A long day

 
Den senaste tiden via mobilen: katt som tvättar sig i konstig ställning, brunch, fika och ett vinterlandskap!
 
En hel dag i Karlsrad resulterade i alldeles för mycket shopping, hälsa på nya kusinen Elvira och få makalöst ont i fötter och ben. Sova är det enda som står på schemat nu, efter hårfärgning och fix inför i morgon. Stockholm och Avicii väntar då! Det kommer bli grymt!
 

26e Februari 2014

 
Har våren börjat kika fram tro? Igår verkade det minst sagt som det! 14 grader och sol. I dag var vädet lite tråkigare dock, men jag spenderade min tid inomhus med mina kusiner. Kurrgömma, Fia med knuff och fika. En riktigt fin eftermiddag! I morgon ska de hem igen, de åker med oss till Karlstad. Då ska vi även få beskåda vår nya kusselin! Samt shoppa - något som är välbehövligt!
 

25e Februari 2014

 
Morgonens namnam-frukost!
 
Hej på er! Förra veckan spenderades mestadels i en säng med förkylning. Mot helgen blev det dock någorlunda bättre, så jag har kunnat jobba de pass jag haft. I dag har jag lekt med mina kusiner som är på besök hos mormor. Finna nyckel, Uno, filmtittande och tacos hanns med. Mysigt! 
 

Keratin healing oil

 
Denna produkt har jag använt mig av ett tag. Jag diggar den rejält - främst för att den får håret att torka snabbare! Den vårdar även håret (såklart hehe) och innehåller värmeskydd - vilket är toppen! Så tummen upp för denna produkt! 
 

180214

 
Poff sa det och så blev jag riktigt förkyld. Jag kände mig bra igår kväll när jag la mig, men när jag vaknade upp med hade jag en svidanda hals, värkande öron och seg kropp. Trist att det ska komma nu innan sportlovet, hoppas det släpper riktigt fort!
 
Solen skiner och jag längtar efter våren nu när jag ligger inbäddad under täcket och varvar med att sova, plugga, kolla serier och skriva (jag fick sådant skrivryck igår, så himla kul!). Nu ska te kokas, sedan ska jag återigen bosätta mig i min säng.

16e Februari 2014

 
Igår var stafetten så spännande att jag trodde att jag skulle dö - och det blev ju guld, och lika så idag! Så himla roligt att Sverige är såpass bra som de är! Grattis, grattis! Gårdagen bjöd även på andra roligheter, en ny liten kusin kom till världen! En otroligt söt tjej, som jag redan längtar efter att få träffa! Jag tycker att lite fler Spanien-bilder passar in på så sätt, då vi var där med morbror och hans familj :) 
 

Tomatsoppa med smak av chili och basilika

 
Denna soppa blev minst sagt en ny favorit, och därför tänker jag bjuda på receptet! Jag lagade soppan lite på måfå, så självklart kan ni leka lite med ingredienserna, om ni tex vill ha mer grädde i, osv.
 
Ingredienser för 4 små portioner:
1 Vitlöksklyfta
1/2 Chili
Olivolja
1 Paket krossade tomater
1 och 1/2 dl Crème fraîche
2 dl Grädde
Basilika
Riven Västerbottenost
Peppar
Salt
Mozarella

Gör så här:
1. Hacka chilin och vitlöken i små, små bitar. Stek i olivolja tills ingredienserna mjuknat.
2. Häll i de krossade tomaterna och låt allt koka på låg värme ett tag, så att smakerna sätter sig bättre.
3. Hacka så mycket basilika som du vill ha i, och häll i den i soppan tillsammans med grädden och crème fraîchen.
4. Salta och peppra efter smak, samt häll i så mycket riven västerbottenost som du önskar!
5. Häll upp i skålar och toppa med mozarella och basilikablad. Enjoy!
 
 
 

Alla hjärtans dag

 
Detta års alla hjärtans dag var en av de bättre. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna dag, man kan väl vara kräleksfulla mot varandra jämt? Och är det inte roligare att bli uppvaktad när som helst, då det är oväntat?
 
Nåväl, efter skolan åkte jag, min syster och hennes vän och fikade. Väldigt trevligt! Efter det handlade vi ingredienser till kvällens trerättersmiddag. Och vilken middag det blev! Förrätt i form av tomatsoppa (recept kommer), mina köttfärsbiffar till huvudrätt och avslutningsvis mintchokladmousse. Soppan satte minst sagt ribban högt, och tyvärr blev det sämre med rätternas gång. Mintchokladmoussen var ingen hit! Men kvällen var ändå otroligt bra.
 

15e Februari 2013

 
God morgon! 
 
Vid nio vaknade jag av mig själv, vilket var härligt! Jag fixade ihop frukost och mös ner mig sängen framför ett avsnitt av Desperate Housewives. Sådan bra start på denna lördag! Nu kollas det OS för fulla mugga och jag håller tummarna för att stafetten ska gå prima. Jag tror det blir medalj, vad tror ni? 
 

Take me back

 
När snön vräker ner (vilken den gjort idag) kan man inte låta bli att längta efter värmen. Här uppe är några bilder från när vi var i Spanien i somras, som jag saknar det! Det finns inget bättre än att gå upp, äta frukost och sedan lägga sig vid poolen. Jag fann en billig resa till Gran Canaria under sportlovet som lockade så mycket! Hotellet var galet fint. Men, jag har annat för mig under sportlovet - som jobb och Stockhomsresa!
 

