Min långa resa till Lady Gagas show, och showen!

Redan vid sju steg jag upp under fredagsmorgonen. Jag var så förväntansfull att jag trodde att jag skulle spricka. Jag bubblade av lycka inombords. Även om jag hörde regnets smattrande ovanför mig, längtade jag lite efter att få ställa mig i kön och bara vänta. Jag duschade, fixade mig i ordning och trixade ett bra tag innan jag och resten av mitt sällskap blev klara. Vi hade tänkt ställa oss i kön vid nio-tio tiden, men eftersom regnet öste ner valde vi att vänta ett tag.

 

Vid halv elva steg vi på tunnelbanan. Jag kunde inte förstå att det var dags. Äntligen hade den dag, som jag hade väntat på i hela mitt liv, kommit. Tankarna flög runt inuti mitt huvud i hög hastighet. När vi till sist nådde fram till Globen insåg jag att det skulle bli en riktigt jobbig dag. Vi skulle behöva stå i blåst och mycket regn.

 

Mitt mål var, ända sedan bilder på hur scenen skulle se ut kom ut, att lyckas komma in i ” Monster Pit:en”. Det är ett område där man är inuti scenen, där man står i en cirkel med scenen runt om sig. Alla som har ståplats kan komma in i ”The Monster Pit” om man köar nog länge. Det är alltså först i kön som gäller.

 

När vi kom fram till Globen och fick se hur liten kö faktiskt var, sken vi upp i stora leende. Kanske skulle vi lyckas ta oss in i ”The Monster Pit”! Vid elva började vår långa väntan i regn. Vi stod med regnponchos och paraplyer för att skydda oss, men det hjälptes inte, vi blev blöta ändå. Det rent ut sagt vräkte ner. Eftersom vi var tre personer, jag, Julia och min mammas väninna, som köade tillsammans, så turades vi om att köa och att gå in och värma oss.

 

Timmarna i kön gick trots allt skapligt fort. Men helt plötsligt runt klockan tre kom ett mycket trevligt besked! Alla (vi var cirka hundra personer) som stod i kön skulle få komma inomhus! De, personalen, tyckte att det regnade allt för mycket på oss, så vi fick gå in i värmen och köa istället.

 

När vi kom in fick vi köa på ett väldigt litet ställe. Vi satt nästan ovanpå varandra. Benen värkte, vi var blöta och det återstod fortfarande många timmars väntan. Men det var ändå roligt att sitta där i kön och se på alla människor. Det var många fans som lagt ner sin själ för att likna sin idol, Lady Gaga, så mycket som möjligt. En annan sak som slog mig när jag köade var hur extremt många homosexuella människor det var på plats! Det var verkligen jättekul tyckte jag, för jag älskar verkligen homosexuella män! De är så underbara, trevliga och sköna. Lady Gaga är ju en mycket stor gay-ikon, eftersom hon under sina shower framför budskap om att alla människor är fria och att det är helt okej att vara hetero-, bi- eller homosexuell. Det tycker jag verkligen är bra, för det är precis så det ska vara!

 

Efter att vi suttit i kön i tre timmar och klockan börjat närma sig sex, fick vi band som skulle ta oss in i ”The Monster Pit”. (Ordet ”Monster” kommer från att Lady Gaga kallar sina fans för monster). Japp, vi tog os in i ”Monster Pit:en”!! All väntan gav resultat! Jag hade nått mitt mål med dagen. Jag kunde inte vara lyckligare. Jag tror även att vi hade regnet att tacka mycket för.

 

Vid sex var det i alla fall dags att gå in i Globen. Det var första gången jag stod inuti denna gigantiska boll. Det var verkligen mäktigt. När vi promenerade nerför trapporna förstod jag att vi var rätt långt fram i kön. Och hips vips så hamnade vi två meter ifrån scenen. TVÅ METER!!! Då hade jag kunnat börja gråta av lycka. Vid halv sju startade första framträdandet, som bestod av Gagas goda vän Lady Starlight (det är bland annat tack vare henne Gaga är så stor idag). Hennes show var verkligen vädligt annorlunda. Haha. Men ändå ganska frän. Lite senare drog även rockbandet ”The Darkness” igång och körde. De var faktiskt riktigt bra! Men det var ju bara det att vi väntade på den stora stjärnan.

 

Och till sist släcktes lamporna och rosa ljus började fladdra runt i arenan. Det blinkade, var rök överallt och ett öronbedövande ljud infann sig i arenan. Det var helt magiskt. Sen stod hon bara där, den nya drottningen av pop, Lady Gaga. Jag kan inte beskriva det. En stor dröm för mig gick i uppfyllelse. Jag kunde varken skrika eller le, utan bara stå och glo. Jag var så paff, lycklig och glad på samma gång.  Gaga red in på en låtsashäst som såg otroligt verklig ut. Hennes ansikte var täckt av en mask när hon sjöng ”Highway Unicorn”. Det var magiskt. Hela Globen dansade.

 

Hela showen var grym. Alla andra konserter kan slänga sig i väggen. Lady Gaga slår allt. Musiken, dansen, scenen och rekvisitan gjorde det helt fantastisk. Jag måste även säga att Lady Gaga har en av de bästa röster i hela värden. Hon sjöng live, och det var inte klokt var bra det lät. Jag blev tårögd flera gånger under showen. När hon till sist framförde låten ”Hair” på piano, föll några tårar nerför min kind. Jag vet, det är jättetöntingt, men tänk er, till sits får man se sin stora idol!  Och det var samtidigt så himla vackert. Under showen sa hon många koka ord. Hon gjorde mig så peppad och lycklig. Hon vill verkligen mata sina fans med massa självförtroende och självkänsla. Få alla sina fans att tro på sig själv, följa sina drömmar och skita i vad alla andra tycker och tänker. Bara gå sin egen väg. Det var verkligen bra sagda ord.

 

Det var i alla fall hur bra som helst. Jag ville bara ha mer och mer! Och jag vill ha mer. Jag längtar verkligen till att hennes album ”Artpop” kommer ut! Men det är inte förrän nästa år. Till dess ska jag fortsätta lyssna sönder hennes låtar.

 

När hon framförde låten "Hair".

 


När vi köade

 


Några foton från showen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0