30e September 2012 - Bio

Jag har nyss kommit hem efter att ha varit och övningskört en sväng. Jag tror nästan att allt gick fel denna gång. Haha. Jag stannade inte för stopplikt, fick hur många motorstopp som helst och körde nästan alltid lite för fort i kurvorna. Jag vill inte ta körort, vägen till att kunna ta det är så lång och tölig. Men den dag jag tagit det är jag nog väldigt stolt över mig själv.
 
Nu ska jag, mamma och mormor sticka ner till Torsby på bio. Vi ska se "Hypnotisören" som är en dramathriller/kriminalare. Det ska bli mysigt att sitta där i biomörkret i de sköna stolarna.
 

Shine bright like a diamond


Diabilder

Ikväll fixade mamma i ordning så att familjen kunde se på diabilder från när hon var i USA. Det är väldigt kul att kika på gamla bilder. Jag vill verkligen resa till USA. Suget på att åka iväg blev bara ännu starkare på grund av alla foton ifrån San Francisco. Hawaii, Los Angeles, osv. Mitt mål efter studenten är att fara iväg till USA och plugga musik. Det vore grymt roligt och det är något som jag verkligen vill.  Men vi får helt enkelt se hur framtiden blir.
 
Nu ska jag kolla på lördagsfilmen "Something borrowed", som jag har för mig ska vara bra. Ha en bra kväll!
 

29e September 2012 - New shoes

Direkt efter skolan igår hoppade jag och några vänner på tåget till Karlstad. Vi spenderade några timmar i staden med shopping, fika och annat skoj.  En riktigt lyckad tur. Jag fann mig en ny topp och ett par skor. Mina gamla skor, som påminner lite om de nya, är väldigt trasiga. Klackarna på de är håliga och inte alls raka längre. Haha. Så de nya var behövliga.
 

27e September 2012

Det är sällan det dyker upp skoldagar utan några lektioner. Men idag var det en sådan dag. Så istället för skola har jag hunnit med en massa annat. Fast jag har ändå mest pluggat. Nu ska jag i alla fall sätta på filmen "Shakespeare in love" och sedan skriva klart engelskauppgiften. Skolan har verkligen dragit igång nu.
 

26e September 2012 - P!nk i maj

Efter att ha varit ute en kall och blöt sväng på orgentering under idrotten så ville jag bara hem. Jag vill verkligen inte sprida negativ energi här på bloggen, men hela denna skolvecka har varit lite sådär. Men nu är mitt humör på topp igen! Jag har alldeles nyss bokat biljetter (riktigt bra också) till P!nk i maj. Visserligen är det lång tid kvar, men det är kul att ha något att se fram emot. Jag tror i alla fall att det kommer bli grymt.
 
Nu ska jag ta ett härligt varmt bad efter en lång och grå skoldag.
 

24e September 2012

Vissa dagar känner man sig bara hur seg som helst. Idag var det en sådan dag, men ju mer klockan tickade, ju bättre blev det. Jag fick även väldigt trevliga nyheter under dagen! Men mer om de längre fram..! När jag kom hem passade jag även på att färga håret. Jag var verkligen tvungen att få bort min bedrövliga utväxt.
 
Jag ska ta och krypa ner i min säng nu. I morgon väntas både skolkort och spruta!
 

Williams lista

Ni har väl inte missat att William Spetz har fått en egen webb-serie? Jag fastnade direkt för hans youtube-videos, och jag såg nyss första avsnitten av hans nya serie "Williams lista". Jag tycker verkligen att man ska kika på serien om man är ett fan! Jag tyckte den var riktigt rolig. Ni kan se avsnitt ett HÄR.
 
Här kan ni se trailern! 

23e September 2012

Igår hade jag en sådan himla härlig dag! Jag började dagen med ett litet hemmaspa. Hur skönt som helst. Jag var verkligen tvungen att lägga i en rödpigmenterad hårinpackning, eftersom mitt hår nu är mer råttfärgat än rött. Haha. Jag måste nog färga det imorn, för på tisdag är det dags för skolkort. När det sedan blev kväll tände vi ljus, kokade en kanna te och såg på lördagsfilmen Avatar. Tyvärr lyckades vi inte se klart den, men vi ska ta och kika på det vi har kvar någon annan dag.
 

