Mot Gränna


Jag sitter i skrivande stund i bilen på väg mot Gränna, vårt första stoppa på vår lilla resa. Här uppe kan ni se vilken musik som underhåller mig på vägen! Hade nästan helt glömt bort Cher Lloyd, men Gud vilken härlig musik den tjejen gör alltså! Och "The fault in our stars" soundtrack är riktigt bra det med! 

Vi hörs senare ikväll när vi är framme!


Husvagnstripp

Jag har verkligen känt mig konstig i halsen hela dagen sedan jag kom från sjukhuset. Det känns som om jag spytt hur många gånger som helst, så att halsen till sist börjat bränna... Blä. Nåväl, vad annars har hänt denna dag? Jag har etat efter en ny telefon (min iPhone 5 går mot döden), käkat tacos och hängt hos mormor. Nu är jag ledig fram tills på måndag, vilket ska bli skönt! Imorn tar vi husvagnen mot Gränna, och efter det väntas Ullared och kanske något annat trevligt stopp på vägen :)
 
Tre bilder från när vi var iväg till Mora tidigare i sommar ↓
 

Gastroskopi

Efter att ha fastat sedan igår kväll, var det riktigt gott med lite brunch! Jag är nyss hemkommen från gastroskopi. Fy alltså, det var så hemskt. I början förskte vi föra ner kameran när jag var vaken, men jag kunde verkligen inte. Jag fick panik och var livrädd för att jag skulle spy och att det skulle göra ont. Så jag fick bli sövd i några få minuter. Som tur var vaknade jag igen och fick reda på varför jag lider av ständig magont: jag har bråck på magmunnen. Det innebär att magmunnen glappar, alltså att den öppnas trots att jag inte äter. Det resulterar i att magsaft, som är mycket sur, kommer upp i matstrupen och ger halsbränna och magont. Så himla skönt att veta att det inte är något farligt! Men jag kommer få käka tabletter livet ut. Nu i efterhand har jag ont i halsen, för doktorn fick ju pressa ner kameraslangen, men det gå väl över.
 

28e Juli 2014

Vid åtta gick jag av mitt pass. Åkte hem och satte mig  framför Nyhetsmorgon och drack smoothie med müsli i. Sedan kom tröttheten ikapp och jag gick och sov i hela tre timmar haha! I dag har jag inte gjort ett dugg, inte ens tittat på ett serieavsnitt. Dock ska vi dra med oss mormor och hennes särbo till Hovfjällets restaurang. Deras pizzor är galet goda! Tips till er som tröttnat på de vanliga, rätt tråkiga pizzorna som Torsbys sju (har jag glömt någon?) erbjuder. 
 
Morgonens frukost ↓
 
 

Dop

 
Bilder från lillkussens dop som var i juni!

Idag har jag dött trötthetsdöden. Herregud vad sliten jag varit! Var som sagt ute igår och dansade med vännerna. Hade en kul kväll, men att vara ute tre kvällar i rad tar på krafterna! Nu får det nog bli lugnt i en vecka i alla fall..! Just nu sitter jag bänkad framför Geordie Shore på jobbet. Började 10 i morse och gör natten. Åh, så skönt det ska bli att få sova snart!! 
 

Ljuslykta

 
Denna vackra skapelse hittade jag inne på Åhlens i Mora! Kärlek vid första ögonkastet. För 149 kr blev den min och jag är mer än nöjd. Jag är lite besatt av inredning för tillfället, så kul att fixa och dona! Det är nog något jag skulle kunna tänka mig att jobba med.  

Dinner for 2

 
Torsdagens middagsdukning!
 
Jag var så nära att stanna hemma igår. Jag kände bara: "Nä, jag vill inte iväg. Jag är trött och opepp". Men så åkte jag iväg i alla fall - och glad är jag för det! Det blev en riktigt bra kväll. Hade det så roligt med mina vänner! Och Nause var grymma! Dansade så mycket att jag har träningsvärk idag. 
 
