31a December 2012

Här hemma håller vi på att fixa och trixa. Än så länge har det mesta gått åt skogen för min del. Haha. Lösögonfransar som tölat, ett huvud som jag råkat slå i bilens baklucka och en tröja som aldrig blir funnen. Men det är bara att hoppas att det blir en bra kväll i alla fall! Mamma står och lagar mat medan vi andra försöka hjälpa till så gott vi kan. Jag ska ta och duka fint på borden nu och sedan göra ett sista försöka med att hitta tröjan.
 

Årsresumé - Oktober, november och december

I början av oktober var jag i väg på ett 20-årskalas. Det var en kul kväll och kvällen efter hade vi det roligt hos en av mina vänner. Jag tröttnade även på den röda hårfärgen och bestämde mig för att försöka få det lila. Min blogg började även då att dö lite grand. Jag tappade intresset för den totalt, men nu är det kul igen och jag är redo för ett nytt och roligt blogg-år!

 

November startade med en grymt rolig Halloween-fest! Halloween är en av favorithögtiderna, så det var verkligen skoj. Under denna månad fastnade jag även för One direction, något som jag aldrig trodde skulle hända. Sedan flög dagarna i väg och man började längta efter julen.

 

I december kom till sist snön. Och även julkänslorna. Vi for till Charlottenberg för att julhandla och senare den dagen drog jag och några vänner ut på roligheter. Jag började även att nörda Falk-film efter Falk-film. Sen kom lovet och julen. Riktigt bra dagar. Och nu är det väldigt snart dags att säga adjö till 2012 och låta 2013 komma och rocka. 2013 kommer bli ett bra år. Två koncerter väntar och förhoppningsvis en utlandsresa till sommaren.  

 



30e December 2012

Har i stort sett varit placerad framför teven hela dagen och tittat på "Tour de Ski". Det är spännande och jag gillar att se på skidåkning. Jag har även fixat det sista inför nyår. Målat naglarna guld-glittriga och lagt en lila inpackning i håret som ska få verka under natten. Årets nyårsplaner är att två tjejkompisar ska hem till mig på middag innan vi drar i väg för att fira in det nya året med våra vänner. Det kommer nog bli en skoj kväll! 
 
Förra året spenderade vi nyår  i Oleby. Det var verkligen en mysig kväll. Men jag lyckades då förstöra mina svarta pumps lite grand när vi skulle ner till en badplats för att kika på raketer. 
 

29e December 2012

 
Jag och familjen har nyss kommit hem från mormor. Vi var där på middag. Våra små kusiner och tremänningar var också där, så vi passade på att spela Monopol med dem. Fast att jag inte är mycket för sällskapsspel så var det trevligt. De är så söta barnen när de ska läsa och räkna. Haha. Men oftast var de mer klipska än oss äldre. 
 
 

28e December 2012

Om det fina vädret håller i sig i morgon så ska jag försöka fixa en ny header. Det känns lite fel med en sommarbild när snön ligger vit på backen. Haha. Min syster fick även ett kamerastativ i julklapp, så nu ska det gå att få till bättre bilder.
 
Eftersom mörkret redan har fallit finns det inte så hmla mycket att hitta på. Jag och min syster ska nog kika på en film eller påbörja någon ny serie. Vi är lite sugna på 90210 eller Revenge, men vi kan inte riktigt bestämma oss. Förut har vi ju kikat på Gossip girl, men det är som sagt slut, och Pretty little liars böjar inte förrän 8e december.
 
 

Årsresumé - Juli, augusti och September

I juli for jag och Jula till Höljes för den årliga rallycrossen. Lika roligt varje år. Vi strosade runt och atmosfären är verkligen mysig där, även om det är rejält sunkigt. Efter Höljes lyckades jag få tag på tre Justin Bieber biljetter (inte himla lång tid kvar tills vi får se honom nu!), hade en rolig kväll med vännerna hemma hos mig och åkte till Malung för att få känna på dansbandsveckan med några vänner. Den 20e juli firade vi mormors 70-årsdag och senare samma dag drog jag och vännerna ut eftersom det var countryfestival i Torsby. Ritigt kul kväll! I slutet av månaden tillbringade jag och vännerna tre roliga dagar i Sunne. Det var Fryksdalsdansen och det var hur kul som helst. Dansade så pass mycket att jag hade sådan träningsvärk i benen så att jag knappt kunde gå på flera dagar. Men det var det värt! Mitt under Fryksdalsdansens-helgen uppträdde jag även under en hemvändar-dag.