Walk of shame

Ikväll är jag bortbjuden för att se på film med mina vänner. Väldigt trevligt! Det är härligt med fredagsmys. Fredagskvällarna är ju, enligt mig, ändå favoritdelen av helgen, för då har man hela helgen kvar. Innan  jag sticker iväg ska jag ta och kolla på några avsnitt av "desperate housewives". Perfekt tidsfördriv!
 
Dagens oufit bestod av min älskade leopardblus och enkla smycken.

21a September 2012

Veckan har verkligen flugit fram och helgen är redan framme. Jag har inget speciellt inplanerat, vilket är väldigt skönt. Jag ska bara chilla och sova ut. Kanske blir det någon filmkvällerna, men vi får helt enkelt se. Vi slutade i alla fall tidigt idag, vilket vi gör varje fredag. Jag lyckades dock stänga av mobilen och sedan inte ha någon som helst aning om vad min pinkod var. Haha. Och min mor som jag skulle åka med var hos en tandläkare som jag inte hellre visste var han höll hus. Just då, i denna stund, kändes det ganska hemskt (skämt o sido, men det är lite jobbigt att vara mobillös!). Men som tur var löste sig allt!
 

Kalla september

Idag var det ordentligt kallt ute. Kylan liksom bet i kinderna och nafsade på armarna. Usch. September har susat förbi och snart är oktober framme. Oktober är en ganska mysig månad. Då är det även Halloween, som är en av mina favorithögtider! Skräck, läskigheter och utklädningar är roligt! Fast andra roligheter väntars också i oktober, som till exempel kalas och skoj med vänner. Jag ser även fram emot ett höstlov med massa, massa mys. Men, man ska leva för stunden och njuta ♥
 
 
 

20e September 2012 - Pröva något nytt

Det är alltid skönt att sluta tidigt på torsdagar. Man hinner med så himla mycket mer. Idag när jag kom hem kände jag mig väldigt inspirerad och var bara tvungen att pröva på något nytt. Jag drog det mesta av håret till vänster sida av min skallen, puffade upp det ordentligt, drog bort håret på högersidan och fäste det i bakhuvudet, satte upp en liten "knut" på vänsterrsidan och hade en tjock snedlugg. Jag skulle väldigt gärna vilja ha håret som jag fick till det idag, fast med en frisyr som är klippt så. Men jag är tyvärr alldeles för feg för att prova. Att exprementera med färger är jag däremot inte rädd för, eftersom jag i stort sett passar någorlunda i de flesta kulörer. Jag drog även på en massa eyeliner, letade fram en stickad dröja med vadderade axlar som skriker 80-tal (jag älskar det!) och satte i mina stora korsörhängen. Det är alltid kul att leka med sitt utseende och känna efter vad man gillar och inte gillar.    
 
                                                                                                                                                                                           
 
 
 
 
 
 

19e September 2012

Jag har varit sängliggandes stora delar av denna dag. Jag har antagligen ätit något som orsakat magont. Senare på eftermiddagen lyckades det i alla fall släppa, och imorgon är det skola igen. Det är som sagt extremt tråkigt att dra runt hemma. Jag har edast sovit, lyssnat på P!nks nya album (som för övrigt är grymt), sett på massa youtube-klipp och sovit ännu mer. Jag kommer antagligen inte kunna somna ikväll, haha.
 
 Hur underbar?!

18e September 2012 - The last song

En av mina absoluta favoritfilmer är "The last song" (har ni inte sett den - se den!!!). Den innehåller verkligen allt som jag tycker bör finnas med i en film. Det är drama, humor, romantik, smärta, tårar, glädje, skratt och det där lilla extra. Jag älskar den verkligen. Jag gillar även alla andra filmer som har baserats på NicholasSparks böcker, som till exempel "Awalk to remember" och "The notebook". Eftersom jag tycker att filmen är så fantastisk har jag nu även valt att läsa boken. Jag har inte funnit den med svensk text, så därför läser jag den på engelska, och det funkar prima det med. Än så länge tycker jag att boken är minst lika toppen som filmen, böcker brukar ju till och med vara bättre!

