2014:s höjdpunkter

2014, vilket år det har varit Jag skojar inte om jag säger att det har varit en berg- och dalbana. Det har både varit det bästa och det värsta året i mitt liv. Vissa stunder har varit så hemska att det känts som om hjärtat ska slitas i stycken, och andra har varit så galet bra att det känts som om jag har kunnat lyfta från marken av lycka. Aldrig någonsin har ett år förädrat min tillvaro så mycket som detta år har. Jobbiga bråk och vänner som glidit ifrån en har varit tufft, men samtidgt har nya, helt fantastiska vänner dykt upp som jag älskar över allt annat och jag har vuxit som person. Detta år har jag lärt mig oerhört mycket, framförallt vem jag själv är. Jag börjar till och med känna mig vuxen. Jag tar ansvar över mitt eget liv och jag går min egen väg. Jag låter ingen stå i vägen för mig (nu menar jag inte att jag går och trampar folk på tårna). Jag tar vara på det jag har, ser allt så positivt jag bara kan och försöker njuta av vare tillfälle. Och detta år, 2015, har jag en känsla om att det kommer toppa alla år. Jag ska flytta, påbörja ett nytt kapitel och utforska världen. Jag kommer bli rik på minnen och livserfarenhet. Tack 2014, du har varit bra på ditt ibland skitiga vis, men jag är ändå glad över att allt som skett, faktikst har skett.
 
 
 
Avicii i Stockholm:
 
Vår lilla tripp till Stockholm den 28 februari var verligen minnesvärd. Herregud vad jag skrattade under denna resa! Runt lunch anlände vi till huvudstaden, vi checkade in på vårt vandrarhem i Gamla stan och drog sedan för att möta upp vännerna på Jensens på mat - därefter bar det av mot Tele2 arena med ett gäng grabbar. Riktigt kul! 
 
 
Studenttiden:
 
Denna tid är obeskrivbar, men det var total lycka. Från att få känna på studentmössan första gången till att springa ut genom dörren och skrika av glädje. Det var så roligt och jag skulle vilja uppleva det igen. Balen var så fin och alla var så stiliga, mösspåtagningen var overklig och att fixa flaket innan studenten, var både jobbigt och underbart. Men att få springa ut genom dörren i total lycka, sedan sjuga sig hes på flaket och därefter - något onykter - träffa släkten och fira, var kanske det bästa jag någonsin gjort.
 
 
Magaluf:
 
Denna resa alltså ♥ Som vi solade, skrattade, badade, festade och levde livet. Fyra vänner, jag och Mallorcas festparadis Magaluf. Det var så kul! Jag skulle inte för något i världen vilja byta bort denna resa. Att sitta där på balkogen på kvällen, förfesta till norsk musik och känna hur vinden behagligt blåste, var perfekt. Och herregud vilka historier vi hade efter denna resa, helt fantastiskt.
 
 
 
Miley Cyrus i Telenor arena:
 
Med tunga utanför munnen  åkte hon ner för en rutchkana som såg ut som en tunga - och sedan gav hon järnet. Jisses vad bra Miley var live! Vilken show! Och efter att ha sett henne där, under den där väldigt varma dagen i Norge, så gillade jag henne ännu mer. 
 
 
 
One Direction på Friends arena:
 
Dagen efter studenten hoppade vi på tåget mot Stockholm - för vi skulle på One Direction-konsert! Jag blev förvånad över hur bra de faktiskt var. Som vanligt när jag är på konsert, står jag mest bara och gapar, för att jag njuter av musiken och uppträdandet (haha jag ser oftast ut att ha jättetråkigt, men i själva verket är jag mycket underhållad). Det var även roligt att få se 5 Seconds Of Summer, de var bra de med! Men själva Stockholms-resan i sig var bara den fin. En mycket trevlig tripp!
 
 
 
Påsklovet:
 
På den tiden när jag faktikst gick i skolan och hade påsklov - vilket var av början av detta år - fick vi kanonväder! Det var som om sommaren kom och hälsade på. Och jag, Lovisa och Linnea var inte sena med att ta vara på det. Vi drog på roastrips, hade picknicks och var ute på äventyr. Den veckan var verkligen super! Speciellt när vi åke till Gröcken och hade köpt med oss massa gott och njöt i solen!
 
 
 
 
Bestämde mig att åka som au pair till USA
 
Kanske mitt bästa beslut detta år! Jag ska göra något helt otroligt - jag ska bo i USA ett år där jag ska arbeta som au pair. Jag är så taggad! Jag längtar så efter att få åka iväg och leva livet på andra sidan Atlanten, och det känns mer än rätt! Det kommer bli grymt! Och vet ni vad det bästa är? Ni får följa med mig på mitt äventyr via bloggen!
 
 
 
80-talsfesten:
 
Okej, bästa studentfesten var helt klart den med 80-talstema! Det var SÅ roligt! Så roligt att jag lyckades åstakomma mitt livs värsta baksmälla dagen efter. Och då ska ni veta att skola väntades den dagen... Tre av fyra lektioner lyckades jag bocka av, sen stod jag inte ut längre. Jag vet, att sjukanmäla sig för att man är bakis är inget att rekommendera, och det har endast skett vid det tillfället. Men då mådde jag riktigt dåligt. Vill nästan inte tänka på hur illa det var haha... men jag antar att det är de tillfällen som får en att inse att alkohol verkligen är ett gift.
 
 
 
En ny vän för livet:
 
Vänner kommer tyvärr ofta och går. En del tappar man kontakten med, och några nya dyker emellan upp. Detta året har jag och denna pingla verkligen hittat varandra. Är så glad att jag har henne till vän! Hon lyssnar, stöttar och bryr sig. Och hon är rolig, ambitiös. smart och helt underbar! Kommer sakna henne så att det gör ont när jag reser till USA...
 
 
 
Alla temakvällar:
 
Vi har haft några temakvällar detta år då vi haft middagar med olika teman. Det har varit skoj! Allt från USA-tema till Mexico-tema har hunnits med. 
 
 
Stockholm med klassen:
 
Detta var roligt. Hela gänget var liksom samlat och vi besökte en del lärorika och intressanta ställen. Vi åt god mat och skrattade mycket. Ja, det var helt enklet jäkligt bra bara.
 
