Fika

            
Efter en skön sovmorgon plingade telefonen till, syrran ville ha med mig på lunch. Sagt och gjort mötte jag och Oscar upp Linnea och Lovisa för lunch på Fika. Älskar deras sallader!! Efter en smarrig lunch, drog vi vidare till Wiener för kaffe. Innan vi åkte hem, blev det en tur på byn för shopping. Det var dags att uppdatera smink-bagen lite. 
 
Jag har haft en eftermiddag fylld med egen tid, det är ju typ det bästa som finns ibland, trots att jag är världens sällskapsmänniska. Jag har lyssnat på poddar, lagat middag, fikat (gjorde en sats vanliga chokladbollar, usch, de nyttigare är betydligt godare), läst bloggar och chillat i soffan. Jag ska faktiskt ta fram en bok och läsa nu, något jag är alldeles för dålig att lägga tid på. 
 

27/4-16

 
Det är verkligen underbart att denna månad börjar lida mot sitt slut, för april har varit en skitmånad. Både det ena och det andra har gått sönder, det har varit klent med jobb (det är en dipp innan semestern), jag har mått sämre än vanligt och det mesta har krånglat. Igår hade jag enorm framtidsångest, för ärligt, det är inte roligt att gå utan fast jobb. Det börjar nästan kännas som om att man måste börja studera i höst, för att man ska ha någon som helst trygghet. Visst, man kan springa som vikarie, men man har ingen säkerhet i det, samt att man sällan går på ett mänskligt schema. Men saken är ju den.... jag känner inte att gnistan till att börja plugga finns där. Ahh, framtiden är jobbig att tänka på. Och igår när kaffemaskinen pajade och katten åt upp maten jag hade glömt framme, kändes det ju som jorden gick under. Haha, jag låter bitter, men jag tycker synd om oss ungdomar i dagens samhälle. Det är ytterst få som sitter med ett fast jobb i min ålder, och utan det, är det mycket som blir rätt krångligt. Ja ni, man vill så mycket, men det enda man har tid med, är att springa mellan olika jobb för att överleva varje månad. 
 
Anyway. Världens finaste pojkvän piggade upp mig genom att komma med en blombukett och en tidning. Han är verkligen den goaste på denna planet, alla borde ha en sån. ♥
 

25/4-16


Hallå där! Helgen försvann i en rasande fart. Fredagen gick åt att fira min pojke, och på lördagen bosatte vi oss i svärmors hus, då hon var bortrest. På kvällen dukade vi upp grillat, drinkar och annat gott, sen kom vännerna! Tanken var verkligen inte att dra ut, men helt plötsligt hade det slunkit ner en hel del alkohol i oss allihop, och vi blev skittaggade på att gå ut på fest. Och så blev det också! Jag hade en jätterolig kväll! När vi skulle hem, promenerade vi i snöoväder (??). Snacka om april-väder. Gårdagen var dock mindre rolig. Jag fick en släng av bakfylla i någon timme, men tack och lov kunde jag sova bort det. 

Idag var jag och Oscar på picknick. Vi köpte med oss varsin sallad och gick upp till Valberget. Utaikten är riktigt grym där! Innan vi gick ner igen, kollade vi runt lite bland de gamla gångarna som finns kvar där uppe sedan krigstiden. 


London i överraskning


Det har funderats, planerats och tänkts igenom, men till sist lyckades vi få till i överraskning åt min pojkvän. Det hela började som en liten dum idé: "jag kanske skulle ta med honom utomlands?". Det hela slutade med att jag kollade runt på resor, och ganska snart hade både flygbiljetter och boende bokats. Igår fick min pojke äntligen sin present, från mig och hans mamma. I augusti åker vi till London i några dagar. Han fick denna lappen ovan, och när poletten föll ner, och han insåg att han skulle till London, såg han först väldigt besviken ut. MEN! Han var mest bara oerhört chockad, och efter en stund blev han väldigt glad. Det ska bli jättekul att än en gång få resa iväg med min prins, världens bästa kille. Och det tror jag att han också tycker. :-) 



