Jobb


Några mobilknäpp från förra veckan!

Igår satt vi på Wiener tills stäningning (ett av byns kaféer). Vi hade det så trevligt att tiden flög iväg. Vi pratade om allt möjligt och smed framtidsplaner. Vi är båda sugna på att resa mot varmare breddgrader... :)  I dag var jag helt inställd på att jag var ledig, men så tittade jag av en slump i min kalender (hur i hela friden klarade jag mig utan kalender förut?!) och insåg att jag började jobba kl 08.00. 13 timmars jobb väntar, och i morgon lika så. Jag har utöver det en del att ordna. Jag måste bland annat försöka få en tid hos herr doktor, då jag har haft halsont i över tre veckor. Är minst sagt trött på denna förkylning nu..! Vill bli frisk och kry! 


Sjung om studentens lyckliga dar

 
Kanske bästa dagen i mitt liv hittills! Så mycket lycka på en och samma dag. När jag kom till min mottagning började jag gråta glädjetårar. Mina kusiner på nio och sex år kollade riktigt konstigt på mig då, och jag var tvungen att förklara att jag var glad och inte ledsen. Skulle kunna göra om allt igen för att det var så jäkla bäst. Tack för dessa tre år. Tack, tack, tack! ♥

Ljuslykta

 
Är jag i Spanien så måste jag i stort sett in på Zara Home. Alla deras inredningsprylar är så vackra! Jag vill verkligen ha allt. Men tyvärr skulle det bli alldels för tungt om jag handlade på mig en massa, så därför får man välja en eller några få saker som inte allt för tunga. Zara Home finns i Sverige med, men priserna är ju betydligt trevligare i Spanien än här, då Zara är spanskt.
 
Denna gång fick det bli en koppar-färgad ljuslykta. Hur fint blir inte skenet?! Så mysig att ha tänd på kvällskvisten när det börjat mörkna (nu när det regnar blir det trots allt rätt mörkt). Om ni vill se ljuslyktan i dagsljus är det bara att studera mitt förra inlägg, då den syns på mina frukostbilder!

Breakfast

 
God morgon! Då jag fick agera chaufför igår, så fick det bli sovmorgon idag (okej, det blir det i stort sett varje ledig dag...). Jag har just fixat mig och ska nu bege mig mot Torsby. Jag och Linn ska beta av en fika. Länge sedan jag såg den trevliga tjejen! Måste ju få lite update om vad som hänt senast vi såg, vilket var vid studenten.
 

Ultraviolence

 
Min kärlek till Lana Del Reys musik har bara växt och växt. Hennes låttexter är inte som andras, hennes röst är så unik och hon är både snygg och cool. Jag uppskattar verkligen hennes låtar för att alla ord inte rimmar (okej, texterna är bra ändå). Herregud, jag mår dåligt av alla dessa vanliga rim. Made, say, way, save, day... Ja, ni fattar. Sångare som bara skriver för att få fram något, istället för att rimma, är underbara. Visst, rim kan funka, men ibland mår jag bara dåligt av dem haha. Ovanliga rim är dock bra. Låten "younger" som spelas för fullt just nu innehåller till exempel bra rim.
 
Skitsamma om rim nu, det jag ville säga var bara att Lanas nya album är sjukt bra! Lyssna, lyssna! Och sen, lyssna ännu lite mer! 
 

Magaluf part 2

 
Utsikten från vår balkong! Killarna hade bättre utsikt, men vi tjejer hade ett större rum.
 
 
Det galna nattlivet i Magaluf, verkligen helt sjukt! Men ack så kul!
 
 
 Palma!
 
 
Mis amigos y yo.
 
 
Båtar fanns det gott om.
 
 
Målare satt redo på gatan för att göra porträtt.
 
 
Fina, party-glada tjejer!
 
 
Där hade man kunnat tillbringa några dagar till!
 
 
Stranden låg alldeles nedanför hotellet. Man kunde till och med ta en hiss rätt ner.
 