 
 
Cykelfesten i Pusta
 
Bästa festen under 2014, utan tvekan. Det var så galet och skoj att jag inte riktigt kan förklara. Trevlig förfest hemma hos mig med ett härligt gäng, kubbspelande, skratt och solsken. Några cyklade hela vägen, jag och några andra fick skjuts. Vi buggade, skrattade lite till och träffade roligt folk. Tråkiga dagar tänker jag tillbaks till denna kväll. Glömmer aldrig när min vän skulle byta om till långbyxor inne på toan... hon trillade så många gånger att jag höll på att dö av skratt. Gud, man kanske inte borde skriva detta, men jag har nog aldrig varit med om att alla - verkligen alla - varit så onykta, men inte att det var så illa att det gick utför. Det var bara skoj! Haha, vilka minnen ♥
 
 
 
Camping i Mora:
 
Denna husvagnstripp var så blandad, både bra och dålig. Vi bevittnade nästan ett yxmord, vilket var skitläskigt (det gick bra), men annars var resan bara mysigt. Vi åkte minitåg, shoppade, fikade, njöt av värmen och skrattade. Som jag saknar dessa husvagnsresor!
 
 
Gränna och Ullared:
 
I slutet av juli bar det av mot Gränna. Hej hå vilken mysig stad (det är en stad va? åhh, geografi är inte min grej)! Vi åt polkagrisar och bodde på en skum camping. Sedan fortsatte vi mot Ullared. Shoppade alldeles för mycket, spelade mingolf och hade det trevligt. Gekås camping är riktigt fin! 
 
 
Pistonheads på Brevika:
 
Denna kväll hade jag inte några direkta förväntingar inför, då det ett tag kändes som om allt slutte skita sig. Men ack så det vände! Det började med att Linnea näst intill hade sönder ett husvagnsfönster (vi hade husvagnen på campingen de spelade på). Haha, Lovisa gick då ut för att försöka fixa det hela. Det såg så roligt ut! Lovisa stod utanför husvagnen och hängde in genom fönstret för att få rätt gummiremsan som hamnat fel. Och grannarna kollade på oss som om vi inte vore kloka. Men allt löste sig och till sist började vänner droppa in i vagnen. Vi drack och spelade frågespel, sedan dansade vi, skrattade och hade det supertrevligt! Kan vara så att denna fest hamnar på topp 2.
 
 
 
Alla andra galna utgångar
 
2014 har bjudit på så många bra utgångar! Mârten var så galen att jag inte finner ord. Under Valborg hade vi kafferep klockan 04.00 i en lägenhet. Tre dagar i rad dansade vi till liveartister under Fryksdalsdansen. Vi var på en 100-dagarsfest på Nöjes som var jättekul. Vi firade även Halloween på Nöjes, vilket var en rätt knasig kväll. De tokiga nätterna i Magaluf. Roliga efterfester. Och så festens fest: Pusta. Herregud vänner, åk dit och upplev det. Kan dock inte lova att det blir lika roligt utan förfest på min veranda..!
 

31:a December 2014

 
 
SISTA DAGEN PÅ 2014, ÄR NI TAGGADE?!?

Här började vi dagen med lång och mysig frukost, och nu är alla förberedelser för ikväll i full gång. Jag vet inte helt och hållet vad det blir ikväll, men det blir säkert bra till sist. Det brukar det bli. Nyår är lite överskattat, eller rättare sagt, jag brukar bli besviken på det. Nästa år tror jag att jag flyr landet och åker till... vad sägs om Barcelona? Eller London, Paris eller New York? 
 
Nu ska jag skölja hårfärgen. Senare idag kommer en lista på 2014:s höjdpunkter!
  

My Christmas

 
Vår galet goda julmat.
 
 
Linnea med en julklapp.
 
 
Finfina julgranen. // Jag julafton 2014.
 
 
Dukningen.
 
Detta med jultraditioner är allt kul, då alla firar på sitt egna vis. Jag tänkte berätta för er hur vi vanligtvis brukar göra!
 
Oftast har vi slaviskt följt julkalender ända sedan 1:a december. Det hör till, och det är vanligtvis mysigt - om det är en bra kalender, det vil säga. På julaftons morgon dukar vi upp frukost i teverummet. Skinksmörgåsar med julmust, det är just det som det ska vara. Vi avnjuter denna goda, och mycket trevliga, frukost framför sista delen av julkalendern. Detta är alltid lika mysigt! I år blev det dock ingen kalender, då vi missat nästan alla avsnitt.Därefter gör vi oss julfina. Förr i tiden skulle jag alltid ha en sprillans ny outfit på julafton, det har jag sällan nu för tiden. Jag tar det jag tycker ser bra ut och använder det. I år fick det bli svarta byxor, svart linne, mönstrad kofta och pampigt halsband. När i gjort oss i ordning, tar vi bilen bort till mormor. Då brukar klockan vara runt 11. Vi hjälper till att laga mat och duka.
 
Mellan ett och två brukar julmiddagen stå framdukad. Många skiljsmässo-/separationsbarn tvingas iväg på oändligt många julfiranden och julbord, då de ena dagen firar med mamma och andra dagen firar med pappa. Detta slipper jag, vilket är skönt. Pappa och farmor kommer fortfarande och firar med oss, trots att mamma och pappa gick isär för fyra år sedan. De är fortfarande vänner och de har trots allt barn ihop. Pappa är även enda barnet på sin sida, och hans sambo firar jul med sin familj. Många kan nog tycka att detta är konstigt, men för oss funkar det finfint.
 
Efter maten umgås vi, samt hjälper till att städa undan. Klockan tickar sig ofta sakta framåt, men till sist blir det faktiskt dags för Kalle Anka. I ärlighetens namn så är jag rätt trött på det, men som sagt, det är tradition! Dock brukar jag mest slökolla, och i år busade jag mest med lillkusinen. Efter Kalle Anka brukar det bli ris á la malta. Därefter står det inte på förrän tomten dyker upp. Hade kusinerna inte varit där i år, hade nog tomten skippat att besöka oss.
 
När alla paket är öppnade så är det dags för nästa slags ätbara ting - kakor och kaffe. Vid det laget börjar det kännas som om man aldrig kommer behöva äta igen, haha. Sedan umgås man ännu mer med familjen och leker - eller kanske snarare gädjs - över sina klappar. Jag ger hellre bort julklappar än att få. Jag var otroligt nöjd över det jag gav min syster i år, och hon blev verkligen glad, vilket värmde.
När kvällen kommer, brukar vi dra oss hemåt. Nöjda och glada med julaftonen. I år stannade vi oss mormor riktigt länge, då vi spelade sällskapsspel. Jag är inget fan av spel, men vissa spel är okej. Väl hemma ser vi på teve, umgås ännu mer (ja, jisses, vad man umgås) och äter choklad ur paradisaskarna man fått (ja, äter hela dagen gör man ju också). Till sist hamnar man i sängen och sussar gott.
 
Något jag ser fram emot, är att skapa nya traditioner när jag bildar egen familj. Jag skulle uppskatta att äta julmiddagen senare och att tomten kommer på kvällen. Sedan gillar jag ändå idén med sällskapsspel på kvällen, men då ska det nog vara frågespel. Det är mer min grej, kortspel känns sådär.
 
