31 Oktober 2013

 
Vid femtiden i morse vaknade jag och var helt hundra på att jag förssovit mig. Det var ju ljust ute! Jag är så ovan den nya tiden, sen vi vred om klockan. Men jag fick helt enkelt somna om en stund till. Nu är jag iaf uppe, och denna regniga torsdag ska jag iväg till Karlstad. Förhoppningsvis hittar jag lite grejer tills i morgon, som fejkblod och lösögonfransar. Kan ni gissa vad jag ska klä ut mig till? Ni får se i morgon! 
 
 
 

Halloween-tips

Som jag redan berättat så älskar jag Halloween - och på fredag vankas det Halloween-fest! Hemma hos mig ska vi klä ut oss, leka lekar, skrämmas, se på skräckfilm och hitta på andra läskigheter. Jag har just suttit och fixat ihop en Halloween-tipspromenad som jag tänkte att vi skulle utföra. 
 
Har ni förslag på andra grejer vi hitta på? Ge mig tips! 
 
 

Halloween-fest nummer 1

 
Bilden längst upp till höger är självfallet på skämt haha!
 
Så i lördags blev det på kvällen utgång, efter en hel dag med prov. Det var inte direkt tänkt att vi skulle på Halloween-fest, så jag kunde inte direkt klä ut mig. Så jag och vännerna började med rolig förfest! Mycket skratt och annat kul. Efter det drog vi vidare åt olika håll. Vi skulle på halloween-fest... men slutade i vår idrottshall, där Lasse Stefanz spelade. Alldeles framför scenen hamnade vi till och med. Men det var inte särskilt roligt med dansband, så stora delar av kvällen vandrade vi runt på byn. 

29e Oktober 2013

 
Halloween i helgen!
 
Har spöken låst in mig i ett mörkt och ensamt rum? Har jag blivit kidnappad av utomjordingar? Har jag flyttat ut i skogen till en stuga utan internet? Nej, inget av det, jag har haft fullt upp! Inför varje lov tänker jag; "Åh, detta lov ska jag göra massvis med saker!" - men så blir det aldrig. Men denna gång tror jag att jag lyckats. Högskoleprov, halloweenfest (som slutade med dansband?), en hel dag med serier, bus med kusselinerna, badhus-besök, städning av rummt... ja, fullt upp! Kommer med fler bilder från helgen sen ♥

Kräftmiddag

 
Efter att galet jobbigt styrkepass var det supergott med kräft-middag hemma hos mormor. Nu har jag fixat med lite jobb och läst igenom mailet angående högskoleprovet som skall göras i morgon. Puhh, det har varit full rulle hela dagen - och imorgon blir det samma sak!
 
Hoppas ni får en trevlig kväll ♥
 

25e Oktober 2013 - mössprovning

God morgon! Solen skiner, jag har inga lektioner,endast mössprovning väntar! Det är helt ofattbart. Studentmössan ska för första gången testas idag. IDAG. Jag kan inte riktigt förstå att det är vår årskull som ska springa och tjoa och åka flak nästa år. Galet är ordet! 

Ha en bra dag! Jag har en dag full med saker att göra. Träning, middag hos mormor, mm.! 




24e oktober 2013 - Bra jobbat Veckorevyn!

 
Denna vecka har varit konstig... Nästan inga lektioner alls, och de lektioner vi väl haft, har känts ganska meningslösa. Men lärarna kanske också känner att det börjar bli dags för höstlov? Jag har sedan jag kom hem tagit det lugnt. Läst i senaste numret av Veckorevyn. Ni bara måste springa och köpa det, för de har gjort en helt fantastisk artikel angående rasism. Jag blev så glad när jag såg den! Tyvärr är det många som vet väldigt lite kring detta ämne, vilket ofta gör så att det bara blir felfelfel. Det är information som ska spridas - INTE rasism.
 

Do what U want

 
 
Nedräkningen inför ARTPOP har minst sagt börjat! 11 November släpps albumet. I måndags släppte Lady Gaga en ny låt från den kommande plattan, Do what u want heter den. Det är inte en singel, utan endast en låt som får förväntningarna att växa sig ännu större. På måndag släpps hennes andra singel från skivan, Venus. Jag är så himla redo, är ni?!
 