Nu laddar vi inför tredje och sista kvällen. Den svenska björnstammen och Björn Rosenström står för musiken ikväll!
 

Kakfat

 
Min syster och hennes vän har under trädslöjden (herregud vad länge sedan man hade slöjd!) snickrat ihop ett kakfat! Mamma har länge önskat sig det, så hon blev glad över presenten. Både kakor, tårta och muffins fick plats på fatet.
 
Hur är det med er då? Jag är riktigt trött efter igår, det blev en lång kväll! Det var en helt ok utgång, inte mer. Jag hoppas de två resterande dagarna blir roligare! Just nu försöker jag sminka mig och välja kläder. Inte alltid det lättaste som tjej! Jaja, nu kör vi utgång nummer 2!
 

Fryksdalsdansen

 
Hjälp vad jag stressat runt! Jobb till tre, in och hanlda, hämta dator, fira mamma, göra mig i ordning, fixa mat - och nu slutligen vänta in en vän (inte lika stressigt hehe). Mathilda dyker snart upp på middag och lite förfest. Ikväll ska vi ut och ha det roligt - vilket vi ska i dagarna tre! Det är dags för Fryksdalsdansen och jag är riktigt laddad! De kommande dagarna ska vi se Den svenska björnstammen, E-type, Nause, Björn Rosenström, etc. Grymt!!

24e Juli 2014

 
God morgon och hallå solen! 
 
Sitter vid köksbordet med kaffe, smörgås och tidning, samtidigt som jag kollar igenom diverse bloggar. Underbar start! Ser ni vilken fin termosmugg jag införskaffat mig förresten? Köpte denna och en större i ett annat mönster för 99 kr. Kände att jag bara var tvungen att slå till! Jag ska snart bege mig iväg på jobb. Därefter väntar firande av mammas födelsedag, middag och förfest med en vän och sedan utgång i Sunne. Ikväll ska vi rocka loss till E-Type! 
 

Kvällsdopp

Efter 9 timmars jobb tog jag med min syster till stranden. Där låg vi och snackade ett bra tag. Jag, efter tre långa år, doppade kroppen i den svenska sjön! Det var oerhört varmt i vattnet. Men jag ogillar äckliga bottnar, vilket man slapp i Spanien - samt kunde se vad man trampade på, eftersom vattnet varit såpass klart. Nu ligger vi utmattade i soffan och jag ska strax gå mot sängen. I morgon väntar mer jobb - och sedan party! 


Inspirationen är på topp

Igår hade jag en sådan bra ledig dag! Gick upp skapligt tidigt, drack kaffe och myste i solen. Efter det bar det av till Glasscaféet med familjen! Första besöket där för i år. Sedan fortsatte dagen med att möta upp en vän för glass och prat (haha herregud så mycket glass på en och samma dag..!) i kvällssolen. Underbara sommarkvällar!! 

Jag vet inte vad som hänt, men inspirationen bubblar inom mig just nu! Jag har så många idéer som jag vill förverkliga och saker jag vill göra. Är det inte härligt när det är så?!! Det bara pirrar i kroppen, ska planera och fixa när jag kommer hem! Vill även förändra mitt hår, måste ha något nytt. Några förslag? 


Grillkväll

 
Två till bilder från i lördags! Älskar min nya klänning!
 
Jag vet inte riktigt om det var kaffedarr jag kände av förut, för jag har verkligen känt mig jättekonstig hela dagen! Helt yr och seg. Hoppas det släpper snart! Någon fika hanns inte riktigt med, så därför åkte jag hem och sitter nu med hårfärg i huvudet. Måste verkligen få bort alla ljusa partier! Vid åttatiden ikväll ska jag återigen bege mig neråt. Grillkväll med vännerna väntar! Skoj, skoj!!
 

21a Juli 2014


Det där med att min mobilkamera gått sönder, är urtrist! Bjuder på några glada bilder från studenten så länge!