Hur firar i jul?
 

Bebismys

 
Åhh, jag har tre riktigt fina kusiner, och minstingen är verkligen urgullig! Så snäll och gosig, och man vill bara mysa och leka med henne. Familjen var iväg till mormor på middag i afton, och då hanns båda tingen med. Ikväll ska vi även hälsa på tremänningarna som är här ifrån Stockholm, skoj! Torsby får vänta tills i morgon, jag har en timmes uppehåll mellan att jag ska från ena arbetsplatsen till den andra, så då kan jag passa på att handla det som behövs!
 

En årsresumé i form av frågor och svar

 
Jag såg att några bloggerskor gjort en årsresumé i frågor och svar, så jag kopierade dem lite och tänkte nu göra samma sak. Hoppas det gillas! Ska även ranka de bästa händelserna under 2014 längre fram!
 
Gjorde du något som du aldrig har gjort förut? Jag tog studenten, var på bal, röstade i valet, åkte till Mallis, såg nya artister uppträda och ansökte om att åka som au pair. Mycket mer än det tror jag inte att det är, men oj vad många nya, roliga saker jag fått uppleva! 
 
 
Balen, sådan galet varm dag!
 
Genomdrev du någon stor förändring? Jag slutade skolan och helt plötsligt var det dags att bli vuxen på många sätt och vis. Jag sökte mer jobb, vilket varit en av de största förändringarna. Jag ändrades mycket som person och blev en bättre version av mig själv. Och så tog jag tag i en dröm som började växa i början av året - att åka som au pair till USA. 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, vi är nog lite väl unga än, men jag tror inte det står på förrän någon eller några av vännerna får för sig att bilda familj. Vi börjar trots allt komma in i den åldern. Jag vill själv ha barn innan jag är 25 (om man får önska), men får nog skaffa mig en bra man först haha.
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? One directions "Right now" påminner mig mycket om deras konsert. "Wicked wonderland" får mig att minnas Pusta. Och alla jäkla norska låtar jag lyssnat på under sommaren,de ger mig flashbacks från Magaluf och studenten. Sedan har jag lyssnat mycket på Sam Smith. Nicki Minaj nya album kommer definitift påminna mig om slutet av detta år. Så bra!!
 
 
Den 14:e juni, då vi var på One direction och 5 Seconds of summer.
 
Vilka artister upptäckte du? Sam Smith, han har jag verkligen lyssnat på i år. Kan nog inte tröttna på "Stay with me".
 
Bästa filmen? "The fault in our stars". Wow, vilken underbar filmatisering av av John Greens fantastiska bok vid samma namn. 
 
Vilket datum från 2014 kommer du alltid att minnas? 12:e Juni. Dagen då jag vid sjutiden satt samlad med hela klassen och åt champagnefrukost. Sån himla rolig dag! Att åka flak kan vara något av det bästa jag gjort. Det var så mycket glädje med studenten att ord inte kan beskriva. Det var ren och skär lycka! Man fufflade med flaskor inne på toan och drack alkohol ur plastmuggar för att man egentligen inte fick dricka på skolan (hehe, det struntade vi i). Och man grät av lycka och älskade livet och solen sken som aldrig förr. Helt perfekt.
 
 
Champagnefrukost.
 
 
Flakåkningen.
 
Vilka länder besökte du under 2014? Norge och Spanien. Jag reste dock mycket inom Sverige i år, var på några campingsemstrar som var ricktigt lyckade. Fina Mora, massvis med shopping i Ullared och polkagrisar i Gränna. Men resan till Magaluf var absolut den bästa resan. Jisses vad trötta vi var när vi landade. Då hade vi nästan dygnat, samt hållit igång väääldigt länge. Trots att vi var nyktra kände vi oss fulla - då är man jättejättetrött.
 
 
Stranden i Magaluf.
 
 
HAHA, midsommarafton i Magaluf. Vi fann en fin "skylt" och tyckte det var jätteroligt.
 
 
Bästa köpet? Min dator och min iPhone 6, då både min gamla dator och telefon var riktigt dåliga i slutet.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Studenten har ni nog redan förstått gjorde mig överlycklig. Sedan kan jag inte annat än att le åt resan till Magaluf. Mycket dumheter och mycket skratt. Jag blev även glad över att äntligen ha allt inför att åka som au pair färdigt (så mycket som iaf kan bli färdigt), få en ny kusin, börja jobba på ännu ett ställe som jag toktrivs på, samt få en ny nära vän. Och Pusta - roligaset utgången under detta år. Ja, festen i Pusta toppar det mesta förutom studenten. Den dagen, kvällen och natten var magisk. Har aldrig haft så kul. Skrattar fortfarande åt när min vän skulle byta om från shorts till långbyxor inne på toan, och då trillar omkull totalt, haha! Även påsklovet 2014 var grymt! Åkte på roadtrips och hade många picknicks! Och så var det lika varmt som på sommaren.
 
 
En stor skara vänner på förfest hemma hos mig innan vi hoppade på våra cyklar mot Pusta.
 
 
Picknick under påsklovet, såå mysigt!!
 
Saknar du något under 2014 som du vill ha år 2015? Jag är väldigt nöjd med min tillvaro just nu, men det vore kul att lära känna nya människor. Vidga sina vyer och hitta nya vänner. Jag vill även skriva mer under 2015, och gärna uppträda mer. Jag vill även ha ännu fler positiva tankar (har verkligen blivit mer positiv detta år). Och resa, 2015 vill jag upptäcka en ny bit av världen som jag ännu inte har besökt. Jag skulle även vilja fira svensk Midsommar, har varit i Spanien de senaste två åren. Men tja, jag far ju till USA, så det går i stöpet.
 
Vad önskar du att du gjort mer? Skrivit, då tiden faktiskt funnits. Jag önskar även att jag rest mer och tagit tag i saker tidigare. Jag har en dålig vana att skjuta på saker, vare sig det gäller läkarbesök, läxor eller att städa rummet. Men jag jobbar på det, och det har gett resultat.
 
Vad önskar du att du gjort mindre? Tjafsat och lagt onödig energi på människor som inte förtjänat det. Jag lägger lätt min egen lycka i andras händer, vilket är farligt. Man kan dela lyckan med någon, men man bör aldrig ge någon makten att styra över sin egen lycka. 2015 ska jag bestämma över minegen lycka och inte låta andra bestämma över den!
 
Favoritprogram på TV? Jag följde PH slaviskt, men egentligen är det ju skitteve. Men jag älskade sista säsongen av "The killing" och andra säsongen av "Orange is the new black". Geordie Shore är även en favorit. Hejar verkligen på Holly och Kyle, de är så söta tillsammans! 
 