Prom

 
Det där med att visa bilder från balen hade jag nästan helt glömt bort. Det har varit en hektisk period, så det är inte lätt att minnas allt. Balen var som jag nämnt tidigare väldigt fin. Och sådana vackra vänner jag har! Åhh..! Tänk att allt man längtat ihjäl sig efter är över. Student, bal, Stockholm och utlandsresa... Vad ska man nu längta efter? Lady Gaga i september? 
 

28/6-14


Glada på bargatan mitt i natten! 
 
Regnet öser ner över Torsby idag, ett ypperligt tillfälle att mysa ner sig i sängen framför en film. Men jag börjar dagen med tre timmars jobb, sedan är jag ledig tills på tisdag. I helgen ska jag agera chaufför, försöka hinna med en fika med en vän, samt umgås med min familj. Och träna, som jag längtat!
 

Fredag

 
Den härliga stranden i Magaluf!
 
Hej på er! Igår slocknade jag gott i sängen efter jobb följt filmtittande med familjen. När ska jag lyckas bli pigg?! Jag sover och sover men den där tröttheten släpper inte riktigt. Nåväl, i dag åkte jag och Linnea och Lovisa in till Torsby för lite fika. Trevligt att catcha upp! Vi hade alla massa historier att berätta eftersom vi alla hållit till på olika ställen.

Magaluf part 1

 
Stranden. Första dagen var vattnet helt klart, som i en resereklam.
 
 
En skylt som jag bara var tvungen att fota-av!
 
 
En fin byggnad i Palma.
 
 
Jag och mina två pinglor,
 
 
Alla dessa palmer..!
 
 
Vårt rum - och ja, detta var när rummet ändå såg helt okej ut, det vill säga var "städat".
 
 
En man i Palma flög. Hmm... Hur gick detta till?
 
 
Paren gick hand i hand och jag kom efter 5 meter bakom.. Haha, nejdå! Att åka med två par har verkligen funkat fint! 
 
 
Läsning på balkongen i solen, något av det bästa med solsemester!
 
Sådär, några blandade bilder från Magaluf! Har redan börjat titta på resor dit i augusti hehe... Men inget är bestämt, långt ifrån. Dock hoppas jag på en resa i slutet av sommaren med en eller flera vänner. Så himla kul! Måsta säga att även Barcelona lockar..!
 

26 Juni 2014

 
En av kvällarna var vi på bbq-fest på E4:an, mycket uppskattat! Ska ni till Magaluf så rekommenderar jag detta! (Jag vet ej vem killen i blå skjorta är, han råkade bara bli med på alla bilder som vårt gäng blev med på).
 
Gårkvällen blev en seriekväll med kinamat. Ah, så skönt. Jag skojar inte om jag säger att jag slappade hela den dagen..! Tittade på Orange is the new black (Gud vad glad jag blev när jag såg att hela säsongen släppts samma dag, jag trodde de skulle släppa ett i veckan),  packade upp lite smått och spelade piano. I dag jobbar jag 13 timmar. Det känns inte direkt som ett sommarjobb, då jag är på samma ställe som jag varit sen i höstas. Jag trivs verkligen där jag är och arbetar som personlig assistent. Tror det blir en bra sommar! 
 

Midsommars-friandet

 
 
Bilder från Midsommar ↑
 
Okej, vårt midsommars-firande var galet kul! Kan ha berott på de lite väl många drinkarna... Skrattade, skålade och dansade i massor! Vilken party-ort Magaluf är alltså! Lite synd att det endast blev två riktiga festkvällar (minns inte om jag redan skrivit detta). Jag vill dit igen, mer utvilad och ännu mer redo för nattlivet som aldrig tar slut!
 

Keep the love

 
Denna tjej kan det där med musik hon. Jag diggar Amanda Fondell otroligt mycket. Kan det inte komma ett helt album snart eller?! Jag kommer lyssna på denna låt tills den är trasig. Så bra.
 

