27e November 2012

Ibland förvånas jag själv över mitt minne. Jag har alltid varit lättlärd och haft det lätt i skolan (fast under min gymnasietid har det inte gått såpass bra som det egentligen kunnat, eftersom jag inte haft ork och varit alldeles för lat för att plugga..) På torsdag ska vi ha en muntlig presentation i engelska, och genom att bara ha läst igenom pappret några gånger sitter i stort sett hela texten. Det känns super! Förhoppningsvis går det bra, även om det är lite pirrigt att ensam stå framför klassen.
 
Sitter nu med färgbomb i håret, ska nog sova med den i natt för extra effekt. I morgon ska vi som går högskole-förberedande program iväg till Karlstads universitet för att kika. Tänk att man redan ska börja tänka på det! Men om jag stannar i Sverige (vilket jag ej hoppas) efter studenten vill jag nog inte plugga i Karlstad. Jag skulle vilja till Stockholm eller något liknande. Trivs bättre där och hittar nästan även bättre där än i Karlstad t.o.m. Haha. Och helst vill jag nog bli arkitekt, eftersom jag älskar hus, inredning och skapande!
 

Shopping!

Det är slitsamt att springa runt i affärer en hel dag. Men eftersom det är roligt så gör det inte så mycket att man är trött och benen värker. Jag lyckades faktiskt hålla i plånboken i dag och endast införskaffa mig ett par  jeans och nya örhängen. Känns super. Ska inviga jeansen i morgon då det är dags för skola igen. Har varit ledig i många dagar nu! Den här skolveckan kommer endast bestå av tre dagar - och då ska vi även till Karlstad en ut av dagarna.
 
 
 
 

26e November 2012 - Mot stan!

Det finns inget bättre än lugna, mysiga mornar. I dag gick jag upp betydligt tidigare än jag skulle behöva, bara för att få den där härliga morgonen. Jag åt frukost framför "vakna med the voice", kunde i lugn och ro leta fram en outfit och fixa sminket och håret lite mer än vanligt. Jag ska snart sticka ner till Torsby för att därifrån ta tåget mot Karlstad. Jag ska spendera dagen där för shopping och annat kul. Ska försöka finna en julklapp till min syster och även leta efter nyårs-kläder!
 
Kör på leopard-mönster idag!
 

25e November 2012

Jag har suttit klistrad framför vinterstudion hela dagen. Jag älskar att se på skidåkning. Det är helt klart (och nästan det enda) bästa med vintern. Svenskarna är ju inte helt fy skam på att åka hellre. Jag håller redan nu på att längta-ihjäl mig efter Vinter OS. Haha. Men det finns andra bra saker med vintern också! Som julen till exempel. Nästa helg är det första advent! Herregud, julklapps-panik... Vilken tur att jag ska till Karlstad i morgon! Jag ska nog även försöka skriva en liten önskelista, för det är ju bättre att få de få saker man faktiskt önskar/behöver än en massa trams, eller hur?  
 

Twitter, tumblr och instagram

Nu för tiden ska man finnas överallt på internet. Och självklart gör även jag det. Oftast finner man mig som pocke eller josefinkullberg. Men jag tänkte att det kanske vore kul för er att veta vad jag heter på alla ställen. Så här kommer en liten lista:
 
Instagram: josefinkullberg
Twitter: josefinkullberg
Tumblr: pocke
Bloggen: pocke (som ni antagligen redan vet)
 
Klickar ni på användarnamnen så kommer ni även till sidorna!
 

Öppet hus

Vanligtvis spenderar man inte lördagarna i skolan, men i dag var ett undantag. Det var "öppet hus" i vår skola i dag och massvis med folk strosade runt för att se hur de olika programmen funkar. De första timmarna stod vi och sålde bröd med vår Entreprenörskaps-klass och efter det tillbringade vi vår tid i studion för att foto. En helt okej dag! Nu ska jag kolla skolarbeten och sådant. Jag är rätt sugen på att dra ut i kväll, men jag vet inte ifall det blir nåt. Vi får helt enkelt se.
 
Lekte lite med mitt läppstigt, haha. La i lite mer lila. (Att mitt huvud ska alltid bli snett..!)
 
 
 

22a November 2012 - Likna ett skivomlag

Tjohoo!
 