 

 

I början av augusti for jag och min familj upp till Jämtland för att hälsa på släkten. När jag kom hem lyckades jag ha sönder hårddisken med alla bilder (och massvis annat) på.  Jag tittade även på OS hela dagarna, det blev lite som ett beroende. Innan skolan började bestämde jag mig även för att byta från det naturvetenskapliga programmet till den samhällsvetliga programmet. Jag är hur nöjd som helst med detta valet, även om jag vet att jag går miste om vissa kurser som jag skulle vilja ha. I slutet av månaden var det äntligen dags att åka till Stockholm för att få gå på Lady Gaga koncert. Det kan ha varit det absolut bästa jag har varit med om. Vi köade i regn och väntade hur länge som helst, men det var det värt för äntligen fick jag se min idol och inspiration. Helt fantastiskt.

 

 

I början av september befann vi oss fortfarande i Stockholm. Vi shoppade och strosade runt. Tyvärr var vädret hemskt och det regnande galet mycket.  När vi kom hem till Värmland igen så kom även hösten. Och med hösten kommer även byns marknad. Årets marknad var dock en ren katastrof, fast trots det drog den i slutet med sig något gott. Resten av september var ganska lugn och det hände inget speciellt. 

 






 

Årsresumé – April, maj och juni

I april blev det påsk med massa påskmat och släkt. Riktigt trevligt. Jag och min syster nördade  Gossip Girl långt in på nätterna, jag blev ännu blondare, beställde biljetter till Lady Gaga (i stort sett det bästa jag gjort under detta år) och det blev även dags att ta fram grillen. Sista april kom och det gjorde även Valborg. Det firade jag i Oleby med massa vänner. Det var verkligen en skoj kväll.

 

I maj blev jag ett år äldre. Sjutton år. Bra ett år kvar tills det var dags att bli vuxen. Det blev även väldigt varmt i maj, man kunde gå barbent om man ville, och jag och min syster var i väg och kikade på en konfirmation.

 

I juni blev det dags för Cruisingen i Torsby. Det var en helt galen kväll/natt och jag om mina vänner hade antagligen kunnat vakna upp i Sälen i fall vi velat. Haha. Det var verkligen sjukt, men samtidigt något av det roligaste jag varit med om. Dagarna gick och jag slingade mig en sista gång, skolavslutningen kom och den var både fin och trevligt. På kvällen drog vi ut och det blev rätt tokigt. Efter det kom midsommar, jag tröttnade på att vara blond och färgade mig mörkröd (jag passar bäst i mörkt, måste försöka inse det) och i slutet av juni hade jag och två tjejkompisar en mysig kväll hemma hos mig. 


27e December 2012

I natt var jag vaken alldeles för länge. Vid 05.00 la jag i från mig mobilen för att försöka få lite sömn. Jag, min syster och hennes vän satt uppe och såg på filmer och tittade på massvis av youtube-klipp. Timmarna flög i väg och till sist hade klockan blivit fyra. Haha. Men vi hade det kul. I dag vaknade jag av solsken. Fick lite ångenst över att jag sovit ända tills tjugo i ett... Måste försöka vändra rätt dygnet igen. Nu ska vi fixa i ordning frukost här hemma och så får vi se i fall vi drar ut senare.
 
Här kommer några jul-bilder
 

Årsresumé – Januari, februari och mars

Kommer dela upp min åresresumé i fyra delar, så att det inte blir så mycket att läsa på en och samma gång!

 

I januari minns jag att det var ett rally alldeles utanför mitt hus och kallt. Vi firade min systers födelsedag och dagarna gick snabbt. Åkte skridskor med Top Cats, var supertrött på naturprogrammet, var på återträff med gamla konfagruppen och dansade en hel del just dance.