Hej på er! Jag sitter just nu på jobbet med världens kaffedarr. Brukar aldrig få det, men jag sov rätt dåligt i natt, så det kanske är orsaken. Vid fyra slutar jag och då ska jag möta upp en vän på fika. Behöver verkligen bara få sitta och babbla om allt möjligt ett tag, känner jag.  Jag måste även hinna handla, för jag och Linnea tänkte baka tills mamma födelsedag som är på torsdag. Har ni några roliga baktips? :)

Hejdå löshåret

 
Precis som alltid när man varit ute på fest, blir man ordentligt trött dagen efter. Det har inte hänt mycket här hemma i dag. Mormor och Bernt kom på besök, vi fikade med tårta, då mormor fyller år i dag. Efter det har vi sett på pll och jag har tagit ur mitt löshår. Jag känner mig nästan naken utan det. Och som jag saknar det! Visst, det tar tid att styla det, men det är verkligen fint! Nu känns håret så tunt och trist... Men håret hade trasslat sig rejält i hårbotten, så jag var tvungen att ta ur det. Nu ska jag klippa och färga mitt egna hår, sedan sätter jag nog in löshåret igen!
 

Cykelfest i Pusta

Herregud vilken grym kväll vi hade igår! Kan inte riktigt med ord förklara hur bra det var. Vi samlades hemma hos mig på min altan. Vi var ett stort och härligt gäng med glatt humör! Vi spelade kubb, lyssnade på musik, pratade, drack och hade det trevligt. Och sedan bar det av mot Pusta. Nästan alla cyklade, men jag fick skippa det, för min syster tog den cykel jag tänkt använda mig av. Men det gick bra ändå! Kvällen var toppen och tack alla ni som var inblandade!
 
 

Loppisfynd

 
Varje år anordnas en årlig loppis i vår lilla by. Kvällen innan var vi där och kikade på vad som fanns. Direkt jag såg dem sa jag: "De måste ni köpa i morgon!". Jag kunde tyvärr inte medverka på loppisen, då jag själv arbetade. Men min mor och syster skulle dit. Och de lyckades allt få med sig dessa två ljusstakar hem. Så fina! Guld, koppar och rosé är de färger som lockar mig när det kommer till inredning just nu. 
 

Fina Mora

 
Trots den läskiga (vedervärdiga) incidenten vi var med om, så var vår tripp till Mora lyckad. Vi promenerade runt, åt god mat, njöt av vädret, sprang i affärer och kollade på Dalahästar. När vi kom hem hann jag inte mycket mer än hem, förrän jag skulle iväg på jobb. Klockan i 10 i morse slutade jag, och nu har jag en del att ordna med.
 
I afton kommer mina fina vänner på besök, och det ska bli så skoj att träffa dem! Flera av dem har jag inte sett sedan studenten. Vi ska ha lite förfest hemma hos mig med kubb-spel och annat kul. Sedan hoppar vi upp på våra cyklar för cykelfest i skogen. Förra året var en riktig hit, lyckas vi toppa det i år?

Nu åker vi hem till Värmland igen!


Min mobilkamera har dött, så nya bilder får ni när jag kommit hem!

Nåväl, tänkte berätta en riktigt läbbig sak för er som hände igår. Jag skojar inte om jag säger att det antagligen var det läskigaste i hela mitt liv! Jag, mamma och Linnea åkte iväg på en tur här i Mora, och så bestämde vi oss för att dra och kika på en stugby/ett fik. Men just när vi skulle svänga in till stugbyn såg vi några människor. De var fyra personer. En av dem puttade på en annan. Först trodde vi att de skoj-bråkade - men så fick vi syn på en yxa!! Herregud! En man gick runt med yxa och slog en annan människa med den. Så jäkla sjukt! Vi blev livrädda och hade ingen aning om vad vi skulle göra. En tjej, som tillhörde gruppen, kom springandes mot oss och hoppade in i vår bil. "Ring polisen! Han är galen, drogpåverkad!", grät hon. Så vi ringde till polisen. Kvinnan som hoppade in i vår bil fick åka iväg med en annan bil till sjukhuset (den andra bilen hade plockat upp killen som blev slagen av yxan). Polisen dök också upp senare. Som tur var tror jag att allt gick bra, men fy tusan vad läskigt det var! Tycker fortfarande att det är obehagligt. Det var ju som i en skräckfilm..! Tur att vi åker hem nu. 