I dag var det dags att få se alla bilder som vi som går foto har gjort. Riktigt roligt! Många har verkligen gjort ett grymt jobb! Min grupp valde att göra ett skivomslag med Dolly Parton. Vi trodde till en början att det skulle gå åt skogen, men till slut blev det ganska lyckat! Några andra vänner till mig gjorde dock en helt fantastisk bild!  Några lärare från vår skola ställde upp som modeller och blev rejält omstajlade med smink - till sist såg det ut som om bandet Kiss var i studion. Slutresultatet för dem blev super!
 
I morgon väntas ledig fredag. Jag ska plugga och plocka i mitt rum. Det är galet stökigt där (igen). Haha. Jag ska innan läggdags se på desperate housewives, som vanligt. Men det verkar som om jag haft sönder usb-minnet som serien ligger på. Hur tusan lyckas jag?? Jag har sönder allt som har med teknik att göra. Här kommer några saker jag lyckats paja: två hårddiskar, ett usb-minne, en dator (plus min skoldator) och antagligen en ny dvd-spelar.
 
På tal om foton, visst påminner min syster Lady Gaga här,m man tänker på hur hennes skivomslag till Born This Way ser ut? Jag var bara tvungen att fixa till bilden väldigt lätt, för skoj skull.
 

21a November 2012

Man blir så sjukt bortskämd av att vara ledig mitt i veckan. Under resursdagarna blir det verkligen hur som helst. I morgon väntas dock lite skola igen, fast på fredag är vi lediga igen. Vi kommer från och med i morgon ha ett nytt schema, vilket innebär lediga fredagar ändå fram till våren. Inte helt fel! Nu ska jag fortsätta se på hemmafruarna och mysa i soffan.


People like us

Efter dagens alla prov kände jag att jag var värd ett långt bad med hårinpackning och ansiktsmask. Jag blev som en ny människa när jag klev upp ur badet. Riktigt härligt! Jag skulle egentligen vilja krypa till kojs nu, men jag har några uppgifter som måste göras innan dess. Det gör inte så mycket, jag har faktikst en ordentlig sovmorgon imorn. Ska inte till plugget förrän vid två - underbart.  Är ganska ledig under de kommande dagarna, eftersom vi har resursdagar. Fast helt ledig är jag inte, det händer nämligen en hel del saker i mitt liv. Bland annat väntas det antagligen en flytt inom några veckor!
 
Jag måste ju ha världens gulligaste mormor!
 

19e November 2012 - Vill resa!

Åh vad jag vill iväg på en resa! Sol och värme! Och allt annat som höt till. Det är alttid roligt att vara utomlands, stämningen blir alltid så skön och man blir lugnare i sättet. Mna behöver inte bry sig om någonting, bara njuta. Jag vill vill vill boka en resa nu. Jag kollar på resor till Cypern varje dag, för det är dit jag helst vill. Det ser ju helt underbart ut! Jag har aldrig besökt Cypern förut, utan mest varit till Spanien (eftersom jag har släkt där). Det vore kul att boka en resa, så att man har något att längta till nu i höstmökret. Åh, jag vill..!
 

18e November 2012

Jag vet att min blogg ligger väldigt nere just nu, men det har hänt en del saker i mitt liv som har varit tvungna att komma före. Jag har inte haft någon som helst ork de senaste dagarna och jag känner psykiskt utmattad. Jag ligger bara i soffan och ser på serier. Jag har inte ens rört mina spanska-böcker, trots att jag har kursprov i två timmar i morgon. Jag ska försöka kika lite på det nu iaf. I morgon är jag tillbaka som vanligt och mår förhoppningsvis bättre då. Jag är i en liten svacka just nu, men jag kommer nog lyckas dra mig upp!


Breaking Dawn Part 2

I kväll var det även dags för mig att se den sista filmen av Twilight-serien. Efter att ha älskat Breaking Dawn Part 1 så var jag minst sagt förväntansfull. Men när eftertexterna började rulla och Twilight sagans sista stund var kommen kände jag mig besviken. Nu när jag kommit hem och lyckats smälta det lite har min uppfattning dock ändrats. Filmen var bra, det var den. Men den föll mig inte helt i smaken. Hur som helst så tycker jag att ni bör se den om ni följt resten av filmerna! Jag kommer garanterat se den igen (när jag är mindre trött - trodde jag skulle somna på bion...) Jag har i alla fall tänkt mig att nu börja ta mig an Twilight-böckerna. Det ska bli spännande!

