Kladdkaka med mandel och hallon
200 gram mandel
4 ägg
1,5 dl socker
2 msk potatismjöl
4 dl frusna hallon
1 msk potatismjöl till hallonen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa mandeln.
3. Använd dig av en form med avtagbar kant. Lägg ett bakkplåtspapper i botten. Kanterna kan du smöra och strö lite av den mixade mandeln över.
3. Blanda resterande mandel med 2 msk potatismjöl, och blanda ordentligt!
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Häll mandelblandningen i äggröran.
6. Häll smeten i formen och grädda längst ner i 15 minuter.
6. Lägg 4 dl frusna hallon i en påse tillsammans med 1 msk potatismjöl. Skaka den ordentligt. När kakan varit inne i 15 minuter, ta ut kakan och häll över hallonen. Ställ åter in kakan i ugnen. Låt den stå ytterligare ca 15 minuter. Tänk på att detta skall vara en kladdkaka, så den ska inte vara för hård när den tas ut.
Kommentarer
Trackback