Au pair i USA

Jag såg att någon ville att jag skulle berätta om min au pair-idé, så därför tänkte jag göra det!
 
Tanken är att jag 2015 ska fara till USA och jobba som au pair. Egentligen skulle jag vilja åka tidigare, men det går inte riktigt. Det beror på att jag bytte från naturprogrammet till samhällsprogrammet i tvåan, och att detta ledde till att jag skulle jobba in två kuser. 1/2 kurser är färdiga, men jag är inte en sådan som bara vill bli klar med en kurs hur som helst, jag satsar alltid på höga betyg - så därför har jag valt att göra klart den sista kursen till hösten.
 
Men åter till ämnet: au pair. Jag har ingen aning om vad jag vill bli i framtiden, och jag är ung och vill upptäcka världen - så varför inte fara över Atlanten och jobba med barn? Jag älskar barn och vill mer än gära bo i USA, så au pair-yrket är nog perfekt för mig. Det är främst Californien som lockar. Los Angeles eller San Diego för att det är varmt, eller San Francisco för att jag har släkt där. 
 
Jag ska börja ta tag i allt mer ordentligt snart, för än så länge känner jag mig ganska förvirrad. Jag tror att jag ska vara borta ett halvår, men det kan lika gärna bli längre. Det hela beror lite på vad jag vill göra i framtiden. Jag drömmer ju om att kunna leva på mitt författarskap (okej, jag är inte dirket någon författare, men jag skriver och hoppas på att bli publicerad). Men jag är även intresserad av att läsa till psykolog, eller att jobba med inredning.
 
Jag hoppas att USA ska ge mig massvis med inspiration, framförallt till mitt skrivande, men även att jag ska få nya vänner, bättre språkkunskaper, massa livserfarenheter, samt få insikt om vad jag vill göra/jobba med. Jag behöver en nytändning känner jag, och därför vill jag göra något som jag tycker skulle vara roligt! Jag har länge varit en sådan som varit beroende av andra, känt ett behov av att inte vara själv, men nu vill jag bara göra något drastiskt och kul! Vågar man inte ta en chans, kommer man heller aldrig att vinna något. 
 
Jag vill avsluta detta inlägg med en lite peppande kommentar: Gör det du vill, för i slutändan är det just det som kommer göra dig lycklig! Sluta att lyssna på alla andra så himla mycket, utan följ ditt hjärta, inte alla andras. Vill du bli arkitekt - bli det då! Vill du flytta till Spanien - gör det då! Vill du byta stil - gör det då! Vill du bli konstär - bli det då! Vad spelar det för roll vad andra tycker? Motbevisa alla att det var de som hade fel när de tvekade, och skratta åt dem som aldrig vågade ta tag i sina drömmar. Var stolt över den du är, och våga ta chanser!
 

Vårkänslor

 
Dagen susade förbi! Jobbet gick snabbt och sedan har allt rullat på. Jag fixade ihop plättmiddag och latte och satte mig i solen och åt när jag kom hem. Vårkänslorna sprudlar! I kväll ska det pluggas inför ett prov som jag inte ens börjat kika på... Glöden har slocknat lite nu på slutklämmen, men som tur är, är jag ganska lättlärd, så det ska nog gå helt okej ändå :)
 

Söndag

 
Miranda ute på promenad igår!
 
God morgon! Här är jag uppe för att göra mig i ordning för jobbet. Det ser ut att bli en fin dag, så förhoppningsvis kommer vi ut en stund! Nu ska kaffe fixas så att jag vaknar till. Ett litet tag efter frukosten så drar kaffesuget igång ordentligt, och få jag inte mitt kaffe då, är risken stor att huvudvärken kommer... Det är rätt hemskt hur beroende jag är av det egentligen.

Familjemiddag

 
Det känns inte som om mycket har hunnits med i dag, men ändå har det varit en bra dag. Vädret gör så himla mycket! Dagen avslutades med middag hos mormor med min familj, samt morbrors familj. Lilltjejen somnade så fint i min famn. Jag är ganska ovan med att hålla i små barn, mina kusiner på fem och åtta, är betydligt bättre! Men jag var som sagt inte ens tre år när Linnea föddes, så det är väl inte så konstigt, antar jag. Men nästa år blir det nog mer barnpassning, för då åker jag förmodligen till USA och jobbar som au pair!
 
Nu ska det sovas! Jag fick förfrågan om ett jobbpass imorn, så jag var snäll och tog på mig det.
 

