31/10-15

 
Är man bartender så är man, och då händer det att det dyker upp drinkar mitt i veckan. För några dagar sedan drack vi Spanish coffee (Licor 43, kaffe, vispad grädde och tre kaffebönor som dekoration), galet gott! Något till lördagsmyset kanske?
Halloween är mer eller mindre min favorithögtid. Jag diggar det läskiga med den, samt att det är roligt att klä ut sig. Men i år blir det inget större firande, då jag jobbar hela helgen. Nu när jag slutat, tänkte jag och Oscar åka till kyrkogården och tända ljus på gravar till våra nära som gått bort, för det är trots allt allhelgona. Sen väntar en lugn kväll i soffan!
 

Spökkväll

 
Ikväll ska vi ha spökkväll hemma! Det är Aftonbladet som skickar in tre kändisar i Frammegården som ligger i Värmland, där det sägs spökas. Förra året åkte ju tre andra kändisar till Borgvattnets prästgård och övernattade, precis som jag och Oscar gjorde i somras. Shit, det var verkligen läskigt. När jag på morgonen fick höra världens duns från övervåningen när ingen var där, sprang jag raka vägen ut ur huset... Fy. Ikväll åker iaf jag och Oscar "hem-hem" till mamma och bänkar oss med pizza och mys framför live-sändningen. Jag är verkligen sugen på att prova på Frammegården i framtiden. Det ligger trots allt inte så långt bort! 
 

walking the streets of barcelona

 
Sista dagen i Barcelona, strosade jag runt bland vackra, mysiga gränder i flera timmar. Om man kan förälska sig i en stad, är det just det jag gjort. Jag får aldrig nog. Jag måste i framtiden åter åka dit, jag är inte klar med denna stad. Men det kanske man aldrig riktigt blir? 
 
Jag har nyss kommit hem från jobbet. Vi provkör ett mobilt internet hemma för tillfället, och som ni ser, funkar det, så vi ska införskaffa det. Jag tänkte ta och slänga ihop en köttfärssås, så den är färdig lagom tills Oscar kommer hem. Det är så skönt att dra på musik och få dola i köket alldeles ensam hemma. Ni vet, dessa stunder man har själv, är rätt bra ibland. 
 

28/10-15

 
Från när vi käkade trerätters för några dagar sedan.
 
Jag är sådan klantskalle att jag bara vill spy på mig själv ibland. Igår när jag kom hem och kände att det skulle bli SÅ skönt att få slänga sig i soffan och bara kolla på teve, upptäckte jag att jag glömt husnyckeln hemma hos mamma. Då fick jag på lust att bara gråta. Men det var bara att åka tillbaks. Ahhh, när ska min hjärna börja bli sitt vanliga jag igen?! Det var som om de vanliga rutinerna försvunnit helt i och med min månad i Barca. Men jag antar att ens vardaliga liv där, gjorde så att nya rutiner satte sig, och att de man haft hemma, rubbades. 
 
Idag har jag ett jobbpass mellan 8.00 - 17.00. Inte så ofta jag jobbar dag, så det känns lyxigt med en fri kväll. Tror jag ska åka hem och kika på serier med syrran. Det är verkligen något jag saknar sedan jag flyttade hemifrån. 
 

27/10-15

 
Och så var tisdagen mer eller mindre över! Jag har åkt hem till mamma och syrran, så jag pasar på att blogga lite. Vi har ännu inget internet i stugan, nämligen. Jag har haft två lediga dagar, och de har tagits till vara på. Igår tog jag och Oscar en promenad runt området där vi bor (bilder ovan), då vi egentligen inte är så kända med stället vi flyttat till. Men åh, det är vackert alltså! Vi har även fått mer och mer ordning i huset. Äntligen är teven på plats! Och så har vi gått och blivit med katt. Min lilla Pärlan fick flytta in hos oss igår. Stackaren är alldeles förvirrad, men hon vänjer sig nog snart. Utöver det, har vi hälsat på släkt och vänner. Det blir väl mycket sådant nu i början. 
 
Nu ska jag åka hemåt och mysa i soffan med katt och gubbe! ♥

25/10-15 - Inflyttningsfest


Igår kväll samlades släkt och vänner i vår lilla stuga för inflyttningskalas. Himla trevligt. Jag bjussade på lite drinkar (man måste ju ta vara på det man lärt sig), och så hade en skön förfest. Sedan vid tiotiden, drog vi mot Stjernehallen, då den vankades fest där. Det var en kul kväll, men vi drog oss hemåt rätt tidigt. Jag skulle jobba idag, så jag ville vara någorlunda pigg när klockan ringde - och det var jag! Nu är jag hemkommen från jobbet, och allt jag vill är att sova. Imorn är jag ledig, då blir det sovmorgon!! 