Måsten för frukost

 
Vanlig, hederlig smörgås till frukost är inte någon jättehit.Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gillar smörgås, för jag bokstavligt talat älskar det. Men, det är som om jag inte kan äta det för ofta, för då  får jag ont i magen. Så istället äter jag smoothies (ja, jag äter dem faktiskt), knäckebröd med ägg, keso/kesella med banan, nötter och frön, etc. Och det ni har här ovanför är livsviktiga ingredienser för en supersmarrig frukost. Så iväg och handla för att få er en bra start på dagen! Frukost är som sagt det viktigatse målet på dagen!
 

Avicii i Februari!

 
"Den som är rik på upplevelser, är alltid rikare än den som har stora summor pengar" 

Oj, vilket citat jag kom upp med nu! Jag har läst flera liknande, och de är alla så sanna! Någon som upplevt mycket, rest och varit med om saker, är betydligt mer intressant än någon som levt ett liv fullt av prylar och pengar. Eller hur? Pengar är till för att slösas. De ska inte slösas på ting, utan på upplevelser. Så därför bokade jag och några vänner biljetter till Avicii's konsert som hålls det 28e Februari nästa år! Ännu en upplevelse rikare skall jag bli. Visste ni att det är minnen från saker vi varit med om som gör oss lyckliga livet ut? Att köpa ett par skor ger oss bara lycka för stunden. 
 

21a Oktoer 2013

 
Världens lataste katt och världens finaste himmel!

Hallå, hallå! Idag är jag så trött att jag inte finner ord för det. Jag hade mycket heller velat ligga kvar i min varma, sköna säng när väckarklockan ringde... men jag tog mig upp! Två lektioner stod på shcemat och skoldagen gick skapligt snabbt. Nu ska jag plugga lite och sedan försöka sova en snabbis, innan det är dags för spinning och magpass. 
 

20e Oktober 2013

 
Frukost framför nyhetsmorgon.Jag testade att dricka körbärs-te, något som jag länge velat pröva, men jag blev tyvärr besviken. Det var rött te, och det är ingen större hit. Nu efter att ha kollat igenon bloggar och andra sidor på internet, så är det dags för plugg. Läxläsning hela långa dagen!
 

19e Oktober 2013


Här vaknade jag upp tidigt till ett kallt vintersverige. Frosten har lagt sig på det mesta ute, och gnistrar vackert i solens morgonljus. Jag ska krypa in i en filt och sätta mig i soffan och läsa ut en bok som vi har i svenskan. Senare i dag ska jag och vännerna försöka luska ut vart vi ska resa till sommaren. Längtar redan dit!

18e Oktober 2013


I går försvann förkylningen och jag kunde äntligen hoppa i träningskläderna  igen! Armarna börjar verkligen bli starkare. Roligt med resultat! Nu ska här fixas innan jag ska bort på middag. Vilket perfekt sätt att inviga helgen på va? Kul med mina bästisar (var bara tvungen att använda det ordet, för det är ju det de är haha). Och ännu fler roligheter blir det imorgon! 

HALLOWEEN

 
JAG ABSOLUT ÄLSKAR HALLOWEEN. Det är typ världens bästa högtid. Jag är helt kär i allt som har med Halloween att göra. Klä ut sig, massa läskigt, skräckfilmer, spöken, fester, roliga bakverk, pumpor, mys, rusk... Åhh..! Jag vet ännu inte vad jag ska klä ut mig till i år, men det finns ganska gott om tid att tänka ut något än! I år vankas det Halloween-fest med de närmsta vännerna - vilket ska bli jättekul! Kan knappt bärga mig!!
 

16e Oktober 2013 - Skitdagar, men ändå massa positivt!

 
De senaset dagarna har varit skitdagar. Varför?
 
1) Jag har åkt på en förkylning, vilket har gjort så att jag inte kan träna (trodde aldirg att jag skulle skriva den meningen)
 
2) Jag tappade min telefon i marken igår, vilket ledde till en sprucken skärm. Min andra spräckta skärm för i år. Bra jobbat Josefin. Jättebra.
 
3) Och så snöade det idag. Jag hatar att det börjar bli kallt. 
 