Bästa boken du läste i år? "Livet efter dig", utan tvekan. Som jag skrattade, grät, funderade, log, bölade lite till, kände glädje, hopp, förtvivlan och allt där emellan, till denna bok. Detta var - och är - en bok i helt min smak. En sådan bok skulle jag vilja kunna skriva. Riktigt levande språk!
 
 
God frukost med en av de bästa böcker jag läst.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2014? Att jag faktiskt har jobbat ganska mycket, samt fått ett nytt jobb. Många sa "jag ska jobba ett år efter studenten och sedan studera", men inte trodde man att det skulle vara så svårt att få jobb. Jag har dock haft turen att få jobba på riktigt bra arbetsplatser detta år, samt att faktiskt ha ett jobb. Nästa år ska jag söka mig till minst ett ställe till!
 
Största framgången på det privata planet? Att jag har börjat bli mer vuxen. Jag har blivit bättre på att börja ta tag i saker. Jag har slutat lägga onödig energi på sådant som ändå inte kommer att ändras, trots att jag försöker. Vissa saker måste man helt enkelt låta vara, även om man vill förändra dem. Jag har slutat bry mig om vad andra säger och tycker, jag går min egen väg. Om jag lyssnat på alla andra hade jag nog aldrig valt att åka till USA 2015. Jag följer mina drömmar, och jag skapar min egen lycka.
 
Största misstaget? Ett riktigt onödigt tjafs som förändrade otroligt mycket - både på gott och ont. Även om vissa saker gick åt skogen, så blev några andra himla bra istället. Och jag antar att man inte kan hålla fast vid samma saker livet ut, även om det är jobbigt. Allt förädras, så är livet.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Det var ett tag i början av året som jag mådde väldigt dåligt. Jag kan inte riktigt komma på någon gång då jag varit så ledsen, och ibland kan jag ännu känna att jag önskar att det som inträffade, inte inträffat. Men det som har skett har skett, och jag försöker att se framåt. Och den händelsen fick mig att växa som person, och resten av året har jag varit väldigt glad. Jag försöker se allt från den ljusa sidan. Är man glad, blir livet glatt. Är man sur, blir livet surt. 
 
Vad spenderade du mest pengar på? Utan tvekan konsertbiljetter och alla resor som hade med konserterna att göra. Jag var på väldigt många konserter i år. Avicii, Miley Cyrus, One Direction och Lady Gaga. Det blir några turer det. Samt en del pengar. Men upplevelserna var oförglömliga! Jag kommer aldrig glömma när Linnea höll på att svimma under Miley Cyrus, hon missade hela slutnummret och fick sätta sig mot en vägg och försöka lugna ner sig. Det var himla varmt den dagen och vatten kostade multum. 44 NOK för ett futtigt glas vatten, jo, man tackar.
  
 
Lady Gaga i Globen 30:e september.
 
 
Miley Cyrus på en... korv.
 
Något du önskade dig och fick? Mer jobb? Haha, jag vet inte. Jag har inte önskat mig så mycket, mer sett till att saker jag velat ha eller uppleva, faktikst skett. Och så får vi ju inte glömma den helt underbara sommaren vi fick! Jag älskar värmen, och den fick jag. 
 
Något du önskade dig men inte fick? Ännu fler roliga kvällar - eller, varför inte dagar - med vännerna.
 
Vad gjorde du på din födelsedag? Familjen samlades för kaffe och tårta och jag fick lite presenter. Annars firade jag inte så speciellt mycket. Det lär väl bli något mer 2015. Herregud, det är svårt att förstå att man blir 20 år i maj..!
 
Vad fick dig att må bra? Min familj och mina vänner, samt allt jag fick uppleva. Roliga festkvällar, mysdagar med syrran, Mallorca-resan, konserter, osv.
 
 
Jag och Linnea i Mora.
 
Vem saknade du? Vänner som börjat glida ifrån. Sånt är väl alltid jobbigt? Men samtidigt är det en del av livet.
 
Mest stolt över? Att jag följer mina drömmar och inte låter någon annan vara med och styra mina val.
 
Högsta önskan just nu? Att en helt underbar familj ska höra av sig och vilja ha mig som just deras au pair, det är det enda jag önskar mig. Och att min familj och mina vänner förblir friska.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Ta hand om min stackars mage. Många väljer att ändra kosten totalt för att ändra sitt yttre, jag täker göra det för att ändra mitt inre. Mitt brock på magmunnen har gett mig många magkatarrar, och det vill jag inte ha mer. Och så vill jag börja lämna blod, har ännu inte tagit tag i det. Ja, och just det, börja ta tag i saker i tid.
 
Bästa månaden? Alla sommarmånaderna. Men juni var trots allt månaden då studenttiden ägde rum, samt Magaluf-resan. 
 
Vad har varit din mest utseendemässiga förändring? Mitt hår. Samma sak varje år. Jag provade på löshår vid påsk ändå tills slutet av juli. Saknar det verkligen! Det är verkligen fint, men det ligger mycket jobb bakom det. Tog ju en hel timma att locka det!?! Sedan körde jag på ombre och sedan blev jag lila. Nu har jag klippt det axellångt. 
 
 
2014 års hårresa.
 
Tror du 2015 kommer bli lika bra som 2014? Ja, absolut, om inte bättre! Jag ska för Guds skull till USA (förhoppningsvis)! Kan knappt bärga mig!
 
Vad kommer du sakna från 2014? Gymnasietiden. Jag saknar att fem dagar i veckan få träffa mina bästa vänner på ett och samma ställe. Jag saknar till och med att verkligen få tänka under mattelektionerna.
 
Dina planer för 2015? Åka till USA som au pair. Upptäcka och uppleva massor!
 
Vad vill du säga till dig själv 2015? Res! Res i massor, ta varje chans du får. Pengar behöver inte läggas på hög eller på materiella ting. Och gör det som gör dig lycklig! Alltid.
 
 

29/12-14

 
Igår hade jag kaffegäst i 3 timmar (vilket var trevligt), glöggade till det med syrran med vårt nya glöggset (som ni kan se här ovan), drömde om en shoppingresa (plus massa annat kul) till London, samt tittade på youtube-videos (då vi inte kunde välja film). En mycket bra söndag, helt enkelt! Idag måste jag verkligen iväg till Torsby. Utväxten måste färgas och strumpbyxor måste köpas. Det är lite som skall ordnas inför nyår, trots att mina planer för denna spektakulära kväll är rätt vaga. Jag tänker att det löser sig. Jag har iaf en riktigt fin nyårsoutfit. Klänningen är jag så himlans nöjd med!! Svart spets, såå snyggt! 
 