Saturday sunshine

 
Tadaa, en ny header! Det var allt på tiden. Jag hade använt mig av bilden från Spanein för länge kände jag,så det var dags för en ny.Ni ser även en av blusarna jag shoppade förra helgen - blått är flott! Vädret är förrsten ljuvligt i dag (termometern visar 24 grader i solen!!). Jag och syrran har varit ute och fotat en sväng, samt njutit av solen. Ha en bra lördag!
 

En tur till Arvika

 
Efter skolan begav sig jag, mamma och min syster oss till Arvika. Min syster skulle nämligen pierca näsan. Jag minns hur ont det gjorde att ta hål i tungan, så när de tryckte in kanylen så tänkte jag bara: "Fy vad ont det måste göra!". Men tydligen kändes det knappt. Jag blev också sugen på en ny piercing, men tyvärr kunde den inte genomföras i dag, så jag ska iväg på onsdag istället. Spännande!
 
I kväll har vi myst framför Let's Dance med choklad. Vi blev alla så himla trötta i soffan, så vi bestämde oss för att krypa ner i våra sängar. Sovmorgon imorn ska bli toppen! Morgondagens väder verkar även bli super, härligt!
 

Massage

 
Efter dagens massage och healing kände jag bara: varför gör jag inte det här oftare?! Det var så skönt och avslappnande! Min nacke/rygg är ofta väldigt spänd, så detta gjorde susen. Jag tror att jag ska börja unna mig en massasge (eller liknadnde) en gång i månaden. Det är man väl ändå värd? :)
 
Annars i dag så har jag beställt balklänning (hoppas, hoppas att den blir bra!), haft en slapp skoldag och skrivit på min förhoppningsvis framtida bok (i dagsläget är det bara en påbörjad).
 

Lyxmorgon

 
Frukost på sängen i form av leverpastejsmackor, juice och latte - så man startar morgonen när man har sovmorgon till tio i två. Jag ska fixa med lite läxor och få undan en del som släpar innan jag beger mig till plugget. Jag är ledig från jobbet i dag, och det ska firas med massasge! Åh, så härligt det ska bli..!
 

Necessärer

 
Det var verkligen dags att köpa nya necessärer, då jag haft mina med Hello Kitty på hur länge som helst haha. Men jag har varit kräsen, så det var inte förrän i helgen som jag fann ett par som dög. Jag ville ha en stor och en lite, och helst skulle de ha gulddetaljer - och titta, jag hittade båda delarna! 
 

New jacket

 
Jag såg att några av er undrade vart min nya jacka kommer ifrån, så därför tänkte jag berätta det! Jag hittade den inne på Kappahl för 499 kr. Jag är väldigt nöjd och den kommer bli finfin i vår. Beige, gulddetaljer och ett snyggt snitt. Toppen! Invigde den i dag med en ny blus - kan även visa den om någon dag!
 

Tröttis

 
Min slöa katt Roxy... och jag är lika slö själv just nu..♥

God kväll! Jag har jobbat i kväll, så det var inte jättelänge sedan jag kom hem. Det tar på krafterna att börja jobbet direkt efter skolan, men det går an! Mitt jobb är trevligt, så det är inte någon börda - snarare tvärt om. Jag har krupit ner i sängen och ska läsa lite innan läggdags. Även Lana Del Ray spelas, hon är så bra! 
 

Sunday

 
Hej svejs! I går blev jag väckt tio över sex av min kusin, och i dag vaknade jag halv nio av mig själv. Så underbart att komma upp i tid! Har startat dagen med frukost framför Gossip Girl. Solen har även börjat kikat fram, men tyvärr blåser det en del. Nu ska jag ta mig an mitt bomnedslag till rum. Är sugen på att möblera om, så vi får se vad jag lyckas hitta på!
 

Karlstad

 
Vid åtta i morse hoppade jag på tåget mot Karlstad! En dag fylld med shopping och kusiner. Jag hittade en superfin vårjacka till ett superpris. Även några fina vårtoppar fick bli mina. Jag har i eftermiddag umgåtts med mina små kusiner. De är så himla söta! Vi har ätit god middag med Ahlgrens-bilar-pannacotta till efterrätt (Haha!), samt spelat spel. Den allra minsta kusinen som bara är en månad, har växt sig ganska stor. Åh, så gullig hon är (jajjamenn, jag är väldigt barnkär, jag längtar redan efter att få egna barn, men det lär nog ändå dröja några år till!)!
 