 



17e September 2012

Regnet vräkte ner i morse och det var rverkligengrått och trist ute. Men trots att starten av dagen kändes ganska dålig, har dagen rullat på fint. Jag har just kommit hem ifrån skolan och ska ta itu med några läxor. Vi har det väldigt chill på läxfronten, men jag skjuter av någon andledning alltid upp spanskan. Haha. En dålig vana som jag ska försöka ändra på.







 

Sova som en prinsessa

Efter att ha gått runt i ett allt för stökigt rum alldeles för länge, bestämde jag mig för att ta tag i saken idag. Jag sprang runt och plockade, dammtorkade, skurande, dammsög, fixade och pysslade. Till sist blev mitt rum riktigt fint och mysigt. Ikväll kommer jag verkligen sova som en prinsessa! Jag ska ta och krypa ner i min nybäddade säng nu och läsa lite. Jag ser verkligen fram emot ännu en vecka i plugget, det är skönt att alla rutiner är igång igen.
 




16e September 2012 - Vill ha värme

Jag har under morgonen kikat runt på massvis av utlandsresor. Jag vill verkligen iväg nästa sommar, eftersom denna sommar rent utsagt har varit en katastrof. Soltimmarna var extremt få och det var både regningt och kallt.Ja, usch. Nästa sommar vill jag vara säker på att få lite mer värme. Förhoppningsvis har jag några vänner som är minst lika sugna på att fara iväg. Tänk er vad kul, vänner, sol, bad, shopping och annat skoj. Det vore ju underbart!
foton från we♥it.

15e September 2012

Solen skiner ute och det är riktigt fint ute. Men fast att vädret har varit på topp hela dagen har jag bara sett avsnitt efter avsnitt av "deperate housewives". Haha. Det är nästan lite skamligt. Men jag ska försöka komma ut och knäppa lite kort med kameran snart. Höstbiljer blir ju nästan alltid finast, inte sant? Innan jag drar ut ska jag i alla fall hjälpa mamma med att laga en mysig lördagsmiddag.


13e September 2012 - Oturen vänder

Igår var det ingen bra dag till att börja med. För det första hade kvällen innan igår, i förrgår alltså, inte gått något vidare. Vår teve ville inte samarbeta och vi missade en bit av "Sevnska Hollywoodfruar" (missa Maria Montazami liksom!!!). Senare under den kvällen när vi lagt oss spydde vår ena katt (de som annars är så gulliga och gosiga). Efter det tog det lång tid för mig att somna. När jag väl vaknade igår morse och det var dags att duscha så fanns det inget varmvatten (paniiik). Så jag fick väcka mamma och åka iväg till mormor för att duscha. Sedan gick även allt annat fel. Kläderna blev inte bra och håret stod åt alla håll. Jag hade en riktig fuldag. Och det första min bästa vän gör är att kommentera mitt hår. Haha, det är ganska komiskt alltihop. Men senare igår blev dagen mycket bättre, för det visade sig att jag får pengar för min borttappade mobil! Så nu väntar jag på att iPhone 5 kommer ut i Sverige. Jag tror oturen börjar vända nu!
 
En bild från i lördags med min fina vän Saga.

12e September 2012 - Music maestro

Jag sitter och diggar till The Scripts nya album #3. Jag tycker de är fantastiskt bra, och skivan är också grym. Deras låt "Breakeven" kommer jag antagligen aldrig tröttna på. Den kan jag spela om och om igen, när som helst. Det är ganska många artister och band som släpper nytt just nu. Det är kul! Nästa tisdag släpper P!nk ett nytt album, "The truth about love",och jag längtar ihjäl mig efter att hon släpper sina turnédatum - jag vill verkligen se henne live! Hennes nya låt "Try" är också super. Ni kan lyssna på den här nedanför!
 
 

11e September 2012

Det känns som att denna dag aldrig ska ta slut. Haha. Den har varit extremt lång! Skoldagarna flyger inte iväg lika fort när man har långa håltimmar och ingen mobil med internet. Jag känner mig lite handikappad faktiskt. Man inser inte hur fäst man är vid sin telefon, förrän man inte har den längre. Men min gamla duger mycket väl, kameran är ju riktigt grym med 12,1 megapixlar!
 
