En dag i centrum

 
Här kommer en bildbomb från gårdagen! Prag är verkligen en otroligt fin stad, jag tror jag förälskat mig i den. Vi vandrade runt bland kullerstenarna hela dagen igår. Husen är så söta att det inte går att förklara. Vi fick se massvis igår. Vi hamnade bland annat på Gamla stans torg, där det var julmarknad. Där åt vi kanske den största korv jag skådat. Stämningen var riktigt mysig på torgt, och vädret var perfekt. Sol och runt nollan. Vi testade även en tjeckisk godsak, typ en cylinderformad munk. Galet god. Vi spatserade i de judiska kvarteren, hamnade i gulliga gränder, fick se vackra kyrkor och så prommenarade vi - precis som alla andra turister - över Karlsbron.
 

31/12-15 - Urinvägsinfektion

 
Väldigt ofta när jag är utomlands, ska jag råka ut för åkommor som jag hemma i Sverige nästan aldrig råkar ut för. Men utomlands, där prickar det sällan fel. Det är allt från öroninflammation till halsfluss. Denna gång har jag åkt på urinvägsinfektion. Man blir verkligen ynklig när man inte är på hemmaplan, och samtidigt mer orolig än vanligt, då man inte vet hur sjukvården i det land man befinner sig i, är. Halv fyra i morse vaknade jag upp, efter känningar redan igår kväll. Då var det kört. Sen somnade jag inte på flera timmar. Det var så länge sedan jag hade urinvägsinfektion, att jag hade glömt hur det känns. Men visst var detta urinvägsinfektion, känslan var densamma som när man var barn. Tack och lov släppte det hela efter att jag hade somnat framåt morgonkvisten, och idag mår jag betydligt bättre. Vi får se om vi vågar oss ut eller ej denna nyårsafton! Tre-rätters i lägenheten har vi iaf bestämt.
 
 

30/12-15


God morgon! Kvällen här i Prag blev någorlunda kaotisk... All ström gick i vår lägenhet, och det var endast i vår lägenhet den gick. Vår hyresvärd var dessutom bortrest, så vi fick själva springa ner i källaren och leta efter de rätta knapparna att slå på. Tack och lov kom strömmen åter. Utöver det, hade vi en bra första kväll. Vi letade rätt på närmaste tunnelbanestation, handlade mat, lagade middag, badade (gud, vi har ett badkar i lägenheten, det är ju helt underbart!), avslutade kvällen med en film och somnade.
 
Just nu käkar vi frulle och läser på lite om sevärdheter, m.m. Dt verkar finnas hur mycket som helst att se och göra här. Men vi tänkte ta dagen som den kommer. I dag vill vi mest fokusera på att upptäcka staden, gå på julmarkanad, kanske ta en tur till de judiska kvarteren, och - självallet - testa den tjeckiska ölen som alla skryter om. Ha en fin dag!


Vi är i Prag!


Det är väl dags att slänga in ett inlägg här, efter allt julfirande. Tidigt i morse åkte vi mot Norge för att hoppa på planet till Prag. Med endast några få timmars sömn i bagaget, har jag varit övertrött och skrattat åt det mesta under hela resan. Det var första gången som Oscar flög på detta sätt (han har endast flugit ett litet flygplan bär hans styvfar kört, som är pilot). Jag har fått guida honom hela dagen. "Skärpet ska du inte ha på dig genom säkerhetskontrollen". "Här ser man vart man ska gå och vänta på flyget". "Man får inte ha ner rullgardinen när man startar". Osv, osv. Jag har tjatat som en mor, men han fixade allt galant. Vid 13.00 anlände vill lägenheten vi hyr denna vecka. På vägen hit, fick vi se en skymt av stadens centrum. Det såg riktigt vackert ut. Men det utforskar vi i morgon. Idag får det bli sömn, soffhäng, köpa mat och laga middag och mysa inne i lägenheten. Vi är helt slut.


Julafton


GOD JUL VÄNNER!!! Hoppas ni har det mysigt, äter god mat och mår helt underbart. Det är just vad jag har gjort iaf! Min julafton har varit annorlunda emot vad de brukar se ut. Igår körde jag och Oscar uppesittarkväll hos mamma. Vi drack lite vin, åt kex och ost och höll tummarna på de stora vinsterna. Jag tror tyvärr att vi inte vann ett skvatt, men vem vem, sista spelet såg vi inte, utan då kikade vi på film ist, så kanske!  Vi sov även över, så julmorgonen spenderade vi med min familj. När det närmade sig lunchtid, åkte vi bort till Oscars mormor för julmiddag. Nu har jag dock gett mig iväg. Jag jobbar julen detta år. Börjar tre och slutar imornbitti. Men det är rätt mysigt det med! 