25/5-14

 
God morgon! Att få sova ut var det bästa som hänt på länge! Utvilad sitter jag nu med frukost framför daton och läser bloggar. Man har ju missat en hel del på grund av det dåliga internet som erbjöds på hotellet vi bodde på... Men utöver det var det är bra hotell! Dagens plan är att ta det lugnt och återhämta sig. Haha, det låter som om jag varit med om något förfärligt, men i själva verket har jag haft sådana roliga dagar att kroppen säger ifrån. Jag har varit små-förkyld hela veckan och hostat sönder mig, så ja, kroppen börjar säga nej. 
 
Titta in senare så bjuder jag på några Magaluf-bilder!
 

Party until you drop

 
Två party-bilder från i söndags!
 
Oj då, ett inlägg som jag hade fixat verkar ha försvunnit helt... Det jag ville meddela var bara vilken grym sista festnatt det blev i söndags. Så kul! Förferre på balkongen, drink på en bar och sedan massa dans på Grabbarna Grus. Lyckades få två timmars sömn den natten (slockande halv åtta på morgonen hehe).
 
Nu har vi lämnat Spanien för denna gång. Ett bitterljuvt farväl blev det. Jag saknar Magaluf redan, resan har varit bäst! Vi kom hem senare än planerat på grund av en strejk i Frankrike. Istället för att landa kl 15.35, landade vi 17.00. Det är skönt att vara hemma, men som sagt, jag hade kunnat stanna längre. Jag har umgåtts med familjen en sväng, men nu har de lagt sig eftersom de jobbar imorn. Jag själv ska ta en ordentlig sovmorgon! Det har jag längtat efter att få göra i två veckor nu! Vi hörs imorn ♥

The beach


Gårkvällens planerad party-kväll slutade med mat och tidigt i säng. Vi är alla trötta efter två hektiska veckor. Men ikväll ska vi ut - vår sist riktiga utekväll! Veckan har verkligen susat fram, tänkt att vi åker hem på tisdag... I dag har vi slappat vi stranden och ätit carbonara till lunch, så gott!! Har hört att det är dåligt väder hemma, men jag håller tummarna för att det vänder när vi anländer hem igen.

Nu ska jag försöka få nån timmes sömn, lär behövas med tanke på hur sent man festar här!

Midsommardagen


Hej på er! Ännu en dag i solen. Jag har varit trött idag efter gårdagens sena midsommarfirande. Vi började med förfest på balkongen, drog sedan ut på några barer och avslutade med massa dans inne på Grabbarna Grus, riktigt kul! Såpass kul att jag missade frukosten haha. Vi har solat och badat hela dagen. Vi hyrde en trampbåt och trampade (killarna trampade och vi tjejer njöt av turen) till en ö. Roligt att göra något annorlunda! 

Ikväll ska vi antagligen på skumparty, men först blir det vila. Att läsa på balkongen är underbart, så det ska jag göra en sväng.


Ögoninflammation


Bilder från gårdagen!

Jag tror att jag lider av en förbannelse, en förbannelse som gör att jag blir sjuk när jag är på semester. Visst, jag blir sjuk hemma, får förkylningar då och då, men inget annat. När jag är utomlands dock, då får jag alla andra sjukdomar. Halsfluss, magsjuka, öroninflammation... Ja, allting. Och denna gång har jag åkt på ögoninflammation! Lite komiskt är det allt, men väldigt trist.

Nu har vi just kommit upp från stranden och ska fixa oss. En eftermiddag i Palma väntar!


Sunny day


Internetet här på hotellet rent utsagt suger! Man kommer knappt in på något, så därför lider tyvärr bloggen (men det blir mycket bilder och annat skoj när jag kommer hem!). Vi har nyss varit iväg på hotellets buffé och nu ligger vi alla utslagna i sängarna. Solen verkar dra ur en all energi..! Jag är helt utsliten tror jag, för jag som är riktigt lättväckt vaknar inte ens av ett redigt oväder (vilket inträffade natten mot onsdag). Och jag somnar hela tiden. Speciellt på stranden slumrar jag till, och jag märker aldrig att jag har sovit, utan får av mina vänner höra att jag inte gått att väcka på grund av min djupa sömn haha. 

Efter vår vila väntas fest. Det var tydligen inget skumparty, utan färg-party, men vi går kanske på det istället. Annars hittar på nåt annat!




Magaluf!!