När vi ändå är inne på temat foto, så kan jag berätta att vi idag har fått börja med photoshop under vår foto-lektion. Det var riktigt skoj! Nu är jag själv sugen på att skaffa det och få pyssla med massa foton. Det är väldigt kul, och när man väl börjat är det svårt att sluta.
 
Bjuder på två bilder från i lördags!

9e September 2012

Idag har jag bara legat i soffan och sett på film, vilat och sovit. Det har varit en fartfylld helg med både roligheter och tråkigheter. Igår lyckades jag tappa min mobil i alldels för högt gräs, så den är antagligen borta för gott. Men men, jag var ändå i behov av en ny mobil. Det jobbigaste är bara att det är så krånligt allt ihop.
 
Det ska i alla fall bli skönt att komma in i det vanliga livet igen imorgon. Denna mârtens-helg har slukat all min energi. Nästa år tror jag att jag flyr från mârten, för den bli aldrig som man tänkter sig.
 

Bilder från: Therez och we♥it.
 

It's all about inspiration







Blow me one last kiss

Om cirkus en timme ska jag dra och möta upp mina vänner. Ikväll blir det som sagt utång! Jag har lyckats piggnat till och min förkylning är som bortblåst. Härligt! Vädret är även på topp, fast att det är ganska kyligt ute, men det är inte så himla farligt.
 
Nu ska jag ta och packa i min väska, så att jag inte glömmer att slänga i något. Ha en bra kväll med er! ♥
 
 
 

Kvällens outfit







7e September 2012

När marknaden, eller mãrten som vi säger här i Torsby, kommer till byn, så kommer hösten automatiskt. Det blir genast mycket kyligare i luften. Idag fick jag slänga på mig en gosig tröja, för att inte frysa allt för mycket. Hösten är fin och så, men det betyder ju att det inte är länge kvar till vinter. Usch. Jaja, vi ska njuta av att solen skiner ute och att det är en fin höstdag.

Jag var efter skolan idag och gick ett varv bland stånden med mamma. Det är ganska mysigt att bara promenera runt, se på alla människor och känna alla underbara dofter (det luktar så sjukt gott när det är mãrten!). Ikväll ska jag i alla fall ut med några vänner. Det händer så sällan sedan skolan dragit igång, så det ska bli grymt kul! Fast att de flesta är rätt förkylda.
 



5e September 2012

Jag har lyckats åka på en förkylning nu innan marknaden. Det känns så himla typiskt att man ska bli dålig när man känner att man vill vara frisk och kry! Idag valde jag i alla fall att stanna hemma för att vila upp mig. Jag har under morgonen legat och halvsovit i soffan, och kommer nog fortsätta göra det. Några serier ska jag nog även titta på och försöka göra läxor (om vi har några?). Solen skiner även ute idag, så egentligen skulle jag vilja ut och fota, men jag vet tyvärr inte om jag orkar.
En ganska kass bild från Stockholm, men nu har vi börjat lära oss mer om inställningar på kameran under fotolektionerna, så snart kommer jag förhoppningsvis bli bättre på att fotografera!

4e September 2012

Lagerhaus kan nog vara en av de roligaste butikerna att besöka, eftersom de har så många kul prylar. När vi var i Stockholm passade jag på att shoppa lite där. Jag glömmer väldigt lätt bort mitt kaffe när jag sätter mig vid datorn, därför inhandlade jag en termomugg! Mycket behövligt. Nu kan kaffe hålla sig varmt.  Jag köpte mig även ett skrivblock som jag kan skriva lite allt möjligt i och ett pack med sugrör med "stora hål". Haha. De kommer säkrt till användning någon gång!
 



3e September 2012

Det var jobbigt att stiga upp i morse. Jag var hur trött som helst. Till sist lyckades jag i alla fall ta mig upp. Måndagar anser jag är våran "värsta" dag i veckan, men eftersom den egentligen inte är så jobbig rullar den på bra. Vårat schema är nämligen rätt så toppen. I morgon har vi till exempel sovmorgon, därför ska jag passa på att kika på några serier innan läggdags. Egentligen borde jag nog försöka få så mycket sömn som möjligt, för till helgen kommer det inte bli mycket sovande! En hel helg med roligheter väntas när det är dags för marknad här i byn ♥
 
Några instagram-bilder. Mitt namn är där josefinkullberg.