 

 

 


14e November 2012

Det slog mig förut att det i dag är exakt ett halvår tills jag bli arton år. Det känns så konstigt att bli gammal. Vart försvinner tiden egentligen? Allt går så himla fort. Det är snart dags att bli vuxen. Ta sina helt egna beslut, skaffa körkort (den delen går inte så bra för mig...) och börja få koll på sin ekonomi, osv. Och så ska man även kunna besvara frågan "vad ska/vill du bli när du blir stor?". Stor?! När är man egentligen stor nog för att veta det? För visst är man stor när man är vuxen? Så om ett halvår bör jag kunna svara på den frågan, men jag tror knappast att jag vet mer då än nu. Visst har jag precis som så många andra en plan med mitt liv, men att faktiskt säga det rakt ut och svara på frågan är skrämmande. 


Haha, det här blev verkligen djupt! Jag får försöka att sluta flamsa mig nu. Såg ni på fotbollen förresten? Zlatan säger jag bara! Sverige vann med 4-2. Zlatan gjorde 4 mål. Så grymt duktig! På grund av detta hamnade jag och min vän i en fotbolls-debatt via sms. Det var en ny upplevelse för mig!

 

13e November 2012 - Dolly i studion

I dag hade vi ingen mindre än Dolly Parton i fotostudion! Hehe. Skämt och sido. Inför "öppet hus", som är nästa helg i vår skola, ska bland annat vi som går fotokursen i tvåan ställa upp i ett fotoprojekt. Tanken är att vi ska ska fota stora musiker eller band. Självklart är det inte de riktiga stjärnorna som ska fotograferas, utan vi ska på vårt egna vis försöka efterlikna dem. Väldigt skoj! Därför valde min grupp Dolly Parton. Vår vän Julia fick ställa upp som modell. Med uppstoppad behå, hår åt alla håll och mycket smink var det som att ha den riktiga Dolly i studion. Haha. Bilderna blev riktigt bra och nu gäller det bara att redigera dem!


12 November 2012

Det är så himla synd att man inte ta vara på det fina vädret. I dag sken solen och temperaturen var behaglig. Men eftersom man går i skolan tills det är mörkt får man sitta i ett klassrum och längta ut hela dagen istället. Det är inte konstigt att så många blir deprimerande när man går både hem och till skolan i mörker. Men visst är ändå vintern mysig med en bok framför brasan och en kopp te i handen. Nu ska jag försöka plugga lite och sedan träna!


Trerätters middag

I dag var mamma snäll och bjöd mig och min syster på trerätters middag. Svampsoppa till förrätt, fläskfilé till varmrätt och chokladpannacotta till efterrätt. Riktigt gott. Vi dukade även extra mysigt. En perfekt lördags kväll. Nu ska vi se på "så mycket bättre". Jag såg även att "Da Vinci Koden" går på femman vid halv tio, så jag ska nog kolla på den. Jag har velat se den ett bra tag nu, men inte orkat göra något åt saken. Den filmen är verkligen bra. Ganska speciell, men som sagt bra.
 
 

You should have learned bitches love cake

Jag har verkligen fastnat för låten Decisions. Den har en skön melodi och den fastnar lätt.  Artisterna är Borgore och Miley Cyrys. Miley får hela låten att bli mer intressant. Grymt bra!
 

Mac DIVA

Jag har länge velat ha ett snyggt mörkt läppstift. För några dagar sedan klickade jag därför hem ett. Jag valde mellan tre stycken från Mac (Cyber, Rebel och Diva), och till sist blev det färgen Diva. I dag fick jag hem paketet och är mycket nöjd. Färgen på läppstiftet är mörk röd, med nästan lite lila inslag. Väldigt läckert! Passar utmärkt när man vill piffa upp sig lite grand.
 
Färgen blir inte rättvis i bilderna, men det får duga!
 

7e November 2012

Efter en tung dag har jag nu kommit hem. Jag känner mig helt slut. Jag har aldrig i hela mitt liv svimmat, men i dag var jag nära. Efter idrotten började jag må illa, fick yrsel och började de suddigt och svarta prickar överalt. Väldigt läskigt. Jag visste inte vad jag skulle göra, men så sa det "poff" i mitt högra öra och så försvann alla problem. Jag har haft dämpad hörsel på mitt högra öra ett tag nu, och jag börjar fundera på ifall det är något i det som ger mig sämre balans, mm. På fredag ska jag besöka sjukhuset och kolla upp det.
 
Efter skolan följde jag och Julia med Julia nummer två hem. Det blev massvis med matteplugg inför morgondagens prov. Huvudet känns tungt efter allt tänkande. Haha. Jag ska kolla igenom allt  en liten sväng till och sedan sova! Är ordentligt trött i kväll!
 