Hej från varma och soliga Magaluf!!

Vi har det helt suveränt här i Spanien. Vi bor fint, solar och badar, festar, strosar runt och njuter till fullo. Det är ett sådant fränt ställe vi är på - om dagarna är det väldigt lugnt, men när solen går ner strömmar folket in på gatorna! I går var vi iväg på bbq-fest, vilket var trevligt! Kul lekar och god mat. I dag har vi slappar vid stranden, men jag har gått in och placerat mig på balkongen, då jag bränt mig rejält. Vi ska snart ut och äta och ikväll väntas skumparty!



Where we are tour

 
Vi fick alltså se både 5 Seconds of Summer (de var förband, men en del som var där ansåg att de var huvudakten, och det förklarar nog hur stora de börjar bli - då ska ni även veta att deras första album inte har släppts än..!) och One Direction på konserten. Bägge banden var otroligt bra live! Jag skulle nog kunna göra vad som helst för att få stå på scenen och höra hur tusentals fans sjunger med i låtarna (det ger mig världens gåshud, det är häftigt att bara stå i publikhavet att höra det, men på scenen måste det vara helt fantastiskt!). Men alltså, det var jättebra!
 

Studentpresent

 
Redan när studentpresent kom på tal sa jag att jag inte ville ha några smycken, för jag använder nästan aldrig fin-smycken. Istället sa jag att jag önskade mig en kaffemaskin, och det var just det jag fick, precis den jag hoppades på. Jag älskar kaffe, så detta är perfekt! Och jag kommer ha användning av den i hur många år som helst! Den maler bönorna direkt (man får välja mellan två bönsorter, då man kan hälla i två olika sorter), man kan fixa skummad mjölk på nolltid och med ett knapptryck kommer färskt, gott kaffe! 
 

Hemma

 
Bilder från vårt köande i lördags! Det såg ut som jag hade ett lik bredvid mig under filten när jag satt där (bild högst upp till höger), men tro mig, Julia var högst levande! 
 
Nu är vi hemma igen, men inte länge, för i natt tar vi bilen mot Norge gör att flyga till Magaluf. Vi spenderade vår dag i Stockholm igår med att kolla i affärer, äta mat och strosa runt. Vi var redigt trötta på tåget hem och jag somnade gott i min säng väl hemma. I dag har jag en del ärenden att utföra, som att packa resväskan och växla pengar. MEN VI SKA TILL MAGALUF OCH DET SKA BLI SKITKUL!!
 

1D

 
Halv tio igår morse ställde vi oss i kön, och i kö var vi tills 5 Seconds Of Summer började spela kl sju. Herregud vilket tryck det var! Vi kom ganska långt fram, men trycket var outhärdligt. Stundvis kändes det som om man skulle svimma. Under pausen mellan 5SOS och 1D backade vi bakåt. Lite sämre platser, men betydligt trevligare. One Directions konsert var magisk. Och med öppet tak på arenan så blev det en speciell känsla, ganska konstigt med tanke på att det var ljust under hela konserten. Det bästa var nog att de såg och spelade för hela publiken, vanligtvis brukar artisterna endast bry sig om de som står, tycker jag. 
 
Jag har efter gårdagens bravader åkt på en ny förkylning, men förhoppningavis hinner den gå över tills vi far till Mallis. men nu väntar en dag på stan!
 

Champagnefrukost

 
Vi började studentdagen med champagnefrukost på Linettes veranda. Det var så mysigt! Och mycket gott också. Massa frukt, juice och kex. Sådana tillställningar borde man göra oftare!
 
Nåväl, vi har anlänt till Stockholm. Vi bor en bit utanför centrum på ett litet hotell. Mycket händer  i stan mer både Summerburst och One Direction. Vi ska strax bege oss mot frukosten, sedan väntar att köa dagen lång. Tur att vädret ska bli någorlunda fint!!
 

Världens bästa dag

 
Och så var det slut. Vi har tagit studenten. Jag hade verkligen världens bästa dag! Champagne-frukosten med klassen var så himla trevlig, dagen i skolan var fantastisk med så mycket glädje, urspringet var otroligt och flakåket är något av det roligaste jag varit med om. Och efter allt detta väntades god mat med familjen. En helt magisk dag!! 
 