Men Gud vad jag längtar efter att få börja skapa egna jultraditioner. Jag har alltid velat köra julmaten senare, ha grötlunch, spela bra sällskapsspel under all väntan (trots att jag är väldigt anti spel), öppna klappar i kvällningen, osv. Den dag jag får hus och familj, vill jag ha det så. 


21/12-15


Det har gått i ett i flera dagar. Helgen var fri från jobb, så då städades det och fixades. Hela vänskaran kommer hem till oss i morgon kväll, och då lär det se skapligt ut. Och så mår man så mycket bättre i själen när det är rent och fint. Sista rycket blir ikväll, sen ska jag njuta av juletiden och umgås med vänner och släkt. Min to do-lista känns oändlig, men det är bara att börja. Det är liksom julstök, jobb och det där sista med plocket inför resan till Prag. Allt på en och samma gång. Veckan i Prag kommer bli en välbehövlig semester. Vi ska bara njuta och må gott och välkomna 2016. Inga krav, bara göra det vi känner för. 

Hur mår ni då? Gud, min morgon började katastrofalt. Jag backade in i en kärra. Så himla klantigt. Jag ville bara gråta när jag insåg att kärran vi lånat av pappa fanns där bak, men det var redan försent, det hade redan sagt pang, så det var som det var. Utöver det känner jag att en förkylning är på g. Jag hoppas det släpper, jag har inte tid för det. Men annars är det bara bra. Livet rullar på och det är en härlig tid på året, trots bristen på snö! 




15/12-15


Jag lever i en stressbubbla just nu. Det är jobb, vetskapen om att alla vänner dyker upp nästa vecka (måste storstäda vårt bombnedslag till hem), att julen står på glänt (alla klappar är inte köpta) och alla måsten inför vår resa till Prag. Hjärnan hänger inte med. Jag håller även på att lära in mig på ett nytt jobb, så då är det extra rörigt. Men i all denna röra, är det ändå bra. Det hinns med en hel del roligheter också. Som ikväll, då var vi till mormor hela familjen och firade hennes sambo som blev 70 år igår, och sen hängde med mamma hem och mös där en stund. Och som igår, när jag och Linn lunchade och fikade i flera timmar. Det är ett vardagspussel, men som ändå går ihop i slutändan. 

Nu ska jag krypa till kojs. Jag börjar inte förrän tre i morgon, så det blir sovmorgon. Jag önskar att jag vore en pigg och glad tjej på morgonen, men jag är ingen morgonmänniska, tyvärr. Att gå upp vid sextiden är inget för mig, egentligen, men ändå ett måste ibland. God natt med er! 


13/12-15

 
Nästan varje dag förvånas jag över hur vackert det är där vi bor. Nu när frosten lagt sig och solen skiner om dagarna, är det så slående fint där ute. Jag längtar efter sommaren, då man kan fixa ihop en god frukost, ta med sig den ut och sätta sig ute på verandan och njuta av grönskan, värmen och solen. Men än så länge är det vinter. Trots att jag åkte på jobb, hanns det med massvis hemma idag. Sådana dagar är ju för bra. Det blev en god pasta ihopslängd, tvätt och städning undangjort - SAMTIDIGT som jag såg på skidåkning! Snacka om multitasking.
 
Nu ska jag koka en kopp te och landa i soffan med pojken min. Söndagar innebär ju serier, film och mys. Bästa sättet att avsluta en grym vecka på! Kommande vecka handlar om jobb, julstök, klappar och fix inför vår nyårsresa. Jag ser verkligen fram emot att få åka till Tjeckien med min kärlek! Och att resa är ju det bästa som finns. ♥

11/12-15


Vilken fin fredag hörrni! Började dagen med ett dagspass på jobbet, sedan hämtade jag upp syrran för att dra med henne på mys hemma hos mig. Oscar är iväg på julbord ikväll, så då passade jag och Linnea på att göra hemmagjord pizza (det kan ha varit den godaste pizza jag fått till), samt se oräkneliga antal avsnitt av American horror story. Hur gött som helst! Vid tiotiden körde jag hem henne. I väntan på att hämta pojkarna som är iväg och festar ikväll, fick jag ett städryck och röjde undan en hel del. Störst chans att jag får en energiboost, är på natten, nattuggla som man är. Nu tror jag dock att jag ska vila ögonen en sväng, innan jag åker och plockar upp dem. Ahh, härligt med helg, kära ni!! 