Min långa resa till Lady Gagas show, och showen!

Redan vid sju steg jag upp under fredagsmorgonen. Jag var så förväntansfull att jag trodde att jag skulle spricka. Jag bubblade av lycka inombords. Även om jag hörde regnets smattrande ovanför mig, längtade jag lite efter att få ställa mig i kön och bara vänta. Jag duschade, fixade mig i ordning och trixade ett bra tag innan jag och resten av mitt sällskap blev klara. Vi hade tänkt ställa oss i kön vid nio-tio tiden, men eftersom regnet öste ner valde vi att vänta ett tag.

 

Vid halv elva steg vi på tunnelbanan. Jag kunde inte förstå att det var dags. Äntligen hade den dag, som jag hade väntat på i hela mitt liv, kommit. Tankarna flög runt inuti mitt huvud i hög hastighet. När vi till sist nådde fram till Globen insåg jag att det skulle bli en riktigt jobbig dag. Vi skulle behöva stå i blåst och mycket regn.

 

Mitt mål var, ända sedan bilder på hur scenen skulle se ut kom ut, att lyckas komma in i ” Monster Pit:en”. Det är ett område där man är inuti scenen, där man står i en cirkel med scenen runt om sig. Alla som har ståplats kan komma in i ”The Monster Pit” om man köar nog länge. Det är alltså först i kön som gäller.

 

När vi kom fram till Globen och fick se hur liten kö faktiskt var, sken vi upp i stora leende. Kanske skulle vi lyckas ta oss in i ”The Monster Pit”! Vid elva började vår långa väntan i regn. Vi stod med regnponchos och paraplyer för att skydda oss, men det hjälptes inte, vi blev blöta ändå. Det rent ut sagt vräkte ner. Eftersom vi var tre personer, jag, Julia och min mammas väninna, som köade tillsammans, så turades vi om att köa och att gå in och värma oss.

 

Timmarna i kön gick trots allt skapligt fort. Men helt plötsligt runt klockan tre kom ett mycket trevligt besked! Alla (vi var cirka hundra personer) som stod i kön skulle få komma inomhus! De, personalen, tyckte att det regnade allt för mycket på oss, så vi fick gå in i värmen och köa istället.

 

När vi kom in fick vi köa på ett väldigt litet ställe. Vi satt nästan ovanpå varandra. Benen värkte, vi var blöta och det återstod fortfarande många timmars väntan. Men det var ändå roligt att sitta där i kön och se på alla människor. Det var många fans som lagt ner sin själ för att likna sin idol, Lady Gaga, så mycket som möjligt. En annan sak som slog mig när jag köade var hur extremt många homosexuella människor det var på plats! Det var verkligen jättekul tyckte jag, för jag älskar verkligen homosexuella män! De är så underbara, trevliga och sköna. Lady Gaga är ju en mycket stor gay-ikon, eftersom hon under sina shower framför budskap om att alla människor är fria och att det är helt okej att vara hetero-, bi- eller homosexuell. Det tycker jag verkligen är bra, för det är precis så det ska vara!

 

Efter att vi suttit i kön i tre timmar och klockan börjat närma sig sex, fick vi band som skulle ta oss in i ”The Monster Pit”. (Ordet ”Monster” kommer från att Lady Gaga kallar sina fans för monster). Japp, vi tog os in i ”Monster Pit:en”!! All väntan gav resultat! Jag hade nått mitt mål med dagen. Jag kunde inte vara lyckligare. Jag tror även att vi hade regnet att tacka mycket för.

 

Vid sex var det i alla fall dags att gå in i Globen. Det var första gången jag stod inuti denna gigantiska boll. Det var verkligen mäktigt. När vi promenerade nerför trapporna förstod jag att vi var rätt långt fram i kön. Och hips vips så hamnade vi två meter ifrån scenen. TVÅ METER!!! Då hade jag kunnat börja gråta av lycka. Vid halv sju startade första framträdandet, som bestod av Gagas goda vän Lady Starlight (det är bland annat tack vare henne Gaga är så stor idag). Hennes show var verkligen vädligt annorlunda. Haha. Men ändå ganska frän. Lite senare drog även rockbandet ”The Darkness” igång och körde. De var faktiskt riktigt bra! Men det var ju bara det att vi väntade på den stora stjärnan.