17/7-14


Finaste semester-bilden hittills haha!

Vi har idag kollat in Mora. Så himla mysig by! Jag hittade en riktigt fin klänning inne på Lindex som nu fått åka på. Vi håller just nu på att fixa ihop lite lunch innan vi ska... ja, vad ska vi hitta på för något tro? Det här med semester är ju rätt lugnt, man gör precis vad man känner för. Ikväll ska vi nog i alla fall äta ute och promenera runt. 


I Mora


Hej från Mora! Då var vi på plats med husvagnen. Vi har nyss tagit en sväng runt centrum och handlat mat. Nu sitter vi bänkade med tidningar, böcker och telefoner ute i solen. Härligt! Herregud, fick nyss höra att det varit en björn-attack hemma hos oss! Tydligen hade björnen dödat några får. Usch! Nu kommer man väl inte våga ligga ute när man kommit hem. 

Ikväll ska vi ta det lugnt. Möjligtvis ska vi dra in till centrum igen och ta en promenad. Så himla fint här!



Husvagnscamping


Om det är något som jag är bra på, så är det att campa. Jag är uppvuxen med att semestra med husvagn. Innan mamma och pappa separerade för tre år sedan, åkte vi iväg med husvagnen flera gånger om året. Ofta spenderade vi några helger i Karlstad och Mora, då det var nära. Men varje år spikade vi in en veckas husvagnssemester som fick gå något längre. Vi har varit till Göteborg, Norge, Nora, Falkenberg... Ja, många olika ställen. Framförallt har vi besökt Östersund, dit har vi åkte många gånger, eftersom stora delar av mammas släkt är bosatt där.

Men nu var det länge sedan vi var någonstans. Så för bara någon dag sedan bestämde vi oss för att boka husvagnsplats i Mora! Det ska bli riktigt skoj! Det är verkligen något speciellt med att campa. Stoppa in mynt i en låda för att kunna duscha, spela minigolf, handla frallor i campingens kiosk på morgonen, känna doften av camping-toalett (det luktar speciellt på de toaletterna, varken gott eller äckligt, bara camping) och äta potatissallad på tekakor (BÄSTA husvagnsmatet!! Tips, tips!). Så nu far vi iväg på lite campingsemester!!


Au pair-drömmen börjar falla på plats


Mobilbilder från lite närsomhelst. Kolla in bilden längst upp till vänster!!

Jag är alldeles sprallig av förväntan. Avgiften är betald och om en månad ska jag till Karlstad på intervju - på engelska dessutom! Min dröm om att arbeta som au pair i USA kommer gå i uppfyllelse! Lite papper och intyg skall dock fixas innan dess. Men tänk er, ett helt år på andra sidan Atlanten! Åhh..! Dock vet jag ännu inte riktigt när jag vill åka. I slutet av detta år, i början på nästa eller till våren? När jag slutat idag ska jag hem och tänka igenom allt. Så spännande!!


Familjetid


Hej på er! 

Det blev en lång dag hos mormor med mina nära och kära. Vårt senaste tillskott på kusinfronten, lilla Elvira, växer så det knakar! Men det gör även de andra två..!  Vi åt en oroligt god köttfärspaj till middag, drack vin, pratade, skrattade och hade det jättetrevligt! Lite synd att jag jobbar heldag imorn, så att jag varken hinner träffa morbror med familj, Amerika-främmandet eller mammas kusins familj (ännu en ny tremänning, en som vi ännu inte träffat!). Nåväl. På onsdag väntar i alla fall två dagars husvagnssemester - det var länge sedan! 