Sushi

 
Vad gör man för de sista slantarna innan nästa lön kommer? Jo, man köper sushi! Jag tror att jag skulle kunna leva på detta, så galet gott. En alldeles underbar lunch. Vi har haft en lugn dag. Oscars mamma är i Stockholm tills imorn, så vi agerar hundvakter. Det är ganska mysigt att ha ett riktigt hus att hänga i. Jag längtar efter den dag då vi själva bor i ett stort hus med härliga ytor. Anyway! Vi ska snart sticka iväg och handla inför kvällen. Tanken är grillning och drinkar med vänner. Jag tänkte prova att göra en ny slags variant av mojito, typ nån mojito med smak av passionsfrukt och mango. Det är alltid roligt att experimentera i köket! Eller, snarare bakom baren, kanske, hehe.
 

22/4-16


Igår kväll tog jag och Oscar bilen bort till Kollsberg. Solen sken, så det var riktigt härligt att hå runt där och kika, samt njuta lite av solstrålarna. Vädret har ju den sista tiden växlat hur som helst. Ena stunden haglar det, sen lyser solen, sen regnar det... och jäklar vad det blåser! Idag trotsade jag ändå blåsten med att sätta på mig vårkappan. Kände mig så fräsch i den orangea kappan, till min annars helsvarta outfit. Världens bästa kille (min goa pojkvän) fyller 21 år idag, så vi ska snart packa ihop oss för att dra bort till hans mamma och fira med släkten. Tårta och paket väntar!



20/4-16


Helsicke vilken lång dag, gott folk! Dagen drog igång med att fixa det sista med sommarschemat, därefter åkte jag till svärmor på kaffe. Vid halv elva plockade vi upp Linnea på skolan för att dra hem och laga tacos. När hon hade åkt, planterade jag blommor ute på verandan och nu har jag just kommit hem från jobbet. Behöver jag ens säga att jag är slut? Egentligen är det väl inte "fullt upp-dag", men jag har en förkylning i kroppen som vägrat ge med sig, så då känns allt lite jobbigare. 

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med min pojke och se på någon film. Vi började igår att kika på något spökprogram från Skillingmark, så vi måste nog se färdigt det! Jag skulle verkligen vilja övernatta där någon gång i framtiden.



18/4-16


Här har ni två sneak peaks på vår veranda. Jag ska fota bättre bilder så fort det är helt klart. Men ärligt alltså, det blev skitbra! Gardinerna gjorde det hemtrevligt och mysigt. Vi invigde vår "nya" altan med att grilla falukorv där ute. Det var kallt, men med jackor och filtar porlade vi sitta ute hela middagen. Jag önskar att vi hade tagit före- och efterbilder, för förändringen är markant. Är så nöjd. Kan inte vädret ta och bättra sig nu!! Jag vill inget hellre än att börja hänga där ute. Dricka morgonkaffe, läsa tidningar, ja, ni fattar! 

Nu ska jag kila iväg på jobb. Jag slutar någon gång i eftermiddag, och då väntas middag hos mormor. ❤️


Vin


Igår kväll, när jag hade slutat, styrde vi kosan mot Kajshea för vinprovning. Det är verkligen intressant med vin. Och gott. Ja, ack så gott. Vi visste vad varje vin skulle smaka och dofta, men vi hade ingen aning om vilket vin som var i vilket glas. Sen fick vi gissa. Alla lyckades kamma hem ett rätt, och vi var eniga om att det dyraste vinet var godast. En trevlig kväll, var vad det var! 

Idag har vi inte gjort mycket. Vi åkte hem till mamma och familjen för mat och kaffe. Jag passade i samma veva på att leta i uthusen efter gamla ting. Jag fann några fina glasflaskor som jag ska försöka dekorera med. Ikväll tänkte jag baka chokladbollar, och så ska jag försöka övertala Oscar till att se på skräckfilm. Vill se Sinister 2! Ettan var sjukt bra, speciellt för att vara skräckfilm!  