Ibland väljer de verkligen roliga namn och ger en onödigt mycket information i matteuppgifter, inte sant? Sjukt kul.

Scary

Vanligtvis brukar jag vara framma med kameran när det vankas festligheter, men i fredags orkade jag inte det. Den fick helt enkelt ligga i väskan i stort sett hela kvällen. Så istället knäppte jag några foton med min mobil. Visserligen blir inte kvalitén bra, men det är ju bättre än inget! Så här får ni fyra kort som blev tagna! Jag och mina fina vänner.
 
 

Little things

 Jag och min syster ska snart bege oss mot vår fader som fyller år i dag. Många i min familj, eller i alla fall några, fyller år i november. Om cirka en vecka är det dags att fira farmor. Dagarna flyger förbi, snart är det dags för julkalendern! Ett ämne till ett annat haha. Jag ska fixa iordning mig lite nu innan vi drar. Har tänkt fixa mig till tonerna av (hör och häpna!) One Direction. Hm. Vad hände liksom..?
 
 

6e November 2012 - Taylor Swift Red

Jag sitter och diggar till Taylor Swifts nya album Red efter en kort dag i skolan. Förr såg henne som en country-tjej, men hennes musik har verkligen börjat ändra sig! Det är mycket mer pop och riv i låtarna nu. Hon är väldigt begåvad och hennes nya album faller mig precis i smaken. En del klagar på att hon hela tiden skriver om brusten kärlek osv, men vad spelar det för roll när det blir så himla bra? Jag har även hört rykten om att hennes Red tour kommer att komma till Sverige. Det vore kul att se henne live. Jag har en hel lista (läs: en mycket lång lista) på artister som jag vill se innan jag dör. Jag har prickat av några stycken hittills, och i april kan jag även pricka av Justin Bieber.
 
En av favoritlåtarna på albumet heter samma som albumet själv, Red.
 
 

5e November 2012 - Mobiler som krånglar

I dag var det en sådan dag då jag kände "vilken underbar dag det är idag! livet känns ljuvligt och allt är perfekt". Fast att det var första dagen efter ett lov och att jag sovit för få timmar, kände jag mig väldigt glad. Det är fantastiskt med sådana dagar då det känns som att inget kan gå fel. Men till sist gör det oftast det ändå... Min mobil började krångla (tror den är trasig, den har varit konstig ända sedan jag fick den). Internetet ville inte fungera, så då tänkte jag: "ja, jag prövar att stänga av mobilen! (skitsmart idé tänkte jag)". Var det smart då? Nä. För jag kan inte min pinkod till mobilen och jag kan inte finna den. Superbra där Josefin! Verkligen jättebra.
 

4e November 2012

Jag har under morgonen sett på Harry Potter bara myst, ungefär som gårdagen såg ut. Då gjorde vi inget annat än att e på film och serier! Var som sagt galet trött efter en rolig Halloween. Tänkte dra lite snabbt on fredagen! Jag och några vänner träffades först i en lånad lägenhet. Haha. Där var vi i någon timme tills vi drog bort till själva Halloween-festen. Många roliga utklädnader, dans och annat skoj. En riktigt lyckad kväll.
 
Bjuder på tre foton från fredagen!
 
 

3e November 2012

Jag hade verkligen hur kul som helst igår! Jag började dagen med shopping i Karlstad och avslutade den med Halloween fest tillsammans med vännerna. Grymt roligt! Idag är jag hur seg som helst, men jag ska försöka lägga upp lite bilder från igår senare!

 

 


Effektiv dag

I dag har jag verkligen varit effektiv. Fixat lite småsaker inför i morgon som att testa smink och leta kläder. I morgon väntas Halloween-fest med vännerna och det kommer bli grymt kul! Ska först under under dagen iväg till Karlstad med mamma på shopping och senare på kvällen blir det som sagt party. Nu ska jag bläddra lite i min tidning och sedan sova. En tidig morgon väntar!



1a November 2012 - Plugg plugg plugg

Efter några lugna dagar under denna ledighet har jag i dag lyckats göra något vettigt. Jag sitter nu och prickar av saker från mit "måste-göra-lista". Även om man har lov så lämnar skolan en inte! Haha. Jag tycker jag har fullt upp, men skjuter upp lite för många saker. I dag ska jag i alla fall försöka bli klar med allting, så att jag kan njuta av de sista dagarna av lovet. För oj vad fort dagarna gått nu! Men jag är ganska rastlös av mig, så jag saknar nästan skolan.
 
Det passar att plugga när dagen är grå.

RSS 2.0