Mors dag

 
Snacka om att dagen svischat förbi. Det blev ju sovmrogon idag, då det blev så lite sömn natten mot lördag. Vi fikade förut när mormor med man kom över. Kakan blev riktigt smaskig! Ger er recept senare. Sedan de drog hem, har jag legat i sängen, läst och funderat. Jag känner mig inte alls på hugget idag. Det har hänt lite saker, förkylningen håller i sig och jag känner mig allmänt nere. En dålig dag, helt enkelt. Men vet ni?! Det är okej, för då kan det bara bli bättre! Det är ju för guds skull juni i morogon, och jag ska till Karlstad med la familia! Klart att det vänder och går uppåt!
 

31/5-15

Hello darlings! Sista maj, i morgon går vi in i sommarmånaderna, och det verkar bli toppenväder! Det händer sjukt mycket kul i juni. Efter att ha sett massa snaps från folk som haft the time of their life i Götet med summerburst, är jag galet taggad inför att åka till Stockholm om mindre än 2 veckor och ha minst lika roligt! Hoppas dock att huvudstaden bjuder på bättre väder än vad Göteborg verkar ha gjort. Jag kan knappt bärga mig!! 
 
Idag är det mors dag och det ska självfallet firas. Mormor och Bernt dyker snart upp för morsdags fika. Mysigt! Jag slängde ihop en ljus kladdkaka med hallon som det ska bjudas på. Om det är en hit, slänger jag upp receptet! 
 
 

30/5-15


Det känns som om jag blivit påkörd av en lastbil. Igår kväll när jag slutat jobbet, blev det lite vin med vänner/familj. Klockan blev alldeles för mycket, och ännu en gång lyckades jag beskåda soluppgången innan jag la mig. Jag jobbade tre timmar i morse, därefter plockade jag upp Linn och drog till Cahrlottenberg. Regn + löningshelg = massvis med folk. Det var hur knökigt som helst. Det blev inga större inköp för min del, förutom middagen vi käkade på en restaurang. Vi var åter hemma vid halv sex. Sedan jag kom hem har jag inte gjort ett dugg. Jag kokade en kopp te, tände ljus och landade i soffan. Jag är helt ensam hemma ikväll, vilket är rätt skönt. Jag är bedrövligt trött, men innan läggdags ska jag hämta systeryster som är med några friendos ikväll. 

Vi hörs i morgon!


29/5-15


08.00 vankades det personalmöte i morse. Nu är vi vikarier redo för sommaren! Jag åkte hem i några timmar efter mötet, innan jag åter for till arbetet för ett kvällspass. Detta är min första lediga helg denna månad. Jag jobbar bara tre timmar imorn, så det räknas knappt, hehe. Ikväll ska jag mysa med mamsen, vi kanske till och med lyxar till det med ett glas rött framför en film! I morgon lär det bli en toppendag iaf! Charlottenberg med Linn, samt ensamtid hela kvällen. Jag ska bara ta det lugnt och njuta! 


Mina sommarplaner 2015

 
 
* SUMMERBURST!!! Alltså, ja, ja och åter ja! Det ska bli så grymt. Den 11:e juni hoppar vi på tåget mot Stockholm, jag och Linn, för fyra underbara dagar i storstan. Vi ska bo på hotell, käka goda hotellfrukostar, dansa till artister som Avicii och Axwell^Ingrosso, shoppa, strosa runt på stan och antagligen ha det väldigt kul! Nu håller vi tummarna för att huvudstaden bjuder på toppenväder och glad stämning! 
 
* Midsommar. Jag har ju inte firat svensk midsommar på tre år, så ni kan ju ska att jag är taggad inför det! Jag vill ha en väldoftande blomkrants på huvudet, dansa runt en midsommarstång, äta jordgubbar och ha en trevlig tid med nära och kära. Jag jobbar varje dag under midsommarhelgen, men på midsommarafton blir det antagligen utgång, och på midsommardagen blir det midsommarmiddag med ett härligt gäng, innan vi fortsätter kvällen i festligheternas tecken. 
 
* En tripp någonstans i Sverige. Min mor och min syster vill väldigt gärna resa någonstans i sommar. Om jag inte jobbar, ska jag absolut försöka bli med! Får jag drömma fritt, lockar någonstans i Skåne (har aldrig varit dit), Falkenberg (så mysigt ställe!), Visby (har alltid velat besöka Gotland), eller Göteborg. Vi får se vart vi hamnar, och om jag lyckas bli med! Svensk sommar är ju trots allt helt underbart.
 