 

I februari hände det dock en hel del. I början av månaden stack jag och sju andra vänner till Stockholm för lite skoj. Shopping, sevärdheter, Gavin DeGraw koncert, museum besök och en hel del annat. 20e februari bar det av till Oslo för att gå på LMFAO koncert. Sjukt kul och alldeles för varmt eftersom vi inte hade några norska pengar med oss så att vi kunde hänga in våra kläder i garderoben.  I slutet av månaden fick jag en idé om att bli blond och började just därför ljusa upp det mer och mer. Sedan i slutet av månaden firade vi två av mina vänner som fyllde sjutton.

 

När mars kom så kom även våren. Snön smälte bort och solen visade sig en hel del. Det var marknad i min lilla by, jag var iväg på 20-årskalas och kunde börja plugga ute i solen. 

 


25e December 2012

I går kväll var det bara film som gällde. Vi började med Svensson Svensson filmen som visades på ettan och kikade  efter den på Ensam hemma. Ett perfekt avslut på en bra julafton. I morse fick jag användning av två klappar jag fcik i går. Te i den fina koppen som jag fick och läsning ur boken som tomten kom med. Så min morgon kunde inte ha börjat bättre. Ska i dag försöka skriva en års resumé som så många andra gör, vi får se i fall jag hinner! 
 

Jul jul, strålande jul

Har verkligen en av de bästa jular på länge. Fått allt jag önskat mig (ska visa er sen), hamnat i matkoma efter all julmat och umgåtts med familjen. Julen är verkligen den högtid då man umgås med släkt och vänner. Bjuder på bilder från denna dag i morgon. I kväll ska jag vara mysa med familjen. Se på "Lady Gaga at Madison Square Garden" som jag fick förut. Blir toppen det! Ha en fortsatt trevlig julafton! 
 
 

24e December 2012 - Julafton

God jul!
 
Har haft en toppenmorgon med skinksmörgåsar, julkalender och lite klappöppning. Trevligt. Och i går lyckades jag dra hem storvinsten på Bingolotto. Skämt och sido, men jag lyckades vinna 100 kr. Nu ska jag och resten av familjen göra sig i ordning. Efter det ska vi dra oss mot mormor där släkt, julmat, Kalle anka och allt annat som hör till julen väntar.
 

Bingolotto

Jag har verkligen fått upp ögonen för smink. Självklart använder jag smink och så, men nu på senare tid har jag börjat tycka att det är kul att exprimentera. Leka med färger, glitter, shimmer, osv. I går prövade min syster att sminka mig, eftersom jag har en liten idé inför nyår. Min syster är grymt duktig när det kommer till make up, betydligt bättre för mig. Det blev ganska bra. Väldigt mycket guld och glitter.
 
Nu ska jag och resten av min familj åka i väg till mormor för att se och spela Bingolotto. Det är tradition att göra det dagen innan julafton, inte sant? Hej svejs ♥
 

Mina parfymer

Jag har gjort detta en gång förut, men jag tänkte att det kanske kan vara kul att göra det igen, så here we go!
 
Från vänster till höger:
 
Britney Spears - Radience: Detta är en av favoriterna. Doften är lätt, söt och ganska blommig. Jag använder den ofta till vardags, eftersom den är såpass lätt.
 
Lady Gaga - Fame: Denna doft tycker jag är ganska så könsneutral. Den kan bäras av både män och kvinnor, eftersom den inte är särkilt söt. Den är även en av de tyngsta dofter jag äger, men den är ändå inte för tung. Den är mörk med doft av citrus. Riktigt god! Flaskan är även väldigt fräck. Men det häftigaste är nog ändå att vätskan är svart, men blir genomskinlig på huden.
 
Paris Hilton - Cancan: Det känns som att varenda tjej har ägt denna, för den var verkligen populär ett tag. Och jag förstår verkligen varför! Det är ganska svårt att beskriva doften, men jag tänker lite på vinbär. Den är i alla fall varken för tung eller lätt. En toppenparfym!
 