23/10-15


Gårdagen fick bli en dag då jag uträttade ärenden och slog på stort och lagade trerätters. Oscar var borta hela dagen, så då sysselsatte jag mig i köket. Efterrätten, chokladpannacotta, var gudomlig. Ska definitivt laga den igen! Idag tog vi sovmorgon. Mitt huvud är riktigt förvirrat, jag glömmer saker hej vilt, och vilken dag det är, vet jag knappt. Jag väntar på att bli normal igen. Men det lär nig ta ett tag, känner att jag ännu inte landat i att jag är hemma igen, samt har flyttat. När vi lyckats pallra oss upp ur sängen, åkte vi bort på fika hos några Oscar känner. Och sedan flög dagen iväg. Nu väntar jobb tills imornbitti, å då lär det bli stress stress stress. Ahhh, inflyttningsfest i morgon, så mycket att göra, men ack så kul. 




21/10-15


Vi lever i ett flyttkaos. I början var det rätt så charmigt, och nästan lite mysigt, med denna röra. Men nu. Jag har tröttnat på att det står kartonger överallt, ligger IKEA-kassar fyllda med kläder i och glas inlindade i tidningspapper i varje hörn. Jag klev upp vid 12 idag, efter ännu en vaken jobbnatt. På nåt sätt har jag lyckats vara pigg när jag stigit upp. Pappa kom och hjälpte till med teven och satte upp gardinstänger. Sånt som jag helt enkelt inte klarar av. Oscar är borta på annat håll hela dagen, så jag passar på att ta vara på de timmar jag är själv till att städa undan det värsta. Till helgen vill jag att det mesta är färdigt, då vi ska ställa till med inflyttningsfest. Bara vi ligger i så är det ingen konst!


20/10-15


Några minuter efter kl 07.00 i morse var det god natt för min del, efter att ha jobbat natt. Det var så skönt att krypa ner under duntäcket - och att O hade gjort eld i spisen innan han åkt till Karlstad, gjorde det hela inte sämre. Jag klev åter upp vid ett-tiden, fixade frulle, lagade middag och plockade lite (ja, det är saker överallt just nu). När syrran slutade, åkte jag och hämtade henne, så hängde jag med henne och mamma under kvällen. Mysigt! Jag och mamma kollade på "Bron" och så bjöd hon på torsk i tomatsås. Det är rätt gött att åka hem till mamsen ibland alltså! 

Nu ska jag strax åka och göra ännu ett nattpass. Det lär nog bli lättare nu när kroppen vant sig någorlunda. 


19/10-15


Vilka fina höstdagar Värmland bjuder på!! Jag må frysa, men jag njuter ändå av solen som skiner och löven som lyser i vackra färger. Igår kväll när jag slutat, hämtade jag Linnea, så att hon fick sova över. Mysigt. Man saknar verkligen att hänga med familjen. Tyvärr hinns det inte med just nu, men när allt är i ordning, ska jag se till att besöka dem oftare. Hur som haver! När Oscar dykt upp igår kväll, efter ha varit i Uppsala, så fixade vi smörgåsar - och drinkar! Midori Sour är en riktig favvo! Asgod!! Man måste ju ta vara på den kunskapen man fått i Barca. Det blev en trevlig kväll men mina två favoriter. 

Idag har vi uträttat ärenden. Handlat, tvättat, städat, osv. Vi har även haft fika-besök under kvällen. Jag jobbar i natt, men har några lediga timmar som jag skall tillbringa med min snos. Det är så konstigt att jobba under natten när alla andra sover. Men man vänjer sig väl! 

 

15/10-15


Det har varit rätt intensiva dagar hemma i Torsby. Det har varit flytt varvat med jobb och lite nöjen. Äntligen börjar vårt hem kännas som ett hem. Allt som fattas är köksstolar, några hyllor och tavlor. Idag var vi till Karlstad och gick loss på IKEA och dylikt. För första gången köpte jag levande blommor som vi skall försöka hålla vid liv (hur det går, återstår att se, mina gröna fingrar är allt annat än gröna...). Nåväl! Jag går ikväll på kanske mitt tuffaste jobbpass någonsin. Jag gör 24 timmar vaken - på raken. Jesus, jag lär va helt slut på i morgon kväll, men oftast brukar jag kunna funka rätt okej med lite sömn. Jag jobbar hela helgen, så sista småfixet där hemma får vänta till nästa vecka. 

Nu måste jag kila! Vi hörs i morgon kväll. 