 
 
 
* Rallycrossen i Höljes. Förra året missade jag det, men detta år ska jag dit! Jag är faktiskt väldigt intresserad av tävlingarna, och inte bara festen. Hur man ska förklara denna helg i Höljes, vet jag inte riktigt. Man måste uppleva den för att förstå. Men mitt i skogen vallfärdar folk från hela världen för att festa, ha kul och se på rallycross i dagarna fyra. Det är rätt konstigt, annars bor väldigt få i denna by, men just den helgen, är det fullsmockat med människor. På söndagen är det alltid över 25 000 människor på plats. Galet, men ack så kul.
 
* Cykelfesten i Pusta. Bästa dagen på hela året? Ja, jag tror det! Denna fest är annorlunda, men extremt rolig. Vi startar som vanligt med förferre på min veranda, sedan hoppar vi på våra cyklar mot Pusta. Det är verkligen en fest mitt i skogen. Härligt folk, skratt, dans och massa myggor. Då man får ta med sig vilken dricka man än behagar, in, kan ni ju ana hur det slutar. Förra året var vi alla så långt från nyktra som det bara gick att vara, men ändå i såpass bra skick att det inte spårade allt för mycket. Haha, åh, det var så kul!  
 
* Resa till Jämtland och övernattning i spökande prästgård.Jag och Oscar ska näst sista veckan i juli åka upp till den trakt där släkten från min morfars sida kommer ifrån/bor. Tanken är att vi ska hyra ett hus i Kaxås, så ska jag visa vilket fint ställe det är. Vi drar en onsdag, och den dagen går endast åt till bilåkning och ta det lugnt resten av dagen. På torsdagen ska vi fara mot Borgvattnet och övernatta i deras prästgård. Det kommer bli så spännande! Jag är livrädd, men jag hoppas ändå få se något bevis på att andevärlden existerar. Jag tror ju på andar, men har aldrig riktigt upplevt något, bara känt saker. Fredagen blir antagligen lugn, då vi lär ha varit på spökjakt hela natten. Lördagen vill jag ägna åt att kolla in Kaxås/besöka Östersund. Östersund är en otroligt fin stad, och där hittar man museet "Jamtli" som jag älskar. Söndagen får gå till att åter fara hem till Värmland.
 
 
 
 
* Kräftskiva. Detta år måste en kräftskiva bokas in! Tänk er av mysigt, en liten buffé av mat (inklusive kräftor), vin och gott sällskap till en utsikt av augustisolen som går ned bakom bergen. Ahh, helt otroligt!
 
* The Island Festival. Den 15 augusti anordnas en ny festival i Karlstad. Ingen mindre än David Guetta kommer dit! Rebecca och Fiona, samt Linda Pira, kommer även de, men det är riktigt inte min musiksmak. Men Guetta alltså!!! Jag och Linnsan är det som ska iväg, kommer bli super!
 
Detta är väl det som hittils är inplanerat. Men självfallet kommer det bli grillkvällar, massvis med strandhäng, mysiga dagar med familj och vänner och en massa annat! Och just när den där höstkylan börjar tränga sig på, tar jag mitt pick och pack och drar till Barcelona. Spaninen bjuder då ännu på värme, vilket gör mig ölverlycklig. Detta år har verkligen varit bra hittills, och med denna fantastiska sommar och höst att se fram emot, är jag helt hundra på att 2015 kommer bli ett år värt att minnas. 
 

28/5-15

 
Igår gick det att sitta ute en stund med en kopp kaffe i handen, innan regnet började ösa.
 
God dag! ♥ Här steg hela familjen upp tidigt. Syrran skulle skjutsas till skolan, och jag och mamsen skulle uträtta ärenden på byn. När en sminkprodukt tar slut, tar i stort sett alla slut samtidigt, och just det har hänt nu. Snacka om att jag längtar efter sommaren, så att man kan känna sig brun och fräsch osminkad. Nu har vi kommit hem och jag ska bocka av lite saker från min to do-list. Jag måste få ordning på allt inför Summerburst som är om två veckor (!!!), dessutom borde bilen tvättas. Ja, skönt med en ledig dag, få ordning på sådant som måste fixas!
 

26/5-15

Jag var så nära på att gå och lägga mig förut igår, men när jag satte mig på sängen kände jag bara "nä, nu gör jag något vettigt av denna dag!". Så det blev allt från middagslagande á la min supergoda tomatsoppa. Alldeles krämig och stark, älskar stark mat! Därefter blev det läsning i solen (tänk att den började skina!) med en kopp kaffe på altanen. På kvällen dök Oscar upp. Vi är så vana att de varandra, så när vi nu inte hade sett varandra sedan i onsdags, blev saknaden lite för stor. Känner att jag måste klämma in lite kärlek till mina vänner här, jag har ingen stor hög med vänner, men de jag har närmast, är guld värda.❤️ Vi lyckades få ihop en liten plan angående Jämtland. Det är mest jag som styr och ställer, då det är jag som är känd med dessa trakter. Men jag vill självklart att han också är med och bestämmer! Tror det kommer bli en riktigt bra resa, bara att hoppas på att Kaxås visar upp sin bästa sida. 

