Hemma i Sverige

Vad roligt att se att allt fler har hittat hit! 
 
Hela flygresan gick finfint. Efter lite shopping och kaffe på Starbucks så flög vi hem. Jag tog av erfarenhet på mig långbyxor - då det alltid är svinkallt på plan - men i dag tror jag piloten satte på högsta möjliga värme. Haha! Det var riktigt skönt att sätta sig i en luftkonditionerad bil efteråt! Jag passade på att köra hem från Karlstad, eftersom det var över 2 veckor sedan jag körde sist, och fät att jag i morgon ska iväg till halkbanan! Jag är lite nervös, men det kommer nog gå bra!
 
 
 

30e Juli 2013 - Hej då Spanien!

Då var det dags! Alla är ganska trötta, och det känns både kul och trist att behöva lämna detta varma land. Jag älskar Spanein på så många vis, och jag hoppas verkligen att jag har möjlighet att åka ner nästa år igen! Gärna favoriten Barcelona!  Men det vore kul att prova något nytt, som Mallorca. Jaja, nu ska vi ner med väskorna och sedan sticka mot flygplatsen. Vi hörs senare i dag!
 
Här kommer två instabilder! Glöm inte att följa mig på instagram, josefinkullberg heter jag där!
 
 
 

Blondy

Efter sol och bad vid stranden har vi nu kommit hem till lägenheten. Det var en härlig sista simtur. Vi är som små barn bland vågorna. Så himla kul! Nu ska vi duscha och gå ut och äta på restaurng. Jag kan inte förstå att det redan gått två veckor..! Tiden går så snabbt! Men vi har verkligen hunnit med mycket roligt. Och det ska bli skönt att komma hem! För min del innebär det en hel del viktiga saker att ta itu med. Jag hinner inte mer än att komma hem förrän det är dags att komma ett steg närmare körkort!
 
 
 
 
 
 
 

Hav och sol

Ändrade mig och slänger in ett inlägg nu i alla fall! 
 
I går så gick vi en sväng på strandpromenaden vid La Mata. Det blev inte riktigt sådär härligt som vi hoppats på, då det var kokhett. De senaste dagarna har varit otroligt varma, men man ska inte klaga! Vi fotade lite innan vi sedan drog oss på Ciudad Quesada. Där gick vi till Banana Tree, en fantastisk restaurang! Billig och supergod mat! Ni måste som sagt dit om ni kommer ner hit någon gång!
 
 

29e Juli 2013

I går försvann allt internet, så då var det var lönlöst att ens försöka blogga. I dag gör vi i alla fall vår sista dag här. Det är ganska bitterljuvt. Jag har hemlängtan, men samtidigt är det underbart att bada i havet och sola. Jag slänger in ett riktigt inlägg i morgon kväll när jag kommit hem, för nu vill jag njuta av den sista tiden här!
 
 

28e Juli 2013

I går plaskade vi runt i havet hur länge som helst - och i dag är inget undantag!Vi ska bara smörja in oss i solkräm, sen far vi mot stranden. Det är väl det som står på schemat. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på. Eller jo, vi ska till Banana Tree ikväll med hela familjen! Kanske Quesadas bästa restaurang!
 
 
 

27e Juli 2013

Under förmiddagen har vi slappat vid poolen. Det har blivit tokhett de senaste dagarna. Vår luftkondiotioering har även krånglat (det rinner vatten ur den då och då haha), så det har minst sagt varit varmt! Nu har vi lunchat lite. Vi åt churro, som tydligen är väldigt spanskt (friterat bröd med socker på, ehhh bra lunch va?). Nu ska vi vila en stund innan vi åker iväg till havet. Senare väntas besök av släktingar!
 
Bilder från när vi var ute och åt igår på Queen Mississippi! Fin utsikt och okej mat - men rätt dålig service. 
 
 
Förresten, jag älskar min kära mor och så, men jag vet inte hur korten blir som hon tar på mig och min syster... Haha!. Detta var liksom den bästa bilden, och vi ser ju helt... ja jag vet då inte. 
 

Mississippi Queen

Bloggen blir ganska lidande just nu, då jag ärligt talat har fullt upp hela tiden. Bus med kusinerna, god mat, sol och bad, shopping, gå runt på stan... Ja, det händer något hela tiden! Jag ska försöka få in något annat än mobilblog innan vi far hem, men jag vågar inte lova något! 
 
Iaf, idag var vi iväg på shopping, efter det drog vi hem och gjorde oss i ordning. Därefter åkte vi till La Mata och mötte upp morbror med familj för att gå ut och äta. Vi hamnade på en restaurang med jättefin utsikt, men servicen var ganska dålig tyvärr. Vid tiotiden bar det av hemåt, sen  satte vi oss på en bar i närhet och avnjöt en drink! 
 