Jag och min mormor spenderar natten hos farbror, hans fru och kusinerna. I morgon väntas mer shopping innan hemförd.
 

Besök hos fru doktor

Hallå trogna läsare! Jag sviker er lite på bloggfronten just nu, känner jag. Men det har sina orsaker. Vi kan ju börja med att nämna skolan. Det är ingen vila alls nu, utan ett tufft och hårt tempo. Jag har även åkt på magont, vilket är så himla tråkigt. Dock besökte jag sjukhuset i dag - och om ett tag väntas gastroskopi. Jag är ganska nervös. Jag hatar att spy, jag gråter som en liten unge vid kräksjuka. I och för sig är det inte säkert att man spyr (jag tror att det är väldigt ovanligt), men det är säkert obehagligt i alla fall. Men ett alternativ är att bli sövd, och det är jag lite mer inne på. Fast även det är ganska läskigt... 
 
Bjussar på härliga Spanien, vill så gärna dit igen!!
 
 
 

TFIS: The Fault In Our Stars

 
Jag kan inte riktigt med ord förklara hur förväntansfull jag är över denna film. Den är baserad på John Greens bok The fault in our stars. Jag abslolut älskade den boken. Green är nog den bästa ungdomsförfattaren (men även äldre kan läsa hans verk) någonsin. Hans böcker Paper Towns och Looking for Alaska är även de helt spektakulära. De finns alla översatta på svenska, om man inte vill läsa dem på engelska. Men i år kommer alltså TFIOS-filmen. Åh, så pepp jag är!!
 

Söndag

 
Hela denna helg har jag vaknat upp tidigt. Väldigt skönt att inte sova bort dagen! Min helg har bestått av plugg, sol, skidåkningstittande och mys med familjen. En helg har nog aldrig känts mer avslappnande och välbehövlig förut. 
 

Make up store

 
Igår fick jag hem paketet med skorna jag beställt. Tyvärr var ett par för trånga, och ett annat par för stora. Jag får helt enkelt leta vidare! Men i paketet låg även två MUS-skuggor. De är de första från detta märka jag införskaffat mig - och jag är så nöjd! Man slipper allt spill och dåliga pigment. Jag kommer absolut inhandla fler i framtiden. Jag valde att köpa ganska naturliga färger. En i färgen Valley (guldbrun) och en i färgen Rumble (bronsröd). Riktiga Josefin-färger när det kommer till ögonskuggor. 
 

Onsdag

 
// 1. Vacker morgon. // 2. Pluggmys. // 3. Nelly bjöd på tidning. // 4. Saknar underbara Spanien - 97 dagar till Magaluf! //

God morgon! Skolan börjar denna onsdag inte förrän kvart i ett, så starten på denna dag har varit lugn. Frukost framför teven, lite skrivplugg och levande ljus. Solen kikar även fram och ger massvis med härlig energi. Jag blir självklart sugen att shoppa vårjacka och vårskor. Mina converse gjorde sitt förra året, så nya måste inhandlas!
 

Våren är här!

 
Många tidinställda inlägg har fått tala den senaste tiden. Men jag har haft en hel del för mig! Torsdagens studentfest var till exempel helgrym! En av de roligaste utgångarna jag varit med om. Och sedan har jag jobbat en hela helgen, samt pluggat. 
 
Våren har kommit uppe i norra Värmland, så jag och syrran drog ut på en liten springtur förut. Solen sken och det var himla fint. Jag skulle vilja böja med löpning på riktigt. Det får nog bli ett mål framöver! Träningen har även börjat bli rolig igen, vilket gillas! ♥
 

Ombre

 
Jag är så himla sugen på att fixa ombre! Men mitt egna hår är ganska kort, så jag är inne på att sätta i löshår. Jag är rätt trött på mitt hår just nu. Det känns tråkigt och jag har haft samma frisyr och färg jättelänge nu. Jag absolut älskar Kylie Jenners variant (längst upp till vänster). Jag föredrar när det är en mörkare ombre, där skiftningarna inte blir för stora. Jag tror inte att jag skulle vilja ha väldigt ljust längst ner till exempel, utan mer som tjejerna här uppe. Någon gång i vår slår jag nog till..!
 

Serie-tips nr.1

 
Desperate Housewives
 
I denna serie får man framförallt följa fyra hemmafruar, men även några få människor runt om. Kärlek, sorg, spänning och humor är denna serie fylld av. Alla de fyra hemmafruarna har sina egna mycket speciella personlighter, samt sina egna problem. I varje säsong får man följa med i ett nytt mysterium. En röd tråd löper genom alla säsonger. En mer genomtänkt serie får ni leta efter! Jag absolut avgudar denna serie! Bäst, bäst, bäst!
 