Nu har jag just landat i sängen efter att ha kommit hem från jobbet. Jag tror att jag äntligen kunnat börja slappna av lite nu, efter allt jobb som varit, vilket märks, då en förkylning är påväg att bryta ut. Jag tror ju stenhårt på att kroppen skjuter upp en sjukdom (oftast), tills den liksom har tid till att vara sjuk. Det är därför man vanligtvis blir sjuk under lov/semester/ledighet. Tack och lov jobbar jag inte så länge imorn - och jag får sovmorgon!! 


Tänk att det är så här ljust ute vid kvart över elva under sommaren. Nästan det bästa med Sverige det. 


25/5-15

 
Känslan av att få komma hem efter ett dygnspass, var mer eller mindre oslagbar idag! Det blev först frulle framför Nyhetsmorgon i lugn och ro, sedan blev det lite av en spa-afton. Kände att jag behövde skrubba bort all stress och bara få andas lite. Nu sitter jag nyduschad med en färgbomb i håret. Det är en regnig månad, men det är ganska mysigt. Nu kan jag ligga i sängen och bara läsa, med gott samveten!
 

23/5-15


Hallå lite sommarvärme!! Att kliva upp och se solen skina in genom fönster, ger sådan grym energi. Att jag dessutom sovit ordentligt i natt, gjorde det inte sämre. Jag jobbade heldag igår, och detsamma gäller idag. Jag jobbar väldigt intensivt en period nu, och då gäller det att ta vara på all ledig tid man får. Ikväll ska det bli mellomys med min mor, och jag och Oscar ska även försöka planera vår tripp till Norrland lite närmare. Det är så roligt att det blir av! Sommar i Jämtland är underbart, that's it. Ska försöka hinna med så mycket roligt som möjligt, men mer om det när det mesta är bestämt!


Barcelona

 
 
 
I denna ljuvliga stad ska jag bosätta mig i iaf cirkus en månad! Snacka om grymt. Jag älskar Barca, den staden har ju allt. Och min kärlek till Spanien är även den enorm. Att åka iväg i september på en bartenderkurs känns så himla rätt. Nu när det gått några dagar, har det äntligen börjat sjunka in. Jag har haft en enorm lust till att börja studera i höst, men att binda sig till en utbildning i tre år, känns inte rätt just nu. Jag vill lära mig något nytt, låta hjärnan börja jobba igen, men jag vill även resa och se världen. Detta är utan tvivel det bästa av två världar!
 
 
 
 
Jag har bokat kurs med boende, vilket innebär att jag kommer dela rum med andra tjejer som ska gå kursen. Kul, och ett bra sätt att lära känna nytt folk och få vänner! För det läskigaste med det hela, är ju att åka själv. Jag har aldrig riktigt stått på egna ben så mycket som jag kommer att göra då, men jag vet att jag kommer att klara det. Jag må vara blyg, men jag är trevlig och hamnar jag i situationer där jag tvingas ta kontakt med andra för att "överleva", så gör jag det. Helt tappad är jag faktikst inte, som tur är. 
 
Anledningen till varför jag valt Barcelona som destination, är för att jag gillar den staden, samt känner till den litesen innan. Anledningen till varför jag valt en bartenderkurs, beror på att jag alltid fascinerats av yrket. Jag tycker det är kul att blanda drinkar, och får jag säga det själv, brukar de bli rätt goda också. Det hela är mest en skoj grej att göra, ett sätt att få plugga, träffa nya människor, öva på engelska, kanske kunna snappa upp lite bortglömd spanska, bo i ett annat land ett tag, kunna resa, växa som person, osv. 
 
 
 
 
Det som väntar nu, är att boka flygbiljett och bestämma när jag ska resa. Jag skulle väldigt gärna vilja vara i Barcelona 1 - 2 veckor utan att gå kursen, för att helt enkelt bara kunna semestra. Då vore det dock roligt att ha någon med sig, en eller flera vänner, eller familjen. Det finns så mycket jag ville se och göra där, som inte hunnits med tidigare, Ahh, det här ska bli så kul! Och med en utbildning i bagaget efter dessa fyra veckor, kanske jag letar mig jobb i ett annat land!
 

21/5-15



Lite från de senaste dagarna! Grymt god lunch, vackra vyer och årets första glass!

Av ren tur lyckades jag komma i tid till jobbet idag. Jag var helt hundra att jag började vid tre, men började vid nio. Puh! Vi har kunnat vistas ute i solen idag, då det i någon timme var näst intill sommarväder. Underbart! Jag slutade i eftermiddag, plockade upp Linnea på vägen, därefter åkte vi hem och lagade middag. Nu sitter vi vid köksbordet och ska fixa i ordning kaffe. Kaffe efter maten i mitt hjärta alltså! Solen har åter kikat fram efter spöregnet. Kanske måste ut en sväng!