 

26e Juli 2013

i går hamnade vi på stranden en sväng, efter det fixade vi oss och åkte in till Torrevieja centrum. Där strosade vi runt en stund innan vi satte oss på en restaurang (Haha, mera mat..). Vi avslutade kvällen med vin på vår fina balkong. 
 
I dag ska vi på shopping, sen får vi se vad vi hittar på!
 
 

A cup of coffee

Vi har just avnjutit en kopp kaffe på balkongen. Det är skönt att sitta där i skuggan, alldeles lagom varmt. Vi har hängt vid poolen i någon timme och tar nu igen oss lite. Jag ska hoppa in i duschen och läsa teori, innan vi sticker till affären och handlar. Senare i eftermiddag väntar som sagt stranden. Det ligger en fin strand bara några kilometer här ifrån, Cabo Roig heter den, så dit ska vi! Rekommenderar verkligen den stranden om ni någonsin besöker Torrevieja-trakterna!
 
 
 
 
 

25e Juli 2013

I går hann vi med så himla mycket! Dirket efter frukosten åkte vi iväg till La Mata, där morbror, hans fru och mina kusiner bor. Där lunchade vi, badade i poolen, fikade och slutligen - gick till havet. Vågorna var stora och det var riktigt roligt att plaska runt. Eter det åkte vi alla hem till oss, där fixade vi oss, sedan gick vi till en restaurang i närheten. I dag ska vi antagligen också till havet, men vi börjar med poolen. Min familj har redan gett sig ut, men jag kände att jag behövde vara själv en stund. Men nu ska även jag gå till poolen ♥
 
 
Bilder från Castalla. Ser ni borgen uppe på berget?
 
 
 
 

24e Juli 2013 - Födelsedagsfirande!

Då var det dags för ännu en födelsedag! I dag är det min kära mor som fyller år, och hon fyller inte vad som helst - hon fyller hela 50 år! Självklart ska vi fira henne stort. Vi börjde i redan i natt efter tolvslaget, innan läggdags, att sjunga och skåla. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på under dagen, men ikväll ska hela familjen ut och äta. I natt kom även morbror med familj hit, så de ska vi träffa!
 
Gårdagens outfit!
 
 
 
 

Castalla

Vid tolv började vi fara mot Castalla, en stad några mil utanför Alicante. Vi var som sagt bortbjudna på paella (en spanska risrätt) hos min släktings pojkvän. Han bodde hur fint som helst! Lägenheten var nyrenoverad och verkligen underbar. Även paella var underbar, riktigt god! Efter maten tog vi en tur på stan. Äntligen fick jag se lite kultur! Staden var vacker och påminde om Gamla Stan i Stockholm, fast utan människor. 
 
Här kommer några bilder från dagen!
 
 
//Syster och jag vid bordet //
 
 
// Massa mat //
 
 
 
// 1. Jag och systeryster i stan // 2. Fina staden //
 
 
// Staden, väldigt vacker! //

23e Juli 2013

Vi har jämt gjort oss klara för denna dag. I dag ska vi upp i bergen! Vi är bortbjudna på paella hos en vän. Det är lite mer än en timmes bilåkning, så vi kommer sitta i en bil stora delar av dagen. Jag ska försöka hålla mig borta från solen så gott det går, för jag har minsann bränt mig. Nu måste vi kila! Jag ska försöka fota en del, så jag kan visa er ikväll!
 
 
 
 
 

The beach

Vi har hunnit med en hel del i dag! Vi började med att hänga vid stranden, vilket var helt underbart! Vi solade, badade i det varma vattnet och åt glass som smälte. Ljuvligt! Efter det åkte vi hem och duschade, sedan drog vi till det enorma shoppingcentrumet - La Zenia - och handlade det ena och det andra. Jag köpte en skitsnygg väska och lite annat. Är så nöjd! Sen for vi hemåt för att sitta på balkongen och dricka vin. Ett bra avslut på en bra dag. Nu ska vi sova, för i morgon väntas annat kul! Berättar mer om det innan vi åker iväg i morgon bitti! 
 
 

22a Juli 2013

Efter en trevlig kväll med tacomys (enda felet var att köttfärsen inte var god, konstig konsistens) och chill på balkongen gick vi och la oss. Nu är vi uppe och har ätit frukost och smörjt in oss med solkräm. Jag vet att det låtter som vi endast gör tre saker: äter, solar och slappar, men det är väl ungefär det vi gör här... I dag ska vi iväg till stranden för första gången under denna resa. Jag är inget jättefan av strand, då jag har svårt för sand. Men det är ju ganska härligt att bada i havet!
 
Bilder från vår tacokväll igår!
 
 

Flyttat

Nu har vi flyttat. Bytt lägenhet och gjort oss hemmastadda. Jag gillar verkligen vår nya lägenhet, den är liksom wow. Så stor och fräsch! Terassen är underbar, helt enorm. Där kommer vi sitta och äta goda frukostar, sola och läsa tidningar, mysa med levande ljus om kvallarna och bara må hur gött som helst. Åh, det kommer bli e bra tid här! 
 