15/4-16


Åhh, tror aldrig att sängen har varit så skön som nu! Är så himla trött. Vi drog en spontanare till Karlstad idag. Vi behövde (ehhh, vi kände väl snarare för att göra något roligt av dagen istället för att hänga hemma) en sväng till IKEA för att inhandla grejer till altanen. När vädret blir bättre (det spöregnar idag), ska vi sätta upp gardiner, rulla ut mattan och fixa med växter. Har vi tur, kör vi en grillfest för min karl på fredag när han blir hela 21 år! Grillat, lite rosé och några vänner, det är inte dumt det! 

På hemvägen besökte vi Simon och Linnea. Vi fikade och pratade strunt. De är hur underbara som helst att hänga med! Det är riktigt kul när man finner vänner på senare dar, annars blir det lätt att man hänger med dem man alltid hängt med sen högstadiet. På vägen hem blev vi akut hungriga och köpte med oss pizza hem. Det var länge sedan det smakade så gott. 

Nu loggar jag ut för idag, imorn väntas jobb!


Torsdag

 
Hann inte mer än sätta mig ute i solen förrän molnen kom och det blev för kallt att sitta ute, hehe.
 
Tjenare! Vad har ni för er? Jag har typ hela dagen försökt finna motivation till att rengöra varenda vrå av vårat hem, men det har gått rätt dåligt. Att sitta och läsa bloggar, lyssna på musik och drcika kaffe har lockat betydligt mer. Man måste verkligen vara i rätt mood för att städa, håller ni inte med? När man får ett redigt städryck går det allra bäst, annars kan en städdag bokstavligt talat ta en hel dag.Oscar kommer iaf snart hem och hjälper mig. Han har varit iväg och fixat något med servon till bilen. 
 
 

Nyttigare chokladbollar

 
Jag har varit SÅ skeptisk till de så kallade nyttiga chokladbollarna. Okej, nyttiga och nyttiga, men de är ju betydligt bättre än vanliga chokladbollar. Igår när syrran och Lovisa kom över, bestämde jag mig dock för att i alla fall ge dem ett försök. Och hur blev de då? Alltså OMG, varför har jag testat dessa förut? De var minst lika goda som vanliga, om inte ännu godare! Det var inte sista gången jag gjorde dessa. Mums!
 
Receptet hittade jag på Hannalicious blogg.
 
Du behöver:
8-10 st dadlar
2,5 dl glutenfria havregryn
1,5 msk kakoapulver
2 msk kaffe
0,75 dl kokosolja
 
Sen är det bara att mixa ihop allt. Jag hade dock ingen mixer, men med lite knådande med en sked, blev resultatet toppen!
 

12/4-16


Igår tog Oscar med mig till ett vad man skulle kunna kalla smultronställe. Utsikten var fenomenal. Vi fick konka oss upp för ett litet berg, sen satte vi oss på den medtagna filten och beskådade Torsby och solnedgången. Det kändes nästan lite klyschigt, lite väl filmromantisky. Det enda som fattades var en flaska bubbel, haha. 

Här har vi nyss käkat kolbullar till middag. Det är nostalgi det, för en gång varje år brukade hela familjen samlas och steka det. Men nu, på senare år, har det upphört. Jag har börjat känna av en förkylning, men tänkte försöka lindra den med ingefära, bästa boten! Ikväll ska jag, mamma och mormor iväg på en föreläsning om hur man kan få bättre hälsa på flera olika sätt. Spännande! 