Slappisdag

Efter att ha flängt runt hela eftermiddagen och kvällen igår, var det skönt med en slappisdag idag. Jag åt frukost i sängen, kikade på filmen "The spectacular now" (grym film, tips, tips! ett kärleksdrama som föll mig precis i smaken) och bara tog det lugnt. Men jag har passat på att göra lite vettiga grejer, som att laga middag (godaste räkpastan) och tvätta kaffemaskinen. 
 
Nu när solen kikat fram ska jag dra mig bort till Oscar, så ska vi ta en biltur. Nåt av det bästa är väl att åka runt och titta på omgivningen när vädret är sådär underbart? Längtar till i sommaren när man i kvällsolen kan åka till en strand och bara sitta där och njuta.
 
 
Jag matar verkligen ur det sista av helgens bilder!
 

NAKED 2

 
SOM jag har suktat efter denna palett! Den är så vacker att jag dör lite inombords. Kulörerna är magiska.Egentligen tycker jag alla tre Naked pallet från Urban Decay är skitsnygga, men då de kostar en del, kände jag att jag får börja med en. Jag tycker tvåan faller mig mest i smaken, så det fick bli den denna gång! Om ni också är sugna på att införskaffa er en, finner ni dem på Kicks! 
 

20/5-15 - En tur till Trollhättan

 
Då vi drog iväg lite tidigare än först tänkt igår, hann jag aldrig uppdatera er! Anyway, vi åkte alltså till Trolhättan igår eftermiddag för att kolla på bil. Vädret i Värmland bestod av regn och blåst, men ju längre söder ut vi kom, desto mer sprack det upp. I Trolhättan sken solen, och den värmde även en aning. Jag trivs så bra där i söder, det är galet vackert. Fält med gula rapsblommor och massvis med vindkraftverk. Vi hamnade även på fina gator med otroligt mysiga hus. Så skulle jag vilja bo i framtiden! Men lika mycket som jag gillar trakterna runt Göteborg, gillar jag trakterna norr runt Östersund. Jag antar att man sett sig mätt på det som finns i närheten. 
 
Precis som jag trott, blev det ett bilköp och jag fick köra den gamla bilen hem. Haha, jag och manuella bilar alltså... Jag kör näst intill aldrig manuellt, och det tar alltid ett tag innan man vänjer sig igen, när man är ovan. Att man måste använda kopplingen finns inte i min värld, och att växla glömmer jag lätt bort. Men efter nån mil gick det fint! Vi var åter hemma vi elvatiden, därefter var det direkt till sängen. Det var ju inte vilken bil som helst han köpte, utan en polisbil. Ni skulle bara ha sett hur livrädda folk blev när de fick syn på den ute på vägarna... Folk som körde alldeles för fort saktade in överdrivet mycket. Vi fick oss många goda skratt!
 

19/5-15

 
Så skönt att vara ledig lite! Två dagar off från jobbet, med denna inräknad, väntas. Ni vet, jag blir rastlös av att vara ledig, men nån dag utan arbete är riktigt skönt. Jag har inte lyckats ta mig upp ur sängen än... Den är så mjuk och skön, och det är rätt mysigt att ligga och dra sig en timme. Idag ska jag faktiskt antagligen åka på en resa med Oscar när han har slutat. Vi ska bege oss till Trollhättan, då han ska kika på en ny bil. Om jag tvingas köra hem en av bilarna väntas att se. 
 
Nu ska jag ta och pallra mig upp! Hörs senare, puss! 
 
Btw, ser ni att jag ändrat om bloggen lite? Det var dagf för förändring kände jag!
 

Bartenderutbildning i Barcelona i höst!



Jag vet inte vad som flög i mig igår. Tankarna for iväg, och helt plötsligt hade jag SPONTANBOKAT en bartenderkurs med EBS till Barcelona. 14 september påbörjar jag alltså en 4 veckors lång bartenderutbildning. Det ska bli så kul!!! Jag älskar Barcelona och har alltid drömt om att bo där en längre tid, och en bartenderutbildning har jag länge velat gå. Det känns jättebra. Otroligt nervöst, men ack så bra! Jag behöver göra något annat, något annorlunda och skoj. Jag måste fly denna vardag för iaf en stund. Hur länge jag blir borta (tror ingen returbiljett kommer bokas, utan far hem när jag vill), om jag reser vidare, vet jag inte. Men jag har en plan nu, ett mål, och det känns super! Jag tar tag i mina drömmar nu, en gång för alla. Det borde vi alla göra! Vi lever en gång, se till att beta av era drömmar! Skapa det liv ni själva vill leva. Låt inte rädslor stoppa er, bara kör! Skulle eran dröm visa sig vara fel, är det ju bara att vända tilbaks, men då har ni i alla fall försökt!
 
