Grön soppa
Frusen, hackad spenat
Frusen broccoli
Några potatisar
1 Vitlöksklyfta
1 Hönsbuljong
Grädde
Crèam fraiche
Salt
Peppar
Chilikrydda
Gör så här:
1. Skala och hacka potatisen i bitar. Koka sedan upp den tills den blir lagomt mjuk.
2. Koka upp broccolin så att den inte längre är frusen.
3. Värm upp spenaten i en kastrull med vatten. Låt det gärna vara en del vatten.
3. Värm upp spenaten i en kastrull med vatten. Låt det gärna vara en del vatten.
4. När spenaten löst sig, häll i önskad mängd grädde och crèam friache. Lägg även i hönsbuljongen och pressad vitlök. Sedan: salta, peppra och ha i chilipulver efter smak.
5. Häll över spenat blandningen i en mixer. Lägg även i den kokta potatisen och den upptidnade broccolin.
6. Mixa ihop allt.
7. Häll över innehållet i mixern till en kastrull och salta/peppra om det behövs.
8. Ät!
Obs!! Jag lagar alltid mat på måfå, och därför kan jag inte ge er några exakt mått. Ni har i så mycket av alla ingredienser som ni önskar, beroende på vilken smak ni vill uppnå och hur många ni är som skall äta!
Kommentarer
Trackback