Men bortsett från det så har allt varit super! Fina fikor med vännerna, planering inför framtiden (skriver mer om det senare!) och korta skoldagar. Underbart. Gavin DeGraw har även släppt världens bästa album, vilket förgyller mina dagar ännu mer! Och snart är det Halloween och biljetter till Aviciis konsert i Stockholm ska bokas. Även en utlandsresa ska ordnas. Så mycket kul framöver!
 
 

14e Oktober 2013 - Rolig helg med Boda Borg och lite annat

 
Det kändes ganska snopet när man hur trött som helst gick upp... för att sedan få reda på att man har sovmorgon tills halv tolv. Men det gör inte så mycket, det är skönt att ta sig upp i tid. Och så kan jag passa på att berätta om min grymma helg!
 
I lördags så kom Julia och julia över på trerättermiddag och film. Mysigt! Och i går så stack jag och sju vänner till Boda Borg. Efter några försovningar tog vi oss till sist iväg. Vi delade in oss i två lag och tävlade mot varandra. Mitt lag vann inte, men jag tyckte ändå att vi skötte oss mer än bra! Kanske hade vi lytckats med några fler banor, om vi inte varit tvungna att åka hem på grund av stängning. Men kul hade vi i alla fall - och det är det viktigaste! Och i dag har jag ont både här och där. Haha. 
 

Lack och läppstift

 
Lite mer av shoppingen från Stockholm↑
 
Otroligt fin, lila färg på lacket! Jag älskar även detta läppstift. Det kommer från Mac och färgen heter Hue. Det är en perfekt kombination av rosa och nude. Det ger lagomt mycket färg. Passar till både vardags och fest! 
 
 

Nike free run

 
Mina nya älsklingar. Sköna, jättesnygga och färgglada.  Lite svårt att fånga dess egentliga färg - då de är mycket snyggare i verkligheten! Härdanefter kommer träningen bli ännu roligare! Jag har hunnit testa dem två gånger, och jag är nöjder. 
 
 

12e Oktober 2013 - Lyxig lördagsfrukost

 
Det var underbart att vakna upp halv sju och inse att det var helg - och att jag inte försovit mig. Det blev en sen kväll igår, efter att ha agerat chaufför åt alla olika håll och kanter. Tänk att jag som aldrig skulle ta körkort, ändå tog det tre månader efter jag fyllt år. Nu skulle jag aldrig kunna klara mig utan det. 
 
Efter en lång sovmorgon fixade jag iordning frukost till mig och min syster. Jag passade på att lyxa till det lite extra med goda smörgåsar i ugnen. Nu ska jag försöka mig på träning här hemma! 
 
 

11e Oktober 2013


God morgon! Började denna fredag med en härlig sovmorgon. Sedan blev det ägg-frukost framför datorn med plugg. Armarna skriker lite av smärta idag, haha. Men efter skolan blir det träning igen, så kanske släpper värken en del. Hoppas, hoppas! 


10e Oktober 2013 - Just do it

 
Igår pluggade jag psykologi så att jag trodde att jag skulle spy - men förhoppningsvis gav det resultat på provet idag! Annars har jag hunnit med en hel del idag. Efter plugget spontan-köpte jag nya, supersnygga träningsskor -bilder kommer i morgon, för kvällens ljus gav verkligen inte färgen rättvisa! Och så har jag hunnit med ett jobbigt arm-pass, bestämt min  trerätter-meny inför helgens "Halv åtta hos mig" och gjort läxor. I morgon väntas en välbehövlig helg! ♥
 
 

Stockholm Day 3

 
Tidigt gick vi upp för att sticka ut på stan. Frukost i Gamla stan och sedan lite stros. De flesta skulle hem med ett tidigare tåg än mig och min lilla skara, så vi splittrades och sa hej då till varandra. De stannade i stan, medan vi tre drog till Skärholmen för shopping och fika. Sen tillbaks till vandrarhemmet, hämta väskorna, vänta in tåget och slutligen fara hem. Trötta var vi, och det fanns en risk att vi skulle missa tåget som gick från Karlstad till Torsby - men vi hann som tur! 
 