Sovrummet och utsikten - vi har utsikt över golfbanan!
 
 

21a Juli 2013 - Dags att flytta

Tänkte mobilblogga lite, då jag inte har tillgång till dator just nu! Vi har efter en stund vid poolen nu packat ihop allt. I dag ska vi bege oss söder om Torrevieja, där vi ska bo tills vi åker hem. Denna lägenhet har varit bra, och förhoppningsvis är nästa också det! Vi kommer antagligen besöka havet mer framöver, då vi kommer bo närmare det. Om några dagar kommer även morbror med familj hit. Det blir skoj!
 
Vi hörs nog ikväll, då vi kommit till vårt nya hem!
 
 

Ja må hon leva...

... ut i hundrade år!
 
I dag fyller mormor år, så här under morgonen har vi firat henne lite smått. Vi fixade i ordning en lyx-frukost med tårta, kaffe och smörgås. Riktigt trevligt! Vi har nu legat vid poolen i cirka två timmar. Det blir bara mer och mer varmt för var dag som går. Det känns som om benen blir helt och hållet grillade. 
 
I går kväll låg vi och mös vid poolen. Bra musik och en bra bok ♥
 
 
 

20e Juli 2013

I går spenderade vi dagen med att åka massa bil. Jag och min syster blev ordentligt åksjuka, eftersom Spanien är rondellernas förlåvade land måste man stanna, åka, stanna åka heeela tiden. Vi försöka som sagt hitta vart vi flyttar på söndag. Och det gjorde i också efter många om och men. Efter det åkte vi iväg till ett enormt köpcenter. De hade verkligen allt. Det var nästan så att det var för stort. Vi shoppade varsin pyjamas, det var allt. Vi var inte särskilt shopping-sugna efter en dag i bilen.
 
 

We were born to die

 
 
 

19e Juli 2013

Jag vet inte vad det är, men ända sedan jag kom hit har jag drömt mardröm efter mardröm. I natt drömde jag att jag blev jagad av döda råttor... Gissa om jag var rädd när jag vaknade haha. Vi har nyss käkat frukost och nu ska vi gå och bada. Det verkar bli en hur härlig dag som helst! Lite senare ska vi iväg och kolla in den andra lägenheten (vi byter lägehet på söndag) och besöka ett shoppingcenter! 
 
 

Chill vid poolen

Efter vår lilla utflykt la vi oss vid poolen. Jag har börjat må dåligt, illamående och yrsel, så jag funderar på om jag lider av vätskebrist, samt fått en släng av solsting. Därför valde jag att ligga i skuggan. Med lite musik i öronen försökte jag plugga körkorts-teori, men det gick sådär. Jag ska försöka ta mig samman och plugga bättre en annan dag. 
 
Nu ska vi klä på oss (vi lever i bikini) och dra iväg till Consum!
 
 
 
 
 
 

A summerbreeze

 
 

18e Juli 2013

God morgon!
 
Solen lyser och det ser ut att bli en fin dag. Vi håller på att fixa oss för att dra ner till poolen. Vi kommer mest ligga och slappa där idag, precis som igår. Njuta av värmen och försöka få lite färg. Jag har som tur är inte bränt mig än, men då solar jag även med spf 50! Det är viktigt att använda solskydd, tänk på det!!  I eftermiddag är vi bjudna på fika hos vår släkting här nere, så då blir det att åka iväg en sväng.
 
 
 
 

Ciudad Quesada

Vi drog en sväng in till centrum, efter ännu en stund vid poolen. Det var roligt att köra runt och se allt. Man kände igen sig både här och där. Det är varken fult eller fint i Spanien, det är en enda blanding. När vi kom hem satte vi oss på balkongen och såg på solnedgången, medan vi drack sangria. Det är semester det mina vänner! Efter en hel del skratt ska vi nu gå och lägga oss. I morgon väntar ännu en dag vid poolen, och kanske även att träffa en släkting!
 
Innan vi drog passade vi på att och fota. Jag slänger upp kvällens outfit imorn ♥
 
 
 
 

Fisk-middag

Det blev en god lax- och räkgryta till middag. Fiksen är så färsk och god här! Är man i Spanien måste man äta fisk, så är det bara. Nu är vi i alla fall mätta och belåtna. Jag och syrran har tänkt sticka ner till poolen igen. Det är riktigt uppfriskande att ta sig ett dopp då och då. Vi hörs senare! 
 
 

Life's beautiful

Det är så lugnt och skönt här. Inga som helst måsten. Man bara njuter och mår gött. I dag har vi legat vid poolen hela dagen. Det är så himla varmt och skönt! Solen tar en hel del med, så det gäller att smörja in sig ordentligt! Vi har försökt ligga skuggan i dag, eftersom vi inte vill bränna oss. Nu ska vi fixa middag här hemma!
 