28/12-14

 
Gissa vem som gick och la sig innan nio igår kväll! Jo, jag! Åhh, var så trött... Och idag har jag varit vaken sedan nio i morse, vilket sällan sker när jag är ledig. Strosade runt i mina sköna sockor och pyjamas, såg på nyhetsmorgon och åt en lugn frukost. Kanske det bästa jag vet! 
 
Idag umgås jag med syrran. Har ni något middagstips, eller? Vi har ingen aning om vad vi ska tillaga... Vi är dock galet sugna på tacos, men jag har ingen bil (japp, den fick pappa köra bort igår, då den behöver lagas). Senare idag får jag besök av en vän, så har sett till att rengöra kaffemaskinen. Det tar alltid emot att rengöra den, man är ju lite bortskämd med att det vanligtvis bara är att trycka på en knapp och få kaffe. Men varannan månad måste den tvättas.
 

My day


Satan i gatan vad trött jag blev i slutet av arbetspasset..! Åkte raka vägen hem och hoppade i badet. Tände ljus och läste, så behagligt! Efteråt åkte jag och familjen till Hovfjället och åt mat. Det börjar allt bli folk på fjället nu! Nu har vi landat i soffan framför JVM. Gud så kul! Älskar att se på hockey. Får se hur länge mina ögon orkar hålla sig öppna, det blir helt klart en tidig kväll ikväll + sovmorgon!



27/12-14

 
Good morning people!
 
Idag känner jag mig betydligt mer utvilad. Igår gäspade jag så att jag trodde käken skulle gå ur led, haha. Jobbar till i eftermiddag och då ska jag hem och ha spakväll. Jag fick badskum, nya tvålar, ansiktsmask och badbomber i julklapp (älskar sådana grejer), så det blir en skön stund i badet med en bok. Jag behöver varva ner lite efter julstress och jobb. Och sedan är jag ledig tills på tisdag (!). Ska spendera tid med min syster, då hon är ledig. Vill ha Harry Potter-marathon och glöggmys!! Jag och Linnea fick värsta glögg:kitet, måste visa er!
 

Annandagen

Min bil har börjat protestera totalt. Igår när jag skulle på jobbet, kom jag inte in genom dörren till förarsätet, utan fick kravla mig över dit från passagerarsätet. Och som om det vore nog - den lät jättekonstigt och oljenivån var i stort sett lika med noll. Pappa kom och fyllde på olja, och jag tog mig hem på kvällen. Men i morse, när jag skulle till jobbet, ja, då var oljan slut igen. Så i minus 20 grader prommenerade jag till jobbet. Haha, till och med luggen blev vit av kölden. Livet utan fungerande bil är inte lätt när man bor så långt bort från Torsby som man gör. Men ack så vackert det var i morse!
 
Nu sitter jag i alla fall på jobbet och ska strax sova. Är riktigt trött idag efter en festnatt, samt en hel dag med jobb. 
 
 
1. Tokiga barn på julafton. // 2. En snögubbe. // 3. Paket! Tycker det är riktigt snyggt att anväda sig av sådant "naturligt" papper (vad heter det??).
 

Juldagsfest

Jag har alldeles nyligen slutat jobbet för idag. Nu håller jag på att fixa lite för kvällen. Ska byta kläder och bättre på make up:en, sedan är jag redo för juldagsfest! Förhoppningsvis blir det en skoj kväll och jag mår fint till morgonen. Nu väntar förfest med vänner innan vi drar för iväg och dansar en sväng!
 
 
Har ni skådat vad fin julaftonen var hemma i Värmland? Helt magiskt.

25:e December 2014

Hallå, hallå kära juldag! 
 
Jag ska berätta om min julafton när jag har tid, men just nu är det lite körigt! Börjar nämligen jobba vid fem och sedan bär det dirket av på förfest. Och så börjar jag jobba till morgonen och slutar inte förrän lördag!
 
Idag har jag haft sovmorgon efter en mysig julaftons kväll i form av spel och häng med släkten. Jag luktade bebis när jag gick och la mig igår kväll efter att ha snusat på lillkussen. Sådan söt liten tjej! Vid lunch åkte vi till mormor för att åter käka julbord (ja, ni vet hur det är, rester i all oändlighet). Och sedan dess har jag stressat för att hinna packa, då jag sover borta i två dygn. Nä, nu kallar jobbet! Ta hand om er ♥
 
 
Julaftons frukost: smörgås med julskinka och massvis med sötstark senad, och till det dricker man julmust (enda gången man får dricka läsk till frukost).
 

24/12-14


Gooood juuuul!!

Vår juldag är så mysig! Vi började med skinksmörgåsar framför Nyhetsmorgon och sedan har allt bara rullat på. Julmat, Kalle Anka, tomtebesök, julklappar och ännu mera mys. Trots att inte den där totala julkänslan har nått mig, är jag så nöjd med min jul. Ska berätta mer och visa bilder när jag kommer hem!




23:e December


Igår var jag inte på topp, och jag tror nästan att det var en liten släng av magsjuka blandat med magkatarr. Som tur är mår jag nu fint! Idag har jag röjt i rummet, ätit frukost framför julfilm, umgåtts med familjen och hälsat på kusinerna. Nu har vi hamnat hos pappa för uppesittarkväll! Det hör ju till dagen innan jul, inte sant? Julstämningen är nu infunnen och morgondagen kommer bli galet mysig. Hela familjen firar hos mormor!


Uppdatering om au pair-resan!

Jag skulle gissa på att det är några av er som undrar hur det går för mig att åka som au pair, så därför tänkte jag berätta hur det står till. 
 
Jag är helt färdig med det jag kan vara färdig med. Mitt au pair room är klart (där familjer kan se min profil) och det enda jag kan göra just nu, är att vänta. Jag väljer inte familj, familjen väljer mig. Eller, på ett vis är det båda parter som är med och bestämmer. Men det är familjen som måste ta första steget. Jag väntar i nulaget på att någon familj ska bli intresserad av mig och vilja intervjua mig. Därefter får man se om man klickar med varandra och om det känns såpass bra att man vill göra en andra intervju. Om jag, eller familjen, känner att vi inte klickar, ja, då får man säga det på ett trevligt vis och vänta på att ännu en familj ska höra av sig. 
 
Jag har legat ute med min profil är cirka en månad nu, men utan en enda familj som har hört av sig. Vad det beror på, är svårt att säga. Det är helt enkelt ingen familj som ännu känt att jag passar deras behov och tillvaro. Jag kan på sätt och vis känna att det är mitt fel att ingen hör av sig, att jag inte duger, eller att min profil inte är nog bra. Men så kan man inte tänka. Det får hellre ta lite längre tid och att jag matchar med rätt familj, än att det går jättefort och blir helt fel när jag väl kommit till USA.
 