8/12-15


Helgen och början av veckan har flugit iväg. I lördags var vi iväg på min låtsasmorfars 70-årskalas. En trevlig kväll med galet god mat (laxen alltså *emoji med hjärtögon*). Då han bor alldeles vid festlokalen, slaggade vi där över natten... och väcktes 07.00 av att ett alarm drog igång. Inte ens min snart tvååriga kusin var vaken då. Utöver festtillställningar, har jag jobbat. Idag slutade jag fyra och drog raka vägen hem och lagade middag. Ikväll är det mys i soffan som gäller. Jag sippar på glögg med smak av choklad och chili (favoriten) och väntar på att min pojke ska komma hem. Jag she världens aug efter att se på "Sherlock Holmes"-filmserien. Den är en favorit! 


Wish list

 
 
 
Här, mina damer och härrar, har ni årets önskelista! Jag älskar varenda pryl på detta kollage. Marc Jacob's parfym som doftar underbart. Det både snygga och väldoftande ljuset med doften "pink citrus" från voluspa. Den stora guldkorgen från Åhlens som vore perfekt att förvara plädar, kuddar och tidningar i. Karaffen med lyxkänsla från Åhlens. Ljuslyktorna från Ittala (vill ha två), Kastehelmi, som är så vackra att det gör ont. Det ljuvliga armbandet från Edblad med den perfekta blandingen silver och roséguld. De stilfulla likörglas från Lagerhaus. Och slutligen, den finfina marmorbricka som det skulle vara skitsnyggt att ha mina älskade, guldiga pepparkvarnar på. Så.... tomten, snälla?
 

3/12-15


Igår fick jag dåndimpen efter allt för många lediga dagar inomhus där jag städar och sitter vid datorn om vartannat. Så igår när Oscar slutat, blev det en vända på byn. Jag fick mig lite nytt smink, en julduk hittades och Oscar fann en ny skjorta inför helgens kalas. Kvällen avslutades med Bonden och Morden i Sandhamn. Och glöggmys på det. Klockan har just passerat elva, och jag ligger fortfarande i sängen och drar mig. Min sämsta egenskap må vara att jag älskar att sova, och jag sover gärna väldigt länge de dagar jag är ledig. Egentligen är det rätt trist att sova bort dagen. Solen kikar in genom fönstret, så kanske lyckas jag ta mig ut på en promenad. Det skulle göra mig gott, få rensa tankarna. Ryggen är dessutom kaos, så jag behöver röra på mig. Vår säng är alldeles för hård för min smak, och det börjar sätta sina spår nu. Om någon masserar mig när ryggen är så här, knakar den som om den skulle gå av, och det känns det även som om den ska göra. Usch.

Nu väntas frukost i soffan, så får denna torsdag börja!


Adventsljustake

 
Nog för att julen har börjat smyga sig på i vårt hem, men det var inte förrän igår, när jag fick hämta den efterlängtade adventsljustaken från Jotex, som den allt mer kändes komplett. Jag fastnade för den så fort jag fick syn på den. Marmorbricka med mässingsfärgade ljushållare. Hur snyggt?! Helt i min smak. Så om ni ännu inte hittat en adventsljusstake, så kan jag ypperligt tipsa om denna!
 

Adventsfrukost

 
Att ni fortfarande står i och kikar in här, är ju helt otroligt, när allt jag gör är att inte blogga. Vi är nu inne i december och en grym helg har svischat förbi. Den har innehållit vinhäng med vänner, besök av andra vänner, filmmys, adventsfrukost i form av saffransscones, adventsmiddag med familjen och en hel del annat. Oscar jobbar, och då jag är ledig, passar jag på att mysa i soffan framför teven med en kopp kanel-kaffe. Ja, ni vet ju, det är ju just sådant som laddar mina batterier. 
 
Idag ska jag försöka få undan tvätten, betala räknungar och göra andra mindre roliga sysslor, men det är trots allt sådant man måste ta itu med. Ha en bra tisdag!! ♥
 

RSS 2.0