 
 
// Vi har minst sagt ärlig utsikt! //
 
 
// Självklart måste bägge systrarna Kullberg blogga! Linneas blogg hittar ni här → www.goldn.blogg.se  //
 
 
// Det gäller att dricka mycket vatten för att orka med //
 
 
// Pool-rufsigt hår //
 
 
// Poolen ligger alldeles nedaför vår lägehet //
 
 
 

17e Juli 2013

God morgon! 
 
Här har vi passat på att ta lite sovmorgon, då vi kom fram så sent i natt. Helt utvilade är vi inte, så i dag kommer vi bara slappa vid poolen. Vår utsikt är förresten otrolig (kika här nedan). Vi bor högt upp, och igår kväll såg alla hus och lampor ut som en enda stor stjärnhimel. Såå fint. Så vi kommer verkligen kunna njuta här! Men nu ska vi dra och handla! 
 
Kolla in senare på bloggen, då ska jag slänga upp ett inlägg med bra bilder från
 
 

Äntligen framme!

Klockan är snart 04.00. Vi landade vid tolv som sagt, men vi hade svårt att finna till lägenheten. Nu är vi jättetrötta, men vi måste få oss något att  dricka innan vi lägger oss. Det är superett, till och med mitt i natten. Lägenheten är väldigt fräsch och fin, så vi kommer trivas. Jaja, snart ska vi sova. God natt!
 
 
 

Uppe i luften

 
 
Det var en glad Josefin som upptäckte att det fanns wifi ombord på flyget. Så här sitter jag nu och flyger. Än så länge har allt gått bra. Det väntas vara 29 grader i Alicante. Nice! Solen skiner nu och jag bläddrar i tidningar, läser och lyssnar på musik. Det är fortfarande flera timmar tills vi landar, så det gäller att sysselsätta sig!

Hej då Sverige

Tänkte slänga in ett sista inlägg innan jag lämnar Sverige (om det inte finns internet på planet då) och säga hej då. Allt är klart, så jag är redo för att dra mot Spanien. Vid åtta ikväll går planet, så vi drar hemifrån vid fyra. Och vid tolv i natt är vi framme. Två veckor med sol och bad, shopping och strandpromenader. Kommer bli skoj! Vi har som sagt tillgång till internet, så jag ska försöka blogga varje dag!
 
Men tills vi ses får ni njuta av tre egopics på mig, hehe! Lite uttråkad och oseriös!
 
 

16e Juli 2013

Jag skippade den där extremt långa sovmorgonen - den som kan vara ända fram tills 13.00 ibland - i dag. Jag kände att jag behöver tid på mig att fixa i ordning allt. Jag har fortfarande några saker som packas (tandborste tex), sen ska jag även hinna duscha och lite annat. Det ska bli härligt att komma bort till värmen! Vädret ser ut att bli super - massa sol och runt 30 ° C varmt varje dag. Åhh, längtar..!
 
 
 

España

I dag packas det sista in i väskorna. I morgon far vi söder ut till Spanien. Äntligen är det dags att besöka älskade Alicante, eller rättare sagt, Torrevieja, igen. Fjärde gången blir detta. Vi har varit där några gånger förut, eftersom vi alltid haft släkt där. Min pappas kusin bor där nere nu, så det ska bli kul att få träffa honom igen. Vi kommer vara där i två veckor, så jag är inte hemma förrän 30e juli. Men vet ni vad? Det kommer finnas internet i lägenheterna vi kommer bo i, så ni kommer få följa med på resan! Skoj va?
 
Några bilder från när vi spelade kubb i lördags!
 
 
 
 
 
 

15e Juli 2013 - Cykelfest

Här kommer några mobilpics från när vi cyklade till cykelfesten, och även några från själva festen. Väldigt kul kväll! Och man vet att det var lite extra roligt när man tjugo över två på natten slängt iväg ett sms som verkligen inte make sense (se bilden längst ner till vänster). Vi vet fortfarande inte vart bio kom ifrån, konstigt sms. Haha. Men kul att läsa det dagen efter var det!
 
Ni ser även kyrkomuren, där hoppade jag ifrån och slog sönder knäet. Inge vidare. Men men, det var det liksom värt. Kvällen var ganska speciell. Träffade roliga människor, skrattade en hel del och dansade. Detta gör vi om nästa år! Ska bara cykla lite mer innan dess!
 