Vill ni veta lite om hur matchningen går till? Jo, först och främst måste man börja med att ha en intervju med en familj. Man kan bli intervjuad av hur många familjer som helst, ändå tills det känns rätt. Om man efter första intervjun tycker att det känns bra för båda parter, då får man göra ännu en intervju. Dessa intervjuer sker via telefon eller skype. Om man även efter den andra intervjun tycker att det känns prima, ja, då väljer man antingen att fortsätta med fler intervjuer eller att matcha. Man måste göra minst två intervjuer innan man matchar, och det måste vara ett dygn mellan intervjuerna. När man väl har matchat, är det dags för allt förberedande innan man ska åka.  Visum ska fixa och lite annat. Man har alltid minst en månad på sig i Sverige efter man har matchat, tills att man åker till USA för ett helt magiskt år.
 
Så ja, än så länge står det still för mig. Men jag hoppas och tror att jag ska få mig en familj till sist! Och tills vidare jobbar jag och njuter av livet på hemmaplan. Det går ingen nöd på mig. 
 

En vinkväll och en magkatarr

Igår kväll hade jag en riktigt mysig kväll med vin, kex, frukt och choklad tillsammans med en vän. Men fy satan, vid tre i natt vaknade jag och mådde så jäkla dåligt. Har åkt på världens värsta magkatarr (haha man skulle kunna tro att jag drack hur mycket som helst igår och att jag är jättejättebakis idag, men vin är min värsta fiende då jag har brock på magmunnen). Spydde två gånger i natt och nu under förmiddagen har jag gjort det ännu en gång. Jag har väääldigt ont i övre delen av magen och mår bedrövligt illa idag. Jag har misskött mig totalt, druckit för mycket kaffe, ätit fel och för sällan och stressat alldeles för mycket. Alla varningssignaler har jag ignorerat. Ont i magen är en daglig börda jag bär, och därför inget jag tänker på. Men gränsen mellan det vanliga magontet, och magkatarr-ontet, är hårfin, och när väl magkatarren kommer, ja, då blir jag riktigt dålig.
 
Just innan jag åker på magkatarr, brukar jag få extra ont i den övre delen av magen, må illa och ha magkrämpor när jag vaknar på morgnarna, samt bli hungrig jätteofta, men ändå inte riktigt orka äta. När detta börjar ske, ska jag egentligen börja äta mat som är bra för magen (fil och torsk tex - bröd, ägg, mjölk, juice, frukt och kaffe ska uteslutas i allra största grad), käka omeprazol och vila. Men nu har jag struntat i det och kört på som vanligt - vilket resulterat i magkatarr. Så nu ligger jag nerbäddad i soffan med magont och illamående och håller tummarna för att jag ska vara kry till jul (jag gör även allt jag kan för att bli frisk - inge mer kaffe nu på ett tag!). 
 
 

Julmusik

 
 
Echosmith - I heard the bells on Chrismtas Day
 
Kan detta vara den bästa moderna jullåt som skapats tro? Melodin är så härlig att jag dör lite inombords. Jag tror den kom förra året, men jag hittade den inte förrän nyligen. Jag tror faktist att jag kommer att fortsätta spela den efter jul, just för att den är så skön.
  
 
 
Sam Smith - Have yourself a merry little Christmas
 
Åh, älskade Sam Smith. Jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar hans röst och hur mycket jag skulle vilja se honom libe (och hur galet mycket gåshud man skulle få då, med tanke på vad hans sånger på spoitfy ger). Han har i alla fall skäppt sin version av denna traditionella jullåt, och jag är mer än glad för det!
 
  
 
Ariana Grande - Santa tell me
 
Denna popprinsessa (vars röst jag haft rätt svårt för), har släppt en jullåt som är över förväntan. Man vill liksom stå i köket med sina vänner och koka knäck och dricka glögg. Och helst ska man nog ha på sig tröjor med renar och julgranar på. Haha.
 
 
 
Meghan Trainor - I'll be home
 
Efter att ha varit "all about the bass" var det dags för något annat! Den är så lugn och mysig denna låt. Och japp, precis som Echosmiths jullåt kommer denna spelas efter julen. Gillar den riktigt mycket!
 

Christmas tree

 
Titta här!! Vår fina julgran är nu uppe! Vi har sedan några år tillbaka valt att hålla oss till en hederlig plastgran, men det kan allt vara fint det med. Vi valde att klä om julgranen i år, så 2014 års julgran går i kulören guld. Väldigt snyggt! Tycker det är vackert när man låter granen gå i en viss ton, men det kan allt vara fint med massa olika också!
Jag ska snart ta och åka till Torsby för att handla. Ska köpa ostar, kex, frukt och choklad inför kvällens söndagsmys. Ett bra avslut inför den kommande julveckan!
 

4:e advent

 
Planerna ändrades igår, istället för att umgås med min vän (tar det ikväll istället), så bakade jag en saffranskaka, åkte bort med alla julklappar till mormor (vi ska fira jul där), samt passade barn. I dag steg vi upp tidigt för att fixa i ordning adventsfika här hemma. Mormor och Bernt kom över för fika. Riktigt trevligt! Nu ser vi på skidåkning, som så många gånger förr. Ska sticka iväg till Torsby senare idag och handla inför kvällen. Ha en fin dag ♥
 

20/12-14

Jag gick dygnspasset från igår till idag.  Slutade vid tio och kom nyss hem. Nu har jag gått på julledighet fram till juldagen!! Åh, julkänslorna har börjat blomma nu också. I torsdags gick jag runt i en slags jul-oas. Julmusiken spelades för fullt medan jag bakade julgott. Så mysigt! Nu har jag hamnat i soffan framför skidåkningen med frukosten. Håller på att frysa ihjäl, så ska nog lägga mig i badet och läsa strax. 

Vad hittar ni på idag? Jag ska hänga med en vän ikväll och under dagen ska jag städa. Jag lyckas alltid stöka till det... 


Detta ljuvliga vinterlandskap!


Chokladpinnar

 
Dadaam! Dessa chokladpinnar gjorde jag idag. Tanken var att man skulle kunna ta en pinna, lägga den i varm mjölk, röra om och sedan dricka en god, varm choklad. Vi testade om detta funkade förut, men nja, det blev en väldigt svag choklad. Därför skulle jag rekommendera er att göra vanlig oboy och sedan sätta ner en pinne för extra god smak!
 
Detta behövs:
 
Valfri choklad (jag körde på mörk och ljus blockchoklad)
Formar
Träpinnar
Marshmallows
 
Gör så här:
 
Smält chokladen. Häll den sedan i formarna. Jag valde att först hälla ner den mörka chokladen, och sedan den ljusa, för att de skulle bli extra fina utan formarna. Därefter stoppade jag ner pinnarna och la marshmallows runt om som stöttepelare åt pinnen. Sedan ställde jag dem kallt och lät dem stelna! En perfekt liten julklapp!
 
