Fast att vi inte måste så gör vi det

  Ibland så ställer jag mig frågan "varför fortsätter vi med något som vi näst intill avskyr? varför fortsätter vi gå i skolan när vi inte måste?". Okej, svaret är självklart: vi vill ha en framtid.
  Visserligen så finns det inget som  säger att det kommer gå åt helvete bara för att vi inte går gymnasiet. Men det säkrar ju en framtid någorlunda mer i alla fall. Fast efter gymnasiet så är det ju dags att plugga vidare för de flesta. Ja, vi är inte förtjusta i skolan, men fortsätter ändå.

Vi måste ju nu välja vilka kurser vi ska gå inför tvåan. Mina val blev engelska 7 och matte 5. Herregud, hur hög mattekurs är inte det egentligen?! Och man behöver den i stort sett inte till en enda utbildningen. Haha. Fast ändå väljer jag till den, för matte är ju lite utav min grej (i alla fall tror jag det..?).
  Fast nu så ska jag söka om att få utöka min studiekurs, för jag vill även läsa spanska steg 4. Ja, kalla mig galen om ni vill. Så förhoppningsvis så går jag ur gymnasiet med 2600 poäng, och inte med 2500 som de flesta.

  Så ja, trots hur tråkig skolan än är och hur jobbigt det än är att ta sig upp på mornarna, så går vi dit. Fast att vi inte måste. Och även om det kommer bli fler timmar i plugget för att läsa en extra kurs, så gör vi det. Fast att vi inte msåte.
  Vi är allt rätt knepiga vi ungdomar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0