Nu ska jag packa resväskan, för vid fyra åker vi mot huvudstaden! Dessa dagar alltså, för bra..! 
 

FÖR VI SKA TA STUDENTEN!!!

 
Några bilder från studentveckan (den längst till höger är dock lånad av Julia).
 
I DAG SMÄLLER DET, VI TAR STUDENTEN!! Jag har sprungit runt och stressat sedan klockan fyra (!) i morse. Det är så mycket som skall göras. Men nu tror jag att allt är under kontroll. Först väntas champagne-frukost hemma hos en klasskamrat, sedan utspring, flak-åkning, bjudning hemma och fest på kvällen (tja, hela dagen är väl en enda stor fest). Det kommer bli grymt! 
 
Vi får se när vi hörs nästa gång, nu ska jag bara njuta av denna dag - och i morgon far jag till Stockholm för konsert och stadshäng med vänner! Vi hörs nog där ♥
 

Flak-fix

 
Jag och två favoriter innan bal ♥
 
Jag absolut älskar den traditionella kyrk-skolavslutningen, så himla fin! Jag är helt säker på att min syster och hennes kamrater har en underbar kväll ikväll! Själv har jag spenderat tid med klassen. Vi har fixat med flaket, och vi är så nöjda så! Tänk att det är I MORGON vi tar studenten. Ahh..!! Jag håller på med det sista inför morgondagen, som att måla naglar och lägga fram saker som inte får glömmas! 

Den röda

 
Och så såg jag ut igår på min baldag! Mitt hår och smink blev jag så himla nöjd med, tack superduktiga Julia! Klänningen tog sin tid att hitta, men jag är så glad att jag fann den till sist. Väskan lyckades jag inte få tag på förrän dagen innan, så jag hade lite panik. Men allt blev bra till slut, otroligt bra. 

Bal i Rottneros park

 
Det blev en himla fin afton igår! Helt fantastiskt väder, många vackra människor, glada miner, dans, skratt... ja, allt man kunde önska sig. Jag kan inte riktigt med ord beskriva allt. Dagen vi suktat över i flera år, är över, men jag är mer än nöjd! Jag ska försöka berätta mer och självklart lägga upp fler bilder senare! Men nu ska det börja fixas och trixas här hemma, för syster går ur nian! Jag minns själv när jag gjorde det, det var en av de bästa kvällarna i mitt liv! Dansade så att skorna fick hoppas ur... och det fick de igår med, redan vid förrätten haha. 
 

I dag ska vi på bal!!

 
Två mobilbilder från när vi var ute i lördags!
 
God morgon! I dag väntar den dag som vi så många väntat på: bal-dagen. Jag ska iväg till Julia och få hår och smink fixat. Blev så himla nöjd när vi körde en testomgång, så det känns som om jag lagt mitt hår och min sminkning i säkra händer. Allt är så spännande just nu, tänk att min klarröda klänning som är så fin ska äntligen få bäras. Jag tror att det kommer bli en fantastisk dag/kväll!
 
Jag har ingen aning om när jag hinner visa er bilder från alla dessa underbara dagar, då det mestadels är fullt upp! I morgon ska min syster gå ur nian och min klass göra i ordning vårt flak. Det är såå nära nu!
 

Mösspåtagning

Studentveckan är officiellt igång! Världens lyckorus bubblar fram genom ådrorna. Ahh, det är så mycket att ta in, och imorn ska vi på bal! Två veckor med bara roligheter väntar. Studenten, Stockholm, konsert och slutligen Magaluf. Lagom till allt har jag åkt på en jobbig förkylning, men jag håller tummarna för att den ska ge med sig! Ikväll ska det gamla hederliga gänget träffas för rolighter vid en badplats. Fest varje kväll känns det som, men som sagt, vi ska på bal imorn, så det får bli ganska lugnt :)
 
Fina tjejer och glada studenter ↓
 
 

9e Juni 2014

 
Jag kanske borde summera helgen lite för er? I lördags var vi iväg på dop. Det var en fin tillställning med släkt och vänner. Jag agerade även mormors personliga dyn-hållare ända tills vi kom hem, då hon hoppar på kryckor. Efteråt väntades utgång med vännerna. Söndagen gick åt till att sola, duka inför torsdagen och pyssla med andra smågrejer.
 
