Tomatsoppa med smak av chili och basilika
Ingredienser för 4 små portioner:
1 Vitlöksklyfta
1/2 Chili
Olivolja
1 Paket krossade tomater
Olivolja
1 Paket krossade tomater
1 och 1/2 dl Crème fraîche
2 dl Grädde
Basilika
Riven Västerbottenost
Peppar
Salt
Mozarella
Gör så här:
1. Hacka chilin och vitlöken i små, små bitar. Stek i olivolja tills ingredienserna mjuknat.
2. Häll i de krossade tomaterna och låt allt koka på låg värme ett tag, så att smakerna sätter sig bättre.
3. Hacka så mycket basilika som du vill ha i, och häll i den i soppan tillsammans med grädden och crème fraîchen.
Basilika
Riven Västerbottenost
Peppar
Salt
Mozarella
Gör så här:
1. Hacka chilin och vitlöken i små, små bitar. Stek i olivolja tills ingredienserna mjuknat.
2. Häll i de krossade tomaterna och låt allt koka på låg värme ett tag, så att smakerna sätter sig bättre.
3. Hacka så mycket basilika som du vill ha i, och häll i den i soppan tillsammans med grädden och crème fraîchen.
4. Salta och peppra efter smak, samt häll i så mycket riven västerbottenost som du önskar!
5. Häll upp i skålar och toppa med mozarella och basilikablad. Enjoy!
5. Häll upp i skålar och toppa med mozarella och basilikablad. Enjoy!
Kommentarer
Trackback