Hejdå Barca


... och så var jag hemma i Sverige igen! Resan hem gick otroligt smidigt, men än man ändå skapligt van vid att flyga, så är det inga större problem att göra det på egen hand. Dock fick jag världens panik när jag skulle betala för taxiresan, och det inte funkade att betala med kort. Så då fick jag lämna mina tre väskor hos taxichauffören och springa och ta ut pengar. Till att börja med, så fann jag knappt en bankomat. Sedan hittade jag nästan inte tillbaks till min taxi heller. Då ville jag bryta ihop. Men när jag hittade den, fick betala och gå in på flygplatsen, så gick det susen. 

Det var bitterljuvt att sitta på planet på Oslo. Jag lämnade en av de bästa sakerna jag upplevt, bakom mig, men samtidigt var jag påväg mot ett nytt äventyr. På flygplatsen möttes jag av O, som jag saknat honom! Efter någon timmes bilfärd, kom vi hem - ja, till vårt hem, vårt alldeles egna hem. Jag har flyttat hemifrån, till världens finaste lilla stuga, med min prins. Att få vakna upp i huset med en otroligt vacker höstdag utanför fönstret, är svårslaget. Men kylan... ahhh, som jag fryser efter fem veckors sommarvärme. 

Vi har en rejäl fixardag idag. Vi har varit och storhandlat (idag blir det tacos!!!!), plockat, tänkt på vad som behövs införskaffas, osv. Oscar har nu dragit och för att uträtta ärenden, så jag håller på att dona i hemmet! Shit, vi har verkligen hamnat på en fin plats. Jag är så lycklig. 



Gamla kvarteren


Idag passade jag på att strosa runt i de gamla kvarteren här i Barcelona. Så fint! Jag kände att jag bara var tvungen att trotsa förkylningen och göra något roligt. Jag gick vilse flera gånger, men i denna staden med dess skönhet, tappar går jag gärna bort mig. Haha, det var lite kaotiskt idag, då min vän som gick ut igår, inte gick att hittas under dagen. Jag blev ganska orolig när det blev kväll och hon ännu var borttappad. När jag tagit en sovstund på två timmar (!!!, förkylningens fel) och gick ner till lobbyn efteråt, satt hon tack vare där.  Sicken tur! Det blev en lugn kväll för oss. Jag sa god natt redan vid 22.00, och nu ska jag sova alldeles strax. Behöver verkligen få lite sömn inför imorn, då flygresa hem väntar. Det ska bli så skönt att få landa på Gardemoen och sedan bli upphämtad av O, för att sedan dra och sova första natten i vårt lilla hus. Jesus, vi har massvis att stå i de kommande dagarna. Mer saker skall flyttas och införskaffas, men det är mest kul, tycker jag! 


11/10-15


Igår kväll var vi bort till fontänen och kikade. Så otroligt vackert! Vi tog oss ända upp till toppen, där man möts av en väldig utsikt. Vi kom dit något för tidigt, så jag och Elin beställde oss öl och satte oss och snackade. Tänk att jag lämnar denna goa tjej imornbitti, då lär det bli dags för ännu mer gråt (som om vi inte gråtit nog...). När vi kom hem, försde vi TOC, då vi tänkte dra ut. Jag skippade dock det i sista stund, då jag åkt på en förkylning. Hade feberfrossa i natt och idag känner jag mig riktigt hängig. 

Jag tänkte snart hoppa upp ur sängen och därefter traska till Barri Gothic för att för att fota och säga adjö till denna vackra stad. Shit, jag åker hem imorn!! Då åker jag hem med en bartenderutbildning i bagaget och flyttar hemifrån! 


9/10-15


Där uppe har ni några av världens bästa tjejer (+Elin då)! 

Hello Friday! Det har spillts många tårar idag, för 5 av oss 8 tjejer har farit hem. Tänk att man skulle hitta sådana underbara människor här i Barca. Man har fått vänner för livet, och det var inget "adjö", det var ett "hej då, vi ses igen", när vi kramade varandra hejdå. Idag är jag riktigt trött. Vi drog självfallet ut efter middagen igår och dansade. Det blev några drinkar och lite dans, sedan tog jag en taxi hem. Skönt att iaf inte känna sig helt död idag. Det känns så overkligt att jag är en utbildad bartender! Snacka om att det blir drinkkvällar hemma framöver. Hemma i Sverige håller de på för fullt med att flytta saker till huset. Så himla
snällt av dem att fixa det mesta innan jag är hemma! Det ska bli gött att flytta hemifrån, det känns helt rätt. Jag och min gosse ska påbörja vårt gemensamma liv, så mysigt. Jag längtar verkligen hem nu, speciellt sen tjejerna drog. Jag vill också få hoppa på flyget hem! Nåväl, kag får väl njuta av dessa lediga dagar här! 

Nu ska jag springa ner till Starbucks och köpa en latte, det behövs verkligen idag! 