 
 
Gossip girl
 
Häng med de rika ungdomarna på Upper East Side, där drama bara är förnamnet.Det är så mycket kärlek och drama så man nästan dör! Jag tycker själv att det är en mycket inspirerande serie. Man faller pladdask för New York. Tyvärr så tycker jag att de första säsongerna var betydligt bättre än de sista. Den sista säsongen var en flopp, men avslutningsavsnittet ledde till många tårar!
 
 
 
Vampire Diaries
 
Gillar man det övernaturliga så har man hittat rätt. I Mystic Falls finns både häxor och vampyrer, men även en hel del annat. Man får följa Elenas liv, som lever med sin bror och sin moster Jenna som tar hand om de bägge syskonen efter deras föräldrars död. Mitt i allt stöter Elena på Stefan, och en kärlekssaga påbörjas. Men med Stefan kommer även Damon, vilken inte tycks göra annat än att ställa till problem...
 
 
Pretty little liars

Mysterier och tonårsdrama är vad denna serie innehåller. Man får följa fyra tjejer som glidit ifrån varandra efter deras vän Alisons försvinnande. Men en dag börjar de alla få sms från en viss A, vilket leder till att de börjar umgås igen. Men vem är A?
 
 
 
Harpers island
 
Bättre skräck/thriller-serie får ni leta efter! Gillar man mord, mysterier och spänning så är detta helt rätt! Jag älskar denna serier och har sett den många gånger. Perfekt som uppladdning inför Halloween! Den handlar i alla fall om att ett par ska gifta sig på en ö. Med sig har de både släkt och vänner. Dock börjar konstiga saker att ske på ön och allt fler av gästerna försvinner...
 
 

Filmtips

 
Ganska så nyligen har jag sett tre riktigt bra filmer, därför tänkte jag tipsa om dem! Senare i veckan tänkte jag komma med några serie-tips :)
 
Escape plan:
Säkerhetsexperten Ray Breslin blir på falska grunder anklagad för ett brott och blir inlåst på samma rymningssäkra fängelse som han själv varit med och byggt. Nu måste han försöka ta sig ut och se till att få tag på den som satt honom bakom galler.
 
Prisoners:
Kelly Dovers sexåriga dotter Anna och hennes bästa vän Joy försvinner på Thanksgiving och när polisen inte lyckas koppla den misstänkte kidnapparen Alex Jones till fallet, tar Kelly saken i egna händer. Med en känsla av svek från polisen tar han det desperata beslutet att kidnappa Jones för att tvinga fram ett erkännande. Men är Jones gärningsmannen eller är han ett offer? Tiden rinner iväg och Loki, polisen som är kopplad till fallet, får en övermäktig uppgift att rädda en situation som försvåras för var minut.
 
Gravity:
Dr. Ryan Stone är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky som är ute på sin sista resa innan pensionen. Men en oväntad katastrof isolerar dem i rymdens tysta mörker. All kommunikation med Jorden har brutits och när rädslan gradvis övergår i panik så tar varje andetag av de strandsatta astronauternas sista syre.
 
Källa.

100-dagarsfesten

 
Eftermiddagen har ägnats åt plugg. Det är oerhört mycket nu. Bara om någon vecka ska gymnasiearbetet in,och jag känner mig långt från färdig. Nåvä, en rappot skriver man ändå ganska snabbt! Men ikväll ska jag glömma allt vad skola heter - för 100-dagarsfesten på Nöjes står på schemat. Vid niotiden ska jag och några vänner bege oss ner. Hoppas på en grym kväll!
 

Necklace

 
För 20 kronor på Ur opch penn så fann jag detta halsband. Otroligt nöjd över minn inköp! Guld och svart kan likson inte bli fel. Det är mycket möjligt att jag inviger det ikväll, då studentfest i Karlstad väntar. Det kommer bli skojskoj!
 

6e Mars 2014

 
Jag startade min morgon med ett skönt morgonpass. Det var helt tomt på gymmet. Nu är jag hemma igen och håller på att fixa ihop en tidig lunch. Det får bli någon form av torskgryta. Jag leker med ingredienserna och så får vi se hur det hela slutar! 