11/4-16


Vad gör man om man är ledig och solen skiner? Jo, man åker och köper sig en engångsgrill och lite korv, tar med sig pojkvännen och tar bilen till en badplats och grillar. Riktigt mysigt! Och gott. Haha, vi grillar så mycket att jag tror att vi kan ställa upp i det där grillprogrammrt som TV4 brukar sända snart. Alltså, shit, dagarna går så fort. Jag är ju vikarie, och denna månad är det en liten dipp, det är dåligt med jobb, så jag jobbar näst intill ingeting. Jag vet inte om jag skall njuta eller få panik. Men nu börjar man vänja sig med detta, vilket gör att tiden springer iväg. Vi är ju snart i mitten av april?? När hände det liksom? 

Nu ska jag försöka kika på film, om internetet vill sammarbeta. Hos oss funkar det lite som det själv vill :-))) 




10/4-16


Jag hade en skitdag igår. Jag förstår inte vad det är för fel, jag har verkligen allt jag kan drömma om, men ändå mår jag dåligt lite för ofta för att det ska kännas okej. Jag börjar fundera på om jag råkat ut för en lättare depression/utmattning. Jag har börjat få väldigt mycket ångest, utan någon som helst anledning. Jag är ständigt trött och orkeslös. Usch. Kanske har det blivit lite för mycket stress och påfrestningar ett tag, kroppen säger väl ifrån till sist. Det har blivit dags att börja ta tag i detta rätt stora problem, iaf! 

Nog om detta! Kvällen igår var hur som helst mycket bra! Vi var iväg till Simon och Linnea, där det bjöds på grillat. Gud vad gott! Grillat kan nog vara något av det godaste jag vet. Och det är ju väldigt enkelt. Vi blev ett gäng som satt och pratade och skrattade fram till midnatt, sen slängde jag in handduken. Jag var tvungen få några timmars sömn, då jag idag jobbar! Nu tar vi vara på denna söndagen, vädret är på topp. :-) 



Helg och grill

 
Jag har mer eller mindre varit ledig hela veckan, så "fredag hela veckan" är ett rätt bra uttryck. Jag kan sällan njuta av ledighet, då jag oftast stressar över allt jag måste hinna göra då, osv. Men denna vecka har nog varit bra för mitt stressiga inre. Den där enorma tröttheten som vanligtvis finns där, börjar avta. Oscar jobbade idag, så hela förmiddagen hade jag egen tid. En lång dusch med hårinpackning och hela köret. Sånt gör en lycklig. 
 
Linnea och Lovisa kom efter skolan över för middag. Vi grillade kotletter ute i regnet (tacka vet jag tak över verandan!) och åt pastasallad, grillsås och vitlöksbröd till. Kvällens fredagsplaner är rätt få. Jag sitter med ett glas rödvin och lyssnar på skön musik. Snacka om njutning på hög nivå! Alla ljus i huset är tända och det är bara för mysigt. 
 

7/4-16


Jag är helt slut, totalt redo att checka ut.  Vi har hamnat i soffan framför Wallander med varsin tekopp. Igår och idag var fullspäckade. Igår kom Oscars mormor, morfar och mamma över på middag. Köttbullar, potatis och brunsås, galet gott i sin enkelhet. Idag tog vi ett varv på byn. Vi var tvunga förbi systemet, då vi ska ha en liten vinprovning i helgen. Det är verkligen skitkul! När vi har haft det, har vi har kört tre olika viner i olika prisklasser, sedan har vi fått smaka alla och berättat vad varje vin ska smaka och lukta, utifrån det har vi därefter gissat vilket vin som varit vilket. Ett rätt grymt lördagsnöje om man är en vinälskare! Efter alla ärenden, åkte vi bort till Oscars farmor och farfar och käkade middag och drack kaffe. Mys! Ikväll har vi äntligen tagit tag och rensat i köksskåpen. Det blev SÅ bra! (Att man kan bli helt exalterad av ett rent köksskåp... Sånt som sker när man blir vuxen, I guess, hehe). Ha en fin torsdagskväll!