Stockholm Day 2

 
Jag väckte alla som jag delade rum med (dvs alla mina vänner) när jag steg upp, för jag var alltid först upp. Jag tror nog att en del blev lite småsura på mig, men det fick de stå ut med! Hela dagen gick åt till att strosa upp och ner längs Drottninggatan. Shopping för hela slanten. Vid fyratiden bar det av till vandrarhemmet för att fixa oss inför kvällen. Sedan åt hela gänget en god födelsedagsmiddag på Jensens (en i gänget fyllde 18!), innan vi i spöregn sprang till Hardrock café. Min lugg tål inte vatten, så den såg helt bedrövlig ut. Jag sa: "Om ni ser mig utan lugg (luggen delar sig av regn) så kommer ni inte vilja vara vän med mig längre". Som svar av en vän fick jag: "Vår vänskap hänger inte på din lugg, Josse". Det var väldigt fint sagt. Jag måste bara nämna att jag verkligen älskar mina vänner, de är så otroligt bra och ställer alltid upp. 
 
På Hardrock drack vi drinkar, och jag tror att jag smakade världens godaste drink. Efter några timmars snack och skratt drog vi oss hemåt. Vi hade planer på att dra ut, men så blev det inte riktigt. Några försvann för att åka tunnelbana, några sov och några såg på film. 
 
 

Stockholm Day 1

 
Tidigt gick vi upp för att hoppa på en buss som vi nästan missade. Vår tågtur från Karlstad till Stockholm var till en början hemsk, då det var smockfullt med människor och vi inte hade bokade platser. Men till sist hamnade vi i huvudstaden. Lunch på Jensen, kika runt på stan och sedan möta upp vännerna som kom med ett senare tåg. Efter det checkade vi in på vandrarhemmet, fixade oss och hamnade på McDonalds, så att de som anlänt senare fick mat. Sen bar det av på konsert!
 
Macklemore and ryan Lewis var obeskrivligt bra. En vän lyckades till och ta i bägge artisterna OCH få tag i en trumpinne. Vad då tur?? Vi kom tillbaks till vandrarhemmet väldigt sent, och kröp så fort vi kom fram ner i våra sängar. Dock drog jag igång en riktig skrattfest innan vi somnade, när jag skulle försöka hänga upp en handduk för att täcka ett fönster som släppte in massa ljus. Jag ställde mig upp på ett bord, tappade balansen, fick tillbaks balansen, tappade balansen åter och jag och bordet föll ned på golvet. Brak sa det och "Nu dör jag" tänkte jag, men jag överlevde!!
 

Nytt för håret

 
 
När vi var i Stockholm så passade jag på att köpa lite nya saker till mitt hår. Jag blev tipsad om denna hårspray från Osis av en vän - och oj vad bra den är! Luggen ligger verkligen där den ska! Och så var jag bara tvungen att testa Marrocanoil som alla skryter om. Den verkar funka! 
 

Hur du lyckas med en riktigt dålig dag:

Kvällen innan ska du helst vara uppe riktigt sent (och gärna ha åkt tåg i flera timmar), så att du är jobbigt trött när du vaknar. När du väl vaknar och det är dags att stiga upp, stäng då av alarmet och försov dig. Senare, när du med hjälp av bilen ska åka till skolan, får du väldigt gärna köra in i broräcket, så att höger sidospegel går sönder. När du kommer hem efter dagen och ska ta bilnycklarna ur nyckelhålet, tappa då nycklarna så att du inte kan nå dem (hur små du än försöker göra dina fingrar). Till sist, när du ska hämta ägg ur kylen, tappa ett ägg så att det blir ägg över hela köket och ända bort till Sydafrika. Så, det var det!

Haha, allt med den här dagen har gått så fel (allt du nyss läste här ovanför hände mig idag). Men ändå är jag glad idag! Min nya supermysiga, stickade tröja var läskigt gosig, dagens träning gick kanon, kort skoldag och fina vänner - hur kan man då känna sig lite deppig? Nä, alla skitsaker som skett idag känns nu i efterhand bara komiska. Men det där med bron och spegeln var väl bra onödigt i alla fall??!!