Fotbolls-VM

 
Efter att jag slutade vid 10 igår, blev det full rulle. Vi började med att städa städa huset, vilket ska städas klart i dag. Stora delar av ommålningen är äntligen klar, nämligen. Sedan lagade vi middag, laxpaket på grillen. Riktigt mumsigt, måste testas igen! Oh så avslutade vi med rosévin framför fotbollen. Jag hejade på Argentina, men hade lite på känn att Tyskland skulle ta det. Men spännande match!
 
Så, idag ska vi alltså städa lite mer. Sedan väntar middag hos mormor med släkten!
 

12/7-14


Det blir mest mobilknäpp nu när jag mestadels hänger på jobbet, men efter detta 24-timmarspass väntas två dagars ledighet!

God morgon! Solen skiner för fulla muggar denna lördag. Jag tog en lugn morgon med frukost, kaffe, Nyhetsmorhon och häng på trappen. Sedan bar det av till jobbet, där jag nu befinner mig. Så härligt med detta väder! Nog för att jag trivs med mitt jobb, men i detta väder är det snäppet bättre ändå. Jag slutar 10 i morgonbitti, och då tror jag att jag och min syster ska ge oss iväg på en cykeltur. Och så måste studentbilder tas, det har inte riktigt hunnits med ännu... Men nu så!


Sommarvärme


Jag åkte på 4 timmars jobb idag, då jag fick sluta tidigare igår. Men i värmen är jobbet riktigt trevligt, man kan göra många aktiviteter utomhus! När jag kommer hem ska jag lägga mig i solen och käka melon. Man måste ta vara på dessa dagar, det känns som om man är i Spanien. Helt underbart! 


10/7-14

 
 
SOMMAREN ÄR HÄR!!
 
Hej svejs! Efter en otroligt lång jobbnatt, är jag ganska seg. Så blir det ibland. Som tur var kunde jag ändra lite pass, så jag fick gå hem tidigare i dag. Jag har sovit i två timmar och nu ska jag antingen lägga mig och se på serier, läsa bok, eller sova lite mer. Rolig torsdag... men välbehövlig.
 

Amerika-besök, fikor och framtidsdrömmar


Nya Ramlösan och massa sol!

Jag har nu varit ledig i två dagar, och jag har verkligen tagit vara på de dagarna! Igår hade vi besök från USA, min mormors tremänning. Vi har en hel drös släktingar på andra sidan Atlanten, och emellan åt kommer de på besök! Alltid lika kul! Der är så häftigt att hon är från Amerika, men ändå kan svenska jättebra! Men jag föredrar att prata engelska, lättare för bägge parter så. Hela familjen åt middag och samtalade i flera timmar.

I dag har jag hunnit med en fika med Julia på byns nya fik "Fika". Trevligt! Efteråt åkte jag hem och så kom Linn på besök. Vi drack kaffe och planerade/drömde om framtiden. Vi har en riktigt rolig idé, men den är rätt dyr... Men om vi får ihop pengar så att det räcker, så tror jag nog att våra drömmar ska kunna besannas! Gud vad skoj det vore!!


Happy plugs

 
Snopnast på planet från Magaluf var minst sagt jag! Jag hade satt mig till rätta och var redo för att flyga i fyra timmar. Trött som jag var ville jag bara lyssna på musik och försöka sova. Så jag drog upp blixtlåset på väskan, letade fram mina in-ears och skulle just sätta in dem i öronen när jag till min stora fasa upptäckte att "gummiplupparna" var borta. Åh, nej, åh, nej! Men som tur var somnade jag som en stock i alla fall.
 
Dock valde jag att köpa helt nya in-ears när jag kom hem. Kopparfärgade från Happy plugs, galet snygga! Och bra är dem också. Fick pröjsa ca 300 kr för dem, om jag inte minns helt fel.
 

