spy på tomtar och rött. Ja, ni fattar. Tror att första stoppet blir en inredningsaffärer för att shoppa våriga ting för hemmet. Sen ska vi hem till mamma på middag, gött att slippa fixa med sådant när man kommer hem. 


3/1-16


Vi drog oss kvar i lägenheten ganska länge idag. Vi ville nämligen vara i centrum när det mörknat, så vi sköt på att gå ut. Det var julmarknadens sista dag, så vi ville de den i mörker med alla lampor. Vi började med att ta ett shoppingvarv i stan. Jag blev både några klädesplagg och smycken rikare. Vi kikade även efter presenter att ta med till de hemma. Gud, det är så svårt det där. Man vill köpa något som har med Prag att göra, men det får ändå inte vara för turistigt. Vi får ta tag i det i morgon, för mitt i letandet blev vi hungriga och fick leta upp en restaurang. Åhh, jag åt en helt magisk pasta med räkor! 

Efter middagen tog vi ett varv runt julmarknaden. Det är verkligen något av det vackraste jag skådat. Jag är så glad att jag har fått uppleva detta. Åk hit, kära ni, det är extremt fin stad! 

Nu har vi nyss sett nya Beck-filmen, men vi tänkte fortsätta med Johan Falk! Ha en underbar kväll! 



Pragborgen

 
Idag var första gången då vädret var rejält ruggigt ute. Usch, det blåste kallt och jag var faktiskt tvungen att införskaffa mig öronmuffar. Grisrosa var de till och med, haha. Iaf! Vi gick upp till Pragborgen idag, vilket inte direkt är en borg, utan snarare ett ställe med flera gator och byggnader. Vi gick in i den stora kyrkan som finns där, gud så mäktig den var. De flesta byggnader krävde inträde, men den var gratis. Inträdena är inte särskilt dyra, men köerna är vedervärdiga.
 
Efter någon timme, gick vi över älven och åt middag på en båt. Maten är generellt billig i Prag, men vi hamnade väl i vad man skulle kalla en "turistfälla", så maten var något dyr och inte sirekt fantastisk. Vi strosade därefter runt bland kullerstenarna. Det finns ett bra utbud av shopping, må jag säga. I morgon tänkte vi faktiskt köra en shoppingdag, plus lite annat!
 

2/1-16

 
Morning! Idag har vi pallrat oss upp lite tidigare än de senaste dagarna. Vi har tänkt vandra upp till Pragborgen idag, samt utforska Lillsidan lite mer. Det finns några söta gator som vi vill besöka, samt några kyrkor. Iof gör det inget om man virrar runt sig bland kullerstenarna, för vackra byggnader hittar man precis överallt. Det är en cahrmig stad detta, det är svårt att inte gilla den. Man kan gå och gå, och sedan när benen blivit trötta, slinka in på en bar eller ett fik, för att värma och vila upp sig. Maten på flera restauranger här, är galet billig här, och vi som (skandal!!!) inte käkat ute än, ska försöka lyckas med det idag.
 

Nyårsmenyn

 
Idag har vi varit riktigt oproduktiva. Vi sov till tolv, såg på flera avsnitt av "Gåsmamman", bestämde oss sedan för att ta tag i dagen, men då var de flesta affärer stängda. Planen var att dra till centrum, men istället blev det en kvällsprommenad runt där vi bor. Luften här är behagligare än hemma, mycket mildare. På hemväge köpte vi med oss pizza och mös resten av kvällen i soffan framför de sista serieavsnitten. Jag tycker inte serien var så bra som så många påstår, men den var ändå sevärd. Jag hade dock förväntat mig mer.
 
Hur som haver! Här uppe ser ni vår nårsmeny. Tomatsoppa med vitlöksbröd till förrätt, lax i sås med klyftpotatis och morötter till varmrätt.... och köpt chokladpudding i plastburk till efterätt. Haha, jag visste verkligen inte vad vi skulle laga för dessert. Det behövs både mycket ingredienser, samt att det är svårt att förstå vad allt betyder. Men detta funkade också fint! Nu väntar sängen, i morgon har vi fullt upp.
 

1/1-16


Vi är nu inne i 2016, och gårdagen var så otroligt bra. Det var det finaste nyår jag upplevt, och jag är så glad att jag borta i Spanien för några månader sedan beställde flygbiljetter hit till Prag. Denna stad, så vacker. Vi började dagen med sovmorgon, för det är trots allt semester. Vi hade ingen dirket brådska, utan kom inte ut genom dörren förrän vid två. Vi tog en promenad i solskenet och kikade in det ställe vi bor på. Väl hemma fixade vi oss nyårsfina och lagade trerätters. Väldigt mysigt. När klockan närmade sig elva, drog vi oss in mot centrum. Vi placerade oss i närheten av Karlsbron och fick vid tolvslaget uppleva ett magsikt och riktigt pampigt fyrverkeri. Raketerna kom från alla håll och lös upp den mörka himlen. Det var så, så vackert. Året kunde varken ha slutat eller börjat bättre. Och när vi stod där vid kansten av älven, föll snön ner från skyn. Ja, vad ska man säga... gott nytt år på er!! ♥
 

RSS 2.0