Haha, mammas svar när jag berättade att jag hade bokat, är ju klockrent. Men hon och alla i min närhet vet, jag måste få andas in ny luft i mina lungor. Jag kommer åka själv, men om någon skulle vilja bli med, hör gärna av er!! Vore jättekul med sällskap, och det finns lediga platser! Tänk er, 4 veckor i kanske världens bästa stad! 
 
Självklart ska ni få veta mer när jag själv gör det, men än så länge vet jag bara att jag ska till Barcelona i en månad i höst! Grymt! 
 

18/5-15

 
God morgon! Här börjas dagen med juice och kanelknäcke med tonfiskröra på. Idag känns det som en dag då man ligger i sängen och kollar serier tills man somnar. Regnet öser ner och jag har inget speciellt på agendan, förutom kvällsjobb vid fyra. 
 
Alltså, vet ni...  jag gjorde nog det sjukaste jag någonsin jag gjort i mitt liv igår. När jag vaknade tänkte jag "jag måste ha drömt alltihop", men det har jag inte. Jag gjorde något som är så långt ifrån mig man kan komma. Det är verkligen ingeting som jag skulle göra i normala fall, men jag bara kastade mig ut i något helt okänt. Jag är jättetaggad på allt, även om det är rätt galet och alldeles för spontant. Om man säger såhär, jag har iaf nåt att göra i höst! Ska berätta mer om det senare!

Wanderlust

 
Fler bilder från fredagens grillkväll. Vi blandade till godaste bålen också! Vet inte allt vi hade i, men smarrigt blev det! 

Alltså, vi är redan i mitten av maj?! Känns som om det var 1:a april för nån dag sedan bara. Tiden går så fort, för fort. Jag har tänkt rätt mycket på min framtid idag. Jag har ett wanderlust som snart spricker, och det är som mamma sa till mig: "Josefin, du kan inte vara kvar här, du måste resa någonstans.". Och det är sant. för jag kan snart inte andas i denna by. Jag älskar den plats jag kallar mitt hem, men jag måste få se nya vyer, känna andra länders dofter, lära mig nya kulturer... det är bara det att jag ärlivrädd för att ta det där steget, det steg som kommer förändra framtiden. Men man kanske måste chansa lite, ta risker, för att även kunna vinna det man verkligen söker.
 
Nu ska jag slå mig ner i soffan med familjen och se slutet av hockeyn. Bra avslut på denna fina vecka! 
 
 

Birthday party

 
Jag tycker jag fick till dukningen fint i fredags! Det gick i silver, vitt och lavendel. Det blev verkligen en trevlig tillställning med familjen + de allra, allra närmaste. Vi blev ett mysigt gäng som åt och drack gott. Igår när jag slutat jobbet gick jag nästan raka vägen och la mig. Jag somnade mer eller mindre på direkten. Var SÅ trött efter en rätt jobbig dag, men som ändå slutade bra. Idag jobbar jag heldag, därefter vankas hockey-finalen i VM. Jag är nästan hundra på att Kanda vinner!
 

16/5-15


Några snapshots från de senaste dagarna!

Jag hade verkligen ett jättemysig eftermiddag och kväll igår (bilder kommer!). Familjen var samlad, och även mina två närmsta vänner. Det var alldeles perfekt. Vi avnjöt en god grillbuffé, drack bål och åt makalöst god tårta. Senare på kvällen blev det vin lite väl länge... Haha, hann se soluppgången innan jag gick och la mig. Oops..! Men gud vad vackert det var! Idag är jag för trött för att känna mig mänsklig, men jag ska rycka upp mig och dra på jobbet nu. Slutar ikväll, och då ska jag bara mysa med de jag älskar mest, och sova. Ja, jisses vad jag ska sova! 


15/5-15


Födelsedagsfix och söta katter!

Jag tog mamma under armen tidigt i morse och stack till Torsby. Vi behövde handla inför kvällens grillfest - och jag skulle självklart även göra bolagsdebuten! Haha, jag var så nervös, det kändes som om jag gjorde något olagligt. Men nu är det gjort! Sedan vi kom hem har vi dekorerat, dukat, gjort oss fina, lagat massa mat och lyssnat på nostalgimusik. Nu väntar jag på att släkten och de allra närmaste ska dyka upp. Det kommer bli en mysig eftermiddag/kväll! Ha en fin fredag! 