FÖR VI ÄR FUCKIN' BARTENDERS


Efter en massa nervositet, gjorde vi till sist barprovet. Det gick hur bra som helst! Och nu är vi certifierade bartenders, allihop i rum 401!! Vi är så lyckliga och nu väntar strax graduation dinner. Finkläderna är på och vi är fixade till max. Let's celebrate!! 


10/10-15


Gårdagen gick åt till två saker: flairprov i skolan (vilket gick så dåligt att även läraren började att skratta, haha, men jag bryr mig verkligen inte om den ändå, jag kan lära med det senare om jag skulle vilja), samt till att plugga järnet inför teori- och drinkprovet. Proven gick så bra som de kunde idag, och jag vågar säga såhär: klarar jag barprovet imorn, så lär jag va en utbildad bartender då! Sjukt kul. Det har varit intensiva veckor, men de har verkligen gett resultat! Man kan så mycket nytt, saker som kommer göra att man klarar det mesta inom bar-världen. 

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, ladda batterierna inför sista provet. Vi ska gå ut och käka alla tjejer, då de flesta åker hem på fredag, och det i morgon kväll vankas graduation dinner. Ja, 4 veckor på EBS har gått i ett nafs. Snacka om att det ska bli skönt med semester i helgen! Då ska jag och Elin turista och... shoppa!! 


5/10-15


Aamaaagaaaad!! Sista veckan på EBS och i Barcelona! Hur sick är det inte att 4 veckor passerat i denna raketfart?! Och vet ni va? Jag tror de 76 drinkarna vi ska kunna, sitter! Det kändes bra bakom baren idag. Nu är det bara teorin som åter skall matas in, sen är jag förhoppningsvis en certifierad bartender på torsdags eftermiddag. Oj, som jag längtar! Vilken grym detta upplevelse detta varit. 

Igår hade vi en riktig myskväll. Vi hade nämligen kvar glögg som vi gjort till våran drink, så då hängde vi på vårt rum, drack glögg och flamsade runt. Jag vet att jag tjatar, men jag kommer innerligt sakna detta. Det kommer kännas konstigt att somna utan dessa 7 tjejer som blivit min vardag. Vi delar allt, mer eller mindre, och vi har så förbaskat roligt. Jag ska njuta av de få dagar som är kvar!! Jag och Elin har även fixat boende för de dagar vi ska semestra här, skönt att ha det överstökat. Jag känner att jag vill ta en ordentlig shoppingtur och strosa runt i Barca i helgen, suga ur det sista. Men trust me, jag skall åter åka hit, så är det bara! 


4/10-15


Söndagar är till för att få en ordentlig natts sömn, vilket jag tror vi alla lyckades få! Igår kväll käkade vi tapas på en av mina favoritrestauranger här, Tapas De Taller. Sjukt god och prisvärd mat! Vi snackade om allt möjligt och skrattade gott. Jisses, I'm gonna miss these girls! Det är galet att de flesta av dem åker hem redan på fredag, och att jag om ca en vecka ska säga hejdå till de sista som är kvar. Sorgligt, men jag tror nog att man kommer hålla kontakten med dem.

Vi håller hela drösen på att plugga nu. 76 drinkar måste sitta på onsdag och torsdag, då de sista proven smäller. Vi bara måste klara det nu!!! Så nu ger vi det sista för att det ska gå vägen! 


3/10-15


Hello saturday, säger jag i min nya, gula tröja! Fredag är de dagar då vi skiter i att plugga och fokuserar på att ha roliga kvällar. Igår, efter en skoj dag i skolan, vankades det fest på hostelet vi bor på. Temat var mexikanskt, så många sombreros och muschtaser bars. Jag hade tankar på att dra vidare, men det hela slutade med att jag från 00.00 - 02.30 satt i telefon med Oscar. Hmm.. förstår inte att man kan ha så mycket att prata om. Idag tog vi sovmorgon. Det finns inget mysigare än att vakna upp med alla tjejerna och sedan skvallra om festkvällen som gått. Gud, det händer så mycket sjukt här, haha. Jag kickade igång dagen med frukost från Starbucks, det är helt klart det jag lägger mest pengar på här. Deras "pumpkin spice latte" kommer jag innerligt sakna! 

Nu har det även gått från att vara tvåsiffrigt, till ensiffrigt, angående dagar tills jag kommer hem. Åhh, snart tacos <3333 Saknar det så himla mycket! Och när jag kommer hem, ska vi tillaga det i vår lilla stuga! Familjen håller på för fullt med att flytta saker, och när jag kommer hem, ska jag också börja dra saker. Det känns toppen att få börja på ny kula hemma i Sverige, börja bli ännu ett snäpp mer vuxen. Meeeeeeeen, barnasinnet lär inte försvinna i första hand! Nåväl, nu skall här pluggas!



RSS 2.0