 

Och till sist släcktes lamporna och rosa ljus började fladdra runt i arenan. Det blinkade, var rök överallt och ett öronbedövande ljud infann sig i arenan. Det var helt magiskt. Sen stod hon bara där, den nya drottningen av pop, Lady Gaga. Jag kan inte beskriva det. En stor dröm för mig gick i uppfyllelse. Jag kunde varken skrika eller le, utan bara stå och glo. Jag var så paff, lycklig och glad på samma gång.  Gaga red in på en låtsashäst som såg otroligt verklig ut. Hennes ansikte var täckt av en mask när hon sjöng ”Highway Unicorn”. Det var magiskt. Hela Globen dansade.

 

Hela showen var grym. Alla andra konserter kan slänga sig i väggen. Lady Gaga slår allt. Musiken, dansen, scenen och rekvisitan gjorde det helt fantastisk. Jag måste även säga att Lady Gaga har en av de bästa röster i hela värden. Hon sjöng live, och det var inte klokt var bra det lät. Jag blev tårögd flera gånger under showen. När hon till sist framförde låten ”Hair” på piano, föll några tårar nerför min kind. Jag vet, det är jättetöntingt, men tänk er, till sits får man se sin stora idol!  Och det var samtidigt så himla vackert. Under showen sa hon många koka ord. Hon gjorde mig så peppad och lycklig. Hon vill verkligen mata sina fans med massa självförtroende och självkänsla. Få alla sina fans att tro på sig själv, följa sina drömmar och skita i vad alla andra tycker och tänker. Bara gå sin egen väg. Det var verkligen bra sagda ord.

 

Det var i alla fall hur bra som helst. Jag ville bara ha mer och mer! Och jag vill ha mer. Jag längtar verkligen till att hennes album ”Artpop” kommer ut! Men det är inte förrän nästa år. Till dess ska jag fortsätta lyssna sönder hennes låtar.

 

När hon framförde låten "Hair".

 


När vi köade

 


Några foton från showen.

 


Gaga, Lady Gaga. FAME.

Lady Gaga har ganska nyligen kommit med sin första parfym. Den heter "Fame", och jag gillar doften skarpt! Än så länge säljs den i Sverige endast på Åhlens City i Stockholm, så därför passade jag på att köpa en när jag besökte huvudstaden. Den kostade 399 kr för 50 ml. Ett helt okej pris! Den var absolut värd det. Jag tycker dessutom att flaskan är grymt snygg! Det är även coolt att vätskan är svart, men när man sprutar den på huden blir den "vanlig".
 
Kolla även gärna in reklamvideon för parfymen här nedanför, den är rätt häftig!
 

2a September 2012 - Hemma igen

Jag är nu hemma efter några bra dagar i stan. Jag haft det väldigt kul. Mina fötter är visserligen i stort sett döda, men det är det värt! Jag har stått i kö, sprungit runt i regn och gått i massa affärer. Vi har faktiskt hunnit med väldigt mycket! Tyvärr har det i stort sett bara regnat, men igår höll det i alla fall uppe när vi promenerade runt i Gamla Stan efter en av de roligaste och knepigaste middagar jag har haft i mitt liv. Haha. Jag ska berätta mer om det senare!
Det blev inte så många foton på grund av vädret, men några blev det i alla fall! Jag ska slänga in fler senare och berätta mer om min resa då.
 





I Stockholm

Hej på er! Jag hinner verkligen inte att blogga när jag är i Stockholm. Jag har fullt upp hela tiden. Vi har det gabska bra, förutom att det regnar otroligt mycket. Igår stod vi och köade i regn hur länge som helst (iaf kändes det så). Jag hade i alla fall en GRYM kväll igåra! Lady Gaga var så sjukt bra! Men det bästa var nog att vi kom lååångt fram - jag stod liksom två meter ifrån denna nya drottning av pop. Det var helt magiskt! Jag ska berätta mer om alltihop när jag får tillgång till dator. 
 
 Nu ska vi käka frukost innan vi.drar mot Skärholmens Centrum för shopping!
 



RSS 2.0