Majbarn

 
Om jag har någon talang, så är det i alla fall att fika. Jag mötte upp Martin och Julia på Wiener för fika vid ettiden, lite måste man ju fira iaf! Vi satt där ett bra tag och bara pratade. Det var väldigt länge sedan jag såg dem, så det var oerhört kul! När jag kom hem väntade tacos med familjen. Mmmm, kan inte ens beskriva min kärlek till tacos ♥♥ I kväll har jag i solen även hunnit med att städa altanen. Det var rätt bökigt, men åh, så mycket finare det blev! Nu är jag så redo för grillning och kalasfirande imorn! Det kommer bli grymt! 
 

14/5-15

 
Dagen som jag nog aldrig trodde skulle komma, är här! Ännu en milstolpe i livet är nådd. Min 20-årsdag har verkligen börjat hur bra som helst! Redan innan nio vaknade jag av solsken utanför mitt fönster. Jag skickade iväg ett meddelande till familjen om att vi skulle ha gemensam frukost, och sagt och gjort blev det så! Vi satt vid köksbordet och bara njöt. Jag har under förmiddagen även lyckats färga håret. Så här tissam brukar jag då aldrig vara. Klockan har inte ens passerat tolv, och jag är på alla sätt redo för denna dag. 
 
Vid ett väntar fika med två vänner, sedan ska familjen storstäda inför morgondagen!
 

13/5-15


Min lediga dag landade i jobb! Jag hade dock några fria timmar innan, så jag hann dona lite hemma, samt uträtta några ärenden på byn. Alltså, min sista dag som tonåringen är här!! Jag känner hur ålderskrisen börjar krypa i mina ådror, haha. Det är verkligen dags att bli vuxen nu. Jag känner mig fortfarande som 18, om jag ska vara helt ärlig. Enda skillnaden är att skolan är avslutad (men den lär väl påbörjas igen om nåt år) och att jag jobbar mer. Men annars..? Nä.. Kanske lite mer mogen dock. 

Nu väntar en tidig kväll med bokläsning, exakt vad jag behöver! Lugn och ro inför kommande dagar som lär bli intensiva. 


Canon Eos 700 D

 
Hello my new baby! Japp, idag fick jag hämta ut min nya kamera, en Canon Eos 700 D. Jag är ju van dessa kameror, enda skillnaden är ju att det finns vändbar skärm, lite annorlunda diplay och att bilderna blir så mycket bättre. Jag är iaf väldigt nöjd! Den kommer användas flitigt, och nu ska det bli kul att börja fota lite mer. Har varit så dålig på det ett tag nu... Bloggen kommer nå nya höjder, hehe. Skämtåsido. 
 
Jag har jobbat i kvällningen. Vi sommarvikarier har äntligen fått våra scheman, så nu kan man börja spika in sommarplaner! Höljes kommer jag lyckas komma till, då mina kollegor varit extremt snälla och pusslat ihop så att det skulle gå. En sväng till Jämtland ska också hinnas med. Jag har haft turen att få lite mer långledigt de veckor mamma har semester, så kanske blir det även någon familjetripp! Nu är sommaren mer än välkommen!
 

12/5-15

 
Good morning! ♥ Denna gamla morgontradition med frukost på sängen, fick åter igen komma fram idag. Ni vet hur mycket jag uppskattar lugna och sköna mornar! Frukosten är ju utan tvekan bästa måltiden på dagen. Jag har rätt många lediga timmar fram tills jobbet kallar, så jag tänkte baka inför fredgen - och kanske även se nåt serieavsnitt. Detta majvädret är ju allt annat än skoj att vistas i... Hoppas det vänder!
 

11/5-15

 
Här drog jag i morse upp rullgardinen i hopp om att det skulle vara strålande sol, så jag kunde ta tag i allt där ute som måste fixas, men istället möttes jag av moln och blåst. Brrr... Jag har varit så seg hela morgonen, legat i sängen länge, ätit frukost länge, suttit i soffan länge. Nu när klockan passerat tolv är det nog dags att påbörja måndagen. Det kommer bli en grym vecka detta, kära ni! Det är min tur att fylla 20, jag ska mysa med familj och vänner, försöka hinna med lite fest, jag kommer få en ny systemkamera (sålde min gamla förra veckan, och den nya är lite av en födelsedagspresent), jag är långledig, familjen är långledig... Ja, ni hör ju! 
 

Leopard

 
Jag kunde verkligen inte motstå dessa godingar när jag hittade dem inne på H&M. Så, så snygga! Tygskor i leopardmönster. Priset är dessutom otroligt grymt, har för mig att jag fick punga ut ca 200 kr för dem. Nu längtar jag efter riktigt fina vårdagar, så ska jag ta och inviga dem!
 

10/5-15

 
Att vara uppväxt här, och ha möjligheten att bo här på landet, är underbart. Sådana kvällar som dessa, är fantastiska. Det är så galet vackert! Och ni skymtar även min röda pärla som fått namnet Monica. Ahh, hon är redan lortig...
 