5/4-16


Det har flängts runt hela dagen. Dagen började med att jag var som ett monster. Jag har fått väldiga humörsvängningar sen en tid tillbaks (antagligen pms). Det är så himla störande, och det är samma visa varje gång. Jag får världens ångest, livet känns meningslös, och jag blir arg/ledsen för det minsta lilla. Men dagen blev bra ändå, till sist. Oscar och jag åkte till mamma och gick runt dammen med henne och mormor. Efteråt bjöd mamma på mat och jag och Oscar tog ett varv i uthusen och fann fina saker till vår veranda. 

I eftermiddag har vi haft kaffebesök av en vän, samt tagit en tur till svärmor. På kvällen fick vi ett infall och tog åter en promenad. Jag är helt slut. Det blir lite soffhäng, sen väntar sängen och sovmorgon! Gud så skönt!


4/4-16


Fin start på veckan! Jag jobbade dagen, sen åkte jag hem och hjälpte Oscar med att sätta ihop utemöbeln. Det blev SÅ bra. Nu ska vi bara fixa lite småsaker, sen är våren välkommen hem till oss! När vi fått upp möbeln, kände vi att vi var tvunga att premiärgrilla, och sagt och gjort blev det så. Galet gott. Det doftade sommar i hela huset, och smaken... åhhh..! Det kommer bli många grillningar denna säsong. 

Jag har mått lite kasst idag på grund av magkatarr (way too much kaffe idag), så jag har mått illa och knappt orkat röra mig ur fläcken. Tur att min kärlek var så snäll och lagade middagen! ❤️ Nu blir det soffhäng resten av kvällen. 


Moscow mule

 
Efter lite för många tonårsfyllor med vodkadrinkar har jag extremt svårt för vodka. Smaken får mig att vilja spy. Usch. Men nu ska jag faktiskt hylla en vodka-drink - Moscow mule! Herregud, den är så jäkla god. Syrlig, lagom söt och alldeles helt underbar. Den smakar mest ingefära och lime. Jag lovar, ni gillar den! Här kommer receptet!
 
Moscow mule:
4 cl vodka
2 cl juice från en lime
Fyll glaset med ginger beer/ginger ale
 
Drinken är en "build-drink", det vill säga att man häller glaset FYLLT med is, sedan häller man i ingredienserna rätt på isen i rätt ordning. Sen ska drinken toppas med en limeklyfta!
 

Nude air

 
Jag måste verkligen tipsa om denna fantastiska foundation! Det känns inte ens som om man har foundation när man använder denna. Den blir istället som ett med huden. Täckningen är bra, men det blir ändå ett naturligt resultat. Den kostar en slant, men den är så värd det! Jag hoppas verkligen den är dryg, för annars lär det bli en dyr histira. Ni hittar den här, och jag använder färgen medium beige.
 

Helgen


Helgen har bjudit på en salig blandning. I fredags spenderade jag kvalitetstid med älsklingen. Vi sov borta, såg till att lägga bort mobilerna och bara umgicks. Vi åt räkor, kex, ostar, vitlöksbröd och drack vin. På kvällen bastade vi. Supermysig kväll. På morgonen åkte vi bort till mamma och käkade frulle med syrran och hennes kille. Sen bar det av mot Sunne för att köpa en utemöbel. Jag är så nöjd över köpet! Jag längtar efter att få inviga den under en grillkväll. På lördagskvällen åkte vi bort till svärmor och vinade och åt kex och ost. Haha, vi bara äter och dricker hela tiden, låter det som. Toppenhelg, med andra ord! 



Inspo


Jag sitter och kikar på altan-inspo. Det finns hur mycket fint som helst man kan göra! Jag vill skapa en riktig mysig miljö ute på vår veranda. Man ska älska att sitta där ute, man ska vilja dricka morgonkaffet där, lyssna på fågelkvittret och njuta av solen. Jag tänkte hänga upp gardiner, lägga på en matte och sedan dekorera med blommor och ljuslyktor. Mormor har massvis med roliga prylar ute i bodarna. Snygga trälådor som det är riktigt nice att plantera blommor i, till exempel. Kom igen våren, det är dags att visa sig på riktigt nu!! 


RSS 2.0