 

14e Juli 2013 - The Killing

Jag hade en kul kväll igår med mina fina vänner. Det hela gick ganska fort, så det måste ha varit en riktigt rolig kväll! Ja ni, fest mitt i skogen. Massa männskor, dans och stoj. Haha. Lite annorlunda emot vad man brukar göra. Egentligen hade jag inte tänkt cykla, men det blev faktiskt så att jag gjorde det, i alla fall en bit. Snacka om att jag har ont i baken i dag! Kan knappt sitta på en stol. Ont i knäet har jag med, för jag lyckades slå i det ordentligt i går när jag hoppade ifrån en mur. Blodet bara rann och rann. Det var då jag bestämde mig för att ge upp cyklingen och åka bil istället. Jag ska berätta mer om kvällen senare. Visa bilder och så.
 
Nu ska jag fortsätta se på The killing, en bra kriminal-/thriller-serie. Svenske Joel Kinnaman är ju med! 
 
 

Cykelfest

Fast att det är ett bra tag tills vännerna droppar in, är jag redo och klar. Ikväll väntas cykelfest, men vi börjar med förfest hemma hos mig, innan vi sedan cyklar vidare. Skojigt! Dansa till Pistonheads, träffa vännerna och skratta, dricka drinkar och ha en riktigt bra kväll. Känner att jag behöver det, så att jag klarar mig utan mina favoriter (vännerna) i två veckor.
 
Syster och jag sprang ut för att fota en sväng, men solen ställde till problem. Bilderna blev inget vidare. Men jaja, jag bjuder på en iaf!
 
 
 
 

Fynda

 
I går kväll tog vi en promenad och plockade blommor och smultron ↑
 
Vi var redan igår kväll och kikade på vad som fanns på loppisen, så visste mycket väl vad vi villa köpa. Och vet ni vad? Vi lyckades få tag i alla sakerna i dag. Så jag är några glas och en hylla rikare. Jag är mycket nöjd med köpen! Nu ska jag försöka städa det sista här hemma, sedan hoppa i träningskläderna och springa. Behöver göra mig av med lite energi känner jag. Sen väntas förberedelser inför kvällens festligheter.

13e Juli 2013 - Loppis

Här har vi gått upp i tid för att bege oss iväg på loppis. Jag hoppas kunna fynda lite! Förut har jag inte gillat loppisar, men nu har det ändrats. Det är ju ganska smart egentligen, de som inte vill ha saker kvar längre skickar iväg dem, och så får de som vill ha dem för en väldigt billig peng! Vilken konstig mening det blev haha.

Här är två pics från när vi firade mamma igår. Fruktsallad och Whoopies!
 
 

Whoopies

Jag har världens otur i dag! Jag började dagen med att välta te-koppen. Sen så skulle jag pröva att cykla (vilket jag inte gjort på ett år) och då trillade jag innan jag ens satt mig på cykeln. Och när  jag höll på att baka inför firandet ikväll tappade jag skålen med all fyllning till kakorna i golvet. Haha.
 
Jaja. Jag bakar lite här hemma nu. Choklad- och jordnötsmörs-whoopies är det tänkt att det ska bli. Köpte en ny bak-bok i Karlstad i går nämligen. Kul att pröva ett av recepten!
 
 
 
 
 
 
 

12e Juli 2013 - Get ready for ARTPOP

 
Min dag blev så himla mycket bättre när jag möttes av denna bild. Lady Gaga släpper ny singel 19/8 och nytt album, ARTPOP, 11/11. Jag är så förväntansfull och glad. Alla människor har nog en kändis de gillar lite extra, och för mig är det definitivt hon. Jag skulle kunna rada upp flera hundra anledningar, men det har jag inte tid med. Men tre exempel är: det finns ingen som sjunger så bra live som hon gör, hon stöttar HBT-rörelsen och går sin egen väg - så himla häftig kvinna.
 
Nu ska jag kila iväg för att packa in presenter och fixa inför ikväll, då vi ska fira mamma i förväg. Hennes riktiga stora dag sker i Spanien, så då går vi ut och äter. Men jag, min syster och min systers vän har en present som är alldeles för stor att ta med, så den ska hon få idag. Släkt väntas komma över vid halv sju, och innan dess ska en hel del hunnits med!
 

11e Juli 2013 - Karlstad

 
Tjolahopp! Har spenderat hela dagen i Karlstad med familjen. Där har vi sprungit runt, shoppat och fikat. Trevligt! Fick med mig en hel del hem. Till exempel ett par underbara, svarta shorts. De kommer bli perfekta i Spanien! Sen köpte jag även lite bra-att-ha saker, som smink, skrivbok och nagellack. Dagarna är lite stressiga just nu, men jag tror nog att allt ska hinnas med innan vi lyfter på tisdag.
 
Nu ska det färgas hår här hemma. Min utväxt måste bort innan kalas, fest och resa. Sen ska jag även kleta in benen med brun utan sol, så de inte är helt kritvita, och måla naglarna!
 