Sköna söndag! Vädret har växlat till och från, regn, sol, regn, sol... Nu i kvällningen tog jag med mig kameran ut och fotade. Så, så fint! Jag har hängt med Linn i några timmar idag. Vi snackade om framtiden, jag färgade hennes hår och så tog vi oss en biltur. En bra dag med en bra vän, så som det ska vara! Just nu chillar familjen framför teven, medan jag sitter och planerar min födelsedag. Vi tänkte köra på grillfest, så en handlingslista måste fixas, och även en del en annat. I morgon ska jag försöka städa altanen, så vi kan hänga där, om vädret tillåter.
 

9/5-15 - Jag är bilägare!

Damdadaaam!!! Jag har blivit bilägare! Fröken Kullberg som för knappt två år sedan inte ens skulle ta körkort, har nu gått och blivit bilägare. Det känns helt fantastiskt, och så vuxet! För bara några veckor sedan, trodde jag inte att att detta skulle bli av. Det hela började med att min vän skulle sälja sin pärla, då han skulle köpa sig en ny. Detta ledde till att vi skämtade om "ska inte du köpa den, Josse?". Men sedan en dag, då Volvon jag brukar köra, började bli sämre och sämre, och slutligen stannade, fick jag nog. Så till sist sa jag att jag ville ha den, och hips vips köpte jag den, och igår blev den min! Det är en aning spontant och ogenomtänkt, men det känns ändå som ett bra beslut. Jag kommer ha den ett tag, sedan säljer jag den nog. Men fram tills dess är den MIN!!! Ahh, jag har köpt mig bil!! 
 
Anyway! Idag har jag jobbat 12 timmar. Vi var iväg och kikade på kosläppet som var i byn hemma hos mig. Så himla kul! Kossorna skuttade fram på åkrarna av lycka. Solen sken och allt var verkligen helt fantastiskt! kväll är det cruising här i Torsby, så jag ska snart bege mig till Oscar med mina kompanjoner, så ska vi ta oss något varv och kika runt. Ha en grym lördag! 
 
 
 

8/5-15


Igår efter fikat for vi till aulan för att se en föreläsning som en av de som överlevt förintelsen höll i. Det var intressant, men jag var en aning trött, så att sitta still i nästan 3 timmar, var kämpigt. Man kan inte ens föreställa sig hur hemskt det måste ha varit att uppleva något sådant, sådan psykisk och fysisk smärta. Mista hela sin familj och tvingas gå igenom sådana grymheter. Det är viktigt att vi minns förintelsen, för något liknande får aldrig igen inträffa. Vi måste föra berättelserna vidare, i all evighet, för det är viktigt, så oerhört viktigt! Det är en vidrig del i historien, men ack så viktig att minnas.

Nåväl! Fredagen är nu här och maj susar fram. Jag har just fixat mig i ordning. Begravning står på schemat i dag. Usch, det är alltid jobbigt. Det är ingen jag haft någon jättenära relation till som gått bort, men jag känner ändå att jag vill närvara, då det är släkting till familjen. Och efteråt, när man sagt ett sista farväl, brukar det ändå bli en fin och trevlig tillställning. Ett sätt att minnas, och faktiskt även kunna skratta åt gamla minnen. 

Efter begravningen ska jag göra nåt jag nog aldrig trott att jag skulle göra som nittonåring. Gahh, det är lite sjukt, och nästan lite för spontant. Men mer om det senare!!


7/5-15

Att få somna i ett nystädat rum och i en nybäddad säng, är nog något av det bästa som finns. När klockan plingade i morse tog det emot att stiga upp, men efter en dusch var jag ready to go! Jag jobbar nästan 9 timmar idag, därefter ska familjen sticka hem till Oscar på kaffe. Alltså, jag förstår om ni tycker att det låter knäppt, men blir man vän med mig, blir man i stort sett vän med hela min familj. Haha. Men trivs alla ihop, så varför inte? Ikväll ska vi iväg på föreläsning, då det är sjuttio år sedan andra världskriget nådde sitt slut. Spännande! 
 
 

6/5-15 - Otursonsdag och framtidsplaner

Haha, alltså denna natt och morgon... Det hela börjar ju med att jag inte lyckas somna förrän tre i natt, då jag hade alldeles för många tankar bakom mitt pannben. Jag har haft otroligt många funderingar om framtiden, men nu börjar det fkatiskt att klarna. Jag vet vad jag vill, nu gäller det bara att ta tag i det! Jag var ju en aning trött när jag steg upp på jobbet i morse, men som alltid kämpade jag mig igenom det hela med ett leende - i alla fall ändå tills jag gick på toa och lyckades tappa mobilen i toaletten. Plums sa det och jag kände hur paniken, ångesten och allt det där man känner när telefonen hamnar i toavattnet, sköljde över mig. Jag fick lust att gråta. Jag och iPhones, vad är egentligen problemet? Varenda telefon lyckas jag ha sönder på ett eller annat vis. Jag iaf stängt av den och lagt den i en hög med ris, och jag hoppas att den ska klara detta!
 