Britney Spears - Hidden fantasy: Ännu en Britney Spears doft. Den är lätt, precis som Radience. Denna går dock åt citrushållet, som apelsin ungefär.
 
Britney Spears - Cirkus fantasy: Även den doftar citrus, men betydligt mer kraftig och sur citrus. Den är även betydligt tyngre än Cirkus. Mycket fräsch doft!
 
Britney Spears - Fantasy: Denna doft föredrar jag minst av alla parfymer som fröken Spears skapat. Den är mycket tung och strak. Jag kan nästan tycka att den framkallar huvudvärk. Om man burit den någon timme blir dock doften både god och behaglig, men de första timmarna är den ingen höjdare. Flaskan är i alla fall superfin!
 
Pink sugar: Den så kallade bullpafymen. Jag och mina vänner har börjat kalla den för det eftersom den luktar extremt sött, som vilket bakverk som helst. Tänk er nybakta kanelbullar, sockerkaka och vaniljsocker. Ungefär så är doften.
 

23e December 2012

Snön dansar ner från himlen och vi kan vara säkra på att vi får en vit jul i år. För i morgon är det dags för den stora dagen. Haha. Jag vet inte i fall jag tycker att den är lika fantastisk som den var förr, men den är som sagt mysig. I fredags passade jag förresten på att färga mig. Var/är sugen på lila färg, just därför köpte jag även en ganska lila färg. Men blev det lila då? Nä. I stället är jag mörkare än på länge.Hm. Så kan det gå, men jag är inte bitter för det. Vi får se vad jag hittar på med mitt hår, är ganska trött på det. Behöver något nytt!
 

21a December 2012

Alla julklappar är inhandlade och inpackade. Jag har även fått några julklappar själv av vännerna, men de öppnas självklart inte förrän julaton de med. Ser verkligen fram emot den riktiga julen nu! Det är en av de mysigaste och trevligaste högtiderna på året. Ska julstäda det sista i rummet i dag och även försöka finna en kofta som jag kan ha till nyårsklänningen som damp ner i brevlådan i går. Jag är verkligen nöjd med den! Svart med stenar i silver och guld. Finfint. Kan kanske ge er sneak-peak sen!
 

Nya hårprodukter

Jag har gått utan mitt puffiga hår i flera dagar nu. Det känns helt fel, för det är verkligen inte jag. Jag är en rödhårig tjej med alldeles för mycket puff i håret. Haha. Nu har jag äntligen fått mitt efterlängtade paket från baresso i alla fall! Vill ni få en helt fantastisk volym i håret så bör ni pröva osis dust it! Det är den bästa prodkut jag någonsin använt. Jag köpte även en annan produkt som ska ge en värmeskydd effekt. Har aldrig prövat den förut, så vi får se i fall den funkar!
 

18e December 2012 - Allra Sista Gossip Girl

 
Det känns ganska sorligt att Gossip Girl alldeles snart är över. Det är en av mina favoritserier och har även varit det ända sedan jag började titta på det, men nu är det dags att ta ett farväl. Jag och min syster ska strax se på de allra sista två avsnitten som släpptes i natt. De är alltså rykande färska. Jag hoppas verkligen att slutet blir grymt, annars blir jag besviken. Är riktigt spänd! Håller tummarna på att det blir bra.
 
Bjuder på gamla bilder...
 

17e December 2012

Med endast en vecka kvar till julaton börjar jag få panik. Jag har inte inhandlat en enda julklapp. Det är verkligen tur att vi ska ner till Karlstad med skolan på onsdag, för då kanske jag lyckas finna något passande. Jag är alltid ute i sista sekund när det handlar om presenter. Haha. Men det känns alltid som om man har hur mycket tid som helst på sig. Det är inte förrän man står där den 23e december utan klappar som man förstår att man varit ute alldeles för sent. Att man aldrig lär sig!
 
Julmys har i alla fall infunnit sig här hemma!
 

16e December 2012

Det blir verkligen alldeles för många mobilbloggar känner jag, jag måste försöka skärpa mig! Men det känns som att tiden inte räcker till, den flyger bokstavligt talat i väg.