Plugg

 
Torsdagar är i stil med tisdagar - långa och tuffa. Men nu i OS-tider så är det ändå rätt skönt, för en del lärare låter oss se på OS istället för att gå på lektioner. De lärare som ger oss den möjligheten är ju värda guldmedaljer! 
 
Jag sitter just nu och pluggar psykologi. Det är en hel del ska göras på skolfronten innan vi går på lov. Kvällsträning stod egentligen på schemat, och jag var så himla pepp, men mitt under dagen fick jag jätteont i bröstet, samt svårt att andas, så jag ställde in. Jag är ju lite av en hyprokondriker och trodde självklart det värsta! Dock är det nog bara en sträckning, men det är ändå obehagligt. Hoppas det släpper iaf. 
 

Student 2014

 
Det hela blev ganska verkligt när vi i måndags fick hålla i våra studentmössor för första gången. Vilken känsla! Jag både längtar och gruvar mig för den dag då det är dags att springa ut genom dörrarna  Min mössa blev precis som jag ville. Det lilla bandet mellan det vita och det svarta är vinrött, medan resten av detaljerna är i silver. Så fint!
 

11e Februari 2014

 
De senaste dagrna har fort sprungit iväg. Serietittande (har påbörjat sista säsongen av Desperate Housewives, det känns ganska sorgligt), hämtning av studentmössan (är såå nöjd, ni ska få se den i morgon!) och massa OS-kollande. I dag har vi käkat kinamat här hemma, vilket var underbart, då tisdagar är riktigt tuffa dagar. 
 

Utgång!

 
Efter några timmars jobb håller jag på att fixa mig inför kvällens bravader. Svenska rallyt har ägt rum i byn och runt omkring, så därför händer det en hel del i vår lilla by ikväll. Så det blir utgång med vännerna! Det ska verkligen bli jättekul! Första riktiga utgången för i år. Massa dans och skratt! 
 
 

Plätt-fest

 
Hej underbara fredag! Det var en enkel dag i skolan med endast tre lektioner. Sen jag slutade har jag sett på serier, spelat piano och kollat efter boende i Stockholm (Avicii-konserten närmar sig!). En sen middag har även hunnits med, denna gång i form av äpple- och kanelplättar. Mums! Jag absolut älskar kanel! 
 
 

Asus Zenbook

 
Och så ser den alltså ut, min nya Asus!. Än så länge är jag jättenöjd! Den är så platt och lätt, snygg, enkel och smidig. Jag förstår mig till och med på Windows 8 ganska bra. Däremot fann jag inte start-knappen först... Men efter lite googlande hittade jag den. Den var större än väntat och satt på ett ställe jag aldrig sett den sitta förut, så det var därför. Ett tag trodde jag nästan de glömt installera en start-knapp till min dator. 
 

Ny dator!

 
Var själfallet tvungen att pröva kameran på datorn. Ansåg även att jag förtjänade nya numret av SOLO efter att ha pluggat på bra i afton!
 
Ett jobbpass väntades idag efter skolan. Det gick väldigt snabbt! Så fort jag kom hem satte jag mig med min nya bebis - min Asus Zenbook. Det är materiell lycka det! Åh, så länge jag velat ha en egen laptop (jag har lånat min systers många, många gånger). Så nu var det dags, och det var jag värd efter allt jobb och slit. 
 

4e Februari 2014

Hej! I afton har jag lagat mat åt mig och min far. Ibland undrar jag verkligen hur jag inte kunde få mvg i hemkunsskap, de här biffarna är farligt goda! (Recept HÄR). Nåväl, ett matteprov har gjorts ur vägen, vilket känns skönt, även om det gick sisådär. 
 
Nu ska jag sticka på träning. Både armar, rumpa, rygg och axlar värker efter gårdagens pass. Jag blev ganska dålig under träningen igår, blev illamående och fick väldig yrsel. Jag skulle ha varit på ett spinningpass efter arm-cirkelpasset, men valde att ställa in. Jag måste söka hjälp angående detta om det inte släpper. Eller har ni några tips? Det är framförallt vi hård träning, då pulsen verkligen går upp, som svimsymtomen dyker upp. Vad bör jag göra? 
 
 
Förlåt för alla mobilbilder, men jag är hos pappa denna vecka och glömde kameran hemma!
 

Frozen

 
Jag slutar 12.40 varje måndag, men av någon anledning kommer jag ändå alltid hem sent. Klockan är liksom snart fem(?!). Men denna eftermiddag har det pluggats matte inför morgondagens prov. Även idag har två prov avverkats. Det är verkligen mycket i skolan nu! Det ska bli skönt att komma iväg på kvällsträning för att rensa tankarna lite, klyschigt men sant. 
 
Som ni kanske förstår var helgen uppbokad med jobb och skolarbeten, men lite mys framför Disneys nya film Frost hanns med. Väldigt härlig film! Rekommenderas verkligen. Snögubben i filmen är helt underbar, man skrattade ett flertal gånger tack vare honom!
 

1a Februari 2014

 
 
En tacomiddag i soliga Spanien ↑
 
God morgon säger vi och hälsar februari månad välkommen! Igår samlades ett gäng vänner för tacos, vin och spel. Så himla trevligt! Man borde verkligen göra sådant oftare, för det är väldigt mysigt. Jag kom inte hem allt för sent, som tur var, för i dag väntas 12 timmars jobb. Hoppas ni får en toppenlördag!
 

RSS 2.0