God morgon

 
Jag sitter nu med frukost framför Nyhetsmorgon och laddar upp för jobb. I går börjadejag  jobbet halv tio - men blev väckt av mamma kvart i tio... Gahh, den paniken! Men som tur var löste det sig. Efter i dag väntar två dagars ledighet. Då ska jag bocka av fikor och planera framtiden (i alla fall förhoppningsvis)... Jag väljer att inte dela med mig angående vad det gäller förrän något är bestämt!
 
Vi hörs ikväll!
 

Fredagsjobb


God morgon kära läsare!

I går lyckades jag äntligen städa mitt rum. Jag väntar alltid tills det bildats stora dammtussar under sängen och blivit klädhögar överallt. Men nu är det fint och rent! Har strosat runt i min kimono och druckit kaffe - en toppenstart på dagen! Solen skiner och jag är på riktigt bra humör. Nu ska jag iväg på jobb, slutar inte förrän ikväll. Jag jobbar hela helgen, så jag missar tyvärr rallycrossen i Höljes i år (en av de bästa sakerna med sommaren enligt mig), men jag får tänka på att jag tjänar pengar istället! Inte helt fel det heller. 


Magaluf part 3

 
La playa.
 
 
1. Utsikt från balkongen. 2. Trafiken i Palma.
 
 
Utsikten från Burger King. Herregud, har nog aldrig ätit så mycket hamburgare på en och samma vecka. Jag som inte ens är särskilt förtjust i sådan snabbmat. Men det var enklet att köpa med sig hem efter en lång festnatt. Kanske därför vi aldrig blev bakis? Men i och för sig blir jag aldrig det utomlands. Är det samma sak för någon annan? 
 
 
En chokladaffär.
 
 
I Palma hittade vi en gata som påminde om Barcelonas kända gata La Rambla - men med mindre stånd och människor.
 
 
Solsemster = balkonghäng. Vi bodde så fasligt högt upp - och då bodde vi inte ens på högsta våningen... Ahh, fick nästan svindel!
 
 
Något man alltid uppskattar när man kommer hem till Sverige igen, är att man kan dricka vattnet ur vattenkranen! Det är jobbigt att dra alla vattendunkar, och att behöva betala för ett glas vatten känns så fel när man är ovan. 
 
 
Förfest på balkongen!
 
 
Katmandu - det upp och nervända huset i Magaluf. Det är en liten nöjespark, om jag inte har fel. Det finns bland annat 5D-bio och höjdhögsbana. Det hade varit kul att gå in där, men så blev det aldrig. 
 

Bio i Karlstad

 
Slänger upp sista bildbomben från Magaluf sen, så håll utkik!

God morgon! Trött som jag var sov jag till kl. 13.00... Långa jobbpass och en heldag i Karlstad igår gjorde sitt. Gårdagen var bra. Shoppade en hel del nya underkläder, fann världens finaste kimono som jag kan strosa runt i på morgonen till jag valt ut kläder, åt frozern yoghurt för första gången, samt såg "Förr eller senare exploderar jag".
 
Jag älskade John Greens bok, som filmen är baserad på, och har varit riktigt förväntansfull inför filmen. Var den bra då? Ja, ja, ja!!! Jag ogillar när de ändrar filmen så att den inte är som boken, men denna har de tagit med det mesta (allt kanske till och med?). Se den! Så fin. Hela salongen satt och grät, så vill ni se någt vackert som berör, måste ni se den. Måste.
 

Sjukhusbesök


Ännu en dags jobb. Men jag började med ett sjukhusbesök. Mycket riktigt är min hals jättesvullen (det har jag märkt utan att få det fastställt, det är liksom jobbigt att både svälja och andas)- men det är bara en vanlig förkylning. Efter 3 veckor med halsont hade jag förväntat mig annat, men självklart var det kul att höra att det inte var nåt värre! Nu ska jag umgås med familjen och äta tacos! Så barnsligt gott! 


RSS 2.0