Ett tips är att byta träpinnen mot en liten polkagrisstång. Man skulle även kunna leka med chokladen, ha en riven apelsin eller till exempel polkagriskross.
 

Min onsdag med stora läppar

Ursäkta för den något osmakliga bilden på mina läppar här nedanför (var helt nyvaken när jag fotade), MEN SER NI ELLER?! I morse när jag vakande upp var mina läppar dubbelt så stora som när jag la mig. Det såg ut som om jag gjort världens läppförstoring. En riktigt anknäbb var det. Efter detta kände jag bara: "jag kommer aldrig operera mina läppar eller spruta in fillers i dem, de är fina som de är i vanliga fall".  Min hy har dessutom varit rödflammig och kliat, nästan som vattkoppor (det har jag dock redan haft). Jag har ingen aning om vad jag är allergisk mot, men fortsätter det så här måste jag till läkare! Har ni nåt tips på vad det kan vara? Eller vet ni något som kan lindra det? Som tur är, är iaf mina läppar normala igen. Hjälp så dem såg ut..! 

Annars då? Jag har jobbat under kvällen och sett på PH-finalen. Får inte ni också massvis med separationsångest när en bra serie tar slut? Åh, det känns som en bit fattas inom mig nu när det är över för denna gång. Haha jag vet att det låter jättelöjligt, men det är så och kommer vara så i nån dag.  Samma sak sker när jag läst ut en superbra bok eller sett klart en vanlig serie. Vilka i-landsproblem, va?


Har ni sett dessa "choklad-pinnar"? Dessa ska jag tillverka i morgon när jag är ledig. Julklappstips! Ska förklara vad det är när det är dags.


Amerikanska saffranspannkakor

 
Dessa helt underbara amerikanska saffranspannkakor blev min middag idag. Helt ljuvligt goda! Och de passar utmärkt nu i juletider, men även vid vilken annan tid som helst på året! 
 
Ingredienser:
 
2 ägg
4 dl mjölk
2 msk smält smör
1 tsk bakpulver
2 tsk socker
4 dl mjöl
1 paket saffran 
Smör att steka i (jag använde mig av kokosolja) 
 
Gör så här: 
 
Vispa ihop ägg, mjölk och det smälta smöret. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Vispa så att smeten blir klumpfri. Därefter är det bara att steka pannkakorna. Toppa med vad du önskar, själv tycker jag socker blir godast. Enjoy! 
 

16/12-14

Morgnarna på jobbet är alltid så mysiga, tycker jag. Man går runt och smuttar kaffe medan man gör alla sysslor som skall göras. Jag gillar det verkligen. När jag slutade vid halv tio for jag iväg genom snökaoset (jisses vad det är kallt, blåsigt och snöigt idag!) till Wiener för att avnjuta frukost med en vän. Trevligt! Vi satt där inne i värmen och åt pratade medan snön föll där utanför. Efteråt kollade vi i affärer och jag blev en almanacka rikare. Jag vet inte, men jag vill mycket hellre skriva upp på ett papper när jag jobbar och när det händer något speciellt, istället för att göra det i mobilen. Det känns enklare att hålla reda på allt då. 


Amerikanska saffranspannkakor till middag. Recept kommer!  


15/12-14

Precis som vanligt hamnar jag med mobilen jämt innan läggdags! Jag har arbetat hela dagen och slutar vid halv tio imorn. Tröttheten slog mig som ett slag i ansiktet när jag väl kunde slappna av någorlunda och bege mig mot sängen. Dagarna är oftast hektiska - men roliga - på jobbet, så man (iaf jag) glömmer lätt bort hur trött man faktiskt är. När jag går av mitt pass i morgon ska jag möta upp en vän för frukost. Kan en tisdag starta mysigare tro? Knappast. 


// 1. Nu har jag åter kommit in i en åh-vad-gott-det-är-med-omelett-period. Dagens omelett innehöll spenat, skinka och tomat. // 2. En vacker vintermorgon för ett tag sedan. Kan ni första att det är jul om ca en vecka? Här är marken grön och lerig. Vill ju ha snö och iaf lite kyla nu! // 


Glöggkväll

Efter en slapp kväll ryckte jag till sist upp mig och bakade saffransbullar med mandelmassa. Ska ge er receptet någon dag! Och nu har vi druckit glögg och sett på "Geordie shore". Söndagar är verkligen bäst. Lugna dagar med avslut framför teven medan det brinner härligt  i eldstaden. Nu ska jag försöka dra mig iväg och borsta tänderna för att slutligen lägga mig. Kan inte ni också skjuta upp sovandet på grund av allt som måste fixas innan man väl hamnar i sängen? Ibland är det verkligen jobbigt att sminka av sig och borsta tänderna, haha,
 
I morgon är det åter dags att bege sig till jobbet! Gör ett dygn och slutar under tisdagsmorgonen. 
 
 

14/12-14

En ledig söndag är inte fy skam! Startade dagen med tredje advents-frukost med min syster. Te och rostade mackor med ost och apelsinmarmelad. Ibland behövs det inte mycket för att det ska vara riktigt bra! Vid lunchtid for vi en bit norr ut för att fira mormors särbo. Släkten samlades för kaffe, tårta och en hel del skratt! Vi hann även med att titta på slalom. När vi kom hem landade vi allihop helt utmattade i soffan. Jag har varit riktigt trött denna helg. Kanske inte så konstigt att jag ville ha sovmorgon idag, då jag inte kom hem från jobbet förrän tolv i natt, men ack så kul det var.
 
 

13/12-14


Med 11 (!) timmar i bagaget är jag mer än pigg. Jag vaknade först vid halv åtta och trodde det var mitt i natten för att jag var så trött, haha. Vi har suttit och tittat på all möjlig skidåkning under eftermiddagen. Det är ju nästan det bästa med vintern. Och idag är det Lucia! Har ni firat? Jag har inte firat ett dugg, lite trist. Hade gärna sett ett Luciatåg, det tycker jag är fint. Nu ska jag bege mig iväg till arbetet. Ikväll ska vi på länsdans! Ha en bra Lucia! 



12/12-14


Jag gjorde dygnet på jobbet igår och gick av i morse. Därefter landade jag i soffan framför musikhjälpen och somnade en timme. Det är härligt med fredag och helg, även om det innebär jobb (men jag trivs som sagt, så det är bara kul!) och andra måsten. Helg är ju ändå helg! Ikväll har mamma och jag haft mamma- och dotterkväll med massa skratt och mys framför teven. Nu håller ögonlocken på att falla ihop, så nu väntar sängen. Och imorn firar vi Lucia!