I kväll har jag varit i väg på julshow. En av mina bästa vänner var med och uppträdde, så självklart kilade jag dit för att kika. Det var en enda stor gymnastikföreställnig. Alla var så himla duktiga! Och de yngre var så söta när de hoppade runt. Haha. Efter showen blev det mys framför teven och beställning av nyårsklänning. Håller mina tummar för att den duger!

Bjussar på två gamla party-bilder! Hm... Tom fick bli med på ett hörn!




15e December 2012

Det har verkligen varit en juldag i dag! Vi lyssnade på julmusik när vi lagade middag, julpyntade huset och klädde granen. Riktigt mysigt! Vi har nyss kikat på sista Harry Potter filmen. Det är alltid lika sorgligt att se "slutet" av den historien, även om jag sett alla filmer flera gånger. Nu får vi se om vi kollar på ännu en film, vi är lite sugna på att se LOL, eller om vi ska lägga oss.


13e December 2012 - Lucia

Har haft en så himla rolig dag. Egentligen har jag varit trött och seg, men min övertrötthet har verkligen gjort allt kul i dag. Kika bara på bilden här nedan - jag läste "göka" istället för "göra"... Jisses vad vi skrattade åt det. "Ingen kan göka allt - alla kan göka något. Haha. Så tokigt det kan bli!

Nu kikar jag och min mor på en Johan Falk film. Har verkligen fastnat för dem! Så himla bra. Jag älskar Joel Kinnamans insats i filmerna, han är grymt duktig skådis.


12/12-12

Igår kväll när jag skulle lägga mig hörde jag en ordentlig smäll. Jag tänkte inte så mycket mer om det - tills jag såg på facebook att fler än jag hört smällen. Och det var verkligen människor runt om i hela Värmland. Ingen hade någon aning om vad det var, men det visade sig i dag att meteorit (nu blev jag osäker om det heter det) slagit ned. Hm.

Nog om det! I dag är det mycket snack om att det är 12/12-12. Mormor tyckte det var värt att firas, så hela familjen blev bjuden på trerätters-middag. Så gulligt av henne! Och riktigt gott var det också!

Pics from today:


12e December 2012

Eftersom det är idrott och jag är sjuk, så är jag lite ledig just nu. Har alltid haft problem med mina öron och när jag är sjuk blir det ännu värre. Så att dyka efter dockor och plaska runt vattnet gör inte saken bättre.Ska nog dra ner på byn och luncha med mamma nu för att fördriva tiden. Nästa lektion börjar nämligen inte förrän vid två.

Glada tjejer, haha.


10e December 2012

Jag är antagligen hestast i byn just nu. Men jag kan ingen annan än mig själv skylla. Många jag känner får en slags tränings-abstinens om de inte får träna på ett tag, så får jag när det kommer till musiken. Det går knappt en dag utan att jag sätter mig och spelar på pianot eller gitarren och sjunger. Och när man har en hals som ännu inte har läkt tappar man i stort sett hela rösten. Jag får helt enkelt ta och hålla tyst i några dagar för att bli återställd, hur jobbigt det än är. Ska i alla fall passa på att lägga mig tidigt. Har även sovmorgon imorn, så jag kommer vara extra utvilad! Skönt. Vill bara bli helt frisk så att man kan återgå till det vanliga livet igen.
 
Bjuder på två bilder från i lördags!
 
 
 

9e December 2012

Igår hade jag och familjen bra shoppingdag i Charlottenberg. Införskaffade mig lite smått och gott. Bland annat en blus som jag blev helt kär i. Den fanns i massa färger och mönster, så jag ångrar att jag inte köpte en till. Senare på kvällen drog jag ut på festligheter med vännerna. Väldigt rolig kväll! Min förkylning har även lyckats försvinna (iaf det värsta). Nu ska jag kika på serier, as usual. Haha.
 