Nu drar studentveckna igång på riktigt och det ska bli så skoj! Vid ett väntas studenetlunch och mösspåtagning. Vi är så nära nu!! Har några ärenden att uträtta innan, sedan åker finkläderna på!
 

Sveriges nationaldag

Hur har ni firat Sveriges dag? Jag började med att få håret fixat av duktiga Amanda. Det blev så bra! Hur har jag kunnat gå utan löshår egentligen? Det är ju helt underbart med ett långt svall. Vi satt ute i solen och grejade, och jisset vad jag har bränt mig! Nog för att jag bränner mig lätt... men detta är en ny nivå av att bränna sig. Bara att hoppas att jag blir brun och slipper fula märken!
 
Kvällen var menad för grillning med vännerna. Men i stort sett alla hade andra ärenden, etc., så vi ställde in. Jag valde dock att genomföra grillingen i alla fall. Grillspets ute i solnegången - ljuvligt! Mamma och syrran är borta på annat, så jag är helt själv. Ganska trevligt med egen tid också. Jag ska se på Miss Marple (jag älskar filmatiseringar av Agahta Christie's böcker - och de flesta andra deckare också!) och säsongs 2:s första avsnittet av Orange is the new black. Sån bra serie! Varje fredag kommer innebära se-på-kvinnor-i-fängelse (det är det serien handlar om). Ett riktigt serie-tips!!
 
 

5e Juni 2014

 
En vecka kvar till studenten idag!! Började vi inte nyss ettan..? Det pirrar i hela kroppen av lycka och förtvivlan (på sätt och vis är det ju jobbigt att avsluta något som varit en del av ens i liv sen 6 års ålder).
 
Jag har just varit iväg på lite ärenden. Personalmöte, povning av balklänningen som sytts in- och upp (en lite grej ska fixas, sen är den klar!), letande av smycken och smink. Nu ska även doppresesent fixas!
 

Mojitos

 
Drinkar som avnjöts under en grillkväll för ett tag sedan!

Alla saker som skulle göras i dag drog ut på tiden, så det blev inge Karlstad. Men på lördag ska det sista uträttas innan studenten, för då vi ska iväg till stan på dop! Lillkussen ska nämligen döpas. Nåväl, fikat hos vår underbara svenskalärare var i alla fall jättetrevligt! Sånt himla bra avslut på dessa två/tre år vi haft henne. 
 

4e Juni 2014

 
Igår kväll satte vi på oss våra mössor på riktigt för första gången. Herregud, vi ska ta studenten!! Det var en mysig tillställning med några av oss studenter. Mot slutet började dock regnet falla, så då blev det hemfärd.
 
I dag väntas fika med klassen hemma hos en lärare. Sedan ska studenten planeras lite. En rätt okej skoldag, va? Vid lunch ska jag bege mig mot Karlstad, några sista saker måste fixas.
 

Let me see your hands in the air

 
Två bilder till från Mileys konsert!
 
God morgon! Skolan är så gott som avslutad nu. Och ledig dag = frukost i sängen framför Grey's Anatomy. Bästa starten på dagen! De sista skolarbeten skickades in igår, men jag ska dock ta mig en tur till skolan idag med för betygssnack. Men först väntar dusch och lite andra ärenden!
 

1a Juni

Igår betades ett 12 timmars jobbpass av. Därefter blev det mys i soffan med familjen. I dag ska det också jobbas, men inte förrän fyra. Under förmiddagen har jag legat ute i solen och läst. Dags för en ny bok! Jag ser fram emot att ha tid till att läsa böcker i sommar, det ska bli underbart. Nu ska jag snart bege mig iväg mot byn. Balfrisyr och balsminkning ska testas! Mindre än två veckor nu!!
 
 

RSS 2.0