Ännu är marken bar. Är det inte dags för snö nu, tycker ni? 


Min onsdag

 
Idag har vi varit och kollat på en helt underbart söt kattunge! Det är min och mammas vän/kollega som har fått en liten sötis. Och visst blir man sugen på en... men våra fyra katter räcker gott och väl! Ibland är de nästan - men bara nästan - fyra för många. Annars har dagen susat förbi. Mina planer på att åka till Karlstad och stanna där tills på fredag, gick i stöpet, då jag fick erbjudande om ett dygnspass imorn. Nu sitter jag bänkad framför PH efter att ha kollat på BB. Snart är dessa två serier slut, då kan man börja ägna tid åt lite mer riktiga serier. 
 
 
Morgonens frukost. HUR GOTT ÄR INTE BLODAPELSIN?!?
 

Nobelmiddag

 
Igår var vi bortbjudna till mormor för trerätters middag. Det var lite av en för tidig Nobelmiddag. Det var en trevlig tillställning, kul att göra något extra mitt i veckan. Maten var god och sällskapet bra. Till helgen har vi tänkt göra något liknande, men med Lucia-tema! Och då med andra människor.
 
 

9/12


Idag när jag var ledig kände jag bara: åh, då ska jag blogga från datorn, för det har jag verkligen saknat! Men vad händer inte då? Jo, internet ger upp helt. Jag hade velat kolla film och leta julklappar ikväll, men icke. Hoppas det funkar imorn! 

Idag började jag med sovmorgon och frukost framför PH, som jag valde att skippa igår. Ja, jag gick raka vägen och la mig i badet igår kväll efter jobbet och sket i allt. Var så trött. Gick och la mig och somnade på direkten - tills katten kom och skulle ut. Haha jag var så trött att jag gick rätt in i dörren när jag skulle släppa ut honom. Som tur var hade jag inte sådan väldig hastighet, att jag både slapp bulor och blåmärken. Så tokigt det kan bli... Nu ikväll har vi varit på middag, men mer om det i morgon!


Jag älskar mitt nya halsband! Fann det inte på Lindex, om ni undrar.



Söndags kväll


Åh, min hjärna är så trött. Jag jobbade under kvällen  och kom hem rätt sent. Vi har suttit bänkade framför "Geordie shore" och nu ska jag äntligen få sova. Ni får ursäkta att min blogg är lite ensidig just nu, då jag jobbar en hel del. Men nu i veckan ska det bli bättre, då det blir lugnare på jobbfronten (tror jag, men som vikarie vet man aldrig). På tisdag får jag min första sovmorgon på... ehh... en vecka ?!? Ahh, längtar! Ser fram emot hela denna vecka. Ska ladda batterierna, åka till Karlstad, gå på bio, glöggmysa, baka och ha det kul! Veckan börjar iaf med ett 13-timmarspass på jobbet! 



1. Idag försvann snön och istället blev det blask och ishalka. // 2. Lyckades se på det missade avsnittet av "Jul med Ernst" idag. Mina vänner brukar retas för detta, men jag älskar Ernst och hans program. Han är sådan mysfarbror som kan i stort sett allt! 


7/12


God morgon! Jag gick av jobbet vid 10 och åkte då raka vägen till Coop för att köpa färskt bröd och goda pålägg. Nu sitter jag och tittar på skidåkningen medan jag avnjuter min frukost. Ska snart sätta på (trycka på knappen snarare hehe) kaffe för att piggna till. Det blir en lugn för- och eftermiddag innan jag börjar jobba igen. En riktig mysdag! 




6/12

Vilken energi man får när solen kikar fram!! Denna dag har varit underbar med snö, solsken och frost. Så vackert! Man kan ju inte annat än le. Jag befinner mig i skrivande stund på jobbet. Ska snart gå och lägga mig (ja, ni vet, jag får sova på jobbet om nätterna). Sov så konstigt i natt, drömde att flera av mina vänner var gravida, haha. Och dessutom skulle katterna in och ut ett flertal gånger. 

Nä, nu kallar sängen. I morgon väntar lite mer jobb under eftermiddagen! 
 

Så fint var det ute i morse!


5/12


Fika, shopping, Idol och mys!

Hej på er! I dag har jag sprungit runt i Karlstad och shoppat. Julklapparna till mamma och pappa är nu ordnade, och även jag hittade mig en hel del. Det var en riktigt kul dag! Och vet ni hur man vet att det varit en toppendag? Man har inte kikat igenom de sociala medierna förrän NU. Vi var hemma runt sju och stack då till mormor för att umgås med familjen. Vi kilade på finalen av Idol. Vann rätt person tycker ni? Det tyckte jag! Lisa har vuxit i mina ögon, och kom igen, hon är 16 år och sjunger likt en gudinna. Jag förstår inte hur en sådan ung tjej kan kontrollera sin röst så väl. Jag blir helt tagen. 

Nu ska jag krypa ner i sängen. Det har varit en lång dag och imorn väntar ett dygnspass på jobbet!


Work

 
Jag ska mer eller mindre traska raka vägen till sängen, är så trött att jag tror att jag somnar här och nu i soffan. Behöver mina åtta timmar för att kunna fungera ordentligt (i natt blev det bara fyra). I morgon väntar en dag i stan, så julbaket får nog vänta ett tag till. Jag tänkte fixa julklappar och hitta några fina smycken att bära på nyår. Några varma, mysiga tröjor vore hellre inte helt fel. Håller på att frysa ihjäl på jobbet, brrr..! 
 
 

4/12-14

God morgon! Gårdagen försvann i ett nafs. Jag sov lite väl länge, åkte till frissan och kapade av mig håret, var på försenat första adventsfika hos mormor och färgade håret kolsvart. Ja, jag tröttnade på mitt hår och behövde en förändring (ni vet hur jag är...). Och nu är det torsdag och en dag fylld med jobb. Herregud, redan fredag imorn! Veckan susar förbi i en väldig fart. Imorgon är jag ledig och då tror jag att det blir en dag i köket med julstök. Roligt! 



2/12

 
En utgång, jobb och ännu mera jobb resulterade i en 3 timmars lång powernap när jag kom hem, och 10 timmars sömn i natt. Så idag är jag ordentligt utvilad! Minns knappt vad trötthet innebär, haha. Har just ätit en sen frukost och nu tryckt igång kaffemaskinen. På jobbet dricks det perkulatorkaffe, vilket iof. är gott, men inget - absolut inget - slår kaffemaskinens! Ska dra ett avsnitt "awkward" innan jag börjar fixa mig för att dra till jobbet. Ha en mysig tisdag vänner!
 
 
Lördagens middag och lilla förferre.
 

RSS 2.0