Ernst Hamburgerbröd

 
 
För några dagar sedan såg jag på Sommar med Ernst, då bakade han sina egna hamburgebröd. Då bestämde jag mig dagen efter att också göra det. Bröden blev riktigt goda! Vi valde att fylla bröden med kyckling, babyspenat, gurka, lök och vitlöks-creamfraîsche. Så himla smarrigt! Testa, testa! 
 
Här kommer receptet för 8 brödbullar:
 
50 g jäst
2 msk flytande honung
1 msk salt
2 msk olivolja
0,5 l vatten
11-12 dl mjöl
Pumpakärnor
1 ägg
Gör så här:
 
Smula ner jästen i en bunke och häll i honung och salt. Blanda honungen med jästen och saltet. Värm sedan vattnet i en kastrull tills det är fingervarmt. Häll därefter det fingervarma vattnet i bunken med jästet, honungen och saltet. Rör försiktigt tills blandningen löst sig. Häll sedan i olivoljan och börja blanda i mjölet. Ta lite mjöl i taget. Man vet att degen är färdigmjölad när den börjar släppa i kanterna på bunken. När du tycker att degen är färdig lägger du en bakduk över bunken och låter degen jäsa i 30 minuter.
 
När det gått 30 minuter kan du sätta ugnen på 200 ° C. Ta sedan fram två plåtar med smörpapper på. Fördela degen i åtta lika stora delar och lägg dem på plåtarna. Fyra brödbullar på varje plåt är lagom. Lägg sedan en bakduk över varje plåt och låt bullarna jäsa i 20 minuter.
 
När det gått 20 minuter kan du knäcka ett ägg i en skål och vispa den fort. Bred sedan bullarna med ägget med hjälp av en pensel. Häll därefter på pumpakärnor. Sedan är bullarna klara för att gräddas! Grädda dem i mitten av ugnen i 20 minuter. 
 
Ät sedan och njut! De kan användas som vanligt matbröd med. Man kan nästa gång byta ut mjölet till ett grovt mjöl och leka med receptet om man känner för det! 
 
HÄR finner ni vart jag fått receptet ifrån!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0