Nu väntar ishockey, Sverige-Kanada. Det lär bli en spännande match! ♥



5/5-15

 
Knäckebröd med keso, svartpeppar och purjolök *emoji med hjärtögon`. Ni vet hur jag snöar in på olika saker, framförallt frukostar. Jag äter samma sak till frukost vareviga dag tills det känns som jag aldrig mer vill äta det, och så påbörjar jag något nytt. Nu är det detta här ovanför som är grejen!
 
Tisdagen är här och jag börjar jobba kvart i tre. Jag fattar inte, men att få något gjort när jag börjar sent, är som hopplöst. Jag ska dock försöka planera min födelsedag lite. Min mor känner ibland att jag har lite för många idéer, så jag får nog hjälpa till och få fram hur jag tänkt. Ha en fin dag kära ni! ♥
 

4/5-15


Morning people! Jag lyckades kasta på mig lite måndagsångest nu under morgonen, när jag mer eller mindre råkade boka fel förköpsbiljetter till The Island Festival, som ingen mindre David Guetta kommer att besöka. Istället för stantardbiljett köpte jag VIP-biljett... Nåväl, har man tur kanske man lyckas se något för en gångs skull, man har ju dessutom egen bar och egen entré, vilket iof inte är helt fel. 
 
En ny vecka är här och jag känner mig mer än redo för att ta mig an den! Jag sitter nu och smuttar på en kopp kaffe, medan jag checkar sociala medier, kollar reseor och lite annat smått och gott. Ja, resor. Jag är så himla sugen på att resa. Första veckan i juni är helt blank, så då skulle jag väldigt gärna vilja sticka. Någon som är sugen på att bli med? Hör av er isf, jag är öppen för förslag! 
 
 

3/5-15

 
Och så lider även denna vecka mot sitt slut! Vilka fina dagar det varit. Valborg som blev bra trots att det var en aning konstigt, hockeykväll hos mormor, jobb, och så idag. När jag slutat blev det någon slags familjekrattning här ute på gården. Vi var tre generationer som krattade undan kottar och pinnar, så vår självgående gräsklippare skulle kunna få ge sig ut på årets första tur! Runt lunchtid dök även Oscar upp för kaffe, därefter tittade även Lovisa in. Så vi fyra har umgåtts i eftermiddag. Vi såg på en svensk skräckfilm, "Psalm 21", som sög, men vi hade det ändå roligt. Filmen var inspelad i Borgvattnet, så det var lite extra kul.
 
Ja, Borgvattnet är ju rätt känt för sin prästgård, där det sägs spöka. För tre år sedan åkte jag och min familj dit, när vi ändå var på Jämtlandsbesök (vi åker dit emellan åt, då släkten härstammar därifrån). Under dagarna på somrarna är det ett fik, och under kvällarna får de som vill och törs övernatta där. Vi var bara där under dagen, men jag skulle jättegärna vilja sova där! Vi är iaf nu några som börjat tala på att åka dit. Jag känner att det vore en grym och läskig upplevelse, samt att mit sug efter Jämtland börjar växa. Det var trots allt ett tag sedan vi var dit. Jag känner ju även att det näsan är min plikt att visa Oscar de där pärlorna som finns där i norr, då han aldrig varit där ;). Ja, Jämtland har mycket fint att bjuda på. Nu ska jag bara få mitt schema för sommaren, så ska vi nog lyckas ta oss dit en sväng i sommar!
 

2/5-15 - Valborgsfirande

 
I förrgår vankades det Valborgsfirande. Planerna var rätt vaga, och kvällen blev allt annat än som planerad, men jag hade kul! Det hela började med vin med en vän, därefter hamnade vi på en hemmafest. Alltså, hemmafester!! ♥ Finns det något roligare? Tänk tiden när man själv var så ung och inte tog sin in någonstans, och då fixade och smög med hemmafester. Inte för att jag är så gammal nu, men ja, åren går. Haha, jag glömmer aldrig den där påsken när vi hade vår första hemmafest och folk somnade på gräsmattan och gud vet allt... Det är rätt skönt att man blivit äldre ändå, om man tänker efter! Iaf, efter häng på hemmafesten, skulle vi ha dragit in någonstans, men allt var fullt, så vi hamnade på torget. Nåväl, det var roligt det också, konstigt nog.
 
Idag väntar jobb för hela slanten. Ett dygn ska bockas av! 
 

RSS 2.0