Semester dag 2 - Fjällbacka och Trollhättan

Vi vaknade igår morse upp till ett strålande väder. Det kändes som om vi skulle koka i husvagnen. Vi hade ingen direkt brådska, utan tog det lugnt och tog oss inte iväg förrän tolvtiden. Fjällbacka stod på schemat. Det tog bara några minuter att bila dit, och vi möttes av fantastisk skärgårdsmiljö.

Vi parkerade och kikade i några affärer. Jag dör lite för indredningsaffärerna med skärgårdstema. Det är så fint! Det vore allt en dröm att ha ett gulligt hus inrett med fiskmåsar, små segelbåtar och livbojar och fyrar, här på Västkusten.

Vi satte oss vid en brygga och käkade glass. Den mest smaklösa glass jag någonsin smakat, men miljön var underbar, och sällskapet detsamma. Högsommarvärmen lockade fram båtar på havet. Familjer sprang med picknickkorgar, redo för en heldag i båten. När vi ätit upp glassen, strosade vi runt. Det var otroligt vackert, fullt med rara hus som man önskar att man själv ägde. Vi gick i en timme, sen åkte vi vidare mitt Trollhättan.

Vi hade kunnat tuppa av, värmen var så intensiv i bilen utan AC. Men på något sätt lyckades vi ta oss till Trollhättan. Oscar hade önskemål om att gå på Saab-museet, så så fick det bli! Jag är inte bilintresserade för fem, men för honom, skulle jag nog gå med på vad som helst. För i hans sällskap, är till och med det tråkiga, roligt.

Vi kilade på bilarna, kollade någon film och några foton, sen sa vi tack och hej och gick ut i värmen. Det fanns en linbana över en kanal alldeles utanför, så vi tog den, en trevlig tur. Innan vi åkte hem, visade Oscat upp Trollhättan, och vi fick köpa vatten för att överleva bilresan till Grebbestad. Väl "hemma", grillade vi och drack öl. Sånt hött avslut på dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0