7e Oktober 2013 - Back on track

 
 
Efter 3 dagars frånvaro är jag nu tillbaks! Jag har varit och rockat Stockholm med mina vänner - och självklart ska jag berätta om det lite senare. Dock fotade jag inget med kameran (!). Det hanns liksom inte med. Och lördagen bjöd inte på något vidare väder heller. 
 
I dag har jag endast haft en lektion, så efter skolan väntades ett gympass. Mina armar är som döda! Efter träningen  impoviserade jag ihop mosade bananpannkakor. Så länge sedan jag åt det! Gott gott! När jag finner något som jag gillar så äter jag det tills det inte är gott längre, och byter jag till något nytt. Men jag undrar om jag någonsin kommer kunna tröttna på lösstekta ägg... 

Det där med norska...

Alla svenskar kan norska, eller? I alla fall den lättare norskan, eller hur? Nej, jag är ett stort undantag. I dag på gymmet så kom det en norsk fram och sa "Vätuuuu näää eyigärn kommäärj?". Jag måste ha sett ut som världens frågetecken. Jag fattade bokstavligt talat inte alls vad han sa. Jag lyckades verkligen skapa denna min → :o (sån chockad smiley-min). Det enda jag tänkte var "Vem tusna är Eyia?". Men så föll paletten ner. Han sa "Vet du när ägaren kommer?". Haha. Så tokigt det kan bli!



 
 
 

3e Oktober 2013


Jag måste börja med att berömma blogg.se's nya app! Helt super!

Efter en sväng på gymmet har jag packat hela kvällen lång. I morgon bär det av mot Stockholm med härliga människor. Hela helgen blir vi borta. Konsert, shopping och annat skoj väntar. Det ska bli skönt att komma bort ett tag och upptäcka nya saker. Nu ska jag sova så jag orkar upp i morgon! 



Tipsa mig om träningsskor!

 
Jag har ju sakta men säkert gett mig in i den så kallade tränings-djungeln. Det blir roligare och roligare, samt att det går bättre och bättre. Men ärligt talat, jag behöver ett par bra skor som klarar av gymträning och gruppass. Så... har jag några träningsnördar som läser denna blogg och som kan komma med tips? Gärna färgglada och fina skor! Det vore i alla fall grymt av er ifall ni vill skriva en lite kommentar! Jag tycker Nike Free Run är sjukt snygga! Speciellt de rosa-gröna längst ner till höger!

Jag har just kommit hem från träningen och är minst sagt slut. I dag gick spinningen riktigt bra Skönt! Men då tog jag det lite försiktigare också, jag får helt enkelt öka på ansträngningen (heter det så?) allt eftersom. Jag är rädd för att ta ut mig, eftersom jag blir dålig efteråt. Nu ska jag förska plugga innan det är dags att sova ♥

2a oktober 2013

 
I morse när det var hur dimmigt som helst så var jag helt hundra på att det stod älgar i kohagen. Jag måste erkänna att jag blev lite skraj. Men vet ni vad det var då? Jo, det var hästar - I KOHAGEN. Alltså, det kändes bara jättefel. Det ska vara kossor i kohagar. 
 
Jag har jämt fixat middag - knäckemackor med tonfiskröra och te. Nu ska jag plugga mig genom en del av min tjocka läxhög. Sedan väntas spinning och ett magpass! Jag hoppas spinningen går bättre denna gång! 
 
 

Handen i fickan fast jag bryr mig

Två låtar varje dag släpper Veronica Maggio tills hela hennes nya album, Handen i fickan fast jag  bryr mig, är ute. Om jag är glad över det? JÄTTTEGLAD. Jag avgudar denna kvinnan lite. Satan i gatan är ett av de bästa album som gjorts, ingen tvekan om det, så jag hoppas att den nya plattan ska vara minst lika bra! 
 
 

1a Oktober 2013

Jag sover så gott i mitt rum hos pappa nu när det äntligen blivit lite ordning. Möbler har efter alldels för många månader lyckats ta sig in och döda alla ekon - det gillas skarpt! Här har jag i alla fall nyss vaknat och ätit frukost. I dag ska det allra sista skolfotot tas (antar jag?), och då gäller det att gå upp i tid för att få luggen att ligga rätt. Det där med att ha lugg är nog det jobbigaste som finns..! 
 
 
 

RSS 2.0