Wednesday

Det är tur att luften är ganska varm, annars hade jag nog frusit ihjäl. Det blåser rätt så rejält i dag. Brr..! Jag har just kört lite bil och ska nu vänta på att mamsen slutar. Sen ska jag springa in i närmsta affär och köpa inslagspapperför, för att slutligen få åka hem och se det nyaste pll avsnittet! Det är nog det bästa med onsdagar!
 
Här kommer två bilder från när vi grillade i måndags. Sommar och grillning hör verkligen ihop!!
 
 
 

10e Juli 2013

Jag tänkte passa på och mobilblogga, nu när jag ändå har en hel del tid att döda. Jag fick idag gå upp samma tid som jag gör när det är skolan, för jag hade nämligen en tandläkartid vid halv åtta. Som tur såg allt fint ut, förutom att de verkat ha tappat bort en visdomstand haha. Nu är jag iaf ledig fram till tjugo över ett, då körkektion väntas. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, men jag borde sticka iväg och köpa presentpapper, för vi ska fira mamma lite i förväg på fredag. Men det riktiga firandet blir i Spanien! 
 
Jag idag: dricker kaffe och springer runt i blommig blus!
 
 

Macklemore & Ryan Lewis

 
Den 4e oktober ska jag se dessa live. Det kommer bli grymt ♥
 

9e Juli 2013

Ska detta bli året som den svenska sommaren är så där bra, som den kan vara? Det är ju sol i dag med! Frukost ute på altanen, helt okej start på dagen! Jag sitter just nu och diggar lite till Macklemore & Ryan Lewis album The Heist. Det är grymt! Ta och lyssna, om ni inte redan gjort det. Här hemma vankas städning hela dagen, för till helgen kommer det komma hit en hel del människor. Mina vänner, mammas vänner, och så vidare. Vi ska iväg och festa i skogen, det kommer bli rätt så kul! Haha.
 
Ute i solen på altanen...
 
 
 

It's hot

Denna dag bjuder på toppen-väder, men jag vågar inte vistas i solen allt för mycket, eftersom jag är röd som en kräfta på vissa ställen. Men det är härligt i alla fall. Man blir så glad när solen lyser! Här hemma har vi nyss grillat och myst ute på altanen. Nu smälter vi middagen med att sitta och läsa. Min familj har blivit värsta bok-nördarna, men det är kul att läsa, hur töntigt det än låter. Och med en bra bok blir det ännu roligare! Jag har sagt det flera gånger förut, men vill ni ha bra böcker så ska ni läsa John Greens, that's it.
 
Den svenska sommaren påminner om just nu om Spanien. Kan inte fatta att jag far iväg igen om cirkus en vecka. Såå skoj ♥
 
 

8e Juli 2013

Hej på er!
 
Efter en lugn morgon alldeles för mig själv blev jag upplockad för att åka till Torsby. Jag har hunnit med en körkektion, och ska snart uträtta några andra ärenden. Det är ganska skönt att stiga upp tidigt, för då man hinner med så mycket mer. Klockan är ju inte ens ett, och jag är redan i full gång! Vanligtvis går jag inte upp förrän nu...
 
Några pics från de senaste dagarna:
 
 

Hemma från Höljes

 
// 1. Vi hamnade bakom en riktigt dålig bilförare på vägen upp. Oftast låg han mitt i vägen, men det hände att han körde vänstertrafik i kurvor där sikten var väldigt usel. Vi var ganska rädda då // 2. Solen sken och det var massvis med folk. Publikrekord, 29 200 personer // 3. Jag har börjat läsa John Greens bok Paper Towns, såå bra // 4. Det var fullt ös utanför husvagnen dag som natt. Det bodde ett riktigt skoj gäng vid oss haha //
 
Så igår åkte jag upp till Höljes för den årliga rallycrossen. Mina vänner var snälla och skjutsade upp mig, då de inte själva ville med. Det har varit en bra kväll/natt/dag där uppe. Jag fick äntligen göra premiär med att visa leget (det var väl på tiden? I Barcelona vet de knappt vad leg är), vi strosade runt och förundrades över allt (man slutar inte förvånas), umgicks med kul människor, och självklart, såg på rallycross. Jag tycker det är jättekul att kika på det! Så himla spännande. Det blev även ännu roligare när det visade sig bli kanon-väder heeela dagen. Så jag och 29 200 andra människor (publikrekord!!) njöt i våra stolar. Jag har till och med lyckats bränna mig. Oops..! Nästa år hoppas jag få vara där hela helgen
 

6e juli 2013

Jag har under förmiddagen hållit på att packa. Jag åker antagligen upp till Höljes i dag. Bo i husvagn, se på rallycross och strosa runt bland roligt folk. Ja, det är väl det som väntar. Hela tillställningen i Höljes är så konstig, man kan inte riktigt beskriva den. Den måste upplevas för att man verkligen ska förstå. Nu ska jag packa det sista!
 
