Uppdatering om au pair-resan!

Jag skulle gissa på att det är några av er som undrar hur det går för mig att åka som au pair, så därför tänkte jag berätta hur det står till. 
 
Jag är helt färdig med det jag kan vara färdig med. Mitt au pair room är klart (där familjer kan se min profil) och det enda jag kan göra just nu, är att vänta. Jag väljer inte familj, familjen väljer mig. Eller, på ett vis är det båda parter som är med och bestämmer. Men det är familjen som måste ta första steget. Jag väntar i nulaget på att någon familj ska bli intresserad av mig och vilja intervjua mig. Därefter får man se om man klickar med varandra och om det känns såpass bra att man vill göra en andra intervju. Om jag, eller familjen, känner att vi inte klickar, ja, då får man säga det på ett trevligt vis och vänta på att ännu en familj ska höra av sig. 
 
Jag har legat ute med min profil är cirka en månad nu, men utan en enda familj som har hört av sig. Vad det beror på, är svårt att säga. Det är helt enkelt ingen familj som ännu känt att jag passar deras behov och tillvaro. Jag kan på sätt och vis känna att det är mitt fel att ingen hör av sig, att jag inte duger, eller att min profil inte är nog bra. Men så kan man inte tänka. Det får hellre ta lite längre tid och att jag matchar med rätt familj, än att det går jättefort och blir helt fel när jag väl kommit till USA.
 
Vill ni veta lite om hur matchningen går till? Jo, först och främst måste man börja med att ha en intervju med en familj. Man kan bli intervjuad av hur många familjer som helst, ändå tills det känns rätt. Om man efter första intervjun tycker att det känns bra för båda parter, då får man göra ännu en intervju. Dessa intervjuer sker via telefon eller skype. Om man även efter den andra intervjun tycker att det känns prima, ja, då väljer man antingen att fortsätta med fler intervjuer eller att matcha. Man måste göra minst två intervjuer innan man matchar, och det måste vara ett dygn mellan intervjuerna. När man väl har matchat, är det dags för allt förberedande innan man ska åka.  Visum ska fixa och lite annat. Man har alltid minst en månad på sig i Sverige efter man har matchat, tills att man åker till USA för ett helt magiskt år.
 
Så ja, än så länge står det still för mig. Men jag hoppas och tror att jag ska få mig en familj till sist! Och tills vidare jobbar jag och njuter av livet på hemmaplan. Det går ingen nöd på mig. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0