Seans

Ikväll var jag och mamma iväg på något som jag varit väldigt skeptiskt till - en seans. En grupp personer sitter alltså samlade med ett medium. Mediumet känner av olika andar, och hen vet oftast vem anden är där för att kontakta. Och så beskriver mediumet anden så att den levande, som den döde försöker nå, ska förstå vem det är. Mediumet berättar även lite om vad anden vill osv. 
 
Jag har mest trott att detta var trams, att det helt enkelt bara är en person som hittar på saker. Visst, jag tror på andar och så, då jag själv ibland hör och känner saker, men jag tror inte på medium - i alla fall inte förrän nu. En del saker som han sa (ingen ande var där för att tala med mig (det låter helknäppt, jag vet!)) var klockrena! Han förklarade en ande för en dam, och damen var helt säker på vem det var. Då frågade mediuemet: "Det är din moster, eller hur?", vilket damen svarade "ja" på. Ganska häftigt! Nu vill jag ju iväg igen och faktiskt bli talad till. Nästa gång skulle en av mediumen från "Det okända" komma på besök!
 
 
 

Wednesday morning

 
Resursdagarna har dragit igång (dagar då man ägnar sig åt det man är efter i osv.) och jag har en del att ta itu med. Gymnasiearbetet ska försökas bli klart, samt har jag en del kommande prov. Dessa dagar är helt underbara, så behövliga! Jag har börjat dagen med frukost i soffan - nu blir det plugg!
 

Klick, klick!

 
 
 
Klick, klick - och så var lite nya grejer beställda. Jag har letat efter ett par perfekta klackar till balen väldigt länge, och en dag fann jag ett par. Men de lyckades självfallet ta slut när jag skulle beställa dem. Nu fick det i alla fall bli två par, så vi får se ifall ett av paren blir bra! Andra saker som klickades hem var MUS ögonskuggor och några böcker.
 
 

3e Mars 2014

 
// 1. Frukost på sängen. // 2. Avicii - publiken var galen. // 3. Vårt lilla - men mysiga - rum i Stockholm. // 4. Fina Gamla stan. //
 
God kväll! Två snabba lektioner, en fika med mina vänner och ett jobbpass - det summerar min dag mycket bra. Det blev en lång dag, men en mycket trevlig sådan. Jag avslutar kvällen med att kika runt på lite hemsidor. Jag är shoppngsugen... I morgon tror jag att det får bli beställningar av bland annat böcker (jag har sådant lässug just nu) och skor!
 

Gamla stan

 
Gårdagen spenderade vi lite olika. Ett gäng var iväg på ett museum, medan jag och två andra drog en shoppingrunda. Jag valde dock att inte handla mer än en grej - ett halsband för 20 spänn. Vilket kap! Jag kände nämligen att jag shoppat nog i Karlstad.
 
När det närmade sig kvällen var det dags för de som ännu inte varit på Avicii att dra på konsert, och för resterande väntades hemresa. Dock upptäckte vi något när vi skulle hem... Vi hade bokat biljetter hem för den 29e mars. Haha! Februari har ju endast 28 dagar (vanligtvis). Men som tur var fick vi åka med de biljetterna ändå. Vilken tur!
 
 

AVICII

 
Wow..! Vad mer kan man säga? I fredags stod vi där på dansgolvet och beskådade en helt otrolig show. Det var så häftigt! Det var jag och fem grabbar som var iväg på denna konsert, och jag tror ingen av oss var besvikna. Visst, det var lite synd att han spelade långa bitar av andra musikers låtar, till exempel SHM's "Don't you worry child", istället för att spela sina egna hits. Det var mest små snuttar av från hans nya platta. Men det hela var ändå så himla bra! Man stod och beundrade och njöt av allt. Bara att det var runt 40 000 människor på tele2arena var coolt. Det är svårt att beskriva känslan, men det var fantastiskt! Tack Avicii för att du skapar sådan bra musik. 
 

Home again

 
Efter två dagar i huvudstaden känner man sig riktigt mör. Hela kroppen värker - framförallt fötterna - efter att ha gått och stått i flera timmar. Men vad gör väl det? Jag har haft två helt underbara dagar i Stockholm med mina vänner, och det överväger allt! Så många skratt och glada miner. 
 
När vi kom till Stockholm började vi med att checka in på vårt vandrarhem - det var något av det minsta jag skådat, men det var fräscht och fint! Sen drog hela drösen och åt middag innan konserten började. Jag kommer med bilder från den senare! 
 

RSS 2.0