Solglasögon ser ut att bli ett måste denna soliga helg ♥
 
 
 
 

Golden

Jag har mer och mer börjat använda mig av guldsmycken istället för silversmycken. Guld är så himla fint, och jag tycker att de flesta mörkhåriga passar bättre i guld än silver. I Barcelona passade jag på att shoppa lite nya guldsmycken för en billig peng. Jag absolut älskar arbandet!
 
 
 

3e Juli 2013 - Böcker böcker

Min sommar är minst sagt räddad! Just nu är jag inne i en riktig läs-period och älskar att bara lägga mig i sängen och läsa. Det har börjat sina i bokhyllan, så en påfyllning var verkligen behövlig! Jag ser fram emot att ta mig an John Greens böcker som jag ännu inte läst. Jag är fullkomligt kär i hans böcker. LÄS DOM säger jag bara. En del av böckerna är även på engelska, vilket känns bra. Då får man även träna på lite engelsk läsning! Roligt, roligt.
 
 
 

Mobilbilder från Barca

 
// 1. Vi åkte tåg till Barcelona, då var vi oerhört slitna efter en lång resa // 2. Vi shoppade en hel del. Bland annat skor //
 

// 1. Men mest pengar slösade vi på skavsårsplåster // 2. Jag tyckte det var jättecoolt att det fanns en restaurang som hette "Guito", ett uttryck som finns med i Jersey Shore (googla upp det om ni inte vet vad det är) //
 
 
// 1. Det fanns gott om palmer // 2. Jag ville visa klubb-miljön, då fotade jag en stol med massa blinkande lampor på.  Sådan knepig idé. Hm... //
 
 
// 1. Saga var alltid framme med telefonen och fotade. Hon ville verkligen dokumentera allt! // 2. Vi fann några konstiga klockor som vi var tvungna att fota //
 
 
// 1. Utsikten från Parc Guell // 2. Den helt fantastiska stranden. Så fint och underbart //
 
 
// 1. Tar man hål i tungan måste man visa det med att gå med öppen mun hela tiden. Jättefult, jag vet // 2. Vi var precis som alla andra tvungna att ta en toa-bild, för det gör man ju när man är på fest, eller hur? Den blev dock inte allt för charmig... //
 
 
// 1. På väg hem från La Terazza skulle jag fota det fina slottet (eller vad det var), det gick inget vidare // 2. Dagen efter fotade jag det på nytt, det gick betydligt bättre //

San Juan - En gigantisk fest på stranden

Det var inte meningen att vi skulle till Barcelona och fira San Juan, den spanska motsvarigeten till Midsommar, det bara blev så. Men jag är glad att det blev så, för jag har inte varit med om mycket häftigare! Det var världens fest på stranden. Raketer och smällare överallt, glada människor som sjöng och dansade och brasor och mat. Jag tror hela Barcelonas befolkning tagit sig till stranden - och det gjorde vi med.
 
Vi mötte upp några trevliga människor vi lärt känna och firade med dem. De hade lagt ut en filt på stranden där de satt och åt och drack, precis som alla andra människor. Alldeles intill stranden pumpade musiken, och det var bra musik! Alla var så glada. Man dansade, skrattade och sjöng. Det var en riktig fest. En del hade även gjort upp eldar, vilket var mysigt. Och där på stranden festade alla tills morgonen kom. Helt otroligt! Jag rekommenderar er verkligen att besöka Spanien den tiden på året, för det var magiskt.
 
Här får ni några rätt usla mobilbilder från kvällen!
 
 
   

Nattlivet i Barcelona

Jag gjorde både krog- och nattklubbs-debut i Barcelona, så jag har inte riktigt något att jämföra med. Men jag kan ju säga att nattlivet var helt otroligt! Vi klubbade liksom på vardagar, tisdag och torsdag, och det var världens drag! Vi besökte under vår vistelse tre klubbar: Sotavento Beach Club på tisdag (tror det var den i alla fall), Catwalk på torsdag och La Terazza på lördag.
 
Sotavento och Catwalk låg alldeles vid stranden, något som verkligen var grymt! Jag diggade även musiken på de klubbarna. Där spelades de senaste hitsen - vilket ledde till en hel del dans. I närheten av de två klubbarna fanns även Opium och Shôko, som är två stora klubbar i Barcelona, men de besökte vi aldrig. Sotavento och Catwalk hade även oerhört snygg och modern inredning. Väldigt häftiga klubbar helt enkelt. Jag måste säga att jag gillade de två klubbarna betydligt mer än La Terazza. Det är vid stranden det händer, that's it! Så vill ni besöka bra klubbar - dra till stranden.
 