 
 

7e December 2012

Denna fredag gick alldeles för snabbt. Har verkligen inte hunnit med mycket i dag. Jag har försökt att ta det lugnt, eftersom denna förbaskade förkylning vägrar ge sig. I morgon är jag förhoppningsvis back on track ige, för jag har käkat c-vitaminer och druckit massvis med te i dag. Ska även bege mig till Charlottenberg med familjen imorn för lite julshopping. Senare på kvällen vankas det antagligen utgång med vännerna. Skoj skoj!
 

6e December 2012

Jag är trött på att vara sjuk. Trots att jag vilar och sover vill det inte bli bättre. Det är väl bara att vänta tills det går över, antar jag. Jag hoppas iaf det går över till helgen, då jag har lite planer.

Min syster är också sjuk idag, så därför har vi lagt oss under filtar för att se på en av de mysigaste filmerna någonsin - polarexpressen. Brasan är även tänd för att ge värme i denna kyla.


4e December 2012

Ligger i sängen och försöker sova - något som jag misslyckas totalt med. Febern håller i sig i dag med och jag känner mig segare än igår. Så himla trist. Men det är bättre att kurera sig genom att ta det lugnt än att bli ännu värre. Ska nog ta och kika på nån serie nu. Är sugen på att se "vampire diaries", men det kommer inte ut något nytt avsnitt förrän fredag. Hm. Kanske borde börja se om serien?

Ni kanske har några förslag på bra serier? Kom med tips!!


3e December 2012 - Fin vinterdag

Kylan håller i sig i dag med, och bara att släppa ut katten är jobbigt. Håller nästan på att frysa ihjäl. Haha. Skämt och sido. Jag ligger nerbäddad i soffan, ser på serier och sover mestadels av tiden.I går kändes det som om förkylningen var påväg bort, men i dag har det bara förvärrats. Halsen är tjock och jag har feber. Usch. Ska dra igång en gammal julkalender nu iaf!


175 days

Sitter framför brasan och pluggar. Det är iskallt utomhus. Kollar samtidigt lite på Beck. En ganska trevlig söndagskväll. Det är alltid mycket bra på teven då, och för mig som sällan ser på teve unnar jag mig att göra det på söndagar. Det är man värd efter en hård vecka. Har ni förresten märkt hur iskallt det är ute?! Kylan har verkligen kommit till Värmland nu. Brr...

Endast 175 dagar kvar till P!nk också! Åh vad jag längtar!


2a December 2012 - Första advent

Idag har vi fått tända första ljuset i vår adventsljusstake. Det är verkligen ett täcken på att julen närmar sig! Mysigt. I dag är det skyltsöndag i vår by. Affärerna har öppet, något som de inte har på söndagar annars. Det brukar vara trevligt att strosa runt och kika i affärer, men jag har känt mig krasslig hela dagen, så jag skippade det. Har istället varit hemma och kollat på skräckfilm.
 
Nu ska vi titta på andra delen av julkalendern. Det är verkligen tradition! Vad tycket ni om årets julkalender "Mysteriet på Greveholm"? Jag tycker det ser ut som den kan komma att bli bra.
 

1a December 2012 - Redo för julen

Vilken bloggtorka det är här..! Men det har inte hänt så fruktansvärt mycket i mitt liv. Jag har med skolan varit till Karlstads universitet, åkt på en förkylning, fikat med vänner, jobbat med skoluppgifter och en hel del annat. i går lyckades jag i alla fall julstäda mitt rum och det blev verkligen mysigt. Tog fram ljusstaken och dekorerade min klädstång (vad heter det egentligen?) med en ljusslinga. Jag flyttade även lite på pianot, något som gjorde att mitt rum kändes riktigt stort!
 
I dag är det 1:a december och solen skiner ute. En fin vinterdag. Men än så länge är det inte mycket snö. Hoppas den kommer snart, för i denna månad ska det vara kyligt och snöigt. Så är det bara. Jag har nyss kikat på det senaste avsnitten av "vampire diaries" och ska fixa i ordning kaffe nu. Dricker alldeles för mycket av det, jag är verkligen beroende.
 
Hur mitt rum blev:
 

I natt sover jag i världens mysigaste rum


RSS 2.0