La Terazza låg uppe i bergen, alldeles vid Plaza Espanya. Byggnaden som klubben låg i liknade ett slott, vilket var väldigt vackert. Egentligen var klubben snyggt inredd och så, men musiken sög. Det spelades endast dålig house-musik. Jag blev mycket besviken. Jag tror faktiskt de spelade samma låt hela kvällen (läs morgonen, klubben stängde vid 07.00 ...). Det var även färre turister där, mer spanjorer, i fall det är någon som undrar.
 
Utöver det då? Ja, man kan festa vilken dag man vill i Barcelona. Och jag lovar att klubbarna är proppfulla med glada människor. Det dansas och has kul överallt. Det finns barer på varenda gata, och här och där står killar och tjejer och säljer billigare biljetter till klubbar. Gå på La Rampla, då kommer det slängas bra erbjudanden över dig.
 
En annan sak är att de går ut väldigt sent i Barcelona. Man drar inte ut förrän vid tolv och går inte tills klubbarna förrän vid två. Och så festar man tills solen går upp. Helt galet, men otroligt roligt!
 
 
 
 
 

2a Juli 2013

I natt var det rent omöjligt att somna. Jag tror klockan hann bli fem innan jag lyckades hamna i djup dvala. Nåja, får försöka ställa om dygnet de kommande dagarna. I dag umgås jag med mina kusiner. Vi har spelat fotboll och lekt kurragömma. Nu ser vi på Scooby Doo, eller jag sitter mer eller mindre vid datorn, medan de tittar.
 
Jag ska försöka komma med andra bilder än Spanien-bilder. Det kanske börjar bli lite tråkigt? Men tills dess får ni stå ut! Tänkte slänga upp de sista mobilbilderna och berätta om nattlivet i Barcelona senare. Jag tror detta håller på att bli en rese-blogg haha. Och om två veckor får ni följa med mig till Alicante, Spanien. Där kommer jag vara i två underbara veckor!
 
 
 

Sagrada Família

Okej, åker ni till Barcelona är detta verkligen ett måste. Sagrada Família är nog världens finaste kyrka. Det är galet hur mycket detaljer det är precis överallt. Inte en endaste bit av kyrkan är enkel. Det är saker överallt. Och det gör den verkligen så vacker som den är. Både utsidan och insidan är MAGISK. Visst kostar det en peng att ta sig in, men det är det värt, i alla fall om du aldrig besökt den. Man kan stå och titta hur länge som helst. Smågrejerna tar aldrig slut, man upptäcker nya hela tiden.
 
Nedanför kommer bilder från kyrkan:
 
 
// Sagrada Família  är så stor och magisk. Ser ni duvora där uppe? Bara det liksom, det är detaljer överallt! //
 
 

// Så vackert! //
 
 
// Taket inuti kyrkan //
 
 
// Det fanns en del att se, Saga ser väldigt intresserad ut //
 

// En hel del turister, men ändå inte galet mycket //
 
 
// Utsidan är smyckad med hur mycket som helst! Detaljerna tar aldrig slut //
 
 
// De tre vise männen //
 
 
// Fönsterna. Lägg märke till att varje ängel har sitt egna ansiktsuttryck - coolt! //
 

Parc Guell

Parc Guell är den stora och vackra parken som är ritad och konstruerad av Antoni Guadí, en mycket känd spansk arkitekt (han är även skaparen till evighetsprojektet Sagrada Família). Parken är full med detaljer och massvis med fina miljöer. Man kan strosa runt i timmar och se på allt. Det är antagligen tusentals trappor, så benen är rätt möra efteråt - men det är det värt! Det finns även en del säljare i parken. De säljer smycken, musik och konstverk. Det finns även människor som uppträder med sina instrument för att få in lite pengar. Förutom att parken är väldigt vacker, är utsikten otrolig! Man ser hela Barcelona.
 
Här kommer några bilder från parken, nedanför varje bild berättar jag vad det är ni ser!
 
 
// Flera turister trängs i den fina parken, men går man längre in blir det inte lika trångt //
 

// Utsikten är underbar. Man ser hela Barcelona, till och med Sagrada Família i mitten //
 
 
// Mina vänner fick testa att spela ett instrument som en herre uppträdde med //
 

 // Här ser man ett av tornen som är väldigt speciellt för Parc Guell och Guadis stil //
 
 
 // Fler turister och mer av parken //
 
 
 
// Mer av den otroliga utsikten. Så vackert! //
 

1a Juli 2013

I går fick det bli en lugn dag utan bloggning. Jag spendera dagen med familjen. Kusinen kom på besök och vi fick agera barnvakter. Men hon börjar faktiskt växa upp mer och mer, och om bara några år behöver hon inte vaktas längre. Vi sparkade boll med henne och såg på filmen Trassel, som jag tycker är en bra barn-film som passar de flesta åldrar. Nu ska jag sticka iväg till Torsby efter 12 timmars sömn...
 
Förresten, har ni hört Gavin DeGraws nya låt? Den är såå bra ♥ 
  
 

RSS 2.0